Hitta den bästa ekologiska solkrämen – skydda din hud naturligt

1
Madara Sun 15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 100ml

Här får du både naturligt solskydd och en naturligt fin, jämn hudton. Konsistensen är mjuk och skyddar bra. Krämen är lätt färgad och ger en gyllene ton, och ett fint skimmer i solen. Perfekt för att ta stranden till uteserveringen! Därför måste du välja Madara Sun 15 Beach BB Shimmering Sunscreen Detta är en lättanvänd kräm från ett riktigt bra märke. Madara ger ut många olika bra krämer med UV-skydd, och deras BB Shimmering Sunscreen…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Madara Sun 15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 100ml##
Derma Solkräm SPF30 200ml 114 kr. Apohem
Derma Solspray SPF20 150ml 125,75 kr. Helsebixen
Karmameju SUN Body Lotion SPF 15 - 100 ml 239 kr. Magasin
Nilens Jord Body Sun Protection SPF 15 - 150 ml 275 kr. Magasin
Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30, 150 ml 149 kr. Apotea
Mossa Natural Sun Mineral Lotion SPF20 100 ml 112 kr. Apotea
Eco Cosmetics Sun Screen SPF25 75ml##
Coola Makeup Setting Spray SPF30 44ml 349 kr. Cocopanda
La Roche Posay Anthelios KA+ SPF50 50 ml##
Ecooking Sunscreen SPF 30 50ml 299 kr. Mecindo
Pharmaceris Sun Moisturising & Protective Body Lotion SPF50+ 150ml##

Solkräm är något av det viktigaste vi kan ha i vår hudvårdsrutin – det bästa du kan ha i ditt badrumsskåp för att förebygga tidiga ålderstecken är en kräm med solskyddsfaktor. För att inte tala om hur viktigt det är att skydda huden mot UV-strålar för att minska risken för hudcancer. 

Men det finns många nackdelar med de solkrämer som har kemiska filter. Studier visar på att de absorberas in i blodet och kan orsaka hormonbalans, och en del kemikalier är skadliga för miljön.Ekologiska solkrämer har istället ett fysikaliskt filter, som lägger en barriär mellan solen och huden för att på så sätt skydda från strålarna. 

Det finns numera många olika alternativ av ekologisk solkräm att hitta, och därför har vi samlat ihop nio av de bästa ekologiska solkrämerna som ger dig skydd med fysikaliska filter  utan användning av kemiska ingredienser. Läs mer för att hitta ett riktigt bra alternativ som ger din hud det bästa försvaret på ett naturligt sätt!

Madara Sun 15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 100ml – Bästa solkrämen med skydd och lätt täckning

Här får du både naturligt solskydd och en naturligt fin, jämn hudton. Konsistensen är mjuk och skyddar bra. Krämen är lätt färgad och ger en gyllene ton, och ett fint skimmer i solen. Perfekt för att ta stranden till uteserveringen!

Därför måste du välja Madara Sun 15 Beach BB Shimmering Sunscreen

Detta är en lättanvänd kräm från ett riktigt bra märke. Madara ger ut många olika bra krämer med UV-skydd, och deras BB Shimmering Sunscreen fungerar utmärkt som en dagkräm för att fräscha upp och skydda samtidigt. Hyn får ett fint, diskret skimmer från naturliga mineraler och att krämen är lätt färgad gör att huden ser jämnare ut, med en fin gyllene ton som ger ett fräscht utseende. Färgen passar alla, från ljusa till mörka hudtoner. Den har ett bredspektrat skydd vilket är viktigt för att skydda mot alla UV-strålar. Krämen är lätt och sjunker snabbt in i huden och reflekterar bort solens strålar. Det räcker med en liten klick för att täcka ansiktet så krämen räcker länge.

Det vi liker:
 • Bredspekrat solskydd
 • Fint skimmer
 • Fungerar för alla hudtoner

Derma Solkräm SPF30 200ml – bästa återfuktande solkrämen

Dermas solkräm innehåller återfuktande glycerin och E-vitamin, och ger ett bra solskydd med SPF 30. Den är fuktgivande men inte fet, och ger brett skydd mot UVA och UVB strålar. Fungerar bra för torr eller uttorkad hy och även känslig hy då den är parfymfri.

