Bästa schampot för färgat hår – få ut det mesta av din hårfärg

1
Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml

Miljövänligt, skonsamt och härligt schampo med lyxig känsla som verkligen livar upp både ditt hår och din hårfärg. Du får ett brett skydd mot färgförlust och vacker glans i håret av denna guldklimp! Därför måste du välja Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo Detta är ett schampo gjort på naturliga, skonsamma ingredienser och är helt fritt från sulfater och parabener. Det är inte testat på djur och förpackningen är miljövänlig.  Inte bara det - du…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml 199 kr. Donna Beauty
Redken Color Extend Magnetic Shampoo 300ml##
MoroccanOil Moisture Repair Shampoo 250ml 179,10 kr. Donna Beauty
REF Illuminate Colour Shampoo 285ml 167 kr. ComputerSalg
Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Shampoo 1000ml 231 kr. ComputerSalg
Löwengrip Care & Color The Cure Repair Shine Shampoo 250ml##

Känns ditt färgade hår lätt lite dassigt mellan färgningar? Det är många som färgar håret, allt från att förstärka den egna färgen eller prova på andra hårfärger till att täcka gråa hårstrån.
Att färga håret kan dock slita en del på ditt hår, så det är extra viktigt att du använder ett schampo av bra kvalité som är anpassat just för färgat hår.

Med ett bra schampo för färgat hår ger du inte bara förlängt liv åt din hårfärg som får tillbaka sin glans, du tillför också den fukt och näring ditt färgade hår behöver.
Nuförtiden finns det många olika schampon för färgat hår, så oavsett din hårfärg och hårtyp kan du hitta något som tar fram det bästa ur ditt hår.

Saker att titta efter i ett schampo för färgat hår är skydd mot UV-strålar, färgförlust, ingredienser som ger glans och fukt. Vi har samlat några av de bästa schampon som finns för just färgat hår, så läs vidare för att hitta det som passar dig.

Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo 350ml – bäst i test som ger nytt liv till din hårfärg

Miljövänligt, skonsamt och härligt schampo med lyxig känsla som verkligen livar upp både ditt hår och din hårfärg. Du får ett brett skydd mot färgförlust och vacker glans i håret av denna guldklimp!

Därför måste du välja Maria Nila Palett Luminous Color Shampoo

Detta är ett schampo gjort på naturliga, skonsamma ingredienser och är helt fritt från sulfater och parabener. Det är inte testat på djur och förpackningen är miljövänlig. 

Inte bara det – du får verkligen ut det mesta av ditt färgade hår, som blir mjukt och följsamt redan efter första användningen. Med hjälp av extrakt från granatäpple och Maria Nilas ColourGuard skyddas håret från färgförlust, vilket gör att din hårfärg håller sig fräsch länge utan att blekas av solen eller tvättar. Schampot kompromissar inte med hårets kvalite för färgens skull heller – det stärker hårstråna och gör dem mer motståndskraftiga, håret tillförs mycket näring och fukt, och resultatet blir märkbart mjukare och glansigare hår. Schampot är dessutom väldigt drygt och doftar härligt! En lyxig produkt som gör jobbet.

Det vi liker:
 • Stärker håret
 • Ger mjukt och glansigt hår
 • Skyddar mot färgförlust med ColourGuard

Redken Color Extend Magnetic Shampoo 300ml – förlänger din hårfärg upp till 2x

Ett drygt schampo från klassiska Redken som användare upplever fördubblar livslängden på färgat hår och ger mycket glans och fukt. Det är skonsamt och gör rent håret på djupet.

Därför måste du välja Redken Color Extend Magnetic Shampoo

Det här schampot från Redken, ett märke som alltid håller måttet, är utformat för att ge kraft och näring till håret från rötterna till topparna. Det innehåller ett proteinkomplex som stärker håret, och ger även ett lyft till hårrötterna och hjälper till att sluta topparna. Schampot har färgbevarande egenskaper som förlänger din färg i upp till fyra veckor, och många användare upplever att deras färg verkligen får dubbelt så långt liv. Ditt hår och hårbotten blir rent på djupet, och du får välmående, starkt hår och glansig färg. Redken Color Extend är dessutom fritt från sulfater och väldigt drygt, så du behöver bara använda lite varje gång du ska tvätta håret.

