Bästa puder 2022 – Bäst i test av puder

1
Max Factor Creme Puff Powder 21g

Ett mjukt, lätt puder som ger bra täckning och trollar bort all rodnad och suddar ut porer. Håller på plats länge och ser naturligt ut. Ett riktigt bra puder!  Därför måste du välja Max Factor Creme Puff Powder Du får verkligen en fin täckning med det här prisvärda pudret från Max Factor! Med hjälp av ljusreflekterande partiklar får huden ett diskret lyster, samtidigt som pudret lägger sig fint på din hud och ger ett otroligt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Max Factor Creme Puff Powder 21g 75 kr. ComputerSalg
IsaDora Velvet Touch Compact Powder 10g 125 kr. Apohem
Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder 157 kr. Notino
Clarins Kit Pores & Matite##
MAC Cosmetics Prep + Prime Transparent Finishing Powder 8g 413 kr. LOOKFANTASTIC
LH Cosmetics Infinity Filter Loose Setting Powder 151 kr. LH cosmetics
bareMinerals Matte Powder Foundation SPF15 6g 346,50 kr. NordicFeel
NYX NoFilter Sansfiltre Finishing Powder 9.6g##
Maybelline Fit Me Matte Poreless Powder 9g 76,19 kr. Amazon
Clinique Blended Face Powder & Brush 35g##

Glöm torra, kakiga puder som ger en otroligt sminkad och onaturlig look. Dagens puder är fantastiska på att sudda ut porer, gömma ojämnheter, och sätta sminket så att du ser lika fräsch ut på kvällen som när du sminkade dig på morgonen.

Var inte rädd för att du inte ska få till glow med puder – om det är glow och lyster du är ute efter kan du få ut det mest av det med hjälp av puder. Med rätt produkt kan du få en dewy sminkning även med puder, som ser fräscht ut istället för att bli glansigt.

Puder är bäst när du vill garantera långt liv till din bas, och dagens puder har ofta även en utsuddande filtereffekt som ger dig en felfri bas och används både till att jämna ut din hud och att fixera din sminkning.

Det finns allt från pressat puder till translucent löspuder, som används för att fixera ditt smink. Vi har samlat ett bäst i test med 10 av de bästa och mest prisvärda puder som finns att hitta just nu, så att du kan fixera ditt smink för flawless skin hela dagen!

Max Factor Creme Puff Powder 21g – Bästa puder

Ett mjukt, lätt puder som ger bra täckning och trollar bort all rodnad och suddar ut porer. Håller på plats länge och ser naturligt ut. Ett riktigt bra puder! 

Därför måste du välja Max Factor Creme Puff Powder

Du får verkligen en fin täckning med det här prisvärda pudret från Max Factor! Med hjälp av ljusreflekterande partiklar får huden ett diskret lyster, samtidigt som pudret lägger sig fint på din hud och ger ett otroligt mjukt matt resultat. Pudret har en skön, krämig formula som känns lätt på huden och ger fin effekt. 

Huden får en jämn yta utan rodnar eller ojämnheter, och du kan använd pudret ensamt över fuktkräm eller över foundation för mer täckning och mattare resultat. Pudret suger upp överflödig talg och har en matt finish, men lystret gör att det aldrig ser platt och torrt ut, och den innehåller återfuktande lanolinolja.

Fungerar även för känslig hy och det är dermatologiskt testad. En riktig höjdare som ger fantastisk täckning utan att se kakigt eller onaturligt ut! Passar just alla hudtyper och får ofta bäst i test. 

Det vi liker:
 • Ger medium till full täckning
 • Resultatet blir felfritt men naturligt
 • Har en mjuk matthet med diskret lyster

IsaDora Velvet Touch Compact Powder 10g – Bästa pressat puder

Du får sammetslen och fin hy som håller sig matt hela dagen med detta pressade puder från IsaDora. Används av många på egen hand utan foundation under! 

Därför måste du välja IsaDora Velvet Touch Compact Powder

Ett semi-transparent puder som döljer fina linjer och skavanker och ger en vacker, sammetslen finish som verkligen håller hela dagen. Det är populärt och får ständigt bra betyg för den bra men naturliga täckningen, och många användare föredrar att sätta pudret efter fuktkräm, utan foundation under, och upplever att de får fin, matt hy som ser jämn och len ut. 