Därför måste du välja Derma Solkräm SPF30

Ett speciellt bra val för den med torr hud, då den innehåller oljor, glycerin och E-vitamin som återfuktar och hjälper huden behålla fukt. Sommar med sol och bad kan slita på huden och det kan vara bra att ge den lite extra näring. Spf 30 ger bra solskydd till vardags, och krämen är vattenfast och tål ett dopp i havet. Dermas kräm är 100% vegansk, den är parfymfri och allergivänlig, och ofarlig för korallreven. Skönt och bra ekologiskt solskydd för hela familjen som är lätt att smörja in och går in i huden snabbt.

Det vi liker:
 • Återfuktande
 • Parfymfri
 • Vattenfast

Derma Solspray SPF20 150ml – bästa solkrämen i sprayflaska

Derma har även en solkräm i sprayformat, med något lägre solfaktor. Sprayflaskan gör det lättare att applicera och den innehåller samtidigt samma återfuktande egenskaper som lotion varianten. Har man bråttom eller barn som inte gärna står stilla och smörjer in sig är en sprayflaska en bra hjälp!

Därför måste du välja Derma Solspray SPF20

Den praktiska sprayflaskan gör det enkelt att applicera och återapplicera solkräm, även på snabba barn! Produkten är lika återfuktande som Dermas lotion och ger en mjuk känsla länge med hjälp av E-vitamin och glycerin. Den är Svanenmärkt och 100% vegansk och allergivänlig. Bra att ha till hands för att snabbt och enkelt ge skydd mot skadliga UV-strålar och sjunker snabbt in utan kladd. Spraya lite i taget och smörj in för att undvika att missa områden.

Det vi liker:
 • Praktisk sprayflaska
 • Innehåller återfuktande E-vitamin och glycerin
 • Allergivänlig och vegansk

Karmameju SUN Body Lotion SPF 15 – 100 ml – Bästa miljövänliga solkrämen

Karmamejus solkräm ger ett lätt solskydd med naturliga ingredienser. En bra vardagskräm som inte täpper till porerna och doftar underbart. Den har fysiska och minerala solskydd för ett brett skydd. Vegansk och korallvänlig.

Därför måste du välja Karmameju SUN Body Lotion SPF15

Karmameju är ett märke med inriktning på naturliga, veganska och miljövänliga produkter. Deras solkräm är lämpad för alla åldrar och rik på antioxidanter som skyddar huden extra. Den innehåller en blandning av fysisk och minerala solskyddsmedel som ger optimalt skydd. Att den inte täpper till porerna gör den bra för aknebenägen hud. Ett bra val, speciellt för dig som är miljömedveten! Storleken på 100ml gör att den är lätt att ha med i väskan och är godkänd storlek för flygresor. Att den doftar härligt av sommar är ett extra plus!

Det vi liker:
 • Miljövänlig
 • Härlig, somrig doft
 • Bra resestorlek

Nilens Jord Body Sun Protection SPF 15 – 150 ml – Bästa solkrämen för kroppen

En mjukgörande, skön solkräm för hela kroppen som ger bra skydd. Shea gör huden mjuk och förbättrar elasticiteten, medans bruna alger skyddar mot fria radikaler. Den är lätt att smörja in och har en god doft.

Därför måste du välja Nilens Jord Body Sun Protection SPF 15

Även kroppen behöver skyddas från solens strålar, inte bara när du ska ligga på stranden hela dagen. Om du tillbringar mycket tid ute i solen är det bra att ha ett skydd som Nilens Jord Body Sun Protection på de delar av kroppen som inte är täckta av kläder. Den både skyddar mot UV-strålar och fria radikaler, och innehåller shea butter som gör huden mjuk och skön. Gurkextrakt hjälper minska rynkor och fina linjer som kan uppstå även på kroppen.

Det vi liker:
 • Solkräm för kroppen
 • Anti-age
 • Mjukgör med shea butter

Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30, 150 ml – Bästa solkrämen med Aloe Vera

En ekologisk solkräm med närande Aloe Vera, E-vitamin, och betakaroten. Smidig, stärkande och mjukgörande lotion med spf 30 som ger ett bra solskydd. Vattenresistent.

Därför måste du välja Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30

Avivirs solkräm innehåller aloe vera som är 70% ekologisk. Aloe Vera stärker hudens egna försvar och har en återuppbyggande effekt. Betakaroten och E-vitamin neutraliserar fria radikaler och lämnar huden mjuk och välmående. Krämen sjunker in lätt, du behöver bara lite, och är den vattenresistent. Spf 30 är ett bra skydd speciellt under sommaren och på semestern. Innehåller inga parabener eller parfym och är Svanenmärkt. Bra för barn också.

