Bästa röda hårfärgen – 8 av de finaste nyanserna 2022

1
Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme 872 Intense Red

En riktigt lyxig permanent färg som ger långvarigt resultat, effektivt täcker gråa hårstrån och ger mycket glans. Färgen reflekterar ljus maximalt för lyster och briljans. Därför måste du välja Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme 872 Intense Red Hårfärg av fantastisk kvalitet, till ett bra pris. Schwarzkopf är ett klassiskt och pålitligt märke när det kommer till hårfärg, och deras Brillance Intensive Color Creme gör dig inte besviken. Detta är en permanent färg som går djupare…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme 872 Intense Red 86 kr. Harmoniq
Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger##
Garnier Olia 6.60 Intense Red 119 kr. Harmoniq
Wella Professionals Care Vibrant Reds Color Touch 6/4##
Garnier Nutrisse Ultra Color 2.60 Deep Cherry Black 115 kr. Ellos
Maria Nila Colour Refresh 0.66 Bright Red 300ml 239 kr. Hairsale
Revlon Professional 45 Days Total Color Care For Brave Reds 73,40 kr. OS Frisørartikler
Herbique Henna Kopparröd 69 kr. Skanstulls Hälsokost

Det är något speciellt med rött hår, och oavsett om du är naturligt rödhårig men vill ändra ton eller är ute efter att fuska dig till en fantastisk röd nyans så finns det gott om bra märken och fina kulörer att välja på. 

Vad många kanske inte vet är att rött hår generellt passar alla hudtoner och hårlängder. Så var inte rädd för att prova! En vacker röd nyans framhäver din hudton och ögonfärg och har en uppiggande effekt. 

Innan du färgar håret rött läs igenom våra tips och val av de bästa färgerna och märkena som finns just nu för att hitta rätt nyans och färgteknik för dig. Allt från intensiv rubinröd med extra glans till mer naturliga ljusa röda nyanser, och med olika livslängder beroende på vad du är ute efter.

Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme 872 Intense Red – Den bästa röda färgen

En riktigt lyxig permanent färg som ger långvarigt resultat, effektivt täcker gråa hårstrån och ger mycket glans. Färgen reflekterar ljus maximalt för lyster och briljans.

Därför måste du välja Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme 872 Intense Red

Hårfärg av fantastisk kvalitet, till ett bra pris. Schwarzkopf är ett klassiskt och pålitligt märke när det kommer till hårfärg, och deras Brillance Intensive Color Creme gör dig inte besviken. Detta är en permanent färg som går djupare in i hårstråna och ger en långvarig färg och täcker bättre grått hår, som annars kan vara svårt att gömma helt med just röd färg. Intense Red är just vad den heter, intensiv och härlig med upp till tre gånger så mycket glans. Den röda färgen är inspirerad av rubiner och har verkligen både briljansen och lystret av en rubin. Kommer med deras Color-shine conditioner som vårdar och gör att färgen håller längre.

Det vi liker:
 • Permanent
 • Täcker effektivt gråa hårstrån
 • Vacker glans

Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger – Bästa färgen för en naturligt röd nyans

Önskar du en naturligt röd färg som får det att se ut som att du fötts som rödhårig? Då är detta färgen för dig! Även denna permanent som håller länge utan att tappa glans. Närande och ger mjukt, härligt rött hår.

Därför måste du välja Schwarzkopf Pure Color 7.7 Red Ginger

Pure Color är gjord med naturliga ingredienser som jojoba, kaktus och aloe vera som vårdar och lämnar håret mjukt och välmående. Red ginger ger en mer naturlig röd nyans som får dig att se ut som att du är född med rött hår. Det är en permanent färg som håller länge och inte tappar sin glans. En chans att bli rödhårig på riktigt!

Det vi liker:
 • Naturligt röd nyans
 • Vårdande och fuktgivande
 • Naturliga ingredienser

Garnier Olia 6.60 Intense Red – Bästa röda färgen utan ammoniak

Ett sätt att färga håret och få den härliga röda hårfärg du drömmer om utan att slita på håret. Innehåller vårdande oljor som tar hand om håret samtidigt som de ger en intensiv, långvarig färg som täcker gråa strån.

Därför måste du välja Garnier Olia 6.60 Intense Red

Garnier har tagit fram en hårfärgsserie som använder sig av oljor för att få till olika färger. Det ger ett naturligt resultat med 60% naturliga oljor som är vårdande för ditt hår. Oljorna täcker hårfibrerna och gör att färgen håller längre utan att behöva tillsätta ammoniak. Det gör färgen permanent men mycket skonsammare mot håret. Ett bra val för dig som är noga med ingredienserna eller har torrt, känsligt hår. Färgen är en vackert mörk, intensiv röd som passar alla hudtoner. Den täcker gråa hårstrån till 100%.

