Bästa produkter för lockigt hår 2022 – så hanterar du burret på bästa sätt

1
MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner 250ml

Om du skulle fråga oss vilken produkt som är den bästa för lockigt hår skulle vi utan tvekan svara MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner. Detta inte bara baserat på vad andra tycker, utan även baserat på hur vi själva upplevt den. Att vi valde just denna som favorit beror främst på att det är en 2-i-1 produkt som både rengör, vårdar och mjukgör ditt hår. Därför måste du välja MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner Tack vare att…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner 250ml 249 kr. Donna Beauty
Davines Essential Love Curl Shampoo 237,06 kr. Amazon
MoroccanOil Curl Defining Cream 250ml 299 kr. Donna Beauty
John Frieda Frizz Ease Dream Curls Conditioner 250ml 81,28 kr. Amazon
Löwengrip Care & Color The Cure Anti-frizz Cream 150ml 161 kr. Cocopanda
Schwarzkopf Osis Curl Honey Curl Cream 150ml##

De som har lockigt hår är väl medvetna om att det många gånger kan vara rätt svårt att kontrollera, och det i alla olika stadier. Lockigt hår kan vara svårt att rengöra, det kan vara svårt att underhålla och det kan vara svårt att hantera. Detta resulterar ofta i att man inte riktigt känner sig säker på vilka produkter man ska använda för att få bäst resultat.

Använder man inte rätt produkter för det lockiga håret kan det hela bli ännu värre – lockarna trasslar sig, håret blir frissigt och torrt, och det känns allmänt tråkigt och hängigt. Det istället för att det är livfullt, glansigt, följsamt och definierat. Med de bästa produkterna för lockigt hår kan du ändra på detta!

Genom att investera i riktigt bra produkter anpassade för lockigt hår kan du förvandla ditt hår helt, det i princip från en dag till en annan. Känner du för att ge ditt hår en makeover kan våra tips om de 6 bästa produkterna för lockigt hår hjälpa dig på vägen.

MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner 250ml – bäst i test produkter för lockigt hår

Om du skulle fråga oss vilken produkt som är den bästa för lockigt hår skulle vi utan tvekan svara MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner. Detta inte bara baserat på vad andra tycker, utan även baserat på hur vi själva upplevt den. Att vi valde just denna som favorit beror främst på att det är en 2-i-1 produkt som både rengör, vårdar och mjukgör ditt hår.

Därför måste du välja MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner

Tack vare att det här är en 2-i-1 produkt är den väldigt smidig och effektiv att använda. DU kan både rengöra och balsamera ditt hår i ett steg, vilket både sparar tid och ger en extra boost till håret. I och med att produkten innehåller naturlig tea tree olja är den extra skonsam och vårdande vid rengöring, samtidigt som ditt hår får mycket näring.

Innehållet av arganolja är den del som ser till att ditt hår rengörs utan att torka ut eller slitas, utan att det istället blir mjukt och återfuktat på djupet. På så sätt kommer dina lockar att bibehållas såväl som framhävas, där de även får ökad spänst och elasticitet. Håret blir lent, följsamt och frissfritt med en fin glans. Lätt och behagligt att applicera.

Det vi liker:
 • En 2-i-1 produkt som både rengör och mjukgör håret skonsamt
 • Innehåller vårdande oljor som ser till att håret vårdas på djupet
 • Enkel och effektiv att använda
 • Framhäver och bibehåller dina naturliga lockar med en fin glans
Det vi ikke liker:
 • Något dyrt
 • Kan vara svårt att jobba upp ett skum i början

Davines Essential Love Curl Shampoo – bästa billiga produkt för lockigt hår

Vill du investera i en välgörande, behaglig produkt för lockigt hår som inte kostar skjortan? Då kan vi rekommendera vår favorit i budgetkategorin i detta test, Davines Essential Love Curl Shampoo. Detta schampo är specifikt anpassat för lockigt hår. Vid användning bidrar det med fukt och näring till håret utan att tynga ner, så att dina lockar behåller sin spänst.

Därför måste du välja Davines Essential Love Curl Shampoo

Det finns många som kan hålla med om att detta schampo för lockigt hår från Davines är ett mycket vårdande, mjukgörande och djupgående schampo som rengör ditt hår utan att tynga ner det. Med ingredienser som bland annat mandelextrakt, Vitamin B och E, mineraler samt proteiner vilket gör att håret behåller sin spänst och styrka.

 Ser till att håret håller sig mjukt och lent för bättre kontroll

Samtidigt är detta ett schampo som bidrar till att ditt hår håller sig mjukt och lent, så att du enkelt kan kontrollera det och hantera det precis som du önskar. Det kommer göra att både du och ditt hår mår och ser bättre ut. Ditt hår blir mer definierat och framhävs mycket fint.

