Silverschampo – hitta det bästa silverschampot 2022

1
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Med Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo får du effektivt bort oönskade gula och varma toner i färgat eller naturligt blont hår. Håret kommer efter användning av detta silverschampo få en kyligare nyans. En klassiker som är älskad av många. Därför ska du välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo Du kan med fördel investera i en Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo, vare sig du har naturligt ljust hår eller har färgat eller blekt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 117 kr. Deloox
Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo 219 kr. Bombola
Maria Nila Sheer Silver Shampoo 191,37 kr. Parfum Zentrum
Björn Axén Cool Silver Shampoo 250 ml##
L'Oreal Colorista Silver Shampoo 200ml##
Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo 250ml 101,69 kr. Ideal World

Ett frisörbesök är både tidskrävande och dyrt, men ett silverschampo kan hålla ditt blekta eller slingade hår fräschare mellan besöken och ge en kall nyans och lyxigare ton. Även naturligt ljust och även grått eller vitt hår kan ha behov av att neutralisera gula toner, och det finns alternativ som neutraliserar mer röda och orange toner i brunt hår. 

Silverschampo innehåller ofta violetta eller blå pigment, beroende på om håret är blont eller brunt, som tar bort gula, orange, röda och liknande toner. Dessa uppstår när håret blir utsatt för färgning eller blekning, eller när håret naturligt är väldigt blont. Även grått och vitt hår, trots att det är naturligt, har lätt att få en gulaktig ton som kan fås bort med hjälp av en bra produkt. 

Det finns ett hav av silverschampo och för att uppnå bästa resultat ska du välja rätt variant för dig och din hårtyp. Av den anledningen har vi samlat de fem silverschampon som har klarat sig bäst i test. På så sätt slipper du pröva dig fram själv för att hitta rätt sort för dig. Vi guidar dig även till hur man använder ett silverschampo, så läs vidare för att bli lite klokare på urvalet och rätt användning av silverschampo!

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo – Bästa silverschampot med djupgående effekt

Med Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo får du effektivt bort oönskade gula och varma toner i färgat eller naturligt blont hår. Håret kommer efter användning av detta silverschampo få en kyligare nyans. En klassiker som är älskad av många.

Därför ska du välja Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

Du kan med fördel investera i en Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo, vare sig du har naturligt ljust hår eller har färgat eller blekt det. Detta schampo är nämligen effektivt mot gula och varma toner i både naturligt och färgat blont hår. De violetta mikro-pigmenten i schampot efterlämnat lyster och en kallare nyans i håret. 

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo är dessutom ett djupgående silverschampo som ger rent och vackert hår, som ser ut som att du precis kommit från frisören. Det är berikat med deras Opti-Plex teknologi som skyddar och stärker håret och ger extra välmående och glans. Det doftar även fantastiskt – och doften håller sig i upp till 24h i håret. Ett annat plus att är det inte innehåller några sulfater. Du kan själv välja storlek, den finns att hitta i både 50ml, 250ml, och 1000ml.

Det vi liker:
 • Djupgående silver shampoo med salong-kvalitet
 • Ger en kallare nyans till håret, så att gula och varma toner effektivt tas bort
 • Behaglig doft, som håller i upp till 24h

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo – Det optimala silverschampot för grått hår

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo är ett lyxigt silverschampo, som tillför ordentligt med fukt till håret och ger intensivt skydd. Utöver det är formulan fylld av violetta pigment, som eliminerar alla former av gula toner i grått, blond eller blekt hår.

Därför ska du välja Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo

Om du gärna vill ha ett extra lyxigt silverschampo som fungerar bra för både grått, blekt, och blont hår, ska du titta närmare på Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo. Schampot är utvecklat med extra många violetta pigment, vilket ger optimal eliminering av gula, gyllene toner i håret. På så sätt får du ett hår med en lugn och kylig färg, som ger en klarare hårfärg. 

