Bästa hårinpackningen för riktigt välmående hår

1
Maria Nila Palett True Soft Masque 250ml

En dryg, ordentligt fuktgivande hårinpackning som ger dig glänsande och mjukt hår. Du kan säga farväl till kluvna toppar och torrt hår om du lägger till den här hårinpackningen i din rutin. Den tar dessutom bara 3 minuter att verka och skyddar även färgat hår. Därför måste du välja Maria Nila Palett True Soft Masque Detta är en fantastisk inpackning för alla hårtyper, speciellt för dig som upplever att ditt hår är torrt eller skadat…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Maria Nila Palett True Soft Masque 250ml##
Olaplex No 3 Hair Perfector Treatment 100ml##
MoroccanOil Intense Hydrating Mask 250ml##
Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 300ml 239 kr. Bangerhead
Redken Extreme Strength Builder Plus Fortifying Mask 250ml 269 kr. Ginos
REF Intense Hydrate Masque 200ml##
Davines Oi Hair Butter 250ml##
Kérastase Resistance Extentioniste Masque 200ml 359 kr. Bombola
Loreal Paris Elvital Total Repair 5 Instant Miracle Reconstructing Treatment 200 ml##

Alla hårtyper har nytta av regelbunden användning av hårinpackningar. De kan ses som en tjockare, mer näringsrik version av ditt balsam som kan har en återställande effekt på både skadat, torrt, färgat och frissigt hår.

Det finns två typer av hårinpackning – återfuktande och reparerande. Har du skadat hår är den en reparerande inpackning med stärkande proteiner du ska välja. För torrt eller normalt hår är en återfuktande hårinpackning alltid ett bra tillägg i din hårvård. Hår utsätts för mycket yttre påverkan från UV-strålar, fria radikaler, frekvent hårtvätt, färgning, styling mm, och därför kan alla hårtyper ha mycket nytta av en bra inpackning då och då. 

Om du inte använder hårinpackning är det dags alltså! De är enkla att få in i sin rutin och ett måste för riktigt välmående, fint hår. Det finns många alternativ av varierande kvalité som ger allt från mjukt hår till ny lyster i färgat, så vi har samlat några av de bästa så du lugnt kan känna att du får en bra produkt för pengarna.

Läs vidare för välmående, glansigt hår!

Maria Nila Palett True Soft Masque 250ml – bästa inpackningen överlag

En dryg, ordentligt fuktgivande hårinpackning som ger dig glänsande och

mjukt hår. Du kan säga farväl till kluvna toppar och torrt hår om du lägger till

den här hårinpackningen i din rutin. Den tar dessutom bara 3 minuter att verka och

skyddar även färgat hår.

Därför måste du välja Maria Nila Palett True Soft Masque

Detta är en fantastisk inpackning för alla hårtyper, speciellt för dig som upplever att ditt hår är torrt eller skadat då det inte innehåller parabener eller sulfater och ger ordentlig fukt och näring på djupet. Inpackningen är gjord med arganolja, vilket ger håret en fin glans och samtidigt motverkar friss och att håret blir statiskt och flygigt, utan att tynga ner. Du får silkeslent hår med färre kluvna toppar och du kan gå längre mellan frisörbesöken. 

För en djupare återfuktning låt hårinpackningen sitta i 5-10 minuter, och för mindre torrt hår räcker det med 3 minuter för mjukare, glansigare hår när du kommer ut ur duschen. Palett True Soft Masque har också Maria Nilas Colour Guard vilket ger skydd åt färgat hår från både tvättar, miljöpåverkan och UV strålar. Den är också 100% vegansk och Maria Nila miljökompenserar för sina förpackningar.

Uppfriskande och rejält återfuktande för torrt och slitet hår!

Det vi liker:
 • Innehåller arganolja som ger glans och motverkar friss
 • Helt fri från sulfater och parabener
 • Återfuktar effektivt på djupet

Olaplex No 3 Hair Perfector Treatment 100ml – bästa hårinpackningen för dig med skadat hår

För dig med väldigt skadat och torrt hår är det här räddaren i nöden. Olaplex No 3 innehåller en speciell formula som hjälper binda håret för starkare, motståndskraftigare hår. Den fungerar som en reparerande intensivbehandling och ger nytt liv till skadat hår.