Du kan sätta det i flera omgångar utan att det ser pudrigt ut, och med hjälp av Soft Focus Effect suddas fina linjer ut och din hud ser jämn och fräsch ut. Perfekt att ha med i handväskan då det kommer i en förpackning med både spegel och puderpuff, så att du kan bättra på enkelt var du än befinner dig. 

Skön formula som mattar ner och verkligen känns som sammet.

Det vi liker:
 • Ger len finish med bra täckning
 • Håller sig på plats hela dagen
 • Kommer med spegel och puderpuff

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder – Bäst för oljig hy

Ett talgabsorberande, mjukt löst pulver som håller huden matt och glansfri hela dagen. Ett bra val speciellt för dig med oljig hy men fungerar för alla hudtyper och torkar inte ut. Fick bra betyg av Damernas Värld!

Därför måste du välja Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder är ett genomskinligt löst fixerande puder från finska Lumene, som kan användas över din foundation och hela ansiktet. Det suger effektivt upp överflödig talg och förhindrar att du blir oljig eller glansig under dagen. 

Då det är ett löst puder utan färg smälter det fint in i din foundation och hjälper den hålla sig fin och matt hela dagen. Torkar inte heller ut din hud så det är ett utmärkt puder som passar både dig med oljig, torr eller blandhy, som vill undvika glans och hålla din foundation på plats. 

Damernas Värld gav det bra betyg för dess förmåga att motverka glans och förlänga din makeup.

Det vi liker:
 • Genomskinligt löspuder
 • Absorberar olja och håller din hud glansfri
 • Smälter in i din foundation och håller den på plats

Clarins Kit Pores & Matite – Bästa kitet för glansfri hy

Du får både ett translucent fixeringspuder och 70 blotting papers i detta kit, vilket gör det ultimat att ha med sig för att snabbt kunna få bort glans vid behov och matta ner huden.

Därför måste du välja Clarins Kit Pores & Matite

Du behöver inte oroa dig för att huden ska se glansig ut om du har detta puder kit med i väskan! Perfekt för oljig hy eller om du vill fräscha upp dig en varm dag eller efter träningen. Det kommer med hela 70st små papper kallade blotting papers, som effektivt suger upp överflödig talg utan att påverka ditt smink eller hy. 

Sen kan du applicera det transparenta pulvret som mattar ner huden och har en formula med utfyllande och porförminskande effekt, så att porer och fina linjer försvinner. Pudret innehåller även Clarins antiföroreningskomplex för att skydda huden mot fria radikaler. 

Du kan även enkelt fylla på när dina blotting papper är slut då de säljs separat. Perfekt att ha i väskan för att matta ner huden vid behov!

Det vi liker:
 • Räddare i nöden för glansig hy
 • Blotta bort överflödigt talg med papper
 • Pudret mattar, fyller ut, suddar bort porer och skyddar huden

MAC Cosmetics Prep + Prime Transparent Finishing Powder 8g – Fixerar och mattar

Du får snabbt en matt, oljefri yta på huden med denna favorit från MAC. Lite räcker långt för att hålla din foundation på plats hela dagen. 

Därför måste du välja MAC Cosmetics Prep + Prime Transparent Finishing Powder

Du kan välja att sätta detta translucenta löspuder antingen under eller över din foundation. Under ger den en bra bas som suddar ut porer och ojämnheter för ett slätt intryck. 

Över ger den även där en slät yta och även extremt bra hållbarhet åt ditt smink, som sitter på berget hela dagen.

Pudret ser vitt ut men går på genomskinligt, och fungerar på alla hudtoner. Var försiktig vid applicering då lite räcker långt. Ett riktigt bra val för att få ditt smink att hålla!

Det vi liker:
 • Genomskinligt puder som fungerar på alla hudtoner
 • Ger ett slätt resultat
 • Kan användas både som bas eller fixering

LH Cosmetics Infinity Filter Loose Setting Powder – Få filtereffekt utan instagram

Ett riktigt bra löspuder som lägger ett filter över din hy och fixerar ditt smink samtidigt som fina linjer och ojämnheter försvinner!

Därför måste du välja LH Cosmetics Infinity Filter Loose Setting Powder

Om du är ute efter en känsla av att någon lagt ett perfekt filter över ditt smink får du det med det här fixeringspudret från Linda Hallberg. Det lägger sig lätt över ansiktet, fixerar din bas, och gör att ojämnheter, fina linjer och porer nästan suddas ut. 

