Bästa lösögonfransar 2022 – få långa, volymiösa fransar utan förlängning

1
Ardell Magnetic Lashes

Ardell Magnetic Lashes är vår bäst i test vinnare av de bästa lösögonfransarna, och det av många olika anledningar. Här är såväl deras smidiga 2 stegs applicering med det osynliga eyelinerlimmet som deras naturliga men samtidigt fylliga look avgörande. Hög kvalité till bra pris! Därför måste du välja Ardell Magnetic Lashes Det finns många anledningar till att just Ardell Magnetic Lashes är vår bäst i test vinnare här – att just denna modell är mångas…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Ardell Magnetic Lashes 132 kr. LOOKFANTASTIC
NYX Wicked Lashes 89 kr. Parfumdreams
Sweed Professional Lashes Gabbi 129 kr. Hudoteket
Ardell Magnetic Lash & Liner Kit Wispies##
Depend Perfect Eye Artificial Eyelashes Anna##
Eylure Most Wanted Gimme Gimme 107 kr. Cocopanda
MAC Cosmetics 48 Lash 220,50 kr. NordicFeel
Kiss Blow Out Lash Multi Pack 194,42 kr. Amazon

För dig som på ett snabbt och smidig sätt vill få riktigt långa, fylliga och fina fransar kan lösögonfransar vara en väldigt bra investering för dig. Med dem slipper du göra en fransförlängning men kan samtidigt uppnå samma resultat – du sparar alltså både pengar, tid och energi genom att köpa och använda lösögonfransar.

Det bästa med lösögonfransar är att det finns mängder av olika modeller som kan passa olika stilar, behov och önskemål. Med ett par lösögonfransar kan du skapa den mest intensiva och fylliga av looks, eller så kan du välja en modell som på ett naturligt sätt rama in och framhäva dina ögon.

Oavsett vad just du vill uppnå kan det finnas något för dig! Vi har i denna bäst i test guide samlat de 8 bästa lösögonfransarna 2021, det i olika priskategorier och av olika modeller så att du kan hitta den variant som passar dig bäst!

Ardell Magnetic Lashes – bäst i test lösögonfransar

Ardell Magnetic Lashes är vår bäst i test vinnare av de bästa lösögonfransarna, och det av många olika anledningar. Här är såväl deras smidiga 2 stegs applicering med det osynliga eyelinerlimmet som deras naturliga men samtidigt fylliga look avgörande. Hög kvalité till bra pris!

Därför måste du välja Ardell Magnetic Lashes

Det finns många anledningar till att just Ardell Magnetic Lashes är vår bäst i test vinnare här – att just denna modell är mångas favorit är med andra ord inte särskilt svårt att förstå. Till att börja med är det ett par lösögonfransar som ser relativt naturliga ut, samtidigt som de även ger mycket volym och fyllighet för en fin inramning.

Oavsett om du ska på fest, middag eller bara vill ha lite extra glam till vardags kan dessa funka riktigt bra. Det märks direkt att det är fransar av hög kvalité då de håller länge och kan användas flera gånger utan problem. Trots det kommer fransarna till ett bra pris!

En av de främsta, och mest unika, egenskaperna med just den här modellen är dock att de är utformade med en något udda form av applicering. Här krävs det nämligen bara att du applicerar den tillhörande eyelinern längs din fransrad för att du sen enkelt och smidigt ska få fast fransarna.

Praktisk applicering med eyeliner

Är du ett fan av att ha eyeliner är detta med andra ord en riktigt bra kombo. I och med att du slipper vanligt ögonfranslim ser det också väldigt mycket mer naturligt ut, samtidigt som du inte behöver hålla på och kladda eller riskera att få lim i ögat.

Det är även väldigt mycket lättare att placera dem så nära dina egna fransar som möjligt – de fästs direkt med små magneter mot eyelinern och sitter sen där hela dagen. Däremot är det otroligt lätt att avlägsna dem när du kommer hem igen och vill ta bort dem. Vi är med andra ord väldigt nöjda med dessa – en solklar vinnare av de bästa lösögonfransarna!