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo tillför en optimal mängd fukt och skydd till ditt hår, som också skyddas av bland annat edelweissextrakt och Hyaluronic Acid. Dessutom gör den ditt hår härligt mjukt efter behandling.

Det vi liker:
 • Innehåller edelweissextrakt och Hyaluronic Acid för intensivt skydd och fukt
 • Ger en klarare hårfärg
 • Lyxigt schampo som tar bort gula toner i håret

Maria Nila Sheer Silver Shampoo – Det bästa sulfat- och parabenfria silverschampot

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är ett veganvänligt, paraben- och sulfatfritt silverschampo, som optimalt motverkar gula nyanser i blont, vitt eller grått hår. Schampot skyddar också håret och ger dig glansigt hår tvätt efter tvätt.

Därför ska du välja Maria Nila Sheer Silver Shampoo

Det är många som mer och mer börjar fundera på vad de använder för produkter i håret och vad de innehåller. Med det här schampot behöver du inte vara orolig – det är nämligen tillverkat helt utan parabener och sulfater, och så är den till på köpet veganvänlig och inte testad på djur. 

Maria Nila Sheer Silver Shampoo är utvecklat för blond, vitt och grått hår, där formulans violetta pigment hjälper till att motverka gula nyanser i håret. Schampot innehåller bl.a. björnbärsextrakt och har en stärkande effekt på hårets struktur. Utöver det är det en produkt som skyddar mot färgförlust, samt skyddar mot solens UV-strålar och fria radikaler.

Det vi liker:
 • Fritt från parabener och sulfater
 • Vegansk formula
 • Reducerar färgförlust, samt skyddar mot solens UV-strålar och fria radikaler

Björn Axén Cool Silver Shampoo 250 ml – Bästa silverschampot med vårdande egenskaper

Detta är ett silverschampo som inte bara dämpar gula toner men även vårdar håret. Det är veganskt och har en antistatisk verkan. Vinnare av Swedish Beauty & Cosmetic Awards 2012.

Därför ska du välja Björn Axén Cool Silver Shampoo

Letar du efter ett silverschampo som inte bara neutraliserar gula toner i blont, blonderat, och grått hår? Då är Björn Axén Cool Silver Shampoo ett bra val. Det innehåller vårdande veteprotein som ger näring åt håret, och honungsextrakt som återfuktar både hår och hårbotten. Schampot hjälper även mot att håret blir statiskt, ett problem för många med typiskt skandinaviska fina hårstrån till vintern. Eftersom det är ett silverschampo har det också givetvis pigment som dämpar gula toner i ljust hår. Tillsammans lämnar dessa ingredienser dig med mjukt, återfuktat hår med en kallare, fräschare nyans. Schampot är även veganskt. 

Det vi liker:
 • Innehåller vårdande veteprotein
 • Honungsextrakt gör håret mjukt
 • Anti-statiskt

L’Oreal Colorista Silver Shampoo 200ml – Bästa budgetvänliga silverschampot

L’Oreal har ett budgetvänligt alternativ som uppfyller alla kraven på ett bra silverschampo. Det lila pigmentet neutraliserar gula toner och ger en kallare nyans. Passar både för naturligt ljust hår, färgat och grått hår.

Därför ska du välja L’Oreal Colorista Silver Shampoo

Ett bra silverschampo behöver inte kosta skjortan, som L’Oreal Colorista Silver Schampoo visar. Det tonar effektivt ner gula, mässingaktiga toner i håret, och fungerar bra för både naturligt ljust men också blonderat och färgat hår. Det är även ett bra val för grått hår i behov av en kallare, klarare nyans. Efter användning ser ljusa hårfärger betydligt fräschare och kallare ut.

Det vi liker:
 • Bra pris
 • Fräschar upp ljusa hårfärger
 • Neutraliserar gula toner

Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo 250ml – Bästa silverschampot för mörkt hår

Fudge har även ett bra alternativ för mörkare hårtoner. Det innehåller blå istället för lila pigment som motverkar nyanser av rött och orange i brunt hår. Precis som deras alternativ för ljust hår innehåller det inga sulfater, och är berikat med märkets Opti-Plex teknologi som stärker håret.

