Bästa cc cream – Bäst i test av färgkorrigerande dagkrämer

1
Lumene CC Color Correcting Cream SPF20 30ml

En av de populäraste cc krämerna i Sverige av en bra anledning - den är otroligt prisvärd och ger fin, naturlig täckning med lyster som kan byggas upp och håller länge. Därför måste du välja Lumene CC Color Correcting Cream SPF20 Detta är en fantastiskt bra cc cream, som ger förvånansvärt bra täckning utan att det ser kakigt eller onaturligt ut. Du kan enkelt bygga upp den för ganska full täckning och även med ett…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Lumene CC Color Correcting Cream SPF20 30ml 122 kr. Apohem
Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Cream SPF10 30ml 569 kr. Donna Beauty
L'Oreal CC C'est Magic Anti Redness Cream SPF20 30ml 87,44 kr. Amazon
ACO CC Cream 6-in-1 Colour Correcting SPF15 50ml##
BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30 35ml 328 kr. Seth And Sally
Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF20 40ml##
it Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination Color Cream SPF50 32ml 357 kr. LOOKFANTASTIC
Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream SPF35 40ml##
Clinique Superdefense CC Cream SPF 30 40ml##

Vacker, jämn hy med lyster som ser naturligt vacker och osminkad ut? Ja tack! Det är precis vad cc krämer utlovar och mer – de ger jämn, fin hy utan att kännas tunga, och har massor av bra ingredienser för att möta hudens behov av fukt och antioxidanter.

Cc står för colour correction och det är precis vad de gör, de färgkorrigerar och jämnar ut din hudton. En bb kräm fungerar som en färgad dagkräm med extra ingredienser som spf, medan en cc kräm ofta ger lite mer täckning över sånt som röda partier och mörka fläckar.

Cc krämer är fantastiska både på egen hand då de ger en riktigt fin bas som ser ut som naturlig hud, och som primer under foundation då de jämnar ut och gör att din foundation blir riktigt flawless. Vi har samlat ihop några av de bästa cc krämer som finns att hitta, så att du kan hitta den bästa cc cream för dig och få till den där naturligt snygga basen!

Lumene CC Color Correcting Cream SPF20 30ml – Bästa cc krämen

En av de populäraste cc krämerna i Sverige av en bra anledning – den är otroligt prisvärd och ger fin, naturlig täckning med lyster som kan byggas upp och håller länge.

Därför måste du välja Lumene CC Color Correcting Cream SPF20

Detta är en fantastiskt bra cc cream, som ger förvånansvärt bra täckning utan att det ser kakigt eller onaturligt ut. Du kan enkelt bygga upp den för ganska full täckning och även med ett lager försvinner ojämn hudton, pigmentfläckar och rodnad. 

Den känns lätt mot huden och täpper inte till, så den fungerar bra även för dig med aknebenägen hy. Källvatten återfuktar och nordiska lingon hjälper till att jämna ut hudtonen. 

Lumene CC Cream innehåller Spf 20 och ger medeltäckning. Du kan lägga ett lager till eller sätta puder på för full täckning. Oavsett sitter den på plats hela dagen och känns aldrig torr! Resultatet är naturligt jämn hy med fint lyster som passar alla hudtyper. 

Perfekt till vardags och den smälter snabbt och fint in i huden som känns och ser fräsch ut. Ett riktigt bra val, speciellt om du vill jämna ut hudtonen och täcka rodnad. Dessutom otroligt prisvärd!

Det vi liker:
 • Ger jämn hy med lyster
 • Kan enkelt byggas upp för full täckning
 • Fungerar på alla hudtyper

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Cream SPF10 30ml – Bästa anti-age cc cream

När vi börjar komma upp lite i åldern blir huden lättare torr och glåmig, och då är detta en helt fantastisk cc cream som jämnar ut och ger lyster utan att fastna i fina linjer, och är rik på anti-age ingredienser som dessutom hjälper din egen hud! Fick “Bäst för mogen hy” av Damernas Värld i deras test av CC cream.

Därför måste du välja Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti Aging CC Cream SPF 10

Ett problem när man blir lite äldre och börjar se fina linjer och glåmig hy är att många foundations och även cc creams kan kännas som att de fastnar i och framhäver dessa istället för att gömma dem. Det är dock inte ett problem med denna härliga cc cream från Estee Lauder, som ger en diskret, lätt täckning som ändå lyckas gömma både fina linjer, synliga porer och ge lyster åt huden. 

