Bästa pore strips 2022 – bli av med pormaskar på ett kick!

1
Nivea Daily Essentials Skin Refining Clear-Up Strips 6 pack

er kinderna och se alla svarta pormaskar ha fastnat på den? Till och med kändisar som Katy Perry har delat med sig om hur det använder och njuter av att göra rent porerna ordentligt med hjälp av pore strips, och det är det snabbaste och mest effektiva sättet att slippa de små svarta prickarna som kan dyka upp ovälkommet. Vad är egentligen pormaskar? Det är resultatet av när porerna täpps till, av talg eller döda…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Nivea Daily Essentials Skin Refining Clear-Up Strips 6 pack 54 kr. Parfumdreams.se - SE
Look At Me Nose Pore Charcoal Strips 5 pack##
Formula 10.0.6 Down To The Pore Strips 6 pack 46,50 kr. Kronans Apotek
Look At Me Nose Pore Aloe Vera Strips 5 pack##
Montagne Jeunesse 7th Heaven Mens Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips 3 pack##
Formula 10.0.6 Three Times Sublime 100ml##
Bioré Deep Cleansing Pore Strips##

Finns det någon bättre känsla än att använda en pore strip på näsan eller kinderna och se alla svarta pormaskar ha fastnat på den? Till och med kändisar som Katy Perry har delat med sig om hur det använder och njuter av att göra rent porerna ordentligt med hjälp av pore strips, och det är det snabbaste och mest effektiva sättet att slippa de små svarta prickarna som kan dyka upp ovälkommet.

Vad är egentligen pormaskar? Det är resultatet av när porerna täpps till, av talg eller döda hudceller. En pore strip drar upp smutsen ur porerna och får på så vis bort det som täpper igen porerna. För bästa resultat är det bra att även använda produkter som BHA syra, som exfolierar huden och tar bort döda hudceller.

Hur stora och synliga våra porer är kan variera mycket från person till person, och kan även ha med ålder, kost och livsstil att göra. Tyvärr kan man inte förminska förstorade porer, men genom att hålla huden ren, exfoliera regelbundet och ha rätt produkter till sin hudtyp kan man minska synligheten av porerna.

Om du inte testat pore strips än är det dags att lägga till det i din beauty rutin! För att du ska kunna hitta din nya favorit för att få bort orenheter har vi samlat ihop ett peel off mask bäst i test, som användare tycker verkligen gör jobbet!

Nivea Daily Essentials Skin Refining Clear-Up Strips 6 pack – bästa pormask mask som fungerar

Nivea har gjort en prisvärd och riktigt bra pore strip, som känns fräsch och effektivt avlägsnar smuts och orenheter.

Därför måste du välja Nivea Daily Essentials Skin Refining Clear-Up Strips

Dessa pore strips från Nivea ger väldigt effektiv rengöring av porerna. Smuts, talg och orenheter dras ut och tilltäppta porer blir ett minne blott. De innehåller även citronsyra vilket ger en fräsch känsla och hela upplevelsen känns bra. Att dessa effektiva pore strips är väldigt billiga gör det hela ännu bättre! 

Du kan använda dessa 1-2 gånger i veckan utan problem. Låt dem sitta i 10-15 min och voila! Ett väldigt prisvärt alternativ från klassiska Nivea som gör jobbet, och porerna blir fria från pormaskar och huden känns ren och fräsch.

Det vi liker:
 • Effektiv rengöring
 • Motverkar tilltäppta porer
 • Prisvärd

Look At Me Nose Pore Charcoal Strips 5 pack – porplåster med kol och tea tree olja

Dessa pore strips från Look At Me är extra bra för dig med blandhy eller oljig hy som lätt får akne, då de innehåller kol och olja som gör rent på djupet och motverkar inflammation.

Därför måste du välja Look At Me Nose Pore Charcoal Strips

Om du lider av både akne och pormaskar är det här riktigt bra pore strips för dig, då de med hjälp av kol verkligen rengör på djupet och drar ut smuts och orenheter. Kolen hjälper till att få bort talg och de innehåller även tea tree olja, vilket lugnar och även har anti-akne egenskaper. De är K-beauty med fokus på att ge ren, förbättrad hy. 

Dessa pore strips är gjorda för att fastna enbart i smuts och inte i små hårstrån eller huden, så att de bara drar i det du vill ha bort! De fungerar väldigt bra, speciellt om du har blandhy eller fet hy som överproducerar talg då de effektivt tar bort och gör rent på djupet, och lugnar och återfuktar huden på ett sätt som motverkar att den torkar ut och därför överproducerar talg. Ska sitta i ca 10-15 minuter.

Det vi liker:
 • Djuprengörande med kol
 • Återfuktar och lugnar
 • Extra bra för fet hy

Formula 10.0.6 Down To The Pore Strips 6 pack – För hela t-zonen

Ett kit med 6st pore strips för både näsan, pannan och hakan, så att du kan få bort pormaskar över hela din t-zon. 

