Bästa locktången 2022 – få till drömhåret på bästa sätt

1
GHD Curve Soft Curl Tong

a lockar men med alla alternativ som finns idag behöver du inte vara det för att få till just den looken. Det finns oändliga möjligheter med lockigt hår, och en locktång för varje sorts lockar du kan tänka dig. Du kan få till allt från korkskruvar till mjuka beach waves och allt däremellan. En bra locktång ska inte bara ge fina lockar, den ska också ge hållbart resultat så att håret inte faller platt efter…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
GHD Curve Soft Curl Tong 1.656,04 kr. Mankind
Babyliss Curl Secret Optimum C1600E 1.079 kr. RDEButik
OBH Nordica Björn Axén Touch Curler 32mm 3111 415 kr. Hemmy
GHD Curve Classic Curl Tong 1.679 kr. Frisörshop
BaByliss C1600E 1.079 kr. RDEButik
Remington Silk Curling Wand CI96W1 269 kr. ComputerSalg.se
Cera Wavestyler Mini 384 kr. eleven.se
HH Simonsen Rod VS10 - PriceRunner##

Få av oss är födda med perfekta, studsiga lockar men med alla alternativ som finns idag behöver du inte vara det för att få till just den looken.

Det finns oändliga möjligheter med lockigt hår, och en locktång för varje sorts lockar du kan tänka dig. Du kan få till allt från korkskruvar till mjuka beach waves och allt däremellan.

En bra locktång ska inte bara ge fina lockar, den ska också ge hållbart resultat så att håret inte faller platt efter någon timme. Samtidigt vill man inte slita för mycket på håret så det gäller att ha rätt temperatur för din hårtyp och helst en skonsam keramisk beläggning.

Innan du springer och köper en ny locktång fundera på vilken typ av lockar du vill ha, hur långt ditt hår är, och hur ofta du vill locka håret. Är det något du gör relativt ofta kan det vara värt att lägga lite mer och få en riktigt bra produkt, som kan ge naturliga lockar som håller i dagar.

Vi har samlat några av de bäst recenserade locktängerna som finns att köpa just nu, med olika fördelar och olika typer av lockar så att du kan hitta den som ger de lockar just du är ute efter!

GHD Curve Soft Curl Tong – bästa locktången med långvarigt resultat

Ger otroligt mjuka, följsamma lockar som håller länge. Resultatet ser naturligt och glänsande ut, och locktången håller exakt den optimala stylingtemperaturen på 185°C. Det går snabbt att få till härligt mjuka lockar med den här locktången.

Därför måste du välja GHD Curve Soft Curl Tong

Ghd är proffs inom hårstyling och deras Curl serie ger extra hållbart resultat så att du kan lita på att dina lockar som håller sig på plats hela dagen. Den 32 mm stora cylindern ger mediumstora lockar som ser mjuka och naturliga ut med fint fall. Den är gjord så att du kan komma åt att locka ända in vid hårbotten för extra volym. Ghd Curl serie har en unik tri-teknologi som gör att locktången håller en jämn temperatur på 185°C, vilket är ansett som den optimala stylingtemperaturen för att få hållbart resultat utan att slita överdrivet.

Toppen av locktången håller sig sval, så att du har någonstans att hålla när du stylar, och har ett inbyggt ställ så att du enkelt kan sätta dig ifrån dig den även när den är varm. Den har skonsam keramisk beläggning, lång sladd, universal volt, och automatisk avstängning efter 30 minuter.

Med Ghd Curve Soft Curl Tong får du salongsresultat varje gång med skonsam styling. För fastare lockar kan du använda klämman och hålla fast i 5-8 sekunder på varje sektion. Om du vill ha mjukare vågor ringla istället hårslingor runt tången utan klämman. Den fungerar allra bäst på dig med långt eller mellanlångt hår.

