Bästa hårserum 2022 – motverka torrt och frissigt hår med denna mirakelprodukt

1
Kerastase Resistance Extentioniste Serum

Kerastase Resistance Extentioniste Serum är ett hårserum som inte kommer göra dig besviken. Trots att det är väldigt dyrt ger det otroligt mycket för pengarna – det stärker håret så att det växer bättre, det mjukgör och ger glans, och så både ser och doftar håret så fräscht. Helt klart vår bäst i test vinnare! Därför måste du välja Kerastase Resistance Extentioniste Serum Om du tidigare hört talas om Kerastase och deras hårprodukter vet du…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Kerastase Resistance Extentioniste Serum 245,30 kr. Amazon
Maria Nila True Soft Argan Oil##
LANZA Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum 230 kr. Frisörshop
Ida Warg Moisture Serum##
The Ordinary Multi-Peptide Serum 248,40 kr. Feelunique
Olaplex No.7 Bonding Oil##

Oavsett om du har torrt hår, frissigt hår, skadat hår, tjockt hår eller riktigt tovigt hår kan ett hårserum göra susen. Ett hårserum är nämligen en produkt som är specifikt utformad för att göra ditt hår tjockare, friskare och mer glansigt. Det kan med andra ord vara räddningen för dig som upplever att ditt hår ofta trillar av, att det går sönder eller att det känns livlöst!

Viktigt att komma ihåg är dock att olika hårserum bidrar med lite olika saker. Somliga är specifikt utformade för att motverka håravfall och skador, medan andra är mer utformade likt en hårolja som mjukgör, reder ut och bidrar med glans. Det finns även hårserum som verkar skyddande, där det även stärker och bygger upp håret inifrån. 

Det finns därmed hårserum som kan passa alla olika behov, hårtyper och möjliga problem. Vi har samlat de 6 hårserum som anses vara bäst på marknaden, just för att underlätta då du ska hitta din favorit!

Kerastase Resistance Extentioniste Serum – bäst i test hårserum

Kerastase Resistance Extentioniste Serum är ett hårserum som inte kommer göra dig besviken. Trots att det är väldigt dyrt ger det otroligt mycket för pengarna – det stärker håret så att det växer bättre, det mjukgör och ger glans, och så både ser och doftar håret så fräscht. Helt klart vår bäst i test vinnare!

Därför måste du välja Kerastase Resistance Extentioniste Serum

Om du tidigare hört talas om Kerastase och deras hårprodukter vet du förmodligen också hur bra, och omtalade, de är. Det gäller även för deras hårserum, Resistance Extentioniste. Något vi kan garantera dig är att om du väljer att investera i denna produkt så kommer du inte bli besviken.

Detta är nämligen ett hårserum som verkligen gör ett bra jobb – det gör precis vad som utlovas, och till och med ännu lite mer. Trots att det är ett väldigt exklusivt hårserum, det vill säga både till kvalité och pris, får du väldigt mycket för pengarna. Vi anser att det är värt en investering alla dagar i veckan.

Till att börja med så är detta ett hårserum som verkligen gör skillnad när det kommer till att stärka håret. Tack vare att det bygger upp och återställer hårets textur inifrån och ut kommer ditt hår kännas som nytt efter användning. Det resulterar i sin tur i att ditt hår kommer växa sig längre, fylligare och friskare.

Mjukgörande effekt och fin glans

Du ser även direkta resultat då håret blir väldigt mjukt och glansigt. Det känns även lite extra lätthanterligt, vilket är perfekt för dig som har långt hår som ofta blir trassligt och tovigt. Oavsett vilken hårtyp du har kommer detta serum gör skillnad.

En annan fördel är att du inte behöver applicera mycket alls. Produkten är riktigt dryg och du kommer väldigt långt med lite. Snarare tvärtom så kan resultatet bli lite fettigt om du tar för mycket, så undvik det. 

Sist men inte minst bidrar serumet med en otrolig doft till håret. Vi förstår verkligen varför just detta hårserum är en så stor favorit hos många!

