Bästa fuktmasken 2022 – räddaren i nöden för torr och glåmig hud

1
Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask

Här har vi en klar och skär vinnare i kategorin om bästa fuktmask. Beaute Pacifiques fuktmask är både mycket välgörande, dryg och riktigt prisvärd. Oavsett hudtyp tränger dess intensiva återfuktning ner på djupet och mjukgör huden direkt. En klar bäst i test vinnare! Därför måste du välja Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask När det kommer vill vilken fuktmask som är bäst i test skulle vi säga att det inte finns så mycket att tveka på…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask 315 kr. Med24
Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque 538 kr. Proshop
Clinique Moisture Surge Overnight Mask 300,97 kr. Amazon.se
Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask 274,51 kr. Parfum Zentrum
Estee Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask 264,53 kr. Parfum Zentrum
Exuviance Deep Hydration Treatment 50g 599 kr. Enly

Tro oss när vi säger att en fuktmask rent ut sagt kan vara räddaren i nöden för en trött, glåmig och torr hud. Om du upplever att din hy tappar spänst, fukt och lyster kan vi verkligen rekommendera dig att investera i en fuktmask – det är en produkt som kommer hjälpa dig att få bukt på alla nämnda problem, och lite till!

Tack vare att en fuktmask innehåller näringsrika ingredienser som boostar huden med fukt, vitaminer och energi på djupet kan du med den väcka din hud till liv på nytt. Oavsett om du har torr hud, känslig hud, fet hy eller blandhy kan en fuktmask passa riktigt bra. 

Det är dock viktigt att du väljer en fuktmask som är anpassad efter just din hudtyp för att dess återfuktande effekt ska ge bästa möjliga resultat. I denna bäst i test guide listar vi de 6 bästa fuktmaskerna på marknaden, så att du kan hitta den bästa fuktmasken för dig!

Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask – bäst i test fuktgivande ansiktsmask

Här har vi en klar och skär vinnare i kategorin om bästa fuktmask. Beaute Pacifiques fuktmask är både mycket välgörande, dryg och riktigt prisvärd. Oavsett hudtyp tränger dess intensiva återfuktning ner på djupet och mjukgör huden direkt. En klar bäst i test vinnare!

Därför måste du välja Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask

När det kommer vill vilken fuktmask som är bäst i test skulle vi säga att det inte finns så mycket att tveka på – fuktmasken från Beaute Pacifique uppfyller alla krav och önskemål som du kan ha på en ansiktsmask som ska bidra med just fukt.

Till att börja med är detta en mask som är fylld av fuktgivande ingredienser. Det tack vare dess innehåll av 6 olika ämnen som ser till att både tillföra och bibehålla fukt till huden på bästa möjliga sätt. Ett av dessa ämnen är vitamin A som även ger din hud en boost när det kommer till att se pigg och fräsch ut.

Dessutom innebär denna kombination av de 6 olika ämnena att huden får hjälp med att bygga upp sin egen skyddsbarriär. Skyddet mot yttre slitage för stor skillnad när det kommer till fuktbevaring och återhämtning. 

Samtidigt kan det ha en anti aging effekt som motverkar torrhet och fina linjer på samma gång. Allt tränger ner på djupet för långvarig effekt. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att din hud känns torr i någon bemärkelse, trots att den sjunkar in rätt snabbt.

Flera fördelar i en produkt

En annan väldigt stor fördel med just denna fuktmask är att den mjukgör huden och bidrar med en jämnare ton och lyster nästan direkt efter applicering – du rent ut sagt ser hur den gör sin magi. Detta är perfekt för dig som lider av torr hud, speciellt på vintern.

Även du som är känslig kan använda den här masken. Vid användning är det också du själv som väljer hur den ska verka. Den kan användas som vanlig fuktmask, som nattmask och som riktigt återfuktande och skyddande ansiktskräm. 

En produkt räcker så länge! Det enda negativa är dess doft som kan vara lite svår. Annars är det en otroligt bra fuktmask som dessutom är så prisvärd.

