Bästa elektriska fotfilen 2022 – få silkeslena fötter på ett par minuter hemma

1
Scholl Velvet Smooth Expert Care Electronic Foot Care System

Här har vi den självklara bäst i test vinnaren av bästa elektriska fotfil, Scholl Velvet Smooth. Detta är nämligen en favorit hos väldigt många, och även hos oss. Med denna fotfil kan du ta bort torr hud, förhårdnader och spruckna hälar för att få fram lena, mjuka fötter. Du kan välja mellan 2 hastigheter, samt använda apparaten på både torr och blöt hud. Så bra. Därför måste du välja Scholl Velvet Smooth ExpertCare Electronic Foot…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Scholl Velvet Smooth Expert Care Electronic Foot Care System##
Remington Perfect Pedi CR4000##
TriStar MP-2398##
Cecotec Bamba SkinCare Silky 322,68 kr. ShopBetter
CCS Elektrisk Fotfil 115 kr. Lyko

Tycker du att det är tidskrävande, ansträngande och rent ut sagt jobbigt att fila fötterna? Då kan en elektrisk fotfil vara en riktigt bra investering för dig! Genom att köpa den bästa elektriska fotfilen slipper du fila fötterna för hand. På så sätt kan du spara både tid och energi, utan att behöva kompromissa när det kommer till fötternas välmående. 

Med en elektrisk fotfil går det nämligen inte bara snabbare och enklare att fila fötterna. Utan resultaten blir ofta väldigt mycket bättre än om du använder en vanlig fotfil. Filen ser till att ta bort alla torra, hårda partier på huden och ser istället till att du får riktigt fina, fräscha, mjuka och lena fötter. Och vem vill inte ha det?

Du kommer med andra ord vinna väldigt mycket på att byta ut din manuella fotfil till en elektrisk variant. Nedan tipsar vi om de 5 bästa elektriska fotfilarna på marknaden!

Scholl Velvet Smooth Expert Care Electronic Foot Care System – fotfil bäst i test

Här har vi den självklara bäst i test vinnaren av bästa elektriska fotfil, Scholl Velvet Smooth. Detta är nämligen en favorit hos väldigt många, och även hos oss. Med denna fotfil kan du ta bort torr hud, förhårdnader och spruckna hälar för att få fram lena, mjuka fötter. Du kan välja mellan 2 hastigheter, samt använda apparaten på både torr och blöt hud. Så bra.

Därför måste du välja Scholl Velvet Smooth ExpertCare Electronic Foot Care System

Det finns ingen tvekan om att Scholl Velvet Smooth är den bästa elektriska fotfilen 2021, och det av flera anledningar. Framförallt är denna fotfil utformad för att vara extra smidig och bekväm att hantera. På denna uppdaterade version är designen nämligen förbättrad just för att den ska vara enklare att arbeta med för att få snabbare resultat.

Anpassningsbar användning för mångsidiga resultat

Resultaten blir även dem väldigt bra. Tack vare att apparaten kan användas på både våt och torr hud, samt att du kan ställa in den på två olika hastigheter, är detta en elektronisk fotfil som kan användas precis som du själv föredrar. Du kan alltså justera hantering och användning efter det som passar dig bäst.

Vårdar och tar hand om fötterna på ett par minuter

Det gör att du kan ta bort såväl torr hud och trötta fläckar som att ta bort förhårdnader, sprickor och annat som kan bildas på, under eller på sidan av fötterna. På bara ett par minuter kommer dina fötter att bli lena och fina igen. Sist men inte minst får du med en exfolieringsborste och en filborste vid köpet, så att du kan exfoliera även ovansida av fötter och vader.

Det vi liker:
 • Lätt att hantera och använda
 • Arbetar snabbt och effektivt
 • Kan justeras i 2 hastigheter
 • Kan användas på våt och torr hud
 • Exfolieringsborste och filborste medföljer
Det vi ikke liker:
 • Låter en del
 • Kan göra lite ont om man är ovan
 • Inte överdrivet lång batteritid

Remington Perfect Pedi CR4000 – bästa lättanvända elektriska fotfil

För dig som vill investera i en väldigt effektiv, men framförallt lätthanterlig, elektrisk fotfil kan vi inget annat än att rekommendera denna modell från Remington. Med de två filhuvudena som följer med kan du anpassa styrka och effekt enligt behov, vilka glider lätt mot huden och avlägsnar torra, hårda partier på ett par sekunder.

