Bästa concealer 2022 – säg hejdå till dina mörka ringar

1
Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer

Här har vi vår bäst i test vinnare när det kommer till bästa concealer! Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en lättapplicerad, krämig och lagom täckande concealer med anti-aging egenskaper. Så bra och så prisvärd. Därför måste du välja Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer Om du är någorlunda intresserad av smink har du mest troligt redan hört talas om denna concealer…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer 88 kr. MEDS
NYX HD Studio Photogenic Concealer 72 kr. Feelunique
bareMinerals Original Liquid Mineral Concealer 242 kr. Cocopanda
Lumene Blur Longwear Concealer 103 kr. Apohem
L'Oreal Infallible More Than Concealer 97,30 kr. Åhléns
Yves Saint Laurent Touche Eclat High Cover Concealer 352 kr. Magasin.se
Clinique Beyond Perfecting Foundation & Concealer 379 kr. Parfumdreams.se
MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer 279,30 kr. Magasin.se

Concealer är en sminkprodukt som rent ut sagt alla bör ha i sin sminkväska. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal så kan en concealer vara en riktig livräddare. Och det menar vi utan att överdriva!

Det bästa är att concealer är en produkt som kan användas till allt och lite till – du kan använda den för allt från att täcka mörka ringar under ögonen, finnar, ärr och andra saker du vill dölja, till att ljusa upp vissa partier i ansiktet, för att ge en piggare look eller för att lägga contour.

Oavsett vilken hudtyp, hudfärg eller hudproblem du har kan en concealer göra stor skillnad för ditt makeup-game. I den här artikeln har vi samlat de som anses vara bästa concealer på marknaden just nu. Vi hoppas att vi kan hjälpa dig hitta din nya favorit!

Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer – bäst i test concealer 2021

Här har vi vår bäst i test vinnare när det kommer till bästa concealer! Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en lättapplicerad, krämig och lagom täckande concealer med anti-aging egenskaper. Så bra och så prisvärd.

Därför måste du välja Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer

Om du är någorlunda intresserad av smink har du mest troligt redan hört talas om denna concealer från Maybelline. Detta är nämligen en stor bäst i test säljare som väldigt många talar otroligt gott om – såväl nybörjare som branschkunniga proffs rent ut sagt avgudar den här concealern.

Först och främst är den väldigt lätt att applicera – du får ett väldigt jämnt, fräscht och naturligt resultat tack vare produktens inbyggda mikroapplikator. Det tack vare att den här en väldigt krämig formula som möjliggör behaglig applicering utan krångel.

Den känns därmed inte heller tung eller kladdig på huden, trots att den har medium till full täckning. Med andra ord är den optimal för att täcka saker som mörka ringar under ögonen eller blemmor och ärr, utan att det varken känns eller ser kakigt ut.

Det som däremot är absolut bäst med denna concealer är att den verkar för att reducera fina linjer. Det då den innehåller en anti-aging formula som förfinar huden under ögonen och håller den frisk och pigg. Vi, och många andra, är med andra ord väldigt nöjda med den här concealern! Vi klagar heller inte på dess låga pris.

Det vi liker:
 • Lättapplicerad concealer
 • Medium till full täckning utan att det känns kladdigt
 • Anti-aging egenskaper som reducerar fina linjer

NYX HD Studio Photogenic Concealer – bästa concealern för oljig hy

NYX HD Studio Photogenic Concealer är den absolut bästa concealern för dig som har oljig hy. Det då den har en otroligt lätt och behaglig formula som smälter in i huden som ett andra skin. Samtidigt döljer den skönhetsfel, ojämnheter och finnar väldigt bra.

Därför måste du välja NYX HD Studio Photogenic Concealer

Är du på jakt efter den concealer som är bäst för oljig hy? Då kan vi verkligen rekommendera denna variant från NYX. Deras HD Studio Photogenic Concealer är nämligen specifikt utformad för att kännas otroligt lätt på huden, utan att du tappar den täckande egenskapen. Concealern lägger sig nästan som ett andra hudlager!

