Bästa hårmousse 2022 – Ge håret volym på ett enkelt sätt

1
Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse

Schwarzkopf OSiS+ Grip Extreme Hold Mousse ger håret mängder av glans och volym. Som om det inte vore nog bidrar mousset med en fantastisk hållbar stadga, utan att det känns kladdigt eller svårhanterat då håret ska stylas. Det är med andra ord inte konstigt att denna hårmousse är vår bäst i test vinnare! Därför måste du välja Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse Känner du ofta att det är svårt att kontrollera stylingen, och…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse 108,50 kr. Frisør Shoppen
Maria Nila Pure Volume Mousse 219 kr. Donna Beauty
MoroccanOil Curl Control Mousse 197,10 kr. Donna Beauty
LANZA Healing Volume Root Effects Spray##
Björn Axén Volume Medium Hold Mousse 107,50 kr. Beautycos
Davines More Inside Volume Boosting Mousse 279 kr. Bombola

Hårmousse är din bästa vän när du vill ge ditt hår ett riktigt lyft med mycket volym och fyllighet. Med hjälp av en hårmousse kan du få till de där naturliga strandlockarna precis som den där klassiska Hollywoodfrisyren som alla Hollywoodkändisar har. Hur du än vill styla ditt hår är en mousse bra att ha nära till hands.

För oss som bor i Sverige och Skandinavien kan en hårmousse göra väldigt stor skillnad – våra tunna och torra hår kan gå från platta och livlösa till fulla av liv och textur på bara några sekunder. Med en hårmousse kan du nå nya nivåer av styling. Samtidigt är det en produkt som ger fukt och bättre textur. Även de dagarna då håret behöver en riktig boost passar hårmousse perfekt.

Vi har satt ihop ett hårmousse bäst i test där vi samlat de 6 olika hårmousse på marknaden. De har alla olika egenskaper så att du kan hitta en favorit oavsett hårtyp. Säg hejdå till ett tungt, volymlöst och platt hår genom att investera i en riktigt bra hårmousse!

Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse – hårmousse bäst i test

Schwarzkopf OSiS+ Grip Extreme Hold Mousse ger håret mängder av glans och volym. Som om det inte vore nog bidrar mousset med en fantastisk hållbar stadga, utan att det känns kladdigt eller svårhanterat då håret ska stylas. Det är med andra ord inte konstigt att denna hårmousse är vår bäst i test vinnare!

Därför måste du välja Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse

Känner du ofta att det är svårt att kontrollera stylingen, och att det är den som kontrollerar dig istället för tvärtom? Om du vill ändra på det kan Schwarzkopf Osis+ Grip 4 Extreme Hold Mousse vara ett riktigt bra alternativ.

Med denna hårmousse får du den bästa stadgan på marknaden, samtidigt som du själv kan bestämma hur mycket volym du vill ha i håret. Många som använder moussen säger att den är väldigt lätt att hantera och att man slipper den klibbiga känslan på händerna. Det gillar vi verkligen!

Det är inte heller svårt eller krävande att använda denna hårmousse. Viktigt är dock att du först skakar flaskan ordentligt. Sedan applicerar du en lagom mängd i handen – det brukar dock ofta vara bra att ta lite mindre än vad man kanske tror – och arbetar in det i håret. Tänk på att en liten mängd räcker långt för att håret ska kännas lätt men ändå få en textur som håller hela dagen. 

Ger skydd mot värme för mångsidig användning

En annan fördel med vår bäst i test vinnare är att den skyddar mot värme om du vill föna håret. Moussen passar med andra ord lika bra att applicera i handdukstorkat hår som i torrt hår. Applicerar du det innan föning får håret lite extra volym när du fönar det. Produkten har även en antistatisk effekt som motverkar flygigt och elektrisk hår.

Det finns ingen tvekan om att detta är en mousse som passar alla olika hårtyper och som kan komma till användning oavsett stylingbehov. För dig som enkelt vill få till hållbara, voluminösa och glansiga resultat som håller hela dagen ska du verkligen investera i Schwarzkopf Osis+ Grip 4 Extreme Hold Mousse.

