Bästa ögonbrynsfärgen 2022 – få enkelt till en piggare look med fina bryn

1
Refectocil Eyebrow Color 15 ml

En mer permanent ögonbrynsfärg med långvarigt resultat och många fina färger att välja bland! Den är lätt att använda och finns även som blekning. Fungerar även utmärkt för att färga ögonfransarna. Därför måste du välja Refectocil Eyebrow Color Om du är ute efter att färga dina ögonbryn och/eller fransar så att de får mer färg som håller, är Refectocil det allra bästa valet. Genom att den kommer i flera olika nyanser är det lätt att…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Refectocil Eyebrow Color 15 ml##
Depend Lash & Eyebrow Colour##
NYX Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit 8ml##
ANASTASIA BEVERLY HILLS Brow Pen 211,21 kr. House of Stars
Coloran Ögonbrynsfärg 66 kr. Kronans Apotek
Depend Slim & Thin Eyebrow Pencil##
Depend Eyebrow Pomade Colour Cream##
Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel 150 kr. Amazon
Anastasia Brow Powder Duo 243 kr. Parfumdreams

Skulpterade, välsvarvade ögonbryn ger ett lyft åt hela ansiktet och är ett viktigt steg i din skönhetsrutin. För fylliga, markerade bryn gäller det att hitta en bra ögonbrynsfärg med rätt nyans som kan ge dina ögonbryn definition och förhöja hela intrycket.
Det finns många olika produkter som hjälper dig markera och fylla ut ögonbrynen, från permanenta tints som håller länge till pennor, puder och gelfärger för daglig applikation. Vilket som passar dig bäst är en smaksak. 
Vi har valt ut några av de ögonbrynsfärger som fått bäst i test 2020 i olika kategorier, prisklasser och som är olika avancerade, så att alla från sminkproffs till nybörjare kan få till snygga ögonbryn! 

En mer permanent ögonbrynsfärg med långvarigt resultat och många fina färger att välja bland! Den är lätt att använda och finns även som blekning. Fungerar även utmärkt för att färga ögonfransarna.

Därför måste du välja Refectocil Eyebrow Color

Om du är ute efter att färga dina ögonbryn och/eller fransar så att de får mer färg som håller, är Refectocil det allra bästa valet. Genom att den kommer i flera olika nyanser är det lätt att hitta rätt färg för dig, och det finns även en som bleker brynen för den som vill ge brynen en ljusare nyans än man har naturligt. Den är relativt lätt att använda hemma, man blandar några droppar av den nyans man har valt med deras Oxidant Liquid och applicerar sen jämnt på brynen. För nyansen med blekning, Blond, ska man blanda med Refectocil oxidant 3. För fransar ska färgen sitta i 10 minuter, på bryn mellan 5 och 10 minuter beroende på hur mycket effekt man är ute efter. Ger bryn som ser naturligt tjockare, mörkare och mer definierade ut i upp till 6 veckor! Om man använder på ögonfransarna kan man ofta gå utan mascara länge sen, det räcker med att böja fransarna på morgonen så ser man sminkad ut. Perfekt för den som lätt blir irriterad av en mascara. Ger väldigt naturligt resultat. 

Det vi liker:
 • Håller upp till 6 veckor
 • Kommer i flera olika färger, inklusiver en blekning
 • En tint för både fransar och ögonbryn

Depend Lash & Eyebrow Colour – bästa permanenta tinten med naturliga ingredienser

Detta är också en tint som gör ögonbryn och fransar färgade länge, men den är gjord på väldigt naturliga ingredienser för en skonsam färgning som inte irriterar.

Därför måste du välja Depend Lash & Eyebrow Colour

Depend Lash & Eyebrow Colour är ett bra val för att färga bryn och eventuellt fransar permanent hemma på ett naturligt sätt. Den har en ört-och växtbaserad formula som skonsamt och milt färgar fransarna i vald nyans på bara några minuter. Färgen håller sedan upp till 6 veckor och kan ge dig definition och ett intryck av längre fransar och tjockare bryn utan att behöva sätta smink. Passar bra te.x. på sommaren när du badar och vill slippa mascara men ändå vill se pigg ut på ögonen, när du sportar, eller om du vill ha definierade bryn men inte vill lägga ner tid på att måla dem varje morgon.