Resultatet blir hy som ser frisk, fräsch och yngre ut, samtidigt som det inte syns att du har något smink på. Färgen anpassar sig efter din hudton och lägger sig otroligt fint. Med hjälp av den unika IntuiGen Technology teknik som använts till denna produkt hjälper den din egen hud att bli bättre och motverkar fina linjer och matt och trist hud. 

Den ger inte mycket täckning men jämnar ut hudtonen och ger fin lyster. Ett riktigt bra val av färgad dagkräm som ger otroligt naturligt resultat och både gömmer och bekämpar tidiga ålderstecken! Innehåller spf 10 och är en riktigt bra anti aging cc cream.

Det vi liker:
 • Färgen anpassar sig efter din ton
 • Slätar ut huden och rynkor
 • Lätt, naturlig täckning som håller länge

L’Oreal CC C’est Magic Anti Redness Cream SPF20 30ml – Bästa cc cream som neutraliserar rodnad

En riktig vardagsfavorit för att jämna ut hudtonen. Ger naturlig täckning och neutraliserar effektivt rodnad, för jämn, fin hy som inte känns kladdig och ser ut som din egen men bättre.

Därför måste du välja L’Oreal CC C’est Magic Anti Redness Cream SPF20

En perfekt cc cream för dig som vill ha färgkorrigering och dölja röda partier. Denna cc cream från L’Oreal ger inte hög täckning men den neutraliserar effektivt rodnad och är även väldigt återfuktande, så den är ett bra val för dig med torr hud. Ser ut som en ansiktskräm men anpassar sig till din hudton och ger lätt, fin täckning. 

Den återfuktar i upp till 24h vilket också gör att du inte behöver oroa dig för att den ska fastna på torra partier i ansiktet. Krämen innehåller spf 20 och är även rik på vitamin b5 och e vitamin, så din hud får skydd från både sol och miljöföroreningar. 

Perfekt för en “osminkad” look som gör att din egen hud ser fräschare och jämnare ut. Kan användas som primer för att effektivt täcka rödhet.

Det vi liker:
 • Neutraliserar rodnad
 • Ger långvarig fukt åt huden
 • Skyddar huden och ger en lätt täckning

ACO CC Cream 6-in-1 Colour Correcting SPF15 50ml – Bästa budgetvänliga cc cream

Multifunktionell färgad dagkräm som lägger ett fint lager och jämnar ut din hudton och skyddar med spf15. Budgetvänlig och mild!

Därför måste du välja ACO CC Cream 6-in-1 Colour Correcting SPF15

ACO produkter är alltid milda, fria från parfym, och bra för huden. Denna kräm ger lätt täckning som jämnar ut din hudton och minskar synligheten av fina linjer med hjälp av mineralpigment. Den är mild och kan användas dagligen för en bra vardagslook, och återfuktar och skyddar huden från yttre påverkan. 

En bra bas att ha i badrumsskåpet som passar utmärkt för daglig användning, och till vilket hudtyp som helst. Fri från parabener och vegansk.

Du får mycket produkt för lite pengar så den är väldigt prisvärd! Användare gillar den speciellt som ett alternativ till foundation på sommaren då den har spf och känns väldigt lätt och luftig. 

Det vi liker:
 • Mild och parfymfri
 • Jämnar ut hudtonen och återfuktar
 • Bra pris för stor förpackning

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30 35ml – Bästa cc kräm för lyster

En oljefri och skön dagkräm som tagit det bästa av CC, BB och färgad dagkräm för att ge en återfuktad, jämn hy med riktigt härligt lyster. Dermatologiskt testad och bra även för känslig hud, och piggar upp vilket trött hy som helst!

Därför måste du välja bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30

En otroligt populär dagkräm från bareMinerals, som innehåller bra, naturliga ingredienser och ger mycket fukt. Det är en blandning av bb cream och cc cream som är framtagen för att både ta hand om din hud och ge dig ett fint lyster som ser naturligt och friskt ut. Krämen kommer i många nyanser och fungerar både själv och under smink. 

Den är vattenbaserad och återfuktade med hjälp av hyaluronsyra. Konsistensen är gel och oljefri så den fungerar bra även på fet och oljig hud. BareMinerals produkter är veganska och fria från parabener. En riktigt bra cc cream spf 30 som fungerar oavsett hudtyp och ger ett svårslaget lyster som gör att du ser pigg och fräsch ut hela dagen!

Det vi liker:
 • Oljefri, vattenbaserad och skön gel konsistens
 • Ger härligt lyster
 • Passar alla hudtyper

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF20 40ml – Bästa lyxprodukten

En lyxig, riktigt bra cc kräm som anpassar sig efter din hudton, är rik på antioxidanter som ger huden skydd mot fria radikaler, innehåller anti-age ingredienser och även plumpar upp din hy så att du ser riktigt fräsch och slät ut!

