Bästa bodylotion 2022 – återfukta och mjukgör huden på djupet

1
Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk

Vill du köpa en riktigt lyxig, välgörande och behaglig body lotion? Då kan vi verkligen rekommendera dig att investera i vår bäst i test vinnare från Biotherm. Deras Anti Drying Body Milk är en mycket fräsch lotion som snabbt sjunker in i huden utan att kladda. Perfekt lättsam formula för dig som inte är i behov av den mest intensiva återfuktningen. Därför måste du välja Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk Det finns ingen…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk 175 kr. Bangerhead
Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream 166 kr. ComputerSalg
La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Lipid Replenishing Body Balm 212,04 kr. Mycare.de
Eucerin AtoControl Body Care Lotion##
ACO Miniderm Body Cream 203 kr. Apohem

Oavsett vilken hudtyp du har och vilka möjliga hudproblem du lider av är en body lotion en produkt som alla bör ha hemma! Framförallt är det en produkt som man inte bör skippa, utan snarare inkludera i sin dagliga rutin – alla olika hudtyper är i konstant behov av fukt och näring, något som en body lotion ger på olika sätt.

Idag finns det mängder av olika bodylotions som är anpassade efter olika behov och önskemål. Med andra ord kan du utan problem hitta en variant som passar perfekt för dig och din hud utan att du behöver leta särskilt mycket. Samtidigt kan det vara svårt att veta vad man själv behöver, och vad ska man då välja?

För att underlätta valet för dig har vi samlat de 5 bodylotions som anses vara bästa bodylotion på marknaden. Vi kan garantera att du kan hitta en favorit oavsett vad just du efterfrågar och är i behov av med hjälp av vårt bäst i test!

Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk – bäst i test bodylotion

Vill du köpa en riktigt lyxig, välgörande och behaglig body lotion? Då kan vi verkligen rekommendera dig att investera i vår bäst i test vinnare från Biotherm. Deras Anti Drying Body Milk är en mycket fräsch lotion som snabbt sjunker in i huden utan att kladda. Perfekt lättsam formula för dig som inte är i behov av den mest intensiva återfuktningen.

Därför måste du välja Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk

Det finns ingen tvekan om att Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk är vår bäst i test vinnare när det kommer till bästa body lotion. Här är inte bara dess praktiska förpackningen i form av en stilren pumpflaska avgörande.

Utan precis som väldigt många användare påstår skulle även vi säga att det här är det perfekta alternativet för dig som vill ha en lätt och behaglig lotion som återfuktar och mjukgör utan att kladda. Tack vare dess rätt tunna formula glider den på huden likt ett lager av silke, som sen sjunker in i huden väldigt snabbt. 

Trots att den inte ger den absolut mest intensiva av återfuktning så kan du känna dig trygg med att din hud blir mjuk och len. Vi skulle dock inte rekommendera den för dig som är i behov av väldigt mycket fukt, exempelvis då du har väldigt torr hud under vinterhalvåret. På sommaren är den perfekt! 

Otrolig doft

Något som väldigt många fastnar för hos just den här lotionen, Lait Corporel, är även dess otroliga citrusdoft. Den känns både fräsch, uppiggande och riktigt behaglig – oavsett när, var och hur du applicerar den bidrar doften med en känsla av välbehag.

Doften kan dock vara rätt intensiv i början, men i och med att den dämpas efter ett tag anser vi inte att det är ett problem. Kort sagt får du en väldigt bra lotion som kan användas av de flesta och ge riktigt härliga resultat. Huden får vad den behöver samtidigt som du kan känna dig fräsch och fri!

Det vi liker:
 • Lyxig body lotion i praktisk förpackning
 • Lätt och kladdfri formula som snabbt sjunker in i huden
 • Väldigt god doft

Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream – bästa lugnande body lotion

Vill du skämma bort din kropp men en riktiga vårdande och behaglig kroppslotion? Kolla då in vår andra bäst i test vinnare från Elisabeth Arden. Innehållandes lugnande grönt te och äkta honung kan även den torraste av vinterhudar mjukgöras på djupet.