Resultatet är en fin, jämn yta med naturligt lyster, som lyckas se naturligt ut trots den effektiva filterkänslan. Kan byggas upp och kommer i tre olika nyanser. Pudret innehåller även fuktgivande egenskaper för att förhindra att det ser torrt ut. Det är fritt från parabener och talg och består av mikrofina korn, vilket gör att det sjunker in i huden och lägger sig fint.

Det vi liker:
 • Ger naturligt lyster och perfekt yta
 • Minimerar synligheten av ojämnheter
 • Innehåller fuktgivande egenskaper

bareMinerals Matte Powder Foundation SPF15 6g – Bästa puder foundation

Om du föredrar att ha puder och foundation i ett, är det svårt att motstå BareMinerals klassiska puderfoundation. Du får matt, felfri hy på ett kick och resultatet ser väldigt naturligt ut.

Därför måste du välja bareMinerals Matte Powder Foundation

Foundation blir inte enklare än med BareMinerals puderfoundation. Använd deras foundationborste i locket till produkten, skaka av och applicera i hela ansiktet med cirkelformade rörelser. Du får genast en mjuk, fin och matt yta som ser otroligt naturlig ut samtidigt som pudret täcker ojämnheter och minskar synligheten av porer. Det går lätt att bygga upp om du vill ha mer täckning, eller att återapplicera senare om så önskas. 

Pudret är mineralbaserat och täpper inte till porerna. Det och den mattande effekten gör att det passar perfekt till fet eller blandhy, som håller sig matt och fin utan att din foundation irriterar eller orsakar akne. 

Denna klassiska foundation kommer i många olika nyanser så att du kan matcha just din hudton, och du kan skippa det extra steget att sätta puder ovanpå. Pudret har även spf 15 för att skydda huden mot solens skadliga strålar. En bra makeup produkt med matt finish som är väldigt lätt att använda och låter din hud andas.

Det vi liker:
 • Mineralfoundation som inte täpper till
 • Kan enkelt byggas upp för önskad täckning
 • Håller huden matt och fin hela dagen

NYX NoFilter Sansfiltre Finishing Powder 9.6g – Bäst för torr hy

En favorit som många anser vara ett bra budgetalternativ till Mac Skinfinish, och ger en fin yta till ditt smink. Det torkar inte ut din hud vilket gör den till ett bra val för dig med torr hy.

Därför måste du välja NYX NoFilter Sansfiltre Finishing Powder

Skippa filtret med detta fixeringspuder från NYX, som lägger sig fint och ger lyster och en jämn yta åt ditt smink. Sminket håller länge och ser mycket jämnare och fräschare ut, samtidigt som resultatet är naturligt och inte kakigt. 

Populärt bland fans av MACs Skinfinish makeup då det upplevs som en bra budgetvariant av den, och pudret kommer i många nyanser. 

Det blir inte torrt så som puder kan bli ibland och passar därför extra bra som makeup för dig med torr hy eller till vinterhalvåret då de flesta av oss kan bli lite torrare i hyn.

Det vi liker:
 • Blir inte torrt
 • Ger fin finish och hållbarhet
 • Ser naturligt ut

Maybelline Fit Me Matte Poreless Powder 9g – Bästa budgetpuder

Detta puder från Maybelline kommer i många nyanser så att du inte behöver kompromissa med en färg som inte är perfekt matchad, och håller hyn fint jämn, gömmer förstorade porer, och håller olja borta hela dagen.

Därför måste du välja Maybelline Fit Me Matte Poreless Powder

Du får en fin, matt, flawless finish av detta prisvärda puder från Maybelline. Det har en blurring effekt på porerna, som suddas ut för en jämn, fin yta. Pudret har fantastisk hållbarhet och sitter på plats i upp till 12h, samtidigt som det inte täpper till utan låter huden andas. 

De många nyanserna gör det lätt att matcha din egen hudton, och pudret är fritt från olja och andra tilltäppande ingredienser. Ett riktigt bra budgetalternativ som ser naturligt ut, inte känns kakigt och pudrigt, och ändå håller huden matt hela dagen!

Det vi liker:
 • Prisvärt
 • Låter huden andas
 • Ger en fin och långvarig finish

Clinique Blended Face Powder & Brush 35g – Bäst för känslig hy

Ett fjäderlätt, porutsuddande fixeringspuder som är fritt från parfym, parabener, mineralolja och silikoner. Fungerar utmärkt för alla hudtyper även dig med känslig hy.

