Bästa ögonbrynspennan 2022 – 5 modeller för naturliga bryn

1
NYX Precision Brow Pencil

Därför ska du välja NYX Micro Brow Pencil Ursprungligen var NYX var i första hand ett sminkmärke avsett för professionella makeupartister. Numera är de dock tillgängligt för, och älskade av, alla, och man kan säga att de har tagit sminkvärlden med storm. Detta tack vare att de erbjuder smink i bra kvalitet och till ett rimligt pris. Denna ögonbrynspenna är inget undantag - tvärtom manifesterar den allt som NYX är - prisvärd kvalitet. Denna tunna…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
NYX Precision Brow Pencil 116 kr. Parfumdreams
Anastasia Brow Definer 187 kr. Beauty Bam
Depend Eyebrow Pencil Triagula 116 kr. Cocopanda
IsaDora Sculpting Brow Pen 81,75 kr. MEDS
Maybelline Brow Ultra Slim 75 kr. Notino

Att ha fina ögonbryn gör mycket för att kunna uppnå ett piggt och komplett utseende. Det är bara att googla Celebrities without brows och du kommer snabbt att inse att utan bryn blir våra utseenden något helt annat. Det finns flera sätt på vilka du kan se till att ditt brow game är på topp – från att plocka dem, till att säkerställa att du har den definition och de nyanser du vill ha på dem.

Trenderna kopplat till hur ens bryn “ska” se ut har kommit och gått, men klart är oavsett att ett par väldefinierade ögonbryn, anpassade efter dig och din hår- och hudton, ramar in ansiktet bra och ge dig ett fint lyft. I detta test presenterar vi vilken som är marknadens bästa ögonbrynspenna 2022, och fyra olika alternativ på ögonbrynspennor. Dessutom går vi igenom hur du väljer bland dem, och svarar på viktiga frågor.

NYX Precision Brow Pencil – Ögonbrynspenna bäst i test

Därför ska du välja NYX Micro Brow Pencil

Ursprungligen var NYX var i första hand ett sminkmärke avsett för professionella makeupartister. Numera är de dock tillgängligt för, och älskade av, alla, och man kan säga att de har tagit sminkvärlden med storm. Detta tack vare att de erbjuder smink i bra kvalitet och till ett rimligt pris. Denna ögonbrynspenna är inget undantag – tvärtom manifesterar den allt som NYX är – prisvärd kvalitet.

Denna tunna NYX Micro Brow Pencil gör det enkelt att få perfekta ögonbryn. Den finns i flera olika nyanser, så att du kan välja en nyans som ligger närmast färgen på dina egna naturliga ögonbryn för ett så naturligt resultat som möjligt. Du kan på ett bra sätt rita och fylla i dina bryn, och bygga upp fylliga och markerade bryn efter egen önskan. Samtidigt finns det på andra sidan av denna ögonbrynspenna även en borste (tänk mascaraborste utan färg) som gör att du kan tona ut färgen lite. Sammantaget: vill du att ögonbrynen ska se naturliga och fylliga ut är denna NYX Micro Brow Pencil den bästa för dig!

Det vi liker:
 • Helt vegansk formula
 • En tunn spets som säkerställer definierade ögonbryn, liksom att fylla i glesa ögonbryn
 • Borsten på andra änden av pennan gör att du kan tona färgen
 • Finns i flera nyanser – välj en av de alla dessa nyanser som passar dig

Anastasia Brow Definer – Bästa premium

Därför ska du välja Anastasia Brow Definer

Anastasia Beverly Hills kom som något av en komet (eller stjärnskott, om du så vill) in i sminkindustrin med sina innovativa ögonbrynsprodukter – märket är av många känt som “the eyebrow guru”. De har revolutionerat sättet på vilka människor världen över stylar sina bryn på genom att ha utvecklat ett antal banbrytande produkter för dina bryn – såsom denna ögonbrynspenna Anastasia Brow Definer.

