Bästa fotbadet 2022 – skäm bort dina fötter hemma

1
Beurer FB 50

Få lyxig fotmassage hemma med Beurer FB 50. Detta är är det bästa, och kanske även det mest smidiga, fotbadet på marknaden utan tvekan. Perfekt då du vill ge fötterna bästa möjliga återhämtning och kärlek på en ny nivå. Priset är något högre, men samtidigt är det värt att betala med tanke på hur bra fötterna mår då du använder detta fotbad. Därför måste du välja Beurer FB 50 Vill du unna dina fötter det…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer FB 50##
Beurer FB 30 519 kr. Ellos
OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa 449 kr. Proshop
Beurer FB 12 359 kr. Ellos
Andersson MLM 2.0 Foot Massage##
Medisana FS 883 498,16 kr. Amazon.se

Tänk så mycket våra fötter egentligen gör för oss, det många gånger utan att vi ens tänker på det eller uppskattar. Det är tack vare våra fötter som vi bland annat kan springa, gå, stå och balansera. Det är alltså våra fötter som bär oss genom hela livet, det vill säga åtminstone för de flesta.

Fötterna är med andra ord värda lite mer uppskattning av vad de ofta får. Att ge fötterna lite massage och smörja dem med fotkräm är små saker du kan göra för att visa tacksamhet. Vill du ge lite extra mycket kärlek till dem kan du investera i det bästa fotbadet – det gör fötterna extra glada utan att det krävs så stor ansträngning.

Med ett fotbad, följt av lite massage och kräm är ett perfekt sätt att ta hand om sina fötter utan att det behöver vara dyrt eller krävande. Fotbadet känns inte bara lyxigt, utan det är även mycket välgörande och kan hjälpa mot torr torr hud, sprickor och liknande. I detta bäst i test går vi igenom sex olika fotbad för att hjälpa dig hitta det bästa!

Beurer FB 50 – Fotbad bäst i test

Få lyxig fotmassage hemma med Beurer FB 50. Detta är är det bästa, och kanske även det mest smidiga, fotbadet på marknaden utan tvekan. Perfekt då du vill ge fötterna bästa möjliga återhämtning och kärlek på en ny nivå. Priset är något högre, men samtidigt är det värt att betala med tanke på hur bra fötterna mår då du använder detta fotbad.

Därför måste du välja Beurer FB 50

Vill du unna dina fötter det bästa är fotbadet Beurer FB 50 det du ska köpa. Detta fotbad kan användas av alla, till och med för dem som har större fötter. Du får dessutom många funktioner till ett bra pris. Det bidrar i sig till att detta fotbad är mer värt en investering, trots att det är något dyrt.  

Att vi valde just Beurer FB 50 som vår vinnare av bäst i test beror dock inte bara dess storlek, funktioner och kvalité. Utan detta är även en självklar vinnare då det är så smidigt och effektivt. Att ta de av de olika funktionerna för att ta hand om sina fötter på bästa sätt är alltså väldigt enkelt med detta fotbad. 

Många hjälpsamma funktioner för mångsidig användning

Utöver att detta är ett fotbad med zon- och vibrationsmassage kan du även välja att använda badets infraröda lampor. Detta får dig inte bara att bli lugn, utan infrarött  ljus gör även så att vattnets värme tränger in i fötternas vävnader vilket då ger bästa vårdande effekt. Det kommer helt enkelt kännas som att vara på ett spa eller hos en fotterapeut. 

Justerbara inställningar beroende på önskemål och behov

En annan fördel är att du här kan välja vilken temperatur vattnet ska ha, mellan 38-45 grader. Detta beroende på hur stora spänningar i fötterna du har.  Dessutom är fotbadet utrustat med ett läge för magnetfältsbehandling som hjälper dig med att få cellerna i kroppen att hamna i balans. Därmed kan du motverka värk, smärta och orklöshet. 

Många höga betyg och goda recensioner

Beurer FB 50 är med andra ord en sann drömprodukt. Vi är inte de enda som ger fotbadet full pott, utan nästan alla som har testat fotbadet är mycket nöjda och rekommenderar det starkt. Självklart finns det vissa förbättringsområden, men det är ändå det bästa fotbadet som går att hitta just nu. Trots något högt pris och stor storlek är kvalitén svårslagen.