Därför måste du välja Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20

Oavsett din hudtyp är detta en bra produkt, som ger bra återfuktning, slätar ut ojämnheter, och matchar hudens egna pigment för ett så naturligt resultat som möjligt. Biodroga MD cc kräm är i premiumklass när det kommer till pris, men du får otroligt många bra ingredienser och en cc cream av hög standard för pengarna. 

Krämen är lätt färgad och anpassar sig efter din hud, så att den sjunker in och ger ett lent, jämnt och naturlig intryck. Den lena känslan får den av aprikoskärnolja och den innehåller även återfuktande hyaluronsyra, fuktbindande E-vitamin, och tripeptider som främjar nybildningen av kollagen för mer elastisk, fast hud. 

Konsistensen är härlig och krämen innehåller ljusbrytande pigment som ger ett slätt, vackert resultat. Huden känns plumpad, jämn och uppstramad och du ser genast piggare ut. Krämen tillför gott om antioxidanter och SPF 20 för att skydda huden mot sol och fria radikaler.

Det vi liker:
 • Stödjer nybildningen av kollagen
 • Plumpar upp och slätar ut
 • Lämnar huden med ett strålande lyster

it Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination Color Cream SPF50 32ml – Bästa cc cream med hög spf och bra täckning

Den här cc krämen från itCosmetics ger fantastiskt bra täckning för en CC kräm, och innehåller även spf 50 för riktigt bra solskydd. En dryg cc kräm som ger ett naturligt intryck trots bra täckning och håller sig på plats länge. Vinnare av cc creams i Damernas Världs test.

Därför måste du välja it Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination Color Cream SPF 50

Om du vill ha en cc cream med hög täckning är detta valet för dig. Den är mer täckande än många andra cc krämer, men har samtidigt en dewy, glowy finish och blir inte torr eller kakig eller för mycket såsom foundations kan kännas. Lite produkt räcker för att jämna ut huden och vill du ha den mer täckande kan du enkelt bygga upp. 

Den ger huden bra skydd från solen med hjälp av bredspektrat spf 50, kommer i flera olika nyanser, och trollar bort röd partier och ojämnheter. Krämen innehåller bland annat peptider, antioxidanter, vitaminer och kollagen för att göra huden så jämn och fin som möjligt.

Innehåller även återfuktande hyaluronsyra och spricker och rinner inte under dagen. 

Damernas Värld hade denna dagkräm som favorit bland cc creams, och den dryga flaskan ger verkligen en känsla av ens egen hy men bättre, som namnet antyder. Stort plus för bra täckning och ordentligt solskydd!

Det vi liker:
 • Ger medium till full täckning
 • Huden får en dewy, fräsch look
 • Ger bra solskydd med spf 50

Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream SPF35 40ml –

CC cream som kan användas på egen hand för en jämn hudton med lyster och suddade porer, eller under foundation för att få perfekt täckning. Djupt återfuktande och ger fin lyster.

Därför måste du välja Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream

Konsistensen på denna cc cream från lyxmärket Yves Saint Laurent är skön och lätt att jobba med, den glider enkelt på huden och suddar ut porer och ojämnheter och färgkorrigerar effektivt. Ensam fungerar den som en återfuktande dagkräm som jämnar ut och ger dig en fin, naturlig hy med lyster. 

Under foundation fungerar den som en effektiv primer, och ger ett härligt glow åt din foundation och ger dig en perfekt bas. Sminket håller sig på plats hela dagen och röda partier och stora porer göms. Krämen innehåller spf 35 för att skydda huden och känns riktigt skön att använda! 

Och vill du ha mer täckande bas är den super som primer. Dock är den ganska parfymerad så denna cc cream är bäst för dig som inte är känslig för doft.

Det vi liker:
 • Djup återfuktning
 • Ger fint glow till din foundation
 • Suddar ut ojämnheter

Clinique Superdefense CC Cream SPF 30 40ml – Bästa cc cream för torr hy

En riktigt återfuktande och skön cc kräm från Clinique, som trollar bort rodnad och ger medium täckning med riktigt fin finish.

Därför måste du välja Clinique Superdefense CC Cream SPF 30

För riktiga torrisar är detta en bra produkt, då den håller huden återfuktad och inte sjunker in i fina linjer eller fastnar i torra områden. Den ger dessutom bra men naturlig täckning, så du kan gömma ojämnheter och rödhet utan att se sminkad ut! 

Clinique Superdefense CC Cream är oljefri och täpper inte till porerna, så den passar bra även för dig med oljig eller aknebenägen hy. En riktigt bra cream cc som ger lagom med täckning och återfuktning till alla hudtyper, och du behöver inte oroa dig för att huden inte ska kunna andas.