Men, i och med att denna concealer har en rätt fast formula kan du känna dig säker på att den trots sin lätta känsla sitter på sin plats. Det även om huden blir fet eller oljig under dagen. Det känns inte alls kakigt, det vill säga så vida du inte sen innan har väldigt torr hy. Då kan det bli lite torrt.

Annars är den riktigt bra. Dess formula är perfekt för att få bort mörka ringar, för att ta bort finnar eller olika skönhetsfel, eller bara för att jämna ut hudtonen. Den är väldigt lätt att applicera även då du vill bygga upp den för att få lite mer täckning. Ytterligare en fördel är att concealern är så otroligt prisvärd.

Det vi liker:
 • Väldigt lättsam formula som smälter in i huden
 • Fast konsistens som håller länge
 • Täcker alla skönhetsfel utan att kännas tjock

bareMinerals Original Liquid Mineral Concealer – bästa hudvårdande concealer

För dig som gillar att använda mineralsmink kan denna concealer från BareMinerals bli en ny favorit. Deras Original Liquid Mineral Concealer har den perfekta hudvårdande formulan – den är ultralätt på huden, men kan samtidigt täcka en del. Lyxigt pris, men så värd det!

Därför måste du välja bareMinerals Original Liquid Mineral Concealer

Produkter som innehåller ingredienser som silikon, talk och olja har en tendens att göra huden väldigt oljig samtidigt som de kan täppa till porer. Detta är rätt vanligt i de allra flesta sminkprodukter som finns på marknaden idag. Däremot gäller det inte för så kallat mineralsmink, som denna concealer från BareMinerals.

Just av den anledningen är detta en concealer som är otroligt bra för din hud. Det speciellt om du har problem med fina linjer, oljighet, finnar, porer eller acne. Utöver att den inte innehåller särskilt många ingredienser, framförallt inte talk, olja eller silikon, har produkten i sig en ultralätt formula. Denna är hudvårdande och ger mycket näring och fukt till huden.

I och med att den upplevs som rätt vattnig, men ändå byggbar, är detta en concealer som funkar för alla hudtyper. Den är otroligt lätt att applicera och bygga upp för att få önskad täckning – trolla bort mörka ringar under ögonen eller dölj imperfektioner och skönhetsfel hur lätt som helst.

 Du kan också känna dig säker på att din concealer håller sig på plats hela dagen. Oavsett hur du applicerar den har den en fräscht uppljusande effekt som bidrar till en piggare look. Vi gillar att den finns i hela 17 olika nyanser. Trots ett exklusivt pris anser vi att BareMinerals Mineral Concealer är en fantastisk investering som håller länge.

Det vi liker:
 • Exklusiv mineralconcealer
 • Riktigt bra för fina linjer och hudproblem
 • Ultralätt formula som vårdar och ger näring till huden

Lumene Blur Longwear Concealer – tjock concealer med fuktgivande egenskaper

Gillar du lite mer tjocka och fasta concealers? Ta då en titt på denna variant från Lumene. Lumene Blur Longwear Concealer är precis som de utlovar, en utjämnande concealer som håller riktigt länge.

Därför måste du välja Lumene Blur Longwear Concealer

Lumene Blur Longwear Concealer är enligt oss den perfekta concealern för de som gillar lite tjockare och mer fasta konsistenser. Denna concealer har nämligen exakt de egenskaperna, utan att den upplevs som alldeles för tjock, torr eller svårarbetad – denna har en krämig konsistens möjliggör smidig hantering för jämna resultat.  

Väl applicerad på huden känns den lätt och behaglig, medan resultatet är som att du applicerat en otroligt tjock concealer. Det vill säga, denna formula är riktigt täckande. På så sätt kan den användas för att dölja eller ta bort det mesta. Har du mörka ringar under ögonen försvinner dessa, och det samma gäller för möjliga orenheter.

