Bästa hudvårdsserien 2022 – kombinera du din hudvård på rätt sätt

1
Dermalogica Intensive Moisture Kit

Här har vi bäst i test vinnaren av bästa hudvårdsserie. Det här är kitet som ger torr hud vitaminer och näring på djupet. Dermalogica Intensive Moisture Kit passar dig som vill stärka huden för bättre balans. I kitet får du tre produkter som milt rengör och återfuktar huden ordentligt. Därför måste du välja Dermalogica Intensive Moisture Kit Dermalogica är ett varumärke som har revolutionerat inom skin care där de skapat effektiv hudvård. Deras vision är…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dermalogica Intensive Moisture Kit 365,58 kr. Lafantine
The Ordinary Skin Care Trio##
MARIA ÅKERBERG Skin Care Favourites##
Clarins Skin Care Trio##
Clinique Biancas Skin Care Routine Dry Skin##
Filorga Oxygen Glow Routine Glow Boost##
Ole Henriksen Vitamin C Boost 585 kr. eleven
Biotherm Aquasource Gel Value Set##

Alla borde prioritera och regelbundet använda hudvårdsprodukter. Att ha den bästa hudvårdsserien och den rätta rutinen för skin care kan göra mycket. Det är däremot lättare att hitta en viss produkt som passar till 100 % än att hitta produkter i en och samma hudvårdsserie som stämmer överens med ens behov.

Att använda en komplett hudvårdsserie är dock något som kan vara bra för att din hud ska må så bra som möjligt. Dessa produkter innehåller ingredienser som är anpassade för att användas tillsammans för att hantera olika hudtyper och hudproblem, så att du kan uppnå bästa möjliga resultat.

Det är med andra ord viktigt att hitta den hudvårdsserie som passar just dina behov. Serum, krämer och återfuktande produkter för anti ageing, med vitaminer och som motverkar döda hudceller är alla produkter du kan hitta i en hudvårdsserie. I detta bäst i test går vi igenom 8 olika hudvårdsserier för att hjälpa dig hitta din nya favorit!

Dermalogica Intensive Moisture Kit – bäst i test hudvårdsserie

Här har vi bäst i test vinnaren av bästa hudvårdsserie. Det här är kitet som ger torr hud vitaminer och näring på djupet. Dermalogica Intensive Moisture Kit passar dig som vill stärka huden för bättre balans. I kitet får du tre produkter som milt rengör och återfuktar huden ordentligt.

Därför måste du välja Dermalogica Intensive Moisture Kit

Dermalogica är ett varumärke som har revolutionerat inom skin care där de skapat effektiv hudvård. Deras vision är att ta fram intelligenta produkter till intelligenta användare, något de verkligen lyckats med här! Just därför har vi valt denna hudvårdsserie som vår bäst i test vinnare.

Till att börja med innehåller serien inga ämnen eller ingredienser som kan vara farliga för huden. Istället är den baserad på naturliga ingredienser, såsom grön lera och citronmeliss, för att ge den bästa hudvården för dig som är i behov av en naturlig men djupverkande boost. 

Dermalogica Intensive Moisture Kit innehåller först och främst ett serum som återfuktar på djupet samtidigt som det slätar ut fina linjer. Serumet heter Phyto Replenish Oil och är gjord på växtbaserade ingredienser. Lipiderna i produkten skyddar mot torr hy och verkar anti ageing. Dessutom ger serumet en naturlig boost med mängder av lyster tack vare innehållet av vitaminer.

I kitet ingår även Intensive Moisture Cleanser – att tvätta ansiktet med denna är riktigt trevlig. Förutom att produkten gör att huden känns ren men ändå återfuktad förstärker den också hudens egna lipider. Det vill säga, denna produkt hjälper huden att bygga upp sitt naturliga skydd för att stå emot yttre slitage bättre. Du får en balanserad hud som är ren, återfuktad och motståndskraftig.

Intensive Moisture Balance är den tredje produkten i hudvårdsserien – denna fuktkräm innehåller många näringsrika ingredienser som bidrar med fukt. Produkten består av en unik blandning av vitaminer, fuktgivare och växtextrakt. Mixen återställer hudens fuktbalans och bygger upp dess motstånd mot fria radikaler.