Det vi liker:
 • Schwarzkopf OSiS+ Grip Extreme Hold Mousse ger håret mängder av glans och volym. Som om det inte vore nog bidrar mousset med en fantastisk hållbar stadga, utan att det känns kladdigt eller svårhanterat då håret ska stylas. Det är med andra ord inte konstigt att denna hårmousse är vår bäst i test vinnare!

Maria Nila Pure Volume Mousse – Bästa hårmousse för normalt hår

Maria Nila Pure Volume Mousse passar bäst för dig som har en normal hårtyp. Denna produkt gör håret mjukt, fylligt och starkt på en och samma gång. Moussen stylar håret och ger fina resultat samtidigt som det har en vårdande effekt. Riktigt bra och prisvärt!

Därför måste du välja Maria Nila Pure Volume Mousse

Maria Nila är hårvårdsmärket du ska vända dig till då du vill köpa effektiva men prisvärda produkter för alla hårtyper. Deras Pure Volume Mousse är inget undantag. Här får du en hårmousse som erbjuder det mesta du behöver, just för att du ska slippa fylla upp hela badrumsskåpet med hårvård. Vid bara en applicering får håret ta del av såväl vårdande egenskaper som ingredienser som bidrar till bra styling, som dessutom håller hela dagen. 

Moussen är vegansk och är inte testad på djur. Det gör att produkten är snällare mot dig, djuren och miljön vilket för oss är ett extra plus. Ingredienserna såväl som produkten är tillverkade i Sverige och främjar därmed en mer hållbar hantering. Vill du använda mer hållbara och miljövänliga produkter är det den här du ska satsa på – till och med förpackningen är klimatkompenserad. 

Skyddar håret och bevarar dess färg

Med denna mousse kan du även skydda ditt hår mot fria radikaler och UV-strålning som kan skada och i vissa fall missfärga håret. Det då produkten har ett så kallat Color Guard Complex som innebär att denna volume mousse vårdar håret samtidigt som den skyddar mot sådant som kan skada det. Denna Color Guard Complex gör även att färgat hår behåller sin färg bättre.

Om du är på jakt efter en produkt som ger volym, hållbar stadga och riktigt härlig textur är hårmoussen från Maria Nila helt klart en vinnare. Den är enkel att arbeta in och kladdar inte, oavsett hårtyp och styling. Du kan även vara säker på att håret kommer se bra ut då produkten enkel fördelas jämnt i hela håret. 

Det vi liker:
 • Stylar och vårdar håret i ett
 • 100 % vegansk
 • Färgbevarande volymmousse som ger extra långvariga resultat

MoroccanOil Curl Control Mousse – Hårmousse bäst i test för lockar

Få kontroll över lockigt hår med hjälp av Moroccan Oil Control Mousse. Med ett innehåll av arganolja är denna mousse väldigt vårdande och ger ett resultat som håller i flera timmar. Applicerar du produkten i håret kan du tacka adjö till allt som heter friss och tovor – håret får riklig med fukt och glans oavsett situation.

Därför måste du välja MoroccanOil Curl Control Mousse

Vill du investera i en hårmousse som är lätt att applicera och som inte kladdar? Då kan Moroccan Oil Control Mousse vara den bästa investeringen för dig! 

Detta är en mousse som appliceras jämnt i håret utan att varken tynga ner eller göra det kladdigt. För dig som har lockigt eller vågigt hår, där du önskar behålla och framhäva lockarna, kommer denna mousse göra susen. Dina lockar kommer dessutom att lukta gott samtidigt som de hålls mjuka och följsamma hela dagen.  

Trots att moussen ger dig mjuka lockar är detta en kraftfull produkt som verkar på djupet. Den är effektiv när det kommer till att motverka torrt hår då den återfuktar alla lager i hårstråna. Samtidigt är detta en produkt som ger stadga av den mest optimala typ, och som därmed även ger en sjukt snygg styling. Moussen ger dig också glans utan klibbiga händer eller rester i sikte! 

