Bästa fotkrämen 2022- hitta din favorit för mjuka, fräscha fötter

1
CCS Foot Care Foot Cream 175 ml

En mjukgörande, återfuktande fotkräm som tar bort förhårdnader och ger lenare fötter på en vecka. En mirakelkur för dig med torra fötter! Krämen binder effektivt fukt och motverkar dessutom dålig lukt. Därför måste du välja CCS Foot Care Foot Cream  Karbamid är en fuktbindande ingrediens som är väldigt effektiv för att mjukgöra torra fötter. Du får snabbt lena, mjuka fötter med den här klassiska krämen som har en hög halt, 10%, av karbamid för effektiv…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
CCS Foot Care Foot Cream 175 ml 39 kr. Apotea
CeraVe Renewing SA Foot Cream 88ml 102 kr. ComputerSalg.se
Pedicare 04 Intensivt Vårdande Fotkräm 24H 104 kr. Parfymklipp.se
Australian Bodycare Foot Repair 50 ml 143,38 kr. Helsebixen
Meraki Skincare Foot Cream 100ml 100 kr. Med24
Maria Åkerberg Foot Cream 250ml 176 kr. Harmoniq
Clarins Foot Beauty Treatment Cream 202,48 kr. Cosme De
Scholl Dry Skin Daily Foot Moisturiser 60ml 140,16 kr. Klip Shop
Weleda Foot Balm 75ml 103 kr. Notino SE

Våra fötter får stå ut med mycket, och även om huden är tjockare på fötterna kan den också bli uttorkad och ta skada.

Torra fötter kan ge obehag, och leda till självsprickor och även förhårdnader om inget görs åt saken. Därför är det viktigt att ta hand även om fötterna och att hitta en bra fotkräm som du trivs med och använder regelbundet – dina fötter blir både hälsosammare och mjukare, och ser snyggare ut när det är dags för sandaler!

Vilken fotkräm du ska välja beror på om du redan har problem som sprickor, klåda eller lukt, eller om du bara vill ha mjukare, skönare fötter. Fotkrämer kan ha lite olika konsistens och sjunker in olika snabbt, samtidigt vill man ju att de ska hålla huden återfuktad länge. 

Det finns också fotkrämer som har en kylande effekt, perfekt för dig som står eller går mycket under dagarna och behöver lite extra vård för trötta fötter. 

Det finns krämer som fungerar både till kropp, händer och fötter men helst ska du ha en kräm bara gjord helt för fötterna, som går in i den tjockare huden och håller fötterna riktigt mjuka.

Vi har valt ut några av de bästa fotkrämerna så du kan hitta den som bäst passar dina behov och som du gillar känslan av, så att det blir lätt att få in det i din rutin. Läs vidare för att få känslan av lättare, mjukare fötter utan skador eller problem!

CCS Foot Care Foot Cream 175 ml – Den bästa fotkrämen

En mjukgörande, återfuktande fotkräm som tar bort förhårdnader och ger lenare fötter på en vecka. En mirakelkur för dig med torra fötter! Krämen binder effektivt fukt och motverkar dessutom dålig lukt.

Därför måste du välja CCS Foot Care Foot Cream 

Karbamid är en fuktbindande ingrediens som är väldigt effektiv för att mjukgöra torra fötter. Du får snabbt lena, mjuka fötter med den här klassiska krämen som har en hög halt, 10%, av karbamid för effektiv mjukgöring. 

Krämen sjunker in och stärker hudens skyddsbarriär, binder fukt, och hjälper få bort förhårdnader. Får du lätt torra fötter eller förhårdnader är detta ett måste i skåpet! 

Pordukten kan även hjälpa mot hälsprickor. Fotkrämen doftar härligt fräscht av eukalyptusolja som är skönt svalkande och även motverkar dålig lukt. Krämen är dessutom väldigt prisvärd! Fetthalten är 28% och krämen kan användas varje dag om du vill eller vid behov. För en ordentlig kur använd två gånger om dagen tills förhårdnader och sprickor försvunnit.