Därför måste du välja Remington Perfect Pedi CR4000

Framförallt kommer denna elektriska fotfil att göra sig bra för dig som kanske inte tidigare använt en sådan. Detta då du här får med 2 filhuvuden så att du kan anpassa användningen efter behov; ett filhuvud för skonsam polering och ett lite grövre för en mer djupgående effekt.

Anpassningsbar användning för önskvärda resultat snabbt

Det innebär att du kan sakta men säkert jobba dig upp och göra dig bekväm med känslan av att använda en elektrisk fotfil. När du väl vant dig kan du använda de 2 olika huvudena och få till riktigt fina resultat på bara ett par sekunder. De glider väldigt lätt och mjukt över huden men arbetar samtidigt effektivt för att ta bort förhårdnader, torrhet och sprickor.

Arbetar försiktigt men effektivt för silkeslena fötter

På så sätt kan du se tydliga, jämna resultat redan efter första gången som du använder apparaten. Du behöver dock inte oroa dig för obehag i och med att apparaten arbetar så pass försiktigt. Dina fötter kommer att bli silkeslena och nästan kännas ”som nya”, vilket ju verkligen är uppskattat.

Sist men inte minst får du vid köp av denna fotfil även med en rengöringsborste, samt batterier så att du kan sätta igång direkt och behandla dina fötter. Se till att följa instruktionerna för att uppnå bästa möjliga resultat!

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd elektrisk fotfil
 • Arbetar försiktigt och skonsamt
 • Ger tydliga, jämna resultat på ett par sekunder
 • Två filhuvuden
 • Rengöringsborste och batteri ingår
Det vi ikke liker:
 • Något högljudd
 • Inte överdrivet bekväm att hålla i

TriStar MP-2398 – bästa elektrisk fotfil kit

Gillar du att slå två flugor i en smäll? Då kan detta kit med elektrisk fotfil och elektrisk nagelfil göra sig riktigt bra för dig! Tristar erbjuder dig att vårda och polera både fötter och naglar på ett väldigt smidigt och effektivt sätt. På bara ett par minuter kommer du se resultat i form av rena, lena, friska fötter. Produkterna är batteridrivna och vattentäta.

Därför måste du välja TriStar MP-2398

Vid köp av detta manikyrset från Tristar får du med både en elektrisk fotfil och en elektrisk nagelfil. Det innebär alltså att du med detta kompletta set kan vårda dina fötter både på djupet och på ytan, helt utan ansträngning från din sida.

Vård och polering av både fötter och naglar

Det enda som krävs är att du startar igång den fil du vill använda, följt av att du börjar fila och vårda antingen fötterna eller naglarna. Den elektriska fotfilen erbjuder dig att ta bort torr hud, förhårdnader och spruckna partier såväl under som på sidan av foten. Apparaten känns rejäl och tålig samtidigt som den arbetar effektivt.

Snabbt och smidigt enligt dina behov

Nagelfilen som medföljer gör att du kan fila, polera och putsa till naglarna helt enligt dina behov. Med de 3 filhuvuden som medföljer kan du anpassa användning såväl som resultat gång efter gång. Det går snabbt, smidigt och enkelt, där du på bara ett par sekunder kan se resultat i form av jämna, glänsande naglar på både händer och fötter.

Vattentäta och batteridrivna för enkel hantering

De båda filerna är batteridrivna och vattentäta för bekymmersfri hantering där det passar dig. Vi skulle helt klart säga att detta är ett av de bästa alternativen på marknaden när det kommer till elektriska fotfilar. De kommer till ett bra pris och ger bra resultat.

Det vi liker:
 • Elektrisk fotfil och nagel i ett paket
 • Arbetar effektivt för snabba resultat
 • Nagelfil med 3 filhuvuden
 • Batteridrivna och vattentäta
 • Rejäla, gedigna apparater
Det vi ikke liker:
 • Fotfilen har bara ett filhuvud
 • Något klumpig design

Cecotec Bamba SkinCare Silky – bästa elektriska fotfil med bra batteritid

Cecotec Bamba SkinCare Silky är en elektrisk fotfil som erbjuder dig att fila och polera fötterna på ett väldigt smidigt och behagligt sätt. Tack vare produktens generösa batteritid kan den användas när och var du vill utan avbrott eller anslutning med sladd. Apparaten ligger också väldigt bra i handen för att ge ett bekvämt, stadigt grepp vid användning.

