Bästa krustången – bäst i test för busiga lockar

1
GHD Contour Professional Crimper

En riktigt effektiv krustång med keramiska plattor av maximal storlek som gör att det går fort att styla håret och ger en curl som håller hela dagen. Den är lätt att använda och kan ge dig alla tänkbara varianter av krusat hår. Den optimala stylingtemperaturen ger håret volym som är här för att stanna. Därför måste du välja GHD Contour Professional Crimper Detta är, som namnet antyder, proffsvarianten för den som på allvar vill kunna…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
GHD Contour Professional Crimper##
HH Simonsen Rod VS6 Crimper##
OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl##
BaByliss 2151E Pro Baby Crimp##
Remington Ceramic S3580 336,75 kr. Lyko
BaByliss The Crimper##
Cera VoluMini##
BaByliss MS22E Multistyle 10-in-1##

Krustång är ett enkelt sätt att förändra din look och tillföra ordentligt med volym och ge även ditt hår lite härlig 90-tals känsla. Vill man gå all in kan man använda den på hela håret för mycket volym och våfflat hår, men en krustång kan även användas bara i hårbotten för att ge lite extra volym eller i slingor för lite omväxling och en modernare variant av våfflat hår.

En krustång är en slags vågtång som har räfflade plattor som ger mindre lockar som kan ge känslan av “bedhead” och en lekfull, voluminös textur. De har kommit långt sen 90-talet och sliter numera minimalt på håret och är ett flexibelt stylingverktyg.  

Det finns en del produkter att välja på, men här har vi samlat åtta av de bästa krustänger som på olika vis får till den frisyr man är ute efter. De lite dyrare alternativen är ofta gjorda av ett material som får lockarna att hålla längre, men en billigare variant kan ge extra volym och lyft till håret även den.

GHD Contour Professional Crimper – Den bästa krustången

En riktigt effektiv krustång med keramiska plattor av maximal storlek som gör att det går fort att styla håret och ger en curl som håller hela dagen. Den är lätt att använda och kan ge dig alla tänkbara varianter av krusat hår. Den optimala stylingtemperaturen ger håret volym som är här för att stanna.

Därför måste du välja GHD Contour Professional Crimper

Detta är, som namnet antyder, proffsvarianten för den som på allvar vill kunna krusa håret för volym eller en busig frisyr. Denna locktång är värt det lite dyrare priset då den är väldigt lätt att använd och få till en bra frisyr på ett kick. Det tar bara 30 sekunder för den att bli varm och den är designad att nå och hålla den optimala temperaturen för styling, 185 grader. Tången har keramiska plattor som skyddar håret och gör att lockarna håller längre, och de är rörliga vilket underlättar användning. Vare sig du är ute efter extra volym eller fullt krusat hår är detta en fantastiskt enkel produkt som hjälper dig nå det snabbt och lätt. Den har har universellt voltage, automatisk avstängning, och kommer med en värmehandske.

Det vi liker:
 • Blir snabbt varm
 • Hållbart resultat
 • Lätt att använda

HH Simonsen Rod VS6 Crimper – bästa premium krustången med olika temperaturer

Ett premium val med skonande keramiska plattor som ger frisyrer som håller bra. Att den kan ha olika temperaturer gör att den kan användas även på löshår. Lång sladd som gör det enkelt att röra sig med den.

Därför måste du välja HH Simonsen Rod VS6 Crimper

HH Simonsen är lyxval med flexibla fjäderupphängda keramiska plattor som ger mer långvarigt resultat och är skonsamma mot håret, så att du får ett fint resultat utan friss och slitet hår. Tången kommer med en värmehandske så du inte riskerar att bränna handen, och ett värmeskydd så du säkert och snabbt kan lägga undan den efter användning. Den här krustången går att ställa in på mellan 120-200ºC vilket gör att den även kan användas på löshår, som inte tål för hög värme. Uppnår temperatur på under 30 sekunder. En tre meter lång sladd gör att man får stor rörlighet vid användning.