Det vi liker:
 • Fri från ammoniak
 • Gjord på 60% naturliga oljor
 • Täcker grått hår 100%

Wella Professionals Care Vibrant Reds Color Touch 6/4 – Bästa färgen för att prova på rött

Wella Professionals Care Vibrant Reds Color Touch 6/4

En semi-permanent färg utan ammoniak för dig som vill prova på rött eller gillar omväxling! Den tvättas ut efterhand vilket undviker utväxt. Formulerad med keratin som stärker hårstråna.

Därför måste du välja Wella Professionals Care Vibrant Reds Color Touch 6/4

Detta är en lyxig färg som ger dig valmöjligheter. Om du inte är säker på att rött är din grej, gillar att byta hårfärg ofta, eller vill prova dig fram till rätt nyans, är detta färgen för dig. Den är semi-permanent och håller i upp till 24 tvättar och tvättas ut efterhand så det inte blir en tydlig utväxt. Trivs du med färgen kan du färga om efter 20+ tvättar. Färgen innehåller ingen ammoniak och har vårdande ingredienser och keratin som ger intensiv glans. Dock ej passande för blekt eller grått hår.

Det vi liker:
 • Semi-permanent och tvättas ur
 • Vacker, glansig färg
 • Innehåller keratin för intensiv glans

Garnier Nutrisse Ultra Color 2.60 Deep Cherry Black

Ger en vacker svartbrun nyans med röda toner, mörk och glänsande. Det är en permanent färg som effektivt täcker grått hår. Innehåller närande oljor som gör håret mjukt och välmående och får en glans som håller.

Därför måste du välja Garnier Nutrisse Ultra Color 2.60 Deep Cherry Black

Med Garnier Nutrisse får du permanent hårfärg som täcker grått hår men som samtidigt är närande och ger en naturlig nyans. För dig som vill ha en mer naturlig mörk svartbrun färg med röda nyanser. Närande fruktoljor ger näring på djupet vilket är viktigt med permanent färg som kan vara mer slitsam på håret. Färgen innehåller bl.a. avokadoolja, olivolja, shea butter, och tranbärsolja som tillsammans gör håret mjukt, glänsande och förebygger torrt hår i upp till åtta veckor.

Det vi liker:
 • Permanent färg med närande oljor
 • Härligt djup färg
 • Naturlig färg

Maria Nila Colour Refresh 0.66 Bright Red 300ml – Bästa sättet att fräscha upp din hårfärg

Passar jättebra oavsett om du har färgat hår som behöver piggas upp eller vill ge lite mer glans åt din naturliga färg. En närande inpackning med tillfällig färg.

Därför måste du välja Maria Nila Colour Refresh 0.66 Bright Red 300ml

Behöver din hårfärg fräschas upp? Maria Nilas Colour Refresh är en vårdande hårinpackning som ger nytt liv och glans till din nuvarande hårfärg. Brigh Red är alltså menat till den som redan har rött hår, vare sig det är naturligt eller färgat. Den kan även användas för att skapa tillfälliga slingor på ljust hår. Färgpigmenten håller i ca 4-10 tvättar beroende på din egen hårfärg. Färgen är 100% vegansk och är fri från parfym, parabener och sulfater. Kan ej ljusa upp håret.

Det vi liker:
 • Vårdande hårinpackning
 • Färgpigment som håller i 4-10 tvättar
 • 100% vegansk

Revlon Professional 45 Days Total Color Care For Brave Reds – Bästa schampo-balsam för att behålla glöden i färgen

Revlon Professional 45 Days Total Color Care For Brave Reds

Om du har färgat håret i en intensivt röd färg vill du självklart behålla den vackra tonen så länge som möjligt. Här har du ett schampo och balsam i ett som hjälper röda toner behålla den klara, glänsande färgen länge. 

Därför måste du välja Revlon Professional 45 Days Total Color Care For Brave Reds

Färgat hår tappat lätt mycket av sin intensitet, pigment och glans efterhand som man tvättar det. Revlon 45 Days Total Color Care är ett schampo och balsam i ett som rengör och vårdar håret utan sulfater, samtidigt som det förlänger din hårfärg och gör att den kan behålla sin fräschör och färgpigment längre. Innehåller också antioxidanter som skyddar håret från fria radikaler och ger skydd mot blekande UV strålar. Fyller på färgpigment i håret vilket ger färgen nytt liv. Ett bra sätt att ta hand om ditt röda hår och skydda både håret och färgen. Resultatet är välmående hår och färg som varar länge och inte blir trist och glåmig med tvättar. 

Det vi liker:
 • Schampo och balsam i ett
 • Hjälper rött hår att inte tappa färg och glans
 • Fritt från sulfater

Herbique Henna Kopparröd – Bästa hennafärgen

Om du inte vill färga ditt hår men längtar efter rött är henna ett naturligt sätt att nå det. Ger en vacker kopparfärg utan kemikalier eller andra skadliga ämnen.

