Bästa balsamet 2022 – så får du mjukt och glansigt hår

1
HairLust Hair Growth & Repair Conditioner

Det finns många som kan hålla med om att Hair Lust har tillverkat riktigt bra och trivsamma produkter för håret. Detta gäller då även för deras balsam som vi valde till bäst i test. Detta balsam ser till att vårda och reparera håret, så att det kan återhämta sig och växa sig starkare och friskare från insidan och ut. Kort sagt en bra och prisvärd produkt! Därför måste du välja HairLust Hair Growth & Repair…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Conditioner##
Kevin Murphy Hydrate Me Rinse 250ml 249 kr. By Jacobs
Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner 250ml 479 kr. Donna Beauty
Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner 300ml##
Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner 250ml 249 kr. Donna Beauty
Björn Axén Repair Deep Conditioner 200ml 124 kr. DOZ Apotek
L'Oreal Paris Serie Expert Vitamino Color A-OX Conditioner 1000ml 465 kr. eleven
Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner 250ml 122 kr. Deloox

Drömmer du om att få ett mjukt, glansigt och följsamt hår? Då är det viktigt att du kompletterar schamponeringen med ett det bästa balsamet anpassat för ditt hår. Precis som att du bör avsluta din hudvårdsrutin med en bra ansiktskräm bör du avsluta din hårrutin i duschen med ett balsam – balsamet ser till att hårets fjäll sluter sig vilket motverkar slitage.

För det är nämligen som så att när vi schamponerar håret så öppnar dessa små fjäll sig. Detta är nödvändigt för att håret ska bli ordentligt rent. Men för att du ska slippa onödigt slitage måste dessa fjäll slutas igen, vilket balsamet tar hand om. Det är därför håret blir så lent, mjukt och glansigt efter du använt balsam.

Applicerar du balsam kan håret också bli starkare och friskare. Däremot är det viktigt att du använder rätt balsam för din hårtyp, något vi kan hjälpa dig att hitta nedan. Vi har listat de 8 bästa balsamen på marknaden för att underlätta för dig!

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner – balsam bäst i test

Det finns många som kan hålla med om att Hair Lust har tillverkat riktigt bra och trivsamma produkter för håret. Detta gäller då även för deras balsam som vi valde till bäst i test. Detta balsam ser till att vårda och reparera håret, så att det kan återhämta sig och växa sig starkare och friskare från insidan och ut. Kort sagt en bra och prisvärd produkt!

Därför måste du välja HairLust Hair Growth & Repair Conditioner

Utöver att detta balsam från Hairlust är veganskt och ekologiskt certifierat på grund av dess innehåll av ekologiska ingredienser är det specifikt utformat för att reparera och vårda ditt hår på djupet. Använder du detta balsam efter ditt schampo ett par gånger i veckan, där du låter det sitta i 2-3 minuter, kan det alltså leda till att ditt hår stärks.

Detta då balsamet ser till att ditt hår kan bygga upp sig själv på nytt, vilket är precis vad ett tunt, skadat och torrt hår behöver. Efter en tids användning kommer ditt hår bli väldigt mycket starkare och friskare, samtidigt som det blir glansigare och mer följsamt. Innehållet av aktiva mikroproteiner bygger upp håret från insidan för långvariga resultat.

Balsamet innehåller även en hel del andra ämnen som vårdar, mjukgör och stärker håret. Bland annat är det generösa innehållet av ekologisk aloe vera och näringsrika fettsyror från kakaosmör avgörande för dess effekt. Håret får mängder av fukt och repareras på djupet. Oavsett om du har platt, lockigt, tjockt, fint eller färgat hår får du dina resultat.

