Bästa lermasken 2022 – masken som rengör huden på djupet

1
GlamGlow Supermud Clearing Treatment

När det kommer till vilken som är den bästa lermasken finns det ingen tvekan om att GlamGlows supermud är en självklar vinnare för väldigt många. Det även för oss! Denna mask exfolierar, rengör på djupet, tar bort föroreningar och minimerar porer. Samtidigt mattar den ner och ger riktigt snabba resultat med en ren, lysterfyllt hud! Därför måste du välja GlamGlow Supermud Clearing Treatment Det finns många anledningar till att denna är den lermask som anses…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
GlamGlow Supermud Clearing Treatment 276 kr. Kicks
Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque 199 kr. Lyko
Decléor Rosemary Officinalis Black Pure Clay Mask 268 kr. Beautystore
Maria Åkerberg Face Mask Gentle 233 kr. Harmoniq
Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Clay Black Mask 334 kr. Notino SE

Om du är i behov av att rengöra huden på djupet kan vi verkligen rekommendera dig att investera i en lermask. Genom att köpa den bästa lermasken har du möjlighet att djuprengöra huden utan att torka ut eller skada den. Detta då lera är en ingrediens som löser upp gifter och andra föroreningar som huden utsätts för dagligen.

På så sätt kan en lermask detoxifiera din hud och rensa ut alla orenheter samt ta bord döda hudceller. Detta är framförallt fördelaktigt om du har fet hy, finnar, förstorade porer, acne och liknande. Masken rengör på djupet och lämnar huden len och fin, men är samtidigt tillräckligt skonsam och mild för att passa bra även för känslig hy.

Tack vare att en lermask många gånger också har återfuktande och mjukgörande egenskaper behöver du inte oroa dig för att huden blir torr. Utan snarare verkar den både renande och tillhör näring till din hud. Ta del av vår guide nedan för att hitta den bästa masken för dig!

GlamGlow Supermud Clearing Treatment – lermask bäst i test

När det kommer till vilken som är den bästa lermasken finns det ingen tvekan om att GlamGlows supermud är en självklar vinnare för väldigt många. Det även för oss! Denna mask exfolierar, rengör på djupet, tar bort föroreningar och minimerar porer. Samtidigt mattar den ner och ger riktigt snabba resultat med en ren, lysterfyllt hud!

Därför måste du välja GlamGlow Supermud Clearing Treatment

Det finns många anledningar till att denna är den lermask som anses vara bäst i test. Framförallt är detta en lermask som kommer till ett väldigt bra pris, där du ändå får rätt generöst med produkt i en förpackning. Det innebär inte bara att det är en bra investering, utan också att produkten räcker länge.

Mångsidig effekt med snabb verkan

Utöver att produkten kommer till ett bra pris så är detta även en lermask som gör ett väldigt bra jobb. Den verkar väldigt effektivt på många olika saker, det inte minst när det kommer till att exfoliera och rengöra din hud och tilltäppta porer på djupet. Masken ser till att avlägsna orenheter, föroreningar och döda hudceller, samtidigt som dina porer minimeras.

Detta är möjligt då masken innehåller en blandning av 6 olika AHA- och BHA-syror, som i sig har en förmåga att verka väldigt renade ochdetoxifierande. Kombinationen av dessa syror och innehållet av aktivt kol och lera gör att denna ansiktsmask verkar otroligt bra på olika hudtyper.

Mattar ner och dämpar glans

Dessutom har den en formula som gör att hudens oljor balanseras och att din hud mattas ner. Detta är väldigt bra för dig som har fet hy med en tendens att bli lite väl glansig. Tack vare att denna lermask från GlamGlow innehåller Teaoxi av eukalyptusblad ger den snabba resultat som syns redan efter en användning.

Skonsam formula som funkar på alla hudtyper

En av de främsta fördelarna med denna mask är att den kan användas på de flesta hudtyper. Oavsett om du har fet hy, torr hy, känslig hud eller normal hy kommer resultatet efter användning vara slående bra. Det då denna lermask har en väldigt effektiv men skonsam formula som varken sliter, torkar ut eller stramar åt. Istället känns huden ren, len och får en fin lyster!

