Bästa sminkborttagningen 2022 – avlägsna ditt smink på bästa möjliga sätt

1
Lancome Bi-Facil Non Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes 200ml

e smink, eller om du föredrar att gå all in och köra på en så kallad “full face” look är en sminkborttagning, eller en make up remover, en produkt som bör finnas i ditt badrumsskåp. Med den bästa sminkborttagningen kan du avlägsna ditt smink på ett skonsamt sätt samtidigt som samtliga produkter och rester försvinner. Detta är i sin tur avgörande för att din hy ska hållas ren och fräsch, utan risken för igentäppta porer,…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Lancome Bi-Facil Non Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes 200ml##
Clinique Liquid Facial Soap Mild 200ml 215,25 kr. Beautycos
Dermalogica Special Cleansing Gel 250ml 369 kr. Donna Beauty
Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin 125ml 236 kr. Boozt
Filorga Optim Eyes Lotion 110ml##
Maria Åkerberg Eye Makeup Remover 100ml 51 kr. eleven
Kanebo Sensai Silky Purifying Gentle Make-Up Remover Eye & Lip 100ml##
Nivea Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover 125ml 44,10 kr. Apoteket

Oavsett om du föredrar att sminka dig med “naturligt” och använda lite mindre smink, eller om du föredrar att gå all in och köra på en så kallad “full face” look är en sminkborttagning, eller en make up remover, en produkt som bör finnas i ditt badrumsskåp.

Med den bästa sminkborttagningen kan du avlägsna ditt smink på ett skonsamt sätt samtidigt som samtliga produkter och rester försvinner.

Detta är i sin tur avgörande för att din hy ska hållas ren och fräsch, utan risken för igentäppta porer, fler rynkor och en försämrad hy överlag. Med en sminkborttagning kan du snabbt och enkelt få bort allt smink både på morgonen och på kvällen, utan att din hy slits eller blir torr.

På så sätt får du en hy som både känns och ser mer välmående ut, med ökad lyster och spänst. Idag finns det även sminkborttagning som gör sig väldigt bra på vattenfast makeup! Nedan tipsar vi om de 8 sminkborttagningar som anses vara de bästa på marknaden i olika kategorier.

GUIDE: hur vet jag vilken sminkborttagning jag ska köpa?

För dig som vill hålla huden ren, fräsch och fin är en sminkborttagning en nödvändig produkt att addera till hudvårdsrutinen. Den både rengör, återfuktar och tar bort smink och rester från dagen, vilket i sin tur gör att din hy hålls välmående och balanserad. Detta gäller oavsett vilken typ av smink du använder, hur mycket du sminkar dig och när du applicerat det.

Däremot är det inte alltid helt lätt att veta vilken sminkborttagning man ska välja. Vad ska den göra? Till vilken hudtyp ska den passa? Vad ska den innehålla? Idag finns det så många olika varianter att tillgå på marknaden att det kan vara svårt att veta vilken sminkborttagning som passar en själv och ens bäst allra bäst. Ta del av vår köpguide för att få svar på det!

Vad föredrar du?

Något som kan vara bra att fundera över är vad du själv föredrar. Det finns sminkborttagningen av mängder av olika varianter och modeller idag, med allt från flytande produkter i form av så kallade micellar cleansing water (micellär-vatten) och ansiktsvatten till lite mer mjölkiga sminkborttagningen, de som innehåller oljor samt sminkborttagningsservetter.

Det finns även sminkborttagningen i creme-form. Med andra ord finns det allt att tillgå, där det helt enkelt är upp till dig att avgöra vad du vill ha. De mer flytande varianterna är smidiga att använda med en bomullspad, medan de lite mer krämiga sådana liknar mer en vanlig ansiktsrengöring.

Sminkborttagningsservetter är bra då du är ute och reser eller då du känner dig lat och inte orkar gnugga med rengöring eller en pad. Tänk dock på att olika sminkborttagningar och konsistenser passar olika bra för att ta bort olika produkter.

Vilken produkt ska du ta bort?

Som vi precis nämnde är det även viktigt att du anpassar valet av sminkborttagning baserat på den produkt du vill ta bort. En vattenfast mascara eller ett väldigt hållbart läppstift kan vara väldigt svårt att få bort, vilket då kräver en specifik sminkborttagning som är bra användning just runt ögonen eller för extra långvarigt, vattenfast smink. Där är ofta oljor fördelaktiga.

