Bästa Silverinpackningen för vackert blont hår

1
Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 300ml

En härlig inpackningen som ger håret tillbaka en naturlig lyster och ger en fin askig nyans till ljusare hår. Fungerar på alla sorters blont, blonderat och grått hår, och du får mjukt, härligt hår med en lyxig ton. Fick ‘bäst i test’ silverinpackning av Damernas Världs test av inpackningar. Därför måste du välja Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver Denna mjukgörande inpackning innehåller violetta pigment som neutraliserar gula toner och håller i flera tvättar…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 300ml 238 kr. Parfumdreams
Kevin Murphy Cool Angel Enhancing Shine Treatment 250ml 149 kr. By Jacobs
Davines Alchemic Silver Shampoo 280ml 279 kr. Bombola
L’oréal Paris Elvital Color Vive Silver Mask 150 ml 75 kr. Med24
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 99 kr. Zeiro
Löwengrip Care & Color Blonde Perfection Silver Hair Mask 100ml 119,25 kr. Kronans Apotek

Om du är blond, vare sig du är född så eller slingar eller bleker håret, så är chansen stor att du går till frissan ganska ofta för att hålla din färg fräsch. Även äkta blont hår kan behöva slingor för att liva upp det, och även om du inte bleker håret alls så har du nog varit med om att det kan få en trist, gulaktig ton, speciellt under den mörka skandinaviska vintern.

Som tur är finns det gott om silverprodukter – de är violetta till färgen vilket motverkar det gula i håret, och du kommer ut ur duschen med en kallare, askigare nyans som ser mycket mer naturlig och lyxig ut än det brassiga. Ditt blonda hår håller sig fräschare mycket längre mellan frisörbesöken. 

Det finns många silverschampon att välja mellan men det börjar även dyka upp många silverinpackningar. Fördelen med en inpackning är att den även tillför massor av fukt och näring, vilket är extra viktigt då det annars är lite uttorkande för håret att använda silverprodukter. 

Vi har samlat några av de bästa silverinpackningarna i test som ger precis rätt ton till håret samtidigt som de vårdar och gör håret mjukt och välmående. Win-win alltså!

Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver 300ml – silverinpackningen bäst i test

En härlig inpackningen som ger håret tillbaka en naturlig lyster och ger en fin askig nyans till ljusare hår. Fungerar på alla sorters blont, blonderat och grått hår, och du får mjukt, härligt hår med en lyxig ton. Fick ‘bäst i test’ silverinpackning av Damernas Världs test av inpackningar.

Därför måste du välja Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver

Denna mjukgörande inpackning innehåller violetta pigment som neutraliserar gula toner och håller i flera tvättar (mellan 4-10). Den tvättas ut efterhand ger ett naturligt resultat, som får det att se ut som om du precis varit hos frisören. Fungerar för alla typer av blont hår – ger utmärkt resultat både för dig som är naturligt blond och dig som bleker eller slingar, och är även ett bra val för dig med grått eller vitt hår som får en lyxig silver ton. 

För dig som upplever att vanliga silverschampon torkar ut är detta ett bra val, då inpackningen samtidigt ger mycket fukt och näring till håret med hjälp av bl.a. glycerin. Den har också Colour Guard, ett skydd mot yttre påverkan på håret som UV-strålar och hårtvättar som kan slita på färgen. Du får alltså både en fräschare ton i håret och skydd mot framtida färgförlust, samtidigt som håret känns mjukt långt efter att den sköljts ut. Därför är detta en av de bästa silver produkterna på marknaden med många fans! Maria Nila produkter är dessutom veganska, fria från sulfater och parabener, och tillverkade på ett miljövänligt sätt.

Det vi liker:
 • Återfuktar på djupet
 • Blont hår får direkt en fräsch, kallare ton
 • Miljövänligt och veganskt märke

Kevin Murphy Cool Angel Enhancing Shine Treatment 250ml – för kallare ton med mycket glans

Om du har platinablont, askblont eller gråblont hår är detta den perfekta inpackningen av dig, som effektivt ger en kallare ton fri från gult och orange och mycket glans, utan att lämna ditt hår med lila rester.

