Bästa Saltvattenspray test – få busigt hår med struktur

1
LANZA Healing Style Beach Spray 100ml

En otroligt prisvärd och bra saltvattenspray som ger konsekventa, fina och lättarbetade resultat utan att torka ut håret.  Därför måste du välja LANZA Healing Style Beach Spray 100ml Du får mycket i en produkt med Lanza saltvattenspray. Den innehåller värmeskydd, så den fungerar perfekt att spraya i vått hår innan du ska föna eller styla det, eller efter i torrt hår för att ge lite mer stadga åt frisyren. Den har också UV-skydd, så den…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
LANZA Healing Style Beach Spray 100ml 139 kr. Bombola
Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray 150 ml 99 kr. Labelhair
Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray 150 ml 74 kr. Lyko
Maria Nila Salty Mist 150ml 214 kr. Parfumdreams
Balmain Texturizing Salt Spray 200 ml 369,26 kr. Baresso
REF 303 Ocean Mist 175ml 148,50 kr. Beautycos
Vision Haircare Ruff Salt Water Spray 250ml 149,25 kr. Lyko
Kevin Murphy Hair Resort Spray 150ml 249 kr. By Jacobs
Lernberger Stafsing Saltwater Spray 200ml 247,50 kr. Lyko

Finns det något finare och somrigare än naturligt vågigt hår som ser ut som om du precis kommit från stranden? Som tur är behöver du inte ta ett dopp i havet för att få till den looken – det finns många härliga saltvattensprayer som ger ditt hår struktur och gör det lätt att få det att se lite busigt och levande ut med ett par spray.

Saltvattenspray, även kallat sea salt spray, kan användas till att ge mer definition åt dina lockar, ge busig volym till håret, eller fräscha upp håret dagen efter hårtvätt. Spraya ett par gånger, kläm ihop hårslingorna med fingrarna, och du är redo att gå!

En bra saltvattenspray har lagom mängd salt utan att torka ut håret, och ger volym och fin och formbar textur till ditt hår. Vi har samlat några av de mest uppskattade saltvattensprayerna för att du ska kunna hitta den bästa för dig!

LANZA Healing Style Beach Spray 100ml – Bästa saltvattensprayen

En otroligt prisvärd och bra saltvattenspray som ger konsekventa, fina och lättarbetade resultat utan att torka ut håret. 

Därför måste du välja LANZA Healing Style Beach Spray 100ml

Du får mycket i en produkt med Lanza saltvattenspray. Den innehåller värmeskydd, så den fungerar perfekt att spraya i vått hår innan du ska föna eller styla det, eller efter i torrt hår för att ge lite mer stadga åt frisyren. Den har också UV-skydd, så den skyddar håret och speciellt färgat hår från solens skadliga strålar och att slitas och blekas av dem. EN mycket prisvärd saltvattenspray som gör det enkelt att forma till ditt hår, och ger den stadga som mjukt, tunt och skandinaviskt hår ofta behöver! Några spray räcker för att får hår som ser ut som om du haft en dag på stranden, och håret får fin naturlig volym om du använder den i rötterna. Flaskan räcker länge och produkten är väldigt enkel att använda, och har en mild doft. Denna saltvattenspray innehåller dessutom färgbevarande ingredienser och vårande aminosyror, så den är bra för både frisyr och hår! Stadgan ligger på 5/10 vilke är lagom för en naturlig look. Perfekt för att få till volym och struktur till håret! Stort plus också att man slipper använda flera produkter som kan tynga ner när man ska värmestyla håret. 

Det vi liker:
 • Ger fyllig känsla utan att bli stel
 • Kan användas i torrt och fuktigt hår
 • Innehåller värmeskydd

Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray 150 ml – Bäst för kort hår

Wellas Ocean Spritz Salt Spray är väldigt populär, speciellt hos dem med kort hår som upplever att de får perfekt stadga och formbarhet, och frisyrer som håller hela dagen.