Därför måste du välja Cecotec Bamba SkinCare Silky

Det finns mycket som talar för att denna elektriska fotfil från Cecotec är ett väldigt trivsamt val för dig som är i behov av att fila och polera dina trötta fötter. Oavsett om du vill ta bort förhårdnader, torr hud, spruckna hälar eller bara ge dina fötter en behaglig, blodcirkulerande behandling kommer denna variant göra ett mycket bra jobb.

Lång batteritid för trådlös hantering utan avbrott

Framförallt beror det på att denna fotfil erbjuder dig att arbeta väldigt länge utan att bli störd av dåligt batteri. Du får nämligen hela 90 minuters trådlös användning om batteriet är fulladdat, vilket är väldigt bra. Skulle du behöva fila fötterna och apparaten är urladdad är det dock även möjligt att använda den med sladd. 

Mångsidig användning tack vare ergonomisk, greppvänlig design

Denna trådlösa, långvariga användning innebär att filen kan användas i princip när och var som helst där det passar dig. Dessutom är den specifikt utformad i en ergonomisk design med ett greppvänligt handtag för att kännas extra bekväm att hålla i även under längre hantering.

Lätt att anpassa efter behov med två filhuvuden

Vi uppskattar också att du kan välja mellan två filhuvuden beroende på det behov dina fötter har när det kommer till polering; ett lite grövre och ett lite finare. Den är alltså lätt att anpassa efter behov. Du får snabbt lena och fina fötter utan särskilt mycket ansträngning. Efter användning kan den enkelt sköljas av och rengöras med vatten.

Det vi liker:
 • Väldigt enkel att använda efter behov
 • Greppvänligt handtag och ergonomisk design
 • Lång batteritid på 90 minuter
 • Två filhuvuden som arbetar effektivt
 • Lätt att rengöra
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas som något klumpig
 • Lite svår att komma åt med

CCS Elektrisk Fotfil – bästa elektriska fotfil med LED-lampa

Här har vi en liten specialare när det kommer till elektriska fotfilar då detta är en variant med en inbyggd led-lampa. Detta innebär att denna fotfil är väldigt enkel och trygg att använda även om det är dåligt ljus eller mörkt i rummet. Dessutom roterar filen i 360 grader samtidigt som filhuvudet snurrar upp till 40 gånger/ sekund för effektiva resultat.

Därför måste du välja CCS Elektrisk Fotfil

CCS Elektrisk fotfil sticker ut något i detta test då den är utformad på ett sätt som inte liknar så många andra fotfilar. Detta är nämligen en elektronisk fotfil vars filhuvud roterar i 360 grader vid användning. Det innebär att den är väldigt enkel att arbeta med då dess roterande huvud kan komma åt på alla olika ställen i flera vinklar beroende på behov.

Roterande filhuvud för effektiv men skonsam användnign

Själva rullen på filhuvudet ser också till att du snabbt får fina, lena och mjuka resultat tack vare att den spinner upp till 40 gånger/ sekund. Den jobbar alltså väldigt effektivt men skonsamt för att ta bort såväl torr hud som sprickor och förhårdnader på fötterna. Du kan välja mellan två huvuden i olika grovlek; fin och grov för anpassningsbar användning.

Led-lampa som låter dig arbeta i alla ljus

Det som dock är det mest speciella med filen är att den har en inbyggd led-lampa. Med andra ord behöver du inte oroa dig för att du ska råka fila fel eller skada dig om ljuset är dåligt eller om det är mörkt i rummet. Utan oavsett var du är och när du vill fila fötterna ser led-lampan till att du ser ordentligt. Så smart.  

Enkel att ladda upp för långvarig användning oavsett plats

En annan fördel med denna apparat är att den är batteridriven och kan laddas upp på nytt när det tar slut. På så sätt kan denna fotfil användas väldigt länge. För det pris denna fotfil kommer till skulle vi vilja säga att den gör ett otroligt bra jobb. Den kanske inte är den kraftigaste på marknaden, men resultaten blir väldigt bra ändå.

Det vi liker:
 • Effektiv men skonsam fotfil
 • Roterande filhuvud i 360 grader
 • Två grovlekar på fil
 • Inbyggd led-lampa för ökad synlighet
 • Kan användas länge
Det vi ikke liker:
 • Inte den mest kraftiga filen på marknaden
 • Kan upplevas som något klumpig

GUIDE: hur vet jag vilken av alla elektriska fotfilar jag ska välja?