Det vi liker:
 • Naturliga men voluminösa lösögonfransar
 • Fransar av hög kvalité till bra pris
 • Lösögonfransar utan lim som är lätta att applicera

NYX Wicked Lashes – bästa prisvärda lösögonfransar

Här har vi ett par mycket populära lösögonfransar från inga mindre än NYX. Precis som vanligt levererar de prisvärda sminkprodukter av hög kvalité! Deras Wicked Lashes bjuder på mängder av volym och fyllighet – perfekt för dig som gillar dramatiska fransar som syns. Finns i flera olika modeller!

Därför måste du välja NYX Wicked Lashes

För dig som gillar när fransarna verkligen tar plats och syns kan vi lova dig att den här modellen från NYX, deras Wicked Lashes, kommer bli en stor favorit. Trots att de är tillverkade av naturligt hår kommer de till ett mycket bra pris som alla budgetar kan ha råd med. 

Tack vare deras intensiva fyllighet bidrar de med mängder av volym och storhet till dina egna fransar. Dina ögon kommer synas som aldrig förr! Däremot har du alla möjligheter att hitta ett par fransar som passar dig och din stil – här finns det nämligen hela 12 olika typer av lösögonfransar att välja mellan.

Dessutom är fransarna enkla att applicera, även för nybörjare. Väl på ögat känns de bekväma och trygga i och med att de sitter bra men har samtidigt en mjuk och flexibel form. VI är riktigt nöjda och anser att detta är några av de bästa lösögonfransarna på marknaden.

Det vi liker:
 • Mycket prisvärda lösögonfransar
 • Ger mycket volym för en intensiv fyllig look
 • Finns i 12 olika modeller för olika tillfällen

Sweed Professional Lashes Gabbi – bäst i test lösögonfransar för alla tillfällen

När det kommer till några av de mest populära och omtalade lösögonfransarna på marknaden skulle vi säga att det utan tvekan är modeller Gabbi från Sweed Lashes. Dessa ger en något mer naturlig look och funkar därmed bra till allt, de är lätta att applicera och så är de hållbara. De får full poäng från oss!

Därför måste du välja Sweed Professional Lashes Gabbi

För dig som är på jakt efter ett par kvalitativa, mångsidiga och lätthanterliga lösögonfransar har vi en riktigt bra rekommendation – modellen Gabbi från Sweed Lashes. Deras fransar är tillverkade av högsta kvalité, där varenda en är handknuten för bästa möjliga användning och hållbarhet.

Just den här modellen är av en lite mer naturlig design vilket innebär att de kan funka för alla, och även för alla tillfällen. Vi gillar också att de kan byggas upp för en mer intensiv look om man önskar. Sweed Lashes har dock ett brett sortiment med lösögonfransar av alla olika stilar!

Något av det bästa med fransarna Gabbi är dock att de är så otroligt lätta att applicera. Trots att de kräver applicering med lim känns det både tryggt och smidigt för såväl nybörjare som proffs. Det tack vare dess fästa i genomskinlig bomull som gör att de enkelt formas efter ditt öga. De fäster sig också väldigt snabbt där du vill ha dem.

Vill du ta bort fransarna är det inte heller ett problem. efter användning kan du dessutom rengöra dem för att sen återanvända dem i upp till 10 gånger, helt utan problem – de är fortfarande lika snygga och smidiga. Dessa får du till ett mycket bra pris. Kort sagt en riktigt bra investering för de som vill ha bra lösögonfransar!

Det vi liker:
 • Något mer naturliga fransar som kan användas vid alla tillfällen
 • Mycket lätta att applicera även efter flera gångers användning
 • Kan även användas av nybörjare

Ardell Magnetic Lash & Liner Kit Wispies – bästa exklusiva lösögonfransar

Ytterligare en storfavorit från Ardell, deras Magnetic Lash & Liner Kit Wispies. Här får du ett komplett kit med ett par riktigt snygga magnetiska lösögonfransar tillsammans med ett praktiskt ”eyeliner-lim”. Lättapplicerade, kvalitativa och mycket fina.

Därför måste du välja Ardell Magnetic Lash & Liner Kit Wispies

Om du inte redan har testat Ardell och deras fantastiska lösögonfransar är det dags att du gör det nu! Här har vi ett riktigt bra kit för dig som kanske inte är så van vid att använda fransar – dessa är rätt naturliga, är mycket smidiga att applicera och håller länge.

Vid köp får du med ett par magnetiska fransar och en tillhörande eyeliner. Det är eyelinern som agerar lim i detta fall, vilket innebär att du slipper både kladd, fula vita streck och rädslan om att få lim i ögat. Istället kan du komplettera dina fransar med en snygg eyeliner, eller välja att göra den så naturlig som möjligt – allt går!