Det vi liker:
 • Komplett fuktmask som gör allt du önskar
 • Intensiv återfuktning som tränger ner på djupet
 • Huden blir mjukare direkt utan att reagera

Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque – bästa djupgående fuktmask

Är du på jakt efter en fuktmask som gör allt i sin makt för att bidra till en balanserad, mjuk och lysterfylld hy? Då kan du sluta leta här. Denna mask från Dermalogica är nämligen fullproppad med vitaminer och lugnande extrakt – din hy kommer må så bra!

Därför måste du köpa Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque

Trots att fuktmasken från Beaute Pacifique är en självklar testvinnare kan vi inte hålla oss från att utnämna fuktmasken från Dermalogica som en självklar tvåa. Det var ändå inte mycket som höll oss från att välja denna mask som vinnare istället.  

Detta framförallt då Dermalogicas Multivitamin Power Recovery Masque innehåller just mängder av nyttiga och näringsrika vitaminer som rent ut sagt fyllar din hud med ny energi.

Kombinationen av det koncentrerade innehållet av vitaminerna C, A, E och B5 ger inte bara en fuktboost som heter duga. Utan dessa ser också till att skydda, lugna och reparera stressad hud. Det har i sin tur en positiv effekt för dig som upplevt tidiga ålderstecken i form av fläckar, fina linjer och ojämnheter.

Mycket lugnande effekt för naturlig boost

Utöver denna vitaminboost innehåller masken lakritsrot och havreextrakt som verkar extra lugnande. På så sätt kan din hud återfå sin naturliga lyster och glöd, samt bli mer följsam, smidig och spänstig. Redan efter första applicering kommer du både känna och se stor skillnad.

Oavsett om du har torr hy, mogen hy eller hy som behöver lite föryngring kommer denna mask göra riktigt stor nytta. Vi upplevde också att den gör sig riktigt bra efter en dag i solen, eller vid andra tillfällen då din hud är extra känslig. Dyr, men verkligen värd sitt pris.

Det vi liker:
 • Innehåller mängder av vitaminer som boostar huden
 • Reparerar, lugnar och skyddar stressad och känslig hy
 • Huden återfår sin naturliga ungdomlighet och inre lyster

Clinique Moisture Surge Overnight Mask – bästa nattmasken för trött och glåmig hud

För dig som gillar att applicera en mask innan du går och lägger dig för kvällen kan den här varianten bli en stor favorit. Detta är nämligen en nattmask som låser in och bevarar fukt även hos de torraste av hudar. När du vaknar på morgonen är din hud lugn, babylen och riktigt lysterfylld!

Därför måste du välja Clinique Moisture Surge Overnight Mask

För många är det en självklarhet att Moisture Surge Overnight Mask från Clinique ska finnas i deras badrumsskåp. Efter en närmare titt på produkten, dess innehåll och vad den faktiskt åstadkommer kan vi inte annat än förstå varför. Här har vi nämligen en mask som gör skillnad på riktigt.

Det inte minst på grund av att den är utformad för att användas just som nattmask. Alla fuktgivande och lugnande ingredienser bidrar till att den appliceras som ett mjukt, lättsamt omslutande fuktlager på huden innan läggdags. Här kommer du långt med väldigt lite.

Under natten när du ligger och sover kommer fuktmasken vakna till liv för att bidra med bästa möjliga resultat när du vaknar. Din hud kommer kännas otroligt mjuk och följsam, där lagret av fukt har fyllts på till max. Det kommer i sin tur innebära att din hud också känns piggare och fräschare, så att ni båda är redo för en ny dag.

Hudens fuktbalans återställs med andra ord på riktigt. Vi gillar att alla hudtyper kan välja att använda en fuktmask så gott som varje natt. Vid applicering känns den varken för fet eller kladdig, utan sjunker in snarast. Tro oss, det är en upplevelse du vill testa minst ett par gånger i veckan.

Det vi liker:
 • En djupgående nattmask som gör sitt jobb på riktigt
 • Innehåller lugnande ingredienser som reducerar torrhetstecken
 • Mjukgörande formula som återställer fuktbalansen varje natt

Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask – bästa lättsamma fuktmasken

Upplever du att din hud känns uttorkad, trött och grå? Då kan vi ha en riktigt bra lösning på problemet här! Clarins har nämligen tagit fram en ultralätt och fräsch gel mask som är specifikt utformad för att ge intensiv återfuktning snabbt. Så smidigt och effektivt.

