Bästa rakhyveln – för en nära rakning utan skärsår!

1
Gillette Venus Swirl

Gillette är en ledare på marknaden och det av en anledning - detta är en superb rakhyvel med flexibelt rakhuvud som gör att du kommer åt även på de svåraste ställena utan problem. Därför måste du välja Gillette Venus Swirl Med fem effektiva rakblad och ett flexibelt rakhuvud är detta en svårslagen modell. Gillette gör fantastiska rakhyvlar och deras Venus serie har deras Moisture Glide - fuktremsor som aktiveras av vatten och gör att den…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Gillette Venus Swirl 147 kr. Coolpriser.se
Gillette Venus Snap With Embrace 71 kr. Timetoshave
Bic Flex 5 Hybrid (+4 Extra Blad)##
Philips SatinShave Advanced BRL130 559 kr. Allectra
BIC Soleil MISS SOLEIL SENSITIVE 41 kr. Medea
Natural Geisha Shaver##

Vi är många som vill bli av ovälkommen hårväxt och helst ska det gå snabbt – men för att få till det krävs en bra rakhyvel, som inte ger skärsår och lämnar huden len. 

Vem har inte fått små skärsår som svider när man rakat för snabbt eller svurit över hur svårt det är att komma åt runt knäna? Att välja rätt rakhyvel kan faktiskt göra stor skillnad, och ge dig en mycket snabbare, effektivare och skonsammare rakning. 

För bästa resultat, glöm inte att använda en produkt som raklödder eller olja för att mjukgöra och underlätta rakningen så att din hyvel glider lätt mot huden. Det finns även många rakhyvlar som innehåller fuktremsor som ger liknande effekt.

Här har vi listat flera av de rakhyvlarna som är bäst i test och håller hög kvalite, så att du enkelt blir av med oönskat hår utan problem!

Gillette Venus Swirl – bäst i test rakhyveln

Gillette är en ledare på marknaden och det av en anledning – detta är en superb rakhyvel med flexibelt rakhuvud som gör att du kommer åt även på de svåraste ställena utan problem.

Därför måste du välja Gillette Venus Swirl

Med fem effektiva rakblad och ett flexibelt rakhuvud är detta en svårslagen modell. Gillette gör fantastiska rakhyvlar och deras Venus serie har deras Moisture Glide – fuktremsor som aktiveras av vatten och gör att den glider mjukt mot huden och undviker skärsår. Du slipper det extra steget med raklödder och resultatet blir lent. Flexibiliteten gör att du enkelt kommer åt på även de mest svåråtkomliga ställena, som te.x. knäna och bikinilinjen. 

Användare upplever att håret försvinner på ett kick och du känner knappt att den rakar. Effektiv och bekväm rakning är viktigt för att slippa skärsår och för att få ett jämnt resultat. Med Gillette Venus Swirl får du en nära, snabb rakning utan problem, varje gång. Handtaget är speciellt utformat så att du får ett bra grepp, även i duschen. En väldigt bra rakhyvel som är lätt att använda och ger en nära, långvarig rakning och håller länge!

Det vi liker:
 • Flexibel för att komma lätt åt
 • Glider lätt över huden och tar effektivt bort hår
 • Moisture Glide ger skonsam rakning

Gillette Venus Snap With Embrace – bästa rakhyveln i resestorlek

Du får den skonsamma, precisa rakningen av Gillette Venus men i praktiskt resestorlek med denna kompakta rakhyvel som kan användas ihop med alla Venus rakhuvuden och kommer i en praktisk förvaringsbox som enkelt får plats i necessären.

Därför måste du välja Venus Snap With Embrace

Detta är en perfekt liten rakhyvel att ha med på resan eller i handväskan (eller to.m. i fickan!). Den är kompakt men har ett ergonomiskt handtag som är lätt att hålla i, och 5 blad som effektivt tar bort hår. 

Den har samma sorts fuktremsor som de större Venus varianterna för skonsam rakning fri från skärsår, vilket är extra praktiskt när du reser då du slipper packa raklödder. Hyveln kommer med ett litet fodral för förvaring och kan användas med alla Venus rakhuvuden.

Det vi liker:
 • Praktisk resestorlek
 • Kommer med ett fodral för förvaring
 • 5 rakblad

Bic Flex 5 Hybrid (+4 Extra Blad) – bästa budgetvalet

Bic Flex Hybrid har ett flexibelt rakhuvud som gör det lätt att komma åt överallt, 5 rörliga rakblad, och mjukgörande fuktremsor med aloe vera för en skonsam rakning. Du får dessutom 4 extra rakhuvud med på köpet, så det är ett väldigt prisvärt val!