Det vi liker:
 • Exklusivt hårserum av hög kvalité
 • Gör vad som utlovas och lite till
 • Stärker håret så att det kan växa sig längre och friskare

Maria Nila True Soft Argan Oil – bästa budgetval

För dig som vill investera i ett något lite billigare hårserum kan vi verkligen rekommendera Maria Nila True Soft Argan Oil. Precis som namnet utlovar är detta mer som en hårolja och ett serum i ett då det både skyddar, mjukgör, minskar friss och bidrar med glans

Därför måste du välja Maria Nila True Soft Argan Oil

Det finns väldigt många fördelar med detta kombinerade hårserum och hårolja från Maria Nila. Deras True Soft Argan Oil är, precis som namnet utlovar, har nämligen egenskaper som liknar en hårolja, samtidigt som det bidrar med vissa effekter som liknar ett hårserum.

Frågar du oss, och många andra, skulle vi säga att det absolut bästa med den här produkten är att den faktiskt kan användas i alla olika hårtyper. Den kan vara något för lätt och tunn för de allra mest tjocka och grova hårtyper då resultaten för dessa inte blir överdrivet synliga.

Kan användas av de flesta hårtyper

Men å andra sidan så är den tillräckligt lätt för att kunna användas i fina, tunna hår utan att tynga ner eller kännas oljigt. Alla kan alltså vinna på att använda produkten trots att resultaten kan bli något olika. 

Överlag är det dock ett mycket bra hårserum då det snabbt absorberas av håret och bidrar med fukt och näring. Du kommer se att ditt hår blir mindre frissigt och att topparna blir mindre torra. Istället blir det mjukare, mer följsamt och får mer glans. 

Dessutom innehåller denna produkt Maria Nilas kända Color Guard Complex som skyddar håret mot UV-strålning och andra påfrestningar utifrån. Det är lätt att applicera, har en god godisdoft och är billigt

Det vi liker:
 • Billigt hårserum och hårolja i ett
 • Skyddar håret mot yttre påfrestningar
 • Mjukgör och adderar glans utan att tynga ner

LANZA Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum – bästa exklusiva hårserum

Gillar du att lägga lite extra pengar på exklusiva och lyxiga hårprodukter? Då kanske detta hårserum från Lanza kan bli en ny favorit för dig! Detta är nämligen ett hårserum som boostar och stärker håret inifrån, så att ditt hår kan hålla sig ungdomligt, friskt och fräscht. Det funkar faktiskt riktigt bra.

Därför måste du välja Lanza Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum

Lanza Healing Strength Neem Plant Anti-Aging Silk Serum är ett självklart val för många när det kommer till hårserum. Efter närmare research förstår vi verkligen varför! Trots att detta är ett rätt exklusivt hårserum som kommer till ett högt pris kan det verkligen vara värt en investering. 

Har du inte något emot att betala lite extra för en produkt som verkligen gör skillnad kommer du inte bli besviken. Detta hårserum ser nämligen till att ditt hår får en rejäl boost inifrån och ut, där det skyddar och stärker håret rejält. På sikt kommer det gör att ditt hår går av mindre.

Det i kombination med dess anti-aging egenskaper ger med andra ord riktigt bra resultat. Utöver att ditt hår kommer kännas mer friskt, fräscht och ungdomligt överlag kommer du även märka skillnad när det kommer till frissigt och elastiskt hår – dessa problem kommer vara ett minne blott.

Lider du av torrt hår som känns allmänt svagt och skadat så kan vi nästan garantera att detta serum gör susen, för så bra är det faktiskt. Det mjukgör, det känns bra att applicera, det lägger sig fint utan att tynga ner, och så bidrar det med glans. Som pricken över i:et är dess formula riktigt dryg, och så doftar det så gott!  