Därför måste du välja Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask

För dig som gillar när saker går snabbt kan vi verkligen rekommendera Clarins variant av fuktmask, SOS Hydra Refreshing Hydration Mask. Detta är nämligen en typ av gel mask som är specifikt utformad för att bidra med intensiv återfuktning.

Redan efter 10 minuter efter applicering har din hud återfått sin optimala fuktnivå, vilket även innebär att huden i samma veva kan återfå sin lyster, spänst och ungdomlighet. Om det inte är effektivt så vet vi inte vad. Trots att masken verkar otroligt snabbt ger den långvariga effekter där huden hålls mjuk, fräsch, slät och stark länge.

Här är framförallt ingredienserna kalanchoe och hyaluronsyra de mest avgörande – dessa ser till att huden får en chans att börja om på nytt samtidigt som de binder och fixerar fukt i alla hudlager.  På så sätt får du även en lite fylligare look på ett naturligt sätt.

I och med att detta är just en gelmask känns den också väldigt behaglig att applicera. Det känns lättsamt och smidigt men samtidigt riktigt djupgående. Masken kan du applicera ett par gånger i veckan när du känner för att återställa och boosta huden på bara några minuter. Trots ett dyrt pris är detta en mycket bra fuktmask som är så värd en investering. 

Det vi liker:
 • Lättsam gel mask som återställer hudens fuktdepåer på 10 minuter
 • Tränger djupt ner i huden för långvariga resultat
 • Kan användas vid behov

Estee Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask – bästa 2-i-1 produkt

Här har vi en något unik produkt i form av en fuktmask och djuprengörande ansiktsmousse. Är du ett fan av mångsidiga produkter som bidrar med flera olika fördelar och egenskaper kan denna alltså komma att göra sig riktigt bra. Med 2-i-1 lösningen får du det bästa av två världar.

Därför måste du välja Estee Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask

Det må kanske låta konstigt vid första anblick, att man valt att kombinera en djuprengörande ansiktsmousse med en djupgående ansiktsmask. Men faktum är att det rent ut sagt är en helt ljuvlig kombination som de allra flesta kan dra stor nytta av.

Detta är dock en produkt som passar lite extra bra för dig med just normal eller kombinerad hud. Det då den är specifikt utformad för att rengöra på djupet, både när det kommer till att få bort smink och orenheter. Trots effektiv formula är den mild och mycket behaglig att använda.

Vid användning är det enkelt att bygga upp den mjuka krämen till ett riktigt, lent lödder som i sin tur rengör porerna, avlägsnar smink och bidrar till en fräschare bas. Huden blir ren, mjuk och full av lyster.

Produkten kan användas morgon och kväll för en lyxigt ren känsla. Eller så kan du välja att använda produkten två gånger i veckan i ca 3 minuter per gång som en djuprengörande ansiktsmask. Precis på samma sätt tränger den ner i huden och rengör ordentligt utan att torka ut.  Vi ger ett extra plus för dess fantastiskt goda doft.

Det vi liker:
 • 2-i-1 produkt med kombinerad ansiktsrengöring och ansiktsmask i ett
 • Passar extra bra för normal till kombinerad hud
 • Rengör huden från både smink och orenheter på djupet

Exuviance Deep Hydration Treatment Mask – bästa exklusiva fuktmasken

Gillar du att investera i exklusiva hudvårdsprodukter som både känns, ser och är lyxiga kan vi utan tvekan rekommendera dig att kolla in Exuviance Deep Hydration Treatment mask. Detta är en räddare i nöden för torr hy som är i behov av fukt och skydd för att bygga upp sin egen starka barriär.

Därför måste du köpa Exuviance Deep Hydration Treatment Mask

Exuviance Deep Hydration Treatment Mask är en stor vinnare för oss när det kommer till just djupgående, återfuktande och skyddande ansiktsmasker. Tack vare dess innehåll av flera olika kombinationer av teknologier kan du känna dig säker på att masken träffar rätt på samtliga behov.