Det vi liker:
 • Prisvärt balsam med vegansk och ekologisk certifierad formula
 • Ger effekt efter bara 2-3 minuter
 • Innehåller vårdande, näringsrika ingredienser
 • Bidrar till ett starkare och friskare hår
 • Ger långvariga resultat
Det vi ikke liker:
 • Måste masseras in noga för att ge resultat
 • Kan vara något rinnigt

Kevin Murphy Hydrate Me Rinse 250ml – bästa fuktgivande balsam för torrt hår

Är ditt hår i behov av en riktig fuktboost? Då kan vi rekommendera detta balsam från Kevin Murphy! Har du tunt, platt och skadat hår kommer detta göra under för dina längder. Håret återfår sitt liv och blir samtidigt mjukt, glansigt och fullt av lyster. Det är även bra för torr, känslig hårbotten.

Därför måste du välja Kevin Murphy Hydrate Me Rinse

Vi kan verkligen förstå att detta balsam anses vara ett av de bästa på marknaden. För dig som har riktigt slitet, skadat och torrt hår kommer detta nämligen göra susen. Så länge ditt hår inte är allt för tjockt och tovigt kommer du uppleva att håret blir väldigt mycket mjukare, glansigare och mer följsamt efter användning.

Framförallt är det riktigt bra för dig med tunna, torra och långa längder som är i behov av vårdande fukt. I och med att håret ger så pass bra med fukt kommer det även bli väldigt enkelt att reda ut efter användning i ett par minuter. Skadorna på håret döljs och ser till att ditt hår istället ser friskt ut, fullt av lyster.

Fuktbevarande och näringsrikt för långvariga resultat

I och med att produkten innehåller antioxidanter kommer fukten att bevaras och stängas in i håret. På så sätt får du långvariga resultat, det utan att håret tyngs ner eller blir fett. Perfekt för dig med skandinaviskt hår, om du bor i ett torrt klimat eller om ditt hår har svårt att reparera sig själv. Det enda negativa är balsamets doft som är väldigt stark och rätt tråkig.

Det vi liker:
 • Vårdande och reparerande balsam
 • Riktigt bra förr torra, tunna längder
 • Håret blir mjukt och lätt att reda ut
 • Ger långvariga resultat utan att tynga ner
 • Behaglig för torr hårbotten
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyrt
 • Gör sig endast bra för tunna, platta hårtyper
 • Väldigt stark och rätt tråkig doft

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner 250ml – bästa effektivt vårdande balsam

Olaplex är kända för deras djupt vårdande, näringsrika hårkurer. Trots att just denna variant inte är den främsta favoriten så anser många att det är ett väldigt bra balsam som gör ett grymt jobb på att effektivt vårda och mjukgöra håret. Dess tjocka, rika konsistens ger en härligt djupverkande effekt som minst sagt förbättrar hårets kvalité.

Därför måste du välja Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner 250ml

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner är ett av de balsam från märket som fått bäst betyg överlag. Jämför man med deras andra huskurer, det vill säga de som är utformade som hårinpackningar, har den inte fått riktigt lika höga betyg. Men jämfört med andra balsam anses detta vara väldigt bra.

För det första har balsamet en väldigt härlig, tjock konsistens som känns otroligt rik och djupgående. Trots att konsistensen gör att produkten är något svår att få ur förpackningen, och att dess fasta formula gör den något svårfördelad, finns det mest bara fördelar att hämta från det. Framförallt är det dess tjocka formula som gör att den verkar så effektivt.

Ger fukt och näring på en ny nivå

Har du rätt hårtyp för detta balsam, det vill säga inte ett överdrivet tjockt, långt eller tovigt kommer detta funka jättebra. Det bidrar med fukt och näring på en nivå som ser till att håret återfuktas på bästa möjliga sätt. På så sätt kan håret återställas och repareras för friskare, mjukare och mer glansiga resultat.

Tack vare dessa egenskaper kommer du få ett mindre frissigt hår samtidigt som skador reduceras och motverkas i framtiden. Dessutom är formulan färgbevarande och vegansk. Efter användning känns håret riktigt starkt och behagligt och har en ljuvlig doft.  

