Bästa bronzer 2022 – få solkysst hud oavsett årstid

1
BareMinerals All Over Face Colours Bronzer Warmth

Här har vi en riktig klassiker när det kommer till bronzers, BareMinerals All Over face Colours Bronzer. Denna produkt ger otroligt mycket liv och färg till ansiktet så att du får en varmare, piggare ton. Den ger även en naturligt lyster och bidrar till att din hud ser jämnt och slät ut. Dessutom är den bra för huden, även om du har oljig hy. Därför måste du välja 1 BareMinerals All Over Face Colours Bronzer…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
BareMinerals All Over Face Colours Bronzer Warmth 298 kr. Parfymonline
NYX Matte Bronzer 97 kr. Parfumdreams
Isadora Bronzing Powder 129 kr. DOZ Apotek
Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer 416 kr. Harmoniq
Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer##

Bronzer är en sån där sminkprodukt som vi alla bara måste ha i vår necessär, det oavsett hudtyp och hudfärg. Bronzer, även kallat solpuder, är nämligen en produkt som erbjuder dig att få lite färg till ansiktet utan att du nödvändigtvis behöver vara i solen. Med ett solpuder kan du även få lite lyster till din hud, utan att det ser onaturligt eller sminkat ut. 

Det är med andra ord en väldigt bra produkt som gör att både din hud och ditt ansikte får mer liv, samtidigt som du kan ansiktets former och färger. Om du känner dig trött, grå och livlös i ansiktet kan den bästa bronzern minst sagt vara räddningen. Det bästa är att en bronzer kan användas hela året – så länge du har rätt nyans kommer det alltid ge liv till ditt ansikte!

För att du ska hitta den bästa bronzern har vi tagit fram de 5 bästa varianterna på marknaden, där du kan hitta en favorit oavsett hudtyp och hudfärg.

BareMinerals All Over Face Colours Bronzer Warmth – bronzer bäst i test

Här har vi en riktig klassiker när det kommer till bronzers, BareMinerals All Over face Colours Bronzer. Denna produkt ger otroligt mycket liv och färg till ansiktet så att du får en varmare, piggare ton. Den ger även en naturligt lyster och bidrar till att din hud ser jämnt och slät ut. Dessutom är den bra för huden, även om du har oljig hy.

Därför måste du välja 1 BareMinerals All Over Face Colours Bronzer Warmth

Precis som vanligt har BareMinerals gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till att ta fram produkter som låter huden andas samtidigt som resultaten blir väldigt bra. Detta gäller även för deras All Over face Colours Bronzer. Dess 100% naturliga innehåll låter dock inte bara huden andas, utan det är även fördelaktigt då det innehåller bra skydd mot UV.

Det innebär att alla kan använda denna bronzer, såväl du med torr hud som du med oljig, fet hy. Den känns tunn och behaglig och ger inga oönskade reaktioner som igentäppta porer, finnar eller liknande.

Vid applicering av produkten kommer du även bli väldigt nöjd med resultatet i form av färg och finish. Den bidrar med en varm ton som gör att din hud får nytt liv samtidigt som dina höga punkter framhävs. Du kommer se naturligt solkysst ut, en färgintensitet du kan bygga upp hur lätt som helst. Var dock lätt på handen och jobba dig upp då produkten är otroligt pigmenterad.

Utöver det bidrar denna bronzer med en otroligt fin lyster som gör att din hud vaknar till liv lite extra, det utan att innehålla glitter. Den har även en något utjämnande effekt som gör att din hud både ser jämn, len och fin ut. Du behöver aldrig oroa dig för orangea toner eller fläckiga resultat så länge du arbetar på rätt sätt. Så bra!

Det vi liker:
 • Otroligt drygt solpuder som räcker väldigt länge
 • Utjämnande, lystergivande effekt för naturligt resultat
 • Transparant och lätt att bygga upp
 • 100% naturligt innehåll
 • Inte alls orange
Det vi ikke liker:
 • Kan bli lite för mycket färg
 • Krävs att man är något försiktig

NYX Matte Bronzer – bästa billiga bronzer

För dig som vill investera i en bra men väldigt billig bronzer kan vi rekommendera denna variant från NYX. Denna är väldigt prisvärd då den är billig samtidigt som den gör ett mycket bra jobb – fin, jämn färg som du enkelt applicerar jämnt på huden. Produkten är helt matt och sitter riktigt bra hela dagen. Den kan appliceras på alla hudtyper och hudtoner.

Därför måste du välja NYX Matte Bronzer

Detta är framförallt en riktigt bra bronzer för dig som är på jakt efter en matt variant som sitter hela dagen. För det är precis vad detta solpuder från NYX erbjuder dig. Deras NYX Matte Bronzer är trots sin matta formula väldigt lätt att applicera utan att få fläckiga, ojämna resultat.