Därför måste du välja Bic Flex 5 Hybrid (+4 Extra Blad)

Denna rakhyvel från Bic är extra flexibel då både rakhuvudet och själva rakbladen är rörliga och kan följa med kroppens konturer för en väldigt precis, nära rakning. Du kommer enkelt åt även på svåra ställen och fuktremsorna med aloe vera ger en mjukare, skonsammare rakning.

†Skaftet har extra tyngd och en ergonomisk design för att ge ett bra grepp och du får med 4 extra rakhuvuden. Det går såklart även att köpa extra rakhuvuden till när de är slut, och du kan välja på 4 eller 6 pack. Du får mycket för pengarna med den här välrecenserade rakhyveln!

Det vi liker:
 • Flexibel för att komma lätt åt
 • Glider lätt över huden och tar effektivt bort hår
 • Ger en nära rakning

Philips SatinShave Advanced BRL130 – bästa elektriska trimmern

En prisvärd elektrisk trimmer för kvinnor som ger en len, skonsam rakning då bladet går väldigt  nära men aldrig ändå inpå huden. De rörliga rakbladen gör att du kommer åt även på svårare delar av kroppen utan problem.

Därför måste du välja Philips SatinShave Advanced BRL130

Om du är ute efter en elektrisk rakhyvel är detta valet för dig. Philips SatinShave BRL130 har ett patenterat hölje runt rakbladen, vilket gör att de aldrig kommer i direktkontakt med huden och kan orsaka skärsår. Rakhuvudet är rörligt för en flexibel rakning som gör att du enkelt kommer åt. Du får en nära rakning med lent resultat utan sår eller problem. 

Trimmern är batteridriven och sladdlös och har en indikator som berättar när batteriet snart är slut, så att du slipper tappa kraften mitt i rakningen. Batteriet är uppladdningsbart och laddas snabbt upp igen. Trimmern är vattenresistent och kan användas både på våt och på torr hud. Ett bra val för dig som har känslig hud eller ofta får små skärsår av vanliga rakhyvlar då du får en lika bra rakning utan att skada eller irritera.

Det vi liker:
 • Vattenresistent och går att använda i duschen
 • Ger en nära rakning utan att bladen rör huden
 • Perfekt för den som ofta får skavsår eller har känslig hud

BIC Soleil MISS SOLEIL SENSITIVE – bästa rakhyveln för känslig hud

Designad speciellt för kvinnor med känslig hud och har tre rakblad som ger en mjuk och skonsam rakning. Rakbladen är flexibla för en följsam rakning och har förstärkts med fuktremsor med aloe vera för att mjukgöra och göra att den glider lätt över huden.

Därför måste du välja Bic Soleil Miss Soleil Sensitive

Om du har känslig hud och lätt för att få prickar eller skärsår av rakning är detta ett bra val, då den är speciellt utformad för att ge en extra skonsam rakning. Det är en engånghyvel vilket gör att du undviker rakblad som blir trubbiga, och gör det mer hygieniskt vilket är extra bra för dig med känslig hud. 

Rakhyveln har aloe vera och E vitamin i mjuka fuktremsor som ger fukt och gör att den glider mjukt mot huden, och de tre rakbladen är rörliga för en flexibel rakning. Dessutom är de väldigt söta, med en blommig design. Handtaget har en ergonomisk design och de kommer i ett pack av tre hyvlar. Ett ytterligare plus är det billiga priset!

Det vi liker:
 • Ger en mjuk, skonsam rakning
 • Aloe vera fuktremsor
 • Fin förpackning

Natural Geisha Shaver – bästa ekologiska rakhyveln

En riktigt bra rakhyvel som är gjord av metall istället för traditionella plastskaft för mindre plastavfall. Den fungerar att använda med andra utbytbara rakhuvud och är ekologisk och vegansk. Ger en mjuk rakning.

Därför måste du välja Natural Geisha Shaver

Natural Geisha är ett finskt företag med inriktning på att tillverka miljövänliga, veganska, zero waste produkter för en effektiv och naturvänlig rakningsupplevelse. Tanken är att du köper denna rakhyvel en enda gång – den är verkligen gjord för att hålla en livstid! Natural Geishas fabrik är ekologiskt certifierad och de tillverkar även veganska, ekologiska oljor, tvålar och lödder för rakning. 