Det vi liker:
 • Kur för dig med torra fötter, förhårdnader eller hälsprickor
 • Motverkar dålig lukt
 • Innehåller 10% fuktbindande karbamid

CeraVe Renewing SA Foot Cream 88ml – bästa exfolierande fotkrämen

En blandning av ceramider och exfolierande salicylsyra gör detta till en underverkskräm för väldigt torra och spruckna fötter. Krämen är hypoallergenisk och återfuktar kontinuerligt hela dagen för riktigt välmående fötter.

Därför måste du välja CeraVe Renewing SA Foot Cream

CeraVe är populärt bland dermatologer med sina parfymfria, allergitestade och milda produkter som ger mycket fukt och näring. Deras Renewing Foot Cream innehåller salicylsyra som på ett skonsamt sätt exfolierar och tar bort döda hudceller så att krämen sen kan sjunka in på djupet och göra fötterna mjuka och lena. Produkten har också deras MVE teknologi som gör att ingredienser frigörs gradvis och därför kontinuerligt ger fukt åt huden hela dagen, för mjuka fötter i upp till 24h.  Trots krämens tjocka konsistens och återfuktande egenskaper sjunker den snabbt in utan att kännas kladdig. Den är lätt att smörja in och hjälper effektivt mot väldigt torra, spruckna fötter vid kontinuerlig användning. Krämen är också dryg och prisvärd och kan användas även av dig med känslig hud. 

Det vi liker:
 • Binder fukt och håller fötterna mjuka i upp till 24h
 • Milt exfolierande
 • Allergivänlig och parfymfri

Pedicare 04 Intensivt Vårdande Fotkräm 24H – Vakna upp med mjuka fötter

En skön, fet salva som med hjälp av karbamid, sheasmör och lanolin sjunker in och gör fötterna mjuka i upp till 24h.

Därför måste du välja Pedicare 04 Intensivt Vårdande Fotkräm 24h

Denna mjukgörande och vårdande fotkräm har all produktutveckling och tillverkning i Sverige, och är en bra, mjukgörande kräm som vid regelbunden användning gör att dina fötter känns lena och sköna. Den innehåller bland annat fuktbindande karbamid, mjukgörande sheasmör och lanolin, och reparerande vitamin b5 och omega 3. 

Krämen sjunker snabbt in i huden och gör fötterna mjuka utan att kännas kladdiga, vilket gör den till ett bra val både morgon och kväll. 

Krämen är lätt att smörja in och mjukgör och mjukar upp förhårdnader, skyddar huden med bivax, och förebygger torr hud och självsprickor. Om du har förhårdnader och sprickor, använd krämen ofta och lägg två riktigt tjocka lager på de områdena för att få bort dem helt. Produkten har en mild, fräsch doft och användare upplever att de vaknar upp med nya fötter då den appliceras innan läggning!

Det vi liker:
 • Innehåller reparerande vitaminer och essentiella fettsyror
 • Kladdfri och återfuktande
 • TIllverkas i Sverige

Australian Bodycare Foot Repair 50 ml – Lindrar klåda och sveda

Om du har problem med klåda och sveda mellan tårna är detta verkligen fotkrämen för dig – en kur med naturlig tea tree olja som motverkar bakterier och lindrar och behandlar dina problem effektivt och milt.

Därför måste du välja Australian Bodycare Foot Repair

Denna fotgel från Australian Bodycare innehåller naturlig tea tree olja, som motverkar bakterier som kan skapa problem på fötter och tår. Om du har klåda och sveda mellan tårna är det inget som går bort av sig självt, utan du behöver en produkt som den här krämen som på ett milt sätt behandlar och lindrar problemen. 

Krämen ska användas två gånger om dagen tills den har löst dina besvär, och kan då användas vid behov för att undvika nya problem. Den kan med fördel användas till att behandla fotsvamp.

Australian BodyCare utvecklar naturliga produkter som inriktar sig på att på ett milt sätt behandla och förebygga olika hudproblem. Tea tree olja är antibakteriell och kan hjälpa upprätthålla en naturlig bakterieflora i huden. Den har en lugnande, anti-inflammatorisk effekt och lindrar effektivt klåda och rodnad.

