Bästa herrparfymen 2022 – Vilken eau de toilette blir din favorit?

1
Versace Eros Men EdT 100 ml

Om du inte nöjer dig med något annat än det bästa är denna herrparfym från Versace ett säkert kort. Eros Eau de Toilette är en fräsch, intensiv och maskulin doft som uppskattas av många. En populär herrparfym av bra anledning! Därför ska du välja Versace Eros Men EdT 100 ml En herrparfym som ringas in med orden “kärlek, passion, skönhet och åtrå” är det väl svårt att inte bli nyfiken på? Och nyfiken blir man…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Versace Eros Men EdT 100 ml 407,77 kr. ParfumGroup
Viktor & Rolf Spicebomb Extreme EdP 90 ml 897,39 kr. echarme
Hugo Boss The Scent for Him EdT 50 ml 565 kr. Profumo
Christian Dior Sauvage EdT 60 ml 835 kr. Parfumdreams
Hugo Boss Hugo Man EdT 75 ml 404,89 kr. Fragrance Direct
Diesel Only The Brave EdT 125 ml 568 kr. Deloox
Paco Rabanne One Million Perfume EdP 100 ml##

Om man ska generalisera och jämföra stereotypen av en kvinnas badrumsskåp med en mans, innehåller kvinnans i de allra flesta fallen ungefär tre gånger så många produkter som mannens. Medan vi kvinnor vill ha allt från flera olika krämer till smink, nöjer sig ofta en man med en variant av det absolut mest nödvändiga. Vad som dock nästan alltid ingår i hans badrumsskåp är en parfym.

Har man “endast” en parfym, gäller det att den är riktigt bra – bra som i att dofta gott, hålla länge och passa flera olika tillfällen. Att ge sig in i doftdjungeln kan dock vara väldigt snårigt, och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa doften – inte minst om man handlar på nätet. Detta gäller både om du som kvinna letar efter en herrparfym att ge bort som present, eller om du är en man själv som letar efter den som kan locka till sig önskat intresse.

I detta test har vi samlat de sju bästa parfymerna för män, av vilka alla doftar gott, men på olika sätt. Dessutom guidar vi dig till viktiga saker att tänka på då du väljer parfym och får den att dofta som allra godast.

Versace Eros Men EdT 100 ml – Herrparfym bäst i test

Versace Eros Men EdT 100 ml

Om du inte nöjer dig med något annat än det bästa är denna herrparfym från Versace ett säkert kort. Eros Eau de Toilette är en fräsch, intensiv och maskulin doft som uppskattas av många. En populär herrparfym av bra anledning!

Därför ska du välja Versace Eros Men EdT 100 ml

En herrparfym som ringas in med orden “kärlek, passion, skönhet och åtrå” är det väl svårt att inte bli nyfiken på? Och nyfiken blir man även på den smarta man som väljer att använda denna fräscha doft från Versace. Detta då dess doft är riktigt god – absolut så som den bästa herrparfymen bör dofta, i tillägg till att den har en fin hållbarhet på sex till sju timmar. Det gör den utmärkt att använda för en hel utekväll.

Versace Eros Pour Homme kan även beskrivas som en parfym för en stark, passionerad man. Den utstrålar en unik aura av sensualitet och maskulinitet. Doften öppnar med intensiv och strålande fräschör från kombinationen av myntablad, italiensk citron och gröna äpplen. Sedan följer beroendeframkallande sensuella noter av tonkaböna, amber och geranium. Livlig kraftfullhet symboliseras sedan i basen av ädla cederträ och vetiver. 

Allt som allt den bästa herrparfymen i form av sensualitet och kraft för den man som är lika passionerad och heroisk som guden Eros – som parfymen är uppkallad efter.

Det vi liker:
 • En underbar mix som ger sensualitet tack vare bland annat citron och vetiver
 • Doftar intensivt med strålande fräschör, utan att vara påträngande
 • Fin hållbarhet på 6 – 7 timmar, något som många gillar

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme EdP 90 ml – Bästa intensiva

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme EdP 90 ml

Tuff parfym i tuff flaska – här får du nästan bokstavligen en “spicebomb” med coola dofter av varma kryddor och underliggande rökighet.