Det vi liker:
 • Ört- och växtbaserad formula
 • Ger intryck av längre fransar och tjockare bryn
 • Permanent färg

NYX Can’t Stop Won’t Stop Longwear Brow Ink Kit 8ml – bästa ögonbrynsfärgen med vilda färger

En vattenfast ögonbrynspenna som kommer med både en spetsig penna för precis applicering och en kam för att jämna ut och bygga textur. Är inte permanent men håller sig på plats hela dagen och kommer både i naturliga nyanser och lite busigare vilda färger som lila och turkost för den som vill förändra sin look!

Därför måste du välja NYX  Can’t Stop Won’t Stop Longwear Brow Ink Kit

En bra, vattenfast produkt  för dig som inte vill färga brynen med permanent färg, men som vill ha en pålitlig färg som håller sig där den ska hela dagen lång. Du kan välja om du vill ha en naturlig nyans som matchar ditt hår, allt från blond till svart, eller vill prova på någon av de mer otippade färgerna som rosa och blå! Kitet kommer med en kam som man först drar igenom brynen för att få dem på plats. Sen använder man den färgade penseln för precis och noggrann applicering, och avslutar med att använda antingen kammen eller borsten som också kommer med för att skapa den textur man är ute efter. För lite vildare, busigare bryn använd borsten, och för mer släta bryn använd kamme. Rekommenderat för de som är medium till expertnivå på att måla ögonbrynen men är relativt enkel att använda.

Det vi liker:
 • Vattenfast och håller hela dagen
 • 3 i 1 – kam, borste och pensel för att få till snygga bryn
 • Kommer även i otippade, roliga färger

ANASTASIA BEVERLY HILLS Brow Pen – den bästa klassiska ögonbrynspennan

En otroligt populär ögonbrynspenna med kultstatus just för sitt snygga resultat, enkel användning, och bra fasthet. En väldigt smal spets gör det möjligt att fylla i brynen detaljerat för ett intryck av täta, naturliga bryn.

Därför måste du välja Anastasia Beverly Hills Brow Pen

Den här favoriten fyller lätt i dina ögonbryn för ett fylligt, naturligt resultat. Den smala spetsen ger effekt av riktiga hårstrån, och du kan enkelt bygga upp tills du är nöjd med dina ögonbryn. Den ger helt enkelt maximal kontroll över hur mycket du vill fylla i dina bryn och vilket resultat du vill ha, vilket gör det svårt för det att bli fel. Perfekt om du vill fylla i vissa bitar av ögonbrynen som är tunnare eller mindre fylliga än resten utan att det syns att det inte är dina egna bryn. En bra penna för dagligt användande för alla skicklighetsnivåer. Färgen är vattenfast och håller bra utan att kladda eller försvinna, även på gymmet.

Det vi liker:
 • Ger resultat som liknar hårstrån vid applicering
 • Perfekt för att fylla i tunnare bitar av brynen
 • Vattenfast formula som inte blir kladdig

Coloran Ögonbrynsfärg – bästa budgetvänliga permanenta färgen

Detta är en klassisk, beprövad ögonbrynsfärg från ett svenskt märke som ger dig mer permanent färg för ett bra pris. Dina ögonbryn och fransar får definition och du kan välja mellan flera olika nyanser. Välj själv hur mycket färg du vill ha genom att låta det sitta kortare eller längre tid. Tillverkad i Sverige.

Därför måste du välja Coloran Ögonbrynsfärg

En svensk klassiker bland frans och brynfärger som håller upp till 6 veckor. Har funnits ändå sen 1956! Färgade fransar och bryn ramar vackert in ögonen. Produkten innehåller allt du behöver för att blanda till din valda nyans med aktiveringsvätskan, och sen enkelt applicera på fransar och bryn. Det finns många fördelar med att färga dina ögonbryn, du slipper det steget i din sminkrutin och dina bryn är fint markerade även när du tränar eller badar. Den kan också användas på fransarna, som då ser mörkare och längre ut och gör att du kan välja att skippa mascaran. Väldigt prisvärt färg kit för både fransar och bryn med naturligt resultat som ger dig piggare ögon och markerade bryn för en fräschare look. En förpackning räcker till ca 10 färgningar. Kan vara lite svårt att få till första gången innan man vant sig vid att blanda och applicera. Ska sen sitta i mellan 5-20 minuter beroende på hur mörka fransar och bryn du är ute efter, och hur mycket färg dina egna redan har. Ger lite mer diskret färg än en del andra permanenta färger, så ett bra val om du bara vill fylla i lite grann utan att det ser onaturligt ut. Kommer även i ett snabbfärgningskit som ger dig färg på bara ca 3 minuter för den som vill se snabba resultat.

