Foundationborste bäst i test 2022

1
Clinique Buff Brush 4g

Applicera din foundation med en lyxig känsla, där inte bara borsten ser fin ut - utan såklart också får dig att se fin ut. Clinique levererar helt klart den bästa foundationborsten! Därför ska du välja Clinique Buff Brush 4g Trots att det allra viktigaste är att det är du som blir fin, kan vi inte låta bli att credda Clinique för att här ha tagit fram en foundationborste som både lyckas se fin ut själv,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Clinique Buff Brush 4g##
NYX Can’t Stop Won’t Stop 107,42 kr. Amazon
BareMinerals BarePRO Core Coverage 293,87 kr. Gorgeous Shop
Real Techniques Foundation Brush 109 kr. Coolshop
Estée Lauder Foundation Brush 721,40 kr. Amazon

Att ha en bra bas i sin sminkning i form av en riktigt bra foundation vet vi alla är viktigt för en fin look. Man investerar mycket tid och pengar på att hitta just den formulan och färgen på sin foundation som ska passa ens egen hy, och kanske har man olika foundations för olika årstider och tillfällen. Men vet du, risken kan vara att allt detta är bortkastat – om du inte har den bästa foundationborsten.

Ja, så viktig är hjälpmedlet som är så mycker mer än den stråbeklädda pinnen som rullar runt någonstans där i din necessär. En riktigt bra foundationborste hjälper dig nämligen att få bästa sätt applicera din foundation, fast eller flytande, så att du får ett fint och jämnt resultat med perfekt avvägd täckning.

I denna artikel har vi samlat marknadens fem bästa foundationborstar, och så går vi igenom hur du kan tänka i valet mellan dem. Allt för att du ska kunna hitta den bästa foundationborsten för dig och din makeup!

Clinique Buff Brush 4g – Foundationborste bäst i test

Clinique Buff Brush 4g

Applicera din foundation med en lyxig känsla, där inte bara borsten ser fin ut – utan såklart också får dig att se fin ut. Clinique levererar helt klart den bästa foundationborsten!

Därför ska du välja Clinique Buff Brush 4g

Trots att det allra viktigaste är att det är du som blir fin, kan vi inte låta bli att credda Clinique för att här ha tagit fram en foundationborste som både lyckas se fin ut själv, och gör dig det. Med täta borststrån arbetar denna foundationborste mjukt in din foundation i huden, och lämnar dig med ett fint och jämnt resultat. 

Den kan på ett utmärkt sätt användas med Cliniques olika foundations – såväl flytande och krämiga som fasta och foundationstift. Du bara jobbar med mjuka, cirkulära rörelser så är det felfria resultatet ditt. Som om inte allt detta vore nog hjälper Cliniques unika antibakteriella teknologi till att säkra högsta graden av hygien.

Det vi liker:
 • Täta borststrån säkerställer en jämn och fin yta snabbt
 • Passar bra att använda både med fasta, krämiga och flytande foundations, samt sticks
 • Utvecklad med Cliniques unika antibakteriella teknologi

NYX Can’t Stop Won’t Stop – Bästa billiga

NYX Can’t Stop Won’t Stop

NYX rimmar på lyx och ger därmed en alldeles utmärkt indikation på dess högklassiga leverans och standard på denna foundationborste. Dess USP ligger dock i att det är hög kvalitet till lågt pris – win-win!

Därför ska du välja NYX Can’t Stop Won’t Stop

Vi vet att det kan kännas mycket att behöva såväl olika sminkprodukter som olika borstar för var och en av dem – och därmed kan ett budgetalternativ som denna foundationborste från NYX komma mer än väl till pass. Här får du nämligen fina och jämna resultat, till ett lågt pris. 

NYX Can’t Stop Won’t Stop Brush är en av marknadens allra bästa foundationborstar för

Mycket av dess leverans kan man tacka håren på borsten för, vilka sitter väldigt tätt – detta passar särskilt bra för att säkerställa en extra ogenomskinlig finish. Syntethåren är också designade för att inte dra till sig för mycket produkt, så du varken slösar på din foundation eller får ett kakigt resultat. Borsten är dessutom vinklad för att säkerställa att du kommer in i ansiktets alla konturer, och så har den ett ergonomiskt handtag som många tycker är skönt att hålla i.

Det vi liker:
 • Vinklad borste som låter dig följa ansiktets konturer
 • Borstens hår drar inte till sig för mycket produkt
 • Lämplig för att få ett jämnt resultat med flytande foundations

BareMinerals BarePRO Core Coverage – Bästa premium

 BareMinerals BarePRO Core Coverage

BareMinerals är riktigt pålitliga när det kommer till bra makeup, med flera utmärkelser i ryggen. Detta är en mycket bra foundationborste som inte är något undantag, utan lämnar dig med ett näst intill photoshoppat resultat!

Därför ska du välja BareMinerals BarePRO Core Coverage

Här får du ytterligare en av marknadens bästa foundationborstar – ja, detta är en väldigt bra foundationborste med en kombination av tätt sittande syntetiska strån i mitten och glesare runt om. Varför är då detta så innovativt och bra? Jo det ger en perfekt täckning med en felfri finish – det som vissa kallar för en ‘airbrush-finish’. Mycket bra kvalitet!

