Bästa balsamspray 2022 – mirakelprodukten för glansigt och följsamt hår

1
Davines OI All In One Milk

Därför måste du välja Davines OI All In One Milk Här har vi den optimala varianten av balsamspray för dig som vill investera i ett lyxigt, kvalitativt och riktigt vårdande sådant. Davines Ol All In One Milk är en multifunktionell produkt som passar alla hårtyper. Att vi valde just Davines OI All in One Milk som vår bäst i test när det kommer till balsamspray beror dock inte bara på att det är ett mycket…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Davines OI All In One Milk 299 kr. Bombola
Maria Åkerberg Energy Hair Detangler Leave In 113 kr. eleven
Schwarzkopf Professional BC Bonacure Blow Defense##
Redken One United 25 Benefits All In One Multi Benefit Treatment 376,25 kr. Beautycos
Balmain Leave-In Conditioning Spray 332,26 kr. Baresso

Skulle du fråga oss vilken av alla hårprodukter vi inte kan leva utan skulle vi utan tvekan svara balsamspray. Det då balsamspray är en hårprodukt som kan göra mirakel för ditt hår, det oavsett om du lider av torrt hår, skadat hår, frissigt hår eller trassligt hår.

Ett balsamspray eller leave in conditioner ska nämligen inte sköljas ur, utan istället är det en produkt som du applicerar efter hårtvätten och som du sen låter sitta kvar i håret. På så sätt är det mycket återfuktande och vårdande treatment som gör håret följsamt, glansigt och lent. Dessutom är det en perfekt produkt inför styling.

Det finns med andra ord många fördelar med balsamspray. Ta del av vår köpguide för att få tips och rekommendationer då du vill hitta det bästa balsamsprayet. Med vår hjälp kan du hitta en ny favorit oavsett hårtyp, behov och önskemål!

Davines OI All In One Milk – balsamspray bäst i test

Därför måste du välja Davines OI All In One Milk

Här har vi den optimala varianten av balsamspray för dig som vill investera i ett lyxigt, kvalitativt och riktigt vårdande sådant. Davines Ol All In One Milk är en multifunktionell produkt som passar alla hårtyper.

Att vi valde just Davines OI All in One Milk som vår bäst i test när det kommer till balsamspray beror dock inte bara på att det är ett mycket mångsidigt alternativ som funkar för de flesta. Utan detta blev snabbt en favorit då den även innehåller ett flertal mycket näringsrika ingredienser som verkar för att vårda och återfukta på djupet.

Främst är produkten baserad på Rocouolja från Amazonas, vilket är en olja som innehåller höga halter av betakaroten och mineraler. Dessa är sin tur två ämnen som bidrar till ökad elasticitet och fyllighet samtidigt som det skyddar håret från yttre slitage. Vem vill inte få allt det från en och samma produkt?

Utöver det innehåller sprayet bland annat Provitamin B5 och Amino, vilket är en typ av funktionellt komplex som mjukgör och skyddar håret ytterligare. Samtidigt finns det inget som heter sulfater eller parabener i den. Många anser att produkten direkt gör stor skillnad för hårets glans och följsamt, samt minskat friss. Ett extra plus för god doft.

Det vi liker:
 • Multifunktionellt leave in balsam för alla hårtyper
 • Innehåller ett flertal näringsrika och djupt vårdande ingredienser
 • Återfuktar och mjukgör på djupet

Maria Åkerberg Energy Hair Detangler Leave In – bästa leave in conditioner i budgetklassen

Därför måste du välja Maria Åkerberg Energy Hair Detangler Leave In

Är du på jakt efter ett lite billigare balsamspray som erbjuder liknande effekt som de mer exklusiva varianterna? Då kan vi ha hittat en möjlig storfavorit för dig! 

Maria Åkerberg har nämligen tagit fram ett balsamspray som gör ett riktigt bra jobb men som samtidigt inte kostar alls särskilt mycket. Deras Energy Hair Detangler Leave in är ett mycket vårdande och fuktgivande leave in balsam som redan vid första användning bidrar med glans och mjukgör ditt hår. 

Här är den främsta ingrediensen Broccoliolja – denna har en djupgående effekt som möjliggör silkeslent hår utan att det varken känns tungt eller kladdigt. Perfekt för frissigt och skadat hår. Vid applicering är det genast mycket lättare att reda ut håret, även om det är trassligt. 

Utöver broccolioljan innehåller sprayet eteriska oljor från rosmarin, lavendel, citrongräs och enbär. Samtliga bidrar med ytterligare glans samtidigt som de tillsammans sätter grunden för produktens fräscha men något intensiva doft. Så prisvärd produkt som funkar för alla hårtyper.

Det vi liker:
 • Billigt balsamspray av hög kvalité
 • Gör håret silkeslent och glansigt redan vid första användning
 • Utredande utan att kännas tungt

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Blow Defense – bästa balsamspray för skadat hår

Därför ska du välja Schwarzkopf Professional BC Bonacure Blow Defense

Lider du av skadat hår? Då kan det här vara det bästa balsamsprayet för dig! Produkten är utformad för att vara extra rik och skyddande. Med andra ord är det ett riktigt bra val då ditt hår är skadat och slitet från olika typer av keramiska behandlingar.