Det vi liker:
 • 32mm cylinder för mjuka, lite större lockar
 • Optimal stylingtemperatur
 • Ger härligt mjuka, naturliga lockar med långvarigt resultat

BaByliss Pro C1600E – bästa budgetvalet

En väldigt bra, lättanvänd och prisvärd locktång. Du behöver inte vara proffs för att få till fina lockar med den här locktången, och de olika temperaturvalen ger mindre slitsam styling då du kan välja en lägre temperatur om du har tunt eller skadat hår. Sublim touch beläggningen ger en skonsam styling som håller bra.

Därför måste du välja Babyliss Pro C1600E

Detta är en både snygg och väldigt prisvärd locktång, som passar alla hårtyper och är lätt att använda. Babyliss är ett väldigt användarvänligt märke, som hjälper dig locka håret med bra resultat även som nybörjare.

Den kommer med en klämma vilket underlättar stylingen och får snabbt till vackra lockar i hela håret. Locktången kan ställas in på 10 olika temperaturer, så den är extra bra för dig med tunt eller skadat hår som inte ska utsätta håret för en för hög temperatur.

Den 25 mm stora cylindern ger medelstora, ganska definierade lockar som håller bra. Locktången har en skonsam sublim touch beläggning som inte sliter eller fastnar i håret vid styling, och en lång sladd med roterande fäste. Locktången har även en kall topp, så att du kan hålla i den utan att bränna dig. Resultatet blir mjukt och glansigt med tydliga lockar.

Det vi liker:
 • 25mm cylinder för medelstora lockar
 • 10 olika temperaturinställningar
 • Prisvärd och lätt att använda även som nybörjare

OBH Nordica 3111 Björn Axén Tools Curling Tong – bästa locktången för Hollywoodlockar

Med den här locktången får du vackra lockar a’la Hollywood, med fin definition och extra glans tack vare tillägget av keratin på den keramiska beläggningen. Tången har en lång värmedel vilket ger snabbare styling och du får lättare till ett lockigt hårsvall.

Därför måste du välja Obh Nordica 3111 Björn Axén Tools Curling Tong

Olika locktänger ger olika typer av lockar, och den här är för dig som vill ha vackert definierade Hollywoodlockar som håller hela dagen. Locktången har en 32 mm bred cylinder för de bredare, mjuka lockar som syns på röda mattan, och är extra lång vilket underlättar för att få till just dessa lockar. Det gör även att det går fortare att komma igenom hela håret och du slipper stå i timmar för att locka håret. Tången är täckt med skonsam keramisk beläggning som även innehåller ett lager av keratin, som ger håret extra glans. Du får alltså mycket glamour med denna locktång på ett snabbt och enkelt sätt! Den 2,8 meter långa sladden är roterande och tången har olika temperaturinställningar och automatisk avstängning.

Det vi liker:
 • 32mm cylinder för stora lockar
 • Keratin i beläggningen ger extra glans
 • Ger snabbt mycket lockar

GHD Curve Classic Curl Tong – bästa locktången för kort hår

En annan fantastisk locktång i Ghds Curve serie som ger extra hållbarhet åt dina lockar. Den ger mediumstora lockar som passar bra även för dig med kort hår, och de håller hela dagen.

Därför måste du välja GHD Curve Classic Curl Tong

Här är bäst i test alternativet för dig som vill ha Ghds kvalite och deras Curve series långvariga lockar men som har lite kortare eller axellångt hår. På samma sätt som deras soft curl värms denna locktång snabbt upp till optimal värme för styling på 185°C, och håller sig väldigt jämnt på den temperaturen. Den keramiska beläggningen gör att håret glider igenom utan att fastna, och temperaturen gör att du får lockar som håller hela dagen. Den lite mindre cylindern på 26 mm gör att du kan få till fina lockar även på kort hår. Toppen på locktången håller sig sval med cool tip teknik vilket underlättar styling. Locktången har en lång, flexibel sladd och universal volt, så du kan ta med den på resan och använda den var som helst i världen. För glansiga, långvariga lockar även på mellankort och kort hår!

Det vi liker:
 • 26mm cylinder för mediumlockar
 • Extra bra för kort till halvlångt hår
 • Ger hållbara lockar

BaByliss C1600E – bästa automatiska locktången

Tycker du det är svårt att få till bra resultat med en locktång? Då är detta det bästa som hänt dig! Den här typen av locktång sköter nämligen jobbet åt dig – den tar upp en hårslinga i taget och lockar den automatiskt, för felfritt, hållbart resultat varje gång!