För att fästa fransarna krävs det nämligen bara att du applicerar din eyeliner enligt önskemål. Innan den har torkat fäster du fransarna mot den, där dess magnetiska gelformula i sin tur ser till att lösögonfransarna fäster sig. Detta ger en mer naturlig look samtidigt som det håller otroligt bra hela dagen.

Trots vattenfast formula är det lätt att tvätta bort när du väl önskar det. Även fransarna är smidiga att ta bort, och de kan användas flera gånger om du sköter dem bra. Vi anser att det här kitet är perfekt för nybörjare, men det kan även bli en favorit hos proffs. De är så bra och ger så fina resultat.

Det vi liker:
 • Exklusivt kit med magnetiska fransar och tillhörande eyeliner
 • Otroligt smidiga att applicera
 • Ger ett naturligt resultat som sitter hela dagen

Depend Perfect Eye Artificial Eyelashes Anna – bästa budgetval

Vill du ha möjligheten att använda lösögonfransar utan att det knappt märks? Då kan vi verkligen rekommendera dig att investera i denna variant från Depend. Trots billigt pris är de otroligt bra – det finns ingen tvekan om varför just dessa lösögonfransar är en favorit hos många. Helt klart vårt bästa budgetval!

Därför måste du välja Depend Perfect Eye Artificial Eyelashes Anna

Det finns väldigt många fördelar med dessa lösögonfransar från Depend. Inte bara är de väldigt billiga, utan de håller även riktigt hög kvalité som imponerar otroligt många användare. Du får med andra ord väldigt mycket mer än vad du kanske förväntar dig – det är alltid trevligt.

En annan stor fördel är att fransarna är lätta att applicera efter ögonens exakta passform. Det tack vare att de är handgjorda av naturligt hår, vilket gör att de är mjuka och flexibla samtidigt som de känns stadiga och tåliga. Denna form gör också att de kan användas flera gånger utan problem.

Samtidigt bidrar det till att du knappt kommer känna om fransarna är på eller inte. Det både känns och ser naturligt ut, och det på alla olika ögon. Oavsett om du är nybörjare eller proffs är det lätt att få till fina resultat. Kort sagt ett par riktiga bra lösögonfransar som kan bli en favorit hos många!

Det vi liker:
 • Billiga fransar som håller hög kvalité
 • Enkelt att få till en mycket bra passform
 • Sitter på sin plats utan att kännas

Eylure Most Wanted Gimme Gimme – bästa lösögonfransar för långvariga resultat

Även Eyelures lösögonfransar Most Wanted Gimme Gimme är ett riktigt bra alternativ för dig som gillar när fransarna syns mycket. Trots en väldigt fyllig design upplevs de som mångsidiga och bekväma att arbeta med. De håller även länge.

Därför måste du välja Eylure Most Wanted Gimme Gimme

För dig som är på jakt efter ett par fransar som bidrar med den där WOW-effekten kan vi garantera att dessa från Eylure kan bli en ny favorit. Deras Most Wanted Gimme Gimme bjuder på allt som heter drama, volym och intensitet, där deras otroligt fylliga fransrad minst sagt framhäver dina ögon.

Perfekt då du ska ut på middag eller gå på fest och vill ha det där lilla extra! Tack vare dess silkiga material ser de också extra lyxiga ut. Däremot behöver du inte avskräckas från dess intensiva look eller extra tjocka fransrad, för trots det känns de väldigt smidiga då du ska fästa dem längs fransraden. 

Fransarna är följsamma och kan placeras där du vill så länge ditt lim är bra, något du får med vid köp. När de väl är på plats kan du dock känna dig säker på att de sitter kvar där. Det enda negativa med det är att det lim som medföljer är rätt svårt att tvätta bort. Annars är vi nöjda – du får mycket för pengarna!

Det vi liker:
 • Lösögonfransar som passar just till dig som gillar fyllighet
 • Lätta att arbeta med trots tjockare fransrad
 • Sitter riktigt bra

MAC Cosmetics 48 Lash – bästa lösögonfransar för bekväm applicering

Om du sen tidigare är ett fan av MAC Cosmetics och deras smink kommer du med största sannolikhet storgilla deras lösögonfransar, 48 Lash. Precis som namnet utlovar sitter dessa fransar otroligt länge. Trots det känns de bekväma och är enkla att applicera. Något dyra, men riktigt bra.