Därför måste du välja Olaplex No 3 Hair Perfector Treatment 

Olaplex har tagit hårvärlden med storm med sina speciellt utformade produkter som på unika sätt behandlar håret och ger fantastiska resultat. Hair Perfector No 3 är gjord för att reparera skadat hår på djupet och ge dig starkare, friskare hår. Håret känns som nytt – mjukt och fylligare redan efter första användningen, och blir mer motståndskraftigt vid regelbunden användning. För riktigt djupgående näring kan du välja att sova med inpackningen i håret och tvätta bort på morgonen, annars rekommenderar Olaplex att ha i den i minst 10 minuter varje gång. No 3 har en unik formula som sammanlänkar hårets svavelbindningar vilket gör håret mer motståndskraftigt. Det har också skydd för färgat hår och är 100% vegansk.

Ett bra val för dig med skadat hår i behov av att repareras och få tillbaka sin styrka.

Det vi liker:
 • Reparerar på djupet och återställer skadat hår
 • Länkar hårstråna för starkare hår
 • Ger mjukare, glansigare hår direkt

MoroccanOil Intense Hydrating Mask 250ml – bästa fuktgivaren

En väldoftande och dryg hårinpackning med mycket fukt. Den är dessutom snabb – MoroccanOil rekommenderar att ha i masken i bara 5-7 minuter och resultatet blir mjukt, friskt hår som är lätt att hantera. Den doftar även härligt och håller länge.

Därför måste du välja MorroccanOil Intense Hydrating Mask

Trots den korta användningstiden på 5-7 minuter blir håret mjukt och lent direkt, och vid regelbunden användning även hälsosammare. Torrt hår går lättare av och blir skadat av sånt som värmestyling, hårtvätt och annan yttre påverkan. Intense Hydrating Mask ger precis det, intensiv fukt, och den återfuktar på djupet och motverkar att håret blir torrt och skadat. Som vanligt med MoroccanOils produkter har de en mjuk, härlig doft som stannar i håret. 

Den innehåller arganolja som ger håret elasticitet och glans, glycerin som tillför ordentligt med fukt, och närande linfröextrakt. Ett extra bra val för dig med medeltjockt eller tjockt hår i behov av fukt, då den krämiga inpackningen återfuktar rejält och räcker samtidigt väldigt länge då den är dryg.

Det vi liker:
 • Intensivt återfuktande
 • Ger mjukt, väldoftande hår
 • Bäst för medeltjockt till tjockt hår i behov av fukt

Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 300ml – bästa inpackningen för blont hår

Detta är en silverinpackning, som på samma sätt som ett silverschampo motverkar brassiga toner i blont, blonderat och grått hår och istället lämnar dig med en vacker kallare och naturligare ton. Vald till bästa silverhårinpacking av Damernas Värld.

Därför måste du välja Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 

Om du har blond, ljusbrunt eller grått hår kan det troligen ibland kännas lite gulaktigt, speciellt när det gått ett tag sen du var hos frisören. Den här inpackningen är fantastisk på att snabbt neutralisera de gula tonerna och när den sköljs bort lämnar den en fin askigare ton. Fördelen med en inpackning framför ett silverschampo är att den även är vårdande och mjukgörande så du får både en fräschare hårfärg och mjukt hår. 

Damernas Värld utsedde den till en av de bästa hårinpackningarna och gav den högt betyg för hur den fick färgen att se ut som man precis kommit från frisören. Silverprodukter kan ha en uttorkande och slitsamt effekt på håret men som inpackning kontras det med massor av fukt och näring till håret, så att du får en fin färg utan att håret blir torrt.

Färgen håller sin ton mellan i 4-10 tvättar och innehåller också Maria Nilas Colour Guard som skyddar din hårfärg mot färgförlust. Ett superval för dig med ljust eller blonderat hår då du får både näringen och fukten av en inpackning samtidigt som ditt hår får en mycket fräschare ton som håller i många tvättar. Den kommer även i andra nyanser för att fräscha upp mörkare hårfärger.

Det vi liker:
 • Fräschar upp blont hår så det ser nyfärgat ut
 • Skyddar med Colour Guard
 • Återfuktar och mjukgör

Redken Extreme Strength Builder Plus Fortifying Mask 250ml – för dig med skadat och färgat hår

En stärkande hårinpackning som stärker och reparerar skadat och färgat hår. Inpackningen är full av stärkande ceramider, proteiner och lipider som gör att håret genast känns motståndskraftigare.