Därför måste du välja Babyliss C1600E

Den här speciella locktången suger försiktigt in en hårslinga, värmer upp och lockar den, och piper när det är färdigt, utan att dra och slita i håret. Du kan enkelt ställa in temperatur och välja mellan tre olika tidslägen för att få mjukare eller mer definierade lockar, och välja riktning för olika typer av lockar. Ett perfekt val för dig som vill ha lockigt hår men har svårt att få till det med vanliga locktänger eller helt enkelt vill ha bekvämare styling med perfekt jämnt resultat. Inuti finns keramisk beläggning för skonsam styling som även har en joniserande effekt för att motverka friss och flygigt hår. Lockarna blir naturliga och håller länge, och sladden på 2,5 m gör det lätt att röra sig vid styling. Kommer även med värmeplatta och automatisk avstängning för extra säkerhet.

Här får du verkligen enkel styling som många rekommenderar för att lockarna inte bara är lätta att få till men också håller väldigt länge.

Det vi liker:
 • 3 olika lägen för olika typer av lockar
 • Lockar automatiskt och resultatet blir perfekt
 • Temperaturinställning mellan 180 och 230°C

Remington Silk Curling Wand CI96W1 – bästa locktången för små lockar

Med en smalare, konformad topp ger den här locktången dig mindre, fastare lockar för full effekt. Den har silk keramisk beläggning för att kunna skapa silkeslena, vackra lockar som kan hålla hela dagen.

Därför måste du välja Remington Silk Curling Wand CI96W1

Detta är ett koniskt verktyg, den har alltså ingen klämma och är konformad så att du slipper veck i håret av klämman. Remington Silk Curling Wand har en smal form som är 13 mm vid spetsen och 25 mm vid handtaget, vilket ger lyxiga korkskruvar med fint fall. Den speciella silk keramiska beläggningen ger extra mjuka, silkeslena lockar med en 3D effekt. Värmen kan ställas in mellan 120°C – 220°C som kan låsas fast för att undvika att du kommer åt den av misstag, och den blir snabbt varm på ca 30 sekunder. Locktången kommer även med en skyddande handske vilket är viktigt med denna typ av tång, och en värmeskyddande förvaringsväska. Den har en extra lång sladd på 3 meter och ett väldigt bra pris.

Om du är ute efter lite mindre lockar som verkligen håller bra är detta locktången för dig!

Det vi liker:
 • Konformad och mellan 13-25 mm bred, för mindre lockar
 • Ger lyxiga korkskruvar eller lite mindre tighta små lockar
 • Temperaturinställning mellan 120 och 220°C

Cera Wavestyler Mini – bästa locktången för småvågigt hår

Detta är en väldigt användarvänlig locktång som enkelt ger dig små vågor i hela håret a’la Shakira. Det gör att den fungerar extra bra på kort eller medelkort hår. Du får en look av riktigt härligt småvågigt hår som även nybörjaren lätt får till med tekniken med plattor.

Därför måste du välja Cera Wavestyler Mini

Om du har kort eller medelkort hår och vill ha små, mjuka vågor i håret för ett naturligt lockigt resultat är det hit du ska titta. Istället för att som med vanliga locktänger snurra håret runt, så sätter du istället en bit i taget i plattorna som är formade för att skapa hållbara vågor. Sen går du enkelt ner till nästa bit av håret och gör samma sak. Det är svårt att göra fel och resultatet blir härligt mjuka, busiga vågor som håller länge. Locktången är bara 20 cm lång och väger 120g så den är perfekt att ta med sig på resan eller till och med i handväskan.

Den har keramisk yta, 2 meter lång vridbar sladd och kommer på bara 15 sekunder upp i en temperatur på 200°C som ger hållbart resultat snabbt.

En väldigt praktisk, prisvärd locktång för vågigt hår som är lätt att få till och håller sig på plats.