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd lermask
 • Rengör på djupet utan att torka ut
 • Exfolierar och minimerar porer
 • Dämpar oljighet
 • Huden blir ren, len och får en fin lyster
Det vi ikke liker:
 • Kan vara något svår att skölja av
 • Somliga anser att den svider lite vid användning

Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque – bästa djuprengörande lermask

Även Kiehl’s lermask, Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque, är en stor favorit hos många. Framförallt är just denna mask så pass uppskattad då den ser till att rengöra och tömma porerna på djupet. Det verkligen känns, och syns, att den arbetar, och bara efter en användning ser du effekt. Oljor dämpas och huden blir otroligt ren och fin.

Därför måste du välja Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Den främsta anledningen till att så många anser att denna lermask från Kiehl’s är en av de bättre på marknaden är för att den har en tendens att jobba lite extra bra på djupet. Det innebär att du vid användning av masken kommer att både känna och se hur den verkligen tar sig ann alla orenheter, där den avlägsnas föroreningar, absorberas överskottsoljor och mattar ner.

Behaglig att applicera med kylande effekt

Att applicera denna mask är också otroligt skönt då den känns väldigt svalkande och fräsch. Den vita leran lägger sig sen som ett lager på huden och börjar nästan direkt arbeta för att rensa. Det enda negativa är att den kan upplevas som väldigt ”torr” och stram när den torkat. Annars är den behaglig och gör ett bra jobb. Använd 2-3 gånger i veckan för bäst effekt. 

Skonsam men effektiv formula främst mot oljor

I och med att masken är utformad för att kunna användas på alla hudtyper behöver du dock inte oroa dig för att den torkar ut huden allt för mycket. Utan snarare känns huden både ren och len efter användning. Det känns alltså att den rengör skonsamt men effektivt. Framförallt om du har problem med oljor och glansighet kommer du se stor skillnad!

Något som kan vara bra att tänka på är att denna mask kan vara något svår att skölja av. Bäst är därmed att applicera ett tunt lager på fuktig hud efter rengöring, som ser får verka i ca 10 minuter, följt av att du avlägsnar masken med en varm, blöt handduk. Då får du snabbt bort all produkt utan ansträngning. Vi är mycket nöjda med denna produkt!

Det vi liker:
 • Riktigt bra på att rensa ut porer
 • Arbetar effektivt men skonsamt
 • Lämnar huden ren men följsam
 • Har en kylande effekt för fräsch känsla
 • Dämpar oljor och glansighet
Det vi ikke liker:
 • Blir väldigt stram när den torkar
 • Kan vara svår att skölja av
 • Något dyr

Decléor Rosemary Officinalis Black Pure Clay Mask – bästa naturliga lermasken

För dig som föredrar att investera i produkter med naturligt innehåll kan denna lermask från Decléor komma att bli en stor favorit. Här består nämligen innehållet av 99% naturliga ingredienser. De eteriska oljorna, salicylsyran och den svarta leran är alltså fördelaktiga på många sätt. Huden upplevs som mycket renare med mindre orenheter efter användning.

Därför måste du välja Decléor Rosemary Officinalis Black Pure Clay Mask

Att denna lermask är gjord på svart lera är något som gör dess användning lite extra rolig. Och då menar vi inte bara att lermasken i sig är helt svart i sin färg, utan vi menar även att denna svarta lera gör att den renande effekten kan upplevas som något mer intensiv. Användningen är inte obehaglig på något sätt, men resultateten blir väldigt trivsamma.

Motverkar orenheter och håller huden ren

Du kommer bland annat märka att uppkomsten såväl som synligheten av oljor, porer, pormaskar och andra orenheter kommer reduceras rejält. Detta tack vare kombinationen av lermaskens eteriska oljor, salicylsyra och såklart den svarta leran, som dessutom är 99% naturliga. Dessa tre ingredienser verkar otroligt bra tillsammans när det kommer till att rengöra utan att torka ut.

