Bästa handtvålen 2022 – rena, fräscha händer på nolltid

1
Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill

Här har vi vår bäst i test vinnare av bästa handtvålen, Neutral 0% Hand Wash. Denna handtvål är specifikt utformad för känslig hud som är i behov av skonsam rengöring med fukt och ingredienser som vårdar. Trots mild formula tar tvålen bort smuts riktigt bra. Helt fri från parfym och andra tillsatser som kan irritera huden. Väldigt behaglig. Därför måste du välja Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill Att vi valde just denna handtvål som…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill 33 kr. Medea
L:A Bruket Flytande tvål Citrongräs 450 ml##
Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Hand Wash 300ml##
Rituals The Ritual of Hammam Hand Wash 300ml 139 kr. Rituals
Comfort Zone Sacred Nature Hand & Body Soap 58 kr. Ecco Verde
Lactacyd Liquid Soap without Perfume 500ml##
Meraki Hand Sanitizer Gel 490ml##
L'OCCITANE Verbena Hand Wash 300ml##

En handtvål, även kallat handwash, är något som alla borde ha hemma. Det inte minst på toaletten. Det kan även vara trivsamt att ha en handtvål i köket så att du slipper använda det uttorkande diskmedlet. Att kunna tvätta händerna när man vill och behöver är ett måste om du frågar oss!

Genom att köpa den bästa handtvålen kan du inte bara hålla dina händer rena och fräscha. Utan genom att köpa en bra handtvål kan du rengöra dina händer utan att torka ut huden. Detta är speciellt viktigt om du har torr och känslig hud, eller om du behöver tvätta händerna väldigt ofta.

Med rätt handtvål i hemmet slipper du slita onödigt mycket på händerna när de ska rengöras. Istället kan de hållas rena, mjuka och smidiga länge. Nedan tipsar vi om de 8 bästa handtvålarna på marknaden så att du kan hitta en favorit som passar dig!

Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill – bäst i test handtvål

Här har vi vår bäst i test vinnare av bästa handtvålen, Neutral 0% Hand Wash. Denna handtvål är specifikt utformad för känslig hud som är i behov av skonsam rengöring med fukt och ingredienser som vårdar. Trots mild formula tar tvålen bort smuts riktigt bra. Helt fri från parfym och andra tillsatser som kan irritera huden. Väldigt behaglig.

Därför måste du välja Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill

Att vi valde just denna handtvål som vår bäst test vinnare i detta test beror framförallt på att den är utformad för att kunna användas på känslig, irriterad hud utan att skapa större irritationer. Detta är möjligt då tvålen endast innehåller ingredienser som ser till att ta bort smuts, det vill säga utan onödiga tillsatser som parfym och färgämnen.

Därmed kan du känna dig trygg med att denna tvål gör ett bra jobb utan att störa eller torka ut huden. Istället känns dess neutrala, krämiga formula väldigt behaglig på händerna oavsett om du har torr hud, känslig hud eller om du lider av några utslag eller eksem. Risken för att drabbas av en allergisk reaktion här är väldigt liten. Dermatologiskt testad.

Det vi liker:
 • Väldigt billig handtvål
 • Neutral formula utan onödiga tillsatser
 • Mycket mild och skonsam även för känslig hud
 • Rengör bra
Det vi ikke liker:
 • Tråkig förpackning
 • Inte den bästa för dig som gillar produkter med doft

L:A Bruket Flytande tvål Citrongräs 450 ml – bästa ekologiska handtvålen för fet hy

L:A Bruket är kända för att ta fram produkter, inte minst handtvålar, som doftar väldigt gott. Detta gäller såklart även för denna flytande, ekologiska tvål med doft av citrongräs. I och med dess innehåll av eterisk olja från citrongräs verkar tvålen aktivt när det kommer till att stimulera huden. Därav ett bra val för dig med fet hy, eller då du vill få bort fett och svår smuts.

Därför måste du välja L:A Bruket Flytande tvål Citrongräs 450ml

Det många inte vet om tvålarna från L:A Bruket är att de många gånger är utformade med något unika ingredienser som bidrar till att tvålarna ger en viss specifik effekt. Denna tvål, som innehåller eterisk olja från citrongräs, är till exempel specifikt lämpad för dig som har fetare hud.