Därför ska du välja Viktor & Rolf Spicebomb Extreme EdP 90 ml

Bara av att titta på denna parfym får du en riktigt bra uppfattning om vad det handlar om – en tuff doftexplosion. Och nej, du behöver inte rygga tillbaka av rädslan att det ska bli alldeles för mycket – att det blir som en bomb av påträngande dofter, utan tvärtom får du här ta del av goda dofter som du inte behöver vara rädd för bleknar direkt. 

Viktor & Rolf Spicebomb Extreme Eau de Parfum har maskulina inslag och beskrivs kunna få fram det bästa av bäraren, helt enkelt en självsäker version av det inre jaget. Den goda doften kommer från varma kryddor som i det närmaste sätter eld på parfymen, vilket utgör parfymens hjärta. Detta omsluts av flammande dofter av kummin och kanel. Parfymens rika, aromatiska kärna står sedan i kontrast till den initiala doften av grapefrukt och pimentobär.

Man kan även konstatera att denna herrparfym karaktäriseras av ett förbryllande djup, där tobak ger parfymen en subtil rökighet. Allt som allt en rad charmiga och uppiggande dofter! 

Det vi liker:
 • Cool flaska som både yngre och äldre kan uppskatta
 • Har fina kontraster mellan kryddigt djup och fräsch citrus
 • Kan plocka fram bärarens självsäkra sida

Hugo Boss The Scent for Him EdT 50 ml – Bästa budget

Hugo Boss The Scent for Him EdT 50 ml

Hugo Boss får nästan sägas vara något av en multitalang som lyckas pricka rätt i allt från kostymer till herrparfymer – vilket denna variant är ett bevis på. Manlig sensualitet på flaska!

Därför ska du välja Hugo Boss The Scent for Him EdT 50 ml

Att denna parfym heter The Scent for Him kunde inte vara mer beskrivande för detta är verkligen THE scent for him. Herrparfymen med stort H. Doften beskrivs som oemotståndlig och oförglömlig som passar perfekt för den självsäkra mannen. 

Här får man ta del av fräschheten av kryddig ingefära vilket ger ett livfullt och i det närmaste avväpnande första intryck i dess första doft. Allt som allt utstrålas stimulerande energi!

Bärare hyllar parfymen och doften från dem och lyfter bland annat hur bra den passar alla olika tillfällen, samt hur berömmen sköljs över en. Dessutom till ett pris som inte är alltför överväldigande. Helt klart gör doften i denna parfym att den är värd att klassas som en av de bästa herrparfymerna!

Det vi liker:
 • Full av energi och härliga toner
 • Säljs till ett relativt överkomligt pris jämfört med många andra likvärdiga
 • Passar bra till flera olika tillfällen

Christian Dior Sauvage EdT 60 ml – Bästa premium

Christian Dior Sauvage EdT 60 ml

Om inte Dior är lyxklass, vad är då lyx? Här har vi en riktig premium-parfym med fina toner av citron, bergamott och trä. Potential att bli en riktig klassiker och uppskattad av både män och kvinnor!

Därför ska du välja Christian Dior Sauvage EdT 60 ml

Inspirationen till denna fina herrparfym från ingen mindre än Christian Dior är vidöppna vidder, frankerad av en ozonblå himmel och ett varmvitt stenigt landskap. Man kan i doften nästan känna hur de varma vindarna blåser mot en.

Du får i Sauvage EdT härliga noter av citrus som är kraftfullt förankrad i ädel bärnsten, hartsaktig Elemi och trä som binder ihop helheten. Sauvage har för många blivit en riktig signaturdoft, direkt igenkännlig och unik i sin självsäkerhet.