Därför måste du välja Wella EIMI Ocean Spritz Salt Spray

Wella saltvattenspray är ett bra saltvattenspray som är både billigt och effektivt! Innehåller mineralsalt som ger håret en matt och sträv känsla. Speciellt bra för dig som gillar den sträva känslan saltvattenspray kan ge, och är populärt för kort hår hos både män och kvinnor. Spraya i fuktigt hår eller torrt hår, men fungerar allra bäst att användas i fuktigt hår innan du ska föna eller styla det, eller bara krama in den i håret och låt självtorka. Ger bra stadga åt dina frisyrer som håller hela dagen. Ger verkligen den där “grova” strandkänslan.

Det vi liker:
 • Ger matt och sträv känsla
 • Gör håret lättformat och fylligt
 • Extra bra för kort hår

Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray 150 ml – Bästa naturliga saltvattensprayen

Få beach waves med naturliga ingredienser och en klimatkompenserad produkt! Denna härliga saltvattenspray har ekologiskt havreextrakt och naturligt salt som ger en lätt textur som passar alla hårtyper.

Därför måste du välja Björn Axén Organic Texturizing Salt Water Spray

En saltvattenspray med bra, vårdande och naturliga ingredienser som naturligt salt och sockerbeta för beachy hair och ekologiskt havreextrakt som vårdar hår och hårbotten. Sprayen innehåller även vitamin b5. Den passar alla hårtyper, ger lätt textur men kan byggas upp för mer. Lägger en bra grund för uppsättningar eller bara för att ge ditt hår stadga och liv. Håret blir inte klibbigt och den lämnar inga rester, och du slipper statiskt elektricitet. Björn Axen saltvattenspray fungerar även utmärkt på torrt hår, tex som avslutning på att du lockat håret och får effektivt småhår och frisyren på plats. 99% av ingredienserna är naturliga och 10% är ekologiska, den är även vegansk, dermatologiskt testad och har en klimatkompenserad förpackning. Så du kan med gott samvete välja denna produkt!

Det vi liker:
 • Förebygger statiskt hår
 • Lätt textur
 • Innehåller naturliga, vårdande ingredienser

Maria Nila Salty Mist 150ml – Helt fri från parabener och sulfater

Ett veganskt saltvattenspray som ger en naturlig känsla åt håret, som inte känns tungt eller fullt av produkter. Perfekt om du vill ha lätt stadga och helst undviker sånt som parabener och sulfater då den är fri från allt sånt!

Därför måste du välja Maria Nila Salty Mist

Maria Nila saltvattenspray är 100% vegansk och fri från parabener och sulfater, men ger ändå fina resultat på håret. Den är lätt och lägger sig viktlöst på håret utan att tynga ner. Detta saltvattenspray tar fram naturliga lockar och ger bättre hållbarhet åt både naturliga och stylade lockar och frisyrer. Sprayen innehåller färgskydd mot UV strålning och även mot fria radikaler, för att ge ditt hår ultimat skydd mot yttre påverkan. Resultatet blir bra och naturligt och sprayen gör det enkelt att få till fina lockar! Spraya lite på fuktigt hår innan du lockar det och du får hållbarare, naturligare resultat.

Det vi liker:
 • Naturligt resultat
 • Skyddar mot fria radikaler och UV-strålar
 • 100% vegansk

Balmain Texturizing Salt Spray 200 ml – Lyxigaste saltvattensprayen

Lite dyrare än de flesta men otroligt bra är denna saltvattenspray från lyxmärket Balmain. Den ger fantastiskt fina lockar och du får verkligen den där beachy texture looken i både torrt och fuktigt hår med detta saltvatten med närande egenskaper.

Därför måste du välja Balmain Texturizing Salt Spray for beachy waves

Det är inte alla saltvattensprayer som håller formen i fuktigt väder, men Balmain saltvattenspray stöter bort fukt och håller hela dagen. Med hjälp av bland annat arganolja och silkproteiner skyddar och reparerar den skadat hår och återfuktar det, samtidigt som du får otroligt bra stadga och textur. Spraya på ett par gånger för det perfekta strandhåret! Sprayen tynger inte heller ner håret så du kan använda den flera gånger utan risk för att det blir för mycket eller torrt. Långt hår eller kort, du kan enkelt styla och få en härlig strandlook när du använder sprayen. Plus för den härliga, feminina doften! Du kan även spraya den på torrt hår, håret får genast nytt liv och textur och går att styla igen. Användare älskar den precis lagom textur man får av saltvattensprayen som aldrig känns kladdig eller stel, och luktar fräscht och härligt. Bonus för att sprayen har vårdande egenskaper!