Det vi liker:
 • Aloe Vera stärker huden
 • Betakaroten och E-vitamin mjukgör
 • Spf 30 ger ett medelstarkt skydd

Mossa Natural Sun Mineral Lotion SPF20 100 ml – Bästa mineralbaserade solskyddet för både kropp och ansikte

En naturlig certifierad solkräm med ett enbart mineralbaserat solskydd mot både UVA och UVB strålar. Innehåller gott om näringsrika och skyddande ämnen och ger en skön, len känsla med vackert lyster.

Därför måste du välja Mossa Natural Sun Mineral Lotion

Mossa Mineral Sunscreen Lotion innehåller solskyddsfaktor spf 20 helt baserat på mineraler och fri från syntetiska ämnen och nanopartiklar. Den är återfuktande och ger en silkeslen känsla med fint lyster, utan en vit hinna. Ekologisk havtornsolja skyddar huden mot solskador och krämen innehåller även omegafettsyror, vitaminer och betakaroten som ger huden näring. Denna certifierat naturliga kräm är lätt att applicera och passar bra för hela familjen. Den kan användas till både ansikte och kropp.

Det vi liker:
 • Mineralbaserat solskydd
 • Certifierat naturlig
 • Ger lyster och näring

Eco Cosmetics Sun Screen SPF25 75ml – Bästa solkrämen för känslig hud

Detta är en 100% ekologisk, vegansk och naturlig solkräm helt utan kemiskt solskydd. En blandning av mineralpigment, havtornsextrakt och olivolja skyddar huden utan att irritera. Fri från parfym.

Därför måste du välja Eco Cosmetics Sun Screen SPF25

Eco Cosmetics solkräm är ett bra ekologiskt solskydd, speciellt för den med känslig hud. Innehåller inga kemiska filter utan skyddar naturligt från solen med mineralpigment och havtorn. Den innehåller olivolja som är återfuktande och gör huden mjuk. Helt fri från parfym, parabener, silikonderivat, nanopartiklar, och kemiska filter. En bra solkräm för känslig hud då ger ett brett men naturligt solskydd och ger huden fukt utan parfym och andra ingredienser som kan irritera.

Det vi liker:
 • Bra för känslig hy
 • Fri från parabener, silikoner, parfym m.m.
 • Återfuktande

Coola Makeup Setting Spray SPF30 44ml – Bästa solfaktorn för återapplicering

Ska du vara ute i stark sol länge men har sminkat dig? Då är en setting spray med spf perfekt – ett sätt att återapplicera solkräm utan att behöva börja om från början med sitt smink eller riskera att det blir kladdigt. Ger en matt, mjuk känsla och både skyddar din hud och ger längre hållbarhet åt ditt smink!

Därför måste du välja Coola Makeup Setting Spray sunscreen SPF 30

En solkräm ger ultimat skydd i ca två timmar, och egentligen ska man helst återapplicera efter den tiden. Men om man har sminkat sig, vad gör man då? Coola Makeup Setting Spray har löst det problemet genom att det är en setting spray som faktiskt hjälper ditt smink hållas på plats, samtidigt som det ger dig nytt solskydd. Det innehåller 70% certifierade ekologiska ingredienser och hyaluronsyra som återfuktar huden. Aloe vera har en lugnande verkan på huden och botaniska extrakt ger antioxidanter som skyddar. Att den är matt gör också att den fungerar bra över smink och undviker den glansiga effekt vissa solkrämer har. Sprayen är vegansk och ekologisk. Ett riktigt bra, lätt alternativ för att återapplicera sitt solskydd utan att behöva smörja in igen.

Det vi liker:
 • Bredspektrat skydd med SPF 30
 • Ger en matt, fin finish åt ditt smink
 • Återfuktande och lugnande

La Roche Posay Anthelios KA+ SPF50 50 ml – Bästa solkrämen med spf 50

En solkräm inriktad på de som är extra utsatta för solens strålar och har behov av extra skydd. Med solfaktor 50 och stärkande ingredienser ger den huden maximalt skydd för långa dagar i solen.