Det vi liker:
 • Väldigt god doft
 • Tjock, näringsrik och djupt vårdande formula
 • Bidrar till ett livfullt, mjukt och glansigt hår
 • Effektiv på bara ett bar minuter
 • Håret blir starkare och mer välmående
Det vi ikke liker:
 • Dyrt
 • Funkar inte så bra på tjocka, långa hår
 • Väldigt fast formula som är något svårarbetad

Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner 300ml – bästa balsam för torr och känslig hårbotten

Lider du av en torr, känslig och irriterad hårbotten? Då kan detta balsam från Maria Nila vara en riktig räddare i nöden. Deras Head & Hair Heal- serie är nämligen specifikt utformad för att verka antiinflammatoriskt, vilket i sig gör att det lugnar hårbottnen och behandlar såväl som förebygger torrhet och mjäll. Balsamet är även hårväxtstimulerande.

Därför måste du välja Maria Nila Head & Hair Heal Conditioner 300ml

När det kommer till Maria Nila så skulle vi vilja säga att detta är ett av de bästa balsamen från deras sortiment. Och det just på grund av att den verkar väldigt bra på torra, känsliga och irriterade hårbottnar. Lider du av mjäll, rödhet, kli eller liknande problem kan denna produkt göra susen.

Lugnande formula för känslig hårbotten

Med en antiinflammatorisk, lugnande formula kan du känna dig säker på att den motverkar irritation och klåda redan efter första användningen. Det är inte bara något vi säger, utan vi har själva både läst om och upplevt att det är så. Balsamet känns otroligt vid appliceringen, det vill säga trots att formulan är fast och något svår att fördela, och gör skillnad.

Masserar du in det i hårbottnen och låter det sitta kommer det inte bara göra gott för din skalp. Utan så länge du inte har allt för tjockt eller lockigt hår kommer även dina längder bli mindre torra och frissiga. Istället för du ett välmående, mjukt och glansigt hår som både ser och känns friskt. 

Motverkar torrhet och friss utan att tynga ner

Det är däremot inte fett eller kladdigt och tynger därmed inte ner. Perfekt för normalt till tunt hår, som är torrt eller slitet från rötterna. Efter användning blir håret lent och luftigt och ser väldigt fint ut. Produkten doftar gott och kommer till ett bra pris.

Det vi liker:
 • Gör under för torr, känslig hårbotten
 • Riktigt god doft
 • Behaglig att applicera
 • Jobbar effektivt men tynger inte ner
 • Riktigt bra för tunnare, finare hår
 • Håret blir mjukt och följsamt
Det vi ikke liker:
 • Något svårt att få ur produkt ur förpackning
 • Kan vara något svårt att fördela i håret
 • Inte tillräckligt kraftfull för tjockt, lockigt hår

Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner 250ml – bästa balsamet för lockigt hår

Vill du framhäva dina naturliga, voluminösa lockar med hjälp av ett balsam ska du utan tvekan välja denna variant från Moroccanoil. Deras Curl Cleansing conditioner är nämligen som en två i ett produkt, som rengör lite grann samtidigt som det återställer fuktbalansen och motverkar friss. Bästa balsamet för lockigt hår om du frågar oss.

Därför måste du välja Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner

För dig som har lockigt, vågigt eller självfallande hår kommer Moroccanoil Curl Cleansing Conditioner vara produkten som framhäver ditt fina hår på nytt. Detta är nämligen som en två i ett produkt, som med dess renande tea tree-olja ser till att rengöra, balansera och återfukta håret.

Det för att dina lockar får som en ny boost, där de får chansen att visa sina framfötter på riktigt från grunden. Produkten är extra skonsam då den varken löddrar eller torkar ut. Snarare är det en produkt som ger fukt, vilket gör att håret blir mindre frissigt. Istället blir håret mjukt och lockigt. Den känns bra och behaglig även för hårbotten.