Det lätt snedställda borsthuvudet fångar enkelt upp produkt och fördelar perfekt över huden. Denna foundationborste passar extra bra för att applicera bareMinerals klassiska pressade foundation. Dessutom är den hopfällbar och därmed väldigt hygienisk – perfekt att ta med sig i handväskan eller på resan. Så ja, nu förstår du att det är en marknadens bästa foundationborstar. Perfekt för alla beauty junkies!

Det vi liker:
 • Såväl tätare som glesare strån säkerställer fin fördelning och täckning
 • Snedställt borsthuvud för att du ska kunna få bästa möjlighet att applicera sminket enkelt och snabbt
 • Borsten går att fälla ihop/”gömma” för hög nivå av hygien – passar bra till resor etc.

Real Techniques Foundation Brush – Bästa multifunktionella

face brush

Här har vi något av en multifunktionell borste som är populär att använda både till att applicera foundation och till contouring. Dess 2-i-1-egenskaper gör den om möjligt än mer prisvärd, då den redan från början säljs till ett lågt pris!

Därför ska du välja Real Techniques

Real Techniques är ett namn som förpliktigar, och här lever de upp till ens förväntningar på en foundationborste med vilken du med bästa teknik kan applicera din foundation. Den är tillverkad av lyxig taklonborst som är perfekt till att jämnt applicera foundation med mjuka, professionella resultat som står sig även i starka ljus – här finns inget ojämnt att dölja. 

Vad är då detta “supermaterial” taklon? Jo, det är ett mycket fint nylonmaterial, liknande naturborst, som är hygieniskt, enkelt att rengöra och det släpper inte hår. Ett sista plus är att borsten säljs till ett lågt pris.

Det vi liker:
 • Passar bra både för att applicera foundation och till contouring
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Tillverkad av det hygieniska och hållbara materialet taklon – mjuk och skön

Estée Lauder Foundation Brush – Bästa platta

Estée Lauder Foundation Brush

Går det att sätta likhetstecken mellan en glowig, glimrande borste och en glowig, glimrande hy med foundation? När det kommer till Estée Lauders foundationborste är svaret ett rungande ja! Här säkerställs smidig och jämn applicering gång efter gång.

Därför ska du välja Estée Lauder

Estée Lauder är en av sminkvärldens drottningar, så det kommer inte som någon överraskning att denna glimrande foundationborste låter dig skina som en drottning själv. Till skillnad från de andra foundationborstarna i detta test, som är snea, är denna foundationborste mer åt det platta hållet – smal med en spetsig topp. Detta tycker många underlättar en jämn och smidig applicering. 

Dessutom underlättar det lättviktiga och korta trähandtaget full kontroll då du inte nöjer dig med något annat än perfektion för din creme- eller flytande foundation. Många tycker att denna borste är skön att hålla i. Värd sitt pris!

Det vi liker:
 • Fin och funktionell design i guld med mjuk borste
 • Platt foundationborste vilket underlättar en jämn applicering
 • Det lättviktiga trähandtaget ger dig full kontroll

Hur man väljer den bästa foundationborsten

Nu när du har koll på vilka som är marknadens bästa foundationborstar är det dags att få koll på hur du väljer bland dem. Gå inte i fällan att det är “borste som borste” – utan här finns några parametrar att ta i beaktning.

Flytande eller fast foundation

Vissa sminkborstar är endast lämpliga för det ena eller det andra. Så beroende på vilken formula som du föredrar behöver du välja borste därefter. Sminkborstar som är särskilt utvecklade för en flytande foundation är generellt sett tätare än de som är extra bra för fasta foundations eller mineralsmink, som å andra sidan ofta har längre och glesare hår.

Skulle du däremot välja vår testvinnare behöver du inte fundera över detta – då den borsten fungerar utmärkt för såväl creme- och flytande foundation som fasta och foundationsticks. En stor fördel med att välja en borste som är anpassad efter din foundation är så att du ska få en bra täckning och det går snabbt.

Borstens utformning

Med borstens utformning menar vi vilket material som stråna är gjorda av, samt dess form. Vi rekommenderar att du väljer en vegansk foundationborste, med syntetiska strån i exempelvis nylon eller taklon. Detta bidrar till en jämn applicering och hög grad av hygien.

Sedan kan du även fundera ett varv kring huruvida du vill ha en platt eller sned borste. En platt borste kan på många sätt vara att föredra om man vill ha optimal hjälp med en jämn finish, medan en sned möjliggör för dig att verkligen komma åt i ansiktets alla konturer.

Pris

Som vi har varit inne på är det vanligt att man investerar tid och pengar i en riktigt bra foundation, och i gengäld sparar in på foundationborsten. Detta är på sätt och vis som att slänga pengarna i sjön – för en bra foundation är inget utan ett bra hjälpmedel att lägga den med. Därmed kan det vara värt att betala lite extra för en hållbar produkt som inte ger en kakig finish eller tappar sina strån.

Med det sagt, kan fortfarande en av testets budgetvarianter vara helt rätt för dig – då de ändå har fina egenskaper.

FAQ

Vilken foundationborste är bäst i test?

Clinique Buff Brush 4g är den foundationborste som är bäst i test, då den möjliggör smidig och jämn applicering av såväl fast som flytande foundation. De andra borstarna är dock bra på sina sätt!

Hur rengör jag min foundationborste?

Att säkerställa en ren foundationborste är A&O, och det gör du genom att regelbundet tvätta den med ljummet vatten och tvål eller schampo, eller med en produkt särskild för rengöring av sminkborstar.