Det vi liker:
 • Håller ca 4-6 veckor
 • Budgetpris för permanent färg
 • Ger dig piggare ögon och markerade bryn

Depend Slim & Thin Eyebrow Pencil – bästa budgetvänliga ögonbrynspennan

En bra ögonbrynspenna med extra smal spets för precision och perfekt resultat. Den tunna spetsen gör det lätt att fylla i strån eller skapa skarpa konturer. Kommer med en borste för att enkelt kunna jämna till färgen.

Därför måste du välja Depend Slim & Thin Eyebrow Pencil

Depend har många bra alternativ för ögonbrynen beroende på vad du är ute efter. Detta är en bra val för dig om du är ute efter att kunna fylla i strån där dina bryn känns tunna, eller vill skapa mer dramatiska former på brynen. Pennan har en extra tunn spets vilket gör det enkelt att få till just de små detaljerna som ger ett naturligt intryck av fylligare ögonbryn. Pennan är 1,5mm och perfekt för precisionsarbete på brynen. Den kommer i 6 olika naturliga nyanser från ljust gråbrun till mörkt brun. Pennan kommer även med en praktisk borste som gör det lätt att jämna ut färgen. Lätt att applicera och går snabbt att ta bort om det blir fel. Påminner om Anastasias penna men till ett mer budgetvänligt pris. Är inte vattenfast men sitter ändå bra på under dagen.

Det vi liker:
 • Smal spets för precist resultat
 • Idealistisk för att fylla i strån eller skapa skarpa konturer
 • Budgetvänligt pris för en bra ögonbrynspenna

Depend Eyebrow Pomade Colour Cream – bästa allt-i-allo

Lättanvänd, snygg ögonbrynsfärg som ger både färg och fixering i ett svep. Smidig applikation och dryg, vattenfast formula. Även om den inte är permanent sitter den ordentligt hela dagen och ger ett snygg, hållbart resultat. Väldigt prisvärd speciellt med tanke på hållbarheten och att den även fungerar som en brow gel!

Därför måste du välja Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

En fantastisk produkt som är lätt att applicera på ögonbrynen och till skillnad från en ögonbrynspenna ger den även stadga åt brynen. På det viset behöver du inte först måla och sen sätta gel för att få både färg och form, Depends Pomade gör både och! Dessutom håller både färgen och formen sig på plats hela dagen och gör att ögonbrynen får en snygg definition. Rekommenderat att använda ihop med Depend Eyebrow Duo Brush för enklast applicering och för att lätt kunna få till jämn färg och snygg form. Den är rikligt pigmenterad och lite räcker långt. Med den här krämiga färgen får du naturliga, definierade bryn som håller länge med den vattenfasta formulan. En av de mest hållbara färgerna som inte är permanent. Kommer i 6 olika nyanser och till ett bra pris.

Det vi liker:
 • Ger perfekt form och färg, allt i ett
 • Fungerar bäst ihop med deras Eyebrow Duo Brush
 • Hållbart resultat och enkel applicering

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel – bästa halvpermanenta färgen

Vill du har hållbar färg på ögonbrynen men inte färga dem med permanent färg? Då är Maybellines Tattoo Brow Waterproof Gel ett bra alternativ – den ger färg som håller i upp till två dagar och tål det mesta!

Därför måste du välja Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Om du inte är redo att färga ögonbrynen för långvarig färg, men vill prova på samma känsla av stadigt sittande färg som ger bra definition åt brynen så prova då Maybellines Tattoo Brow Waterproof Gel! Som namnet antyder är den vattenfast och har en färgad gelkonsistens, vilket ger färg och fixering samtidigt. Brynen får snygg form och bra med färg, som sitter som berget i upp till två dagar. Produkten är alltså ändå menad för daglig användning, inte permanent färgning, men den håller starkare än de flesta andra sminkalternativen. Ett perfekt sätt att testa om man vill ha mycket färg och definition på brynen innan man kör på en permanent färg. På så sätt får du en idé om hur det känns och ser ut, och kan även prova olika nyanser för att hitta rätt färg för dig. 