Har du istället använt lite lättare smink kan det gott och väl räcka med en rengöringsmjölk eller att applicera ett micellar cleansing water med en bomullspad. Detta även om det gäller hela ansiktet. För lite mer intensiva, fulltäckande looks kan dessa produkter också funka bra, men då gäller det att du gör en så kallad dubbelrengöring för att du ska få bort allt.

Din hudtyp

För att din sminkborttagning inte ska ställa till problem för din hy överlag är det även nödvändigt att den är anpassad efter din egen hudtyp.

En oljig sminkborttagning kan exempelvis bidra till att du med kombinerad eller fet hy kan få mer finnar eller bli ännu lite oljigare då den är svårare att få bort. Samtidigt kan en mjölkbaserad eller krämliknande sminkborttagningsprodukt vara “för mild” och inte bidra med de effekter som en kombinerad hy behöver.

Detta är lite extra viktigt att tänka på då du har någon form av problemhy som ofta reagerar eller bryter ut om du använder en viss ingrediens, exempelvis då om du har acnebenägen hy, lätt blir fet eller om du har extra känslig hud.

Något som dock kan vara bra att veta om är att de flesta sminkborttagningen är mycket skonsamma och verkar för att vårda huden. Det är med andra ord viktigt att du endast använder produkten som ett av stegen i din rengöring, det följt av din vanliga ansiktsrengöring samt exempelvis skrubb eller en till rengöring.

Vilka andra produkter använder du?

Sist men inte minst kan det vara smart att välja en sminkborttagning i samma serie, eller åtminstone från samma märke, som dina resterande hudvårdsprodukter kommer ifrån. Trots att det är många som använder hudvårdsprodukter från flera olika märken och serier samtidigt utan problem får du ofta bättre resultat genom att använda produkter som är anpassade för användning tillsammans. Det speciellt om du har känslig hud.

Lancome Bi-Facil Non Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes 200ml – bäst i test sminkborttagning

Lancome har skapat en sminkborttagning som snabbt blivit en favorit för många. Trots att denna funnits på marknaden under flera år är detta fortfarande en bästsäljare. Och vi förstår varför! Detta är en mycket effektiv och mångsidig sminkborttagning som funkar lika bra för att avlägsna vattenfast makeup som lättare sådan. Huden lämnas fräsch och mjuk.

Därför måste du välja Lancome Bi-Facil Non Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes

Först och främst är denna sminkborttagning från Lancome en riktig storsäljare då den arbetar med mängder av närande och vårdande ingredienser för att ge bästa möjliga resultat. 

Bi-Facil Lotion är mycket effektiv rengöring som ser till att avlägsna smuts, orenheter och smink direkt. I och med att detta är en sminkborttagning som innehåller både olja och vatten, utan att kännas oljig eller uttorkande, funkar den riktigt bra även för vattenfast smink. Och det gillar vi verkligen.

Effektiv men skonsam även för ögon och läppar

En annan mycket uppskattad egenskap är att denna produkt är specifikt utformad för att effektivt ta bort sminket utan att irritera varken ögon eller läppar. Med andra ord får du det bästa av två världar – en sminkborttagning som känns som att den är oljefri, men som samtidigt verkar riktigt bra även på de svåraste sminkresterna.

Det gör att du slipper oroa dig för svidande, röda ögon och torr hy, och att du istället kan känna dig trygg med att denna gör ett bra jobb även för dig som har känsliga sådana. Huden, även den runt ögonen, känns mjuk och återfuktad efteråt.

En självklar vinnare

Samtidigt lämnas inte din hud med en fet, oljig känsliga som annars kan uppstå efter användning av produkter innehållande olja. Så länge du skakar flaskan ordentligt innan applicering finns det inget som hindrar dig från att uppnå det resultat som utlovas. Vi förstår varför denna sminkborttagning är mångas favorit, för det är även vår bäst i test vinnare!