Därför måste du välja La Roche Posay Anthelios KA+ SPF50 

La Roche Posay Anthelios KA+ SPF 50 ger högt, bredspektrat solskydd för dig som är särskilt utsatt för starka UV-strålar. Tillbringar du mycket tid i stark sol är detta solkrämen för dig, som ger maximalt skydd för din hud. Krämen innehåller även niacinamid som stärker hudens barriär och har tillsammans med thermalskt källvatten en lugnande effekt på huden. Den är gjord specifikt för de områden på kroppen som är mest utsatta för sol, som ansiktet, axlarna, hals och nacke, och hårbotten. Den är också återfuktande och sjunker lätt in utan att lämna en vit hinna. En klassisk ekologisk solkräm som håller måttet och kan användas på både vuxna och kids. Lite räcker långt så om du är ute efter en lätt kräm och inte vill ha många olika produkter för hela familjen är det en bra produkt att ha i väskan.

Det vi liker:
 • Bredspektrat skydd med SPF 50
 • Stärker hudens barriär
 • Innehåller lugnande thermalskt källvatten

Ecooking Sunscreen SPF 30 50ml – Bästa veganska solkrämen

En kräm som ger både brett skydd, innehåller naturliga, ekologiska ingredienser, och är återfuktande och lugnande för huden. Krämen är inte testad på djur och veganvänlig.

Därför måste du välja Ecooking Sunscreen SPF30 

Ecooking är ett danskt märke med ekologiska, milda ingredienser som inte är testade på djur. Den fungerar bra på alla hudtyper, ger ett bra skydd med spf 30, och är allergivänlig. 100% ekologiskt glycerin återfuktar och återställer hudens fuktbalans, och ekologiskt gurkextrakt och aloe vera har en lugnande effekt. Krämen innehåller också eteriska oljor som ger huden näring och högteknologiska ingredienser som stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens elasticitet. Den efterlämnar ingen vit hinna, har medelstark uv filter, är lätt att applicera, och ger ett oljefritt resultat.

Det vi liker:
 • Vegansk
 • Allergivänlig
 • Innehåller återfuktande glycerin

Pharmaceris Sun Moisturising & Protective Body Lotion SPF50+ 150ml – Bästa solkrämen med hög solfaktor för hela kroppen

För den som är extra utsatt för UV-strålar och behöver ett bra skydd, som fungerar bra för hela kroppen. Krämen har även anti-age effekt och återfuktar och lugnar huden.

Därför måste du välja Pharmaceris Sun Moisturising & Protective Body Lotion SPF50+

Pharmaceris Sun Moisturising & Protective Body Lotion ger högt, fotostabilt och bredspekrat skydd även för din kropp. Med spf 50 blockerar den upp till 98% av solens skadliga UV-strålar, både UVA och UVB. Tillbringar du mycket tid ute i solen, eller nyligen har gjort en peeling eller andra syrebehandlingar, är detta ett bra val som skyddar extra mot solskador. Kan även användas på ansiktet. Krämen innehåller allantoin, som har en lugnande och lindrande effekt på solskadad hud. Den innehåller även E-vitamin som förebygger åldrande genom att främja hudens regenereringsprocess. Ett bra val om du behöver mycket skydd, då både ekologiska solkrämer och en hög spf faktor är viktigt. 

Det vi liker:
 • Blockerar upp till 98% av solens strålar
 • Allantoin lindrar solskadad hud
 • Innehåller E-vitamin som förebygger åldrande

Välj den bästa ekologiska solkrämen för dig

Ökad kunskap om vad hudvårdsprodukter faktiskt innehåller och hur det kan påverka vår kropp och huds naturliga balans, har gjort att marknaden för ekologiska krämer och solkrämer har ökat markant. Det är viktigt att hitta en solkräm, som inte bara ger effektivt, bredspektrat skydd mot skadliga UV-strålar, men även som inte innehåller starka kemiska ämnen som kan absorberas av huden och orsaka hormonell obalans. När det sen kommer till vilken ekologisk solkräm just du ska välja, beror det på vad du vill ha från ditt solskydd. Välj en du trivs med och som passar in i ditt liv, för det kommer öka chanserna att du faktiskt kommer använda den regelbundet som du bör! Har du barn kanske det är mest praktiskt med en sprayflaska och finns många fördelar med produkter som fungerar bra både för vuxna och barn. Nedan har vi listat några saker du bör tänka på när du väljer solkräm:

Hur hög solfaktor behöver du?