Har en renande, stimulerande och bakteriehämmande effekt

Som handtvål kan den därmed passa väldigt bra då du vill få bort fett och smuts som är lite mer svårlöst från händerna. Detta tack vare att den eteriska oljan jobbar aktivt på att stimulera och rengöra huden, vilket då är bra både för fett och fet hy. Citrongräsolja har även en bakteriehämmande effekt.

Väldigt återfuktande, helt ekologisk formula med naturligt innehåll

Samtidigt är denna tvål återfuktande egenskaper som ser till att händerna kännas rena, mjuka och smidiga även efter användning. Vi ger också ett stort plus till att tvålen är 100% ekologisk, där innehållet endast består av ekologiska och naturliga ingredienser. Doften är citrongräs är väldigt frisk och fräsch, och den vara länge. Bra två i en snygg design.

Det vi liker:
 • Renande, stimulerande handtvål för fet hy
 • Bra på att lösa upp smuts och fett
 • 100% ekologisk formula
 • Återfuktande tvål för mjuka händer
 • Riktigt frisk doft av citrongräs som håller länge
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyr
 • Doften kan bli rätt stark

Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Hand Wash 300ml – bästa naturliga handtvål med aloe vera

Urtekram är ett märke som väldigt många vänder sig till för att köpa hudvårdsprodukter, däribland handtvål. Just denna handtvål är tillverkade av 100% naturliga ingredienser, vilket har lett till att den blivit certifierad av Ecocert Cosmos Organic. Du kan alltså lita på att handtvålen både är bra och att den gör ett bra jobb.

Därför måste du välja 3 Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Hand Wash 300ml

Det finns väldigt många fördelar att hämta från denna handtvål från Utrekram. Framförallt är detta en handtvål som är av 100% naturligt ursprung – samtliga ingredienser är naturliga, vilket gör att den både är bra för miljön och dina händer. För detta har produkten blivit certifierad av Ecocert Cosmos Organic.

Utöver detta så innehåller produkten väldigt vårdande ingredienser, så som naturliga oljor och aloe vera. Detta gör att dina händer rengörs samtidigt som huden återfuktas. På så sätt slipper du oroa dig för att dina torra händer och att din känsliga hud ska bli än mer irriterad. Istället får du rena, mjuka händer som känns fräscha länge. Doften är väldigt god men rätt stark. Bra pris!

Det vi liker:
 • 100% naturliga ingredienser
 • Innehåller oljor och aloe vera för fukt
 • Härlig, uppfriskande doft av apelsinblom och kryddor
 • Certifierad
 • Händerna känns rena och fräscha
Det vi ikke liker:
 • Något stark doft
 • Inte överdrivet stor förpackning

Rituals The Ritual of Hammam Hand Wash 300ml – bästa prisvärda handtvål

Rituals Cosmetics Hand wash är enligt oss en väldigt prisvärd handtvål – du får en väldigt lyxig och behaglig produkt till ett helt klart överkomligt pris. Dessutom har tvålen en vårdande, återfuktande formula och en riktigt god doft. 

Därför måste du välja Rituals The Ritual of Hammam Hand Wash 300 ml

Att vi valde just Rituals Hand wash till bästa prisvärda handtvål beror på att du här får en väldigt bra tvål till ett väldigt bra pris. Först och främst både känns och ser tvålen väldigt lyxig ut. Att ha den ståendes i badrummet eller i köket kommer med andra ord vara väldigt trevligt både för dig och besökare. 

Utöver en fin utsida är detta även en tvål som presterar bra på insidan. Innehållet består av en specifikt framtagen formula som ska återfukta och vårda händerna samtidigt som de blir rena och fräscha. Dessutom doftar den väldigt gott, och lagom starkt, av uppfriskande eukalyptus och rosmarin vilket ju inte gör det hela sämre. Bra två till bra pris, helt enkelt.

Det vi liker:
 • Väldigt god doft
 • Känns lyxig och lätt att använda
 • Snygg förpackning
 • Behagligt återfuktande och vårdande
Det vi ikke liker:
 • Något liten
 • Rätt rinnig

Comfort Zone Sacred Nature Hand & Body Soap – bästa miljövänliga tvål för händer och kropp

När vi såg denna tvål från Comfort Zone kunde vi inte hålla oss från att ta med den i vårt bäst i test. Detta då tvålen är tillverkad på ett så miljövänligt, miljöpositivt sätt som möjligt, där innehållet är 99,9% naturligt och där ca 80% av dessa kommer från ekologiska odlingar. Tvålen kan användas på både händer och kropp för en ren, frisk och hälsosam hud.

