Bästa ansiktsborsten 2022 – 4 ansiktsborstar som ger din hud en fantastisk lyster

1
Foreo LUNA 3

Därför du ska välja Foreo LUNA 3 Säg ansiktsborste, och de allra flesta tänker på Foreo - ett varumärke som i det närmaste är pionjärer och det enda alternativet när det kommer till ansiktsborstar. Elektriska, vattentäta och djuprengörande som med T-sonic™-pulseringar arbetar ner på djupet och tar bort smuts, sminkrester och överflödig olja. Många är de videor vi har sett där skönhetsjunkies, från Bianca Ingrosso till Maja Nilsson Lindelöf, provar Foreo och jämför ansiktstvätt med…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Foreo LUNA 3 1.513,65 kr. Amazon
Beurer FC 45 206,10 kr. Amazon
Dermalogica Exfoliating Face Brush 195 kr. Electa
Beurer Pureo FC 95 703 kr. Coolshop

Vill du optimera din skönhetsrutin och samtidigt boosta hudens naturliga cellförnyelse (vem vill inte det?!) – då bara måste du få tag i en ansiktsborste! Vi har valt ut 4 populära modeller i olika kategorier, så att det blir lättare för dig att hitta den bästa ansiktsborsten för dig och dina behov.

Efter granskningen diskuterar vi också varför det är bra att rengöra ansiktet med en särskild ansiktsborste, och så berättar vi varför det kan vara extra bra för vissa män med en också. Och skulle du vara osäker på hur du ska använda den där ansiktsborsten, ja då finns vi där för dig även då! Vi berättar nämligen hur du använder borsten rätt – både på torr och våt hud. Så, läs vidare och lär dig mer om ansiktsborstens många fördelar!

Foreo LUNA 3 – Ansiktsborste bäst i test

Foreo LUNA 3

Därför du ska välja Foreo LUNA 3

Säg ansiktsborste, och de allra flesta tänker på Foreo – ett varumärke som i det närmaste är pionjärer och det enda alternativet när det kommer till ansiktsborstar. Elektriska, vattentäta och djuprengörande som med T-sonic™-pulseringar arbetar ner på djupet och tar bort smuts, sminkrester och överflödig olja. Många är de videor vi har sett där skönhetsjunkies, från Bianca Ingrosso till Maja Nilsson Lindelöf, provar Foreo och jämför ansiktstvätt med Foreo, och utan – skillnaden är enorm! Foreo Luna 3 gör verkligen jobbet när det kommer till djuprengöring!

Foreo Luna 3 är en uppgraderad version av Luna 2, och skillnaderna återfinns exempelvis i att Luna 3 har hela 30 % längre silikonstrån. På så sätt kommer du åt ställen i ansiktet där är det samlas extra smuts och bakterier mycket bättre. Dess silikon är även 25 % mjukare, vilket gör att borsten arbetar relativt skonsamt mot din hud. Just att behandlingen är relativt skonsam gör att användning av borsten kan ske både morgon och kväll utan att irritera hyn. Men, givetvis gäller ju som alltid att du bör hålla koll hur din hud mår, oavsett om du har normal, bland- eller känslig hy och så vidare. Just denna modell på Foreo Luna 3 är för kombinerad hy, men den finns även för normal och känslig hy – allt för att alla ska kunna ha användning av denna rengöringsborste som på bästa sätt får bort smuts och lämnar din hud ren och mjuk.

Denna ansiktsborste består alltså av en rengöringssida samt en sida för anti-age-massage som du kan använda antingen varje dag i din rutin eller vid behov. Vidare får du hela 16 olika intensiteter att välja på som, utöver att rengöra din hy på djupet och sätter igång blodcirkulationen vilket bidrar till ökad lyster. Ren hy full av lyster i 1 – det ser den bästa ansiktsborsten, Foreo Luna 3, till!

