Bästa contour kit 2022 – flera nyanser för perfekt skuggning och highlight

1
Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit

Därför måste du välja Anastasia The Orginal Contour Kit Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit är en bästsäljare av rang när det kommer till just contour paletter. Det beror först och främst på att denna palett håller en kvalité som är svår att hitta hos andra liknande produkter. Det då den trots sin puderform är otroligt enkel och smidig att arbeta med, även för nybörjare. Samtidigt är dess formula utvecklad för att inte täppa…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit 453 kr. Parfumdreams
NYX Highlight & Contour Pro Palette##
Jane Iredale GreatShape Contour Kit 438 kr. Bangerhead
MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt & Shape Contour Palette##
Clarins Contour 2 Go Contouring Stick##
Makeup Revolution Ultra Contour Palette 92,65 kr. NordicFeel

Contour kit är en sminkprodukt som blivit otroligt populär den senaste tiden. Och vi förstår verkligen varför. När du köper ett contour kit får tre produkter i en – contour/ bronzer, rouge och highlight. I vissa paletter får du flera olika nyanser av varje!

Med andra ord är det en mycket mångsidig produkt som de allra flesta kan få användning för. I kitet har du allt du behöver för att lyckas med in contouring, något som inte alltid är helt lätt. Oavsett hur du själv föredrar att lägga din makeup med endast någon av de tre produkterna eller om du brukar använda samtliga får du allt du behöver.

Den här texten är specifikt tillägnad dig som vill investera i ett riktigt bra contour kit. Vi har samlat de bästa produkterna på marknaden så att du enklare ska kunna hitta den som passar dig bäst. Ta del av vår guide för att hitta din favorit!

Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit – contour kit bäst i test

Därför måste du välja Anastasia The Orginal Contour Kit

Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit är en bästsäljare av rang när det kommer till just contour paletter. Det beror först och främst på att denna palett håller en kvalité som är svår att hitta hos andra liknande produkter. Det då den trots sin puderform är otroligt enkel och smidig att arbeta med, även för nybörjare.

Samtidigt är dess formula utvecklad för att inte täppa igen porerna. Har du fet eller oljig hy kommer den här paletten alltså passa väldigt bra. För dig med lite torrare hud kan vi glatt meddela dig om att denna finns även som en mer krämig variant.

Utöver dessa fantastiska egenskaper får du med hela 6 olika nyanser i detta kit – tre nyanser för att highlighta (framhäva) och tre nyanser för att lägga contouring (skuggning). Oavsett hur just dina ansiktsdrag ser ut och hur du själv gillar att lägga din makeup kan vi garantera att detta är en palett som kan komma till stor användning. Resultaten blir riktigt fina samtidigt och håller länge.

Det vi liker:
 • Lätt att arbeta med för långvariga resultat
 • Puderform som inte täpper igen porerna
 • Innehåller 3 highlighters och 3 contours

NYX Highlight & Contour Pro Palette – bäst i test budgetval

Därför måste du välja NYX Highlight & Contour Pro Palette

För dig som är på jakt efter en lite billigare palett för contouring kan vi verkligen rekommendera vår budgetfavorit från NYX Professional makeup. Deras Highlight & Contour Pro Palette är även den en storsäljare för smink entusiaster världen över. Denna är dock inte bara billig, utan den kan även användas av alla.

Det tack vare att denna palett innehåller hela 8 olika toner. Det vill säga, du får 4 skuggor som kan användas för att skulptera och fördjupa olika områden i ansiktet, såsom kindben, haka och näsa. Och så får du 4 nyanser som kan användas för att framhäva olika partier. Deras highlighter är otroligt fin!

Trots att den här paletten är utformad i puderform är den i de allra flesta fall väldigt enkel att jobba med. Är du nybörjare kan det ta lite tid innan du vänjer dig vid dess formula och pigment, men när du väl värmt upp lite ska du se att det blir riktigt bra. För dess pris är vi ändå otroligt imponerade över NYX professional makeup contouring kit.

Det vi liker:
 • Billigt contour kit
 • Innehåller hela 8 olika färger för skuggning och highlight
 • Väldigt fin

Jane Iredale GreatShape Contour Kit – bästa exklusiva contour kit

Därför måste du välja Jane Iredale GreatShape Contour Kit

Om du inte har något emot att spendera flera hundra kronor för att investera i en otroligt exklusiv contoring palett kan vi ha hittat din nya favorit här! Jane Iredale har nämligen skapat ett väldigt lyxigt kit, GreatShape Contour Kit. Här får du inte bara med färger för skuggning och highlight, utan denna innehåller även ett rouge.