Arbetas in i nyduschat, handdukstorkat hår

För att du ska få den bästa effekten av moussen är det bäst att arbeta in den i nyduschat, handdukstorkat hår. Kamma sen igenom håret med fingrarna och låt det lufttorka en stund. Därefter kommer du se hur volymen på dina lockar höjs, hur mjuka och följsamma de blir och hur fräsch ditt hår ser ut. 

Ta kontrollen över din styling med denna kraftfulla och vårdande hårmousse. Moroccan Oil Control Mousse är helt klart bäst i test när det kommer till lockiga hårtyper som vill såväl bevara som främja det naturliga barret på bästa sätt!

Det vi liker:
 • Gör lockarna och skruvarna mjuka
 • Kraftfull produkt som håller länge
 • Återfuktar och mjukgör håret på djupet

LANZA Healing Volume Root Effects Spray – Bästa hårmousse för mer volym

Få volym ända från hårbotten med Lanza Healing Volume Root Effects. Detta är en hårmousse som ger riktigt med volym till håret utan att det varken känns eller ser fake ut. Samtidigt får håret en glans och lyster som är svår att slå. Säg hejdå till tunt, hängigt och livlöst hår och säg hej till volym!

Därför måste du välja LANZA Healing Volume Root Effects Spray

Med LANZA Healing Volume Root Effects kan du hjälpa håret på traven när det kommer till att få fram dess naturliga volym. När du applicerar denna hårmousse ökar nämligen hårets egna volym med upp till 60 %! Som om inte det vore nog får håret en fantastisk lyster och textur såväl som mängder av fukt på ett naturligt sätt. Perfekt för dig som har livlöst, tungt och hängigt hår.

Tack vare dessa egenskaper är det många som beskriver moussen som den mest volymgivande på marknaden – vi kan inget annat än att hålla med. Volymen gör inte bara att dina hårstrån blir mycket tjockare, vilket i sin tur gör att ditt hår ser mycket fylligare och mer hälsosamt ut. Utan volymen gör också att du kan gå hela dagen utan att behöva tänka på hårets stadga. 

Skumsprayen skyddar också ditt hår mot värme från hårfönen, locktången, plattången eller vilket stylingredskap med värme du än använder. Det tack vare dess kaktusextrakt. Precis som att hårstråna skyddas så skyddas även hårbotten vilket gör stor skillnad för såväl känslan som för resultat. 

Hårmousse i form av en skumspray

En något unik egenskap med denna hårmousse är det är som ett skumspray snarare än en mousse. Trots det ger den samma effekt och bidrar med samma kvalitéer till håret. Fördelen med denna utformning är dock att du slipper använda händerna för att arbeta in produkten. 

Istället sprayar du den direkt på håret oavsett om du har fuktigt eller torrt hår. Vill du få maximal volym bör produkten sprayas i hårbotten och sen arbetas ut i topparna.

 Vi kan inte säga så mycket mer än att denna mousse gör magi. Genom att investera i en hårmousse som denna kommer du helt klart få frågor om hur du lyckas få till en sådan volym! Det är inte många andra skumsprayer som kan ge samma voluminösa och lyxiga resultat som denna. Helt klart den bästa volymprodukten för fint hår som ofta hänger och känns livlöst.

Det vi liker:
 • Volymgivande hårmousse för hängigt och livlöst hår
 • Ger tjocka hårstrån
 • Skyddar mot värme under styling

Björn Axén Volume Medium Hold Mousse – Hårmousse bäst i test för känslig hårbotten

Att ta hand om sin hårbotten är något som alla borde göra, det speciellt om du vill att ditt hår ska se hälsosamt ut. Detta är dock extra viktigt för dig med känslig hårbotten – då är Björn Axén Volume Medium Hold Mousse ett väldigt bra val. Den är skonsam mot håret samtidigt som den ger fantastisk volym och stadga.