Istället kan du känna dig trygg med att produkten lägger sig jämnt och fint på huden utan särskilt mycket ansträngning. Applicera med en borste med lätta tag för att få ett naturligt, hälsosamt utseende. Nyanserna lutar åt det röd-bruna hållet och bidrar därför med både värme och färg för de flesta hudtoner.

Det enda vi har att klaga på är att förpackningen kan vara något svår att öppna. Annars både en väldigt bra och billig bronzer som alla kan få användning för. Helt klart bäst i test bronzer i budgetkategorin.

Det vi liker:
 • Lätt att applicera för jämna resultat
 • Helt matt
 • Sitter väldigt bra
 • Fina värmande nyanser
 • Billig
Det vi ikke liker:
 • Kan bli något för varm för vissa hudtoner
 • Något svårt att öppna förpackningen

Isadora Bronzing Powder – bästa solpuder för ansikte och kropp 170kr

Isadora Brozning powder kan bli en stor vinnare för dig som gillar produkter som kan appliceras på både ansikte och kropp. Tack vare en stor förpackning och fina, neutrala färger kan denna produkt appliceras var, när och hur du vill. Du kommer se fräscht solbrun ut utan att behöva vara i solen, med en fin lyster. Bra pigment men lättarbetad.

Därför måste du välja Isadora Bronzing Powder

Detta är ett bronzing power som väldigt många tycker om då det kan appliceras på både ansikte och kropp. Dess generösa förpackning och neutrala, byggbara färg ser till att du kan applicera denna produkt var du än önskar och ändå få till riktigt fina, naturliga resultat. Kindben, panna, näsa, nyckelben, axlar – du bestämmer själv var du vill ha den.

En annan väldigt stor fördel är att denna produkt är rätt transparent och lätt i sin formula. Det innebär att du kan applicera den väldigt enkelt och snabbt utan fläckar, för mycket färg eller fula märken. Istället är den lättapplicerad och byggbar så att du kan få till ett bra resultat oavsett tillfälle.

Som om inte det vore nog bidrar detta solpuder med ett väldigt fint lyster som gör att du ser sådär friskt, fräscht solkysst ut. Samtidigt är pigmentet rikt vilket innebär att du kommer långt med lite produkt utan att det ser för mycket ut. Produkten är fri från parfym och kliniskt testad för säker användning. Extra plus för stor spegel.

Det vi liker:
 • Väldigt billig produkt
 • Du får mycket bronzer + stor spegel
 • Semi-transparent men med mycket pigment
 • Fin, neutral färg med lyster
Det vi ikke liker:
 • Något klumpig förpackning
 • Inte så bra för mörka hudtoner

Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer – bästa oljefria solpuder

Trots att detta är ett rätt dyrt solpuder anser vi, såväl som många andra att det är mycket värt sitt pris. Det är för det första oljefritt, för det andra väldigt lättanvänt och för det tredje mycket mångsidigt. Använd det när, var och hur du vill – det kan byggas upp utan problem och ger fina, naturliga resultat. Fin färg, bra lyster och jämn ton.

Därför måste du välja Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer

Det finns många fördelar med detta solpuder från Estee Lauder. Trots att det är rätt dyrt förstår vi alltså varför det är en så stor favorit hos många. Speciellt för dig med oljig hy kan detta göra sig extra bra då det kommer i en oljefri puderform som blandar sig otroligt fint på huden.

Vid applicering är det lättanvänt och lägger sig fint och jämnt utan särskilt mycket ansträngning. Färgen är också väldigt fin och inte alls orange, vilket i kombination med dess byggbara formula ger naturliga men varma resultat som väcker ansiktet till liv direkt. Du kommer få en frisk glöd i ansiktet oavsett årstid. 

Formulan känns också väldigt lätt och behaglig, där du även får ett fint lyster som livar upp lite extra. Helt klart en väldigt exklusiv produkt som minst sagt är värd en investering.

Det vi liker:
 • Känns väldigt exklusiv
 • Mycket byggbar formula
 • Inte alls orange
 • Ger ett fint lyster
 • Oljefria puderformula
Det vi ikke liker:
 • Väldigt dyr
 • Kan vara något för varm för vissa hudtoner

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer – bästa flytande bronzer

Vill du investera i en flytande bronzer snarare än en pudervariant? Då har vi hittat den bästa varianten från Lumene, deras Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer. Denna är både lätt, behaglig och byggbar, ger ett naturligt resultat som är enkel att jobba in efter behov. Perfekt för torra hudtyper eller för sommarens friska månader.

Därför måste du välja Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer

Precis som namnet tyder är detta som en ”vattenfärg” när det kommer till solpuder. Det vill säga, detta är en flytande bronzer som erbjuder dig att arbeta med en väldigt lätt och behaglig formula. Denna kan byggas upp precis om du vill och är väldigt enkel att arbeta med.