I och med att fuktmasken har en så pass djupgående verkan passar den extra bra för dig som lider av riktigt torr hud med en svag barriär. Detta kan exempelvis bero på påfrestande klimat, yttre slitage eller gener som gett dig en känsligare hudtyp.

Använder du den här masken kommer din hud få ordentligt med fukt som varar länge. På så sätt hålls huden skyddad på bästa möjliga sätt, vilket i sin tur gör att den får en chans att återhämta sig och reparera sin balans.

Det leder på sikt till att din hud blir starkare, friskare och fräschare, så att du kan hålla dig ungdomlig längre. Redan efter första applicering kommer du märka stor skillnad när det kommer till smidighet och spänst. Vi ger ett extra plus för att ansiktsmasken kommer i en lättsam gelformula som sjunker in bra.

Det vi liker:
 • Djupt återfuktande och skyddande ansiktsmask
 • Består av en kombinerad formula som stärker hudens egna barriär
 • Huden hålls smidig, ungdomlig och fräsch

GUIDE: hitta den bästa fuktmasken för din hud

Känner du att det är dags att investera i en riktigt bra och välgörande fuktmask? Då har du hittat helt rätt! Här kommer vi nämligen tipsa om hur du går tillväga för att hitta den fuktmask som gör sig bäst för just din hudtyp och dina behov. Ta del av våra tips och råd för att hitta din favorit!

Basera valetpå din hudtyp

Först och främst är det viktigt att du köper en fuktmask som passar din hudtyp. Alla hudtyper, såväl fet och blandad som torr och känslig, är i behov av fukt. Däremot är det viktigt att du tillför rätt typ av fukt för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Anpassa därmed köpet efter din hudtyp – det finns fuktmasker för alla olika behov och möjliga hudvårdsproblem. Ska den bara ge fukt och näring, eller vill du att den ska ge fukt samtidigt som den svalkar, lugnar huden, tar bort döda hudceller eller ger huden lyster?

Användning

Nästa steg är att fundera över när och hur du vill använda din fuktmask. Somliga varianter är specifikt utformade för att användas som en mer intensiv och snabbverkande kur under dagen, medan andra ska appliceras innan du ska gå och lägga dig. Detta är såklart avgörande för vad som passar just dig bäst.

Innehåll

Att se över fuktmaskens innehåll är speciellt viktigt för dig som har en mycket känslig hy. Trots att det kanske står att masken ska återfukta, lugna och dämpa irritationer kan den innehålla ingredienser som både på kort och lång sikt kan ge oönskade reaktioner. Detta är värt att se över innan köp.

Formula

Maskens formula hänger ofta ihop med vilken hudtyp eller vilka hudproblem den är specifikt anpassad för. Vanligt är att en fuktmask för lite mer blandade hudtyper är något lättare, så som en gel mask, medan de för extra torra hudar är mer feta och rika i formulan. Det finns dock masker av alla olika slag idag!

FAQ

Vilken fuktmask är bäst i test?

Oavsett vilken hudtyp du har eller vilka hudproblem du lider av kan det finnas gott om fuktmasker att välja mellan. Vi anser dock att den absolut bästa varianten av fuktmask är Beaute Pacifique Instant Hydrating Mask - den ger rikligt med fukt på djupet och kan användas av alla hudtyper.

Vad är en fuktmask?

Kort sagt är en fuktmask en typ av ansiktsmask som är specifikt utformad för att bidra med extra djupgående och intensiv återfuktning till huden. Det är ett mycket bra komplement till din hudvård då den minst sagt gör det där lilla extra som andra produkter inte klarar av.

Vem behöver en fuktmask?

Vi skulle säga att alla är i behov av en fuktmask, det oavsett hudtyp och behov. Idag finns det fuktmasker anpassade för alla olika hudproblem och önskemål, så tveka inte på att investera i en balanserande och djupgående fuktmask du också!

Hur många gånger i veckan använda en fuktmask?

En fuktmask kan vanligtvis användas åtminstone ett par gånger i veckan, om inte varje natt om du är i stort behov av att fylla på fuktdepåerna. Viktigt är dock att du exfolierar och rengör huden ordentligt för att få bort döda hudceller och orenheter innan applicering - då får du bästa resultat oavsett användning.