Därför måste du välja Björn Axén Volume Medium Hold Mousse

Hårmoussen från Björn Axén är det perfekta alternativet för dig som på ett skonsamt sätt vill vårda den känsliga hårbotten och dina fina hårstrån. Tack vare dess hypa-allergenic parfym behöver du inte oroa dig för oönskade reaktioner i form av torr hud, röda prickar eller mjäll. Istället är produkten utformad med ingredienser som är speciellt framtagna för dig som behöver ta hand om din hårbotten lite extra. 

När du använder denna hårmousse skyddar du inte bara ditt hår och din hårbotten, utan du skyddar även djuren. Det då hårmoussen är vegansk vilket innebär att den är snäll mot både dig, djuren och vår miljö. I och med att den är vegansk är den inte heller testad på djur, vilket vi och förhoppningsvis du tycker är väldigt bra.  

Lyfter fram hårets egna volym och stadga

Det slutar dock inte där! Utöver att detta är en mycket skonsam produkt som är den även perfekt för dig som vill få fram din naturliga volym och stadga. Hårmoussen har en lätt formula som varken tynger ner eller plattar till håret, utan snarare får du motsatt effekt. Du får volym utan att behöva anstränga dig, samt utan att ha den där känslan av att håret är fullt av produkter. 

Sist men inte minst har produkten ett UV-filter som gör det till ett värmeskyddande hårmousse. På så sätt reduceras slitage från utomstående aspekter, till exempel från solljus. Med hårmousset är ditt hår alltså skyddat på bästa möjliga sätt. För att få maximal styling med Björn Axén Volume Medium Hold Mousse ska den arbetas in i fuktigt hår, där du sen fönar håret i motsatt riktning. 

Det vi liker:
 • Vegansk hårmousse som vårdar känslig hårbotten
 • Lätt formula som inte tynger ner håret
 • Skyddar mot slitage

Davines More Inside Volume Boosting Mousse – Bästa hårmousse i premiumklassen

Få fylligt och voluminöst hår med medium stadga genom att använda Davines More Inside Volume Boosting Mousse. Här boostar du hårets rejält för att på sikt förbättra dess egen styrka och skyddsbarriär mot yttre slitage. Denna mousse har även en fuktgivande effekt som ger håret liv och mer glans.

Därför måste du välja Davines More Inside Volume Boosting Mousse

Slipp färgämnen och andra ingredienser som kan skada håret. Här får du en hårmousse fritt från parabener och tillsatta färgämnen som tar din styling till nästa nivå.

Med denna mousse kommer du både se och känna stor skillnad när det kommer till resultat, det utan att ta bort den naturliga känslan. Det också utan att behöva kompensera med volymen. Att denna volume mousse från Davines ger volym finns det ingen fråga om!

Det vi tycker är extra bra här är att håret får sitt liv tillbaka tack vare moussens boostande effekt som verkar på djupet. Det resulterar också i en fin, hälsosam, glansig finish. Håret blir fylligare och får en stadga som håller hela dagen. 

Funkar lika bra för alla hårtyper

En annan avgörande egenskap som gör Davines More Inside Volume Boosting Mousse till en av våra bäst i test deltagare är att den kan användas av alla hårtyper. Oavsett som du har lockar eller vågor, om du har platt eller fluffigt hår, tjockt eller tunt hår, torrt eller mjukt hår kommer denna mousse göra jobbet. 

Den torkar inte ut håret eller gör att håret känns stelt som andra mousser kan göra. Utan istället blir håret mjukt och får den volym du önskar, utan krångel eller kompensationer. Man skulle nästan kunna säga att denna mousse fungerar som en fiber mousse då den bidrar till snygg styling samtidigt som den är snäll mot håret. 

Moussen räcker också länge då du inte behöver använda alls mycket för att få till bästa möjliga effekt och volym som sitter kvar i håret tills nästa tvätt. Det finns många fördelar att fånga här!