Det vi liker:
 • Bra täckning
 • Återfuktande länge
 • Skyddar huden bra med spf 30

Vilket är den bästa cc krämen för mig?

Cc cream står för color correction och ger dig en fin, jämn hudton genom att smälta in i huden och neutralisera rodnad och ojämnheter.

Bb och cc kräm fungerar båda som alternativ till foundation som låter huden synas igenom men förbättrar och jämnar ut den, så att du får en naturlig täckning som fungerar utmärkt till vardags och är perfekt till sommaren då foundation kan kännas tungt.

För att hitta rätt cc kräm, läs igenom vårt bäst i test och välj en produkt som fungerar bra för din hudtyp och ger den nivå av täckning du är ute efter.

Vad är cc cream egentligen?

Cc cream står för color correction och det är vad som huvudsakligen gör dem annorlunda från bb krämer – de är väldigt effektiva på att färgkorrigera och jämna ut huden. De innehåller även alltid spf och oftast mer än bb krämer.

De har även en massa andra hudvårdsingredienser för att förbättra din hy inte bara tillfälligt utan långsiktigt med. Cc krämer är det perfekta valet när du vill att din hy ska se finare ut men inte sminkad, om du har röda partier, akne du vill dölja, eller ha ett lättare alternativ till sommar och värme än foundation.

De kommer i olika nyanser precis som foundations, så att du kan hitta rätt bb cream eller cc cream för din hudton. Många anpassar sig även efter din hudton och smälter in och lägger sig diskret som en del av din hud.

Passar den min hudtyp?

Cc creams är väldigt bra då de fungerar utmärkt till alla hudtyper! Cc cream speciellt bra för dig som har ojämn hudton, rodnad, eller vill ha lite mer täckning och spf än vad många bb krämer erbjuder. Cc krämer är till för att återfukta huden, färgkorrigera och ge en jämn hudton.

De passar även för dig med åldrande hud, då de inte lätt fastnar i fina linjer och innehåller ljusreflekterande partiklar som ger ett jämnare intryck.

Generellt kan cc cream vara ett bättre alternativ än bb cream för dig med oljig eller blandhy, medan de återfuktande bb krämerna passar bra för dig med torr hy.

Men de fungerar bra för torr hy med, använd en dagkräm under bara! Har du aknebenägen hy, välj en cc kräm som är oljefri och inte täpper till porerna.

Hur applicerar jag CC Cream?

En cc cream, likt en bb kräm, kan med fördel appliceras med hjälp av fingrarna, men det är allra lättast att få en jämn finish med hjälp av en makeup blender. Just att de är så lätta att sätta gör bb cream och cc cream så praktiska, och just cc cream är lätt att bygga upp för mer täckning.

 1. Om du är torr, börja med att sätta dagkräm. Oljig hy kan välja att skippa detta steg eller sätta en lätt, oljefri dagkräm
 2. Sätt helst solskydd för ordentligt skydd från skadliga UV-strålar
 3. Tryck ut lite cc cream på rena fingrar och dutta i prickar i ansiktet. Pannan, kinderna, näsan och hakan
 4. Använd fingrarna eller din makeup borste eller blender för att sprida ut krämen jämnt över ansiktet
 5. Cc krämer med sin täckning och färgkorrigering fungerar även bra under ögonen för att neutralisera mörka ringa, så dutta gärna lite där med!
 6. Om du vill ha mer täckning än cc ger hudens, kan bygga upp täckningen eller så kan du komplettera med concealer eller lägga foundation eller puder ovanpå

FAQ

Vilket cc cream är bäst i test?

Vår bäst i test är Lumene CC Color Correcting Cream SPF20 - den framhäver hudens bästa sidor och täcker effektivt men naturligt skavanker och ger ett jämnt, fräscht resultat med fin lyster. Den håller även länge!

Kan cc cream ersätta hudvård?

Cc cream innehåller många bra hudvårdsingredienser som fukt, vitaminer, antioxidanter osv. Men de är tänkta som ett komplement till din hudvårdsrutin, så förlita dig inte på att de ska möta alla hudens behov utan mer som extra hudvård.

Kan cc cream ersätta solskydd?

Cc cream innehåller spf, men du behöver sätta ganska mycket produkt för att få allt det skydd du behöver, så de hjälper men använd helst även solskydd!

Är cc kräm bättre för huden än foundation och bb cream?

Cc kräm innehåller många vårdande ingredienser och är mer återfuktande och närande än de flesta foundations och bb krämer.