Produkten är viktlös och lägger sig som en fin hinna över brynen, med naturligt tjocka, definierade ögonbryn som resultat. Den ger bra och jämn täckning utan att se överdrivet ut. Väldigt lätt och praktisk att använda då den även ger stadga åt brynen.

Det vi liker:
 • Semi-permanent
 • Bryngel och brynfärg i ett
 • Håller länge utan att vara permanent

Anastasia Brow Powder Duo – bästa puderfärgen

Puder är ett bra sätt att fylla i glesa bryn, speciellt för dig som har väldigt ljusa ögonbryn. Detta är en populär räddare i nöden för tunna bryn som enkelt ger ett proffsigt resultat.

Därför måste du välja Anastasia Brow Powder 

Ett populärt val av professionella makeup artister, som ger väldigt naturliga, fylliga bryn som sitter på plats hela dagens tills du tvättar ansiktet med sminkborttagning. Om du har väldigt glesa, tunna ögonbryn är ett puder det bästa alternativet för att enkelt och naturligt fylla ut brynen. Anastasia Brow Powder gör det lätt att få till den bästa ögonbrynsfärgen eftersom den kommer i ett kit med två nyanser, som antingen kan delas upp för en ombre effekt, eller blandas för en perfekt nyans. Den finns i 11 olika varianter, alla med två nyanser. Produkten får ofta bäst i test av pudervarianter, och produkten är lätt att använda för alla skicklighetsnivåer. Så är det första gången du ska använda ögonbrynsfärg är det ett bra val. Det är även bra för dig med fet hy, då det torra pudret sitter på plats. Pudret lägger sig fint på både hårstrån och huden runt med ett mjukt resultat. Det kan både ge mer färg och fylla ut dina bryn, och den håller sig på plats hela dagen. Anastasias puder ger lätt till medeltäckande effekt och blir inte kladdig eller smetig. Använd gärna tillsammans med deras Angled Cut Brush för bäst resultat.

Det vi liker:
 • Lätt att använda även för nybörjare
 • Kommer i två nyanser för att få perfekt färg
 • Sitter kvar tills du tvättar ansiktet

Välj den bästa ögonbrynsfärgen för dig

Att ha markerade, jämna, tydliga ögonbryn gör mycket för hela ansiktet, och många väljer därför att fixa ögonbrynen som en del av sin dagliga sminkrutin. Experter säger att glesa, tunna ögonbryn till och med får oss att se äldre och tröttare ut. Även om du inte ska sminka dig i övrigt kan det ge ett piggare, fräschare utseende att ha definierade bryn! 

Vilken typ av ögonbrynsfärg du sen väljer beror lite på hur mycket färg du är ute efter, hur mycket jobb du vill lägga ner, och hur van du är vid att fylla i brynen. Har du väldigt ljusa bryn vill du kanske bara göra dem någon nyans mörkare, eller om du har tunna, glesa bryn kanske du är ute efter att ge dem ett fylligare intryck. 

Här går vi igenom lite av vad som är bra att ha i åtanken när du ska välja rätt färgning:

Vill du ha permanent färg?

Att färga fransarna med permanent färg är ett av de snabbaste och enklaste sätten att få tjockare, naturliga bryn som håller länge. Det går att få gjort på salong men det finns många alternativ för att enkelt göra det hemma med samma resultat, t.ex. vår testvinnare Refectocil, eller andra märken som Depend och Coloran.

För dig som inte är så intresserad av att lägga ner mycket tid på att göra ögonbrynen, men ändå vill ha lite mer färg och utfyllnad, är permanent ögonbrynsfärg ett riktigt bra val. Det är också väldigt praktiskt om man t.ex. sportar mycket, ska på badsemester eller liknande då man får fina bryn med definition redan när man vaknar och som håller genom både bad, dusch och svett. De permanenta färgerna är frans och brynfärger, så de fungerar även bra på fransarna om du vill ge dem lite mörkare ton. Det får dessutom fransarna att se längre ut, och de håller sig böjda längre med ögonfransböjare. Ett sätt att slippa mascara om man vill, men det går även bra att sätta mascara på färgade fransar för extra volym. Om man använder ett kit och färgar både bryn och fransar får man en piggare look som ser naturligt ut och håller i upp till 6 veckor.

