Bästa nästrimmern 2022 – Bli enkelt av med oönskat hår

1
Remington NE3870

En multifunktionell trimmer från välkända Remington som fungerar till både näsan och öronen. Den har antibakteriell beläggning vilket gör den till ett väldigt hygieniskt val, och kan även användas till att trimma skägg. Gör att du enkelt får bort oönskat hår med bra precision och vassa, effektiva blad. Därför måste du välja Remington NE3870 Remingtons nästrimmer kommer med en dubbelsidig lodrät trimmer som ger exakt precision för enkel trimning av oönskat hår både i näsa…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Remington NE3870 49 kr. Centralservice i Osby AB
BaByliss E652E 68 kr. INF
Philips NT5650 239 kr. Ellos
OBH Nordica 5511 289 kr. Apotek Hjärtat
Braun MGK3220 308 kr. Elon
Beurer HR 2000 192,17 kr. Amazon.se
Braun EN10 Ear&Nose##

Näshår är kanske inte något man gärna prata om men det är inte heller något man gärna vill ska synas! Ju äldre vi blir desto mer kan det dyka upp oönskad hårväxt på många olika ställen, och att trimma sitt näshår kan vara en viktig del av ens grooming rutin.

Att plocka näshår med pincett är plågsamt och det är svårt att komma åt med en sax. En nästrimmer är speciellt gjord för att komma åt bra i lite svårare områden som näsan och öronen. Att ha en effektiv. nästrimmer hemma i badrumsskåpet är därför en bra idé för de flesta. 

Näshår är inte det enda du kan ansa med en nästrimmer – du kan med fördel även använda en nästrimmer för att komma åt hårväxt i öronen, en annan plats hår är ovälkommet och svårt att nå. Många trimmers kommer också med en kam för att grooma ögonbrynen och en del nästrimmers kan även användas på skägg och to.m. håret. 

Här har vi listat några av de bästa alternativen just nu för att hjälpa dig hitta en som fungerar bra för dig!

Remington NE3870 – nästrimmern bäst i test

En multifunktionell trimmer från välkända Remington som fungerar till både näsan och öronen. Den har antibakteriell beläggning vilket gör den till ett väldigt hygieniskt val, och kan även användas till att trimma skägg. Gör att du enkelt får bort oönskat hår med bra precision och vassa, effektiva blad.

Därför måste du välja Remington NE3870

Remingtons nästrimmer kommer med en dubbelsidig lodrät trimmer som ger exakt precision för enkel trimning av oönskat hår både i näsa och öron. Det gör att du enkelt kommer åt överallt. Det är en del av deras Nano-serie som har en nano-silver beläggning som är antibakteriell, ett stort plus för bra hygien speciellt i näsan. Bakterier kan orsaka irritation och infektioner så det är en stor fördel. Trimmern är också duschsäker så föredrar du att använda den där går det bra utan problem. Det gör att den är lätt att tvätta av också då du enkelt kan rengöra trimmern med tvål och vatten.

Batteriet är ett kraftigt lithiumbatteri med extra lång livslängd och mycket kraft. Den precisa trimmer går även att använda inte bara till näsa och öron utan också till att få ett exakt och snyggt resultat om man vill fintrimma skäggväxt, och även till att forma ögonbrynen. Trimmern kommer med ett separat trimmerhuvud just för såna detaljer och kan klippa mellan 1-5 mm. Bäst i test för sin effektiva användning och allsidiga utformning. Remington är ett ansett märke när det kommer till såna här produkter och du blir inte besviken av denna. Det blir inte enklare än så här att få bort oönskat näshår m.m. och få till de små detaljerna i sin grooming!

Det vi liker:
 • Går bra att använda till både näsa och öron
 • Kraftigt, långvarigt lithiumbatteri
 • Kan användas i duschen

BaByliss E652E – bästa budget trimmern som levererar

En smidig nästrimmer med hög precision som kommer med ett separat trimmerhuvud som är till för ögonbrynen. Kommer med ett praktiskt skyddsöverdrag och trimmerhuvudna kan enkelt tas av och rengöras för en bra hygien.

