Bästa läppennan 2022 – ett måste för dig som vill definiera dina läppar!

1
Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil

Estee Lauder Double Wear Stay in Place Lip Pencil är av flera olika anledningar den läppenna som fått absolut högst betyg på marknaden, och det av användare världen över. Och vi förstår verkligen varför! Därför måste du välja Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil Inte nog med att detta är en läppenna vars resultat håller riktigt länge – appliceras den på rätt sätt kan pennan och dess färg sitta i upp till…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil 229 kr. Harmoniq
NYX professional makeup Slim Lip Pencil 63 kr. Apohem
IsaDora Sculpting Waterproof Lipliner 39 kr. Matsmart
Lumene Luminous Color Lip Liner 87 kr. Apohem
MAC Cosmetics Lip Pencil 219,84 kr. Amazon
Milani Color Statement Lip Liner 49,50 kr. Baresso
Clinique Quickliner For Lips 194 kr. Deloox
L'Oreal Infallible Matte Lip Crayon 70,61 kr. Amazon

Är du ett fan av att applicera produkter som läppstift och läppglans på dina läppar? Då kan en läppenna vara nästa investering för dig! Utan att överdriva skulle vi säga att en läppenna, eller lipliner som det heter på engelska, är ett måste för den som vill få ett både snyggare och mer hållbart resultat som varar hela dagen.

Vid applicering av en läppenna får du genast en mer definierad look, vilket verkligen gör stor skillnad när det kommer till hur dina läppar framhävs. Utan en lipliner är det lätt hänt att deras form försvinner. Samtidigt är en läppenna en optimal produkt då du vill skapa en annan form på läpparna.

Oavsett av vilken anledning du vill investera i en läppenna kan du med hjälp av vår köpguide hitta den bästa läppennan för dig och dina behov. Stort lycka till!

Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil – bäst i test läppenna

Estee Lauder Double Wear Stay in Place Lip Pencil är av flera olika anledningar den läppenna som fått absolut högst betyg på marknaden, och det av användare världen över. Och vi förstår verkligen varför!

Därför måste du välja Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil

Inte nog med att detta är en läppenna vars resultat håller riktigt länge – appliceras den på rätt sätt kan pennan och dess färg sitta i upp till 12 timmar utan touch ups. Utan detta är också en läppenna som vid applicering är väldigt behaglig och lätt att jobba med. Den är mjuk och mycket krämig utan att den känns svårhanterad eller klumpig.

Trots mjuk formula blir kanterna skarpa men blandas samtidigt in väldigt smidigt och naturligt vid applicering av andra läpprodukter. Oavsett önskad look kan denna lip pencil hjälpa dig uppnå det!

Utöver dessa fantastiska egenskaper är detta också en läppenna som är utformad med två olika ändar. På ena sidan hittar du själva pennan, och på den andra får du med som en liten pensel för som gör sig perfekt då du vill blanda ut linjerna. Så smart. 

Kort sagt en otroligt prisvärd bäst i test vinnare som passar bra för alla. Finns i mängder av olika nyanser.

Det vi liker:
 • Långvariga resultat i upp till 12 timmar
 • Behaglig och lättapplicerad med krämig formula
 • Läppenna och borste i ett

NYX professional makeup Slim Lip Pencil – bästa läppennan i budgetklassen

För dig som vill hitta den där perfekta, krämiga och pigmenterade läppennan till en väldigt billig peng kan vi garantera att Slim Lip Pencil från NYX professional makeup kommer bli en storfavorit! Detta är utan tvekan den bästa läppennan i budgetklassen.

Därför måste du välja NYX professional makeup Slim Lip Penci

Att vi kan vara så säkra på det beror först och främst på att detta förmodligen är en av de bästsäljande läppennorna såväl i budgetkategorin som på hela marknaden av lip pencils. De höga betygen och goda recensionerna rent ut sagt väller in – att läppennan gör ett bra jobb är med andra ord ett faktum som väldigt många kan bevisa.

De höga betygen beror framförallt på att de här har lyckats kombinera ett otroligt intensivt pigment med en mjuk och krämig formula. Det innebär i sin tur att det är en produkt som bara glider på läpparna, utan krångel och utan pill. Dina läppar blir definierade på ett kick – ett resultat som minst sagt håller i sig länge.

Trots att produkten är så otroligt billig kommer den som sagt till ett riktigt bra pris, som bara i sig är värt väldigt goda betyg. Du kan med andra ord köpa 3 för 1 i förhållande till många andra varianter, och ändå få liknande resultat. Det enda negativa är att pennan måste vässas. Det är dock varken svårt eller tidskrävande.

Det vi liker:
 • Väldigt billig lip pencil av hög kvalité
 • Mycket pigmenterad men lättarbetad formula
 • Mjuka och krämig för behagliga resultat

IsaDora Sculpting Waterproof Lipliner – vattenfast lip liner

Är du på jakt efter en riktigt bra och prisvärd vattenfast lipliner? Då kan vi rekommendera denna variant från IsaDora.  