Det vi liker:
 • Innehåller ett serum som slätar ut fina linjer
 • Rengör milt och återfuktar hyn på djupet
 • Fuktkräm som ger mängder av vitaminer

The Ordinary Skin Care Trio – bästa budgetval

The Ordinary Skin Care Trio är hudvårdskitet som är framtaget för att ge djupgående resultat med hjälp av effektiv skin care. Denna variant av hudvårdsserie passar bäst då huden känns trött och torr. Med hudvårdskitet kan du vara säker på att din hy boostas med lyster och näring inifrån och ut.

Därför måste du välja The Ordinary Skin Care Trio

Här har du hudvårdsserien som gör hud väldigt mycket gladare och piggare. Hudvårdsserien är den perfekta trion av tre produkter som passar utmärkt för alla hudtyper, men speciellt för de som vill ha effekter av aktiva ingredienser mot anti aging och ojämnheter.

Caffeine Solution 5% + EGCG är produkten som minskar pigmenteringar och påsar runt och under ögonen. Tack vare dess innehåll av 5% kaffein får serumet din hud att kännas pigg och fräsch. Koffeinet tillsammans med ren EGCG från gröna teblad har en anti ageing effekt som både verkar uppiggande och utjämnande. Denna kombination har bevisats kunna minska påsar och mörka ringar.

Då du vill att din hud ska jämnas ut ännu lite mer, och därmed göra din sminkrutin bättre, är High-Spreadability Fluid Primer ett perfekt val. Produkten är serumliknande och gör det enklare för dig att applicera din foundation. Hela huden blir jämn och len, till och med de torra områdena och de fina linjerna. Primern ger även återfuktning utan att kännas kladdig eller oljig.

För att göra denna hudvårdstrio komplett behövs Hyaluronic Acid 2 % + B5. Produkten innehåller en ultra-ren, vegansk hyaluronsyra som tack vare en blandning av molekyler kan tränga ner i huden och ge fukt på djupet. Innehållet av B5 ger ett ännu bättre och boostande resultat! Du får med andra ord det mesta du behöver för att väcka din hy till liv igen.

Det vi liker:
 • Reducerar pigmenteringar och påsar under ögonen
 • Jämnar ut huden
 • Återfuktar med hyaluronsyra

MARIA ÅKERBERG Skin Care Favourites – underbar hudvårdsserie för alla hudtyper

Hudvårdsserien som är mångas favoriter kan vara svår att klara sig utan. Maria Åkerberg är det populäraste hudvårdsmärket i Sverige – att kitet heter just Skin Care Favourites är med andra ord inte så konstigt. Med naturliga mineraler och ekologiska ingredienser får du en hudvårdsserie som passar de flesta. 

Därför måste du välja MARIA ÅKERBERG Skin Care Favorites

Här har vi en storfavorit från Maria Åkerberg! Deras Skin Care Favorites serie innehåller några av deras bästsäljande produkter, såsom Papaya Peeling, Serum C och Olive Cleansing. Tack vare milda, naturliga och lugnande ingredienser är detta en av de bästa hudvårdsserierna oavsett hudtyp.

Låt oss börja med att beskriva Papaya Peeling. Detta är som en mild skrubb med papin från papaya. Det löser försiktigt löser upp och avlägsnar döda hudceller så att huden blir ren, fräsch och lysterfylld. Samtidigt motverkar den pormaskar och orenheter. Peelingen kan användas av alla olika hudtyper, till och med om du har känslig hud. Produkten har sedan länge varit en favorit och vann Årets Produkt 2018. 

I kitet ingår Serum C som ger även den tröttaste huden energi och liv. Dess innehåll ger en mild men samtidigt välgörande anti ageing boost tack vare inflammationshämmande och utjämnande ingredienser. Använder du den regelbundet och på lång sikt kan mörka fläckar reduceras för en jämnare hudton. 