Det vi liker:
 • Ger riktigt fina lockar och volym
 • Hållbart resultat även i fuktigt klimat
 • Spraya flera gånger utan risk att det blir för mycket

REF 303 Ocean Mist 175ml – Finfördelad spray för jämnt resultat

Detta är en bra saltvattenspray med bra stadga och byggbar struktur. En stor fördel är också den bra flaskan, som ger väldigt jämn fördelning och har en fin mist som lägger sig mjukt över håret.

Därför måste du välja REF Saltvattenspray 303 Ocean Mist

En mineralrik och stärkande saltvattenspray som ger bra stadga åt håret. Du kan bygga upp den för härlig strandkänsla och håret ser naturlig ut. Den ger en matt effekt åt håret, som även skyddas mot UV strålning och fria radikaler och färgförlust vid hårtvätt. Med hjälp av quinoa protein har den även en stärkande och reparerande effekt på håret. Sprayen är cruelty free och vegansk. Bonus för en riktigt bra sprayflaska, som ger en jämn och fin mist över hela håret och gör det enkelt att få lagom med produkt över hela frisyren. Doften är fräsch och neutral och fungerar för alla. 

Det vi liker:
 • Ger bra stadga åt håret
 • Flaskan ger jämn, fin fördelning
 • Innehåller stärkande keratin

Vision Haircare Ruff Salt Water Spray 250ml – Bästa miljövänliga sprayen

En svensk produkt som ger fylligt hår med bra volym och fint rufsiga frisyrer. Vision använder sig av plast från havet till sina produkter vilket gör detta till ett bra miljöval!

Därför måste du välja Vision Haircare Ruff Salt Water Spray

Svenska Vision har som, ja, vision, att skapa bra produkter utan onödigt nyproducerat plast. Därför använder de plast som skräpar ner i haven till alla förpackningar vilket är ett riktigt bra initiativ. Deras Ruff Salt Water Spray är en bra saltvattenspray som ger strandkänsla med ett par sprut, och gör det lätt att rufsa till både kort och långt hår för fin textur och bra stadga. Den är tänk som unisex och har en diskret doft. Håret känns mjukt men lätt att forma. Den är dessutom väldigt prisvärd!

Det vi liker:
 • Unisex
 • Ger busig volym
 • Flaska av återvunnen plast

Kevin Murphy Hair Resort Spray 150ml – Bästa saltvattensprayen för tunt hår

Typiskt skandinaviskt hår kan vara svårt att få volym och textur i, men den här saltvattensprayen ger just det utan att tynga ner tunt hår. Väl värd sitt pris om du har tunt, mjukt hår!

Därför måste du välja Kevin Murphy Hair Resort Spray

Du kan välja att använda denna väldoftande saltvattenspray innan eller efter styling, och den har värmeskydd upp till 220 °C. Om du använder den i fuktigt hår kan du alltså styla håret direkt utan andra produkter, och den ger håret bra stadga och volym. Den är populär speciellt för typiskt fint och mjukt skandinaviskt hår, som lätt blir statiskt och flygigt och svårt att forma eller få volym i. Med hjälp av Kevin Murphy saltvattenspray upplever användare att de faktiskt får en bra volym och stadga även i tunt hår, och den ger bra hållbarhet åt frisyrer. Extra bra för dig med tunt hår alltså, men den passar alla hårtyper och tjockare hår kommer också få fin lite messy volym och textur. Sprayen innehåller även aminosyror som ger håret fukt och glans och stärker och vårdar håret. Den doftar riktigt somrigt av kokos, så detta kan bli en riktig vinnare på sommaren för enkla somriga frisyrer med härlig doft! 

Det vi liker:
 • Ger tyngdlös volym
 • Doftar härligt somrigt av kokos
 • Ger värmeskydd upp till 220 °C

Lernberger Stafsing Saltwater Spray 200ml – Bästa saltvattensprayen för män

Det är inte bara kvinnor som får snyggt hår av saltvattensprayer – de fungerar utmärk även för män, och den här saltvattensprayen är gjord just för män, gör håret lätt att styla, och har en riktigt god doft. 