Det vi liker:
 • Exklusivt hårserum som boostar inifrån
 • Skyddar håret och bidrar med anti-aging för en ungdomligare look
 • Dryg formula som mjukgör utan att tynga ner

Ida Warg Moisture Serum – bästa hårserum för grovt hår

Här har vi ett mjukgörande, utredande och skyddande hårserum från Ida Warg. Deras Moisture serum bidrar med mycket fukt och näring och ser till att håret hålls smidigt, följsamt och glansigt, utan friss och flygiga hårstrån. Produkten har en krämliknande formula med en söt koladoft som enkelt fördelas genom håret.

Därför måste du välja Ida Warg Moisture Serum

Om du sen tidigare är ett fan av Ida Warg och hennes produkter kommer du med största sannolikhet även fatta stort tycke för deras Moisture Serum för håret. Detta är ett vitaliserande hårserum som specifikt ska gå in och stimulera håret för att väcka det till liv. 

Vi tycker att det lever upp till förväntningarna då det motverkar frissigt och torrt hår som är i behov av extra fukt. Det kanske inte ger några Wow-resultat för dig som har extremt skadat eller slitet hår, men skillnad gör det absolut. Det även om du har lite grövre och tjockare hår som behöver rätt kraftiga produkter.

Näringsrik formula som är lätt att applicera

Med dess näringsrika formula innehållande bland annat arganolja och avokadoolja kan du också se en direkt skillnad när det kommer till hårets följsamhet och glans. Så länge du inte applicerar för mycket produkt blir det varken fettigt eller tungt. 

Vi gillar att produktens formula är något fastare då det underlättar applicering och ger jämn fördelning. Kort sagt så är detta ett hårserum som fungerar bra överlag, och det kan användas av de flesta. Det gör skillnad trots att det kanske inte sker över natten.

Dessutom är det en mycket dryg produkt som kommer till ett bra pris. Det enda negativa vi vill poängtera är doften – för dig som gillar söta, rätt intensiva kolaliknande dofter kommer denna gå hem, men annars kan det bli lite för mycket.

Det vi liker:
 • Bra för dig som har frissigt, skadat och torrt hår
 • Håret blir mjukt, lent och får mycket glans
 • Lite fastare formula för smidigare applicering

The Ordinary Multi-Peptide Serum – bästa behandling för hårbotten

The Ordinary Multi-Peptide Serum är kort sagt ett mycket mångsidigt hårserum som verkligen bidrar med långvariga resultat. Använder du kontinuerligt produkten som en leave in behandling för hårbotten kan du motverka håravfall och skador, vilket leder till fylligare och tätare hår. Riktigt bra!

Därför måste du välja The Ordinary Multi-Peptide Serum

Det finns ingen tvekan om att The Ordinary och deras prisvärda men samtidigt väldigt aktiva produkter har tagit världen med storm. Sen märket introducerades på marknaden har många av deras produkter synts högt upp på diverse topplistor, bäst i test guider, hos stora influencers och runt om hos olika återförsäljare.

Med andra ord gör de något väldigt rätt! Detta gäller även deras mycket populära Multi-Peptide Serum för håret. Här kan du minst sagt förvänta dig resultat, det vill säga om du själv är hängiven för att ge dess komplexa formula tillräckligt med tid för att verka på riktigt. Applicerar du detta hårserum kontinuerligt under ett par veckor kommer du märka skillnad. 

Kraftig produkt som ger långvariga resultat

I och med att denna produkt ger väldigt stark effekt kan man nästan se det som en form av leave in behandling för hårbottnen. Dess främsta egenskap är nämligen att motverka håravfall för att ge fylligare och tätare hår, något den verkligen bidrar med på sikt. Tänk dock som sagt på att det inte sker över en natt.

Efter en periods användning kommer ditt hår inte bara se mer friskt och hälsosamt ut, utan det kommer även växa bättre och snabbare. Ditt hår kommer också bli mjukare och mer glansigt. Trots en komplex och mycket effektiv formula är detta en lätt produkt som varken tynger håret eller gör det fettigt. Så bra och så prisvärd!