Det enda negativa är att det kan vara svårt att få håret riktigt rent, samt att doften är god men något stark. Annars är detta en mycket bra budgetprodukt som kan göra mycket för ditt hår. Så länge du ser till att verkligen rengöra håret och skölja ur produkten funkar det bra.

Det vi liker:
 • Prisvärt schampo som vårdar och mjukgör
 • Innehåller näringsrika ingredienser som rengör utan att tynga ner
 • Ser till att dina lockar stärks så att de behåller sin stadga
 • Bidrar till ett mer lättkontrollerat hår
Det vi ikke liker:
 • Kan vara något svårt att få rent håret
 • God men stark doft

MoroccanOil Curl Defining Cream 250ml – bästa produkt som vårdar och framhäver lockarna

Här har vi ytterligare en favoritprodukt från MoroccanOil, närmare bestämt ingen mindre än deras Curl Defining Cream. Med denna kräm kommer dina lockar att få tillbaka sin fasta, framhävande definition tack vare produktens unika värmeaktiveringsteknologi. Ditt hår återfuktas intensivt vilket gör att lockarna håller sig mjuka och följsamma utan friss.

Därför måste du välja MoroccanOil Curl Defining Cream

Det finns mängder av fördelar med denna definierande ”lockkräm” från MoroccanOil. Inte nog med att den är fylld av intensivt återfuktande, mjukgörande och vårdande ingredienser så är detta också en produkt som verkar utredande för lockarna. Där är bland annat arganoljan och proteinerna avgörande.

Unik värmeaktivering som väcker dina lockar till liv

Med produktens värmeaktiveringsteknologi aktiveras lockarna för en mer spänstig, frissfri look som håller i timmar. Du kan med andra ord känna dig säker på att denna kräm definierar ditt lockiga hår och framhäver dess bästa naturliga sida. Har du problem med torrhet och friss kommer denna rädda ditt hår.

Djupgående utan att tynga ner eller kladda

Detta resulterar i ett följsamt, mjukt och välmående hår som känns smidigt att hantera och kontrollera. Trots att produkten är så pass djupgående och vårdande tynger den varken ner eller känns kladdig. Detta även då du applicerar mycket produkt. Tänk dock på att den är dryg och att lite räcker lång väg. På så sätt håller även den relativt lilla förpackningen ett tag.

Det vi liker:
 • Djupt vårdande hårkräm som definierar lockarna på bästa sätt
 • Väcker lockarna till liv med arganolja och proteiner
 • Ditt hår blir spänstigt och definierat i flera timmar
 • Motverkar torrhet och friss
Det vi ikke liker:
 • Du får en rätt liten förpackning till ett högt pris
 • Kan vara något svår att fördela jämnt

John Frieda Frizz Ease Dream Curls Conditioner 250ml – bästa produkt som motverkar torrt hår

För dig som vill köpa ett riktigt bra balsam som motverkar torr, frissigt hår kan vi rekommendera vår favorit från John Frieda. Deras Frizz Erase Dream Curls Conditioner hjälper dig att uppnå just det, de mest drömmiga lockarna, efter en användning. Balsamet är lätt men djupgående, smidigt att applicera och bidrar till att dina lockar håller sig i form.

Därför måste du välja John Frieda Frizz Ease Dream Curls Conditioner

Här har vi ett balsam som kan göra väldigt mycket för dig med lockigt hår. Inte nog med att det innehåller ingredienser som ser till att mjukgöra, stärka och återfukta ditt hår ända in till rötterna. Utan detta är en produkt som även innehåller så kallade stylingpolymerer vilket innebär att du direkt efter applicering av denna kan styla ditt hår mycket enklare.

Dessutom är detta en produkt som motverkar torrt hår på allra bästa sätt. Oavsett om du har väldigt lockigt hår, vågigt hår eller en hårtyp som väcks till liv med rätt vård kommer du se stor skillnad med hjälp av denna. Håret hålls följsamt och mjukt samtidigt som det får en len, fin look. Produkten är lagom krämig, har en god doft och kan användas på alla hår.

Det vi liker:
 • Prisvärt vårdande balsam som bidrar med fukt
 • Mjukgör och stärker håret för en mer definierad look
 • Stylingpolymerer för enklare styling direkt
 • Lagom krämig formula med god doft
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas som något lätt för dig med mycket tjockt hår
 • Doftar ganska mycket

Löwengrip Care & Color The Cure Anti-frizz Cream 150ml – bästa produkt för lockigt hår med värmeskydd

Föredrar du att investera i produkter som verkar för flera syften snarare än ett? Då kan Löwengrips skyddande anti-frizz kräm bli en ny favorit för dig. Denna produkt är nämligen specifikt utformad för att både agera vårdande och skyddande för håret, vilket är en perfekt förberedelse inför användning av värmeskydd. Håret får näring och blir genast mjukt.