Därför måste du välja Redken Extreme Strength Builder Plus Fortifying Mask

Redken Extreme Strenght Builder Plus Fortifying Mask är djupverkande och vårdar slitet hår, som byggs upp och får tillbaka sin styrka. Bra för dig med extremt slitet och skadat hår, som kanske utsatts för mycket färg eller blekning eller av andra anledningar är i stort behov av vård. 

Den innehåller en hög andel ceramider som vårdar och reparerar hårstråna. Inpackningen bygger upp hårets proteiner, hjälper motverka kluvna toppar, och återställer hårets inre styrka och glans. Applicera på rent hår och låt sitta i 5-15 minuter. Om ditt hår blivit skadat av för många behandlingar är detta ett måste för att återställa håret som blir friskare och välmående igen.

Det vi liker:
 • Ger nytt liv till skadat och färgat hår
 • Stärker håret och skapar ett skydd mot att hårstråna bryts av
 • Håret blir glansigt och välmående

REF Intense Hydrate Masque 200ml – bästa veganska alternativet med naturliga ingredienser

Detta är en regenererande inpackning från ett svenskt märke som är 100% veganskt. Berikad med botaniska extrakt och ekologisk kokosolja för ett mjukt, återfuktat hår på ett naturligt sätt.

Därför måste du välja REF Intense Hydrate Masque

För dig som vill ha en mer naturlig och 100% vegansk produkt så är detta ett bra val där du inte behöver kompromissa med resultatet. Inpackningen är vegansk och helt fri från sulfater och parabener. Istället är den fullproppad med naturliga oljor som ekologisk kokosolja som tränger in djupt i hårstråna och återfuktar, och bergamottolja som ger en fin, långvarig glans. Innehåller också stärkande quinoa protein. 

Hårinpackningen ger även skydd mot färgförlust, vilket är ett plus för dig som har färgat eller slingat hår. Du får fint, mjukt, återfuktat och skyddat hår. 

Inpackningen ska sitta i mellan 5-10 minuter och resultatet blir härligt mjukt hår som doftar gott och är lätt att reda ut. REF Intense Hydrate Masque kommer dessutom i en praktisk pumpflaska som är lätt att använd och ger lagom med produkt.

Det vi liker:
 • 100% vegansk
 • Skyddar mot färgförlust
 • Har en regenererande effekt med hjälp av naturliga oljor och extrakt

Davines Oi Hair Butter 250ml – bästa inpackningen mot friss

Känns ditt hår frissigt och oredigt? Då är den här inpackningen för dig! Den ger extrem mjukhet och lyster till håret, och skyddar även mot skadliga UV-strålar med hjälp av antioxidanter. Du blir snabbt av med frissigt, torrt hår med den här produkten och den gör att håret doftar härligt och länge.

Därför måste du välja Davines Oi Hair Butter

Om du vill återfukta ditt hår och motverka friss, samtidigt som ditt hår doftar underbart riktigt länge, är detta hårinpackningen för dig. Den innehåller antioxidanter som ger skydd mot skadliga UV strålar och är fullproppad med roucou olja – en olja rik på betakaroten som hjälper stimulera melaninproduktionen, vilket hjälper bibehålla ditt hårs naturliga pigment och ger otrolig glans och mjukhet. 

Davines Oi Hair Butter trollar bort friss och håret blir mjukt som smör. Den doftar även härligt och doften sitter i håret länge, så håret känns fräscht, mjukt och väldoftande även långt efter tvätt. Ett stort plus är att Davines är ett miljövänligt företag som satsar på klimatkompenserade fabriker och förpackningar, med tanken att skönhet och miljö kan gå hand i hand.

Det vi liker:
 • Motverkar friss
 • Ger håret en härlig lyster
 • Miljövänligt företag

Kérastase Resistance Extentioniste Masque 200ml – inpackning som främjar dina hårlängder

Om du är ute efter att ge ditt hår den styrka och näring det behöver för att växa sig längre på ett friskt sätt, är detta en bra inpackning för dig. Den stärker hårstråna från rötterna ut i topparna och resultatet blir friskare hår som växer fortare.

Därför måste du välja Kérastase Resistance Extentioniste Masque

För att få starkt, långt, välmående hår är detta en fantastiskt mask. Kérastase är ett känt hårvårdsmärke med produkter av hög kvalite, och detta är inget undantag. Keratin stärker hårfibrerna och den innehåller även ingredienser som hjälper till att försegla kluvna toppar. 