Gillar du Anastasia Beverly Hills tidigare ögonbrynsprodukter är chansen stor att du kanske också gillar denna ögonbrynspenna. Den kan på många sätt sägas vara den perfekta produkten för att fylla i dina bryn för att bli fylliga och definierade, samt för att få ett naturligt resultat som håller hela dagen. Den något tunna pennan gör det möjligt att ta hand detaljerna, samtidigt som den är väldigt lätt att applicera. Pennan har även en borste i ena änden, vilket gör det väldigt enkelt att fullända looken genom att tämja och tona ögonbrynen.

Det vi liker:
 • Utvecklad av “the eyebrow guru”
 • Tunn penna som ger möjlighet till detaljerad applicering och borste på andra sidan för styling och toning
 • Ger ett naturligt utseende – perfekt om du vill att dina ögonbryn ska utstråla just det
 • Innehåller inga parabener, sulfater och ftalater

Depend Eyebrow Pencil Triagula – Bästa sneda

Därför ska du välja Depend Eyebrow Pencil Triagular

Depend har varit en välkänd aktör inom skönhetsbranschen i många år – kanske främst för sina nagellack, och är, liksom vår testvinnare från NYX, känd för att göra prisvärda produkter i hög kvalitet. Denna Depend ögonbrynspenna kommer med en något lutande penna som passar dig som vill säkerställa enkel och exakt applicering.

Med en sådan lutning och därmed flexibilitet får du helt enkelt en mycket bra produkt för att få perfekta ögonbryn. Detta kan till stora delar hänföras till enkelheten i att applicera produkten på ögonbrynen med den lutande pennan. Du kan både göra de perfekta smala linjerna, eller applicera en bred färg på de breda delarna av dina ögonbryn. Depend Eyebrow Pencil Triagular är vattentät och mer hållbar än andra produkter, och är dessutom vegansk.

Det vi liker:
 • Finns i fem olika färger – lagom många så att du kan ta ett kurerat beslut
 • Utvecklad med en snedställd penna som lätt appliceras och ger naturlig finish
 • Utvecklad med en vattentät formula vilket gör den väldigt hållbar
 • 100 % vegansk

IsaDora Sculpting Brow Pen – Bästa vattentäta

Därför ska du välja IsaDora Sculpting Brow Pen

Här kommer ytterligare en högkvalitativ och prisvärd ögonbrynspenna, som framför allt sticker ut med dess fina hållbarhet som vattentät. På så sätt kan du behålla ett fint resultat oavsett om du ägnar dig åt svettig träning, eller befinner dig i regnigt väder eller i värme. Dess lite bredare pennan gör att den är utmärkt att använda för att fylla i glesa ögonbryn, men även lite vildare, mer buskiga ögonbryn

Det som även gör att denna ögonbrynspennan är så uppskattad av många som vill styla sina bryn fint, är att den är utvecklad med en krämig formula och skruvfunktion på borsten. På så sätt är behovet av vässning inte lika påtagligt som med andra ögonbrynspennor. Även ingredienserna är i toppklass i form av att vara naturliga. Du får här ta del av naturliga oljor och sheasmör som mjukar upp hårstråna, samt castorolja och carnaubavax. Allt detta ger näring, hållbarhet och glans!

Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Krämig formula gör den enkel att använda och gör att du kan ta fram det finaste ur ditt utseende
 • Vattentät produkt som håller länge
 • Utvecklad med naturliga ingredienser såsom naturliga oljor och sheasmör

Maybelline Brow Ultra Slim – Bästa billiga

Därför ska du välja Maybelline Brow Ultra Slim

Utan att göra att din budget behövs överges, ges du med denna ögonbrynspennan från Maybelline fantastiska resultat. Det man kort och gott kan säga är att detta är en ögonbrynspenna som hjälper dig att definiera och forma ögonbrynen. Du ska dock inte luras av namnet ultra slim – utan vill du få till en fylligare och naturlig look är det fullt möjligt.