Därför måste du välja IsaDora Sculpting Waterproof Lip Liner

Deras Sculpting Waterproof lip liner är nämligen specifikt utformad med en vattenfast formula för att hålla länge oavsett situation och användning. Appliceras den tillsammans med ett läppstift får du till en riktigt bra kombo.

Samtidigt som den ger ett hållbart resultat ser den också till att bidra med lite extra fyllighet och volym till läpparna. Det tack vare dess fylliga konsistens som helt utan problem glider på dina läppar och ger en definierad look.

Oavsett om du vill ändra formen på dina läppar eller framhäva dina egna konturer gör denna ett mycket bra jobb. I och med att den är utformad för att skruvas upp slipper du också oroa dig för att behöva vässa den, eller för att spetsen ska brytas av. Läppennan kommer i flera olika nyanser och kommer till ett mycket bra pris.

Det vi liker:
 • Prisvärd lipliner med vattenfast formula
 • Fyllig konsistens som enkelt appliceras på läpparna
 • Skruvas upp för smidigast hantering

Lumene Luminous Color Lip Liner – bästa läppennan med vårdande egenskaper

Lumene har tillverkat en läppenna som fått otroligt höga betyg och goda omdömen. Det framförallt då detta är en av några få varianter av läppenna som inte bara ger riktigt fina resultat som håller länge, utan det är även en läppenna som vårdar läpparna.

Därför måste du välja Lumene Luminous Color Lipliner

Luminous Color Lip Liner är specifikt utformad med näringsrika och återfuktande ingredienser som nordisk tranbärsfröolja och naturliga vaxer. Dessa har en mycket vårdande effekt som ser till att dina läppar hålls mjuka och följsamma trots applicering av smink och liknande. Sammansättningen är vattenbaserad och ger långvariga resultat.

Kompotten av dessa ingredienser kommer även med fördelen att de bidrar till extra fina och jämna resultat. Läppennan är mjuk, skonsam och behaglig att applicera, där dina läppar får en snyggt definierad och mer färgstark touch för naturligt fylliga resultat.

Sist men inte minst är detta en variant som är fri från parfym. Med andra ord kan den användas även av dig som har de allra mest känsliga av läppar. Vi gillar också detaljen om att pennan i sig framställs av hållbart trä. Kort sagt en mycket prisvärd, hållbar och lättanvänd produkt som tar hand om läpparna. 

Det vi liker:
 • Vårdande läppenna med naturliga ingredienser
 • Vattenbaserad sammansättning för långvariga resultat
 • Mjuk lättapplicerad formula som naturligt fyller läpparna

MAC Cosmetics Lip Pencil – läppennan som ger snabba, precisa resultat

Denna läppennan från Mac Cosmetics är en variant som sen länge varit en favorit hos många. 

Därför måste du välja MAC Cosmetics Lip Pencil

Till att börja med har det att göra med pennans egenskap om att snabbt skapa precisa resultat som både håller länge och som ger en snyggt definierad look. Detta är något som många efterfrågar!

Att läppennan snabbt kan ge så pass önskvärda resultat beror inte bara på dess pigmenterade formula. Utan det beror även på att dess mjuka, krämiga konsistens gör att det är otroligt enkelt att använda läppennan oavsett applicering. 

Så länge du vässar den så att den håller sig vass är det ett perfekt alternativ för såväl tydliga markeringar som lättare formgivning och ifyllnad av hela läpparna.  

Trots att pennan kommer till ett något dyrare pris anser vi, precis som många andra, att detta är ett av de bästa och mest prisvärda alternativen på marknaden. Resultaten håller länge, och du kan välja mellan flera olika nyanser och färger.

Det vi liker:
 • Snabba men definierade resultat
 • Mycket pigmenterad, mjukt krämig formula för enkel applicering
 • Långvariga resultat

Milani Color Statement Lip Liner – bästa heltäckande läppenna

För dig som gillar läppennor med lite mer intensiva resultat skulle vi verkligen vilja rekommendera den här varianten från Milani. Precis som namnet utlovar är Color Statement Lipliner en läppenna som möjliggör heltäckande resultat med mycket färg och koncentrerade former.

Därför måste du välja Milani Color Statement Lipliner

 Dessa resultat kan uppnås tack vare pennans krämiga formula i kombination med dess något lite mer robusta design. Att fylla hela läpparna är med andra ord inte alls ett problem, precis som det inte är svårt att med en vässad penna skapa definition och konturer. Resultaten blir jämna och fina oavsett smak och tycke.

Finishen är behagligt matt och gör sig därmed väldigt bra på såväl egen hand som tillsammans med ett läppstift. Det du målat på sitter också länge. Oavsett vilken färg just du önskar köpa är sannolikheten stor att du kan hitta den här. Prisvärd!

Det vi liker:
 • Heltäckande och matta resultat
 • Intensiva färger med bra pigment
 • Lätt att fylla hela läpparna

Clinique Quickliner For Lips – bästa premiumvalet

Här har vi en lite dyrare läppenna från Clinique. Trots att det finns en hel del andra läppennor till billigare pris som presterar snäppet bättre så anser vi, och även många andra, att det ändå kan vara värt att kolla in just Cliniques Quckliner for Lips. Det är trots allt den bästa läppennan i premiumkategorin.