Det vi liker:
 • 100 % vattentät ansiktsborste
 • Passar bra för kombinerad hy, exempelvis med akne
 • Tillverkad av hygieniskt, antibakteriellt silikon
 • Vibrerande ansiktsborste som känns mjuk och skön mot huden
 • Utan PBA och ftalater
 • Elektrisk modell som vid full laddning håller hela 650 timmar – det är mycket användning det
 • Möjligt att välja mellan 16 olika intensiteter
Det vi ikke liker:
 • De längre stråna kan vara lite irriterande för vissa mer känsliga partier

Beurer FC 45 – Bästa billiga

Beurer FC 45

Därför ska du välja Beurer FC 45

Kompakt och behändig och lika enkel i sin användning framför spegeln som under dusch – här kommer Beurer med en ansiktsborste som passar alla hudtyper, även om du med känslig hud bör iaktta lite extra försiktighet. Borstens 2 hastigheter går i roterande rörelser, och kan växlas mellan en lätt och en lite kraftfullare inställning. Allt för att lämna dig med ren och fin hy! Att den bara har två inställningar är något många uppskattar – på morgonen när man är trött är man inte alltid jättesugen på att välja bland ett tiotal.

Med dessa två hastigheter kommer man dock långt – du kan både massera huden och få rengöring på djupet, inklusive att bli av med även de mest envisa orenheter, döda hudceller och sminkrester. Borsten har även en härligt mjukgörande och uppstramande effekt och är utan tvekan en av de bättre elektriska ansiktsborstarna du kan få tag i. Perfekt för dagligt bruk i kombination med din favorit bland rengöringsprodukter.

Som om inte detta vore nog säljs den även till ett plånboksvänligt pris. Du behöver alltså inte lägga en massa pengar för att du ska få lyster i vintertrött hy – utan det är bara att använda ansiktsborsten och njuta av dess prisvärdhet och fina effekt! Allt som allt bästa ansiktsborsten bland marknadens billiga.

Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Enkel och elektrisk ansiktsborste med 2 olika hastigheter
 • Stimulerar blodcirkulationen i ansiktet
 • Denna elektriska ansiktsborste är 100 % vattentät
 • Rengör, exfolierar och tar bort döda hudceller – fungerar som en lätt peeling
 • Lätt att rengöra – borsthuvudet är lätt att ta bort och skölja
 • Smart timer på en minut
Det vi ikke liker:
 • Den medföljande borsten måste bytas ut var 4:e månad

Dermalogica Exfoliating Face Brush – Bästa manuella

Dermalogica Exfoliating Face Brush

Därför ska du välja Dermalogica Exfoliating Face Brush

Idag finns teknik överallt i våra liv, och våra skönhetsrutiner i badrummet tas över allt mer av elektriska prylar. Kan det då inte vara skönt med något av en motpol – ska man inte ens kunna tvätta ansiktet utan tänk på batterier hit och laddning dit? Denna ansiktsborste från Dermalogica är just den motpolen, i form av en manuell ansiktsborste.

Att den inte har dragits med i tekniken är inte något negativt – utan den gör verkligen jobbet med djuprengöring. Den har en härligt mjuk borste som kan passa bra även för de med känslig hud, då det ju är lite extra viktigt att borsten är skonsam mot huden. Borsthåren i sig är slitstarka och hygieniska, så vill du ha din borste för att använda dagligen går detta bra.

Tillsammans med en bra rengöringsprodukt rengörs huden och genom att den skonsamt blir av med döda hudceller och smuts. Borsten är också något av ett måste för män som har problem med inåtväxande skäggstrån. Till sist vill vi även lyfta att den också säljs till ett väldigt bra pris! Sammantaget en borste värd att klassas som bäst i test.

Det vi liker:
 • Manuell modell där du inte behöver oroa dig för laddning
 • Perfekt att ta med sig på resan – lätt och enkel
 • Mjukt borsthuvud vilket inte sliter onödigt på huden
 • Rengör på djupet
 • Bra för priset – det här är en bra och billig ansiktsborste
 • Passar bra för män med problem med inåtväxande hårstrån
Det vi ikke liker:
 • Borsten kräver att du själv gör jobbet och ger inte samma uppstramande effekt som andra ansiktsborstar

Beurer Pureo FC 95 – Bästa med flera borsthuvuden

Beurer Pureo FC 95

Därför ska du välja Beurer Pureo FC 95

En stor fördel som vi har lyft med de två tidigare ansiktsborstarna i detta test är att de är enkla utan särskilt många val kring hur du ska tvätta ansiktet. Vissa användare kandock känna sig lite begränsade då detta blir verklighet – och för dem passar Beurer Pureo FC 95 utmärkt. Med fyra olika borsthuvuden kan du välja utefter syfte med behandlingen. 