Det vi liker:
 • Kraftig leave in behandling för hårbotten
 • Motverkar håravfall
 • Bidrar till ett långsiktigt fylligare och tätare hår

Olaplex No.7 Bonding Oil – bästa håroljan

Vill du investera i en riktigt välgörande och näringsrik hårolja? Kolla då in denna storfavorit från OlaPlex. Deras No.7 Bonding Oil är en populär produkt av flera olika anledningar, det inte minst då den är dryg och verkar på djupet utan att tynga ner håret. Produkten gör håret märkbart friskt, mjukt och glansigt.

Därför måste du välja Olaplex No.7 Bonding Oil

För oss fanns det ingen tvekan om att denna hårolja från OlaPlex skulle få vara med som en bäst i test vinnare i denna köpguide. 

Det inte bara på grund av alla de positiva omdömen och höga betyg vi sett att denna fått, utan vårt självklara val grundar sig också på att vi själva testat den här oljan ett flertal gånger. Och nöjda har vi minst sagt varit. 

OlaPlex No.7 Bonding oil är en riktigt koncentrerad olja som går djupt ner i hårets rötter. Tack vare dess komplexa men balanserade innehåll kan du känna dig säker på att ditt hår får vad det behöver för att må bra.

Produkten är mycket dryg och håller därmed länge, det vill säga trots att formulan är otroligt lätt. Detta är dock inte bara en fördel då du får mycket produkt för pengarna. Utan det är även en fördel så dess lätta formula är lättapplicerad samtidigt som du slipper fettigt och oljigt hår.

Stärker, reparerar och mjukgör på djupet

Vid applicering kommer oljan att reparera, stärka, bygga upp och mjukgöra håret på djupet. På så sätt får du en förbättrad hårkvalitet så att ditt hår kan växa sig längre och friskare. 

Du får även ett väldigt fint och glansigt hår som även doftar riktigt gott tack vare dess fräscha men milda doft. Vi gillar att produkten också innehåller värmeskydd!

Det enda negativa är att denna produkt är rätt dyr och att du får rätt lite i en förpackning. Annars är vi riktigt nöjda och anser att denna hårolja verkligen gör vad som utlovas.

Det vi liker:
 • Riktigt djupgående och koncentrerad hårolja
 • Dryg produkt som stärker och mjukgör utan att tynga ner
 • Håret blir friskt och fräscht med mycket glans

FAQ

Vilket hårserum är bäst i test?

Vi anser, utan tvekan, att det absolut bästa hårserumet på marknaden är Resistance Extentioniste Serum från Kerastase - det är ett exklusivt hårserum som verkligen motverkat frissigt, skadat och torrt hår. Däremot finns det mängder av olika hårserum att välja bland idag, så om vår bäst i test vinnare inte är din favorit kan du hitta andra riktigt bra alternativ i vår köpguide ovan.

Vad är ett hårserum?

Kort sagt är ett hårserum en mycket koncentrerad och effektiv hårprodukt som agerar likt en vårdande och mjukgörande leave in behandling, eller som ett serum för ansiktet. Dess lätta formula ser till att innehållet kan tränga ner i hårstråna på djupet, så att du får bästa möjliga effekt för skadat, slitet, trött och torrt hår.

Varför ska man använda ett hårserum?

Det finns väldigt många saker som talar för att du bör använda ett hårserum, det inte minst om du upplever att det är lite livlöst och tråkigt. Precis som att ett ansiktsserum ger en djupgående boost till ansiktet ger ett hårserum en riktigt effektiv boost till håret, som då kan motverka allt från frissigt och torrt hår till tunt hår, skadat hår och hår som går av.

Hur använder man ett hårserum?

Beroende på vilket hårserum du köpt och vad det är till för kan användningen variera något - somliga hårserum ska appliceras i hela håret och andra ska bara appliceras i längderna eller topparna likt en hårolja. Appliceringen kan även se olika ut då det gäller när det ska appliceras, det vill säga om det appliceras i torrt eller fuktigt hår eller om det kan appliceras när som.