Det vi liker:
 • Används likt en krustång men ger glansiga vågor i hela håret
 • Är bara 20 cm lång och lätt att ta med sig
 • Storleken gör den perfekt för kort och medelkort hår

HH Simonsen Rod VS10 Casual Curls – bästa locktången för långt hår

Med den här locktången kan du med medellångt till långt hår få till vackra lockar eller mjuka vågor. Den är konstruerad på ett sätt som ger olika storlek på lockarna vilket ger ett väldigt naturligt utseende.

Därför måste du välja HH Simonsen Rod VS10 Casual Curls

HH Simonsen Rod Casual Curls ser lite annorlunda ut än de flesta locktänger då den har små “kullar” längs med tången. Vad detta gör är att du får lockar i olika storlekar vilket ger ett väldigt mjukt och naturligt intryck. Locktången är mellan 13,6 och 25 mm bred så att du enkelt får de variationer i lockarna som naturligt lockigt hår har. Ytan har en teflonbeläggning behandlad med olja, som gör att ditt hår inte fastnar och slits även om du har hårspray i först, och lämnar håret mjukt och blankt. Den är även behandlad med tourmalin vilket ger glans åt håret och motverkar statiskt och flygigt hår, och infraröd teknologi som bevarar hårets naturliga oljor. Resultatet blir blankt, fint hår och lockar som håller länge.

Du kan själv välja om du vill ha romantiska vågor eller stora lockar med volym. Fungerar bäst för dig med medellångt till långt hår.

Locktången har universal volt, 3 meter lång sladd med pivotfunktion, och automatisk avstängning efter 90 minuter. Du kan ställa in värmen mellan 120-200°C.

Det vi liker:
 • 13,6 – 25 mm bred
 • Har oljebehandlad teflon-aktig yta som inte sliter på håret
 • Ger olika stora lockar för naturligt resultat

Välj den bästa locktången för dig

Vilken locktång som är bäst för dig beror på din hårlängd, vilken typ av lockar du är ute efter, och om du är nybörjare eller proffs. Det som är gemensamt för de bästa locktängerna är att de ger långvarigt, bra resultat utan alltför mycket bry eller slit på håret. Här har vi listat några saker som är viktigt att tänka på när du väljer en ny locktång:

Storlek:

Storleken på din locktång är vad som avgör hur stora och tighta lockarna blir, så välj beroende på vilken sorts lockar du är ute efter.

13-25 mm – mindre lockar med mer definition

25-38 mm – större, mjukare lockar

Wand utan klämma – beachy waves

Om du vill ha mindre, mer definierade lockar leta alltså efter en smalare locktång. De kan vara så smala som 9 mm men de flesta smalare locktångar är mellan 13-25 mm.

För större, mjukare lockar leta istället efter en bredare locktång, antingen en mellanstorlek på 19-32 eller för riktigt stora vågor 25-38 mm.

Klämma:

Locktång med klämma eller inte? Klämman gör att du lättare får håret på plats och underlättar hela processen. Nackdelen är att det är lätt att få veck i håret där klämman satt vilket ger ett lite mer stelt intryck.

De locktänger utan klämma, som oftast är en konformad locktång kallad wand, ger alltså snäppet bättre lockar med naturligare resultat, men är lite svårare att jobba med. När du väl får till snitsen ger de ett fantastiskt resultat.

En konformad locktång ger mjuka beach waves med naturligt fall. Den konformade designen gör att lockarna får lite olika storlek vilket ger ett mer levande intryck.

Det finns även några modeller med klämma där du även kan välja att snurra håret runt tången utan att använda klämman.

Beläggning:

De vanligaste alternativen är en keramisk beläggning eller titanium. Titanium kan hålla en hög temperatur längre och väger mindre, men en keramisk beläggning är mer skonsam mot håret. Beläggningen gör att håret glider smidigare över ytan utan att fastna. Dock har båda sorterna utvecklats mycket och har bra kvalité överlag.

Det finns också locktänger med keramisk beläggning som har tillägg i stil med oljor som kan ge extra glans åt håret.