Tillsammans ger de starkare, hälsosammare hår som inte går sönder lika lätt och därför kan växa sig starkare. Inpackningen hjälper också att återfukta hårbotten och förbättra hårets elasticitet. Resultatet – längre, motståndskraftig och friskt hår med studs. Dessutom har den en diskret, lyxig doft!

Det vi liker:
 • En reparerande hårinpackning för motståndskraftigt hår
 • Förstärker och skyddar skadat hår
 • Vid regelbunden användning växer håret sig längre och starkare

Loreal Paris Elvital Total Repair 5 Instant Miracle Reconstructing Treatment 200 ml – bästa budgetvalet

En mycket prisvärd hårinpackning som reparerar och ger tillbaka håret sin naturliga styrka med hjälp av keratin och ceramider. Den är full av fukt och stärkande proteiner och håret blir mjukt och glansigt länge.

Därför måste du välja Loreal Paris Elvital Total Repair 5 Instant Miracle Reconstructing Treatment

Du får mycket för pengarna med den här inpackningen, och känns ditt hår skadat och livlöst kan den snabbt ge tillbaka hårets naturliga styrka och glans. Inpackningen är formulerad med pro-keratin och ceramider som stärker håret och gör det mer motståndskraftigt. Vid regelbunden användning minskar den intrycket av kluvna toppar och håret lämnas mjukt och lent. Det är en bra hårinpackning för alla hårtyper som inte tynger ner håret och du får en stor förpackning till ett fantastiskt pris.

Det vi liker:
 • Stärkande och återfuktande
 • Bra budgetpris
 • Mjukgör utan att tynga ner håret

Välj den bästa hårinpackningen för dig

Det finns generellt två sorters hårinpackningar – fuktgivande och stärkande. De flesta återfuktar effektivt och gör håret mjukt och följsamt, samtidigt som de tillför näring. Men det finns också stärkande, reparerande hårinpackningar med proteiner som t.ex. keratin. Dessa är utformade speciellt för att reparera skadat hår och stärka hårstråna för mer motståndskraftigt, välmående hår. Så är ditt hår väldigt slitet och skadat är det en reparerande inpackning du ska välja. Men är det torrt välj en återfuktande inpackning för optimal fukt. 

För torrt eller normalt hår ger en vanlig återfuktande inpackning massor av fukt och näring till ditt hår. Torrt hår ser trist ut och blir lätt skadat, så fukt är a och o inom hårvård. Håret blir härligt mjukt och lättare att kamma ut.

För skadat hår ska du välja en reparerande hårinpackning för att återställa håret så att du får friskt och välmående hår igen. 

Det finns även inpackningar med speciella fördelar utöver fukt och stärkande, som silverinpackningar för blont hår, färgbevarande inpackningar och en del är gjorda med ingredienser som är extra bra mot t.ex. frissighet. 

Här har vi listat vad du ska titta efter i en hårinpackning beroende på din egen hårtyp:

 • Torrt hår: Om du har torrt hår är en hårinpackning med närande, fuktgivande naturliga oljor din bästa vän. Låt din inpackning sitta lite extra länge om du har väldigt torrt hår, och du kan även sätta den en halvtimme innan du hoppar in i duschen för extra fukt.
 • Skadat och slitet hår: Om du har väldigt torrt och skadat hår, välj en reparerande inpackning. De innehåller stärkande proteiner som hjälper bygga upp håret och ge dig starkare, friskare hår. 
 • Tunt hår: Du kanske tänker att en hårinpackning är för mycket för ditt hår, men alla hårtyper kan ha nytta av en bra inpackning ibland. Välj en inpackning gjord speciellt för fint hår, eller leta efter något med lite lättare konsistens som ger fukt med hjälp av honung eller mindre feta oljor som jojoba som inte tynger ner. Håll dig till en gång i veckan men skippa inte inpackning – det är som en ansiktsmask för ditt hår som ger det där lilla extra. Håret blir mjukt och glansigt och de gör att du löper mindre risk för kluvna toppar och skadat hår.
 • Tjockt hår: Tjockt hår kan hantera lite fetare oljor och ingredienser utan att bli nedtyngt, så kör gärna på en fetare, krämig konsistens och näringsrika oljor som kokosolja och olivolja. Du kan med fördel låta inpackningen sitta i över natten och vakna upp till härligt mjukt hår. 
 • Lockigt hår: Lockigt hår blir lätt torrt, så välj en fuktgivande inpackning, gärna med kokosolja som ger mjuka, studsiga lockar. Lockig hår kan kännas frissigt så välj gärna en inpackning med glycerin, som tar upp fukt ur luften och lägger sig som ett skyddande lager runt hårstråna. Det finns även vissa inpackningar gjorda speciellt för lockigt hår. 
 • Färgat hår: För blont hår välj en silverinpackning med violetta toner som neutraliserar gulaktiga och brassiga toner. Det är en fördel att använda en inpackning istället för silverschampo som kan torka ut. Om du har färgat hår är linfröolja bra för att bibehålla färgens fräschör länge, och det finns inpackningar för mörkare hårfärger med.