Dessa huvuden bidrar i allra högsta grad till att mer orenheter och döda hudceller tas bort, jämfört med att tvätta ansiktet på det vanliga sättet. Denna ansiktsrengöring-maskin har vidare förmågan att både kunna få till rengöring och motverka hudproblem i form av exempelvis acne och torrhet.

Med denna ansiktsborste kan du välja mellan en ytligare eller djupare exfoliering, då den har 3 hastigheter. Vidare exfolierar huden på ett skönt sätt för att ta bort smuts och tilltäppta porer. Allt som allt en av marknadens bästa ansiktsborstar!

Det vi liker:
 • Fyra olika bortshuvuden medföljer i köpet
 • Möjlighet att välja mellan tre hastigheter
 • Både rengör och kan motverka hudproblem i form av exempelvis acne och torrhet
 • Helt okej pris för att vara en bra elektrisk ansiktsborste
 • Vattentät modell
Det vi ikke liker:
 • Det kan vara lite förvirrande att välja vilket som är det bästa borsthuvudet i olika situationer

Så väljer du den bästa ansiktsborsten

Ska din nya ansiktsborste vara elektrisk eller manuell? Vad bör dess strån vara gjorda av – silikon eller annat? Letar du efter en djupgående peeling, eller bara en mindre optimering av din dagliga ansiktsrengöring med rengöring och massage inkluderat?

Som du märker finns det lite att tänka på i valet! En ansiktsborste kan göra mycket mer än att rengöra huden i ditt ansikte. Den kan även öka blodcirkulationen, minska svullnad, få ner mörka ringar under ögonen, och ja – den kan också minimera dina rynkor!

Det finns alltså ingen anledning att inte prova en ansiktsborste, och här går vi igenom några av fördelarna, funktionerna och typerna som du kan ha i åtanke då du ska välja marknadens bästa rengöringsborste till ansikte – och inte vilket som helst, utan ditt!

Vad är en ansiktsborste?

En ansiktsborste är en rengöringsborste du använder för att rengöra huden i ditt ansikte. Om du till exempel är den typen som använder smink dagligen kommer en sådan borste att vara särskilt fördelaktig för dig.

Detsamma gäller om du lider av fet hy, eller om du har ett jobb där du dagligen utsätts för smuts och damm som lägger sig som ett lager på huden i ansiktet.

Ansiktsborstar är eminenta för att exfoliera och rengöra på djupet, varför de faktiskt kan jämföras med en lätt ansiktsbehandling. De finns både som torrborstar och våta borstar och som sådan är det inte så stor skillnad mellan dem, förutom att den ena typen ska användas på torr hud och den andra på våt hud

Fördelen med en ansiktsborste som du kan använda på blöt hud är dock att den går att kombinera med din ansiktsrengöring. På så sätt kan du få din rengöringsprodukt att tränga djupare in i huden, vilket för många är en stor fördel.

Så, vad är och ger en ansiktsborste: rengöring, bättre upptag av produkter och exfoliering.

Ansiktsborste med olika borsthuvuden

Många ansiktsborstar är dubbelsidiga med två olika typer av borsthuvuden. Det kommer vanligtvis att vara med nubbad silikon på ena sidan och mjuka borst på den andra (precis som torra borstar har). Både manuella och elektriska ansiktsborstar finns med olika huvuden som dessa.

En ansiktsborste gör huden mer mottaglig för hudvårdsprodukter

Ja, det stämmer – du får bättre effekt av din ansiktskräm eller din ansiktsolja om du borstar ditt ansikte först. Använder du en borste först kommer du att aktivera huden och när denna aktiveras blir den mer mottaglig för krämer och oljor. Denna aktiverande och stimulerande effekt kan vara svår att få när man använder händerna, men uppnås enkelt och effektivt med ansiktsborstens nubbade yta och “hårstrån”.

Ansiktsborstens anti aging-egenskaper

Just för att en ansiktsborste verkligen kan få igång blodcirkulationen stimulerar den även hudens naturliga cellförnyelse. Detta stärker alltså bindväven och kan därför ha en uppstramande och utjämnande effekt på ansiktet. Samtidigt kommer denna stimulering av blodcirkulationen att ge en allmän fräschör och uppiggande lyster till ansiktet. De flesta kommer att uppnå en mjukare och smidigare hud med regelbunden och korrekt användning av en ansiktsborste.