Därför måste du välja Clinique Blended Face Powder & Brush

Cliniques Blended Face Powder är ett löst puder som kommer med en liten puderborste vilket är praktiskt, och suddar effektivt ut förstorade porer så att du får en felfri yta. Det suger upp överflödig talg och håller huden matt och jämn hela dagen, men känns lätt på huden. 

En bonus är Cliniques makeup är helt fritt från ingredienser som parfym, silikoner, parabener och oljor som kan irriterade eller täppa till huden, så det är ett bra val för alla hudtyper och passar även känslig hy. 

Pudret är fjäderlätt och varken känns eller ser kakigt eller pudrigt ut, utan ger en känsla av din egen hy men bättre. 

Det vi liker:
 • “Suddar” bort porer
 • Lägger sig lätt på huden
 • Suger upp överflödig talg

Välj det bästa pudret för dig

Det finns så många bra varianter av puder idag, och vilket som passar dig beror mycket på hur du vill använda det. Bestäm dig först om du är ute efter ett ofärgat eller färgat puder, fundera över om du ofta blir glansig eller oljig i ansiktet, eller har lätt för att bli torr, och vad din budget är. Vill du ha transparent löspuder eller klassiskt pressat puder?

Här är några saker att tänka på när du väljer rätt puder som passar just dig:

Fixeringspuder – ett translucent puder som hjälper hålla din bas på plats utan att påverka färgen på din foundation. De suger ofta upp överflödig olja för att få sminket att inte rinna och din hy att inte se glansig ut. De kan även ha ljusreflekterande partiklar som ger lyster och göra att porer och ojämnheter blir mindre synliga.

Pressat puder – Pressat puder är ofta lite färgat, och jämnar ut hudtonen och döljer ojämnheter och skavanker. De kan användas efter foundation för att få den att hålla, eller ovanpå en lite mindre täckande produkt som en bb eller cc kräm och då ge den bättre täckning och hållbarhet. Många kan även användas på egen hand för en diskret vardagssminkning.

Hur vet jag vilket puder som är bäst för mig?

Här gäller det att välja först och främst efter din hudtyp! Även en bra produkt kan bli helt fel om den inte är gjord för din hudtyp, så börja där.

 • Aknebenägen hy – välj ett oljefritt puder som låter huden andas och inte täpper till porerna
 • Torr hy – leta efter fuktgivande ingredienser som E-vitamin eller oljor
 • Fet hy – fet hy kan ha mycket nytta av ett puder, speciellt ett som ger ett matt resultat
 • Hudton – translucenta puder kan fungera bra för de flesta ljusa-medium hudtoner, men mörkare hudtoner ska helst välja ett märke som erbjuder varianter djupare toner för att pudret ska försvinna in i huden utan att se askigt ut
 • Täckning – välj hur mycket täckning du vill ha av ditt puder, från translucent till byggbar medium till full täckning

Hur använder jag puder?

 1. Börja med att lägga en fuktkräm och sen foundation, highlighter och concealer om du ska använda det
 2. Använd en stor, puffig borste som bäst sprider ut pudret jämnt och mjukt
 3. Dutta din puderborste i pudret och knacka av den mot kanten innan du applicerar på ansiktet för att inte få för mycket produkt åt gången
 4. Sätt inte för mycket! A och o med puder är att inte sätta för mycket åt gången. Om du inte har fet hy räcker det med att sätta puder på t-zonen. Fet hy kan behöva ha puder på hela ansiktet för att ge ett hållbart matt resultat utan glans
 5. Om du känner att du ändå blir glansig under dagen är det bättre att använda speciellt blotting papper eller om du saknar det vanligt toapapper. De suger upp överflödigt fett utan att torka ut huden

FAQ:

Vilket puder är bäst i test?

Vårt val av bäst i test är Max Factor Creme Puff Powder - det här är det bästa pudret för att det ger en väldigt fin, mjuk finish med lyster och uppbyggbar täckning. Men läs igenom för fler bra alternativ, allt från löst puder till puder foundation!

Varför ska man använda ett transparent puder?

Ett transparent puder hjälper att fixera din foundation så att den håller hela dagen. De kan dessutom ofta jämna ut och gömma ojämnheter i din hud.

Är dyrare puder bättre?

Puder är faktiskt en produkt där du kan hitta riktigt bra budgetalternativ från märken som Maybelline och NYX, så svaret är nej!

Kan jag som har torr hy använda puder?

Absolut! Puder är inte alls lika torra och kakiga som de brukade vara och många innehåller återfuktande egenskaper. Tänk på att inte sätta över hela din makeup, utan bara använda det på t-zonen.