Sauvage EdT är en djärv komposition. Parfymens ingredienser är av naturligt ursprung, som är utvalda med stor noggrannhet och där används i höga doser. Inte minst uppskattas strålande toppnoter med den saftiga färskheten hos Reggio di Calabria-bergamott. Det är inte för inte som denna parfym är en av marknadens mest populära och värd att klassas som en av marknadens bästa herrparfymer.

Det vi liker:
 • Lyx på flaska – exklusiv och elegant doft som har potential att bli en riktig signaturdoft
 • En fin helhet med toppnoter av citron och bergamott
 • Frisk men djärv doft gör detta till en av de mest populära hos såväl män som kvinnor

Hugo Boss Hugo Man EdT 75 ml – Bästa sportiga

Hugo Boss Hugo Man EdT 75 ml

Precis som att det blir tydligt att Hugo Boss här återigen kommer och levererar en riktigt elegant superdoft kommer omgivningen att tydligt känna när du kommer och bär denna!

Därför ska du välja Hugo Boss Hugo Man EdT 75 ml

Vad är väl mer charmerande än en sportig man? En som inte backar för utmaningar och att pressa sin kropp, oavsett om det handlar om att visa styrka, snabbhet eller skärpa. Det är precis vad denna sportiga doft från klassiska Hugo Boss utstrålar.

Doften är frisk och sportig, där noterna domineras av citrus, äpple och sandelträ. Du förstår alltså att balansen mellan rikt och fylligt exklusivt, och pigga och uppfräschande toner är i toppklass. Även spännande toner av jasmin, salvia och kryddnejlika bidrar till denna parfymens oemotståndlighet.

Många, både bärare och omgivningen, uppskattar doftens hållbarhet, och lyfter hur den luktar maskulint. En doft som helt klart passar för de flesta tillfällena och värd att klassas som en av marknadens bästa parfymer för män.

Det vi liker:
 • Stärker identiteten som frisk och sportig
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris och räcker länge
 • Har en bra balans mellan fyllig kryddighet och fräschör

Diesel Only The Brave EdT 125 ml – Bästa stora

Diesel Only The Brave EdT 125 ml

Diskussionen om män och storlek brukar kunna uppkomma titt som tätt. Den ultimata frågan – har storleken någon betydelse? När det kommer till herrparfym skulle man kunna säga ja, för efter att ha införskaffat denna stora variant från Diesel är det nog många som kommer fnysa åt mindre varianter.

Därför ska du välja Diesel Only The Brave EdT 125 ml

Vi inledde denna artikel med att reflektera kring många mäns fallenhet för det enkla – intresset för att investera tid och pengar i massa olika skönhetsprodukter är generellt sett inte lika utbrett som hos oss kvinnor. Då är denna herrparfym från Diesel ett utmärkt val på många sätt. 

Dels är det en doft som passar många olika tillfällen. Man kan således både imponeras av, och, imponera med, den på jobbet och på festen. I botten av doften finns varma noter av cederträ och sensualitet hos läder, varpå toppnoterna domineras av fräsch citron och mandarin vilket avslutas med kryddig koriander. Till sist njuter man av blommiga noter och rosmarin, vilket skapar en unik, härlig enhetlighet.

Dessutom är flaskan stor, så den kommer att räcka länge. På så sätt behöver du inte ofta överväga ditt val av herrparfym eller köpa en ny. Mycket smidigt! Till sist kan vi inte låta bli att nämna flaskan som sticker ut med sin djärvhet och coola detaljer.

Det vi liker:
 • Dubbelt så stor parfym som många andra gör att man kan spara tid och pengar
 • Häftig och unik flaska
 • Fräsch doft med härlig citrus

Paco Rabanne One Million Perfume EdP 100 ml – Bästa designen

Paco Rabanne One Million Perfume EdP 100 ml

One million dollar smile är ett vedertaget och eftersträvansvärt begrepp, och nu vill vi även befästa one million dollar doft i och med Paco Rabannes One Million Perfume.