Därför måste du välja Herbique Henna Kopparröd

Henna är ett perfekt val för att få rött hår utan att färga det med vanliga hårfärger. Henna finns naturligt och ger en klar, vacker ton av koppar som håller länge. Bra för dig som kanske reagerar på vanliga hårfärger eller bara vill undvika produkter med kemikalier och andra ämnen som kan vara skadliga. Du kan använda färgen hemma, det kan vara lite svårare första gången än vanliga färger men resultatet blir fantastiskt, speciellt med tanke på att den bara innehåller en enda ingrediens! Första månaden ska den bara användas en gång, sen kan den användas två gånger i månaden för att behålla färgen. Henna ger dessutom ett lyft och volym och stadga till håret.

Det vi liker:
 • Helt naturlig färg med henna
 • Ger lyster och fylligt hår
 • Hållbar färg

Vad ska du tänka på när du väljer röd hårfärg?

Rött är en fantastisk hårfärg som finns i många nyanser. Men det finns vissa saker som är viktiga att komma ihåg när man väljer färg så att det blir som man tänkt sig. Fundera på om du vill ha en naturlig ginger nyans eller en intensiv mörkröd, och vad som kan vara bäst för att framhäva dina egna färger. Görs röd färg på fel sätt kan det lätt bli allt från morotsfärg till grönt, så läs igenom våra tips innan du springer till affären!

Vilken nyans ska du välja för din hudton?

Röda hårfärger har antingen en bas av koppar, violett, eller blå, vilket ger den mest röda färgen. 

Röda hårfärger är fina på de flesta hudtoner. Rent generellt så passar ljusa hudtoner bäst i mjuka persiko- och kaneltonade röda färger, som kan skifta i lite rödblont och ge naturligt resultat som framhäver din hy. 

Mörkare och olivfärgad hy passar bra med djupare violetta och tranbärsröda färger, medan rubinrött och koppar ser fantastiskt ut på alla hudtoner. 

Ska du välja permanent färg eller toning?

Om du ska välja permanent färg eller toning beror både på ditt hår och hur säker du är. Vet du precis vilken färg du vill ha och vill behålla den länge, kör på permanent färg. Om du vill täcka gråa hårstrån är permanent färg också ditt bästa val. Är du lite mer osäker på färgen eller gillar omväxling är en toning bra, du kan alltid gå över till permanent färg eller tona om. Toning sköljs bort efter ett antal hårtvättar och är skonsammare mot håret och är ett bra alternativ för skadat, torrt hår som kan slitas av en permanent färg. 

Tips för att färga håret rött hemma:

 • Se till att ditt hår är välmående. Torrt, skadat hår kan ge ojämn eller för mörk färg, och för att ditt färgade hår ska bli bra är det viktigt att först och främst ta hand om ditt eget hår – toppa regelbundet, använd bra schampo och balsam och kör på återfuktande inpackning ibland. 
 • För bästa resultat när du själv färgar hemma, välj en färg som är antingen max två nyanser mörkare eller två nyanser ljusare än din nuvarande hårfärg. Om du är ute efter stor förändring, te.x om du har svart hår men vill ha knallrött hår a’la Ariel – då behöver du först avfärga det innan du färgar, och då är det rekommenderat att gå till en frisör. 
 • Tänk på att för långt eller kort men väldigt tjockt hår kan oftast minst två förpackningar färg behövas för ett jämnt resultat.
 • Gör först ett allergitest enligt instruktionerna för att förhindra allergisk reaktion. 
 • Använd alltid handskar! Det är håret som ska bli rött, inte dina händer.
 • Följ noga instruktionerna, och ta det lugnt. Ta en slinga i taget så att du får ett jämnt resultat.
 • Glöm inte att ta hand om din röda hårfärg sen med rätt produkter och UV-skydd

Hur sköter du håret för att bäst behålla din röda färg?

Färgat hår, speciellt rött, tappar lätt en del av sin fräschör efterhand, även permanent färg. Försök att inte tvätta håret alltför ofta för att öka livslängden. Skydda även färgen med produkter som innehåller skydd mot UV-strålar på sommaren, då färgen annars bleks av solen och tappar sin kraft. Det är viktigt att använda bra, fuktgivande produkter så att håret är friskt. Det är även värt mycket att lägga till ett speciellt schampo eller produkt för rött hår som innehåller färgpigment som ger nytt liv åt det röda och förhindrar att färgen blir trist och glåmig. Om du har permanent färg kan du välja att tona utväxten vid behov för en jämn färg. 

FAQ

Vilken röd hårfärg ska jag välja?

För rött hår som har en glänsande, intensiv och underbar nyans som passar alla hudtoner och håller sig vacker länge, är Schwarzkopf Brillance Intensive Color Creme vår nummer 1. För andra alternativ läs igenom våra val.

Är det svårt att få bort röd hårfärg?

Det behöver det inte alls vara! Är det en toning kommer det försvinna av sig själv. Vill du snabbt bli av med permanent röd färg kan du antingen bleka och sen eventuellt färga om, eller välja en mörkare färg som effektivt täcker det röda.

Hur får jag till rödblont (strawberry blonde)?

Om du har ljust hår är det bara att välja en ljus persikofärgad ton som kommer ge ditt hår en diskret rödblond ton.