Därför måste du välja MAC Cosmetics 48 Lash

MAC Cosmetics har tagit fram ett par lösögonfransar vid namn 48 Lash. Precis som namnet utlovar så är detta just ett par fransar som sitter riktigt länge. De kanske inte håller i 48h, men de kommer garanterat sitta på sin plats hela dagen om du använt ett bra lim och applicerat dem korrekt.

Att använda dessa fransar länge är verkligen inte ett problem. Tack vare att de är tillverkade för hand har de en rätt följsam och smidig form som möjliggör lätt applicering såväl som hög komfort.

Det är också enkelt att få till den effekt man önskar. I grund och botten ger de dock mest längd och definition, men de kan även ge mycket volym. Det enda negativa med just dessa lösögonfransar är att de är rätt dyra. Å andra sidan får du hög kvalité för pengarna, det vill säga ett par fransar som funkar för alla och som håller länge.

Det vi liker:
 • Fransar som sitter riktigt bra
 • Bekväma att använda
 • Ger mycket längd och definition

Kiss Blow Out Lash Multi Pack – bästa paket med lösögonfransar

Sist men inte minst har vi ett par lösögonfransar från Kiss med i vårt test. Deras multipack Blow Out Lash erbjuder dig att köpa ett komplett paket med flera olika fransar i ett. Trots många valmöjligheter kommer paketet till ett mycket bra pris.

Därför måste du välja Kiss Blow Out Lash Multi Pack

Till att börja med har vi här ett komplett paket av flera olika lösögonfransar. I Kiss Blow Out Lash Multipack får du med 4 riktigt fina fransar som ger dig möjligheten att hitta ett perfekt par till alla tillfällen. Oavsett om du föredrar en mer naturlig look, om du vill ha långa fransar eller om du gillar volym kan du hitta en favorit. 

Dessutom är alla fransar riktigt fint gjorda för att ge bästa resultat. Tack vare kombinationen av långa, voluminösa fransar och en tunn franslinje kan du känna dig trygg med att resultaten både blir snygga och komfortabla. Fransarna är perfekt böjda och framhäver dina ögon riktigt bra.

Sist men inte minst kan samtliga fransar återanvändas om du tar hand om dem. Allt detta får du för ett mycket bra pris, vilket vi gillar.

Det vi liker:
 • Komplett paket med flera olika lösögonfransar
 • Fransar med tunn franslinje och långa, voluminösa fransar
 • Kan användas flera gånger utan problem

GUIDE: hitta bästa lösögonfransarna för dig

Vill du köpa ett par riktigt fina lösögonfransar som framhäver dina ögon på bästa möjliga sätt? Då kan du ta hjälp av vår guide nedan där vi listar det som är absolut viktigast att tänka på inför köp av fransar. Lycka till!

Modellen

Det första du bör tänka på inför ditt köp är fransarnas form. Det vill säga, vilken modell av lösögonfransarna du ska ha. Detta är i sin tur avgörande hur de ser ut när de väl sitter längs din fransrad, hur de framhäver dina ögon samt vilken look de passar till.

Ska de vara mer naturliga för att kunna användas till vardags? Eller vill du ha ett par som ger en extra fyllig, voluminös och intensiv look? Idag finns det alla olika modeller av fransar, så välj en (eller flera) som du gillar.

Användning

Utöver att fransarnas modell och form är avgörande för när, och av vem, de passar bäst att användas kommer även fransarnas material vara avgörande för om de kan återanvändas eller inte. Vill du ha möjligheten att använda dina lösögonfransar fler än en gång bör du tänka på detta. Här är då även kvalité avgörande, samt hur du underhåller fransarna.

Applicering

En annan sak som är bra att tänka på inför köp av lösögonfransar är hur de fästs längs din fransrad. Vanligast är att de är utformade för att fästas med ett tillhörande franslim, vilket både kan vara fördelaktigt och svårt. Är du inte särskilt van vid att applicera lösögonfransar blir det lätt kladdigt, samtidigt som det kan vara svårt att få till rätt passform.

Ett annat alternativ är då att du väljer lösögonfransar med magnet. Dessa kommer då med en tillhörande eyeliner, vilken är den som då agerar lim. Istället för att du ska hålla på och kladda med lim applicerar du enkelt eyelinern som du vill ha den, och sen fäster du enkelt fransarna på den. Det är otroligt smidigt.