Temperatur:

185°C är allmänt sett som den optimala temperaturen att värmestyla håret på. Det är precis varmt nog att ge hållbart resultat på de flesta hårtyper, utan att slita överdrivet på håret.

Med det sagt kan det vara en bra ide med en locktång där du själv kan ställa in olika värmelägen, speciellt om du har väldigt tunt eller skadat hår. Typiskt skandinaviskt hår är lite tunnare och mer flygigt, och ska inte utsättas för alltför höga temperaturer.

Har du tvärtom väldigt tjockt hår eller lockigt hår som du vill kunna styla utan att det faller ihop direkt, kan du behöva lite högre temperatur vilket tjockare hår också klarar bättre av.

Praktiska detaljer

Det finns andra praktiska detaljer att tänka på när du väljer. En locktång utan klämma ska helst komma med en värmehandske så att du inte riskerar att bränna dig. En del kommer med en värmeplatta, eller har ett inbyggt ställ så att du enkelt kan sätta ifrån dig den varma locktången utan att skada ytan under. Automatisk avstängning är ett väldigt stort säkerhetsplus, då du inte riskerar att din locktång är fortsatt varm om du glömt stänga av den i morgonrushen.

Längden på sladden gör skillnad på hur enkelt det är att få till lockar i hela håret. För att inte behöva sträcka dig och hålla på för att få till ett jämnt resultat på båda sidor är det bäst med en relativt lång sladd som helst har roterande fäste.

Snabb uppvärmningstid är också något att tänka på, så att det inte tar för lång tid för din locktång att bli varm innan du kan använda den.

Olika locktänger

Behöver du mer än en locktång? Om du vill locka håret ofta, och vill kunna välja mellan mjuka vågor och tightare, mer fixade lockar, kan det vara värt att investera i olika locktänger. En konformad locktång kan tack vare sin utformning ge dig olika storlekar på lockarna beroende på vilken del av den du använder, så det kan vara ett bra alternativ för dig som vill kunna variera lite.

Vad är en automatisk locktång?

En automatisk locktång kanske låter lite läskig, men de är inte mindre skonsamma än vanliga locktänger. De fungerar genom att försiktigt suga in hårlocken och lockar håret automatiskt medan du enkelt väntar tills det piper och det är dags för nästa hårslinga. Du får snygga lockar varje gång, och de flesta ger en varning om hårslingan du valt är för tjock. En automatisk locktång är alltså väldigt enkel att använda, och du kan variera typen av lockar beroende på tid, temperatur och vinkel. De ger bra och jämnt resultat med minimalt jobb. Nackdelen kan vara något längre tid beroende på hur snabb du själv är med en locktång och hur effektiv din automatiska locktång är.

Tips

Har du något gång funderat över hur nästan alla kvinnors hår i amerikansk film och tv ser nästan likadant ut? Vare sig det är en polis eller en hemmamamma har de alla samma vågiga hårsvall. Men det finns en anledning – vågigt hår gör sig väldigt bra på film. Det har fin rörelse men ligger samtidigt bra på plats, istället för som platt hår som kan se just, ja platt ut, och även lättare får hårslingor på vift i ansiktet. Därför är vågigt eller lockigt hår inte bara ett klassiskt och vackert val till t.e.x. bröllop, det är också det som ser bäst ut på video efter.

FAQ

Vilken locktång ska jag välja?

Det beror såklart på vilken typ av lockar du är ute efter, men Ghd Curve Soft Curl Tong är konstant i topp på bäst i test listor över hela världen och ger fantastiskt mjuka lockar som håller riktigt länge.

Hur lockar man håret med locktång?

Glöm aldrig att börja med ett värmeskydd! Ta sen en hårslinga i taget och vira runt din locktång och håll i 5-10 sekunder beroende på vad som är rekommenderat i instruktionerna. Efter styling använd gärna hårspray eller annan produkt som ger längre hållbarhet.

Hur tjock locktång ska man ha?

För mindre, hårdare lockar välj en smalare tång, och tvärtom. Generellt rekommenderas en smalare tång till längre hår och en bredare till kort. Se mer i våra tips att tänka på ovan!