Därför måste du välja Comfort Zone Sacred Nature Hand & Body Soap

Den absolut främsta egenskapen med denna tvål från Comfort Zone är just att den är utformad för att vara så miljövänlig som möjligt. Innehållet består till 99,9% av ingredienser med naturligt ursprung, där 80% av dessa även kommer från ekologiska odlingar.

Klimatpositiv tvål under ”no waste”

Det innebär att tvålen har en klimatpositiv verkan utan att du måste kompromissa med din renlighet. Tvålen går även under ”no waste”-kategorin då den tack vare dess fasta form och avsaknad av förpackning innebär att den inte bidrar till något svinn. Riktigt bra.  

Huden hålls ren och frisk för ökad motståndskraft

Trots detta har tvålen en väldigt behaglig formula som ser till att huden hålls ren, frisk och hälsosam för ökad motståndskraft. Produkten har en kliniskt bevisas effekt och är även dermatologiskt testad för att kunna användas på känslig hud. Kan användas på både händer och kropp. Den naturliga doften av citrus, muskot och ceder är väldigt fräsch.

Det vi liker:
 • Naturligt innehåll från ekologiska odlingar
 • Miljövänlig tvål med vegansk, dermatologiskt testad formula
 • Kan användas på händer och kropp
 • Håller huden ren och hälsosam
 • Väldigt fräsch doft från naturligt innehåll
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyr
 • Fast tvål som kan vara något svårhanterad

Lactacyd Liquid Soap without Perfume 500ml – bästa handtvålen för känslig hud

Här har vi en självklar vinnare av tvål för dig som har en väldigt torr, känslig och irriterad hud. Lactacyd Liquid Soap är en tunnflytande, parfymfri tvål specifikt utformad för att rengöra huden på ett skonsamt sätt. Formulan har en lugnande, vårdande effekt där dess låga pH-värde och fuktbindande mjölksyreämnen håller huden mjuk och smidig.

Därför måste du välja Lactacyd Liquid Soap without Perfume 500ml

För dig som lider av vädligt torr, känslig och irriterad hud är denna tvål ett måste. Lactacyd Liquid Soap är nämligen specifikt framtagen för att rengöra huden på ett så milt och skonsamt sätt som möjligt.

Mycket skonsam formula som lämnar huden len och mjuk

Detta tack vare dess låga pH-värde och dess innehåll av fuktbindande mjölksyreämnen som renar utan att torka ut, störa eller irritera. Istället lämnas din hud ren och mjuk, där torrhet och irritation lugnas. Därmed är den väldigt behaglig att använda på hela kroppen, även på känsliga områden och för intimhygien.

Tunnflytande formula som är lätt att applicera och skölja av

Trots att tvålen är väldigt tunnflytande upplevs den som krämig och löddrande. Samtidigt är den lätt att jobba in såväl som skölja av vilket vi gillar. Den parfymfria doften kan upplevas som något konstigt, men i och med att denna sköljs bort snabbt är detta inget som påverkar varken betyg eller resultat. Den absolut snällaste tvålen som kan användas på hela kroppen.

Det vi liker:
 • Billig, väldigt mild tvål
 • Rengör otroligt skonsamt
 • Gör sig bra även för väldigt känslig hud
 • Kan användas på hela kroppen, även för intimhygien
 • Lättarbetad formula som löddrar fint
Det vi ikke liker:
 • Något konstig doft
 • Kan vara lite för rinnig

Meraki Hand Sanitizer Gel 490ml – bästa handdesinfektion

Är du på jakt efter en väldigt bra handdesinfektion kan du sluta leta här. Meraki Hand Sanitizer är en av de bästa på marknaden, där den med ett innehåll av 80% alkohol dödar alla bakterier och desinficerar huden effektivt. Samtidigt har den en mjukgörande effekt som motverkar uttorkning och känslighet.

