Bästa färgen för att få askblont hår

1
Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic

Populära Schwarzkopf har som känt en slogan som lyder “Professional haircare, for you” - och inget annat än det stämmer alldeles utmärkt in på denna askblonda hårfärg. Den ger dig nämligen professionella resultat, samtidigt som den verkar vårdande. Den är utmärkt för dig som vill ha ett snyggt och hållbart resultat med bästa möjliga glans! Därför ska du välja Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic Natural & Easy är Schwarzkopf’s serie av riktigt bra hårfärger,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic##
Garnier OLIA 10.1 Very Light Ash Blonde 107,25 kr. Lyko
L'Oréal Paris Excellence 8.1 Light Blonde Ash 116 kr. MiaCris
Schwarzkopf MOOD #001 X-tra Ljus Askblond##
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 99 kr. Zeiro

Vill du ha askblont hår – sådant som vissa kallar för cendréfärgat hår? Fullt förståeligt! Det är ju så snyggt och fräscht med ett kallt blont, men ändå fylligt hår. Så, du har kommit helt rätt om du funderar på att färga håret i en askblond nyans.

I den här artikeln fokuserar vi på den askblonda färgen och vilka produkter som gör att du kan uppnå ett vackert färgresultat. Så är du intresserad av det bästa av det bästa när det kommer till hårfärg har du kommit helt rätt.

För att uppnå bästa resultat när du vill färga ditt hår askblont behöver du även investera i ett silverschampo så att du slipper en gulaktig nyans i håret efter behandlingen. Av den anledningen kan du även läsa om marknadens bästa silverschampo och så guidar vi dig vidare om hur du bäst vårdar ditt hår efter en hårfärgning. Till sist får du även svar på viktiga frågor!

Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic – Askblond hårfärg bäst i test

Populära Schwarzkopf har som känt en slogan som lyder “Professional haircare, for you” – och inget annat än det stämmer alldeles utmärkt in på denna askblonda hårfärg. Den ger dig nämligen professionella resultat, samtidigt som den verkar vårdande. Den är utmärkt för dig som vill ha ett snyggt och hållbart resultat med bästa möjliga glans!

Därför ska du välja Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic

Natural & Easy är Schwarzkopf’s serie av riktigt bra hårfärger, som särskilt har blivit så populära tack vare förmågan att verka både fint och funktionellt – ja alltså de gör håret snyggt och glansigt, samtidigt som håret vårdas. Denna hårfärgen i ljus askblond nyans från Schwarzkopf beskrivs ibland som “omsorgsfull” och är älskad för sitt naturliga och uttrycksfulla färgresultat. 

Natural & Easy förstärker din din naturliga hårfärg och ger det extra glans. Detta görs med upp till 93 % ingredienser av naturligt ursprung. Färgen är också berikad med näringsrikt franskt lavendelvatten och innehåller 3 färdigblandade nyanser för ett hållbart resultat som täcker upp till 100 % grått hår. Den vårdande efterbehandlingen står även den för underverk, och är berikad med olivolja från Medelhavet där 97 % ingredienser är av naturligt ursprung. Allt som allt har Schwarzkopf här utvecklat en riktigt fin askblond hårfärg som är perfekt för dig som vill ha ett välvårdat hår med en ljus, strålande nyans!

Det vi liker:
 • Ger en fantastisk lyster och exklusivitet till håret
 • Täcker grått hår på ett utmärkt sätt, med ett naturligt resultat
 • Består till den allra största majoriteten av naturliga ingredienser

Garnier OLIA 10.1 Very Light Ash Blonde – Bästa vårdande

Vi har utsett denna askblonda hårfärg från märket Garnier till en av våra favoriter bland de askblonda färgerna. Detta tack vare att produkten är en oljebaserad hårfärg som garanterar dig en intensiv hårfärg och friskare hår efter behandlingen. Med i köpet får du allt du behöver för att färga ditt hår på bästa möjliga sätt, så du är verkligen helgarderad när det kommer både till att se fint ut och göra saker bra för håret.

Därför ska du välja Garnier OLIA 10.1 Very Light Blonde Ash

Vill du vara helt säker på att få ett komplett resultat när du ska färga ditt hår askblont hemma, då rekommenderar vi dig att investera i denna variant från det populära märket Garnier. Deras hårfärg OLIA 10.1 är oljebaserad – den innehåller upp till 60 procent naturlig blomolja. Oljan säkerställer en mer intensiv och strålande hårfärg som verkar mer levande och hållbar jämfört med andra hårfärger i denna nyans. 