Det vi liker:
 • Fjäderupphängda plattor
 • Flexibel temperatur
 • Fungerar på löshår

OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl – Bästa krustången som även kan platta håret

Om du vill ha en krustång som även fungerar som plattång är detta är bra och prisvärt val. Du kan enkelt ställa in om du vill locka eller platta, och den ger ett glansigt resultat utan slitage. Väldigt praktisk oavsett hur du vill styla ditt hår!

Därför måste du välja OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl

Obh Nordica är ett väldigt praktiskt och prisvärt val av styler då man får till både fint krusat hår eller glansig platt hår med den. Patenterade, flexibla nano-keramiska plattor ger glansigt och långvarigt resultat med minimalt slitage. Tången har även dubbla joniseringsgeneratorer som neutraliserar statisk elektricitet. Den är enkel att använda, det tar bara 15 sekunder för den att bli varm och den har flera temperaturinställningar. Tången har fem olika låsbara inställningar mellan 130-230 grader. Sladden på 2,8 m är extra lång och roterande för lättare styling. Den har automatisk avstängning efter 60 minuter. Ett bra val för den som enkelt vill kunna både platta och locka håret med samma produkt!

Det vi liker:
 • Krus-och plattång i ett
 • Ger glansigt hår
 • Snabb uppvärmning på 15 sekunder

BaByliss 2151E Pro Baby Crimp – Bästa krustången i miniformat

En locktång i miniformat som får perfekt plats i handväskan. En liten och lätt tång som värms upp snabbt och är superlätt att ta med sig för fixat hår även när du är iväg. Den är billig och kan även platta!

Därför måste du välja BaByliss Pro Baby Crimp

Om du reser ofta, eller vill kunna styla håret efter te.x. gymmet eller på jobbet, är BaByliss pro ett billigt och bra alternativ. Krustången kan ge både fina lockar och platta håret, snabb och smidig genom att den bara 15 sekunder att värmas upp, och har lite kortare sladd för att ta upp mindre plats i väskan. Om du bara vill prova på att krusa håret är det också ett bra val eftersom den inte är ivägen hemma och har ett lågt pris. Locktången har keramiska plattor som bara är 15 mm långa och sladden är endast 1,8 meter lång. Ger fint och glansigt hår on the go. Den har även inställning för volt mellan 120-230 vilket är ytterligare ett plus för semestern.

Det vi liker:
 • Liten och resevänlig
 • Budgetpris
 • Kan både locka och platta

Remington Ceramic S3580 – Snabbaste och bredaste krustången

Perfekt för den som har bråttom och snabbt vill få till volym och små, studsiga lockar. Den har breda plattor som snabbt jobbas igenom håret och antistatisk teknik. En antistatisk beläggning gör att den stylar jämnt och skonsamt.

 Därför måste du välja Remington Ceramic S3580 

En bra krustång, särskilt för de med fint hår som söker mer volym men har begränsat med tid att lägga ner på att styla håret. Remington Ceramic har breda (37mm) keramikplattor med vågmönster som går snabbt att köra igenom hela håret. Resultatet är massor av volym och små lockar som håller bra. Den har en antistatisk beläggning och reglerbar temperatur, vilket är speciellt bra för de med finare hårstrån som lätt blir statiskt och kan ta skada av för höga temperaturer. Beläggningen gör att tången glider lättare över håret och värmen sprids jämnt för ett jämnt, glansig resultat. Sladden är 1,8m och är roterande, och den kommer med en värmeplatta att lägga den på. Temperaturen är justerbar mellan 150-220 grader. Tången har även volt omställning för hela världen ifall du inte vill vara utan den på utlandssemestern.

Det vi liker:
 • Stora plattor
 • Krusar och skapar volym snabbt
 • Passar bra för fint hår

BaByliss The Crimper – Bästa locktången för riktig 90-talskänsla

BaByliss The Crimper ger dig klassiskt våfflat hår a’la 80/90 tal. Breda plattor och snabb uppvärmning gör den snabb och enkel att använda. Kan värmas upp till 230 grader. Turmalinbeläggning ger skonsammare styling.