Sist men inte minst ingår ansiktsrengöringen med kallpressade olivolja, Olive Cleansing. Med denna kan torr och känslig hud hålla sig lugn. Oavsett om den används för att ta bort smink eller rengöra blir din hud ordentligt ren, mjuk och återfuktad. Den tar bort smuts och andra orenheter samtidigt som den ger lyster och fukt. Olivoljan innehåller E-vitamin som också balanserar huden. 

Det spelar alltså ingen roll vilken hudtyp du har, hudvårdsserien är en av de bästa och kan funka riktigt bra för de flesta behov. Huden känns naturligt starkare och fräsch utan att du behöver oroa dig för att något annat än naturliga ingredienser applicerar i ditt ansikte. Och vem vill inte uppnå det genom att endast investera i en hudvårdsserie?

Det vi liker:
 • Löser upp och avlägsnar döda hudceller
 • Ger en energikick till trött hy
 • Rengör med lugnande och återfuktande olivolja

Clarins Skin Care Trio – Bästa hudvårdsserien för torr hy

Har du normal eller torr hy passar det här hudvårdskitet bäst för dig. Du får en rengöring, ett serum och en dag-/nattkräm som återfuktar huden med mängder av vitaminer och näringsrika ingredienser. Trots det lyxigare priset anser vi att det är värt det – du får minst sagt produkter av toppklass!

Därför måste du välja Clarins Skin Care Trio

Vill du investera i en hudvårdsserie som får din hud att kännas riktigt lyxig och silkeslen? Då ska du välja denna hudvårdsserie från Clarins. Deras Skin care trio får ofta fem av fem stjärnor från användare av olika slag, ett rätt tydligt bevis på att hudvårdsserien fungerar och håller vad den lovar. Behöver din torra hud djupgående och intensiv fukt passar kitet som handen i handsken.  

Den effektiva Gentle Foaming Cleanser är en löddrande tvål som varsamt rengör huden. Tvålen känns lika mjuk som rengöringsmjölk, det vill säga att den både rengör och återfuktar på samma gång. Rengöringen är behaglig att använda och enkel att skölja av. Resultatet är en ren, mjuk och  följsam hud som varken stramar eller känns torr.  

Däremot är det inte bara denna rengöringstvål som återfuktar vid användning, utan det gör även Hydra-Essential Intensive Bi-Phase Serumet som du får med. Produkten är ett tvåfasigt serum som även passar för dig med riktigt torr och känslig hud. Det behövs bara några droppar av serumet för att hudens naturliga fuktlager ska återställas.

För dig som lider av riktigt fnasig och torr hy kan kitets tredje produkt komma att bli din nya bästa vän. Hydra-Essentiel Cream har en mjuk och lättsam konsistens som rent ut sagt smälter på huden och får den att kännas len som silke. Det känns fräscht samtidigt som du får mycket lyster. Kort sagt är Clarins den bästa hudvårdsserien för dig i behov av rikligt med fukt. Trots dyrt pris är den så värd det!

Det vi liker:
 • Mild, återfuktande rengöring
 • Ger en intensiv boost till huden
 • Bidrar med näring och fukt för en silkeslen hy

Clinique Biancas Skin Care Routine Dry Skin – bästa hudvårdsserien för känslig hy

Biancas Skin Care Routine Dry Skin innehåller inte bara tre produkter, utan fem! Med hjälp av dessa kan du få en fantastiskt strålande hud med ny lyster och fräschör. Hudvårdsserien innehåller produkter med Aloe Vera och hyaluronsyra som ger djupgående och långvarig fukt i upp till 72 timmar!

Därför måste du välja Clinique Biancas Skin Care Routine Dry Skin

Undrar du vem Bianca i hudvårdsserien är? Som du kanske gissade så är det faktiskt Bianca Ingrosso som ligger till grund för denna skapelse. Och vi alla vet ju att hennes hud är mångas dröm – glow, lyster och mycket fukt! 

Genom att använda hudvårdsserien Biancas Skin Care Routine Dry Skin från Clinique kan drömmen om ett lika naturligt och hälsosamt glow kan bli sann! I det här kitet från Clinique ingår hela fem produkter; ansiktsrengöring, ansiktsvatten, serum, fuktkräm och ögonkräm. Med andra ord ett komplett kit för både dag och natt.  