Sätter huden i balans

Vid användning kommer huden alltså både se och kännas väldigt ren, det utan att den känns torr eller stram. Istället kommer huden vara i balans, det vill säga mattifierad men samtidigt ha en hälsosam, naturlig lyster. Vem vill inte få det? I och med att den är så pass balanserande kan denna mask utan problem användas 2-3 gånger i veckan. 

Denna lermask från Decléor är kanske inte den absolut bästa på marknaden, men den är åtminstone väldigt bra. Dess egenskaper är inte unika på marknaden av lermasker, men samtidigt består den av ingredienser som inte är helt vanliga och ser ger bra effekt. Dessutom har den en väldigt trivsam doft som känns uppiggande. Vi är nöjda.

Det vi liker:
 • 99% naturligt innehåll
 • Innehåller en bra balans av renande ingredienser
 • rengör huden ordentligt
 • har en balanserade effekt
 • bidrar till en naturlig, hälsosamt lyster och en fräsch känsla
Det vi ikke liker:
 • produkten i sig är inte så unik
 • inte den mest effektiva lermasken
 • något dyr

Maria Åkerberg Face Mask Gentle – bästa lugnande lermask

Vill du köpa en djuprengörande ansiktsmask som gör sig bra för torr och känslig hy? Då kan vi verkligen tipsa om Maria Åkerbergs Face Mask Gentle. Detta är en djuprengörande lermask som har en lugnande, balanserande effekt på alla hudtyper. Med dess innehåll av vit lera och eteriska oljor dämpar den rodnader, minskar porer och gör huden len.

Därför måste du välja Maria Åkerberg Face Mask Gentle

Det är väldigt många som anser att denna lermask från Maria Åkerberg är en bäst i test vinnare när det kommer till att rengöra bra utan att irritera eller slita på huden. Trots att den är anpassad för alla hudtyper skulle vi säga att just dessa egenskaper gör sig bäst för dig med känslig och torr hy. Det inte minst då den har en väldigt lugnande effekt.

Bäst när det kommer till att balansera huden

I och med att masken inte är överdrivet effektiv när det kommer till att rengöra porerna på det djupaste av djup kommer du med fet, oljig hy förmodligen inte tycka att denna är den bästa. Om du istället bara är i behov av att rengöra, balansera, minimera porer och dämpa rodnader och ytliga kärl kommer denna göra ett väldigt bra jobb.

Denna lermask innehåller vit lera, samt ett flertal eteriska oljor som har en sammandragande effekt. Huden kommer att bli ren och samtidigt lugnas ner på ett väldigt trivsamt sätt. Trots att formulan är mild känns det att den verkar snabbt. Det är dock inga problem att använda den i hela ansiktet. Doften är lättsam och fräsch. 

Behaglig att applicera och enkelt att skölja av

Efter användning kommer du märka att huden känns len och fin, samt att hudtonen är jämnare. Helt klart en vinnare för dig med torr hud eller känslig hud. För bästa resultat bör d 2 gånger i veckan a 20 minuter. Skölj sen av den med ljummet vatten – detta går hur lätt som helst.

Det vi liker:
 • Balanserande, rengörande mask för alla hudtyper
 • Gör sig extra bra för känslig hy och torr hud
 • Verkar lugnande och utjämnande
 • Har en sammandragande effekt på porerna
 • Verkar snabbt men behagligt
Det vi ikke liker:
 • Inte överdrivet djuprengörande
 • Inte bäst för dig med fet, oljig hy
 • Kan svida om den används för länge

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Clay Black Mask – bästa exklusiva lermask

Om du har möjligheten att lägga lite extra pengar på att investera i en riktigt trivsam lermask är det verkligen värt att välja denna Irish Moor Mud mask från Peter Thomas Roth. Den må va dyr, men den är ack så bra. Den rengör verkligen effektivt på djupet, samtidigt som den har en återfuktande och mjukgörande effekt. Dessutom doftar den gott och är riktigt dryg.