Därför måste du välja Clinique Quickliner For Lips

Det främst då detta är en läppenna som sitter hela dagen och som är väldigt behaglig att applicera. I och med att den här en väldigt krämig men samtidigt fast formula glider den smidigt på dina läppar utan särskilt mycket ansträngning.

Oavsett om du vill markera kanterna eller fylla i hela läppen går det snabbt att uppnå jämna resultat. Linjerna blir inte för skarpa utan lägger sig som en perfekt bas under läppstift och liknande. Dina läppar hålls också återfuktade och mjuka.

Det vi liker:
 • Läppenna som håller länge
 • Behaglig och lättsam att applicera på hela läppen
 • Återfuktande formula som förbättrar din makeup

L’Oreal Infallible Matte Lip Crayon – bästa matta läppennan

Tycker du att det är svårt att få till de där riktiga matta resultaten med dina läpprodukter? Då kan vi ha hittat en möjlig favorit för dig här! L’Oreal har nämligen skapat en läppenna som är specifikt framtagen för att hålla sig matt hela dagen.

Därför måste du välja L’Oreal Infallible Matte Lip Crayon

Deras Infaillible Matte Lip Crayon ger just matta men samtidigt trivsamma resultat som tack vare dess vattenfasta formula håller mycket länge. Du behöver inte oroa dig för kladd! Just den här varianten är också en av alla deras läppennor som innehåller mängder av pigment och som finns tillgänglig i flera olika nyanser.

Med en lite tjockare tip görs appliceringen på nolltid. Ytterligare en fördelaktig egenskap är att produkten innehåller återfuktande och vårdande jojobaolja. Det tillsammans med innehållet av E-vitamin ser till att läpparna hålls mjuka. Dessutom doftar den gott och kommer till ett mycket bra pris.

Det vi liker:
 • Matt läppenna som håller hela dagen
 • Håller sig på sin plats utan kladd oavsett användning
 • Tjockare tip och mängder av pigment för fina resultat på nolltid

GUIDE: hitta den bästa läppennan för dig

Vill du hitta den bästa läppennan för dig? Då har du hamnat helt rätt! Här har vi nämligen tagit fram en sammanfattad men övergripande guide för saker som kan vara bra att tänka på inför köpet. Det speciellt med tanke på det generösa utbudet av läppennor som finns att tillgå idag.

Trots att ett generöst utbud innebär att alla användare har större chans att hitta den perfekta läppennan kan denna variation också bli till lite av en nackdel – att veta vilken av alla läppennor man ska välja kan vara rätt svårt. Vi hoppas att våra tips på saker att tänka på inför köp kan underlätta!

Läppenna tips – tänk på detta inför köp

Nyans

Det absolut viktigaste är att du väljer en läppenna i en nyans som matchar med dig. Och då menar vi inte bara med din stil, utan även med din hudton och hårfärg.

Självklart är det upp till dig hur wild and crazy du vill vara – somliga föredrar mer “nude-färger” medan andra gillar mer färgstarka sådana. Om du däremot vill att pennan ska vara så smickrande som möjligt är det exempelvis passande att välja en något varmare nyans om du har lite varmare underton. Anpassa också valet efter tillfälle.

Formula

Ett tips är också att välja en läppenna som är mjuk och krämig, men som samtidigt inte har en tendens att smeta ut sig. Den bästa läppennan ska alltså vara lätt att applicera både för mer markerade och för lite mer naturliga resultat utan krångel och kladd.

Innehåll

Läppennans innehåll är självklart också avgörande för det resultat den kommer att ge. Vi rekommenderar att du väljer en variant som är något mer återfuktande och mjukgörande då det även bidrar till jämnare och mer behagliga resultat.

Pris

Sist men inte minst bör du se över läppennans pris. Idag finns det mängder av både billiga och dyra varianter att välja mellan. Du har med andra ord alla möjligheter att hitta en penna som stämmer överens med dina behov och önskemål för de pris du önskar!

FAQ

Vilken läppenna är bäst i test?

Vi anser att den självklara vinnaren av vårt bäst i test är Estee Lauder Double Wear Stay In Place Lip Pencil. Känner du inte att detta kan bli en favorit för dig tipsar vi dock om ett flertal andra läppennor som även de är vinnare i vissa kategorier.

Vad är en läppenna?

Kort sagt är en läppenna som en kajal, fast med syftet att den ska appliceras på läpparna. Med denna kan du markera läpparnas konturer, framhäva en viss form eller fylla i hela läpparna för mer långvariga resultat med andra läpprodukter.

Varför använda en läppenna?

Med en läppenna är det otroligt enkelt att få till en mer definierad look med resultat som håller länge. Du kan välja att framhäva dina former, skapa ett fylligare intryck eller skapa en annan läppform.

Hur använda läppennan?

Det bästa är att förbereda dina läppar med fukt redan dagen innan du ska applicera läppenna. Då glider läppennan enklare på både längs kanterna och då du vill fylla i dem, samtidigt som resultaten blir jämnare och mer behagliga.