De produkter du ska använda på morgonen är Liquid Facial Soap Mild, Moisture Surge 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator och All About Eyes. På kvällen är det Liquid Facial Soap Mild, Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate och Moisture Surge Overnight Mask som gäller. 

Som du kan se här ovan är det stort fokus på återfuktande och fuktbindande produkter i denna hudvårdsserie. Kitet passar därmed lite extra bra för dig som har torr och känslig hy som är i behov av långvarig fukt. Vid regelbunden användning av detta skin care-kit kommer du efter ett tag se fantastiska resultat i form av en ung och strålande ut. 

Ingredienser som hyaluronsyra och aloe vera verkar fuktbindande för långvarig återfuktning i upp till tre dygn. Detta är inte bara bra för huden i sig, utan det innebär också att produkterna är mycket dryga. 

Clinique har tillsammans med en hudläkare skapat denna hudvårdsserie som utöver dess djupgående återfuktning både är allergitestad och helt doftfri och allergitestad. Det finns därmed ingen risk för irritationer eller oönskade följder vid användning av detta kit, även för dig med känslig hud!

Det vi liker:
 • Komplett serie som innehåller dag- och nattprodukter
 • Passar alla hudtyper
 • Består av ingredienser som binder fukt för långvarig verkan

Filorga Oxygen Glow Routine Glow Boost – hudvårdserie bäst i test för glow

Ge huden en riktig glowboost med hudvårdsserien Oxygen Glow Routine Glow Boost från Filorga. Vi anser att alla förtjänar att känna sig magiskt vackra, en känsla som det här kitet kan hjälpa dig med att uppnå. I hudvårdsserien ingår tre produkter som alla fokuserar på att ge huden maximalt med inifrån och ut glow.

Därför måste du välja Filorga Oxygen Glow Routine Glow Boost

Glow, glow, glow. Man kan aldrig får för mycket glow och lyster. Med de tre produkterna som medföljer i den här hudvårdsserien kommer trött och sliten hud vara ett minne blott. Applicera denna hudvårdsserie till din skin care-rutin och du kommer känna dig oövervinnerlig med din fräscha, ungdomliga hy.

 Oxygen-Glow Eye Cream är en ögonkräm baserat på en helt unik formula. Här har man nämligen kombinerat både återfuktning och lyster, vilket i sin tur ger en photoshop-effekt som är svår att hitta någon annanstans. Ögonkrämen mjukgör och jämnar ut huden runt ögonen, vilket i sin tur bidrar med energi och anti ageing egenskaper. Dessutom avgiftas och vitaliseras huden för direkt lyster.

 En hudvårdsserie är däremot inte komplett utan en kräm, och då är det tur att Oxygen-Glow Cream ingår i kitet. Krämen väcka huden till liv så att du kan glömma allt som heter trött och glåmig hy. Tack vare en kombination av näring, syre och fukt får du otroliga resultat med en pigg lyster. Det känns som att huden detoxar sig själv för ett stärkt när krämen appliceras!  

Sist men inte minst får du med Filorgias Oxygen-Glow Mask, en mycket snabbverkande mask som på endast 10 minuter ger en otrolig boost. Detta är enligt oss ett måste för att din skin care-rutin ska vara så bra som möjligt. Masken bidrar till att din hud får en lite mer perfekt yta oavsett om den är ojämn, behöver återfuktning, har fina linjer eller bara är i behov av ett lyft.

Det vi liker:
 • Innehåller en mycket effektiv ögonkräm med en unik formula
 • Ger snabba resultat
 • Boostar med vitaminer, fukt, näring och syre

Ole Henriksen Vitamin C Boost – bästa hudvårdsserien för blandhy

Med Ole Henriksen Vitamin C Boost kan du rent ut sagt känna hur huden boostas och får mängder av näring på djupet. Torr partier kan med andra ord vara ett minne blott! Det generösa innehållet av C-vitamin gör ett väldigt bra jobb när det kommer till lyster, fukt och en piggare look.