Därför måste du välja Lernberger Stafsing Saltwater Spray

Denna väldoftande sea salt spray från Lernberger Stafsing ger dig en riktigt beach känsla och ger snygg styling åt både kort och långt hår. Den är berikad med bland annat broccoliolja och mineraler som vårdar hårbotten och ger ett matt resultat. Den är gjord för att ge män samma möjlighet att få till känslan av att komma hem från stranden, men fungerar även bra för kvinnor. Sprayen kan förstärka naturliga lockar eller bara ge textur åt din frisyr. Du kan använda den i både torrt och fuktigt hår. Stort plus för att den innehåller både värmeskydd och UV skydd, så den ger både snyggt och skyddat hår!

Det vi liker:
 • Ger beach feeling åt både kort och långt hår
 • Sprayen har värmeskydd och UV skydd
 • Vårdar hårbotten

Välj den bästa saltvattensprayen för dig

Saltvattenspray är något de flesta kan ha nytta av att ha i badrumsskåpet. De innehåller saltvatten och kan även kallas sea salt spray, spray for beachy texture eller texture spray. De ger snabb och enkel styling och uppfräschning av håret, och finns det något bättre än hår som ser ut som om det naturligt fått volym och busig textur av havet? Saltvattenspray ger en matt finish och gör håret lätt att jobba med, och är otroligt enkel att använda då du kan spraya lite på vått eller torrt hår, krama igenom håret och du ser ut som om du kommit från stranden!

Vad gör saltvattenspray?

Saltvattenspray är en typ av saltvatten då de ju faktiskt innehåller en viss mängd salt, ofta mineralsalt, och vad det gör är att det torkar ut håret lite, vilket gör att det blir strävare och får mer textur och blir lättare att forma. Om du har väldigt torrt eller skadat hår kan du välja en saltvattenspray med fuktgivande ingredienser, eller kombinera den med ett leave-in balsam för att undvika uttorkning. Saltvattenspray är en texture spray som lockar håret lite grann på ett väldigt naturligt och lite rufsigt sätt, vilket gör det lätt att styla håret och låta det självtorka och ändå blir fint. Saltvattensprayer går att använda och styla med på både torrt och fuktigt hår vilket gör dem väldigt mångsidiga.

Det finns även varianter som innehåller socker som ger en liknande effekt men är mindre uttorkande för håret, eller en blandning av salt och socker.

Hur använder jag saltvattenspray?

Du kan använda saltvattensprayen för att styla antingen på torrt eller fuktigt hår. Använd sprayen och spraya jämnt över hela håret på 10-15 centimeters avstånd. Välj sen om du vill styla eller föna håret, eller bara låta det självtorka. Saltvattenspray lockar håret lite mjukt, så om du inte ska värmestyla håret krama händerna igenom hela håret för att ge det lite självlockig och busig textur, eller snurra slingor och sätt upp med klämmor och låt håret självtorka. Du kan också spraya på lite saltvatten på flätor och låta det torka innan du tar ut dem, för mer långvariga och definierade lockar än bara flätorna skulle ge.

FAQ

Vilken saltvattenspray är bäst i test?

Vår saltvattenspray bäst i test är Lanza, som gör det oerhört enkelt att styla både torrt och fuktigt hår, som får mer volym och fina beachy waves.

Sliter saltvattenspray på håret?

Det kan vara lite uttorkande, så om du har väldigt torrt hår undvik att använda det på topparna, och kombinera med fuktgivande produkter som ett bra leave-in balsam.

Ger saltvattenspray vågigt hår?

Ja, om du krama i saltvattenspray i fuktigt hår gör det att håret får en vågig look med matt finish. Ju lockigare hår du har desto mer kan du få fram lockar med hjälp av saltvattensprayen.

Passar saltvattenspray även män?

Absolut! Det finns alternativ för män, skillnaden är då doften, men annars går vilken spray som helst även lika bra för män som kvinnor och de flesta har en fräsch, unisex doft.