Det vi liker:
 • Hårmousse utan tillsatta färgämnen
 • Ger håret mycket glans
 • Passar alla hårtyper

Hur använder man hårmousse?

Precis som med alla andra hårvårdsprodukter kan olika hårmousse passa olika bra för olika hårtyper. Samtidigt kan olika hårmousse ge olika effekt och resultat beroende på om du använder de i fuktigt eller torrt hår. De allra flesta hårmousse fungerar dock bäst i handdukstorkat hår. För att få bästa effekt ska du alltså föna och styla håret efter det att du har arbetat in din hårmousse i håret.

Vad handdukstorkat hår innebär kan dock variera. Det bästa är att ha nytvättat hår, där du sen antingen låter det lufttorka lite eller så torkar du det med en handduk tills det blir fuktigt. Håret ska inte vara torrt, men inte heller blött. Vid applicering börjar du med att skaka din hårmousse följt av att du applicerar en lagom stor klick i handen – börja hellre med för lite än för mycket.

Gnugga runt moussen lite i händerna och arbeta sen in det i hårbotten med cirkulära, masserande rörelser. Det är bra att dra ut mousse i längderna och topparna för att bidra med lite extra volym och stadga även där. Sen är det upp till dig om du vill låta håret lufttorka eller om det ska fönas och stylas. Det är dock när du väljer att föna håret som du kan få lite extra volym!

Applicering för olika hårtyper

Som vi tidigare var inne på är det dock även avgörande vilken hårtyp du har för att resultatet med hårmoussen ska bli så bra som möjligt. Din hårtyp kan även vara avgörande för vilken appliceringsmetod du ska använda.

Applicera hårmousse i lockigt hår

Har du lockigt hår rekommenderas det att du trycker ut en liten mängd av din mousse i handen, följt av att du arbetar in den i fuktigt hår. När du ska arbeta in moussen börjar du på mitten av lockarna och arbeta dig sen neråt mot topparna. För mer textur kan du använda en kam för att fördela moussen jämnt i hela håret. Undvik applicering i hårbotten.

Applicera hårmousse i platt hår

Är ditt hår platt och rakt ska du använda moussen i hårbotten, för att sen arbeta ut det och dra det något neråt mot topparna.

Vill du få en naturlig och somrig look kan du applicera moussen i fuktigt hår, fläta håret och föna flätorna. Föna dock inte så att håret blir helt torrt, utan när det nästan är torrt låter du flätorna lufttorka i några timmar för att sen släppa ut dem – vips har du fantastiska sommarlockar!

FAQ

Vilken hårmousse är bäst i test?

Idag finns det mängder av olika hårmousse att välja mellan på marknaden, det för alla olika hårtyper och önskemål gällande såväl resultat som användning. Frågar du oss finns det dock ingen tvekan om att vår vinnare i hårmousse bäst i test är Schwarzkopf OSiS+ Grip 4 Extreme Hold Mousse – det är en prisvärd, mångsidig och lätthanterlig hårmousse som bidrar med en hållbar stadga och en otrolig volym.

Vad är hårmousse?

Hårmousse är en hårprodukt som bidrar med mängder av volym och stadga såväl som fyllighet, glans, textur och följsamhet. Genom att applicera produkten kommer håret se naturligt tjockare och mer hälsosamt ut samtidigt som du uppnår stylingresultat som håller hela dagen.

Varför ska jag använda hårmousse?

För att få ge håret mer volym och långvarig stadga är hårmousse nästan ett måste. Hårmousse är den produkt som kan ge ditt hår volym, fyllighet, textur och glans på en och samma gång, så att du kan uppnå det där perfekta håret som nästan bara går att drömma om.

Vilket hårmousse passar bäst för mitt hår?

Olika hårmousse passar olika bra för olika hårtyper. Har du tjockt hår ska du välja en hårmousse som ger stadga, medans torrt och frissigt hår behöver en hårmousse med återfuktande ingredienser. Tunt hår behöver en mousse som ger maximal volym för att få en styling som håller hela dagen.