Ögonbrynspenna ger en jämn applicering med bra precision, som du kan styra som du vill. Den har en tunn applikatorspets på 1,5 mm, och det fina med den är att den har en hårliknande kam för att ge definierade, naturliga bryn som håller hela dagen. Sammantaget en mycket bra och billig ögonbrynspenna – bäst i test i den kategorin!

Det vi liker:
 • Är en prisvärd ögonbrynspenna
 • Ger dig hållbara resultat hela dagen
 • Hårliknande kam på ena spetsen för naturligt resultat
 • Tunn och fin spets för bra definiering

Så väljer du den bästa ögonbrynspennan

Nu när du har koll på vilka som är marknadens främsta ögonbrynspennor på sina egna sätt är det dags att hitta rätt bland dem. Det är inte superkrångligt, men det finns ett par aspekter du bör tänka på för att se till att rätt ögonbrynspenna får komma hem till dig – ja den som passar just dig. Vi guidar dig även till hur du använder pennan på bästa sätt!

Färg

Vilken färg du ska välja på din ögonbrynspenna beror såklart på vad du vill ha, då detta kan vara väldigt individuellt. Men en bra tumregel är att använda en askblond färg för de med ljust hår, brun färg för de med medium till mörkt hår, och kastanjebrun eller röd för de med rött hår.

Målet för ett naturligt resultat är att kunna matcha färgen på dina bryn med din övriga hår- och hudton så bra som möjligt, men du kan givetvis också välja en ton mörkare eller ljusare också om du vill. Fundera också på om din hudton passar bäst till kalla eller varma toner på din makeup.

Formula

Formulan på olika ögonbrynspennor inkluderar en hel del aspekter. Först kan du tänka på om du vill ha en klassisk penna, där spetsen gör att du exempelvis behöver tänka mer på att vässa den, eller mer av en krämig konsistens. Detta påverkar din applicering och därmed ditt resultat.

Tänk även ett varv kring om du vill prioritera att ha en vattenfast ögonbrynspenna. Vissa ögonbrynspennor är nämligen särskilt utvecklade med en vattentät formula som passar dig som är lite extra aktiv träningsmässigt eller befinner dig i regn eller värme.

Till sist kan du kopplat till formula även hålla utkik efter en vegansk sådan, och gärna med naturliga och vårdande ingredienser. Det passar alltid bra!

Så målar du fina ögonbryn

För att skapa de perfekta ögonbrynen som ser naturliga ut är det först och främst viktigt att forma dina bryn rätt. Följ då dessa steg:

 1. Brynets början: Brynet ska börja rakt uppåt från näsborrens ytterkant. Använd en linjal eller penna för att hitta punkten där ögonbrynets kant ska börja.
 2. Högsta punkt: Brynets högsta punkt hittas genom att hålla linjalen diagonalt från näsborrens ytterkant och genom ögats mitt. Där linjalen träffar kanten ska vara den högsta punkten.
 3. Brynets ände: Håll linjalen från utsidan av näsborren till ögats ytterkant. Där linjalen träffar ditt bryn bör definiera längden på brynet, och du får så täta/glesa ögonbryn som önskat.

Sedan är det dags att rita och fylla i brynen:

 1. Börja med att kamma håren på brynet uppåt
 2. Rita ett rakt och jämnt streck på hela brynets undersida.
 3. Måla sedan överkanten av brynet behöver, och där behöver linjen inte vara jämn, men den kan gärna vara rak
 4. Använd en ögonbrynsborste för att mjuka upp och tona ut linjerna
 5. Avsluta med en genomskinlig gelé eller vax för att hålla ögonbrynen på plats

FAQ

Vilken ögonbrynspenna är bäst i test?

NYX Precision Brow Pencil är den ögonbrynspenna som är bäst i test, då den enkelt och prisvärt låter dig styla dina bryn för det resultat som passar dig. De andra modellerna är bra på sina sätt!

Hur får jag fina ögonbryn?

För att få fina bryn kan du fråga dig själv hur du definierar fina, men bra tips är att använda en bra ögonbrynspenna och formmässigt utgå från ögat och färgmässigt utgå från din hår- och hudton.