Så länge du inte tar för mycket av produkten kommer resultaten bli fina. Ytterligare en fördel med denna concealer är att den har en del hudvårdande ingredienser som återfuktar. Dessa är i sig avgörande för att finishen ska bli så där jämn och naturligt fin. Produkten är 100% vegansk.

Det vi liker:
 • Lättsam men tjock concealer med krämig formula
 • Döljer det mesta utan att bli kakig
 • Har en vårdande formula

L’Oreal Infallible More Than Concealer – concealer med bäst täckning

Här har vi en concealer som döljer! Denna är enligt oss bäst i test vinnare av concealers för dig som vill hitta en billig variant med riktigt bra täckning. Tack vare dess heltäckande formula funkar den precis lika bra för att täcka såväl mörka ringar som för ojämnheter, blemmor och andra orenheter.

Därför måste du välja L’Oreal Infallible More Than Concealer

Detta kan minst sagt bli en ny favorit för dig som vill investera i en väldigt billig men samtidigt väldigt välpresterande concealer. Med välpresterande menar vi en concealer som täcker det mesta som kommer i dess väg! För det är nämligen precis vad L’Oreals Infallible More Than Concealer gör.

I och med att den är utformad med en heltäckande formula kan du känna dig säker på att den täcker mörka ringar och svåra pigmenteringar till blemmor, orenheter, ärr och liknande. Just på grund av dess täckande egenskaper kan denna concealer även användas som en otroligt bra foundation. Kort sagt som en 2-i-1 produkt som löser det mesta.

Däremot är concealerns konsistens väldigt behaglig – trots att den är mycket fast och täckande är den enkel att blanda ut. Du behöver dock inte alls applicera mycket, för här får du mycket med det lilla. Det gör också att en produkt räcker mycket länge. Så prisvärd!

Det vi liker:
 • Concealer med full täckningsgrad
 • Bra konsistens som är lätt att blanda ut
 • Väldigt prisvärd och hållbar

Yves Saint Laurent Touche Eclat High Cover Concealer – bäst i test uppljusande concealer

Den så omtalade concealern YSL touche Eclat är även en av våra favoriter! Vi skulle vilja sammanfatta det som att denna concealer är optimal då du vill få en fräsch uppljusande och uppiggande effekt utan att det känns det minsta tungt eller kladdigt. Så naturligt och exklusivt.

Därför måste du välja Yves Saint Laurent Touche Eclat High Cover Concealer

Du har säkert hört talas om denna bästsäljande concealer från Yves Saint Laurent? Om inte så har du verkligen missat något! Som tur är finns vi här för att tipsa dig om denna, som är en av våra bäst i test produkter när det kommer till concealer.

Anledningen till att denna concealer blivit så hypad är främst på grund av att den känns så otroligt exklusiv och elegant. Och det inte bara på grund av dess lyxiga pris, utan det även på grund av dess förpackning och dess innehåll. Det är enkelt att applicera den, och resultaten blir så bra.

Fördelen med denna uppdaterade version är att den, precis som namnet utlovar, har en lite mer täckande effekt. Det är alltså fortfarande den ultralätta, uppljusande och uppiggande concealern, men som nu täcker aningen mer. Sammansättningen av dess ljusreflekterande, uppiggande, utjämnande och vårdande egenskaper är minst sagt en vinnarkombo.

Vid applicering kommer din hud få en fin och frisk lyster, samtidigt som mörka ringar och imperfektioner suddas ut på det mesta naturliga sätt – som en andra hud, fast bättre. Koffeinet väcker din hud till liv medan innehållet av E-vitamin och Ruscus bidrar till en mycket behaglig formula. Dess långvarighet väger upp för dess lyxiga pris.

