Bästa ansiktsvatten 2022

1
Lancôme Tonique Confort Re-Hydrating Comforting Toner 200 ml

Detta klassiska ansiktsvatten erbjuder dig ett skönt, återfuktande avslut på din rengöringsrutin. Den här träffsäkra produkten kommer från det väletablerade skönhetsföretaget Lancôme; som hängt med på marknaden sen 1930. Med mandelmjölks-extrakt är det här en fuktbomb huden sent kommer glömma. DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA LANCÔME TONIQUE CONFORT Ifall du som jag platsar in i kategorin “torr och känslig hud” är det här en så kallad game-changer. En del rengöring till ansiktet kan vara för aggressiv…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Lancôme Tonique Confort Re-Hydrating Comforting Toner 200 ml 255 kr. Cocopanda SE
Clarins Toning Lotion Combination/Oily Skin 200 ml##
Biotherm Biosource Softening Toner 200 ml 153,70 kr. Amazon.se
Avivir Aloe Vera Spray 75ml 59,20 kr. MEDS
Maria Åkerberg Neroli Freshner 250 ml 169 kr. Butik Paletti
Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner 250 ml##

Ett ansiktsvatten är ett utmärkt sätt att fullborda din hudvårdsrutin. Det är en otroligt mångfunktionell produkt. Ett bra alternativ oavsett om du upplever att huden inte känns riktigt ren efter cleansern, eller om du helt enkelt bara vill ha det där lilla extra.

Men det är inte bara att gå till närmsta butik och plocka upp första, bästa toner.
Precis som allt vad gäller hudvård, är det mer eller mindre en vetenskap att välja rätt. I denna artikeln kommer vi prata om 6 av de populäraste ansiktsvatten som går att hitta; för att hjälpa dig välja det som passar just din hudtyp.

Lancôme Tonique Confort Re-Hydrating Comforting Toner 200 ml – Bäst i test!

Detta klassiska ansiktsvatten erbjuder dig ett skönt, återfuktande avslut på din rengöringsrutin. Den här träffsäkra produkten kommer från det väletablerade skönhetsföretaget Lancôme; som hängt med på marknaden sen 1930.
Med mandelmjölks-extrakt är det här en fuktbomb huden sent kommer glömma.

DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA LANCÔME TONIQUE CONFORT

Ifall du som jag platsar in i kategorin “torr och känslig hud” är det här en så kallad game-changer. En del rengöring till ansiktet kan vara för aggressiv och uttorkande för vår hudtyp. Lancôme Tonique Confort är däremot ett säkert kort; detta ansiktsvatten är fuktgivande inte bara just när du applicerar det, utan även under dagen. 

Förutom mandelmjölk innehåller produkten natriumhyaluronat.

Kort och gott är det en form av hyaluronsyra som går ner på djupet. Det är en långtidsverkande ingrediens. Den är speciellt bra då den drar åt sig fukt från omgivningen, och låter huden absorbera det. En annan schysst ingrediens är honung; vilket är känt för sina lugnande och antibakteriella egenskaper. 

Mer för pengarna

En klar bonus är att produkten är dryg och lite räcker lång väg.
Du kan med andra ord njuta av ditt ansiktsvatten längre, och få mer för pengarna.
Således är den härligt prisvärd, och ett grymt val om du vill ha en pålitlig vara.

Lancôme Tonique Confort är vårt bästa ansiktsvatten

Med en uppsjö av fantastiska komponenter blir det här ett klockrent tillskott i din hudvårdsrutin. En produkt som verkar effektivt och länge, tar bort orenligheter och mjukt förbereder huden för resten av den dagliga rutinen. Den har helt klart gjort sig förtjänt av sin titel som bäst i test. 

Det vi liker:
 • För torr och känslig hud
 • Innehåller honung
 • Långvarig; lite produkt räcker lång väg

Clarins Toning Lotion Combination/Oily Skin 200 ml – Ansiktsvatten utan alkohol

Clarins är alltid ett säkert kort när det kommer till skin-care; det är inte för intet som de räknas som Sveriges tredje största hudvårdsföretag.
Låt mig berätta om en skonsam produkt som lugnar, och återställer hudens naturliga balans. 

DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA CLARINS TONING LOTION

Ifall du har tendens till oljig hy är Clarins Toning Lotion räddaren i nöden.
En schysst egenskap hos produkten är att den till skillnad från många andra ansiktsvatten på marknaden inte innehåller alkohol. Du löper alltså ingen risk att torka ut din hud.

Fet hud behöver också återfuktas; men på rätt sätt. 

Backa bandet, tänker du kanske nu. Om jag har fet hy, vill jag inte torka ut den?
Svaret är nej. Det blir lätt en ond cirkel. Desto mer du försöker torka ut huden, desto mer svarar den med att producera olja för att försöka återställa balansen. 

Vilket är just precis var Clarins bra ansiktsvatten kommer in i bilden. 

Rengör utan att skapa obalans

Det här ansiktsvattnet tar bort alla orenheter, samtidigt som det rengör varsamt, men ordentligt. Det återfuktar utan att göra huden än mer flottig. Ansiktet känns rent och fräscht efter användning, utan att rubba den superviktiga, naturliga floran.

Att bibehålla balansen är av extra värde för dig med oljig hy. Clarins Toning Lotion kan användas dagligen efter ansiktsrengöring, och kommer bli en ny essentiel favorit i din vardag. En nämnvärd bonus är den fräscha doften, som gör det där lilla extra för att förgylla tillvaron och höja lyxkänslan till nästa nivå.

Det vi liker:
 • För kombinationshy till oljig hud
 • Alkoholfri
 • Luktar fräscht

Biotherm Biosource Softening Toner 200 ml – Det ansiktsvatten torr hy drömmer om

Biotherm är ett mångsidigt märke, som tillverkar allt från serum till deodorant. Den gemensamma nämnaren mellan samtliga produkter är att de är effektiva och pålitliga; samtidigt som de är snälla mot huden. 

DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA BIOTHERM BIOSOURCE SOFTENING TONER

Sveriges konstant fuktiga klimat kan vara hårt för huden. Har du problem med torr hud är du långt ifrån ensam; och då kan jag rekommendera Biotherms Biosource Softening Toner. Detta härliga ansiktsvatten är den bästa produkten för dig vars hudtyp är i behov av av lite extra kärlek. 

24 timmars återfuktning

Med 24 timmars återfuktning får huden långvarig omsorg. Detta tack vare att det här ansiktsvattnet är berikat med Vitamin E, vilket gör huden härligt mjuk och fyllig.
Det unika användandet av thermal plankton gör produkten till en extra intressant kandidat på denna lista. 

Biotherm Biosource Softening Toner stoltserar även med thermal plankton.

Denna ingrediens används enbart av just Biotherm. Den verkar lugnande och gör underverk för att stärka och ge huden en grym glow. Den är samtidigt fenomenal mot tecken på åldrande, och kombinerat med alla andra härliga komponenter gör det detta ansiktsvatten till ett riktigt dunderknippe av bra egenskaper.

Använd morgon och kväll på rengjort ansikte. Applicera försiktigt direkt med fingrarna eller med en bomullspad. Detta förbereder huden för resten av din rutin, och allt vad dagen – och vädret – har att erbjuda. Glöm bort torr och fnasig hy. Biotherm Biosource Softening Toner gör silkeslen hud lätt som en plätt.

Det vi liker:
 • En återfuktande toner
 • Innehåller thermal plankton
 • Anti-aging effekt

Avivir Aloe Vera Spray 75ml – Ett multifunktionellt och återfuktande ansiktsvatten

Som det gamla uttrycket går; i det enkla bor det vackra. Detta ansiktsvatten har en kort ingredienslista. Märket Avivir har specialiserat sig på att ta fram produkter av simpla råvaror. Deras mål är att utveckla hudvård som funkar; utan skadliga ingredienser.

DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA AVIVIR ALOE VERA SPRAY

Denna spray är det optimala alternativet för dig som föredrar enkla och avskalade, men effektiva produkter. Detta härliga ansiktsvatten stoltserar med blotta 4 ingredienser; varav 99,5% är just aloe vera. Prisvärd, och i en bra storlek för dig som vill prova på utan att köpa en full-size produkt direkt.

En klar fördel är att den här produkten har flera olika användningsområden.

Aloe vera är en väldigt mångsidig växt. Dess svalkande effekt verkar lugnande på såväl svidande solbränna, som kliande eksem och insektsbett. Återfuktande, och funkar även prima att ta bort smink med. Det är med andra ord en riktig allt-i-ett produkt.

För dig med acne eller allergier

Ska den däremot användas som ett faktiskt ansiktsvatten passar den riktigt bra till alla hudtyper. Men speciellt så för dig med allergier, acnebenägen, eller känslig hy. Den kommer i en smidig sprayflaska, vilket gör den enkel att använda och applicera; när och hur du vill. 

För dig som vill ha koll på ingredienserna

Denna spray är ett säkert alternativ för dig som vill ha full koll på vad som finns i dina produkter. Den är simpel men effektiv, och innehåller inga färgämnen eller parabener. Dess aloe vera är dessutom ekologiskt odlad. Multifunktionell, miljövänlig och naturlig; bättre kan det knappast bli. 

Det vi liker:
 • Gjord av aloe vera
 • Svalkande effekt
 • Ekologiskt ansiktsvatten

Maria Åkerberg Neroli Freshner 250 ml – Hjälper hudens ph värde

Maria Åkerberg är ett svenskt märke vars mål är att använda 100% ekologiska komponenter i sina produkter. Här ligger fokus på att tillverka varor som är bra för både miljön och din hud. Sätter du värde vid t.ex. återvinningsbara förpackningar, och hudvård som är fri från syntetiska ingredienser är det här en lovande kandidat. 

VARFÖR DU MÅSTE VÄLJA MARIA ÅKERBERG NEROLI FRESHENER

Maria Åkerberg Neroli Freshener är ett bra val om du är ute efter en prisvärd produkt som passar alla hudtyper. För kostnaden får du hela 250ml. Ett fantastisk bra ansiktsvatten som med hjälp av två olika kulturer mjölksyrabakterier skyddar från orenheter och ger huden lyster.
Ansiktsvattnet återställer hudens fuktbalans efter rengöring och ger den där extra boosten. Passar bra att användas dagligen, både morgon och kväll. Ett effektivt sätt att försäkra dig om att smink och smuts inte hänger kvar i din hud. 

Neroli är en fantastisk ingrediens

Neroli är superhärligt och går bra ihop med alla hudtyper. Den har naturligt en väldigt behaglig doft och agerar lugnande på huden. Den stimulerar även cellförnyelse, och är med andra ord extra lämplig för dig som har fina linjer. Denna spännande ingrediens är också super till irriterad och känslig hy, och är känd för att dämpa rodnad.

Fast hud och mindre porer

Oavsett vilken hudtyp du har är denna toner ett väldigt bra alternativ. Den komplementerar rengöringen fint, samtidigt som den stramar upp huden och porerna i ansiktet.
Maria Åkerberg Neroli Freshener är en riktigt bra ansiktsrengöring för dig som letar efter en mångfacetterad produkt. Kombinera med ditt föredragna serum och fuktkräm.

Det vi liker:
 • Innehåller mjölksyrabakterier
 • Drar nytta av nerolis fantastiska egenskaper
 • Passar alla hudtyper

Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner 250 ml – Exfoliera bort smink och smuts

Märket Pixi har svenska rötter, och har funnits på marknaden sedan 1999. Företaget förespråkar naturlig skönhet till fördelaktiga priser, och erbjuder högkvalitativa produkter med naturliga ingredienser. Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner är ett paradexempel på detta. 