Därför måste du välja Kevin Murphy Cool Angel Enhancing Shine Treatment

Ditt hår får tillbaka lyster och glans och en fin, kall ton utan att sätta sig i håret så som silverprodukter ibland kan. Inpackningen neutraliserar även envisa gula och orange toner och lämnar efter ett silvrigt, nyanserat, glansigt ljust hår. Den är allra bäst för dig med blonderat, väldigt ljust hår som platinablont eller askblont, eller dig med en gråblond nyans. Håret får ordentlig glans och fin ton som håller i ca 3-4 tvättar och håret känns mjukt och återfuktat. Kan kännas lite fet i hårbotten så fokusera på längderna. 

För extra effekt kan den användas i torrt hår och sen sköljas ur. Stort plus att inpackningen är speciellt formulerad med pigment som inte sätter sig i din egen hårfärg vilket kan ge en lila eller blå ton om den får sitta för länge. Du kan därför använda den regelbundet utan problem, och även en nybörjare kan känna sig trygg i att håret inte blir lila!

Det vi liker:
 • Utvecklad för att inte adderas till din egen färg
 • Perfekt för blonderat hår
 • Ger fin glans och ton som håller i ca 4 tvättar

Davines Alchemic Silver Shampoo 280ml – bästa silverschampot som även vårdar

Detta är tekniskt sätt ett silverschampo men det innehåller gott om vårdande och återfuktande ingredienser som motverkar att håret blir torrt av pigmenten. Framhäver blont och vitt hår och tar bort gula toner.

Därför måste du välja Davines Alchemic Silver Shampoo

Ett silverschampo av hög kvalite med fint resultat och mycket näring. Gula toner tas effektivt bort av silverschampo och ljust blont och vitt hår speciellt får en härlig lyster och naturligt fin glans tillbaka. Schampot är fullt med näring – mjölkproteiner har en stärkande och skyddande effekt, och olivolja återfuktar på djupet.  

Davines är ett miljövänligt märke och produkten innehåller inga sulfater eller parabener. Låt sitta i 3-5 minuter och håret blir silkeslent och fräscht. Fungerar också bra om du har blont hår som börjar bli grått, som då återfår sin glans. Det har ett pH värde på 5,3 vilket ligger inom den optimala skalan för hår. 

För bästa resultat, kombinera med Davines Silver Conditioner balsam.

Det vi liker:
 • Innehåller skyddande mjölkproteiner och återfuktande olivolja
 • Framhäver ljusblont och vitt hår
 • pH värde 5,3

L’oréal Paris Elvital Color Vive Silver Mask 150 ml – effektiv inpackning till budgetpris

L’oréal har tagit fram en bra inpackning som med hjälp av violetta pigment trollar bort gula och orange toner och dessutom gör ditt hår lättare att reda ut. Allt detta till ett väldigt budgetvänligt pris!

Därför måste du välja L’oréal Paris Elvital Color Vive Silver Mask

Att fräscha upp ditt ljusa hår samtidigt som det får näring och fukt behöver inte kosta skjortan – L’oréal har ett bra budgetalternativ som effektivt neutraliserar de gula eller orange toner som blont eller slingat hår lätt får. Med hjälp av violetta pigment försvinner det gula snabbt och inpackningen ger även näring på djupet. 

Använd en gång i veckan 1 minut för vitt hår, 5 minuter för blont eller blonderat hår, och upp till 10 för mörkare hår med ljusa slingor. 

Inpackningen doftar gott och kommer i en praktisk tubförpackning som är lätt att använda utan att behöva doppa i fingrarna. 

Att förpackningen inte bara är 100% återvinningsbar men även tillverkad av 100% återvunnen plast är ett plus för miljön! För det här priset får du inte bättre silverinpackning.

Det vi liker:
 • Prisvärd
 • Lila färger neutraliserar det gula och orange som kan dyka upp i blont hår
 • Förpackningen är gjord på 100% återvunnen plast

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – ger både en kallare ton och stärkande proteiner

Detta är ett silverschampo som även är fullt med proteiner och andra närande ämnen som bygger upp håret och ger dig starkare, mer välmående hår samtidigt som du får en kallare ton i ditt blonda hår. Ständigt populärt silverschampo som ger bra effekt på blonderat hår!