Det vi liker:
 • Justerbar temperaturnivå
 • Tre medföljande pedikyrtillbehör vid köp
 • Bad och fotmassage i ett
 • Timerfunktion
 • Flertalet effektiva behandlingslägen
Det vi ikke liker:
 • Något klumpig
 • Svår att förvara
 • Kostar en del

Beurer FB 30 – Prisvärt fotbad

Här har vi en billigare variant av fotbad, som trots ett billigt pris gör ett mycket bra jobb. Den främsta fördelen med detta fotbad är att det går att fälla ihop – perfekt för dig som inte har så mycket plats ellet förvaring i hemmet, samt om du vill ta med dig det någonstans. Utöver det finns det mycket som talar för att detta är en solklar fotbad bäst i test vinnare i budgetklassen.

Därför måste du välja Beurer FB 30

Vid köp av Beurer FB 30 fotbad får du med ett flertal olika funktioner som både gör gott för dina fötter och som gör behandlingen lite extra rolig; bubblor, vibrationsmassage och infrarött ljus. Här får du dock inte med funktionen om fotmassage. När vi testade fotbadet så var inte det avgörande för helhetsupplevelsen, utan det funkar ändå väldigt bra. 

Smidig hopfällning för effektiv hantering oavsett plats

Sen är det ju som sagt också en väldigt praktisk modell för dig som saknar plats eller förvaring i hemmet, eller då du vill ha möjligheten att på ett smidigt sätt packa ner och ta med dig ett fotbad. Detta är enkelt att hantera då det snabbt fälls ihop, vilket i sig gör fotbadet till en mer mångsidig och flexibel produkt. 

Något svag effekt – kunde varit kraftigare

Fotbadets utformning har dock resulterat i att dess effekt, som ligger på 60 W, inte är lika stark som man kanske tror. Bland annat är effekten från bubblorna något svagare än vad många konsumenter önskar. Många har även testat att värma upp kallt vatten i fotbadet, något som det dessvärre inte är kapabelt att göra.

Vill du få ut bästa möjliga användning av detta bad bör du alltså tänka på det – du bör använda varmt vatten från början så att temperaturkontrollen orkar med, och så bör du inte ha djupa problem eller spänningar i fötterna då detta fotbad inte kan ta itu med dessa. 

Bra för dess pris

Om vi däremot ser till det billiga pris detta fotbad kommer till anser vi att det funkar väldigt bra, det speciellt om du vill ha ett enkelt fotbad med de vanligaste funktionerna samtidigt som det är smidigt att hantera. Vi tycker att själva konstruktionen är smart och genomtänkt. 

Det vi liker:
 • Hopfällbar modell för smidig förvaring
 • Erbjuder funktioner som bubblor, infrarött ljus och massage i form av vibration
 • Pedikyrtillbehör medföljer vid köp
 • Billig variant
Det vi ikke liker:
 • Ganska svag
 • Saknar fotmassage

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa – Bästa budgetval

Om du använder ett fotbad någon gång ibland och därmed vill lägga en mindre peng på dess investering kan OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa passa dig. För bara några hundralappar kan du få ett välfungerande och proffsigt fotbad hemma. Billigt och populärt, och vi förstår varför. Helt klart vår vinnare i budgetklassen!

Därför måste du välja OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa

Innan vi går in mer i detalj kring varför detta fotbad är vår vinnare i budgetklassen så vill vi bara poängtera att det, i och med ett väldigt lågt pris, inte håller riktigt lika hög kvalité som de andra fotbaden i detta test. Däremot har det ett flertal egenskaper och kvalitéer som vi anser att många kan få stor glädje och nytta av. 

Flera välgörande funktioner för spända fötter

Framförallt är detta en billig modell av infrared foot spa där du får både infraröda lampor, bubblor och massage med massagehjul på botten. Genom att dra foten mot massagehjulen stimuleras undersidan av foten vilket kan göra att spänningar reduceras. Vi blev dock mest imponerade av de infraröda lamporna, vi trodde nämligen inte att de skulle finnas på ett så billigt men bra fotbad. 

Håller måttet för sitt pris

Betyget drogs dock ned när vi märkte att vattnet inte hålls varmt. I och med att badet saknar  värmefunktion – vilket är rätt dåligt – är det som många konsumenter som säger att det inte riktigt gör vad man hoppas på. 

I beskrivningar av modellen står det att fotbadet ska kunna värma vattnet, men i verkligheten är den funktionen inte bra nog för att vattnet ska hållas varmt under en längre tid. Detta ser vi gärna en ändring på då vi vill ha varma fotbad! Samtidigt får man komma ihåg att fotbadet är väldigt billigt och att det trots det har flera olika smarta och behagliga funktioner. 

