Bästa duscholjan 2022 – rengörande produkt för stram och torr hud

1
L'Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil 500ml

Som vår bäst i test vinnare förstår vi att ni har höga förväntningar på denna produkt. Däremot kan vi säga för att det finns mycket som talar för att denna förtjänar en förstaplats bland de bästa duscholjorna! Den är otroligt vårdande, har en mycket återfuktande och mjukgörande formula, och så känns den väldigt lyxig utan att vara alldeles för dyr. Därför måste du välja L'Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil Att så många anser…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
L'Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil 500ml##
Eucerin pH5 Shower Oil 400ml 81,75 kr. Kronans Apotek
Decléor Neroli Bigarade Bath & Shower Gel 250ml##
Nivea Natural Shower Oil 200ml 43,50 kr. Lyko
ACO Caring Shower Oil 400ml 86,25 kr. DOZ Apotek
Ida Warg Intense Nutrition Shower Oil 250ml 110,20 kr. DOZ Apotek
Maria Åkerberg Shower & Bath Oil 250ml##
Kerstin Florian Bath & Body Oil 100ml##

Det är många som upplever att man efter duschen, trots rengöring med vårdande och mjukgörande produkter, är som allra torrast. Och det ofta på hela kroppen. Detta beror vanligen på att vattnet har en uttorkande effekt, som då upplevs ännu starkare om man själv inte använder produkter som återställer och balanserar hudens fuktnivå på nytt.

Om du har upplevt samma sak har vi bara en sak att säga – du bör investera i en duscholja! Genom att köpa den bästa duscholjan kommer din hud att rengöras ordentligt samtidigt som den återfuktas, mjukgöras och balanseras. Din hud kommer då att kännas mjuk och följsam även efter det att du är färdigduschad.

Detta kommer inte bara gör skillnad i frågan om hur din hud mår. Utan det kommer även göra stor skillnad i frågan om hur din hud känns överlag. Ta del av våra rekommendationer nedan, där vi tipsar om de 8 bästa duscholjarna på marknaden, för att hitta din favorit.
GUIDE: så hittar du den duscholja som passar dig bäst
Har du svårt att få en bild av vilken duscholja som kommer göra sig bäst för dig och din hud? Då vill vi tipsa dig om att ta del av vår köpguide nedan – vi tipsar om hur du går tillväga för att hitta den bästa på marknaden baserat på dina behov!

pH-anpassad för huden

En av de viktigaste punkterna för att en duscholja ska hålla din hud återfuktad, mjuk och följsam är att den innehåller ingredienser som håller pH-balansen i din hud på en bra nivå. Detta kan kännas som en självklarhet och något som alla duscholjor bör ha, men så är det inte. Så se till att du väljer en variant som balanserar din hud och dess pH-värde.

Hur fet ska oljan vara?

Beroende på din hudtyp är det nödvändigt att anpassa valet av duscholja efter just dina behov. Det framförallt om du är lite extra torr och är i behov av att få ordentligt med fukt för att din hud ska hållas mjuk och följsam.

Där bör du se över hur pass fet och koncentrerad oljan är, för att då få en bild av hur långvarig dess effekt är. Ju mindre torr din hud är desto mer lättsam kan duscholjan vara.

Parfymerad?

En annan sak som kan vara bra att fundera över är om du vill ha en parfymerad olja eller inte, precis som när du ska köpa en tvål. Här bör du utgå från hur pass känslig du såväl som din hy är, samtidigt som du överväger om du föredrar doft eller inte.

Duscholja eller dusch- och badolja?

Sist men inte minst kan en avgörande faktor vara om du även vill kunna använda din duscholja som badolja. Då är det nämligen nödvändigt att du väljer en variant som kan användas som det.

Vanliga duscholjor är mer utformade för att användas som en tvål i duschen snarare som något att ha i badet. Så vill du ha möjlighet att få lite extra mycket fukt och vård till din hud även när du badar kan en kombinerad produkt vara att föredra.

L’Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil 500ml – bäst i test duscholja

Som vår bäst i test vinnare förstår vi att ni har höga förväntningar på denna produkt. Däremot kan vi säga för att det finns mycket som talar för att denna förtjänar en förstaplats bland de bästa duscholjorna! Den är otroligt vårdande, har en mycket återfuktande och mjukgörande formula, och så känns den väldigt lyxig utan att vara alldeles för dyr.