Därför ska du välja Paco Rabanne One Million Perfum EdP 100 ml

Direkt vid första anblick förstår du att i denna flaska finns något väldoftande utöver det vanliga. En helt guldpläterad flaska borde väl ändå indikera något av ett flytande guld? Nåväl, med en en kraftfull och elegant mix mellan varmt och kallt med doftnoter av amber, monoï och salt utstrålar bäraren inget annat än exklusivitet. 

Denna EdP utgör en efterlängtad och beroendeframkallande del av Paco Rabannes populära doftlinje One Million. Den passar utmärkt till de män som inte är rädda för att brassa på med det extra. Den kan beskrivas som kraftfull, extravagant och rik – vad mer kan man önska sig av en herrparfym? Såklart att den håller längre, och visst gör denna även det! En miljon poäng till denna herrparfym som med sin härliga känsla absolut förtjänar sin plats på denna topplista. En kommande klassiker?

Det vi liker:
 • Lång hållbarhet
 • Förtrolla omgivningen med en oemotståndlig mix mellan varmt och kallt vilket ger ett elegant intryck
 • Exklusiv flaska helt i guld bådar gott

Hur man väljer den bästa herrparfymen

Huruvida man tycker om herrparfymen eller inte vet man ju helt säkert först då man har doftat på den och applicerat den på huden. Man kommer dock en bra bit på vägen om man sätter sig in i vad parfymen luktar. Beroende på parfymens sammansättning av dofter kan du få en bra uppfattning av om du tycker om den. Första doften är viktigt, men även hjärtnoterna som dyker upp kort tid efter applicering är viktigt. Allt bidrar till den känsla du vill åt för att kunna komma fram till den bästa parfymen för män – i din mening.

Vi hoppas att du med topplistan ovan med de bästa herrparfymerna fick inspiration till att välja din nästa doft. Glöm inte heller att tänka på vem som ska bära den och vad denne vill utstråla! Nedan får du bättre koll på hur du ska tänka när du ska köpa den bästa av marknadens parfymer för män.

Begrepp värda att känna till

Det är lätt att bli lite förvirrad när man pratar dofter, och man vet inte alltid vad som passar bäraren bäst och vilken man därmed ska köpa. Det som objektivt är den populäraste herrparfymen kanske inte är den godaste parfymen (herr) i din mening. Här kommer vi därför gå in lite på de vanligaste termerna som används om herrparfymer, och vad du bör tänka på när du väljer.

 • Eau de toilette vs. eau de parfum: Dessa är de två vanligaste typerna av parfymer, den enda skillnaden är hur koncentrerad parfymen är när det kommer till parfymolja, där eau de parfum är starkast.
 • Doftfamiljer: Dofter i parfymer kan tillhöra vissa doftfamiljer och vi pratar därför ofta om vilken familj parfymen tillhör. Det kan till exempel vara blommiga, trädliknande, fruktiga eller kryddiga dofter.
 • Toppnoter: Det här är de första dofterna vi lägger märke till, och de är ofta de lättaste dofterna. Exempel på typiska toppnoter är citrus, bergamott apelsinblomma, mynta och jasmin.
 • Hjärtnot/mellannot: Toppnoten försvinner snabbt, och efter 5 till 30 minuter dyker hjärtnoterna upp. Dessa är oftast varmare, och det kan vara en bra idé att välja en herrparfym med hjärtnoter du gillar. Exempel på detta kan vara olika blomdofter, lavendel, vanilj, och mysk.
 • Basnot: Basnoter i parfymer är det första som väljs ut när parfymerna tillverkas, eftersom det är denna doft som sitter kvar längst på din hud. Exempel på vanliga bastoner är de lite tyngre dofterna som trä och sandelträ.

FAQ

Vilken herrparfym är bäst i test?

Versace Eros Men EdT 100 ml är den herrparfym som är bäst i test, då den doftar gott och länge för de allra flesta tillfällen. De andra herrparfymerna luktar även de gott och länge!

Hur vet man om man tycker om en parfym?

Beroende på parfymens sammansättning av dofter kan du få en bra uppfattning av om du tycker om den. Första doften är viktigt, men även hjärtnoterna som dyker upp kort tid efter applicering är viktigt.