Hur hög solfaktor du behöver beror mycket på din livsstil. Det kan vara bra att ha ett solskydd till vardags, och ett annat till stranden, där du kan behöva högre spf för att undvika att bränna dig. Den som jobbar utomhus eller spenderar mycket tid utomhus kan ha nytta av en solkräm med spf 20 och högre, och det är viktigt att komma ihåg att återapplicera under dagen om man är kvar länge i solen. Spenderar du däremot merparten av dina dagar inomhus räcker det med en lägre solskyddsfaktor som ändå ger dig skydd när du vistas ute och förhindrar solskador och åldring. Är man väldigt ljus kan man välja en solkräm spf 50 för att undvika att bränna sig, men högre än spf 50 har ingen större effekt så stanna där och applicera istället om ofta. Spf 50 är också rekommenderat om du är utomhus väldigt mycket, eller om du genomgått en behandling t.ex. en ansiktspeeling. 

Är du ute efter en kräm som går bra att använda för barn?

Om du har familj kan det vara praktiskt att ha en solkräm som är väldigt naturlig och mild och kan fungera för hela familjen. Ett ekologiskt solskydd är det bästa alternativet för att undvika skadliga ämnen. Leta gärna efter en parfymfri kräm som inte irriterar känslig hud. Har den för stark parfym eller är färgad är den inte så lämpad för yngre barn, och kanske inte heller har en unisex doft som funkar för alla. Med små barn som ständigt är i farten kan det även vara en bra idé att ha en solkräm i sprayflaska, som är enklare att få på små rörliga armar och ben och sen sprida ut. Det finns också många solskydd gjorda speciellt för barn, titta efter en förpackning där det står baby kids eller liknande och se till att det är ekologiskt med fysikaliska skydd. 

UVA och UVB skydd?

Leta efter en solkräm som har bredspektrat skydd, som alltså skyddar mot både UVA och UVB strålar. Båda är skadliga för huden och en solkräm behöver skydda mot båda för att ge ett effektivt, fullt skydd. Vissa solkrämer innehåller också antioxidanter som skyddar mot miljöföreningar som också kan ha skadlig effekt på huden. 

Vad är din hudtyp?

Det finns många fördelar med att leta efter en solkräm som inte motarbetar din hud och dina hudvårdsprodukter genom att inte vara bra för just din hy. Försök att alltid välja alla produkter till din kropp med omsorg, speciellt om du har känslig hud! Har du torr hy är det bra att leta efter en solkräm som innehåller återfuktande ingredienser som glycerin, aloe, lanolin, och oljor. Har du lite fetare hy är det bra med en gel-aktig solkräm som inte är så tjock, eller en som ger en matt effekt så du inte blir glansig. För de som är benägna att få akne är det viktigt att välja en solkräm som inte täpper till porerna utan låter huden andas. Känslig hy ska undvika parfym och för starka ingredienser som kan irritera. 

Vad kan du mer göra för att skydda kroppen?

Förutom att se till att använda solkräm året runt, och att ha en högre solfaktor på sommaren och t.ex. stranden, så är det viktigt att gärna försöka täcka kroppen med kläder och solhatt som skuggar. Har man redan bränt sig är det bra att sätta en after sun kräm som lugnar och lindrar och hjälper huden läka bättre. Det är alltså något man borde investera i och ha hemma ifall man missar på solskyddet någon gång! Tänk också på att det inte räcker med spf i ditt smink utan att du helst ska tillsätta solfaktor antingen i en dagkräm eller med en separat solkräm. 

FAQ

Vilken ekologisk solkräm är bäst?

Vår favorit är Madara Sun 15 Beach BB Sunscreen för att den är både bra och lättanvänd. Krämen är gjord för ansiktet och har en svag färgning som fungerar på alla hudtoner och har en utjämnande effekt.

Varför ska jag välja ekologisk solkräm?

Många av de vanligaste solkrämerna innehåller kemiska filter som solskydd, som kan störa hormonbalansen. Ekologiska solkrämer har istället ett fysikaliskt filter som stannar på ytan och inte sugs upp av huden.

Hur ofta behöver jag använda solkräm?

Experter rekommenderar att använda solkräm på ansiktet 365 dagar om året, så det är viktigt att hitta en som fungerar bra i din rutin! Är du i solen hela dagen är det bäst att återapplicera varannan timme.