Därför måste du välja BaByliss E652E

Detta är en väldigt prisvärd nästrimmer med ett rundat huvud som kommer åt bra i både näsa och ögon. Den är lätt att använda och har en snygg design och är bekväm att hålla. Det är också enkelt att byta mellan näsa/öron och kammen till ögonbryn, och du kan lätt ta av det huvud du använt för att rengöra. Ögonbrynskammen går att ställa in mellan 3 och 5mm. Det rundade huvudet gör att du lätt kommer åt att ta bort alla oönskade hår. Trimmern är batteridriven.

Det vi liker:
 • Ger mycket till ett bra pris
 • Lätt att rengöra
 • Ger bra precision

Philips NT5650 – bästa nästrimmern för behaglig trimning

Philips uppdaterade nästrimmer har en vertikal trimmer med en ny teknik som inte drar i hårstråna och gör ont. Klippenheten är dubbelsidig för att snabbt komma åt överallt och den kommer även med två extra enheter för precisionstrim och ögonbryn.

Därför måste du välja Philips NT5650

Philips har kommit ut med en uppdaterad trimmer som är speciellt gjord för att undvika att göra ont och ge obehag i näsan. Philips NT550 är en del av deras nya Philips 5000 serie som är Den nya trimmern har väldigt tunna blad av rostfritt stål och drar inga strån av utan klipper dem bara effektivt och snabbt från två håll. Den är rundad för att mjukt gå runt i näsan utan att orsaka skada. Du missar inga hårstrån och får en skonsam, behagligt upplevelse utan uppdragna hår eller skärsår. Den kommer med kammar till ögonbrynen på 3 och 5mm, och även en precisionskam som kan ge definition åt skägget. 

Trimmern kan användas i duschen och görs lätt ren med tvål och vatten.

Det vi liker:
 • Ger en behaglig, smärtfri upplevelse
 • Till hår i näsan, ögonbryn och öronen
 • Klipper effektivt med dubbelsidig kam

OBH Nordica 5511 – Bästa nästrimmern med lampa

Svårt att se vad du håller på med när du ska trimma de små håren i näsan? Det hade någon på Obh Nordica med, för de har kommit ut med en bra, effektiv trimmer som dessutom har en liten lampa som hjälper dig få bättre koll på vad du gör. Har ett vertikalt skärsystem för bättre precision.

Därför måste du välja OBH Nordica 5511

Denna nästrimmer från Obh Nordica har ett vertikalt trimhuvud för bättre precision, och tar snabbt och lätt bort oönskade hår både i näsan och öronen. Den kommer även med två distanskammar på 3 och 6 mm för att kunna trimma ögonbrynen. Den inbyggda lampan kommer bra tillhands för att bättre kunna se in och både vinkla trimmern rätt och sen inspektera resultatet. Bladen är gjorda av rostfritt stål och den går på batterier och är alltså helt trådlös. Du kan skölja av och rengöra den med vatten, torka den och sen förvara i skyddshuvan som kommer med för hygienisk och säker förvaring. Ska dock inte användas i duschen då hela apparaten inte ska doppas i vatten.

Det vi liker:
 • Har en inbyggd lampa för lättare användning
 • Det vertikala trimhuvudet ger mer precision
 • Gjord av rostfritt stål

Braun MGK3220 – bästa trimmern för både ansiktet och håret

Kommer med 6 olika funktioner så om gör det enkelt att göra allt från raka håret, skägget, precisionstrim, trimma ögonbrynen, och ta bort oönskad hårväxt i näsa och öron.

Därför måste du välja Braun MGK3220 

Ett bra val för dig som vill ha allt i ett – trimmern kommer med 6 olika tillbehör för en perfekt trim av allt från hår till näsan. Den har hållbara blad som slipar sig själva vid varje användning och håller sig därmed fortsatt effektiva. Den breda trimmern kan raka hår och nacke, medan skäggtrimmern kan trimma i 13 olika längden från 0,5 mm till 21 mm. Det finns också val för att trimma näshåret, såklart, och samma med öronen. Ger också möjlighet att snabbt fixa ögonbrynen. 

Trimmern kommer med ett laddningsbart batteri som behöver laddas i 10 timmar och håller sen ca 50 minuter, så du hinner lugnt bli klar med all styling för att få till en välvårdad look.