 Tack vare att man vid framställning av produkten använt en teknologi vid namn Cell perfector kan du känna dig säker på att ditt hår får optimal vård inifrån och ut. Det för att håret sen ska kunna återhämta sig, bygga upp sitt eget skydd och hitta tillbaka till sin styrka. Mekaniskt slitage och yttre påfrestningar har inte en chans!

 Tillsammans med innehållet av mikropeptider och hydrolyserade silkespeptider kommer du redan efter några få användningar uppleva förbättrad följsamhet och ökad elasticitet. Oavsett om du applicerat mycket slitage till ditt hår genom åren kommer alla tecken på skador bli som bortblåsta med denna produkt.

 Just med tanke på att detta leave in conditioner från Schwarzkopf ser till att skydda och bygga upp håret kommer du se ökad glansighet och följsamhet i ditt hår. Det blir därmed lättare att reda ut samtidigt som det leder till minskad frissighet. Så bra och prisvärt!

Det vi liker:
 • Mycket rik leave in spray som skyddar från allt slitage
 • Cell perfector teknologi som vårdar inifrån och ut
 • Stärker och bygger upp håret från grunden

Redken One United 25 Benefits All In One Multi Benefit Treatment – bästa multifunktionella balsamspray

Därför måste du välja Redken One United 25 Benefits All In One Multi Benefit Treatment

Redken One United 25 Benefits All in One Multi Benefit Treatment är ett balsamspray som bidrar med 25 olika fördelar i en och samma flaska. För dig som föredrar att investera i produkter som fyller många olika syften finns det alltså ingen tvekan om att detta kan bli en favorit. 

Trots att det må låta för bra för att vara sant så kan vi garantera dig om att denna produkt gör stor skillnad på riktigt. Just av den anledningen har den fått otroligt goda betyg av en uppsjö av användare som rent ut sagt avgudar produkten!

Vi skulle därmed vilja säga att detta är ett av de absolut bästa leave in hårprodukterna i balsamform som finns på marknaden. Det kan användas på alla hårtyper och ger resultat som syns direkt.

Oavsett om du har frissigt hår, skadat hår, mycket torrt hår eller trassligt hår kommer sprayet och dess 25 fördelar bidra med mängder av fukt och glans. Vid applicering blir håret genast lättare att reda ut samtidigt som frissighet och tovor minskar. Att föna eller styla håret är därmed lättare då det blir mjukt, följsamt och mindre statiskt.   

Det vi liker:
 • Multifunktionell balsamsspray med 25 fördelar
 • Ger synliga resultat direkt
 • Formula anpassad för alla olika hårtyper

Balmain Leave-In Conditioning Spray – bäst i test leave in balsam i premiumklassen

Därför måste du välja Balmain Leave-In Conditioning Spray

Här har vi ett lite lyxigare balsamspray i premiumklassen. Trots exklusivt pris anser vi dock av flera olika anledningar att det verkligen kan vara värt en investering. Till att börja med är det en otroligt dryg produkt som trots kontinuerlig användning räcker i flera månader. Det även då du har tjockt, långt eller mycket grovt hår.

Sen är detta också en av våra vinnare då det är specifikt utformat för att bidra med mycket fukt utan att det blir tungt på håret. Detta kan vara ett problem med andra liknande produkter, men absolut inte här. Dess lätta men djupverkande formula möjliggör djupgående vård utan att håret tappar sin volym.

I och med att det här är en produkt som inte ska sköljas ur varar effekten länge. Applicera det i fuktigt hår efter att du tvättat det och invänta resultatet – du kommer inte bli besviken! I och med att det vårdar såväl hår som hårbotten får du en komplett treatment som hjälper med diverse problem. 

Hårets fjällskikt mjukgörs vilket i sin tur bidrar med ökad glans och följsamhet. Du kommer också tydligt känna dess mycket återfuktande egenskap då håret blir väldigt mjukt och smidigt med minskat friss, trassel och synliga skador. Dessutom skyddar det mot slitage och UV-strålar. Doften kan vara något stark, annars är vi så nöjda.

Det vi liker:
 • Lyxigt och drygt balsamspray
 • Bidrar med djupgående fukt och vård utan att tynga ner
 • Mjukgör hårbotten och bidrar med mycket glans

FAQ

Vilken balsamspray är bäst i test?

Frågar du oss, och många andra, finns det ingen tvekan om att Davines OI All In One Milk är det balsamspray som tar hem priset som bäst i test. Om du däremot inte känner att just denna variant passar dig och ditt hår bäst kan du ta del av fler testvinnare i vår köpguide ovan!

Vad är ett balsamspray?

Ett balsamspray, även kallat leave in balsam eller conditioner, är en hårprodukt specifikt utvecklad för att återfukta och vårda håret efter duschen. Resultatet blir ett mer följsamt, lent och glansigt hår som är lättare att reda ut.

Varför ska jag använda balsamspray?

Det finns många fördelar med att använda ett balsamspray. Dess främsta fördelar är dock att det bidrar till att håret blir mindre frissigt och tovigt, samtidigt som de motverkar skador och skyddar mot ytterligare slitage.

Så använder du spraybalsam i torrt hår

Ett leave in balsam ska i de flesta fall appliceras i fuktigt hår, men det finns även de som kan appliceras i torrt hår. Det appliceras bäst genom att du sprayar det jämnt fördelat i håret på ca 10 cm avstånd, följt av att du borstar igenom det.