Därför måste du välja L’Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil

Att så många anser att denna är den bästa duscholjan på marknaden beror inte bara på att den har en mycket fuktgivande och vårdande formula som mjukgör din hud på djupet. Utan att denna blivit så mångas favorit, och även vår, beror till stor del också på att den vid kontakt med vatten är fantastiskt härlig att arbeta med.

Riktigt löddrande för smidig applicering

Den löddrar nämligen väldigt bra, vilket inte bara underlättar applicering – den som glider på huden likt ett lent täcke – utan även gör att den känns lite extra lyxig. Perfekt för intvålning eller då du ska raka benen.

Långvarig, mjukgörande effekt utan att det känns tungt

Tack vare produktens innehåll av mandelextrakt kan du känna dig säker på att dess mjukgörande effekt håller i sig mycket länge, utan att kännas tungt eller fett. Dessutom ger detta en väldigt god men rätt diskret doft. Det märks att produkten håller mycket hög kvalité. Något dyr, men så värd det. Denna kan utan tvekan bli en ny favorit för alla torrisar!

Det vi liker:
 • Mycket lyxig duscholja av hög kvalité
 • Innehåller närande och vårdande ingredienser som mjukgör på djupet
 • Kan även användas på de allra torraste hudarna
 • Lätt att applicera och arbeta in i kontakt med vatten
 • Fräsch och varm doft
Det vi ikke liker:
 • Något dyr
 • Kan kännas något trög innan man jobbat in den ordentligt

Eucerin pH5 Shower Oil 400ml – bästa prisvärda duschsolja

Eucerin pH5 Shower Oil är en riktig klassiker som många av er förmodligen hört talas om. Att den är så pass omtalad kan vi dock förstå, för detta är minst sagt en bra duscholja. Huden balanseras och återfuktas, samtidigt som den skyddas och blir ren. Denna milda, lättsamma och skonsamma tvål är också väldigt prisvärd och passar alla hudtyper.

Därför måste du välja Eucerin pH5 Shower Oil

Trots att detta är en duscholja som är mycket billigare än många andra alternativ på marknaden anser vi att den håller en likvärdig kvalité som flertalet andra varianter. Det även i förhållande till lite dyrare sådana. Detta är nämligen en duscholja som ser till att hudens egna skydd aktiveras, samtidigt som hudens fuktnivå balanseras.

Hjälper till att stärka hudens egna försvar

På så sätt förbättrar denna produkt hudens naturliga försvar, vilket i sin tur hjälper till att motverka uttorkning. Detta i kombination med produktens krämiga formula gör att appliceringen såväl som resultatet är mycket trivsamt.

Motverkar uttorkning och håller huden mjuk länge

Med andra ord perfekt för dig som har mycket känslig hud som är i behov av all fukt och skydd den kan få. Huden blir mycket mjuk och len trots att du duschar varje dag – tvålen kan användas för att förbättra hudens välmående dagligen. Det är lätt att applicera och glider smidigt på din hud. Vi är mycket nöjda.

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd duscholja som vårdar huden på djupet
 • Hög kvalité med bra innehåll
 • Utformad för att förbättra hudens eget försvar genom bättre fuktbalans
 • Behaglig och lätt att applicera
 • Mycket mjukgörande formula som varar länge
Det vi ikke liker:
 • Den oparfymerade varianten har en konstig bi-doft
 • Ger inte överdrivet långvariga resultat för den som har svåra torrhetsproblem

Decléor Neroli Bigarade Bath & Shower Gel 250ml – bästa lugnande duscholja med eteriska oljor

För dig som vill unna din kropp lite extra mycket gott kan vi varmt rekommendera denna duscholja från Decléor – denna variant innehåller bland annat Néroli, en eterisk olja som har en lugnande effekt på huden. Innehållet är 98% naturligt och känns skonsamt och vårdande samtidigt som det rengör. Bra produkt till bra pris.

Därför måste du välja Decléor Neroli Bigarade Bath & Shower Gel

Decléor Neroli Bigarade Bath & Shower gel är en mycket behaglig tvål baserat på 98% naturliga ingredienser, däribland Néroli. Det är en eterisk olja som har en mycket effektiv egenskap på att rengöra och balansera huden, samtidigt som den har en lugnande effekt.