Därför måste du välja Meraki Hand Sanitizer Gel 490ml

Nu för tiden är vi alla extra medvetna om hur viktigt det är att tvätta händerna. Trots att det många gånger kan kännas som att tvålen gör jobbet så skulle vi säga att det i de allra flesta fall även är nödvändigt att applicera en desinficerande produkt efter handtvätt. Det är där meraki Hand Sanitizer kommer in i bilden.

Desifincerande handsprit med 80% alkohol för effektiv bakteriedödande effekt

Detta är nämligen en desinficerande handsprit i gelformat, som erbjuder dig att på ett smidigt och snabbt sätt rengöra dina händer. Formulan, som består av 80% alkohol, dödar bakterierna och desinficerar huden på ett väldigt effektivt sätt. Därmed är denna produkt perfekt att ha såväl på toaletten, i hallen och i köket som i bilen och i väskan.

Behaglig, lättarbetad formula som torkar snabbt utan att kladda

Trots att denna gör ett mycket bra jobb med att ta bort smuts och bakterier upplevs den inte som kladdig. Det då dess formula verkar snabbt och torkar sen efter ett par sekunder. Du behöver inte heller oroa dig för att händerna ska torka ut eller bli irriterade då handspriten innehåller glycerin som har en mjukgörande, återfuktande effekt.

Det vi liker:
 • Lättanvänd handsprit
 • Innehåller 80% alkohol för effektiv bakteriedödande effekt
 • Mjukgör och återfuktar
 • Torkar snabbt utan att kladda
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyr
 • Inte samma sak som handtvål

L’OCCITANE Verbena Hand Wash 300ml – bästa lyxiga handtvål

Vill du unna dig en lite extra lyxig handtvål utan att behöva spendera onödigt mycket pengar? Kolla då in denna handtvål från L’occitane. Denna handtvål har ett lyxigt yttre såväl som ett välgörande, vårdande inre. Formulan är skonsam och återfuktande och lämpar sig därmed bra för dig med känslig och torr hy. Händerna blir otroligt mjuka. Riktigt god doft.

Därför måste du välja L’OCCITANE Verbena Hand Wash 300ml

Den främsta egenskapen hos denna handtvål är att den har ett otroligt vårdande innehåll som bidrar till att dina händer hålls mjuka och följsamma trots att de rengörs. Detta tack vare tvålens innehåll av bland annat sheasmör och aloe vera, som tillsammans har en mycket mjukgörande, återfuktande och näringsgivande effekt på din hud.

Detta innebär att tvålen även går väldigt bra att använda för dig som har torr eller känslig hud, samt om du lider av några hudproblem eller lätt blir irriterad. Tvålen rent ut sagt glider på händerna och känns både len och rengörande på samma gång. Den löddrar fint och är lätt att skölja av. Dessutom är förpackningen väldigt lyxig!

Det vi liker:
 • Mycket lyxig handtvål i snygg förpackning
 • Len och mjuk formula som mjukgör och återfuktar på djupet
 • Passar bra för känslig och torr hud
 • Väldigt lätt att applicera
 • Behagligt lödder
Det vi ikke liker:
 • Något liten förpackning
 • Kan upplevas som något fet för vissa

FAQ

Vilken handtvål är bäst i test?

Neutral 0% Hand Wash 500ml Refill är utan tvekan den bästa handtvålen i detta bäst i test då den både är billig, skonsam och inte innehåller några onödiga tillsatser. Det finns däremot gott om andra handtvålar som även de är riktigt bra, några vi tipsar om ovan!

Varför ska jag använda en handtvål?

Med en riktigt bra handtvål kan du inte bara rengöra händerna och få dem att dofta gott. Utan en bra handtvål kan även återfukta, mjukgöra och vårda huden, vilket gör att dina händer tål väldigt mycket mer utan att bli torra, irriterade, röda eller känsliga.

Hur vad jag vilken handtvål jag ska välja?

För att hitta den bästa handtvålen skulle vi rekommendera att du alltid utgår från att köpa en rengörande men samtidigt mild och återfuktande variant. Har du känslig, väldigt torr eller problembenägen hy är det extra viktigt att gå efter formula och innehåll.

Hur gör jag för att inte få torra händer?

För att motverka torra händer är det först och främst viktigt att du använder en handtvål som inte torkar ut - välj en variant med ingredienser som är vårdande och återfuktande. Det är även viktigt att du smörjer in händerna då och då, speciellt om de ofta utsätts för slitage.