Det vi liker:
 • Förlänger livslängden på din hårfärg
 • Gör rent hår och hårbotten på djupet
 • Drygt, lite räcker långt

MoroccanOil Moisture Repair Shampoo 250ml – bra för dig med torrt, skadat hår

Ett djupt återfuktande schampo med stärkande keratin som hjälper ditt hår få tillbaka sin styrka, fukt och glans. Arganolja gör håret härligt mjukt och schampot doftar gott.

Därför måste du välja MoroccanOil Moisture Repair Shampoo

En räddare i nöden för dig med riktigt slitet och torrt hår, som det lätt kan bli när det färgas ofta. Det är ett vårdande schampo speciellt bra för färgskadat och överprocessat hår, som går från torrt och risigt till mjukt och glansigt. Schampot är berikat med keratin som är ett skyddande protein som lägger sig runt hårstråna och skyddar och stärker dem. Arganolja återfuktar och gör håret mjukt, följsamt och glansigt. Håret blir även lättare att reda ut, mindre statiskt, och doftar även underbart gott! Det tynger inte heller ner, så det passar bra även för dig som har oljigt hår eller har lätt att känna att du får fett hår. 

Det vi liker:
 • Stärker med keratin
 • Återfuktar och gör håret mjukt med arganolja
 • Extra bra för dig med processat och slitet hår

REF Illuminate Colour Shampoo 285ml – bästa veganska schampot

Detta färgbevarande schampo från svenska REF är 100% veganskt och innehåller närande organiska botaniska oljor som fungerar som en kur för håret som genast blir friskare och glansigare.

Därför måste du välja REF Illuminate Colour Shampoo

En vårdande kur för håret som gör håret slätare och glansigare och mer välmående. Det fungerar utmärkt för torrt hår, skadat hår, och för att bevara färg och glans i håret efter färgning. Schampot innehåller en mängd vitaminer och omega 3 och 6, som tillsammans ger glansigt och fint hår. Det är veganskt och fritt från sulfater och parabener, och löddrar härligt. Håret får en speglande glans och färgreflektion vilket framhäver det bästa ur din hårfärg. Schampot har också en utslätande funktion som gör att håret blir mindre frissigt och ser hälsosammare ut. 

Det vi liker:
 • Innehåller acai och linfröolja
 • Färgbevarande
 • Veganskt

Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Shampoo 1000ml – skonsamt som vatten

Goldwells Fadestopformula är skonsam mot håret och motverkar färgförlust vid hårtvätt. Det vårdar torrt och trist hår som får nytt liv. Bäst för dig med torrt hår. 

Därför måste du välja Goldwell Dualsenses Rich Repair Restoring Shampoo

Goldwell anser att deras Dualsenses Rich Repair Restoring Shampoo är lika milt och skonsamt som vatten – med andra ord ett riktigt bra schampo som inte sliter i onödan på ditt hår! Även du som har torrt, skadat eller fint hår kan använda detta schampo varje dag utan att slita. Det tillför istället den fukt och näring som hår, speciellt färgat hår som lätt blir torrt. 

Schampot innehåller microProtec complex som återuppbygger håret och deras skonsamma FadeStopFormula som förhindrar färgförlust.

Det vi liker:
 • Återuppbygger håret
 • Minskar färgförlust
 • Stärker torrt och skadat hår

Löwengrip Care & Color The Cure Repair Shine Shampoo 250ml – förebygger kluvna toppar och ger lyster

Ett bra schampo speciellt utvecklat för hår som är skadat och kemiskt behandlat och som reparerar och förebygger kluvna toppar.

Därför måste du välja Löwengrip Care & Color The Cure Repair Shine Shampoo

Håret blir rent, glansigt och ser nytvättat ut länge med detta härliga schampo från Löwengrip. Färgat och skadat hår blir reparerat med hjälp av vårdande algextrakt och ricinolja, och de motverkar även framtida kluvna toppar. Schampot tynger inte ner och fungerar bra även på lockigt hår och dig med känslig hårbotten. Det ger håret glans och fukt och är ett bra val för dig med färgat eller slingat hår som lätt blir torrt vilket kan leda till kluvna toppar. Riktigt bra för dig som lider av väldigt torrt och matt hår som snabbt får blir välmående igen och får tillbaka sitt lyster.