Hur använder man en hårinpackning?

Det finns lite olika sätt att få ut det mesta av din hårinpackning. Viktigt är att alltid försöka se till att håret är handdukstorkat innan du sätter i din inpackning, då hårstråna har svårt att ta till sig fukten om håret är väldigt vått.
Till vardags och för hår av normal kvalité går det såklart bra att följa instruktionerna och låta masken sitta i den rekommenderade tiden, vilket brukar vara allt från 3-20 minuter.
Det gör ingen skada att låta en hårinpackning sitta längre än den rekommenderade tiden och ju mer torrt och slitet hår du har desto längre bör den sitta i för att ha maximal verkan. Nedan har vi samlat lite tips och saker att tänka på när du använder din inpackning:

Glöm inte balsam!

Det är lätt att tänka att du kan skippa balsam när du har använd en hårinpackning, eftersom det gör håret mjukt och lättare att reda ut. Men en inpackning ersätter inte balsam utan var alltid noga att sätta balsam efter att du sköljt ur din inpackning, för att stänga topparna och undvika att de blir kluvna. En inpackning ger dessutom bäst resultat när det är dags att kamma igenom håret om du använder balsam efteråt. Glöm inte heller att alltid börja med schampo, eftersom det öppnar upp hårstråna så att din inpackning kan sjunka in ordentligt. 

Hur regelbundet bör du använda en hårinpackning?

Om du har väldigt tunt, fint hår, räcker det kanske med en gång i veckan. Annars fungerar det bra med 1-2 gånger i veckan, och vill du använda din inpackning oftare går det alldeles utmärkt, så länge ditt hår inte känns nedtyngt eller oljigt som resultat. Men en gång i veckan är minimum för bäst effekt, och du kommer märka skillnad på ditt hårs välmående och mjukhet. 

Innan duschen

Men för en extra fuktboost kan du välja att sätta i din hårinpackning på torrt hår, även om det kanske låter konstigt, och låta den sitta i ca 30 minuter innan du hoppar in i duschen och sköljer av. 

Över natten

Ett annat tips för extra fukt är att sova med din hårinpackning. Detta är en dunderkur för riktigt torrt och skadat hår och det bästa du kan göra för att få håret mjukt och välmående igen. Sätt i din hårinpackning som ett sista steg i handdukstorkat hår. Täck sen håret med en duschmössa, handduk eller sjal som håller sig på plats. Skölj ur i duschen på morgonen och följ med balsam. Torrt och slitet hår kommer märka en enorm skillnad! 

Kamma – inte borsta!

Om du har trassligt hår, blir det lättare att reda ut om du använder en bredtandad kam redan i duschen medan din inpackning sitter i. En bredtandad kam är alltid det bästa för håret att reda ut när det är vått – spara borsten till torrt hår istället. 

FAQ

Vilken hårinpackning ska jag välja?

Vår favorit är Maria Nila Palett True Soft Masque - en härlig inpackning som ger mjukt, silkeslent hår med extra glans och volym. Passar alla hårtyper. Men har du t.ex. väldigt slitet eller färgat hår läs vidare i vår guide för att hitta bästa inpackningen för dig!

Hur använder man en hårinpackning?

Schamponera och handdukstorka innan du fördelar inpackningen jämnt i hela håret. Låt det sitta i minst den tiden som är angiven, skölj ur, och följ sen med balsam.

Hur länge ska inpackningen sitta i?

Minst den minimitid som står på förpackningen, men det är bara bra att ha i dem längre. De flesta är mellan 5-20 minuter men man kan även ha den över natten för extra fukt. Läs våra tips om hur du får ut det mesta av din hårinpackning!