Det vi liker:
 • Går utmärkt för alla längder skägg
 • 6 produkter i en som tar hand om hela ansiktet och håret
 • Kan trimma 13 olika längder från 0,5-21mm

Beurer HR 2000 – bäst för noggrann hårborttagning

En bra trimmer med vassa blad som effektivt och noggrant tar bort oönskade näs och öronhår. Kan även trimma buskiga ögonbryn.

Därför måste du välja Beurer HR 2000

Den här trimmern har ett smalt trimhuvud som gör det lätt att snabbt och enkelt komma åt överallt och ta bort hår i både näsa och öron. Ska inte användas i duschen men trimhuvudet är lätt att ta av och rengöra för en bra hygien. Du kan också använda den för att trimma ner buskiga bryn och byter då enkelt till kammen där du kan välja mellan 3mm och 6mm. Går på batteri, 1 AA batteri som ingår. Du får även ett skydd, rengöringsmedel och en förvaringsväska med på köpet.

Det vi liker:
 • Kan klippa ögonbrynen till 6 eller 3 mm
 • Det smala huvudet kommer lätt åt att klippa
 • Lätt att ta av och rengöra trimhuvudet

Braun EN10 Ear&Nose – bästa resevänliga trimmern

En enkel trimmer till ett bra pris som effektivt tar bort hår i näsa och öron. Lätt att använda och liten och praktisk att ha med sig på resan. Gjord speciellt för näs och öronhår och har roterande blad som effektivt tar bort det.

Därför måste du välja Braun EN10 Ear & Nose

En perfekt trimmer att ha med sig på semestern eller jobbresan. Den har en ergonomisk, kompakt design och kommer lätt åt håret i näsan och öronen. Den har cirkulerande blad som effektivt klipper hår utan att dra och slita. När du är färdig kan du stänga den med ett lock som även sitter för av och på knappen och den går att tvätta i rinnande vatten. En basic näshårstrimmer till ett bra pris som gör vad det ska och är lätt att ta med. Går på 1 AAA batteri.

Det vi liker:
 • Kompakt
 • Går på 1 AAA batteri
 • Ergonomisk design

Välj den bästa nästrimmern för dig

Så du som vi alla har hår du vill bli av med, men vilken nästrimmer ska du välja? Hur mycket är värt att spendera på en näshårstrimmer egentligen? Behöver man många tillbehör? 

En del nästrimmers kommer med många olika tillbehör, så att du med samma produkt kan ansa ögonbryn och skägg, medan andra “bara” tar bort hår i näsa och öron. Vad som fungerar bäst för dig beror lite på hur du tänker använda den. 

Här är några saker att tänka på när du väljer en för dig:

Pris

Är det värt att investera i en lite dyrare trimmer? Det beror lite på hur ofta du tänker använda den. Om du kommer sträcka dig efter din trimmer dagligen kan det vara värt att investera i en som håller länge, har bra batteritid, ergonomiskt handtag och enkel användning. Men använder du det några gånger om året fungerar en billigare variant utmärkt. 

Användningsområden

Här gäller igen hur ofta du kommer använda den – om svaret är ofta, är det bättre att lägga pengar på att ha olika produkter för olika saker, te.x. en separat nästrimmer och en annan som kan putsa till skägget. Men groomar du bara ibland så kan det vara bekvämt och prisvärt att en trimmer som kan mer och även kan klippa i öron, bryn, skägg och hår. 

Enkel Rengöring

Hygien är viktigt, så tänk på att din näshårstrimmer är lätt att göra ordentlig ren. De flesta kan du antingen ta av trimmerhuvudet och rengöra det, eller så tål hela trimmern vatten och du kan tvätta den på det viset. 

Klippning

Hur effektiv en näshårstrimmer klipper är såklart a och o. Du vill ha en som kommer åt utan problem och har vassa blad som enkelt klipper av de små stråna utan att dra eller orsaka skada. Helst ska det ta ganska lite tid att få jobbet gjort också. 

Ljud

Kanske inte det viktigaste men används din näshårstrimmer ofta kan det vara skönt med en ganska tystlåten, diskret variant som inte väcker upp hela huset. 