Detta är exempelvis ett val som kan vara väldigt avgörande om du har väldigt känsliga ögon, om du ofta reagerar på starka produkter eller om du är allergisk. Dessutom kommer det även påverka hur enkelt eller svårt det är att avlägsna dina lösögonfransar.

Så använder du lösögonfransar

Att använda lösögonfransar behöver inte alls vara svårt, utan det gäller bara att du ska veta hur du går tillväga för att få till appliceringen på bästa sätt. Detta kan se ut på lite olika sätt beroende på om du använder lösögonfransar med lim eller om du använder magnetiska fransar med eyeliner.

Lösögonfransar med lim

Om du ska använda den vanligaste modellen av fransar, det vill säga lösögonfransar med lim, går du tillväga på följande sätt:

 1. Mät och se så att fransens längd passar din ögonform. Om inte kan du klippa av en bit så att de enkelt kan fästas från din ögonvrå ut till slutet av din övre fransrad.
 2. Applicera sen en liten mängd av franslimmet längs fransens linje – gör en i taget. Låt limmer torka och bli lite klibbigt innan du applicerar fransen.
 3. När limmet fått torka till lite ska du applicera fransen. Det bästa brukar vara att fästa dem antingen i inre vrån eller i ytterkanten först, för att sen med hjälp av en pincett jobba sig framåt tills hela linjen är fäst. Se till att fransen sitter så nära din fransrad som möjligt, och så att de är placerade jämnt längs hela raden.
 4. Låt fransen torka och ge den sen en liten extra böj genom att pressa fingret försiktigt emot och upp mot ögonlocket.
 5. Gör om samma procedur på andra fransen, sen är du färdig!

Magnetiska lösögonfransar med eyeliner

Ska du istället använda den lite mer moderna och lätthanterliga modellen av lösögonfransar, det vill säga den magnetiska varianten med eyeliner, gör du följande sätt:

 1. Mät ut fransen så att den är lika lång som din fransrad – den ska placeras från din ögonvrå och ut till fransradens slut.
 2. Applicera den tillhörande magnetiska eyelinern precis som du skulle göra med en vanlig eyeliner, ett öga i taget. Anpassa appliceringen efter den look du vill ha!
 3. Låt eyelinern torka en aning, men inte helt.
 4. När eyelinern fått torka en liten stund (men fortfarande är fuktig) är det dags att applicera dina lösögonfransar. Här slipper du då kladdet med lim, och kan istället bara fästa fransarna direkt mot eyelinern. Det brukar vara väldigt lätt.
 5. Låt sen fransarna torka ordentligt innan du möjligtvis fixar till kanterna och placeringen något. Sen är det färdigt!
 6. Gör om samma sak på andra ögat.

FAQ

Vilka lösögonfransar är bäst i test?

För oss var det rätt självklart att Ardell Magnetic Lashes skulle få ta hem vinsten som vår bäst i test vinnare, och det av flera anledningar. Däremot finns det mängder av andra lösögonfransar för dig som inte känner att just dessa är en bästa modellen för dig - du kan ta del av de 8 bästa lösögonfransarna i vårt test ovan!

När ska jag använda lösögonfransar?

Lösögonfransar är egentligen något du kan använda när du vill då det idag finns så otroligt många varierande modeller och designs att välja mellan. Vi skulle dock säga att ett par riktiga fylliga fransar passar bäst då du ska på fest eller liknande events, där du vill vara lite extra fin helt enkelt.

Hur länge håller lösögonfransar?

Hur länge ett par lösögonfransar sitter kvar längs din fransrad beror inte bara på vilken modell av fransar det rör sig om och med vilken typ av lim de appliceras. Utan här är även placeringen i sig avgörande, samt vad du har för produkter undertill - använder du bra lösögonfransar, bra lim och fäster dem rätt kan de dock hålla väldigt länge.

Hur tar jag bort mina lösögonfransar?

Detta beror på vilken typ av fransar du använt, det vill säga vilken typ av lim du använt för att fästa dem. I de allra flesta fall är det dock möjligt att bara försiktigt dra loss fransarna från huden, följt av att du tar bort limmet från såväl fransarna som från din fransrad med hjälp av sminkborttagning och vatten.