Det vi liker:
 • Extra skonsam formula som motverkar friss
 • Återställer futkbalansen
 • Framhäver lockarna
 • Innehåller tea tree olja för behaglig känsla
 • Har en rengörande, uppfriskande effekt
Det vi ikke liker:
 • Något dyr
 • Måste masseras in ordentligt för att ge effekt

Björn Axén Repair Deep Conditioner 200ml – bästa djupverkande balsamet

Denna produkt är helt klart ett bra alternativ för dig som föredrar balsam som liknar hårinpackningar. Detta balsam från Björn Axén är nämligen mer som än inpackning, där dess rika, krämiga formula går in för att motverka det skadade, slitna och torra håret på djupet. Den är mycket prisvärd och gör ett bra jobb för de flesta.

Därför måste du välja Björn Axén Repair Deep Conditioner 200ml

Trots att denna produkt från Björn Axén mer liknar en hårinpackning än ett balsam anser vi att produkten förtjänar en plats i detta bäst i test. Och det just på grund av dess effekt och verkan. Har du skadat, slitet och torrt hår kommer detta balsam att tränga ner på djupet och förvandla det till ett mjukt, följsamt och glansigt sådant.  

Tack vare produktens höga koncentration av vårdande mineraler, proteiner från havet, ekologisk arganolja och Sea Lavender verkar balsamet mycket stärkande, återuppbyggande och effektivt. Trots det känns det varken tungt eller är svårt att applicera, utan snarare tvärtom blir håret väldigt fräscht och lent efter användning.

Effektiv formula som lämnar håret följsamt och formbart

Det känns även bra för hårbottnen då det har en något lugnande effekt. Har du väldigt långt, tjockt hår kan det krävas mycket produkt för att det ska hända något. Annars går det på ett par minuter. Efter användning känns håret följsamt men formbart med bra stadga och glans. Formulan är dryg och lätt att applicera.

Det vi liker:
 • Balsam som liknar en inpackning
 • Håret får bra stadga och formbarhet
 • Blir inte fett eller tynger ner
 • Motverka friss och slitna toppar
 • Jobbar effektivt trots bra pris
Det vi ikke liker:
 • Väldigt tråkig doft
 • Inte optimal för långt, tjockt hår
 • Inte så praktisk förpackning

L’Oreal Paris Serie Expert Vitamino Color A-OX Conditioner 1000ml – bästa färgbevarande balsamet

För dig som har färgat ditt hår och önskar bevara dess nyans så bra som möjligt kan detta färgbevarande balsam bli en stor favorit. Trots att du får väldigt mycket produkt för pengarna för detta balsam ett bra jobb med att både skydda håret, bevara färgen och bidra med glans. Håret får mycket näring och blir mjukare.

Därför måste du välja L’Oreal Paris Serie Expert Vitamino Color A-OX Conditioner 1000ml

Inte nog med att du här får väldigt mycket balsam till ett väldigt bra pris. Utan detta balsam är även mycket välgörande för ditt hår, framförallt om du har färgat hår. Dess formula är nämligen specifikt utformad för att vara färgbevarande. Använder du denna produkt kan din färgning hålla väldigt mycket längre.

Närmare bestämt innehåller balsamet resveratrol, vilket är en kraftig variant av ployfenol som verkar som ett skydd för färgen. Detta gör att ditt färgade hår kan hålla i upp till 8 veckor. Använder du schampot till kan effekten bli riktigt bra. Utöver det gör balsamet att ditt hår skyddas, samt att det får näring, blir mjukare och glansigare. Så bra.