En annan tydlig fördel med att använda denna oljebaserade hårfärg är att oljan ger dig ett synbart friskare hår då oljan ger styrka och näring till hårstråna. Dessutom är produkten också extremt skonsam mot både hår och hårbotten. Detta beror på både den naturliga strukturen och det faktum att hårfärgen är gjord utan användning av ammoniak. Hårfärgen från Garnier är också en permanent hårfärg. Vi vill bara påminna dig om att färgresultatet beror på färgbasen och din naturliga hårfärg. Produkten ska inte användas på blekt eller grått hår, men kan användas på naturliga mörkblond, blond eller ljust blont hår.

Du hittar dessutom allt du behöver för färgningen i denna box. Det finns alltså bland annat såväl både en färgkräm och finishing cream som applikatorflaska, skyddshandskar och en bruksanvisning. Följ bara bruksanvisningen, så är du nästintill garanterad en unik askblond hårfärg.

Det vi liker:
 • Innehåller upp till 60 procent naturlig blomolja som vårdar håret
 • Användningen av olja säkerställer en mer glansig och intensiv askblond färg
 • Tillverkad utan användning av ammoniak och är därför skonsam mot hår och hårbotten
 • Boxen innehåller allt du behöver för en fin och hållbar askblond hårfärg

L’Oréal Paris Excellence 8.1 Light Blonde Ash – Bästa för att täcka grått hår

Denna hårfärg från L’Oréal Paris passar utmärkt för mogna kvinnor. Produkten är designad för att täcka allt ens gråa hår, så du behöver inte oroa dig för att de grå håren fortfarande ska synas efter att du har färgat håret med denna hårfärg. Dessutom är produkten skonsam mot hårstråna, eftersom den är utvecklad med Triple Care-teknologi.

Därför ska du välja L’Oréal Paris Excellence 8.1 Light Blonde Ash

Om du letar efter en askblond hårfärg som garanterat täcker allt från början till mer av grå stänk i håret, då har du kommit till rätt produkt för dig. Denna askblonda hårfärg från L’Oréal Paris är en permanent ljus askblond hårfärg med en krämig konsistens. Produkten är optimal för användning på mörkblont, blont och ljusblont hår. Den slutliga nyansen anpassas beroende på färgbasen, när färg sätts in i håret.

En annan tydlig fördel med att välja denna hårfärg framför andra varianter är att den är utvecklad med Triple Care-teknik. Denna är skapad av Pro-Keratin, Ceramide och Lonéne G-komplex som tillsammans ger skydd åt hårstråna före, under och efter att du har lagt färg i håret. Detta resulterar i bättre täckning, ett resultat som räcker länge och ett glänsande hår. 

Boxen innehåller färgkräm, framkallningskräm och finishing cream. Dessutom får du även ett skyddande serum på 12 ml som hjälper till att minimera skadorna på håret efter hårfärgning. I paketet hittar du även en guideflaska, kam och skyddshandskar samt bruksanvisning som du bör följa punkt för punkt för att uppnå bästa resultat.

Det vi liker:
 • Täcker allt grått hår efter en färgning
 • Tillverkad med Triple Care-teknologi för att skydda och vårda håret före, under och efter
 • Utvecklad som en Permanent Cream Hårfärg

Schwarzkopf MOOD #001 X-tra Ljus Askblond – Bästa för skandinaviskt hår

Mood är en älskad serie fina och välgörande hårfärger från Schwarzkopf. Så precis som med vår testvinnare från samma märke kan du här förvänta dig superresultat. Passar extra bra för dig som har skandinaviskt hår och vill ha en naturlig färg och lyster!

Därför ska du välja Schwarzkopf MOOD #001 X-tra Ljus Askblond

Denna hårfärg från klassiska Schwarzkopf är alltså döpt till #001 – och visst kan den på många sätt klassas som nummer 1! Detta gäller särskilt för dig med skandinaviskt hår som du vill fräscha upp med en naturlig färg och lyster. 

Tack vare att färgerna blandas med en gel är det lätt att applicera dem, och du får på så sätt ett hållbart och jämnt resultat. Vidare innehåller färgkrämen naturliga oljor som i allra högsta grad bidrar till det långvariga färgresultat och som samtidigt vårdar håret. Dessutom täcks grått hår på ett mycket bra sätt. 

Det vi liker:
 • Färgerna blandas med en gel som underlättar jämn applicering
 • Passar perfekt för de med skandinaviskt hår som vill ha naturliga resultat
 • Vårdande oljor tar hand om håret och ger glans som håller

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – Bästa silverschampot för askblont hår

Detta silverschampo går inte bara in och neutraliserar oönskade gula och varma toner i askblont hår. Nej, den rengör även hårbotten och håret på djupet, samt lämnar det väldoftande och glänsande. Så du kan därmed vara säker på att få rent och välskött hår efter att ha använt detta silverschampo. Produkten kan dessutom köpas i flera storlekar.