Trots att färgen kan upplevas som lite för varm, nästan åt det orange hållet, ger den för många väldigt fina och naturliga resultat som får huden att stråla. Det ser otroligt jämnt och fint ut utan särskilt mycket ansträngning. Du kan applicera den med det mesta och välja att anpassa resultat efter önskemål.

Det enda negativa är att dess formula kan kännas lite för vattnig och kladdig till en början, samt att den endast passar bra för ljusare hudtoner. Annars är vi så nöjda. Produkten håller länge då det inte alls krävs så mycket för att se skillnad. Dessutom innehåller den fördelaktiga ingredienser som vårdar din hud.

Det vi liker:
 • Väldigt lättarbetad flytande bronzer
 • Lägger sig jämnt och fint
 • Ger mycket naturliga resultat med lyster
 • Kan byggas upp
 • Dryg
Det vi ikke liker:
 • Något vattnig/ rinnig konsistens
 • Stark doft

Hur applicera bronzer?

Att applicera bronzer behöver inte alls vara särskilt svårt, det speciellt inte om du investerat i en variant som gör sig rätt för både hudton och hudtyp. Däremot är det viktigt att man vet hur man applicerar den på rätt sätt för att det ska bli så där bra som det kan bli. Annars finns det en risk för att det blir fläckigt, ojämnt, kakigt, kladdigt, osv.

Just för att du ska få till bästa möjliga resultat så har vi skapat en liten guide för hur du går tillväga för att applicera bronzer. Det behöver som sagt inte vara svårt, der gäller bara att man vet hur man ska göra. Att använda rätt verktyg, och rätt bronzer för just dig, är också avgörande.

Vilket redskap ska jag använda för att applicera bronzer?

Beroende på vilken typ av bronzing powder du använder, samt vilken hudtyp du har, kan olika redskap och tekniker passa olika bra. Redskapet är ofta även avgörande för resultatet! Nedan ger vi en snabb sammanfattning över vilka redskap som passar bäst till olika typer av bronzers, för olika hudtyper och för olika resultat:

Fluffig borste

När du ska applicera en solpuder i puderformat bör du använda en borste, så som en puderborste. Jobba med lätta, cirkulerande rörelser och se till att arbete i tunna lager för att få ett jämnt, naturligt resultat utan risk för fläckar.

Rund borste med platt kant

Ska du applicera en krämbronzer eller en flytande bronzer kan du även då använda en borste, men då bör det vara en så kallad stippling brush eller en lite plattare (men luftig) borste som låter dig få upp tillräckligt mycket produkt utan att applicera för mycket.

Makeupsvamp (sponge)/ fingrarna

En makeupsvamp eller fingrarna är det redskap som är bäst att använda då du ska applicera flytande bronzer. Detta då du med en makeupsvamp kan jobba in produkten i huden utan att riskera fläckar, streck eller ojämna partier.

Du behöver inte heller oroa dig för att du förstör basen under, utan istället blir det jämnt och naturligt. Detta gäller även för fingrarna, där du kan dutta in lite produkt åt gången och därmed kontrollera såväl färg som placering.

Steg för steg guide

 1. Börja med att applicera din bas, det vill säga om du vill använda foundation, concealer och puder
 2. Ta sen fram din bronzer och applicera den på de områden i ansiktet där solen skulle träffa dig naturligt, så som på kindbenen, i pannan, på hakan och näsan.
 3. Applicera bronzern med det redskap som passar dess formula och dina hudtyp bäst. Tänk dock alltid på att jobba i tunna lager, att dutta eller svepa i cirkulära rörelser försiktigt, samt att vara sparsam så att det inte ser för mörkt eller kakigt ut.
 4. bygg upp din bronzer till den färg och det resultat du önskar, alltid i tunna lager
 5. Se till att jämna ut/ sudda till kanterna
 6. Avsluta med att applicera bronzer på hals och dekolletage för en bra helhetsfärg.

FAQ

Vilken bronzer är bäst i test?

BareMinerals All Over Face Colours Bronzer Warmth är det solpuder som vi tycker är bäst i test på marknaden. Det är ett bronzing powder som är väldigt enkelt att jobba med, som ger ett fint lyster och som ger väldigt mycket färg snabbt utan att vara dåligt för huden.

Vad är skillnaden mellan bronzer och solpuder?

Bronzer och solpuder är samma sak. Solpuder är det svenska ordet för bronzer.

Vilken nyans på bronzer ska jag välja?

Detta beror helt på din egen hudton, där du alltid ska se till att välja en nyans som är lite mörkare än din egen hud. Tänk dock på att även anpassa valet av bronzer när det kommer till hudens underton, det vill säga om den är varm, kall eller neutral, samt baserat på årstid.

Solpuder i puderform eller krämbronzer?

Detta beror på vilket resultat du önskar uppnå, hur du vill applicera produkten samt vilken hudtyp du har. Generellt är puderbronzer att föredra på mer oljiga hudtyper, medan krämbronzer eller flytande bronzer passar bättre då du är lite torrare.