Därför måste du välja Ole Henriksen Vitamin C Boost

Vi anser att Vitamin C Boost från Ole Henriksen är ett riktigt bra val för dig som har blandhy. Det då kitet innehåller två produkter som både är näringsrika och fuktgivande samtidigt som de har en lättsam känsla som bidrar till en mer balanserad hud. Dessutom kan de motverka orenheter och skydda huden mot yttre slitage.

Den ena av två produkter i hudvårdsserien är Truth C-Rush Brightening Gel Creme. Det är en lätt men mycket återfuktande kräm som innehåller essentiella fettsyror, hyaluronsyra och kollagen. På så sätt får du långvariga resultat som håller hela dagen. Krämen är följsam och ger en känsla av ungdomlig hy med minskade linjer och trötthetstecken.  

Utöver denna kräm, som ger 24-timmars återfuktning, får du också med Banana Bright Vitamin C Serum. Det är ett serum som ger huden lyster i upp till 7 dagar! Serumet är anti ageing och bidrar till att motverka hudens åldrande. Tack vare produktens Banana Powder-inspirerande pigment får du mycket lyster.

Som tidigare nämnt är båda produkterna i hudvårdsserien också fördelaktiga för dig som kan få en del orenheter. Det då de innehåller ett naturligt skydd mot föroreningar, som i sin tur bidrar till orenheter. Därför behöver du inte oroa dig över att huden ska påverkas av skadliga ämnen i luften, utan att det på något sätt känns kladdigt eller tungt. Produkterna är alltså lätta trots att de skyddar. 

Kort sagt, vill du investera i kvalitativa produkter som håller länge och ger riktigt trivsamma resultat är Ole Henriksen Vitamin C Boost ett ypperligt val. Alla hudtyper kan dra nytta av produkternas effekter, men speciellt om du har torr hud eller en hudtyp som är blandad.

Det vi liker:
 • Produkter som ger fukt på djupet
 • Har en anti aging effekt som motverkar hudens åldrande
 • Motverkar och rengör orenheter

Biotherm Aquasource Gel Value Set – Bästa återfuktande hudvårdskit

För dig som vill investera i ett rejält återfuktande hudvårdskit rekommenderar vi Aquasource Gel Value Set från Biotherm. Hudvårdsserien bidrar till att din hud blir stark och fräsch, och det även på natten tack vare den medföljande Aquasource Night Spa- produkten. Kitet passar bäst för dig med torr eller normal hy, men kan även användas av andra hudtyper.

Därför måste du välja Biotherm Aquasource Gel Value Set

Biotherm själva säger att denna hudvårdsserie, deras Aquasource Gel Value Set, är deras mest effektiva skin care kit. Detta är inte något de bara säger för att det ska låta bra, utan detta är faktiskt också något som är bevisat. För att få trygga svar valde vi dock att testa produkterna, något vi verkligen inte blev besvikna av.  

Utan snarare tvärtom blev vi väldigt imponerade. Det inte minst av krämen i hudvårdsserien som är en av de bästa när det kommer till djupgående återfuktning. Krämen heter Aquasource gel, som faktiskt innehåller Aura Leaf från de franska Pryenéema. Detta är en ingrediens som ger rikligt med fukt samtidigt som den stärker huden. Du får en naturlig lyster som håller upp i 48 timmar.

 För att slippa fina linjer och rynkor kan Biotherms Life Plankton Elixir Serum vara en livräddare. Produkten kan användas oavsett hur gammal du är, och även oavsett vilken hudtyp du har. Du kommer att märka skillnad efter bara åtta dagars användning. Långsiktigt känns huden fastare, jämnare och mer ungdomlig. Huden blir också mjukare och mer följsam.

Life Plankton Elixir Serum bidrar även med mängder av näring och agerar därmed som en riktig vitaminboost. Med den tredje och sista produkten, Night Spa Cream, kan du känna dig säker på att din hud får en så maximal vitaminboost som möjligt. Det då huden har störst möjlighet att förnyas under natten, vilket är den tid då Night Spa Cream ska användas. Vi är så nöjda!