Därför måste du välja Elizabeth Arden Green Tea Honey Drops Body Cream

Elisabeth Arden har tillverkat en riktig vinnare när det kommer till body lotions för  irriterad, stressad och extra torr hud. Deras Green Tea Honey Drops Body Cream är nämligen specifikt utformad med lugnande grönt te och äkta honung för att bidra med så mycket näring och fukt som möjligt.

I och med att den har en något mer fast formula upplevs den också som lite extra mjukgörande och stärkande. Huden hålls mjuk hela dagen efter applicering, där även problem som kliande hud och torra fläckar motverkas.

Däremot är den samtidigt väldigt enkel och smidig att smörja in på hela kroppen, och oavsett tid på året kommer resultatet både kännas och se riktigt bra ut. Den kladdar inte och sjunker in relativt snabbt så att du kan fortsätta livet som vanligt bara efter ett par minuters torkning.  

Sist men inte minst har denna body lotion en mycket frisk doft som bara i sig piggar upp och skapar en härlig atmosfär. Din hud kommer väckas till liv på nytt och samtidigt lukta väldigt fräscht. Här får du också väldigt mycket för pengarna. Vi är med andra ord riktigt nöjda över vårt val att placera denna body lotion som bästa lugnande body lotion.

Det vi liker:
 • Äkta honung och grönt te för lugnande effekt
 • Mycket mjukgörande body lotion som funkar på riktigt torr hud
 • Enkel och behaglig att smörja in

La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Lipid Replenishing Body Balm – bästa bodylotion för torr hud

Har du extremt torr hud som är i behov av en lugnande, stärkande och stressreducerande lotion? Då kan vi ha hittat din nya favorit här! La Roche Posay har nämligen tagit fram en lotion som är specifikt anpassad för irriterad och känslig hud som kliar, flagnar och bara är allmänt svårhanterlig.

Därför måste du välja La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Lipid Replenishing Body Balm

Det är många som står fast vid att denna body lotion från La Roche Posay är deras räddare i nöden under vinterhalvåret, och vi förstår verkligen varför! När man väl har testat den här krämen, som mer liknar ett body butter, finns det inte mycket annat som gör ett bättre jobb. 

Till att börja med är produkten specifikt utformad för att lugna stressad och irriterad hud där känslighet, kliande och rödhet är vanligt förekommande bekymmer. Tack vare dess milda men effektiva formula kommer huden tacksamt att ta emot dess djupt fuktgivande innehåll utan att ge några oönskade reaktioner.

Istället kommer du se att din hud mår väldigt mycket bättre bara redan efter ett par gånger. Dess lite fetare balsamkonsistens glider enkelt på huden och bidrar med fuktbindande egenskaper som håller i upp till 48h. På så sätt både reduceras och motverkas torrhet på såväl kort som lång sikt, samtidigt som huden stärks inifrån och ut.

Oavsett om du lider av eksem, klåda, obehag, torra fläckar eller kliande partier kommer denna göra susen. I och med att den är så pass mild kan den användas av alla familjemedlemmar som har lite extra känslig och torr hud, det vill säga även på bebisar. Krämen sjunker in hyfsat snabbt och känns därmed även smidig att använda. Så bra!

Det vi liker:
 • Räddare i nöden för otroligt torr och känslig hud
 • Mycket mild men effektiv formula för djup, långvarig återfuktning
 • Kan användas av alla

Eucerin AtoControl Body Care Lotion – bästa återställande body lotion

Är du i behov av en återställande body lotion som hjälper huden att återställas och byggas upp på nytt? Eucerin AtoControl Body Care Lotion kan då vara lösningen för dig. Med omegaoljor och lugnande Licochalcone A får huden rikligt med näring så att den sen kan bygga upp sin egen skyddsbarriär. Riktigt bra.

Därför måste du välja Eucerin AtoControl Body Care Lotion

Det finns många anledningar till att AtoControl Body Care Lotion från Eucerin är en storfavorit för de som lider av torr, känslig och irriterad hud. För det första är detta en produkt som är specifikt utformad för att återställa och bygga upp hudens egen skyddsbarriär.

Detta är i sin tur avgörande för att din hud ska kunna må så bra som möjligt – utan denna stärkta skyddsbarriär finns det inte något som hjälper huden att skydda sig mot påfrestningar och angrepp utifrån. Därmed blir det svårt att undvika torrhet, känslighet och irritation.