Därför ska du välja Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo

Även brunetter kan ha mycket nytta av ett silverschampo, och detta är ett bra val för dig med mörkare hår. Blå micropigment motverkar oönskade nyanser i brunt hår, som orange och rött, och håret får tillbaka en jämn, fräsch färg. Den unika Opti-Plex teknologin innehåller vegetabiliskt protein som skyddar och stärker håret för upp till 85% starkare hår. Resultatet blir ett mer välmående hår med mer glans, och en jämnare färg utan toner av orange.

Det vi liker:
 • Speciellt framtaget för mörkare hårfärger
 • Tar bort oönskade nyanser i brunt hår
 • Stärkande

Välj det bästa silverschampot för dig

Det första att tänka på är ju självklart om du har ljust/grått eller mörkt hår, eftersom olika silverschampo inriktar sig på olika hårfärger. Rätt silverschampo ger just din hårfärg ett lyft och ett kallare, renare intryck som gör att färgen håller längre. 

Vad ska man då tänka på när man väljer ett silverschampo?

Vilken hårfärg har du?

Har du ljust hår är ett schampo med violetta pigment bäst, eftersom det neutraliserar gula, mässingsaktiga toner som gör att färgen ser smutsigare och mindre fräsch ut. Detta är även det bästa valet för grått och vitt hår, som också lätt kan få gula toner. 

För brunetter går det att använda ett vanligt silverschampo men bäst är ett gjort specifikt för brunt hår, då det innehåller mer blåa pigment som bättre tonar ner de toner som kan dyka upp i brunt hår, som rött och orange. 

Har ditt hår behov av extra vård?

Om du har hår som lätt blir torrt kan det vara bra att satsa på ett silverschampo som även har extra näring och återfuktar håret, samtidigt som det ger fräschare färg. Resultatet blir mindre torrt hår med extra glans och lyster. 

Är du ute efter ett schampo med naturliga ingredienser?

Om du vill ha något som är bättre för miljön, skonsammare för ditt hår, och inte testat på djur, leta då efter ett mer naturligt silverschampo. Gärna utan sulfater och märkt som veganskt. Vissa märken som Maria Nila klimatkompenserar även för sin förpackning. 

Hur använder man ett silverschampo?

 1. Skölj håret med varmt vatten. Värmen hjälper hårstråna att öppnas upp och bättre absorbera silverschampot
 2. Massera in schampot i hela håret, från rötterna till topparna
 3. Låt det sitta 2-15 minuter beroende på hur mycket gula toner du har och om du har naturligt blont hår eller färgat (se mer nedan). Det är bättre att börja med kortare tid och förlänga om det behövs
 4. Skölj av schampot och använd balsam efteråt som vanligt

FAQ

Vilket silverschampo är bäst?

Vårt val av bästa silverschampo är Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo. Det är ett välkänt och populärt val som lever upp till sitt rykte. Efter användning är ljust eller grått hår märkbart kallare och det neutraliserar gula toner. Ger en känsla av nyfärgat, mjukt hår som dessutom luktar gott länge. Läs mer längre upp om varför just detta är den självklara vinnaren!

Hur länge ska ett silverschampo sitta i?

För naturligt blont och även slingat hår räcker ofta 2-3 minuter. För färgat och väldigt mässingstonat hår kan du börja med 5-10 minuter. Märker du ingen skillnad kan du öka tiden till 15 minuter, men låt det inte sitta längre än så då det kan ge en lila toning åt håret som du nog inte är ute efter!

Hur ofta ska man använda silverschampo?

Det beror lite på hur starkt ditt hår är, hur missfärgat det är, och hur starkt ditt silverschampo är. Men rent generellt går det bra att använda silverschampo 1-2 gånger i veckan.