Därför måste du välja Löwengrip Care & Color The Cure Anti-frizz Cream

Väljer du att investera i denna hårvårdande kräm från Löwengrip kan vi garantera dig om att du får möjligheten att ta del av flera fördelaktiga egenskaper. Denna produkt är nämligen fullproppad med trivsamma ingredienser som ser till att ge näring till ditt hår. Samtidigt har den en värmeskyddande egenskap, verkar anti-frizz och bidrar med långvarig lyster.

Det är kort sagt en multiprodukt som alla kan få stor glädje av. Den funkar lika bra för dig med lockigt hår som för dig med tunt hår – oavsett om det är torrt, slitet, livlöst eller frissigt kommer denna kräm göra stor skillnad. Dess effekter håller länge och bidrar till att ditt hår håller sig starkt och friskt även på sikt. Fuktbevarande och glansgivande även efter styling.

Det vi liker:
 • Lockarna återfår sin struktur och stadga för bättre styling
 • Motverkar friss och torrhet även slitna hår och toppar
 • Håret blir smidigt och följsamt för lättare hantering
 • Bra produkt till ett bra pris
Det vi ikke liker:
 • Inte riktigt lika djupgående som andra liknande produkter
 • Något liten förpackning

Schwarzkopf Osis Curl Honey Curl Cream 150ml – bästa produkten som bidrar med stadga och definition

Denna ”lockkräm”, eller leave in balsam, är ett perfekt alternativ för dig som vill framhäva och definiera dina naturliga lockar. Här ger du nämligen dina lockar en riktig boost då denna kräm är rätt fast i sin textur. På så sätt får de tillbaka sin stadga och stuns utan att krångla.

Därför måste du välja Schwarzkopf Osis Curl Honey Curl Cream

Schwarskopf har gjort det igen! Med deras Osis Curl Honey Curl Cream kan du se hur dina lockar väcks till liv på nytt. Tack vare att denna kräm har en lite fastare textur och ett mer kompakt innehåll krävs det inte mycket för att du ska få ordning på lockarna, det oavsett hur bångstyriga eller svårhanterliga de är. Denna är mycket tämjande på alla hårtyper.

Samtidigt är detta en produkt som med polymerer ser till att binda ihop håret. Det resulterar i att dina lockar får mer definition och stuns, med en mer hållbar stadga. Du kan själv kontrollera håret utan problem. Det i kombination med dess anti-frizz effekt gör att håret lämnas mjukt, följsamt och glansigt. Här kommer du långt med mycket lite produkt.

Det vi liker:
 • Mycket fast kräm som främjar hårets eget fall
 • Krävs väldigt lite för att dina lockar ska definieras hela dagen
 • Dämpar friss och torrhet för ett mjukare, mer följsamt resultat
 • Prisvärd produkt som räcker länge
Det vi ikke liker:
 • Kan vara något svår att applicera jämnt på grund av dess fasta formula
 • Produkten kan upplevas som något stel efter ett tag

Att ta hand om lockigt hår

Det är som sagt inte alltid helt enkelt att ta hand om och vårda lockigt hår. För att lockarna ska må bra krävs det inte bara att du vårdar dem på ett speciellt sätt, utan det krävs även att du hanterar dem och underhåller dem på rätt sätt. Detta kan vara svårt att lyckas med om du saknar produkter som är specifikt anpassade för just lockar.

Däremot är det ett faktum att du måste ta hand om ditt lockiga hår för att det ska må så bra som möjligt. Att ditt hår mår bra är i sin tur avgörande för att det ska se bra ut, det vill säga att dina lockar ska vara definierade, glansiga, följsamma och ha en viss stadga. Nedan ger vi dig de bästa tipsen när det kommer till att ta hand om lockigt hår.

Vilka är de bästa produkterna för lockigt hår?

En av de främsta sakerna som är avgörande för att din hårvård ska göra sig bra för just det lockiga håret är att du använder produkter som är specifikt avsedda för lockigt hår. Dessa innehåller specifika ingredienser, ämnen och formulas som tar fram det bästa ur dina lockar – de ser till att hårets kvalité och form förbättras så att lockarna framhävs på bästa sätt.

Vi skulle överlag tipsa dig om att välja produkter som är fria från uttorkande ämnen som alkohol, sulfater och färgämnen. Istället bör produkterna ge ditt hår en riktig fuktboost, det vill säga utan att produkten känns för tung eller påfrestande. Med gott om fukt kommer ditt hår att boostas inifrån och ut.

