Bästa pomadan 2022 – hitta en pomada med bra glans som håller hela dagen

1
Reuzel Strong Hold Water Pomade 113g

En riktig bra produkt som ger stark fixering, men ändå går lätt att skölja ur. Du får lätt till valfri frisyr och kan lita på att den håller hela dagen, med fin glans. Ett bra hårvax för tjockt hår. Därför måste du välja Reuzel Strong Hold Water Pomade Reuzel är ett populärt märke med stylingprodukter av hög kvalite, och den här pomadan ger fin glans och ordentlig hållbarhet åt vilket frisyr som helst. Produkten är…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Reuzel Strong Hold Water Pomade 113g 119 kr. ComputerSalg
Redken Brews Mens Maneuver Hair Cream Pomade 100ml 181 kr. Amazon
REF 550 Hair Pomade 85ml 163,75 kr. Beautycos
Sebastian Professional Seb Man The Dandy Shiny Pommade 75ml 143 kr. ComputerSalg
American Crew Pomade 85g 99 kr. Bombola
American Crew American Crew Heavy Hold Pomade 85g 99 kr. Bombola

Pomada är ett alternativ till vanligt hårvax som har funnits länge. Skillnaden mot vax är att pomada ger en glansigare look, så är det backåtkammat hår för män du är ute efter är det pomada du ska välja. Vanliga hårvax ger en mer matt look än pomada gör. Tänk klassiska hollywoodfrisyrer på män!

De har även ökat i popularitet i takt med att skägg har blivit mer populärt, då de är väldigt bra att använda för att styla skägg.

En pomada frisyr kan hålla i flera dagar, och samtidigt är flexibel nog att kunna formas om och förändras hur du vill. Pomada vax passar till många olika frisyrer och ger lite extra liv åt håret som blir glansigt och slätt. Läs igenom vårt test för att hitta rätt pomada för dig, oavsett om du har tunt eller tjockt hår, eller vill ha backslick eller en mer naturlig look, så har vi alternativ för dig!

Reuzel Strong Hold Water Pomade 113g – bästa pomadan som är lätt att tvätta ur

En riktig bra produkt som ger stark fixering, men ändå går lätt att skölja ur. Du får lätt till valfri frisyr och kan lita på att den håller hela dagen, med fin glans. Ett bra hårvax för tjockt hår.

Därför måste du välja Reuzel Strong Hold Water Pomade

Reuzel är ett populärt märke med stylingprodukter av hög kvalite, och den här pomadan ger fin glans och ordentlig hållbarhet åt vilket frisyr som helst. Produkten är lätt att använda och luktar även riktigt bra, med en mild doft av vanilj och trä.

Den ger bra stadga och glans, och fungerar bra för allt möjligt och du får lätt till bakåtkammat hår.

Det är en vattenbaserad produkt men ger ändå bra fixering, och tvättas enkelt ur utan rester. Perfekt för dig som vill forma håret och få hållbarhet men inte vill ha en vaxig känsla som är svår att få ur.

Även du med tjockt hår eller hår som är svårt att tämja får bra resultat med den här fantastiska pomadan, som inte torkar ut håret, är lätt att använda, och ger dig väldigt många stylingalternativ.

Det vi liker:
 • Vattenlöslig och sköljs lätt ur
 • Doftar milt av vanilj och trä
 • Håller frisyren på plats länge

Redken Brews Mens Maneuver Hair Cream Pomade 100ml – Pomada med låg glans som kan användas i torrt hår

Med den här vattenbaserade pomadan från Redken får du medium stadga och flexibel styling. Det är svårt att det blir fel med den här produkten!

Därför måste du välja Redken Brews Mens Maneuver Hair Cream Pomade

Om du är ute efter en lätt pomade som inte känns kladdig alls är detta produkten för dig! Redken Brews Mens Pomade är en skön och lättjobbad pomada som ger mjuka frisyrer med medium stadga. Du kan enkelt få till klassiska frisyrer eller busa till det, utan problem eller att håret ser fettigt ut.

Hur mycket glans man vill ha är en smakfråga, med den här får du mer låg, diskret glans. Håret blir lätt att forma eller forma om med denna hårpomada. Användare gillar den mjuka stadgan och att håret känns naturligt trots att frisyren håller hela dagen. Pomaden ger bra textur till håret. Appliceras i fuktigt eller torrt hår, och en liten mängd räcker långt.

Det vi liker:
 • Lätt att arbeta med
 • Vattenlöslig med medium stadga
 • Låg, naturlig glans

REF 550 Hair Pomade 85ml – Bästa hårvax för tjockt hår

Ett krämigt och bra gel vax som ger mycket glans och är perfekt för att få till backslick hair. Kan användas även i torrt hår och innehåller UV-skydd.