Det vi liker:
 • Djupt återfuktande kit med flera näringsrika produkter
 • Kan användas av alla åldrar
 • Vitaminboostar huden både på dagen och under natten

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Att ta reda på vilken hudtyp man har är inte alltid det enklaste, speciellt med tanke på att det är rätt vanligt att man har en kombination av olika hudtyper. För att du ska få bästa möjliga resultat från din hudvård är det dock nödvändigt att du anpassar dina produkter efter just din huds specifika behov.

Som tur är kan vi i det här testat av bästa hudvårdsserie hjälpta dig med att ta reda på vilken hudtyp du har. Nedan går vi igenom de vanligaste tecknen på olika hudtyper, som därmed kan ge dig guidning kring vilka hudvårdsprodukter eller serier just du ska vända dig till.

Normal hud

Om du har en så kallad normal hy är huden mjuk och balanserad. Det kan dock förekomma att några enstaka finnar uppstår ibland. Att ha denna hudtyp är rätt vanligt, men det kan också hända att en normal hudtyp övergår till en annan på grund av olika anledningar.

Torr hy

Torr hy innebär att huden har brist på fett och fukt, något som i sin tur kan få huden att klia och strama. Om du har en torr hudtyp är det vanligt att få problem med eksem eller små sprickor som svider när olika produkter appliceras. För att få bukt på torr hud är det bra att använda djupt återfuktande, näringsrika och lite mer feta produkter.

Oljig/fet hy

Oljig/ fet hy visar sig främst i t-zonen, men kan även visa sig på olika sätt i hela ansiktet. Vanligt är dock att din hud har en glansig yta och stora porer, det främst då i t-zonen (panna, näsa och haka). Trots att det kan kännas som att redan oljiga hudtyper är i behov av uttorkande produkter är det precis tvärtom som gäller – det är i behov av återfuktande och balanserade produkter som rengör på djupet.

Blandhy

Tecken på en blandhy är att du har fetare T-zon samtidigt som kinderna, hals och ögon kan vara torra. För dig som har blandhy kan det vara ganska svårt att veta hur man ska behandla och vårda huden på bästa sätt. Det är dock inte omöjligt utan kräver bara produkter som innehåller en bra kombination av ingredienser.

Känslig hy

För dig som har känslig hy är det vanligt att huden är tunn och skör, samtidigt som den ofta kan bli irriterad. Huden kan rodna och flamma upp lätt, och ytliga blodkärl kan bli mer synliga än annars. För att behandla känslig hy på rätt sätt är det viktigt att inte testa sig fram så mycket då det kan orsaka reaktioner och oönskade konsekvenser. Rådfråga en hudläkare för att få bästa tips på hudvård.

FAQ

Vilken hudvårdsserie är bäst i test?

Idag finns det mängder av olika hudvårdsserier att tillgå på marknaden. Vi anser dock att den absolut bästa hudvårdsserien är Dermalogica Intensive Moisture Kit, men vill du hitta någon annan variant som passar just din hud bättre har vi listat 7 andra kit som kan matcha med dina behov.

Vad är en hudvårdsserie?

En hudvårdsserie är ett kit av produkter inom hudvård som ska användas efter varandra för att uppnå bästa resultat – dessa innehåller ingredienser som är anpassade för att användas tillsammans. I en hudvårdsserie ingår produkter från samma varumärke som kan köpas till ett paketpris.

Varför ska jag investera i en hudvårdsserie?

Ett enkelt svar på frågan är att en hudvårdsserie kan göra så att din hud mår så bra som möjligt. I en hudvårdsserie får du ett komplett kit av specifikt anpassade hudvårdsprodukter för en viss hudtyp, som därmed kan ge din hud den skin care den förtjänar.

Hur vet jag vilken hudvårdsserie som passar mig?

För att hitta den hudvårdsserie som passar dig bäst är det viktigt att du utgår från din hudtyp. Om du exempelvis har oljig hy eller problem med finnar och stora porer bör du anpassa ditt val av hudvårdsserie efter det, precis som om du har torr hy eller en väldigt känslig sådan.