Vill du alltså hålla huden mjuk och återfuktad krävs det att du applicerar produkter som hjälper huden att återhämta sig från grunden. Och det är precis vad denna body lotion gör. Med Omegaoljor, fettsyror och Licochalcone A får huden den näring den behöver för att bygga upp den naturliga skyddsbarriären.

På så sätt blir huden mer motståndskraftig och kan därmed på egen hand underhålla såväl fuktlagret som näringsdepåerna. Det resulterar i sin tur i en mjukare, smidigare och mer följsam hud som både ser och känns behaglig ut. Dessutom är den helt fri från parfym och färgämnen för att inte skapa oönskade reaktioner. Prisvärd!

Det vi liker:
 • Specifikt utformad för att bygga upp hudens naturliga skyddsbarriär
 • Motverkar torrhet, klåda och irriterad hud
 • Innehåller varken parfym eller färgämnen

ACO Miniderm Body Cream – bästa budgetval

Sist ut i vårt bäst i test av body lotion har vi denna variant från ACO. Här får du inte bara otroligt mycket produkt för pengarna, utan du får även en lotion som ser till att vårda din torra hud på bästa möjliga sätt. Den är mild men samtidigt riktigt mjukgörande, där huden hålls balanserad och smidig länge.

Därför måste du välja ACO Miniderm Body Cream

ACO Miniderm Body Cream är ett perfekt alternativ för dig som vill ha tillgång till body lotion för hela familjen. Inte nog med att du får 500g produkt till ett väldigt bra pris, utan denna body lotion har även en så pass mild formula att den kan användas av alla.

Tack vare dess innehåll av 24% fett samt 20% av det vattenbindande ämnet glycerol erbjuder krämen långvarig återfuktning för en balanserad, mjuk och mer smidig hud. Balansen mellan fett och vatten ser också till att huden håller sig stark och skyddad mot yttre påfrestningar, vilket i sig är avgörande för att din hud ska hålla sig mjuk och följsam.

Oavsett om du lider av väldigt torr och känslig hud eller om du bara är i behov av lite extra fukt kommer den här göra susen. En annan sak vi verkligen gillar med den här produkten är att den kommer i en mycket smidig pumpflaska. Placera den i badrummet, sovrummet, hallen eller vid blöjstationen för direkt åtkomst när det behövs. Så bra på alla sätt!

Det vi liker:
 • Innehåller 500g produkt
 • Väldigt mild formula som kan användas av alla
 • Perfekt balans mellan fett och vatten för långvarig mjukgörande effekt

GUIDE: så hittar du bästa body lotion för dig och din kropp

En body lotion är något som alla borde ha hemma, och det oavsett om du lider av torr eller känslig hud, om du har eksem eller irriterad hud, om du är i behov av en lätt återfuktande produkt eller om du bara vill hålla din hud följsam och smidig. Idag finns det body lotions som passar för alla olika hudtyper, behov och önskemål.

Däremot är det inte alltid helt lätt att veta vilka body lotion man själv ska köpa. Det beror inte bara på att det kan vara svårt att veta vad man själv är i behov av, utan det beror även på att det enorma utbud av body lotions som finns idag kan göra det hela lite krångligt. Vilken body lotion är egentligen bäst för mig?

Nedan tipsar vi om de absolut viktigaste sakerna att tänka på då du vill hitta bästa body lotion för dig och din kropp!

Hudtyp

Först och främst bör du anpassa ditt val av body lotion baserat på den hudtyp du har. Precis som att vi har olika hudtyper i ansiktet så har vi även olika hudtyper på kroppen, där de alla har olika behov och kräver olika saker för att må så bra som möjligt.

Har du exempelvis en väldigt torr och känslig hy bör du välja en body lotion som är mild men samtidigt väldigt effektiv när det kommer till att ge djupgående och långvarig fukt. Har du en lite mer balanserad hudtyp kan en lättare bodylotion passa bra.

Upplever du problem med finnar och acne på kroppen bör du hitta en som återfuktar utan att vara fet eller igentäppande, eller kanske en som är lite exfolierande och som arbetar aktivt mot detta. Det finns mängder av olika bodylotions och hudkrämer anpassade för alla olika hudtyper behov, det gäller bara att du ska hitta rätt för dig.