Det vi liker:
 • Väldigt exklusiv concealer
 • Behaglig formula för lätt täckning med uppljusande effekt
 • Mycket dryg

Clinique Beyond Perfecting Foundation & Concealer – bästa 2-i-1 concealer

Här får du en riktigt bra concealer och foundation i ett. Formulan är otroligt fuktgivande och lättsam, vilket ger naturligt utjämnande och täckande resultat där huden får andas. Samtidigt är detta en produkt som håller sig på plats hela dagen, trots fukt och svett.

Därför måste du välja Clinique Beyond Perfecting Foundation & Concealer

Är du på jakt efter den där perfekta allsidiga concealern? Då kan vi tipsa dig om en av våra favoriter från Clinique. Deras Beyond Perfecting är en produkt utformad för att agera concealer och foundation i ett. Med andra ord gör den sig väldigt bra för dig som gillar när det går snabbt, enkelt och smidigt, där du slipper släpa runt på flera olika produkter.

Trots att detta är en 2-i-1 produkt gör den ett riktigt bra jobb med det mesta. Dess formula är lättviktig och återfuktande, vilket bidrar till naturligt utslätande och fixerande resultat. Samtidigt som den har rätt bra täckning låter den huden andas – har du oljig hud, finnar och porer behöver du alltså inte oroa dig för att denna täpper till.

Vid applicering är den smidig att arbeta, det vill säga oavsett om du använder den stora och lite mindre applikatorn. Den känns knappt på huden! Lite räcker dock lång väg. Formulan är utformad för att hålla hela dagen oavsett om du svettas, tränar eller befinner dig i varma klimat. Vi är otroligt nöjda.

Det vi liker:
 • 2-i-1 produkt med concealer och foundation i samma
 • Mycket fuktgivande formula för naturliga resultat
 • Håller hela dagen trots svett och fukt

MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer – bästa tjocka concealer för långvariga resultat

En riktig klassiker när det kommer till concealers är denna variant från MAC! MAC Cosmetics Pro Longwear är en bästsäljare av flera anledningar – den är otroligt lätt att jobba med, du kan bygga upp den täckning du önskar, och så håller den hur länge som helst.

Därför ska du välja MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer

Vi kan säga såhär, för oss finns det ingen tvekan om varför denna concealer från MAC är så otroligt populär och omtalad. Rättare sagt så är det en självklarhet, och det på flera sätt och vis. Här har de lyckats kombinera en otroligt täckande och långvarig formula med en lättsam, flytande konsistens.

Med andra ord får du det bästa av två världar, det åtminstone om du eftersträvar lite mer heltäckande resultat. Här kan du utan problem trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor och andra ojämnheter du vill dölja.

Din hud blir jämn och fin då concealern varken lägger sig i porer eller mindre rynkor. På bara några sekunder ser du mycket piggare ut! Den är även otroligt lätt att arbeta med. Det enda är att produkten kommer i en pumpflaska som kan krångla lite. Annars toppen.

Det bästa är dock concealerns hållbarhet – när det kommer till långvariga resultat är detta en av de absolut bästa concealers på marknaden. Dess vattenfasta formula ser till att den sitter kvar på sin plats trots regn, fukt och svett. Lite räcker också länge! Kort sagt en riktigt bra concealer som passar de flesta hudtyper.

Det vi liker:
 • Omtalad concealer med prisvinnande resultat
 • Byggbar formula som döljer det du önskar
 • Håller hur länge som helst

GUIDE: så väljer du rätt concealer för dig

Concealer är som sagt en sminkprodukt som alla borde ha i sin necessär. Det spelar ingen roll vilken hudfärg du har, vilken hudtyp du har, om du är ung eller gammal, man eller kvinna – en concealer är något som alla kan använda, och det för väldigt många olika ändamål.

Däremot är det viktigt att du väljer en concealer som passar dig och dina behov bäst för att dess egenskaper ska synas på bästa möjliga sätt. Vi alla är i behov av olika saker, där vi även eftersträvar olika effekter och resultat. För att hitta den concealer som är bäst bör du tänka på följande punkter:

 • varför använder du en concealer?