Smidig tömning av vattnet

Något vi dock blev positivt överraskade av var den praktiska hällpipen. Genom att öppna den kan du hälla ut vattnet väldigt snabbt och enkelt – tömningen gör alltså utan minsta problem.  Dessutom finns det ett stänkskydd så att du slipper vara rädd för att vattnet ska läcka ut eller stänka på hela dig eller golvet, vilket såklart underlättar än lite mer. 

Tack vare att fotbadet faktiskt fungerar så pass bra som det gör med tanke på dess pris, det vill säga utöver ett par saker som kan förbättras, vill vi utse detta fotbad från OBH Nordica till vinnare av budgetklassen i detta bäst i test. Trots tydliga förbättringsområden fungerar det bra och är smidigt att använda. Helt klart ett värt budgetalternativ. 

Det vi liker:
 • Tre olika program för olika användning
 • Enkel att tömma med skyddande stänkskydd
 • Utrustad med en sladdvinda
 • Rymmer 4,6 liter vatten
 • Infraröda lampor och massage
Det vi ikke liker:
 • Värmer ej vattnet
 • Manuella massagerullar
 • Kan upplevas som väldigt enkel

Beurer FB 12 – Bästa fotbad med massage

I detta test har vi valt att ha med tre modeller av fotbad från Beurer, där den tredje är just denna variant – Beurer FB 12. Fotbadet, som är utrustat med både vibrationsmassage och bubbelmassage, är en av de lite enklare modellerna. Däremot har den ett par smarta funktioner som bidrar till enkel användning och trygg hantering. 

Därför måste du välja Beurer FB 12

Med Beurer FB 12 kan du njuta av att få en skön, avkopplande stund samtidigt som dina fötter för vård och omsorg på riktigt. Trots att detta fotbad är lite enklare än andra modeller kan det göra mycket för din hälsa. 

Enkelt att ta hand om fötterna

Med välmående fötter blir mycket annat betydligt enklare – genom att ta hand om dina fötter kan du slippa mycket mer än bara smärta och spänningar. Dina fötter förtjänar att må bra, något du på ett enkelt sätt kan se till att de gör med detta fotbad. Därför kan Beurer FB 12 vara ett mycket bra val. 

Tre års garanti och smarta funktioner

Med tre års garanti kan du testa och använda fotbadet i lugn och ro. Du får dessutom tre funktioner; massage i form av både vibration och bubblor, samt tempererat vatten. För många är dessa tre funktioner de viktigaste för fotbad, något vi kan hålla med om. Vill du ha ett fotbad med infrarött ljus eller andra funktioner är detta dock inte bästa valet. 

Något som däremot imponerade på oss är att det längst bak i mitten av fotbadet finns ett pedikyrtillbehör som avlägsnar död hud och därmed gör dina fötter härligt mjuka. Detta är inte något som finns på alla fotbad, så det är en rolig detalj!

Lätt att förvara och hantera

Med ett mått på 38 x 34,5 x 13cm är detta även testets minsta fotbad, det vill säga trots att den har ett flertal smarta och användbara funktioner. En något negativ aspekt är att det inte går att fälla ihop fotbadet. I och med att det är så pass litet är det dock inte svårt att förvara eller transportera ändå. Det är dessutom ett väldigt lätt fotbad som väger endast 1.3 kg.

Det vi liker:
 • Bra fotbad till ett bra pris
 • Stänkskydd
 • Lättviktig modell i mindre utformning
 • Uppvärmningsfunktion och massage på 2 sätt
Det vi ikke liker:
 • Pedikyrtillbehöret är inte placerat i vattennivå
 • Något smalt utrymme för fötterna
 • Kan upplevas som enkelt

Andersson MLM 2.0 Foot Massage – Bäst i test fotbad utan vattenfunktion

Fotbad eller fotmassage, vad ska man egentligen välja? Om du i de flesta fall hellre lutar åt fotmassage än fotbad (och inte önskar kombinera de två) kan Andersson MLM 2.0 Foot Massage vara ett mycket bra val. Här får du ett snyggt redskap fotmassage som både känns och ser bra ut. Enkelt men välgörande, dock utan vatten. 

Därför måste du välja Andersson MLM 2.0 Foot Massage

Det finns delade meningar om Andersson MLM 2.0 Foot Massage. Det vi tycker om mest är att varumärket är svenskt. När vi däremot dök lite djupare ner i hur produkten faktiskt uppskattas av andra så var recensionerna allt från tipp topp till ganska dåliga. 

Efter vårt test kom vi fram till att detta inte är ett av de bästa fotbaden på marknaden, men ändå så pass bra att den kvalar in på en plats i vårt test av bästa fotbadet. Det alltså trots att detta egentligen inte är ett fotbad.