Därför måste du välja BaByliss The Crimper

Om du är ute efter inte bara volym men riktigt lockat hår utan att behöva lägga ner massvis med tid och ansträngning, är BaByliss The Crimper ett klassiskt val. En locktång som fungerar bra att använda i rötterna för lite extra volym eller i hela håret för massor av små lockar och riktig 80-tals effekt. Den har även 10 olika värmelägen vilken ger dig alternativ för styling och lägre värme för de med fina hårstrån. Något kortare sladd på 1,8 meter men den är roterande för optimal rörelsefrihet när man stylar. De keramiska plattorna är skonsamma mot håret tack vare en turmalinbeläggning. En bra krustång för dig som vill ha oslagbar volym. Automatisk avstägning.

Det vi liker:
 • Ordentligt med små vågor
 • 10 olika värmelägen
 • Ger långvarig struktur

Cera VoluMini – Bästa krustången för enbart volym

Ett alternativ om du inte alls är ute efter lockigt, våfflat hår utan bara är ute efter volym. En liten krustång som endast ska användas i håret närmast hårbotten där den ger ett bra lyft och långvarig volym.

Därför måste du välja Cera VoluMini

Om du letar efter en krustång just för den volym den kan skapa i hårbotten är detta valet för dig. Här behövs inte stora plattor för att underlätta användning, utan Cera VoluMini är precis som det låter – mini. Bara 15 cm lång och 75g är den otroligt lätt och enkel att ha med sig i väskan eller necessären. Den är smidig och har en 2,4m lång sladd för lättare användning. Tången ska enbart användas i hårbotten, och ger extra volym och ett lyft från hårbotten. För bästa resultat tupera håret lätt innan användning och borsta igenom efter. Resultatet blir krusat hår bara vid hårbotten vilket ger håret ett bra lyft. Vill du locka resten av håret välj en annan tång men för volym är denna lilla guldklimp perfekt! 

Det vi liker:
 • Liten och smidig
 • Gjord speciellt för volym
 • Lätt att ha med sig

BaByliss MS22E Multistyle 10-in-1 – bästa multifunktionella tången

Det här är en hårtång som kan göra det mesta – allt från att krusa såklart till olika lockar och plattång. Kommer med många olika stylingval beroende på vilken typ av curl du känner för. Ett bra pris med tanke på hur mycket den här locktången kan göra. Har skonsam keramisk beläggning för att inte skada håret.

Därför måste du välja BaByliss MS22E Multistyle 10-in-1

Vill du ha ett stylingverktyg som kan skapa alla möjliga frisyrer? Då är detta locktången för dig! Med hjälp av åtta olika tillbehör som kommer med kan den ge vågor, lockar i två olika storlekar (19 eller 32mm), dubbla lockar, platta, krusa, fungera som värmeborste, eller ge 16mm spirallockar med en wand. Tillbehören har en skonsam beläggning som ger varsam och effektiv styling oavsett vilken frisyr du väljer, och håret håller sig stylat länge. Den har snabb uppvärmning upp till 180°C och ett ergonomiskt handtag. Du kan t.ex. välja att krusa hårfästet först för volym sen platta eller locka resten av håret, allt med en och samma tång! Praktisk och sparar plats och pengar.

Det vi liker:
 • Allt-i-allo tång
 • Skonsam mot håret
 • Lätt att byta tillbehör

Välj den Bästa Krustången för dig 

En modern krustång ger så mycket mer än “bara” det klassiska våfflade håret. Vill man ha volym är det ett fantastiskt redskap, eller så kan du välja att krusa utvalda slingor vilket ger en härligt busig effekt. Krustången är även perfekt för att skapa uppsättningar med extra liv och volym. Här har vi tagit upp några saker som kan vara bra att tänka på när man köper en krustång. Hitta din favorit wand och sätt igång att locka håret!

Vad är du ute efter?

Fundera på vad det är du är ute efter med din styler. Är det enbart volym? Vill du har riktigt våfflat hår? Letar du efter något som kan styla på olika sätt? Alla krustänger kan ge ordentlig volym om de används i hårrötterna men är du ute efter lockar i hela håret kan det vara bra att satsa på en med keramiska eller nano plattor som ger krus som håller länge utan att slita. 