Penna, gel, eller puder?

Vill man inte färga brynen med permanent färg finns det många alternativ som ger fina ögonbryn. Men vilken typ av ögonbrynsfärg ska man välja?

Puder

För riktigt ljusa och glesa bryn är puder det mest naturliga alternativet av ögonbrynsfärg, som fyller i där det behövs utan att se onaturligt ut. Borsta sen igenom för att få jämn färg. Puder är också den lättaste färgen att börja med, då det med sin diskreta täckning ger minst risk att det ser onaturligt ut och är mest förlåtande om man som nybörjare gör fel. 

Penna

En penna är också ett bra val för ett väldigt naturligt resultat, eftersom pennan används för att måla i korta “hårstrån” som ger intryck av tjockare, fylligare ögonbryn. Många väljer ögonbrynspenna som favoritprodukt för brynen då det är relativt lätt att applicera, ger ett naturligt resultat och ofta kommer i många olika färger. Det kan vara lite svårare att få till rätt teknik för att använda den för bäst resultat, men är förlåtande och går att applicera lite i taget för att undvika misstag. Kommer ofta i ett kit med en borste och eventuellt kam som hjälper att få jämnt resultat och fin form. Många använder sen en separat, ofärgad gel för att hålla brynen på plats. 

Gel

En gelfärg är väldigt enkel att applicera, då den inte bara ger färg utan också ger stadga åt brynen och håller formen på dem, så det går snabbt att få snygga bryn som håller sig på plats. Den har oftast en borste som liknar en mascaraborste och är som är lätt att dra över brynen och få dem att ligga åt ett visst håll och forma dem som man önskar. Det kan vara ett bra val för den som har bråttom, vill hålla din rutin så simpel som möjligt, eller som vill ha lite extra färg då den är lätt bygga upp för de mer definierade, dramatiska bryn som varit populära de senaste åren. 

Hur väljer jag rätt nyans för mina bryn?

En tumregel är att hålla sig till en eller två nyanser ljusare eller mörkare än sin egen hårfärg. Om du använder permanent färg kan det vara bra att köpa olika färger till bryn och fransar, då fransarna med fördel kan färgas svarta men brynen lätt blir för mörka av det och inte längre ser naturliga ut. 

Har man mörkbrunt eller svart hår är det säkrast att ta en nyans under hårfärgen för ett mjukt och naturligt resultat, medan ljust hår kan ta 1-2 nyanser mörkare för bättre definition. 

Många köper ofta två olika färger och blandar för att få till exakt rätt ton.

Ett tips för att hitta rätt färg är att prova olika på en bit hushållspapper och låta den torka. Håll sen upp till dina ögonbryn för att jämföra med din nuvarande färg och hur den matchar din hårfärg. 

Ögonbrynsfärg – hur gör man?

 • Är det första gången? Börja alltid med att göra ett allergitest enligt instruktionerna för att vara på säkra sidan och undvika allergisk reaktion i den känsliga huden runt ögonen
 • Ha allting från ditt kit framme, plus vaselin, någon bomullsrondell, och en bomullspinne ifall du försiktigt behöver ta bort färg som kommit utanför
 • Innan du sätter igång, sätt lite vaselin på huden runt områdena du vill färga, tex under ögonen, på ögonlocken, och under och över brynen, för att undvika fläckar. Vaselinet skapar ett skydd och gör att du slipper riskera att få fläckar om din ögonbrynsfärg kommer utanför
 • Börja med att klicka ut färgen på den lilla bricka som kommer med, eller annan ren yta. 
 • Tillsätt sen den mängd droppar av den aktiverande syran som förpackningen rekommenderar
 • Blanda ihop till en krämig pasta med jämn färg, gå sen direkt vidare till applicering
 • Applicera sen produkten försiktigt på bryn och fransar, var noga med att inte få det i ögonen och skölj omedelbart om du får det
 • Ett tips är att använda en rengjord mascaraborste från en mascara som tagit slut för att lättare få på ett jämnt lager färg på fransarna
 • Följ instruktionerna men frans färg kan oftast sitta i ca 10 minuter för att ge bra resultat, medan ögonbrynsfärg oftast ska sitta mellan 5-10 minuter
 • Kom ihåg att det är bättre att börja med lite kortare väntetid och eventuellt låta produkten sitta lite längre nästa gång, för att undvika att du får mer färg än önskat
 • När tiden gått ut, ta först bort med en bomullsrondell med sminkborttagning
 • Skölj sen av hela ögonområdet ordentligt, se till att får bort all färg innan du öppnar ögonen om du färgat fransar
 • Rengör alla delar du använt för att applicera när du är färdig för att undvika att bakterier och smuts skapas
 • Tips – undvik sen att använda en oljebaserad ansiktstvätt just runt brynen, då oljor kan få färgen att lösas upp och göra att den inte sitter lika länge