För att köpet av en elektrisk fotfil ska bli så bra som det kan bli är det viktigt att du vänder dig till en elektrisk fotfil som passar just dig och dina behov. I och med det stora utbud av elektriska fotfilar som finns att tillgå på marknaden är det dock inte alltid lätt att veta vilken variant som är bäst. Nedan tipsar vi om de viktigaste sakerna att tänka på inför köpet:

Utformning/ design

En av de viktigaste aspekterna för att din fotfil ska kännas sådär smidig och enkel att använda är att dess design och utformning passar dig. Här får du själv känna efter lite vad som passar just ditt grepp och din hantering. Ett greppvänligt handtag, en nättare design och ett huvud som är lätt att komma åt med är dock A och O.

Användningsområde

Utformningen och designen av fotfilen har också att göra med ditt önskade användningsområde. Ska du använda filen för att ta bort torr hud, sprickor och förhårdnader under fötterna eller på hälarna, eller vill du ha möjligheten att komma åt mellan tårna eller på lite mindre ytor?

Beroende på svaret på denna fråga bör du anpassa val av fotfil när det kommer till huvudet. Ett större huvud innebär ett mer effektivt arbete på större ytor, medan mindre sådana är bra för mindre ytor.

Effekt

Vilken effekt på den elektriska fotfilen du bör ha beror på vad du vill behandla. För spruckna hälar, svåra förhårdnader och torra partier kan vi rekommendera lite grövre filar som jobbar mer lite mer kraft. Är du istället känslig eller bara vill finputsa fötterna kan en mildare fil räcka.

Tillbehör till filen

Sist men inte minst bör du fundera över om du är i behov av eller kan få användning för några tillhörande komponenter till den elektriska fotfilen, så som en skrubbborste eller ett mindre verktyg för naglarna osv. Om så är fallet kan det vara smart att välja en elektrisk fotfil där just sådana saker ingår.

Hur använder man en elektrisk fotfil?

Att använda en elektrisk fotfil är väldigt enkelt. Nedan följer en sammanfattad guide om hur du använder din elektriska fotfil på bästa sätt, för fräscha, mjuka och lena fötter:

 1. Se till att dina fötter är torra och fria från produkter, samt att fotfilen är laddad och redo att användas.
 2. Följer det med en kompletterande borste vid köp av en elektronisk fotfil är det alltid bra att använda den för att skrubba bort torr hud som ofta finns under och på sidan av fötterna.
 3. Använd sen din fotfil på de ställen där du är torr och där du har förhårdnader som du önskar avlägsna. Tänk på att inte använda en elektrisk fotfil på områden där huden är sårig, irriterad eller skadad.
 4. Viktigt att tänka på är att inte hålla den elektriska filen mot din hud i mer än ett par sekunder åt gången. Annars kan du uppleva obehag och fila fötterna för mycket.
 5. Efter att du använt fotfilen på alla de områden med torr, fnasig, sprucken och hård hud på dina fötter kan det vara fräscht att skölja av själva filen i lite vatten.
 6. Avsluta med att tvätta av och rengöra dina fötter, gärna med en trevlig tvål, följt av att du smörjer in dem ordentligt. Nu kan du njuta av dina fina, mjuka fötter!

FAQ

Vilken elektrisk fotfil är bäst i test?

Det finns egentligen ingen tvekan om att Scholl Velvet Smooth ExpertCare Electronic Foot Care System är en självklar vinnare i detta test av den bästa elektriska fotfilen. Om du däremot inte anser att detta är den bästa varianten för dig finns det flera andra alternativ att välja bland - några av de bästa tipsar vi om ovan!

Varför ska jag använda elektrisk fotfil?

Genom att använda en elektrisk fotfil kan du behandla och vårda torr hud, förhårdnader och spruckna hälar på fötterna på ett snabbt, effektivt och smidigt sätt. Med en elektronisk fotfil går det inte bara snabbt och smidigt, utan resultaten blir även riktigt bra.

Vad är keramisk fotfil?

En keramisk fotfil är en variant av “manuel fotfil” som erbjuder dig att fila fötterna med en keramisk yta, antingen en lite grövre eller en lite finare. Dessa keramiska filar tar ofta väldigt bra på torra partier och förhårdnader utan att du riskerar att skada dig.