Fokus på värme och massage av olika styrkor

Här ligger istället fokus på värme och fotmassage i tre olika styrkor. Du kan alltså välja hur intensiv massage du vill ha, samt hur varmt du vill ha det. Har du bråttom men känner att du skulle behöva fotmassage kan du välja det förinställda 15-minutersprogrammet – perfekt att använda innan en promenad eller om du behöver stå upp en längre tid. 

Både positiva och negativa omdömen

En negativ aspekt är dock att en del anser att modellen masserar något ojämnt, där det nästan känns som att hälarna glöms bort. Detta är synd då det ofta är hälarna som är i behov av mest massage. Hur maskinen masserar kan dock bero på hur du sitter och hur dina fötter placeras, så tänk på det om du upplever samma problem. 

Samtidigt finns det många andra som tycker att Andersson MLM 2.0 Foot Massage är överraskande bra. Är man i behov av fotmassage på det sätt som denna maskin ger så kan den vara väldigt behaglig. De flesta har därmed en positiv inställning med tanke på det överkomliga priset. 

Det vi liker:
 • Motverkar ömhet med värme och massage
 • Mjukgörande shiatsu-terapi
 • Snygg och praktisk design
 • Justerbar massage- och värmeeffekt beroende på behov
Det vi ikke liker:
 • Kräver att man placerar fötterna “rätt” för önskad effekt
 • Inget för känsliga fötter
 • Saknar funktion för vatten

Medisana FS 883 – Bästa fotbad med spakänsla

Sist men inte minst har vi testat Medisana FS 883. Även här känns det som att man är på spa då man använder fotbadet, där dina fötter blir som nya. Med Medisana FS 338 behöver du dock inte åka på ett spa utan kan istället njuta av en skön fotbehandling hemma. Fotbadet är lätthanterligt, praktiskt och gör gott för dina fötter.

Därför måste du välja Medisana FS 388

Här har vi det fotbad som väger minst av alla deltagare i detta test, endast 1,25 kg. Detta gör att det inte är några problem att förvara fotbadet där du önskar, utan att det är för tungt eller svårt att placera och hantera. Badet är dessutom inte så stort utan har ett mått på 41 x 35 x 18 cm. 

Låg vikt och mindre storlek innebär mindre kraft

Men, trots att detta fotbad är mycket smidigt att både hantera, flytta och jobba med så innebär dess mindre utformning dessvärre också att det inte är så kraftigt. Med en motor på 80 Watt är det inte den mest effektiva modellen av fotbad. Detta kan såklart vara både positivt och negativt beroende på vilken behandling man vill ha. 

Många välgörande behandlingar

En fördel är dock att detta fotbad erbjuder dig att ta bort all död hud tack vare funktionen med infrarött ljus, det samtidigt som du ger dina fötter intensiv zonterapi. Har du muskelknutar och värk i fötterna kan detta göra under för att reducera och motverka smärta. Därför är Medisana FS 388 ett av de bästa fotbaden, vi kunde nämligen känna skillnad efter första användning. 

Mångsidig användning för de flesta

Så länge du inte har större fötter än storlek 46 så är det värt att köpa detta fotbadet. Utrymmet funkar nämligen inte för större storlekar än 46, men annars är det inte ett problem. De flesta fötterna får plats och kan njuta av en härlig, avkopplande stund. Det finns dessutom massagerullar för fotsulorna som mjukar upp låsningar och stärker fötterna. 

Tre funktioner i en för bästa möjliga upplevelse

Här får du också tre funktioner i en med vattenvärmare, bubbelmassage och vibrationsmassage. Att ha allt i ett är väldigt smidigt och effektivt. Stänkskyddet gör att du slipper oroa dig för att vatten ska stänka ut vilket gör det lite extra behagligt. Överlag är vi mycket nöjda, inte minst på grund av den spakänsla detta bad inger.

Det vi liker:
 • 3 i 1-funktion för mångsidig användning
 • Lätt att bära och förvara
 • Avkopplande fotbad i praktisk design
 • Tre medföljande tillbehör
Det vi ikke liker:
 • Inget utrymme för större fötter
 • Något hårda massagerullar
 • Rätt svag motor

GUIDE: hitta det bästa fotbadet för dig

Om du vill ha den bästa upplevelsen av ett fotbad bör du absolut inte köpa det första bästa. Det finns nämligen en del aspekter att tänka på innan du väljer vilken modell som passar dig bäst. Nedan går vi igenom ett par aspekter som kan vara avgörande i ditt beslut om att hitta det bästa fotbadet:

Ljudnivå

Något som många inte tänker på när de köper fotbad är just ljudnivån. För att du själv inte ska bli störd av fotbadet när du använder det, och för att du inte ska väcka hela familjen eller störa de runt om dig kan det vara bra att se över ljudnivån lite extra. Det kan vara mycket värt att köpa en lite dyrare modell som är tystare så att du kan njuta och koppla av till fullo.