Därför ska du välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Vill du få tag på ett djupgående och effektivt silverschampo som även kan hjälpa till att piffa upp håret lite och bevara din blonda färg, då ska du titta närmare på denna variant från märket Fudge. Deras Clean Blonde Violet Toning Shampoo består av violetta mikropigment i salongskvalitet som aktivt går in och eliminerar gula, mörkare och varma toner i blont hår. Schampot kan användas i både naturligt blont hår och blekt blont hår. Så typ alla kan bli av med den lite oönskade gulaktiga nyansen med detta schampo – men särskilt de som har lagt ner tid och energi på att få till en askblond toning. Då vill man ju inte att den ska bli mörkare i första taget – det håller nog de flesta med om.

Produkten tar dock inte bara bort de gulaktiga nyanserna i ljust hår eller annan med askblond toning. Den går även in och säkerställer en djuprengöring och lämnar håret väldoftande i upp till 24 timmar. På så sätt kommer du alltid att ha rent och välvårdat hår. Som en extra bonus ger silverschampot håret en kallare nyans, vilket gör att de ljusa nyanserna sticker ut mer i håret. Detta ger ett bättre resultat och mer liv i håret, samt gör att det glänser mer naturligt. Så det är nästan omöjligt att hitta något annat än fördelar med detta silverschampo!

Det vi liker:
 • Hjälper till att eliminera alla typer av oönskade gula och varma toner i blont hår
 • Möjlighet att använda produkten i både naturligt blont hår och blekt hår – huvudsaken är att din färg är blond
 • Ger djuprengöring av hår och hårbotten, och lämnar din frisyr med en fin lyster
 • Finns i flera storlekar: 50, 250 och 1000 ml

Bleka håret

Det krävs ofta någon form av blekning av håret för att få en fin askblond nyans. Det gäller särskilt om du har en färg på håret som naturligt är åt det mörkare hållet – och då måste du ofta bleka håret flera gånger för att produkterna kan visa upp rätt resultat med tänkt färg och toning. De flesta produkter för hemmabruk innehåller även en form av blekning, så man ska inte bli orolig eller osäker om det kliar lite under färgningen. Ett fint resultat är på väg!

För att få ett snyggt resultat vid blekning av håret lönar det sig samtidigt att kontakta en frisör. På så sätt får du professionell vägledning och hjälp med att applicera rätt produkter för just ditt hår. Du kan dock även sköta färgningen och blekningen av dina lockar hemma om du inte har något emot att experimentera själv.

Det finns dock några saker som du måste vara medveten om innan du bleker håret. Av den anledningen rekommenderar vi att du läser på lite innan så att du inte känner dig osäker på något utan är fullt redo inför projektet och får till precis den färg som du vill.

Underhålla och vårda askblont hår (med permanent hårfärg)

Det är viktigt att du underhåller och vårdar ditt hår när du har färgat det. Särskilt blonda hårfärger behöver mer vård än andra. Detta eftersom att du snabbt kan få en gulaktig nyans i håret när du bleker och färgar det ljusare. Som tur är krävs det bara att man använder rätt produkter för att undvika dessa problem. Du kommer en bra bit på vägen om du till exempel väljer att använda vårt bud på bästa silverschampot i testet ovan.

En annan anledning till att det är viktigt att tillföra näring och fukt till håret efter en färgbehandling är att färgen sliter väldigt mycket på hårstråna. Detta gäller oavsett hur skonsam produkt du har använt. Du måste därför alltid se till att använda ett bra schampo och någon slags hårinpackning i håret veckorna efter en färgbehandling.

Vi ska också nämna att olika produkter för underhåll och vård av askblont hår kan hjälpa dig att behålla färgen över tid och göra den snygg, naturlig och, ja, hållbar om du använder dem regelbundet. Du kan alltså få ett snyggare resultat över flera månader om du bara kommer ihåg att ta hand om ditt hår på vägen!

Använd en bra hårinpackning

Detta tåls att upprepas! Hårinpackningar tillför en bra mängd fukt och näring till håret. Som tidigare nämnt behöver håret speciellt detta efter att ha genomgått en färgning, då färgen kan slita mycket på hårbotten och hårstrån.

FAQ

Vilken askblond hårfärg är bäst i test?

Schwarzkopf Natural & Easy #533 Nordic är den askblonda hårfärg som är bäst i test. Den ger ett fint, naturligt och glänsande resultat. Testets andra produkter är dock bra på sina sätt!

Kan du färga ditt hår askblont själv?

Japp, det kan du! Det kräver bara att du har “modet” att göra det själv och hittar rätt hårfärg för ditt hår. Tänk dock på att nyansen beror på färgbasen och ditt eget hår.