Med andra ord är det en komplett palett som innehåller allt du behöver för att skapa liv i ansiktet. De 3 olika färgerna har en varmare underton och passar därmed bra för dig med en lite varmare hudton.

Palettens skuggfärg funkar både som contour och bronzer då den är halvmatt, samtidigt som dess highlighter i en varm, matt champagnefärg lägger sig som en fint skimrande finish. Rougen är av en matt persikofärgad nyans som känns naturlig men frisk. Samtliga färger är pigmenterade och riktigt smidiga att arbeta med. Dyr, men så bra!

Det vi liker:
 • 3 olika färger för att skapa skuggning, highlight och rouge
 • Varmare färger för varmare hudtoner
 • Riktigt bra pigment för enkel applicering

MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt & Shape Contour Palette – mångsidiga palett

Därför måste du välja MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt & Shape Contour Palett

Detta är enligt oss, och väldigt många andra, en av de bästa contouring paletterna på marknaden. Det beror inte bara på att detta kit innehåller färger som de allra flesta kan använda sig av. Utan detta är även ett riktigt bra alternativ då varje skugga är specifikt utformad för att ge så bra effekt som möjligt. 

Till att börja med innehåller paletten 3 olika färger för skuggning och 3 olika färger för highlighter. Dessa är utformade i en matt puderformula som lägger sig fint och naturligt på huden utan att se för skarpa, eller orangea, ut. Det tack vare att nyanserna är subtila samtidigt som de är gjorda för att ge maximal effekt. 

Detta är möjligt att få till då varje highlighter innehåller ett mjukt filter som på ett naturligt sätt reflekterar ljuset som träffar ditt ansikte. Samtliga skuggor för contouring har istället en något täckande effekt som jämnar ut huden och ger fina skuggningar. Det både känns och ser lent ut. Kort sagt en mångsidig palett som funkar för de flesta!

Det vi liker:
 • Contour palett med mångsidiga och neutrala färger
 • Matt puderformat som jämnar ut huden
 • Subtila nyanser som är lätta att blanda ut

Clarins Contour 2 Go Contouring Stick – prisvärd creme contour

Därför måste du välja Clarins Contour 2 Go Contouring Stick

Clarins Contour 2 Go är ett Contouring stick i krämformat. Det innebär alltså att denna produkt kan göra sig lite extra bra för dig med torr hud, det speciellt om du upplever att puderprodukter blir fläckiga eller är svåra att blanda ut.

Väljer du istället denna produkt från Clarins kan du känna dig säker på att resultaten både blir jämna, fina och naturligt framhävande av dragen i ditt ansikte. Självklart funkar den även för dig med oljig eller lite fetare hy så länge du använder bra produkter undertill.

Oavsett hudtyp kan denna 2-i-1 produkt användas för att både contoura och highlighta där du önskar. Sticket innehåller en lite mörkare, kallare nyans som skulpterar och skuggar konturerna i ditt ansikte. På andra sidan hittar du en lite ljusare, varmbeige nyans som kan användas för att ta fram kindbenen, näsan och hakan, eller för att ljusa upp under ögonen.

Vi tycker verkligen att detta stick är ett bra alternativ till ett contouring kit. Det tar inte lika mycket plats i necessären men ger dig ändå flera valmöjligheter för en komplett look. Färgerna är intensiva men lätta att arbeta med. En mycket prisvärd produkt som både håller och räcker länge.

Det vi liker:
 • Contour stick i krämformat med 2 olika färger
 • Ger fina, naturliga resultat för alla hudtyper
 • Lätt att applicera och blanda ut

Makeup Revolution Ultra Contour Palette – enkelt och billigt kit för nybörjare

Därför ska du välja Makeup Revolution Ultra Contour Palette

Är du nybörjare när det kommer till makeup? Då kan denna palett från Makeup Revolution vara ett riktigt bra alternativ för dig! Här får du med hela 8 olika skuggor och highlighters som möjliggör fina, naturliga förhöjningar av dina egna ansiktsdrag.

Trots att denna variant kommer till ett otroligt billigt alternativ anser vi att varje skugga är mycket enkel att arbeta med. Det krävs inte mycket för att du ska få färg till ansiktet, men samtidigt är det otroligt smidigt att blanda ut skuggorna för naturliga och jämna resultat.

Dessutom kommer själva paletten med en stor spegel där du kan se ditt arbete in i minsta detalj. Oavsett om du är hemma eller på resande fot finns det alltså mycket som talar för att din sminkning ska bli bra. Paletten är stor men behändig att hantera. Överlag en enkel palett som bjuder på det du önskar. Perfekt för nybörjare!