Gelformula baserat på naturliga ingredienser för smidig applicering

Resterande ingredienser ser till att huden mjukgörs och återfuktas för långvariga resultat. Du får med andra ord en skonsam rengöring med många andra fördelar i ett. Produkten med dess gelform är väldigt härlig att applicera och massera in på kroppen som en tvål, men kan även användas som en badtvål för en extra mjukgörande effekt.

Känns behaglig för alla

Resultatet är en hud som är ren men mjuk och följsam, som också doftar väldigt gott. Det enda vi har att kommentera på är att doften kan vara något intensiv, samt att produkten inte gör sig bäst för dig med riktigt torr hud. Men överlag en bra, lyxig tvål som passar alla hudtyper.

Det vi liker:
 • Prisvärd tvål i gelform som kan användas både i dusch och bad
 • Gjord på naturliga ingredienser och eteriska oljor
 • Effektiv rengöring utan att torka ut
 • Har en lugnande effekt som lämnar huden mjuk och fräsch
Det vi ikke liker:
 • Inte överdrivet återfuktande för den riktigt torra huden
 • Doften är god men kan vara något intensiv
 • Mer som än tvål snarare än en olja

Nivea Natural Shower Oil 200ml – bästa billiga duscholjan

Vill du köpa en bra men billig duscholja? Nivea Natural Shower Oil är både bra och billig, så den kan vara ett perfekt alternativ för dig som vill få en bra effekt utan att lägga för mycket pengar. Den rengör huden på djupet utan att torka ut eller irritera. Istället blir din hud mjuk och följsam även efter duschen. Den känns fet på ett behagligt sätt, för långvarig verkan.

Därför måste du välja Nivea Natural Shower Oil

Det finns mycket som talar för att denna duscholja kan bli en favorit för många. Det inte minst då den är väldigt billig! Trots ett billig pris bjuder den på diverse egenskaper och fördelar som vi alla vill ta del av – den rengör på djupet men är samtidigt vårdande, mjukgörande och lämnar huden smidig.

Gör sig riktigt bra även för riktigt torra, känsliga hudtyper

Dess något feta formula gör att denna känsla håller länge utan att det känns fett eller tungt. Därmed funkar den även väldigt bra för dig som har väldigt torr och känslig hy, som är i behov av en balanserande produkt.

Bra innehåll som är fördelaktigt för både kropp och miljö

Den är lätt att applicera och bildar snabbt ett behagligt mjukt lödder som känns silkeslent. Denna känsla kommer sen stanna var hela dagen. Något vi däremot inte gillar är att produkten inte doftar så gott. Annars riktigt bra, och så billig. Dessutom består den till 55% av naturligt vårdande oljor, medan förpackningen är av 100% återvunnen plats.

Det vi liker:
 • Billig duscholja som funkar för alla
 • Djupverkande effekt som rengör ordentligt
 • Koncentrerad, något fet formula som mjukgör och håller huden smidig länge
 • Lätt och behaglig att applicera
Det vi ikke liker:
 • Den något feta känslan går inte hem hos alla
 • Inte så god doft

ACO Caring Shower Oil 400ml – bästa duscholjan för torr hud

Detta är en snarlik produkt som den vårdande duscholjan från Eucerin, bara med skillnaden att den här varianten är något billigare och något mer effektiv för torra hudar. Detta då innehållet till stor del består av vegetabiliska oljor vilket kan ha en något mer vårdande effekt. Samtidigt är den rik, skonsam och mild. Huden hålls mjuk och smidig.

Därför måste du välja ACO Caring Shower Oil

Trots att denna produkt väldigt mycket liknar en av våra tidigare nämnda deltagare, duscholjan från Eucerin, finns det mycket som gör den till en värdig bäst i test deltagare på egen hand. Det framförallt då denna duscholja är otroligt rik, där dess innehåll av vegetabiliska oljor har en mycket vårdande effekt.

 Din hud hålls följsam och smidig även under vintern

Det gör att just den här duscholjan är perfekt för dig som har väldigt torr och känslig hud – är du i behov av långvarig fukt som håller huden följsam och smidig även under vintern kan denna göra susen. Samtidigt rengör produkten på djupet utan att rubba balansen. Den milda, skonsamma, svagt parfymerade formulan passar alla. Så bra och prisvärd!