Behandlingar/ inställningar

Vilken typ av behandlingar vill du att just ditt fotbad ska kunna ge? Vad behöver dina fötter för att må bra? Tror du på magnetfältsbehandling och vill testa det behöver du välja ut ett fotbad som kan ge dig just den behandlingen.

Är istället massage mot spänningar eller ett infrared foot spa för värmeboost mer för dig bör du se över modeller som har dessa funktioner. Vanligast är att ett fotbad kommer med funktioner som zonterapi, infrarött ljus och bubblor, ibland även med massage. Vill du ha något utöver det bör du kolla lite extra noggrant.

Massage

Många fotbad är som sagt utrustade med massagefunktion, och det i form av vibrationsmassage. Somliga modeller har även massagerullar som du kan rulla fötterna på för att få tryck på undersidan. Massagen hjälper till att släppa spänningar så att fötterna (och du) blir mer avslappnade. Detta kan alltså vara en mycket bra funktion för de flesta.

Bubblor och värme

Bubblor kan de flesta fotbad erbjuda. Skillnaden mellan olika fotbad är dock styrkan och effekten – de med högre Watt har starkare bubblor, vilket i sin tur stimulerar bättre. Detsamma gäller för värmefunktionen.

För många är just värmen i ett fotbad det allra viktigaste, annars blir det ju som en vanlig fotbalja. Har du frusna fötter är värme en viktig aspekt för att ditt fotbad ska göra sig så bra som möjligt för dig och dina behov. Det är dock inte en självklarhet att alla fotbad ens har en värmefunktion, och finns det kan varmhållningen variera rätt rejält. Så tänk på det innan köp.

Fördelar med fotbad

Som vi tidigare varit inne på förtjänar fötterna lika mycket omtanke som vilken annan kroppsdel som helst, om inte ännu lite mer. Det är trots allt våra fossingar som bär oss fram genom livet. Ju mer omtanke, vård och kärlek de får desto mer kommer de orka.

Just ett fotbad är en jättebra produkt som erbjuder dig att vårda och ta hand om dina fötter på ett väldigt enkelt, trivsamt och behagligt sätt. Även fötterna behöver en paus då och då och vad passar då bättre än att ge dem nytt liv med massage och värme, samt andra behandlande funktioner?

Du kan mjuka upp och ta bort förhårdnader, död hud försvinner och spänningar lossas. Utöver att detta både känns bra och gör gott för fötternas välmående kommer detta också göra att fötterna ser fräschare ut. Med ett fotbad slipper du spendera tid och pengar på fotbehandlingar – istället kan du ge fötterna kärlek samtidigt som du läser en bok eller ser på din favoritfilm.

Få ut de bästa effekterna av ditt fotbad genom att avsluta det med en behaglig fotkräm. Då slipper du torra fötter och får dem att hålla sig extra lena under en längre tid. Ett tips om du använt fotbadet på kvällen är att smörja fötterna med en fet fotkräm som absorberas under natten. På så sätt vaknar du upp med otroligt lena fötter som mår bra, känns bra och ser bra ut!

FAQ

Vilket fotbad är bäst i test?

Idag finns det ett flertal fotbad på marknaden som gör ett riktigt bra jobb när det kommer till att vårda dina fötter, där många av dessa även finns att köpa till bra pris. Vi anser dock att Beurer FB 50 är det absolut bästa fotbadet på marknaden då det är kraftfullt, erbjuder många funktioner och håller hög kvalité.

Hur länge ska man sitta i ett fotbad?

Som minst rekommenderas 10 minuter i fotbadet, men gärna mer om du har tid. Efter tio minuter börjar fötterna slappna av, så ju längre tid som går desto mer slappnar både dina fötter, ditt huvud och resten av kroppen av.

Behövs något mer än vatten i fotbadet?

Nej, det du behöver göra för att fotbadet ska fungera är att fylla det med vatten. Om du vill kan du dock ha i badsalt eller någon eterisk olja, men innan det så bör du kolla så att ditt fotbad klarar av det och att det inte förstör något.

Vad är skillnaden mellan ett fotbad och en fotbalja?

En fotbad är som en fotbalja, bara att du utöver vattnet får funktioner som massage, värmehållning, bubblor och så vidare. En fotbalja erbjuder dig endast att bada fötterna, men har inga andra effekter som bidrar till ökat välbefinnande.