Drift

Går trimmern på batteri? I så fall AA batteri eller AAA batteri? Ingår batteri i köpet?

Det andra alternativet är ett uppladdningsbart batteri – kolla då hur länge trimmern ska ladda, och hur länge den kan användas innan den behöver laddas igen. 

Hur använder jag en nästrimmer?

En näshårstrimmer är det lättaste och minst smärtsamma sättet att ta bort oönskade hår i näsan. De speciellt anpassade trimmerhuvudena gör att du lätt kommer runt i näsan utan att dra av hår. 

Det finns främst två olika sätt som elektriska nästrimmers fungerar på:

Vertikaltrimmer – bäst för ögonbryn och skägg, men en del trimmers med roterande blad kommer med olika trimmerhuvud så att du kan få både och 

Roterande blad – ger allra bäst komfort vid hårborttagning i näsan

 1. Först är det viktigt att tänka på att inte gå alltför långt in i näsan. Det är ju ändå ingen som ser de håren och näshår fyller den viktiga funktionen att stoppa partiklar som kan orsaka infektion eller allergier från att komma längre in i kroppen. 5 mm in i näsan är vad som brukar rekommenderas som max.
 2. Se till att din trimmer är laddad om den går på uppladdningsbara batterier, och använd den sen försiktigt i kanten av näsan, gärna framför en spegel så att du ser vad du gör. Efter användning var nog med att rengöra din trimmer för att hålla bra hygien. 
 3. Innan du sätter igång, rengör först näsan med ljummet vatten och en tvättlapp. Se sen till att du är i ett bra upplyst rum, och allra bäst är en spegel med förstoring och lampa så du får stenkoll på vad du gör för bästa resultat. 
 4. Sätt i din nästrimmer i öppningen till näsan och sätt igång den. Börja med de yttersta håren och inspektera resultaten – du är kanske nöjd här. För att komma åt hår som är svåra att nå kan du med fingrarna dra nästippen utåt och dra på insidan med din nästrimmer. 
 5. När du är nöjd kan du stänga av din trimmer och göra rent den i varmt vatten med tvål. Om du vill använda den till öronen, rengör först. Ska du gå vidare till ögonbryn eller skägg så kan du med de flesta enkelt byta trimmerhuvud på din nästrimmer.

Det går faktiskt bra att dela på en nästrimmer också, just för att de oftast är så enkla att rengöra mellan varje användning. Se helt enkelt till att göra det ordentligt innan det är din sambos tur!

Andra sätt att ta bort ovälkomna näshår:

 • Pincett: Det går att få bort hår som sticker ut med en pincett, men det är ett ganska smärtsamt sätt
 • Vax: Du kan vaxa men precis som med pincett är det smärtsamt, och det leder lätt till inåtväxande hår som kan irritera. Det är även viktigt att inte gå för långt in med vax så att du inte drar av för mycket hår.
 • Hårborttagningsmedel: Dette är inte rekommenderat för näsa och öron då de innehåller starka medel som inte är bra att andas in.
 • Laser: Om du verkligen vill få bort hår i näsan och är trött på att använda en nästrimmer går det att ta bort de yttersta håren med hjälp av laser. Nackdelen med denna metod är att det är ganska dyrt
 • Klippa: Det finns speciella små saxar som kan följa med i ett grooming kit, så om du vill kan du välja att använda en sån för att korta ner de hår som syns mest längst ut. Det är lite mer komplicerat och tidskrävande och se till att du använder rätt sorts sax. 

FAQ

Vilken nästrimmer är bäst i test?

Ska du köpa en nästrimmer? Då rekommenderar vi vår bäst i test, Remington NE3870 - den klarar enkelt av det mesta och kan lätt rengöras och användas i vatten. Läs mer om andra nästrimmer i vårt test

Hur använder jag en nästrimmer?

Läs våra tips - viktigast är att inte gå för långt in i näsan och att hålla allt rent!

Behöver jag olika produkter till ansiktet?

Om du inte vill ha många produkter hemma finns det nästrimmer med olika trimmerhuvud du enkel kan byta för olika funktioner.