Ansiktsborste för män med kort skägg

Både män och kvinnor kan givetvis använda en ansiktsborste, och har du stubb och/eller kort skägg kan en ansiktsborste med en yta av silikon vara extra fördelaktig för dig. Huden under stubben (och skägg i allmänhet) är en grogrund för olika föroreningar, och det är viktigt att man blir ren i detta område – även om det kan vara svårt att rengöra detta område ordentligt. Med en ansiktsborste kan du bli av med bakterier och pormaskar mycket lättare än om du skulle behöva använda händerna.

Elektrisk ansiktsborste

En elektrisk ansiktsborste är lätt att använda; du behöver bara hålla den i handen och flytta den i området där den ska borsta. Den rör sig i lätta, vibrerande och roterande rörelser. Den ska vanligtvis användas i kombination med vatten och/eller en vanlig ansiktsrengöring. Flera elektriska ansiktsborstar är 100 % vattentäta, så du kan enkelt använda dem när du är i duschen.

Många finns med olika hastighetsinställningar, och med utbytbara borsthuvuden som är lätta att rengöra. En elektrisk ansiktsborste kräver minimal handkraft, även om du får en djupgående peeling och rengöring.

Manuell ansiktsborste

Den manuella ansiktsborsten kan i vissa fall vara förvirrande lik den elektriska. Skillnaden här är bara att medan den elektriska gör jobbet åt dig, måste du med den manuella själv komma igång med händer och handleder.

Hur du använder din ansiktsborste

Som sagt är det enkelt att använda en ansiktsborste. Om borsten ska användas på fuktad/blöt hud och/eller med din rengöringsprodukt kan du göra följande:

 • Blöta ansiktet och applicera din rengöringsprodukt
 • Flytta borsten i cirkulära rörelser över hela ansiktet och se till att rörelserna är uppåtriktade samtidigt
 • Kom ihåg att låta borstens rörelser göra jobbet; du behöver bara hålla borsten lätt mot hudens yta utan att trycka
 • Om du använder en elektrisk ansiktsborste i olika hastigheter rekommenderar vi att du alltid börjar på lägsta nivån – även om du är van vid att använda borsten

Så torrborstar du ansiktet

Kan din ansiktsborste endast användas på torr hud (torrborstning) är metoden lite annorlunda. I den här videon från Karmameju, en annan populär tillverkare av ansiktsborstar, kan du se hur man torrborstar ansikte, hals och dekolletage:

https://www.youtube.com/watch?v=jss1MHiiGu8

En ansiktsborste för din hudtyp

Se till att använda en borste som passar din hudtyp. Om du har känslig hy, välj en borste med mjukt och fint hår och håll dig gärna till en manuell borste. På så sätt har du full kontroll över styrka och hastighet, och kan borsta mycket skonsamt. Om du har normal eller blandhy kan du enkelt använda en ansiktsborste med ett lite tjockare/grövre borsthuvud. Som en allmän regel, tänk på att ju mer känslig din hud är, desto mjukare bör borsthuvudet på din ansiktsborste vara.

Du behöver inte använda din ansiktsborste varje dag

Du behöver inte nödvändigtvis använda din ansiktsborste varje dag. Har du känslig hud bör du faktiskt inte borsta mer än max två gånger i veckan. Om du bara använder din borste för att exfoliera huden med en djuprengöring ska du också nöja dig med bara några gånger, eller någon enstaka gång, i veckan. Om du däremot bara använder borsten för att ge en mjuk och stimulerande massage så kan du enkelt använda den dagligen.

Använd aldrig en ansiktsborste på skadad hud

Borsta aldrig din hud i ansiktet om den är skadad eller irriterad på något sätt. Här inkluderas solskadad eller helt enkelt solbränd sommarhy – undvik då ansiktsborsten (och alla sorters peelingar) om din hud varit det minsta utsatt.

FAQ

Vilken ansiktsborste är bäst i test?

Foreo Luna 3 är den ansiktsborste som är bäst i test! Med denna ansiktsborste kan du effektivt både djuprengöra och exfoliera huden i ansiktet samt minska de fina linjerna, och det gillar vi!

Hur använder man en ansiktsborste?

Gemensamt för alla typer av ansiktsborstar är att du använder dem genom att massera dem i mjuka cirkelliknande rörelser på huden i ditt ansikte.