Därför måste du välja Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask

Att så många fastnar för just denna lermask från beror först och främst på att den gör ett riktigt bra jobb när det kommer till att rengöra dina porer från föroreningar, orenheter och överflödig olja, och det på djupet. Vid användning av produkten kommer du märka att huden väldigt snabbt blir otroligt ren, där dina porer även kommer synas mindre. 

Otroligt fuktgivande med närande innehåll

Trots att den har en så pass effektiv verkan finns det inget som tyder på att den har en uttorkande effekt. Utan snarare tvärtom så är denna mask mycket fuktgivande utan att kännas fet. Det innebär att den kan användas av alla hudtyper, från fet till torr, och ge riktigt bra resultat alla gånger.

Masken innehåller mängder av fukt, vitaminer, mineraler och antioxidanter som ser till att huden balanseras och lämnas ren, len, följsam och otroligt fräsch. Även fina linjer kommer att reduceras med tiden.

Innehåll av unik irländsk lera

Något som är rätt unikt med denna mask är att den innehåller svart lera från Irland, en ingrediens som minst sagt är känd för dess positiva verkan. Detta är med andra ord en produkt av kvalité. Kombinationen av svart irländsk lera, Hijiki sjögräs, aska från vulkanen och aktivt kol gör denna lermask till ett riktigt kraftpaket, och det till allas vinning.

Gör sig bäst som punktbehandling på specifika områden

En stor fördel med den här masken är att den gör sig riktigt bra som punktbehandling i t-zonen, vilket innebär att du utan problem kan multimaska. Applicera den 2 gånger i veckan för bästa effekt. Se till att arbeta snabbt i tunna lager då leran är rätt klistrig – gör du det är den lätt att hantera. Låt verka enligt instruktion och skölj av med ljummet vatten på en handduk. Njut sen av dina rena, fina hy!

Det vi liker:
 • Exklusiv men otroligt dryg lermask
 • Djuprengörande av smuts, fett och orenheter
 • Fuktgivande och närande
 • Huden känns fräsch och len efter användning
 • Verkar snabbt utan att irritera eller torka ut
Det vi ikke liker:
 • Kan vara något svår att applicera
 • Dyr
 • Alla gillar inte den svarta färgen och tjocka konsistensen

FAQ

Vilken lermask är bäst i test?

Vi anser att den lermask som är bäst i detta test är Glam Glow Supermud Clearing Treatment, det inte minst då den är väldigt mångsidig och kan användas på samtliga hudtyper för bra resultat. Vill du få tips om andra lermasker som även de gör sig väldigt bra tipsar vi om 5 olika lermasker ovan!

Hur ofta ska man använda lermask?

Att använda en lermask är något som alla bör göra, oavsett vilken hudtyp man har och vilka möjliga hudproblem man vill få bukt på. Hur ofta du ska använda en lermask varierar dock beroende på vilken mask du använder och vilken hudtyp du har. I regel brukar man rekommendera att använda en lermask 2-3 gånger i veckan, ibland mer eller mindre.

Varför ska jag använda en lermask?

Den främsta fördelen med lermasker är att de rengör din hud riktigt ordentligt utan att torka ut eller strama åt. Pormaskar minimeras, tilltäppta porer rensas, orenheter och döda hudceller avlägsnas och överflödig olja sugs upp. I vissa fall kan en lermask även återfukta och mjukgöra huden för ett rent, lent och lysterfyllt resultat.

Vem kan använda lermasker?

En lermask är i de flesta fall en produkt som rekommenderas att användas av personer med fet till kombinerad hy. Värt att nämna är dock att alla hudtyper kan må bra av att använda en lermask då och då - djuprengöring är något som alla hudar mår bra av. Detta då det bidrar till att andra produkter verkar bättre, samt att huden ser renare, jämnare och fräschare ut.