Formula 10.0.6 är ett märke som gör hudvård med fokus på milda produkter för ansiktet och hud med bra ingredienser som förebygger framtida problem.

Därför måste du välja Formula 10.0.6 Down To The Pore Strips

Stora och bra pormask strips som kommer i olika storlekar så att du kan använda dem i hela t-zonen av ansiktet, inte bara näsan. De täcker ordentligt och remsan rengör och tar bort pormaskar. De har dessutom en god doft vilket alltid underlättar användning. Huden lämnas mjuk och len och känns ren och inte fet. 

Formula 10.0.6 porplåster innehåller kol som rengör och aloe vera som mjukgör och återfuktar huden. De fungerar bra och milt på näsa, haka och panna.

Det vi liker:
 • Med ingredienser som kol och aloe vera
 • För hela t-zonen
 • Stora till ytan för bättre täckning

Look At Me Nose Pore Aloe Vera Strips 5 pack – Med kiseldioxid för att minska risken för akne

Djuprengörande pormaskborttagare som tar bort överflödigt fett med hjälp av kiseldioxid, och återfuktar med aloe vera, för att effektivt motverkar framtida akne. 

Därför måste du välja Look At Me Nose Pore Aloe Vera Strips

Remsan är berikad med aloe vera, som lugnar och även kan hjälpa läka ärr från tidigare akne, och kiseldioxid, vilket absorberar överflödig talg och motverkar framtida akne. Din hud blir fri från pormaskar och överflödigt fett. 

De är djuprengörande för porerna och ger bra resultat och inkluderar extra ingredienser med hudvård för att göra allt för att motverkar akne. Perfekt val för dig med fet hy som vill hitta pore strips som inte bara tar rensar från pormaskar utan också hjälper mot oljig och fet hud.

Det vi liker:
 • Bra val för dig som har lätt att få akneutbrott
 • Lugnar och motverkar överdriven talgproduktion
 • Tar bort föroreningar

Montagne Jeunesse 7th Heaven Mens Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips 3 pack – Bästa pore strips för män

Pore strips för näsan gjorda med män i åtanke, som drar ut smuts och orenheter med hjälp av kol och vulkanaska för ren hud med mindre synliga porer som resultat. 

Därför måste du välja Montagne Jeunesse 7th Heaven Mens Charcoal & Volcanic Ash Unclog Pore Strips

Pormaskar diskriminerar inte och även män kan få dem, och även om du som man såklart kan använda något av de andra märkena så är dessa pore strips gjorda speciellt för mäns hudvård. Huden kan skilja sig mellan män och kvinnor och dessa är perfekta för en man som vill rensa porerna. 

Med hjälp av kol drar de ut överflödigt talg, smuts och orenheter ur porerna och de innehåller även vulkanaska, som hjälper ta bort döda hudceller. De kommer i 3-pack för näsan och ska sitta i ca 10-15 minuter. Vulkanaska och kol är ett milt och effektivt sätt att lyfta smuts och rengöra porer så detta är ett perfekt tillägg i din beauty rutin om du lider av pormaskar. 

Det vi liker:
 • Gjorda speciellt för mäns hud
 • Vulkanaska tar bort döda hudceller
 • Kommer i 3 pack

Formula 10.0.6 Three Times Sublime 100ml – 3 i 1 som hjälper kontrollera olja

En ansiktsmask, skrubb, och pore strip allt i ett som tar bort överflödig olja, exfolierar och rengör porerna. Resultatet blir ett fräscht, rent ansikte!

Därför måste du välja Formula 10.0.6 Three Times Sublime

Användare älskar den här ansiktsmasken som är både en mask, peeling och rengöring för porer i ett, och gör hudvård enkelt! Lägg ett lager av masken på rent ansikte och låt sitta i 10-15 minuter, sen ska du massera med vatten tills produkten är borta. Pormaskar försvinner med, och huden känns riktigt ren och fräsch. 

Många tycker att den är väldigt effektiv på att kontrollera olja och är ett bra alternativ när du har akne utbrott. Den har en lugnande inverkan på akne och hjälper hålla balans i huden vid regelbunden användning. Innehåller blodgrapefrukt som rengör och jojobafrön för peeling.

Det vi liker:
 • Fungerar som mask, peeling och porrengöring
 • Hjälper till att kontrollera olja och akne
 • Rengör och motverkar pormaskar

Bioré Deep Cleansing Pore Strips – Klassiker som ger bra resultat

En klassiker bland pore strips som effektivt rensar dina porer. Du ser verkligen resultat direkt och huden känns renare och fräschare. 

Därför måste du välja Bioré Deep Cleansing Pore Strips

Bioré är ett av de största märkena inom just pore strips, och deras produkter håller alltid hög kvalité. Dessa pore strips är speciellt utformade för att fastna och dra upp pormaskar men inte huden, så att de inte orsakar någon skada. De rensar porer från smuts, döda hudceller och överflödig olja, och lämnar dig med hud som känns len och mjuk. Många användare tycker dessa är otroligt effektiva och väl värda priset. 