Det vi liker:
 • Innehåller 8 varierande skuggor och highlighters
 • Väldigt billig
 • Lätt att arbeta med för fina, jämna resultat

GUIDE: hitta bästa contour palett för dig

Om du är på jakt efter att hitta ett contour kit som matchar helt perfekt med din egen hudton, dina ansiktsdrag, din hudtyp samt dina önskemål gällande resultat har du kommit helt rätt. Här har vi nämligen satt ihop en kortfattad men övergripande köpguide om vad du bör tänka på för att hitta den bästa paletten för dig.

Precis som att olika hudkrämer, mascaror eller concealers passar olika bra till olika personer kan olika contour kits passa olika bra för olika användare. Med andra ord är det viktigt att du vet vad du ska leta efter för att produkten ska göra sig så bra som möjligt. Hittar du rätt kan din contouring bli en riktig succé!

Hudtyp

En av de viktigaste punkterna när det kommer till att välja contour kit är att du ska anpassa valet efter din hudtyp. Det då en viss typ av contour, det vill säga dess formula, kommer göra sig bättre för en viss hudtyp än för en annan.

Har du exempelvis fet hy kan en contouring palett i puderform vara att föredra, medan du med torr hy med fördel bör välja en creme contour. Det för att produkten ska få bra fäste utan att upplevas som svårarbetad eller obekväm på huden. Formula i förhållande till hudtyp kan vara väldigt avgörande för resultatet.

Nyans

Ytterligare en viktig punkt när det kommer till att hitta det contouring kit som är mest optimalt för dig är just dess nyans. Detta kan faktiskt vara A och O för om du ska lyckas med din contour eller inte i ansiktet.

I och med att contouring handlar just om att man vill skugga och skulptera, men också framhäva, sina ansiktsdrag är det viktigt att nyansen matchar din hudton. Annars är risken rätt stor att det ser onaturligt och konstgjort ut, samt att det du vill förminska eller “göra djupare” upplevs som ännu större.

För att få effekten om att du förlänger dina naturliga skuggor och konturer ska dessa också placeras på rätt ställe. Contour ska därmed placeras exempelvis under dina kindben, längs hakan/ käkbenen, i pannan och på sidan av näsan.

Färgen du ska använda för att lägga denna skuggning bör vara några nyanser mörkare än din egen hudton. Contour färgen bör vara åt det kallare bruna eller grå håller beroende på din underton.

Den färg som ska användas för att highligtha, det vill säga för att ta fram olika drag, bör istället vara ungefära tre nyanser ljusare än din egen nyans. Utgå alltid från din egen ton för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Färgen för highlight ska sen appliceras på ansiktets höga punkter så att de kommer fram mer, så som på kindbenen, haka och näsa.

Rouge?

Något som kan vara bra att fundera över innan det att du köper ett contour kit är om du även önskar få med en rouge i kitet. Detta är något som ingår i rätt många paletter för contour, samtidigt som det också finns en hel del varianter där det endast ingår contour och highlight.

Rouge är ett fint komplement som bidrar med färg och liv i ansiktet. Gillar du rouge kan det absolut vara värt att satsa på en palett där det också ingår så att du kan spara ännu mer plats i din necessär. Då har du istället alla tre produkter som du behöver för att skulptera och forma dina ansiktsdrag på olika sätt på samma ställe.

FAQ

Vilket contour kit är bäst i test?

Anastasia Beverly Hills The Original Contour Kit är utan tvekan det absolut bästa contour kit som finns på marknaden, det är vi många som är ense om! Om du få andra tips på contour kit som kan passa dig bäst ger vi dock ett flertal rekommendationer kring andra alternativ i vår köpguide ovan – det finns något för alla.

Vad är contouring?

Kort sagt är contouring en form av makeup-teknik som används då man vill fördjupa, skulptera eller förminska olika drag. Det kan exempelvis handla om att framhäva sina kindben eller om att man vill förminska sin panna, något som görs i kombination med att man highlightar ansiktets mest framstående punkter.

Hur applicerar jag contour på bästa sätt?

För att applicera contour på bästa sätt är det viktigt att du följer dina egna ansiktsdrag. Utgå från dina kindben, din panna, dina käkben och din näsa och applicera sen den brungrå skuggan i mjuka, varsamma rörelser tills det att du får det resultat du önskar.

Kan jag använda ett contour kit om jag har fet hy?

Idag finns det contour kit som passar alla olika hudtoner, hudtyper och hudproblem. Vårt bäst tips för dig med fet hy är att investera i ett contour kit i puderform då det ofta sitter mycket bättre.