Därför måste du välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Hår får stå ut med en hel del, från värmestyling till UV-strålar, och blonderat eller slingat hår speciellt kan lätt bli skadat och slitet av blekingen. Fudge har tagit fram ett silverschampo som inte bara hjälper dig få bort brassiga toner och gör att din blonda hårfärg håller sig fin längre mellan frisörbesöken, utan också har en stärkande effekt på håret och hjälper till att bygga upp dess naturliga styrka. Det är ett sulfatfritt schampo som ger skydd mot färgförlust, och bygger upp och ger starkare och glansigare hår. 

Fudge har bra, enormt populära hårprodukter till ett bra pris, och detta är inget undantag. Redan efter en användning får håret jämnade fjällskikt vilket gör att det blir slätare och glansigare. Användare tycker att det är väldigt effektivt för att få en vackert kall nyans med lyster. Följ upp med ett bra balsam för att återfukta ordentligt och du får härligt doftande hår med en nyfriserad blond nyans!

Det vi liker:
 • Stärker färgat och utsatt hår
 • Budgetvänlig
 • Härlig doft som stannar i håret upp till 24h

Löwengrip Care & Color Blonde Perfection Silver Hair Mask 100ml – ger håret både en vacker kall nyans och volym

En silverinpackning som ger fin volym till håret med hjälp av vitamin b5, samtidigt som det tar bort gula toner och efterlämnar en kall, silvrig nyans med lyxig känsla och doft.

Därför måste du välja Löwengrip Care & Color Blonde Perfection Silver Hair Mask

Löwengrips silverinpackning är härligt återfuktande med hjälp av näringsrik arganolja, och håret blir mjukt och glansigt utan att tyngas ner. Vitamin b5 ger istället håret lite extra lyft och volym. Användare är nöjda med den fina silver nyans håret får och du slipper de gula toner som gör att blont hår kan se dassigt och trist ut. Ett bra val för dig som vill ha bort gula toner men har torrt hår, då arganolja är något av det bästa för mycket fukt. Inpackningen är dryg och räcker länge och får håret att bli återfuktat, mjukt och samtidigt får du en lyxig kallt blond nyans och härlig doft. Passar både naturligt blont hår och blekt och slingat hår. Schampot är helt veganskt.

Det vi liker:
 • Innehåller näringsrik arganolja
 • Ger härlig volym till håret
 • Blont och grått hår får genast en kallare ton

Hur väljer jag rätt silverinpackning?

Varför använda silverschampo eller inpackning? En silverinpackning är helt enkelt till för att ta fram det bästa ur din blonda eller gråa hårfärg och göra att det ljusa håller sig fräschare mellan frisörbesöken. Färgpigment neutraliserar gulaktiga och orangeaktiga toner som får håret att se trist ut, och ger tillbaka den kallare nyans man får när det är nyfärgat. 

En riktigt bra inpackning gör även, förutom att det tar bort de gula tonerna, håret mjukt och glansigt. De tillför fukt och näring och håret blir både mer välmående och mjukare samtidigt som det får en kall, vacker ton. 

Sen finns det bra silverschampo också som har en stärkande eller återfuktande effekt. Då de kan vara uttorkande är det extra viktigt om du använder silverprodukt i schampoformat att använda balsam och kanske ibland en fuktgivande inpackning så att håret inte blir torrt.

Silverinpackning och schampo kan göra att du inte behöver springa till frisören lika ofta, då din färg håller sig finare längre, även om den inte bleker utväxt. 