Du ser direkt resultat och porerna upplevs som mindre synliga efter användning. Kan användas en gång i veckan för att hålla porerna rena.

Det vi liker:
 • Favorit hos många användare
 • Huden känns len
 • Fastnar i pormaskar, inte huden

Välj de bästa pore stripsen för dig

Alla kan använda pore strips för att rensa pormaskar, oavsett hudtyp. Har du mycket fet hud och problem med akne kan du välja en sort som hjälper balansera talgproduktionen och kan hjälpa mot framtida utbrott. Pore strips är bra att ha hemma, så lägg till det i din hudvård för de tillfällen då porerna behövs rensas!

Vad är egentligen pormaskar och hur kan pore strips motverka dem?

 • Pormasker är när öppningarna till hårsäckarna blir igentäppta av döda hudceller och olja. När de oxideras blir de svarta, och det är de svarta prickarna du ser (och stör dig på)
 • Just svarta pormasker kan vara svåra att få bort, och det är där pore strips kommer in. De fungerar nästan som ett plåster, som drar upp smuts och orenheter och hjälper få bort de svarta prickarna
 • De som har oljig eller blandhy lider större risk för att få pormaskar, men alla hudtyper kan få dem
 • Det är viktigt att exfoliera regelbundet för att få bort döda hudceller
 • Vanligast är pore strips för näsan, men det finns även pack att köpa som har remsor för hela t-zonen.
 • Pore strips förebygger tyvärr inte framtida pormaskar, men de gör ett bra jobb med att rensa ut orenheter och med hjälp av rätt hudvård kan du sen motverka pormaskar och göra porerna mindre synliga

Vem behöver bruke pore strips?

jk

Hur använder du pore strips?

 1. För bästa resultat, börja med en varm dusch så att porerna öppnar upp sig
 2. Se till att huden i ansiktet där du ska sätta remsan är ordentligt fuktig, så att remsan får fäste
 3. Låt dina pore strips sitta i 10-15 minuter (följ vad instruktionerna säger för just din beauty produkt). Du kommer känna remsan torka och bli hård
 4. Dra försiktigt från varje sida av näsan mot mitten tills dina strips är borta
 5. Smuts och orenheter från dina porer kan bokstavligen ses på remsan! Och dina porer är blir märkbart renare och fräschare
 6. En del tycker att pore strips är effektivare om du först använder en lermask som drar ut olja och smuts, så att dina pore strips kommer åt ännu längre in, men det är inte rekommenderat om du har känslig hud då det kan bli för mycket på en gång

Kan jag använda pormask strips om jag har känslig hy?

Om du lider av te.x. rosacea, eksem, psoriasis eller bara extra känslig hud ska du vara lite försiktig med porplåster då de kan irritera huden. Om du vill prova gör ett litet test först, och välj ett märke med ingredienser som inte innehåller uttorkande ingredienser som alkohol.

Ett bra alternativ kan också vara en mask som Formula 10.0.6 Three Times Sublime som effektivt rengör porerna, får bort svarta pormaskar men utan dra i känslig hud.

Hur kan jag motverka pormaskar?

Pormaskar beror på att talgkörtlarnas öppning blockeras, av smuts, döda hudceller och talg. Storleken på porerna i ansiktet skiftar från person till person, och tyvärr kan man inte minska storleken på porer i huden, men det finns mycket man kan göra som gör dem renare och minskar synligheten av porer. De som har oljig eller fet hy lider större risk för pormasker då de lättare täpps till av talg, men vem som helst kan få dem (tyvärr).

 • Använd hudvård och beauty produkter som är icke-komedogena
 • Tvätta ansiktet två gånger om dagen
 • Produkter som salicylsyra kan exfoliera och förbättra hur huden ser ut
 • Produkter med retinol kan också hjälpa och göra porer mindre synliga
 • Använd krämer som inte är feta
 • Kläm inte porer – välj i så fall att gå till en salong för hudvård och få ansiktsbehandling
 • Använd solskydd – UV strålar kan göra huden mindre elastisk, vilket gör att porerna ser större ut
 • Håll porerna rena med hjälp av pore strips

FAQ

Vilka pore strips är bäst i test?

Vi tycker det bästa pack med pore strips är Nivea Daily Essentials Skin Refining Clear-Up Strips 6 pack - de är effektiva, prisvärda, och huden känns fräsch efter användning.

Sliter pore strips på huden?

Det är ganska otroligt att pore strips skulle orsaka någon skada på huden, men om du har väldigt känslig hud eller lider av rosacea eller liknande kan de irritera.

Kan pore strips förminska porerna?

Tyvärr går det inte att förminska porerna, men de blir mindre synliga om de är rena!

Kan jag använda pore strips på hakan och pannan?

Det fungerar jättebra, men tänk på att köpa ett pack som inkluderar pore strips för just dessa områden då de vanliga är formade specifikt för näsan och kan vara svåra att få till på haka och panna.