Därför måste du välja REF 550 Hair Pomade Gel Wax

Detta är en klassisk pomada som ger mycket glans och bra stadga, så att du enkelt kan få till klassiskt bakåtslickat hår eller andra frisyrer. Den är krämig och lätt att forma och den kan användas i både torrt och fuktigt hår.

Pomadan är även vegansk och innehåller UV-skydd, vilket är bra för alla men speciellt för dig med färgat hår, som lätt tappar färg och bleks av solens strålar. Pomadan passar bra till alla hårtyper, från tunt till tjockt, långt till kort.

Vid behov kan du blanda i några droppar vatten, vilket är bra för dig med långt hår. REF har klassat den här produkten, 550 Hair Pomade, som 5/5 stadga och 5/5 glans, så alltså får du riktigt bra fixering och glans. Ta en klick vax och värm upp den mellan fingrarna, och applicera sen i fuktigt eller torrt hår och styla som du vill.

Det vi liker:
 • Hög stadga och glans
 • Kan användas i torrt eller fuktigt hår
 • Innehåller UV-skydd

Sebastian Professional Seb Man The Dandy Shiny Pommade 75ml – För busigt, avslappnat hår

En väldoftande pomade med låg stadga som gör det lätt att få till avslappnat eller lite busigt hår, som ger fin glans.

Därför måste du välja Sebastian Professional Seb Man The Dandy Shiny Pommade

Den här pomadan passar alla hårtyper och ger en avslappnad look till håret. Den doftar riktigt gott av bergamott och rosa peppar, utan att vara överväldigande.

Det är lätt att styla håret, se till att värma produkten lite mellan fingrarna innan du applicerar den i håret bara.

Populär bland män med naturligt lockigt eller vågigt hår, då den kontrollerar frissighet och ger fin, naturlig glans. Berikad med guaranaextrakt och bergamott som ger energi åt håret. Stort plus för den goda doften!

Det vi liker:
 • Formulerad med guaranextrak
 • Frisk doft av bergamott och rosa peppar
 • Perfekt för att få till naturliga frisyrer med glans

American Crew Pomade 85g – Klassisk produkt som ger stadga och glans

En vattenbaserad pomada för män som ger medium stadga och mycket glans. Håret får en lite strävare, lättformad textur.

Därför måste du välja American Crew Pomade 85g

American Crew är ett klassiskt märke inom hårstyling för män, och deras pomade är en bra, gel-liknande produkt som ger medium stadga med mycket glans. Den är vattenbaserad och det är lätt att dra fingrarna genom håret. Det gör den även lätt att tvätta ur och den känns inte kladdig eller fet.

Kan användas som alternativ till gel, fungerar bra att få till te.x. backslick eller lockigt hår. Pomaden håller frisyren ordentligt på plats och håret ser slätt och glänsande ut. Den ger ett bra grepp och håret känns samtidigt mjukt och återfuktat.

Då den är vattenbaserad kan den användas i både torrt och fuktigt hår. Håret får glans men hålls bättre på plats än en gel, och den håller även i fuktigt klimat.

Det vi liker:
 • Ger håret en sträv textur
 • Mångsidigt och får lätt till “wet look” frisyrer som håller
 • Ger slätt och glansigt hår

American Crew American Crew Heavy Hold Pomade 85g – Pomade med ordentlig stadga

Om du vill kunna skapa en lite mer komplicerad frisyr med bra fixering är detta den pomade du ska välja. Samtidigt är produkten lätt att tvätta ur med vatten och lämnar inga rester.

Därför måste du välja American Crew Heavy Hold Pomade

Du får snygg finish med bra glans och bra riktigt bra stadga med detta heavy hold pomade. Den maximala fixeringen gör det lätt att få till alla möjliga frisyrer i olika längder och hårtyper, och det glansiga resultatet gör den passande även för bakåtkammat hår män ofta har. Konsistensen påminner nästan om en gel, och denna pomade ger riktigt bra stadga som verkligen håller frisyren på plats hela dagen.

Produkten fungerar även riktigt bra för att få envisa små hårstrån eller lockar på plats. Trots den bra stadgan och hållbarheten tvättas den enkelt ur med hjälp av vatten, då produkten är vattenbaserad. Den perfekta pomadan för dig som vill ha stor frihet i vilka frisyrer du vill skapa och kunna vara säker på att de verkligen håller hela dagen sen!

Det vi liker:
 • Maximal fixering
 • Ger glansig “wet” look
 • Lätt att tvätta ur

Välj den bästa pomadan för dig

Pomada är en riktigt bra stylingprodukt för dig som vill få bra stadga men föredrar glans över en mer matt look. De ger flexibla frisyrer som enkelt kan stylas om och ser bra ut länge.

En pomada fungerar även utmärkt att använda till skägget, vilket har hjälpt den öka i popularitet de senaste åren. De är även välkända för att vara bäst på att få till bakåtkammat hår.

Vaxbaserat pomade eller vattenbaserad pomade?