Formula

Även formulan på din hudkräm är avgörande för hur dess effekt kommer att verka på din hud. Idag finns det exempelvis bodylotions, body butter och kroppskrämer. Just bodylotions är den lite mer lättsamma varianten som ofta har en något tunnare och mer rinnig konsistens. Däremot kan den vara djupt återfuktande och ordentligt mjukgörande.

Body butter är den fetaste typen av hudkräm, där dess formula är otroligt rik och fast samtidigt som den ofta har en rätt stark doft. Sist men inte minst har vi kroppskrämer som är som ett mellanting av en body lotion och ett body butter – en fast konsistens som återfuktar på djupet och är något svårare att applicera.

Innehåll

Att se över krämens innehåll är extra viktigt om du har väldigt känslig hy som lätt reagerar på starka ingredienser. Se över så att din bodylotion inte innehåller några ingredienser som kan skapa negativa reaktioner hos just din hud, så som parfym, färgämnen, aktiva substanser, alkohol och liknande.

Applicering

Det är även rätt vanligt att man köper en bodylotion baserat på var på kroppen den ska användas. En del väljer att köpa en bodylotion som kan användas på hela kroppen, medan andra vill investera i krämer som kan appliceras på lite extra torra partier. Beroende på vad du vill ha bör du anpassa valet av såväl formula som konsistens och innehåll efter det.

Användning under dagen

Om du däremot vill använda din body lotion innan du ska gå och lägga dig, där du under natten vill boosta huden med mängder av näring och fukt som varar länge, kan du välja en lite fetare variant. Tänk dock på att den ofta behöver torka in en stund innan du gör annat. Den kan också kännas lite mer kladdig innan den gått in helt.

Årstid

Precis som att du bör anpassa ditt köp av bodylotion baserat på när du vill använda den under dagen bör du anpassa ditt köp av bodylotion efter vilken årstid du vill använda den. Under vintern blir de flesta hudtyper väldigt torra – det kräver då djupt återfuktande och mjukgörande produkter som varar länge. De får gärna vara lite fetare.

Samtidigt bör du välja en något mer lättsam body lotion för användning under sommaren. Då vill du att det ska kännas lätt, fräscht och vara smidigt att applicera, samtidigt som det bör torka fort så att din hud skyddas utan att du behöver sitta inne och vänta. Det finns dock även lätta body lotions som återfuktar riktigt bra.

Effekt

Sist men inte minst kan det vara bra att fundera över vilken effekt och vilket resultat du vill få av din body lotion. Och då menar vi inte hur den ska återfukta och mjukgöra huden, utan med effekt menar vi om du vill ha en body lotion  som kanske bidrar med lite mer lyster, om du vill att den ska ha en speciell doft eller om den kanske ska ge lite extra färg.

FAQ

Vilken body lotion är bäst i test?

Oavsett om du har torr hud, känslig hud, normal hud, balanserad hud, acnebenägen hud eller andra typer av hudproblem finns det en bodylotion som kan passa bäst för dig. Vi skulle däremot säga att Biotherm Lait Corporel Anti Drying Body Milk är en självklar bäst i test vinnare då det är en lätt men samtidigt mjukgörande lotion som kan användas av alla.

Varför ska jag använda en body lotion?

Att använda body lotion är otroligt viktigt för att din hud ska hålla sig mjuk, smidig och följsam. En body lotion innehåller dock inte bara ingredienser som återfuktar och mjukgör, utan den ser även till att skydda huden så att din hud kan återhämta sig och bygga upp sitt naturliga försvar.

När ska jag använda body lotion?

Det är helt upp till dig att avgöra när du vill applicera en body lotion på din kropp. Det som däremot rekommenderas är att du använder body lotion efter det att du duschat och rengjort din kropp, samt efter det att du varit i solen eller badat - body lotion kan användas varje dag!

Kan jag använda body lotion i ansiktet?

Somliga påstår att det för dem funkar lika bra att använda body lotion i ansiktet som på kroppen. Däremot är det inte något vi rekommenderar, utan istället bör du använda din body lotion på kroppen och sen investera i bra hudvård anpassat för ansiktet.