Det vi liker:
 • Lindrar klåda, sveda och rodnad
 • Innehåller naturlig tea tree olja
 • Kan användas för att behandla fotsvamp

Meraki Skincare Foot Cream 100ml – Snygg och mjukgörande fotkräm

En mjukgörande kräm som kommer i en snygg tub, som med fördel kan stå framme i badrummet. Karbamid, ekologisk sesamolja och andra mjukgörande ingredienser trollar bort torra fötter och krämen känns skön på.

Därför måste du välja Meraki Skincare Foot Cream 100ml

Meraki Skincare är ett danskt märke som håller hög standar och har fokus på att ta det bästa från naturen och skandinavisk estetik. Deras fotkräm kommer i en snygg, minimalistisk tubförpackning som är lätt att använda och ger gott om fukt och näring åt dina fötter. 

Produkten innehåller bland annat ekologisk sesamolja, havreextrakt och karbamid för att vårda dina fötter. Krämen är djupt återfuktande och milt vårdande. 

För bästa resultat ska den masseras in på torra fötter på kvällen, så att du kan vakna upp med ordentligt återfuktade fötter. En bra, vårdande fotkräm som doftar milt och naturligt av örter, och mjukgör direkt och ger en lyxig känsla. Krämen absorberas snabbt och kladdfritt och fötterna känns direkt lena och sköna. Kan användas hur ofta du vill.

Det vi liker:
 • Återfuktar och vårdar torra fötter
 • Doftar milt och naturligt av örter
 • Läcker förpackning

Maria Åkerberg Foot Cream 250ml – Lyxig ekologisk fotkräm

Denna härliga fotkräm vårdar dina fötter och känns lite extra lyxig. Den är helt vegansk och innehåller ekologiska, naturliga ingredienser. Bra både för dina fötter och djur och natur!

Därför måste du välja Maria Åkerberg Foot Cream

Detta är en riktig bra och lyxig fotkräm från Maria Åkerberg, en av Sveriges största producenter av ekologisk hudvård. Deras produkter håller alltid hög kvalite och deras fotkräm gör fötterna riktigt mjuka och välmående.

Fotkrämen innehåller en blandning av vårdande sheasmör och mjölksyra som gör fötterna mjuka och förhindrar uppkomsten av förhårdnader vid längre användning. Den har också lindrande och svalkande eukalyptusolja och menthol, och även tea tree olja som kan lindra klåda och besvär. 

Du kan använda den även på torra, kalla fötter, men som med alla fotkrämer är de allra bäst när fötterna är varma efter dusch eller fotbad då krämen kan absorberas och sjunka in ordentligt.

Det vi liker:
 • Går att använda på både kalla och varma fötter
 • Mjukgör och förebygger förhårdnader
 • Ekologisk

Clarins Foot Beauty Treatment Cream – Bästa fotkrämen för trötta fötter

Clarins är ett erkänt varumärke inom krämer och smink, och deras hudvård är populärt. Denna speciella produkt är särskilt lämplig för trötta och svullna fötter, eftersom formeln har en lugnande effekt.

Därför måste du välja Clarins Foot Beauty Treatment Cream

Det finns många fördelar med denna fotkräm från Clarins, som går in i huden på djupet och tar väl hand om dina fötter med hjälp av många bra ingredienser. Den innehåller bland annat cashewnötsolja och sheasmör, och även myrra som stärker och förskönar naglarna. Stort plus att även naglarna får lite extra fukt och omtanke! Det svampdödande arnica-extraktet motverkar svamp som kan ge klåda och irritation. 

Dessutom är krämen speciellt bra för dig som ofta har trötta och ömma fötter. Den har en lugnande effekt på trötta fötter då den lindrar svullnad och ger avkoppling till fötterna, så den är perfekt efter en lång dag till fots. 

Fotkrämen har en gräddig konsistens som sjunker in snabbt och utan kladd, vilket uppskattas av många användare. Det gör att du enkelt kan smörja in fötterna när de behöver lite extra omtanke, oavsett om du sen behöver dra på dig strumpor direkt eller inte. För att torra fötter ska bli riktigt mjuka ska krämen helst användas både morgon och kväll.