Detta är en zero waste produkt med ett handtag gjort av metall istället för plast, för att minska plastavfall och ge en hållbarare produkt. Rakhuvudet kan bytas ut och du kan använda rakhyveln ihop med rakhuvud från andra märken, och återvinningsbara rakhuvuden. Bladen på rakhyveln är tunna och ger en precis rakning, som håller lite längre. 

Du sparar både på miljön och dina egna pengar med den här rakhyveln som inte behöver bytas ut! 

Det vi liker:
 • Tunna, precisa rakblad
 • Zero waste
 • Hållbar och miljövänlig

Välj bästa rakhyveln för dig

En rakhyvel är till för att enkelt bli av med oönskat hår på kroppen, te.x. under armarna, på benen, och bikinilinjen. Här har vi listat några tips för när du rakar, och vad som är viktigt att tänka på när man väljer rakhyvel:

Hur rakar man bäst för att undvika irriterad hud?

Börja med att duscha eller bada i några minuter innan du sätter igång med rakningen för att mjuka upp hårsäckarna. Använd antingen en rakhyvel med fuktremsor och/eller en produkt som raklödder, olja eller tvål, för att rakhyveln ska kunna glida mjukt utan att fastna och eventuellt ge skärsår. Smörj in kroppen efter för att återfukta huden. Det är en bra ide att skrubba huden innan du rakar ibland också för att ta bort döda hudceller och förbereda huden för rakningen. 

Engångs vs. vanlig rakhyvel

Ju nyare bladen på en rakhyvel är desto skarpare är dem, vilket ger bättre rakning och mindre risk för skärsår. På det viset är engångsrakhyvlar bra, och även hygieniskt sätt, men det är inte direkt ett miljövänligt alternativ och därför är det värt att investera i en riktigt bra rakhyvel istället, och byta rakhuvud när bladen börjar bli trubbiga. 

Med eller utan fuktremsor?

En del rakhyvlar kommer med fuktremsor som aktiveras av vatten och gör att rakhyveln enkelt glider över huden och du slipper det extra steget med raklödder. Om man gillar det eller inte är en smaksak, men det kan göra att smuts och hår samlas lättare i rakhyveln och de ramlar även av efterhand. Samtidigt ger de en behagligare, smidig rakning så det är upp till var och en! 

Hur många blad?

De flesta rakhyvlar har antingen 3 eller 5 blad. Ju fler blad desto effektivare rakning och bättre resultat, och kan vara värt att lägga lite extra på. 

Andra alternativ för att ta bort hår:

Om du vill ha alternativ till din vanliga rakhyvel, te.x. mer långvarig hårborttagning, finns det en del att välja på. Beroende på var du vill ta bort hår kan olika alternativ vara olika bra för dig, te.x. kan det vara skönt att vaxa bikinilinjen för att inte behöva raka allt för ofta i det känsliga området, eller om din budget tillåter – få bort hårväxten helt med laser! 

 • Vax – Näst efter rakhyvlar är vax något av det vanligaste sättet att ta bort oönskat hår. Fördelen är att det tar längre tid för håret att växa tillbaka då de dras upp från roten. Nackdelen är att många upplever inåtväxta hår och det är såklart inte helt mysigt att få håret avrivet.
 • Hårborttagningskräm – Ett annat sätt är att använda en hårborttagningskräm, som Veet eller Nair. Det håller oftast några dagar längre än rakning, det är viktigt bara att testa lite först för att se till att du inte har någon allergisk reaktion och att inte låta det sitta längre än rekommenderat, då det kan skada huden. 
 • Laser – Man kan ta bort hårväxt helt med laser, för att slippa raka eller vaxa på en plats som te.x. bikinilinjen eller överläppen, men det är dyrbart och kräver en serie behandlingar. Lasern fungerar genom att skada hårsäcken och fördröja eller förhindra framtida hårväxt. 

FAQ

Vilken rakhyvel är bäst i test?

Gillette Venus Swirl är bäst i test och är en av de populäraste rakhyvlarna bland kvinnor som ständigt får höga betyg i tester och ger en flexibel, skonsam och effektiv rakning varje gång.

Hur ofta behöver man byta rakhyvel eller rakblad?

Mellan 2-6 veckor beroende på hur ofta du rakar. Så rakar du varje dag, byt efter två veckor, rakar du bara ett par gånger i veckan räcker det att byta var sjätte vecka.

Får man ha rakhyvel i handbagaget?

Rakhyvlar är inte tillåtna i handbagaget. Du kan ta med din rakhyvel i handbagaget om du tar av rakhuvudet där bladen sitter, och antingen packar det i incheckat bagage eller köper nya på din destination.