Sen finns det ett antal krustänger som även kan fungera som plattång vilket gör dem mer mångsidiga. Om du reser mycket kanske du vill investera i en mindre tång som inte tar upp någon plats i bagaget och tänk på att den gärna ska fungera både för 230 V och 110 V som uttag i bl.a. USA och Kina har.  Lite dyrare krustänger har ofta keramisk beläggning på plattorna vilket är mer skonsamt för håret och värt priset, speciellt om du använder tången ofta.

Vad är din hårtyp?

Om du har tunt, fint hår kan en krustång ge fin volym, men var försiktig med värmen. Fint hår ska helst inte utsättas för för hög värme och behöver en tång med olika inställningar för temperatur. Helst ska ditt stylingverktyg ha keramisk yta på plattorna. Detsamma gäller torrt och skadat hår. Var även noga med att inte använda värmetänger dagligen och att alltid ha värmeskydd först. Har du tjockt, tåligt hår behöver du däremot mer värme för att få förväntade resultat och kan ha nytta av en krustång med bredare plattor som snabbare tar sig igenom tjockt hår.

Hur använder man en krustång?

En locktång ska alltid användas på torrt hår, med värmeskydd som skyddar håret först såklart. Borsta igenom håret ordentligt först och dela sen upp i sektioner. Till skillnad från en plattång drar du inte tången längs med håret utan tar en sektion i taget, våfflar, släpper, och går vidare till nästa sektion. Glöm inte att använda en fixeringsspray efter för att ge längre liv till frisyren. Vi rekommenderar dock inte att använda en krustång varje dag för att inte slita för mycket, men ofta håller volymen i flera dagar ändå!

Hur får jag mer volym av en krustång?

Om det är volym du är ute efter så ska du använda din krustång i hårrötterna och underdelen av håret. På så sätt ger du håret ett ordentligt lyft och svårslagen volym. Håll bara i ett par sekunder på varje sektion innan du går vidare. För mer volym och för att det ska hålla längre kan du använda en stylingmousse i håret innan du torkar det, och även tupera håret lätt när det är torrt. Se bara till att håret är helt torrt innan du använder din krustång.

Hur underhåller man håret när man använder en krustång?

Vid användande av krustång, precis som andra värmeredskap, är det väldigt viktigt att först spraya värmeskydd på håret. Sen är det alltid viktigt att använda ett bra schampo, som ger den näring och fukt ditt hår behöver. Sätt gärna lite hårolja i topparna för att hålla dem friska och förhindra att de slits, speciellt när du stylat håret med värme. En bra fixeringsspray är också viktigt, som inte torkar ut håret men håller lockarna på plats så du kan gå längre utan att behöva ta upp din styler.  

Letar du efter en plattång?

Vad är skillnaden mellan en krustång och en plattång? En krustång är först och främst framtagen för att ge volym och har plattor med vågigt mönster som ger ett räfflat resultat. Ett plattång däremot har släta plattor som ger ett blankt, mjukt, och rakt resultat. De kan med fördel användas ihop då man kan skapa volym med hjälp av krustången i hårbotten, sen platta resten av håret för ett fantastiskt resultat med både glans och volym. En plattång är något de flesta har hemma och är du ute efter en bra variant läs då vår artikel där vi listat de bästa plattängerna som finns att hitta i butik just nu! 

FAQ 

Vilken krustång är bäst?

GDH Contour Professional Crimper är den lyxigaste men också en ständig test vinnare. Den är både lättanvänd och ger glansigt fint hår som håller sig lockig och fint långt efter styling.

Kan man få mer volym med en krustång?

Absolut - volymen man kan skapa med en krustång är svårslagen! De små lockarna ger ett lyft från hårfästet som håller länge.

Sliter en krustång på håret?

Som alla värmeprodukter kan en krustång slita vid för frekvent eller felanvändning, men genom att alltid har värmeskydd, använda bra produkter, och inte ha för stark värme för din hårtyp kan du lugnt använda den utan problem.