Schampo och balsam viktigast

Här är både schampoo, balsam, inpackning, serum, olja och lockkräm avgörande. Schampo och balsam är dock de produkter som lägger grunden för hårets kvalité, och som även avgör hur resterande produkter arbetar. Se till att du investerar i produkter som är rejält återfuktande och som verkar på djupet, det även utöver schampot och balsamet.

Inpackning och olja gör skillnad

Du bör även satsa på en riktigt bra, näringsrik och djupgående inpackning. En olja är också en mycket bra produkt som ser till att dina lockar hålls mjuka, följsamma och glansiga, utan friss och torrhet – satsa på vårdande oljor som ger näring. Tänk på att alltid försöka välja produkter som inte innehåller uttorkande ämnen som sulfater, alkohol och liknande.

Stylingprodukter

Vill du investera i fler produkter kan vi tipsa om mjukgörande krämer, så kallade lockkrämer som definierar och framhäver lockarna lite extra. Andra stylingprodukter som kan göra skillnad är skyddsspray och produkter som motverkar friss. Tänk dock på att de inte bör göra håret alldeles för stelt då lockarna ofta framhävs mer om håret är följsamt och mjukt.

Hur tar jag hand om mitt lockiga hår på bästa sätt?

När det kommer till själva vårdandet och underhållet av lockigt hår finns det även där en del saker som är bra att tänka på, som i sin tur kommer göra skillnad både gällande hur ditt hår mår, hur det känns och hur det ser ut.

Tvätta inte håret för ofta

Ett av våra bästa hårvårdstips för dig med lockigt hår är, utöver att investera i bra hårvårdsprodukter, att du försöker hålla dig till att tvätta håret 2-3 gånger per vecka, inte mer. Hårtvätt är framförallt något som kan vara lite extra uttorkande för det lockiga håret. I och med att det ofta också är rätt jobbigt att ta hand om det lockiga håret efter dusch kan minskad hårtvätt underlätta för dig överlag.

Låt håret självtorka

En annan sak som hör till hårets underhåll och hantering är själva torkningen efter duschen. Som du säkert redan vet om är det väldigt uttorkande för håret att både torka och styla det med värmeverktyg. När du har möjlighet bör du alltså låta håret självtorka, det så ofta du kan, samt undvika värme.

Gör du detta på rätt sätt kan dina lockar framhävas väldigt mycket. Vill du inte vänta på att håret ska självtorka kan du använda en diffusor eller tratt då ger ger bästa effekt. Ska du torka håret med handduk måste du tänka på att inte gnugga det med din handduk, utan krama istället om lockarna. Använd då en frottéhandduk.

Sov på satinörngott

Något som många inte tänker på är att håret ofta slits väldigt mycket när vi sover, det inte minst då man har långt, lockigt hår som ligger och gnuggas mot örngottet. Genom att investera i ett sidenörngott kan du motverka hårets slitage mot kudden när du sover. Du kan även linda in håret i en sidenscarf, eller sätta upp det i en skonsam tofs eller flätor.

Hur får jag fram mina naturliga lockar?

Att du med naturligt lockigt hår vill göra allt för att få fram dessa lite extra mycket är inte så konstigt. För att få fram dina lockar naturligt krävs det dock att du använder bra, vårdande och återfuktande produkter som förhöjer hårets kvalité och skapar en viss stadga utan att tynga ner.

Använder du rätt produkter, både under och efter duschen samt innan styling, kommer du ser hur ditt platta, livlösa hår förvandlas till ett glansigt, välmående och följsamt sådant med fina lockar. Gör du detta kan även du som kanske trodde att ditt hår egentligen var platt framhäva dina naturliga lockar och vågor.

Andra tips som kan framhäva lockar är om du försiktigt kramar ur håret efter duschen, det med en frotéhandduk. Du kan sen låta håret självtorka med krämer som framhäver lockarna, eller föna håret försiktigt med en difuser som du också “kramar om” håret med för att ge definition och stadga. Avsluta med olja som ger stadga och glans utan att tynga ner.

FAQ

Vilken är den bästa produkten för lockigt hår?

Vi skulle utan tvekan säga att den bästa produkten för lockigt hår är MoroccanOil Curl Cleansing Conditioner - detta är som en 2-i-1 produkt som både rengör och återfuktar, ungefär som ett rengörande balsam med vårdande och närande ingredienser. Däremot finns det mängder av andra produkter som gör sig riktigt bra för lockiga hår, några du kan ta del av i vår köpguide ovan.

Finns det några produkter jag bör undvika om jag har lockigt hår?

Många av de produkter för lockigt hår som finns på marknaden idag är utformade för att just mjukgöra, vårda och definiera lockarna, där dessa håller hög kvalité och gör stor skillnad i såväl känslan som utseendet. Samtidigt finns det en hel del produkter som du bör undvika då du har lockigt hår, så som produkter med sulfater, alkohol och andra ingredienser som torkar ut eller tynger ner.