DÄRFÖR MÅSTE DU VÄLJA PIXI GLOW TONIC

Pixi Glow Tonic är en frisk fläkt vad gäller ansiktsvatten. Den här produkten lovar inte bara rengöring, och att ta bort orenheter från ansiktet. Med hjälp av glykolsyra ger den nämligen även huden en mild, kemisk peeling, som jämnar ut hudtonen och ger fräsch lyster. Den tar bort döda hudceller, samtidigt som den åstadkommer den glow produktens namn hintar om. 

När du använder det här ansiktsvattnet är det bra att smyga in en solcreme till ansiktet i rutinen. Glykolsyra exfolierar effektivt och den nya, fräscha huden är extra känslig för UV-ljus. 

Pixi Glow Tonic är berikad med ginseng.

Det här är en ingrediens som är proppfull med härliga fördelar för dig och din hud. B.la. schyssta anti-aging egenskaper, såväl som att med alla sina vitaminer och mineraler förbättra hyn och dess kvalité. Ginseng är bidrar till rengöringen, återfuktar, och ger dig en friskare och jämnare hud. 

När och hur ska den användas?

Du som har oljig hy kan med fördel testa att inkludera denna produkt i din dagliga rengöring. Du med torr eller känslig hud ska däremot spara detta fenomenala ansiktsvatten till speciella tillfällen. Det bör inte användas varje dag, utan snarare som en del av helgens extra selfcare-rutin. 

Det vi liker:
 • Kemisk peeling
 • Jämnar ut hudtonen
 • Berikad med ginseng

Välj bästa ansiktsvattnet för din hud

Precis som ett bra serum så är ett ansiktsvatten är ett extra, lyxigt steg i din hudvårdsrutin.
För dig som vill ta bort smink och smuts din ansiktsrengöring inte kommer åt. Med det sagt; det är såklart viktigt att välja rätt av alla produkter i skönhetsdjungeln.

För dig med känslig hud: Du bör tänka på innehållet i produkterna du väljer. Parfymerade hudvårdsprodukter kan irritera huden, och bidra till rodnad och ökad känslighet. Undvik även starka syror.

För dig med torr hud: Ansiktsprodukter med hyaluronsyra och glycerin är bästa valen för dig. Dessa ingredienser återfuktar långvarigt. Undvik uttorkande ingredienser som alkohol.

Du som däremot har blandhy: Du kan välja och vraka!

Du som tampas med oljig hud: Ska se till att dina ansiktsprodukter inte är uttorkande; så undvik hudvård med alkohol i. Däremot kan du med fördel hålla ögat öppet efter BHA, glykolsyra och salicylsyra.

Vilka användningsområden har ett ansiktsvatten?

Kort sagt är det en multifunktionell produkt. En toner kan användas av dig som vill vara extra noga med rengöring. Den återfuktar huden, förbereder effektivt ansiktet för nästkommande krämer och serum, och återställer ph värde och fuktbalans.

FAQ

Vilket är ansiktsvatten är bäst i test?

Lancome Tonique Confort är överlägset i topp enligt alla tester. Här har vi helt enkelt ett litet knippe fulladdat med goda egenskaper; lugnande, återfuktande och långvarig.

Behöver man ett ansiktsvatten?

Ett ansiktsvatten är lite som en ask choklad; du kanske klarar dig utan den, men visst gör den tillvaron så mycket trevligare? Ett ansiktsvatten försäkrar dig om att din hud är ren från t.ex. smink; den agerar fuktgivande och balanserar hudens ph värde.

Vad är bra att tänka på när man väljer ett ansiktsvatten?

Du som har känslig och lätt inflammerad hy bör undvika parfymerade produkter. Med tanke på att ett ansiktsvatten inte tvättas bort är det bättre för dig att välja en oparfymerad variant.

Hur använder jag ett ansiktsvatten?

Applicera med en tuss bomull eller handen. Applicera varsamt över hela ansiktet och halsen, men undvik huden kring ögonen.