Det vi liker:
 • Hyfsat billig duscholja som erbjuder kvalitativa egenskaper
 • Rik formula som verkar mycket vårdande
 • Perfekt för torra hudtyper
 • Rengör ordentligt utan att rubba hudens balans och fuktnivå
 • Svagt parfymerad för mild men god doft
Det vi ikke liker:
 • Har många liknande egenskaper som andra duscholjor
 • Dess effekt varar inte så länge

Ida Warg Intense Nutrition Shower Oil 250ml – bästa duscholja i lyxig förpackning

Är du ett fan av Ida Warg och hennes produkter? Eller känner du kanske för att testa något nytt? Då kan vi tipsa dig om Ida Wargs duscholja, Intense Nutrition Shower Oil. Denna är fyllig och rik i sin formula vilket innebär att den passar perfekt för dig med extra torr hud. Efter användning känns huden mjuk, återfuktad och len, något som håller länge.

Därför måste du välja Ida Warg Intense Nutrition Shower Oil

Oavsett om du sen tidigare använt duscholja eller om detta är en första gång kan vi nästan garantera dig om att just denna variant kommer att uppskattas. Det framförallt då den har en väldigt fyllig, koncentrerad formula som känns otroligt behaglig och rik på huden.

Mycket mjukgörande och rik formula för djup återfuktning

Den mjukgör och återfuktar ordentligt utan att det känns fett eller oljigt. Utan istället så upplevs denna olja som mycket vårdande, där den med innehåll av bland annat rapsolja, havreolja, ricinolja, solrosolja och linnea-extrakt ser till att din hud får så mycket fukt som möjligt. Detta är perfekt för dig som har mycket torr hy.

Känns exklusiv och lyxig men är mycket prisvärd

En annan sak som vi gillar väldigt mycket med just denna duscholja är att den känns mycket lyxig och exklusiva, det utan att du behöver betala alls särskilt mycket. Dessutom är flaskan väldigt snygg och stilren, där den med en praktisk pumpflaska är väldigt enkel att använda!

Det vi liker:
 • Mycket exklusiv och lyxig duscholja med snygg design
 • Rik, fyllig och koncentrerad formula
 • extra bra för dig med väldigt torr hy
 • Mjukgör och vårdar på djupet
 • Närande innehåll som gör gott för huden
 • Prisvärd produkt av hög kvalité
Det vi ikke liker:
 • Kan vara något för tjock vid applicering
 • Doften kan vara lite tråkig

Maria Åkerberg Shower & Bath Oil 250ml – bästa ekologisk duscholja

För dig som helst investerar i ekologiska, naturliga produkter även i duschen kan vi rekommendera den här duscholjan från Maria Åkerberg. Detta är utan tvekan den bästa ekologiska duscholjan, och det inte bara då den består av ekologiskt innehåll. Utan detta är även den bästa ekologiska duscholjan då den verkar mycket effekt och långvarigt.

Därför måste du välja Maria Åkerberg Shower & Bath Oil

Det finns en hel del fördelaktiga egenskaper att ta del av från denna ekologiska duscholja. Inte nog med att den består av ett ekologiskt innehåll och att den är tillverkad av ett svenskt, väldigt omtalad och kvalitativt märke. Utan detta är även en rengöring som vårdar både kropp och själ.

”mirakelprodukt” som gör under även utöver för huden

Denna olja har nämligen många vårdande egenskaper som kan hjälpa dig då dina leder värker, då du känner dig förkyld eller då din hud är torr. Detta kan med andra ord kallas för en ”mirakelprodukt” då det bara är mer än en rengöring för din hud.

Långvariga resultat som ger dig en mjuk och fräsch hud

Din hud mjukas upp och blir fräschare samtidigt som den får en fin lyster, och det långvarigt. Detta är med andra ord en produkt som funkar minst lika bra på vintern då du är som torrast och i som störst behov av fukt och mjukgörande ämnen. Du kan själv välja om oljan ska användas i duschen eller badet där du snabbt ser resultat.

Huden hålls smidig och stark med en frisk doft

Innehållet av lecitin, som kommer från sojaböna, är den ingrediens som ger huden extra motståndskraft samtidigt som det tillför fukt och fett. Utöver lecitinet innehåller oljan eukalyptus, vilket är ett mycket uppfriskande och välgörande ämne som dessutom doftar gott. Produkten är fri från alkohol och konserveringsmedel.