När det kommer till ingredienser i pomade skiftar det beroende på om du väljer en vaxbaserat pomade eller en vattenbaserad.

Är din pomade vaxbaserad håller den i flera dagar, och kan även hålla frisyren efter tvätt(!), men är då, förståeligt, lite svårare att tvätta ur.

En vattenbaserad pomada håller ändå hela dagen men är lätt att skölja ur.

Med en vattenbaserad pomada kan du tillsätta lite vatten vid behov för att forma om och fixa frisyren om så önskas.

Vilken pomada du väljer beror på hur mycket stadga och glans du vill ha, och din hårtyp. Om du har lite tunnare hår som lätt känns fett är kanske en vattenbaserad produkt är ett bättre alternativ, då den inte samlas i hårbotten och känns aldrig flottig, så som en vaxbaserad pomada kan på vissa hårtyper. Tunnare hår behöver heller inte lika mycket stadga som tjockt eller lockigt hår, som kan ha fördel av en vaxbaserad produkt som ger lite extra fixering.

Har du torrt hår eller hårbotten är en vaxbaserad pomada bra, då de är mer fuktgivande för både håret och hårbotten än vattenbaserade alternativ.

Här är några frisyrer pomada är bra för:

 • Bakåtslickat – en klassisk frisyr som pomada är perfekt för, då du får både stadgan och glansen du behöver
 • Pompadour – ger bra stadga och formbarhet till en pompadour
 • Sidbena/mittbena – om du delar håret, oavsett om det är i mittbena eller sidbena, är pomada en bra produkt för att får håret på plats och ge det lite extra glans
 • Svans/bun – få håret på plats när du sätter det i en svans eller bun med hjälp av pomada
 • Lockigt/vågigt hår – pomada är bra för lockigt hår, då den ger glans åt lockar och tämjer frissighet

Och låt inte dessa begränsa dig – det finns gott om valmöjligheter med pomada! Du kan ge stadga och glans åt de flesta frisyrer med hjälp av en riktigt bra pomada.

Kan pomada skada håret?

Pomada produkter ger fukt och vård åt håret vilket är bra för håret, och det känns aldrig stelt eller torrt. Dock, som med det mesta, ska man inte överdriva hur mycket produkt man sätter i håret. Vaxbaserad pomada kan byggas upp lite i hårbotten om man använder för mycket produkt, vilket inte är bra för hårsäckarna.

Är du aknebenägen kan det vara bra att välja en vattenbaserad pomada då en vaxbaserad kan ge problem om den kommer ner i ansiktet.

Men använder du bara pomadan som du ska, och kommer ihåg att en liten mängd kan göra mycket, så är det inga problem.

Vad är skillnaden på pomada och hårvax?

Först och främst ger de olika resultat – hårvax ger en mer matt look, medan pomada ger mer slätt och glansigt hår. Pomada ger en flexibel, fuktig känsla i håret och fungerar perfekt till frisyrer som backslick, att få håret på plats i en svans eller “man bun”, och även väldigt bra till skägg. Det har mer återfuktande egenskaper för håret än vax.

Hårvax ger även håret en mer klibbig känsla, så gillar du inte det är pomada ett riktigt bra alternativ!

Hur använder man pomada?

Vaxbaserad pomada ska användas i fuktigt hår, vattenbaserad i fuktigt eller torrt. Vilket beror lite på effekten du vill ha – för ordentlig glans applicera pomadan i fuktigt hår, som blir glansigt och slickat. För lite mattare textur med mer volym, applicera istället i torrt hår och styla.

Innan du sätter pomadan i håret värm produkten mellan fingrarna för att värma upp den. Fingrarna är bättre än handflatan då du lättare får ut all produkt i håret sen. Det är sen viktigt att börja i rötterna, då det är här du styr frisyren från. Massera in i hela håret och styla eller kamma sen ut håret i den frisyr du är ute efter.

FAQ

Vilken är den bästa pomadan?

Den bästa produkten enligt oss är Reuzel Strong Hold Water Pomade, som ger precis lagom stadga och glans och passar alla hårtyper, även tjockt hår. Den är lätt att applicera och håller håret på plats hela dagen.

Är pomada bara för män?

Traditionellt sätt är pomada oftast en produkt gjord med män i åtanke, men de kan fungera utmärk för kvinnor med, både med kort hår och längre! Lukta gärna på produkterna först då en del kan ha en ganska manlig doft bara! Det finns nuförtiden även pomador inriktade på kvinnor.

Vad har pomada för ingredienser?

Det kan skifta lite - de kan innehålla allt från vaselin, lanolin, bivax och tidigare animalistiska fetter. Många innehåller återfuktande oljor som vårdar håret.

Är pomada bara för kort hår?

Pomada fungerar bra även på längre hår för att hålla en frisyr på plats, tämja friss, ge glans, eller hålla håret på plats i en svans.