Här är några saker att tänka på när du köper och använder en silverinpackning:

 • Silverprodukter är inte till för att färga eller bleka håret, eller drastiskt förändra din hårfärg – de är till för att bibehålla den fräscha nyans ditt hår fått hos frisören längre. Du kommer ändå få utväxt osv, men de kan hjälpa att faktorer som UV strålar och fria radikaler gör ditt hår gulaktigt istället för askigt blont. 
 • Låt inte produkten sitta i för länge och använd inte den för ofta! När det kommer till inpackning är det oftast bättre ju mer man använder den och ju längre den får sitta desto mer kan den göra. Men med en silverinpackning ska du vara lite mer försiktig – om det används alltför frekvent eller att låta den sitta i alldeles för länge kan göra att ditt hår istället anta en lilaaktig ton. Tänk såhär – om den redan tagit bort de gula tonerna, finns det inget kvar som kan neutralisera det lila, och och då fäster det sig i håret och syns. 
 • Ett bra sätt att tänka, rekommenderat av frisörer, är att om du tvättar håret dagligen kan du använda din silverprodukt en gång i veckan. Tvättar du varannan eller var tredje dag, kör på varannan vecka. 
 • Så om du investerar i en silverinpackning – ska du då sluta använda silverschampo? Svaret är nej – du kan med fördel kombinera dem och först schamponera vanligt, sen med silverschampo, och sen låta din silverinpackning sitta i enligt instruktionerna. 
 • Glöm inte balsam! Följ alltid upp en inpackning med balsam för att stänga topparna och undvika att de blir slitna

Hur väljer du då rätt silverprodukt för dig? Här är några saker att tänka på:

Din hårfärg

Hur bra resultat du får av en silverinpackning kan bero mycket på vilket typ av blont hår du själv har. Många silverinpackningar kan göra skillnad på naturligt blont hår eller slingat hår som ligger nära din naturliga hårfärg, men kanske inte gör så mycket på riktigt blonderat hår eller på grått hår. Andra ger väldigt lite resultat på naturligt ljust hår men är väldigt effektiva på blonderat hår. Rent generellt får blonderat hår bäst resultat av silverinpackningar och schampon, men även naturligt blont hår kan se fräschare ut. 

Mörkare hårfärger med ljusa slingor kan låta produkten sitta i lite längre för bättre resultat. 

Violett vs blått

Silverinpackningar med violett färg är till för blont, blonderat, väldigt ljust brunt hår, och grått eller vitt hår. 

De som har en mer blåaktig färg är däremot till för mörkare hårfärger, och kan i dessa neutralisera oönskade oranga och röda toner. 

Återfuktande egenskaper

Hur mycket fukt och näring ditt hår behöver kan också avgöra vilken inpackning som är bäst för dig. Om ditt hår känns slitet och torrt är det extra viktigt att tillföra mycket fukt, speciellt i samband med en silverprodukt, så att håret inte blir mer slitet. 

Hur fungerar en silverprodukt?

Det fungerar helt enkelt som färghjulet – lila är på motsatt sida från gul, vilket betyder att den neutraliserar den gula färgen. Och det fungerar faktiskt även i håret – silverprodukter innehåller krossade violetta pigment, som går in i håret där de två tonerna neutraliserar varandra och försvinner. Därför är det viktigt att inte låta produkten sitta i alltför länge. 

Går det att använda en silverinpackning på torrt hår?

Ja, det går faktiskt utmärkt! Håret ska dock alltid sköljas ur efter användning så du kommer inte undan att blöta håret, men precis som med andra hårinpackningar så tar håret upp mer av inpackningen om det är torrt än vått. 

FAQ

Vilken silverinpackning är bäst i test?

Vårt självklara bäst i test är Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl Silver - det ger både skydd mot färgförlust, tar effektivt bort gula toner och ger en vackert kall nyans, och återfuktar och ger näring till håret som blir mjukt och vackert. Det håller även i flera tvättar.

Hur ofta ska jag använda en silverinpackning?

Det beror på hur ofta du tvättar håret - tvättar du varje dag kan du använda en silverprodukt en gång i veckan, annars varannan vecka.

Hur länge ska en silver produkt sitta i?

Följ alltid instruktionerna då det kan skifta. Olika hår kan ta upp färgpigment olika mycket, och silver produkter använder violetta pigment till att neutralisera gula toner - därför är det viktigt att inte ha i dem för länge. Det är bra att börja med kortare tid och öka på så att du inte får lila toner i håret!