Det vi liker:
 • Innehåller vårdande algextrakt och ricinolja
 • Fuktbevarande
 • Ger nytt lyster till håret

Välj det bästa schampot för ditt färgade hår

Att använda rätt schampo är viktigt, och färgar du ditt hår är det bäst att välja ett schampo för just färgat hår då det kan minska färgförlust och ge extra fukt, så att din hårfärg håller sig fräsch tills nästa färgning. Det tar tid och kostar pengar att färga håret, så det är värt att investera i rätt schampo för att få ut det mesta av din färg!

Vad är skillnaden på vanliga schampon och de för färgat hår?

Den största skillnaden är att schampo och balsam speciellt utvecklat för färgat hår ofta ger en lite mildare rengöring, som inte tvättar bort färgpigment på samma sätt som ett vanligt schampo kan göra. Vanligast är också att ett schampo för färgat hår är sulfat och parabenfritt, då speciellt sulfater kan vara väldigt slitsamma på både hår och hårfärg.

Schampon för färgat hår kan också innehålla speciella ingredienser som lägger sig runt hårstråna och hindrar färgmolekyler att glida av. De är oftast också riktiga fuktbomber, då färgat hår lätt kan bli torrt vilket i sin tur kan leda till att det blir slitet och skadat. Återfuktat hår tappar mindre färg då håret är mer slutet och färgmolekylerna blir därför kvar.

Schampo och balsam för färgat hår är dessutom ofta formulerat med en viss pH nivå som gör att hårstråna är stängda och inte släpper ut färg.

Behöver du även balsam för färgat hår?

Allra helst ska du använda balsam för färgat hår i kombination med schampo. Dessa balsam ger extra mycket fukt åt topparna och förhindrar att de blir kluvna, och många ger håret dessutom skydd från UV strålar som lätt kan bleka färgat hår som blir matt och trist. De flesta produkterna kommer med både schampo och balsam i samma färgbevarande serie, så gillar du ett schampo kan du med fördel satsa på det balsam som hör till!

Varför behövs ett schampo för färgat hår?

Det finns mycket som håret utsätts för som kan göra att din hårfärg bleks eller förlorar sin glans. Hårtvätt, värmestyling, UV strålar och fria radikaler kan alla slita på din hårfärg och ge dig torrt hår. Därför är det bäst att använda sig av ett schampo och balsam för färgat hår då de ger din hårfärg allt den behöver för att hålla sig fräsch till nästa färgning. Det är inte bra att färga håret alltför ofta så ju fräschare det håller sig desto längre kan du vänta. Speciellt om du tvättar håret varje dag kan vanliga schampon tvätta bort färgen fortare än ett för färgat hår.

Ska man använda schampo för färgat hår på blonderat hår?

Även blonderat hår behöver ett schampo som tar vara på färgen och vårdar håret. Många schampon kommer i en variant för blont hår, men det tar ingen skada att använda ett som är för alla typer av färgat hår. Sen finns det såklart silverschampo som hjälper blont hår att behålla en kallare ton, men det är något som används ca en gång i veckan så du behöver ändå ett schampo som ger extra fukt och verkar färgbevarande för dina vanliga hårtvättar.

Vad kan du mer göra för att bevara din hårfärg?

Förutom att använda ett schampo och balsam för färgat hår finns det ett par saker du kan tänka på för att behålla din färg fin längre:

 • Undvik att tvätta håret varje dag – vatten kan ge färgförlust, så din hårfärg kommer hålla längre om du inte tvättar håret dagligen
 • Tvätta inte håret med för varmt vatten – ju varmare vattnet är desto mer sliter det på din hårfärg, så försök att undvika skållheta duschar
 • Använd balsam och/eller stylingspray som innehåller skydd mot UV strålar och fria radikaler
 • Använd milda hårprodukter som inte sliter i onödan
 • Ha alltid värmeskydd på håret när du ska värmestyla det

FAQ

Vilket schampo för färgat hår är bäst i test?

Vår klara favorit är Maria Nila Pallette Luminous Colour Shampoo. Ett riktigt bra schampo som återuppbygger hårets struktur, stärker det från grunden, skyddar från yttre påverkan och färgförlust och ger dig glansigt, mjukt hår.

Finns det balsam för färgat hår?

Ja, och helst ska du använda även det på ditt färgade hår för att bevara färgen och hårkvaliten så mycket som möjligt!

Är schampon för färgat hår hår bra för slitet hår?

Ja det är ett jättebra val då de sliter mindre när du tvättar håret och ger ordentligt med fukt och näring. Många är gjorda just för slitet hår då färgat hår har lättare att bli torrt och slitet.