Avlägsnande av ögonbrynsfärg

Har du trots noga applicering och vaselin runt fått oönskad färg på huden under färgning? Ta först bort med en torr bomullsrondell, fukta den sen med varmt vatten och ta försiktigt bort alla rester av färg som hamnat på fel plats. Om du har färgat och känner dig missnöjd så gör oljebaserade produkter att färgen bleknar fortare. 

Få till ett naturligt resultat med frans- och brynfärg

För definierade, naturliga ögonbryn är det viktigt att ta hand om dina bryn, även om du inte är så intresserad av att lägga massor av tid på dem. Var noga med att plocka dem ordentligt, underifrån aldrig ovanifrån, och undvik att plocka för nära där de möts. Du kan välja att vaxa men det kan vara lite klurigt att få till själv, så prova dig fram lite i taget eller gå till en salong. Du kan även gå och tråda bryna, för snygg form som håller länge och är värt den något smärtsamma proceduren.

Att ge ögonbrynen snygg form, oavsett om du gör det själv hemma eller går till ett proffs, är a och o för att en färgning sen ska bli bra. 

När du ska sätta penna, gel eller puder, tänk på att inte bara dra över brynet i ett svep. Man vill ju ge intryck av naturliga hårstrån för ett fylligare bryn, eller hur? Så ta det lugnt, och använd små, nästan snärtade drag längs med brynet i samma riktning som dina hårstrån för att skapa illusionen av fler strån och ett naturligt resultat. 

Tänk på tiden – ju längre färgen sitter, desto starkare blir det, så det är bättre att ta det säkra för det osäkra och börja med kortare tid för att undvika en katastrof. 

När du fyller i brynen är det viktigt att få till en naturlig båge som inte ser för överdriven eller spetsig ut och ger dig ett argt eller förvånat utseende. Ett tips är att hålla upp pennan vid din näsborre och linjera den diagonalt med mitten av ditt öga. Här ska din båge vara naturligt och du får bästa resultat genom att forma och måla ögonbrynen så. Borsta eller kamma först stråna nedåt, fyll sen i en diskret “topp” där bågen ska vara, och borsta tillbaka håren på plats för en jämn, fin, naturlig båge. 

Ett annat tips för fina bryn är att sätta lite concealer under ögonbrynen mot utkanten. Undvik highlighter här, en concealer en nyans ljusare än din hudton ger ett mer naturligt intryck och ljusar upp området. 

Om du verkligen vill fylla i ögonbrynen mer permanent, finns det så kallat derma needling där små strån tatueras in och fyller ut ögonbrynen. Detta görs självklart professionellt på salong och håller i ca 4-6 veckor. 

FAQ

Vilken är den bästa frans och brynfärgen?

Refectocil kit är vårt bäst i test p.g.a. att den håller upp till 6 veckor, finns även som blekning, och den ger ett naturligt resultat med märkbar skillnad. För icke-permanenta färger är NYX Can’t Stop Won’t Stop brow kit bäst med enkel användning och snyggt resultat.

Är det tryggt att färga bryn och fransar själv hemma?

Risken med frans och brynfärger är en allergisk reaktion, därför ska du först börja med att göra ett litet allergitest på armen innan du använder frans och brynfärgen på ansiktet.

Kan jag sätta mascara trots att jag har färgade fransar?

Det går jättebra att använda både mascara och att använda ögonbrynspenna eller gel även på färgade bryn och fransar, det är ett personligt val.