Det vi liker:
 • Ekologisk dusch- och badolja med naturliga ingredienser
 • Vårdande för både kropp och själ
 • Rengör huden samtidigt som den stärker och mjukar upp
 • Kan vara hjälpande vid andra symptom som förkylning och värk
 • Verkar på djupet för maximal effekt även då du är som torrast
Det vi ikke liker:
 • Något svårhanterlig förpackning
 • Ganska kraftig doft

Kerstin Florian Bath & Body Oil 100ml – bästa kombinerade dusch- och badolja

Vill du ha möjligheten att använda din rengörande olja både i duschen och i badet? Då kan vi rekommendera dig att investera i denna duscholja från Kerstin Florian. Deras Bath & Body Oil är specifikt utformad med renande ingredienser som balanserar och lugnar både sinne och kropp. Din hud får mycket näring samtidigt som du känner dig trygg.

Därför måste du välja Kerstin Florian Bath & Body Oil

Kerstin Florian Bath & Body Oil är ett perfekt alternativ för dig som vill använda produkter med flera syften och användningsområden. Detta då den här produkten har utformad för att ha en positiv effekt både för din hud, din kropp och ditt sinne. Innehållet är rent och har en renande effekt både utan och innan.

Renande innehåll som har en lugnande, rogivande effekt på kropp och sinne

Framförallt är innehållet av eterisk lavendelolja och vitamin E avgörande för denna duscholjas positiva effekter. Innehållet gör att du känner dig balanserad och lugn, det vill säga både på kroppen och i hjärnan. Exempelvis kan den hjälpa dig som har sömnproblem.

Din hud kommer också bli väldigt mjuk och full av näring, vilket är positivt även på lång sikt. Samtidigt har duscholjan en något peelande såväl som balanserande effekt vilket gör att din hud blir ren på djupet utan att den torkas ut eller hamnar i obalans.

Mångsidig användning för alla hudtyper

Denna mångsidighet stärks även av det faktum att den kan användas både i duschen och i badet. Du kan även välja att använda den i din kroppslotion för att få en extra boost av fukt och näring även efter duschen. Det krävs bara att du applicerar den där du önskar, och på det sätt du önskar, och så kommer din kropp hållas mjuk hela dagen. Oljan är dyr, men så bra och dryg!

Det vi liker:
 • Mångsidig duscholja som kan användas hur, var och när du vill
 • Passar alla oliak hudtyper då den är mild, skonsam och lugnande
 • Består av renande innehåll som har en positiv effekt både på kropp, själ och sinne
 • Mjukgörande formula som tränger ner på djupet och håller hela dagen
Det vi ikke liker:
 • Dyr
 • Rätt stark, intensiv doft
 • Pumpen kan vara lite svår att hantera

FAQ

Vilken duscholja är bäst i test?

Den duscholja som är bäst i test är helt klart L'Occitane Almond Cleansing & Soothing Shower Oil, något som väldigt många håller med om. Samtidigt finns det en hel drös av duscholjor som kan funka minst lika bra för de som inte riktigt fastnat för vår bäst i test vinnare - dessa kan du ta del av i våra produktrekommendationer ovan.

Vad är en duscholja?

En duscholja är en form av renande tvål, bara med skillnaden att den kommer i form av en olja. Detta innebär att rengöringen är lite mer återfuktande och mjukgörande för huden, samtidigt som den i vissa fall kan användas som en vårdande badolja.

Varför ska jag använda en duscholja?

Det finns många fördelar med att använda en duscholja, det inte minst att dess formula är specifikt utformad för att ha en extra återfuktande, mjukgörande och vårdande effekt. En duscholja är dock även väldigt behaglig att applicera samtidigt som dess innehåll i vissa fall kan ha väldigt fördelaktiga ingredienser för ditt välmående.

Hur och när ska jag använda en duscholja?

En dusch olja kan appliceras på hela kroppen, i princip när och hur du vill. En del duscholjor kan även användas som en badolja för att balansera vattnets uttorkande effekt och göra huden mer smidig även efter badet - oavsett årstid och vilken hudtyp du har kan en duscholja göra stor skillnad för hur din hud mår.