Det vi liker:
 • Färgbevarande balsam som motverkar blekning
 • Kan ge upp till 8 veckor mer hållbar färg
 • Skyddar och ger näring
 • Håret blir mjukare och glansigare
 • Mycket produkt till bra pris
Det vi ikke liker:
 • Balsamet i sig är inte överdrivet bra
 • Endast utformat för de med färgat hår

Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner 250ml – bästa balsam mot gult hår

Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner är detta balsam bäst i test då du vill motverka att ditt blonda hår blir gult. Istället ser detta balsam till att det håller sig i den där trendiga, kalla tonen. Balsamets violetta partiklar gör sig bäst då ditt hår är blonderat eller blekt och gulnat av solen. Produkten återfuktar för följsamma, mjuka resultat. Bra pris!

Därför måste du välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Conditioner

Här får du ett balsam som gör sig riktigt bra för dig som vill att ditt blonda hår ska hålla sig blont utan att bli gult, vilket minst sagt är lätt hänt. Med detta balsam kan du dock hålla de där gula tonerna borta och istället få ett kallt, blont hår som både ser friskt, coolt och snyggt ut.

Tack vare balsamets violetta färgpartiklar finns det ingen risk för att ge gula tonerna tränger igenom och tar över. Utan istället hålls ditt blonda hår blont på riktigt, så länge du använder produkten kontinurellt. Som om inte det vore nog verkar balsamet även fuktgivande så att ditt hår även blir mjukt och följsamt. En bra produkt för ett bra pris.

Det vi liker:
 • Motverkar gula toner i håret
 • Håller håret kallt och fräscht
 • Återfuktar och mjukgör
 • Bra pris

GUIDE: hitta det bästa balsamet för din hårtyp

Att hitta ett balsam som fungerar precis så där bra som alla säger att det ska göra är inte alltid helt enkelt. Detta då balsam, precis som väldigt många andra produkter, är specifikt anpassade efter en specifik hårtyp och specifika behov. Det innebär att du vid val av balsam måste välja det som gör sig bäst för din hårtyp för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Vilken är din hårtyp?

För att ta reda på vilken hårtyp du har kan du se över om ditt hår är platt, lockigt, vågigt eller om du har självfall. Känn efter om ditt hår känns tjockt, tunt, strävt eller mjukt. Hårtyp kan också innebära hur långt hår du har, om det är torrt eller lent, färgat eller naturligt. Utgå från dessa aspekter för att hitta ett balsam som behandlar just ditt hår bäst.

Behov och önskemål?

Detta då alla hårtyper, som tidigare nämnt, är i behov av olika saker. En person med väldigt tjockt, lockigt och grovt hår är ofta i behov av balsam som är rikare, fetare och lite mer djupgående, samtidigt som det kan vara bra om det är utredande och framhävande för lockarna.

Det till skillnad från en person med ett platt, tunt och fint hår som istället är i behov av lättare, mer volymgivande produkter som väcker längderna till liv. Kanske önskar du att ditt hår ska färgbevaras? Eller vill du motverka friss och slitna toppar? Har du några specifika behov eller önskemål bör du såklart även utgå från det vid val av balsam.

FAQ

Vilket balsam är bäst i test?

Det balsam som är bäst i test är HairLust Hair Growth & Repair Conditioner. Har detta balsam inte riktigt det du behöver finns det väldigt många andra alternativ som kan passa perfekt - de kan du hitta i vårt test av bästa balsamet ovan.

Hur vet jag vilket balsam jag ska välja?

Vilket balsam du ska välja beror på di hudtyp, hårets behov och dina önskemål. Det är dock alltid du som väljer vad du vill att produkten ska hjälpa dig uppnå.

Varför ska jag använda balsam?

I och med att ett balsam sluter hårets fjällskikt har det en skyddande effekt som bidrar till att håret både blir starkare, tåligare och mer glansigt. Utöver det kan balsam även bidra till att ditt hår blir mjukare och mer följsamt eller att dess färg bevaras.

Bör jag använda schampo och balsam från samma serie?

Du bör använda balsam efter schampo i och med att schampot är den produkt som öppnar upp hårets fjällskikt så att det rengörs på riktigt. Balsamet stänger sen dessa fjäll så att ditt hår skyddas, blir mer glansigt och följsamt.