Det vi liker:
 • Har en lugnande effekt på trötta fötter
 • Absorberas snabbt och känns inte kladdig
 • Innehåller svampdödande Arnica-extrakt

Scholl Dry Skin Daily Foot Moisturiser 60ml – Prisvärt budgetval

En kräm som snabbt sjunker in i huden och ger mjuka, sköna fötter. Genom att hålla fötterna återfuktade undviker du större problem som sprickor och förhårdnader. Perfekt kräm för efter en lätt fotpeeling.

Därför måste du välja Scholl Dry Skin Daily Foot Moisturiser

Detta är en skön kräm från skomärket Scholl som ger ordentligt med fukt åt fötterna, som hålls mjuka och återfuktade länge. Genom att undvika att huden på fötterna blir torr, kan du även undvika större problem som självsprickor och förhårdnader som kan uppkomma när huden blir väldigt torr. 

Den här krämen kan utan problem användas av alla, även diabetiker och de med dålig blodcirkulation. Den gör dina fötter mjuka och lena med hjälp av glycerin och mjölksyror. En bra kräm till ett bra pris, speciellt om du inte har några direkta problem med fötterna förutom torr hud. Det finns även en bra lätt peelande kräm i samma serie vilket är bra för dig med mer förhårdnader och väldigt torr och valkig hud.

Det vi liker:
 • Reducerar effektivt torr hud
 • Kan användas även av diabetiker och de med dålig blodcirkulation
 • Förebygger problem som förhårdnader

Weleda Foot Balm 75ml – Fotkräm med naturliga, milda ingredienser

Om du vill skämma bort dina trötta och ömma fötter utan att lägga ner alltför mycket pengar, är detta en prisvärd och bra kräm som håller dina fötter välskötta och väldoftande.

Därför måste du välja Weleda Foot Balm

Weleda Foot Balm innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, dofter, färgämnen eller råvaror som härrör från mineraloljor, utan innehåller istället naturliga ingredienser för att mjuka upp dina fötter. Det finns bland annat ringblomma i krämen, som har en lugnande effekt, och olivolja, som effektivt mjukar upp hård hud på dina fötter. 

Weleda har också lagt till kaolinlera som motverkar dålig lukt och hjälper hålla fötterna torra. 

Krämen tar också bort dålig lukt från fötterna, eftersom den innehåller ett antal härliga dofter från eteriska oljor, inklusive Litsea cubeba, lavendel och rosmarin. Dessa eteriska oljor har också en lugnande och helande effekt och därför är krämen särskilt lämplig för trötta och ömma fötter som behöver extra vård. 

Weledas kräm är dermatologiskt testad och kan användas efter behov. För mycket torra fötter är det bäst att massera in krämen minst en gång om dagen, och gärna direkt efter dusch eller fotbad. 

Den här naturliga fotkrämen gör dina fötter mjuka, motverkar oönskad lukt, och motverkar förhårdnader som kan komma av torr hud.

Det vi liker:
 • Innehåller inga syntetiska konserveringsmedel eller liknande
 • Tar bort dålig lukt från fötterna
 • Lämnar fötterna mjuka och utan grovheter

Välj den bästa fotkrämen för dig

Fundera först på vilken typ av kräm och hudvård dina fötter är i behov av, därför har vi skapat en liten guide för dig så du vet vad du kan tänka på när du köper din fotkräm:

 • Ogillar du att använda kräm på fötterna? Om du inte gillar känslan av kräm på fötterna, leta efter en kräm som absorberas snabbt in i huden. Du kan även se dig om efter en fotkräm i skumform, som lämnar huden mjuk men torr. Ett annat alternativ är en nattkräm för fötter, som kan göra dina fötter mjuka över natten utan att du störs av den.
 • Naturliga ingredienser: De flesta tillverkare har börjat välja bort syntetiska konserveringsmedel, dofter, färgämnen eller råvaror som härrör från mineraloljor, och fokuserar istället på naturliga ingredienser. Det är dock alltid en bra idé att undersöka vilken typ av ingredienser fotkrämen innehåller. Många naturliga ingredienser har en lugnande, mjukgörande och antibakteriell effekt på fötterna, vilket är särskilt viktigt för dig som har extremt torr hud eller sprickor i hälen.
 • Dermatologiskt testad: Flera fotkrämer i den här artikeln har testats dermatologiskt – och vad betyder det? Detta innebär att produkten har testats och anses vara ofarlig i förhållande till att kunna orsaka hudirritation. Produkten testas på 50 olika personer, och produkten får sitta på testpersonen i 48 timmar, och sedan undersöker en hudläkare om det har förekommit hudirritation. De 50 olika testpersonerna har olika åldrar och hudtyper – normal hud, känslig hud och hud med eksem / allergi.

Hur blir du av med sprickor i hälen? 

Hälsprickor kan vara ett stort problem eftersom det både kan irritera men också orsaka skada. Tyvärr tror många att det ska botas med ett fotbad och eventuellt en fil, men detta är inte lösningen. För mycket filande kommer istället förvärra problemet, då det gör huden ännu tjockare och tåligare.

Ett fotbad kommer bara att förvärra situationen då det torkar ut fötterna. Använd istället en kräm mot hälsprickor och ha sedan tålamod. Särskilt bra mot hälsprickor är ingredienser karbamid, som bland annat skyddar hälsprickorna från bakterier. Så om du lider av hälsprickor, välj en kräm med högt innehåll av karbamid.

Hur hindrar du sen hälsprickorna från att komma tillbaka? När du äntligen blivit av med dina hälsprickor, vilket kan ta lite tid, är det viktigt att du sen tar hand om dina fötter med en riktigt mjukgörande och verkligen återfuktande kräm – helst dagligen.  Fortsätt ta väl hand om dina fötter och ge dem lite mer vård och använd andra produkter än för resten av kroppen så kommer du behålla dina fötter mjuka, hela och mer välmående och med mindre risk för sprickor och andra problem som torrhet och klåda. Fotkrämer är de bästa produkter för fötterna då de kommer tillföra den mängd fukt och näring just den huden behöver och kan göra underverk för fötterna. 

Hur använder du bäst en fotkräm?

En fotkräm ger allra bäst resultat om du använder den regelbundet, allra helst dagligen och efter varje dusch, bad och fotbad då vatten torkar ut huden. 

Om du vill ha ut det mesta av din fotkräm kan du ta en dusch eller fotbad, och sen direkt smörja in fötterna med ett tjockt lager kräm som du masserar in i foten. Täck sedan fötterna med plastfolie, eller med strumpor om det känns obekvämt, och sov med det på hela natten. Det hjälper stänga in fukten så att krämen verkligen kan sjunka in i fötterna och mjukgöra ordentligt. 

Ett annat tips är att då och då köra en lätt peeling av fötterna med en kräm som innehåller te.x. salicylsyra. Kom ihåg att smörja fötterna direkt efter behandling.

Tips – undvik att sätta kräm mellan tårna, då det området ska hållas torrt för att undvika infektioner! 

FAQ

Vilken fotkräm är bäst?

Vår favorit, och många andras, är CCS Foot Care Cream - en lätt, skön kräm som ger mjuka fötter med en len känsla, motverkar dålig lukt och läker sprickor. Men det finns många riktigt bra andra produkter i vår lista som hjälper på olika sätt så läs igenom de andra för att hitta den bästa för dig!

Vem behöver använda fotkräm?

Alla kan ha nytta av en bra fotkräm, speciellt på vintern då huden ofta blir torr. Torra fötter får lättare skador och problem så det är bra även i förebyggande syfte.

Kan fotkrämer hjälpa mot sprickor?

En fotkräm med hög andel karbamid kan hjälpa läka sprickor i hälen med regelbunden användning. Att undvika torra fötter förebygger också framtida sprickor.

Kan fotkrämer hjälpa mot fotsvamp?

Det finns gott om svampdödande geler och sprayer att hitta. En fotkräm som innehåller tea tree olja kan också hjälpa bli av med fotsvamp och irritation.