Vad vill du att din concealer ska göra för dig? Önskar du få bort mörka ringar eller vill du att din concealer ska trolla bort ojämnheter, blemmor, pigmenteringar och röda fläckar? Eller vill du kanske att din concealer mest ska ha en uppljusande, lystergivande effekt?

 • Konsistens/ formula

Formulan på en concealer är väldigt avgörande för de resultat den kan ge. Önskar du täcka alla olika skönhetsfel och ojämnheter bör du välja en lite tjockare och fastare konsistens, medan du som önskar mer hudliknande resultat bör vända dig till lite lättare, mer flytande produkter. Olika concealers kan passa olika bra för olika partier i ansiktet.

 • Hudtyp

För att du ska hitta den concealer som är bäst för dig är det också viktigt att du anpassar valet efter din hudtyp. Precis som att olika hudtyper bör använda olika typer av dagkrämer, rengöringar eller puder kommer även olika typer av concealers funka bra. Har du fet hy, torr hy, normal hy eller en blandning av samtliga?

 • Färg

Sist men inte minst gäller det att du matchar concealern med din egen hudfärg. Concealers som ska användas i ansiktet där du vill täcka ojämnheter och orenheter bör matcha din exakta färg, medan den som ska täcka mörka ringar bör vara ett par nyanser ljusare.

En concealer ska dock aldrig vara mörkare än din egen hud, såvida du inte vill använda den för att lägga creme contour eller bronzer. För att matcha användningsområdet på bästa sätt kan det vara bra att ha flera concealers i olika färg. Det finns många concealers i alla olika nyanser!

Ska jag använda concealer över eller min foundation?

Detta är en fråga som rätt många ställer sig, inte minst om man själv inte är en expert när det kommer till smink. Svaret är dock inte helt självklart, utan vi skulle säga att det beror lite på vilket resultat du vill få.

Det absolut vanligaste är att man applicerar sin concealer över sin foundation, det åtminstone om du använder en krämig concealer och en flytande foundation. På så sätt blandas de samman väldigt bra samtidigt som du får till den där uppljusande effekten. Då kan du även bygga på med extra täckning där det behövs utan att det blir kakigt.

Om du däremot använder en krämig concealer tillsammans med en puderfoundation är det bäst att applicera din concealer under din foundation – krämprodukter lägger sig sällan särskilt fint ovanpå puder. Testa dig fram och se vad som passar dig bäst.

FAQ

Vilken concealer är bäst?

Frågar du oss, och väldigt många andra, skulle vi säga att den variant som tar hem vinsten som bästa concealer är Maybelline Instant Anti Age The Eraser Eye Concealer! Däremot finns det mängder av concealers att välja mellan på marknaden - ta del av vår bäst i test guide för att hitta rätt concealer för dig.

Varför använda en concealer?

Med en concealer kan du hur lätt som helst täcka allt från mörka ringar och fina linjer till blemmor, ärr, pigmenteringar och andra skönhetsfel. Det du vill dölja, reducera eller ta bort kan en concealer fixa!

Hitta bäst concealer för din hudtyp

För att hitta du ska hitta den concealer som är bäst för din hudtyp är det viktigt att du anpassar såväl innehåll som konsistens och formula efter möjliga hudproblem. Exempelvis är en lite fastare concealer bra för dig med mer oljig hy, medan en lite mer rinnig variant ofta passar torrare hudtyper.

Vilken färg på concealer ska jag välja?

Beroende på vad du tänkt använda din concealer till kommer den rätta färgen att variera. För att täcka mörka ringar bör du välja en nyans som är ett par steg ljusare än din hudton, medan du för täckning av skavanker och skönhetsfel i ansiktet bör välja en färg som är så nära din egen som möjligt.