Det vi liker:
 • Prisvärd sminkborttagning för alla hudtyper
 • Kombination av vatten och olja för bästa effekt
 • Rengör snabbt utan att upplevas som oljig eller fet
 • Avlägsnar både smink, smuts och orenheter
 • Balanserade, mjukgörande formula
 • Utvecklad tillsammans med ögonläkare för skonsam runt ögonen
Det vi ikke liker:
 • Kan krävas att man gnuggar lite för resultat
 • Formulan kan kännas något fet om flaskan inte skakas ordentligt

Clinique Liquid Facial Soap Mild 200ml – bästa skonsamma sminkborttagning

För dig som lider av en väldigt känslig och reaktiv hud kan vi verkligen rekommendera den här sminkborttagningen. Clinique Liquid Facial Soap Mild är nämligen en av de mest skonsamma och milda varianterna på marknaden. Trots det arbetar den på djupet för att rengöra huden från smink och smuts, där den lämnas ren och fräsch. Dryg och skön!

Därför måste du välja Clinique Liquid Facial Soap Mild

Det finns mycket som talar för att vi valde just den här sminkborttagningen, eller denna makeup remover, från Clinique som en av våra bäst i test vinnare. Först och främst är detta en produkt som gör sig riktigt bra för dig med känslig hud, där irriterande och påfrestande ämnen och ingredienser kan göra stor skada.

Den här sminkborttagningen är nämligen specifikt utformad för att göra sig som bäst för dig som vill ha en skonsam variant. Precis som namnet utlovar är formulan som en mild tvål för ansiktet, där dess rengörande egenskaper ser till att lösa upp smuts, orenheter och smink. Allt det utan att irritera eller torka ut huden.

Mycket skonsam formula

Just denna egenskap är fördelaktig då det innebär att du slipper oroa dig för att din känsliga hud ska reagera negativt på rengöringen. Istället känns den fräsch och behaglig, där dess dryga, löddrande formula gör att din hy känns som ny. Den är riktigt skön att använda. I och med att den löddra känns det också lite extra lyxigt. Det utan ett högre pris!

Det vi liker:
 • Mild make up remover med extra skonsam formula
 • Kan användas av alla hudtyper, även känsliga och de med problem
 • Varken irriterande, påfrestande eller uttorkande för huden
 • Löser upp och avlägsnar för en fräschare känsla
 • Lätt att använda och få upp ett lyxigt lödder
Det vi ikke liker:
 • Kan upplevas som att produkten inte riktigt tränger ner på djupet
 • Somliga anser att formulan är något för mjuk

Dermalogica Special Cleansing Gel 250ml – bästa sminkborttagning utan olja för kombinerad/ fet hy

Har du fet eller kombinerad hy? Då kan denna sminkborttagning vara ett mycket passande alternativ för dig. Dermalogica Special Cleansing gel är en löddrande ansiktstvätt som erbjuder dig att på bara ett par sekunder få bort smink och smuts. Dess rengörande, lugnande formula känns mild och behaglig samtidigt som den kan rädda din hy!

Därför måste du välja Dermalogica Special Cleansing Gel

Att Dermalogicas sminkborttagning Special Cleansing Gel har blivit en storfavorit hos många användare är inte alls särskilt konstigt. Utan snarare tvärtom hade vi varit förvånade över om denna produkt inte hamnade högt på prispallen – det är så många som använder just den här produkten för att både rengöra ansiktet och ta bort smink.

Detta är möjligt tack vare att denna variant innehåller ingredienser som ser till att huden rengörs på djupet utan att irriteras eller torkas ut. Innehållet av Såpträdsextrakt ser den också till att avlägsna orenheter och fria radikaler på bästa möjliga sätt. Det väldigt skonsamt och tryggt.

Naturliga, lugnande ingredienser

Ett annat innehåll som även den gör sitt är växtextrakt från bland annat citronmeliss. Detta har en lugnande effekt på huden. Dessa två komponenter, bland en hel del andra, innebär alltså att det här är en makeup remover som passar perfekt för kombinerad eller fet hy, samt en torr till normal hy.

Dess mångsidiga användning är ofta något som gör att just den här går hem så bra. Dessutom har den en väldigt trivsam gelformula som löddrar riktigt mysigt. Det känns fräscht och uppiggande, men huden i sig känns mjuk och len efteråt – ingen stramhet eller obehag. Du kan tydligt känna hur skonsam och lugnande den är.

Produkt som håller länge

Väljer du att investera i denna sminkborttagning trots att den är något dyrare än många andra varianter kan du vara säker på att du får mycket för pengarna. Utöver att den gör ett bra jobb är den otroligt dryg. Du kan även se långvariga resultat i form av en renare, mer lysterfylld hy med mindre finnar och knottror. Så bra för alla!

Det vi liker:
 • Mångsidig sminkborttagning som funkar för det mesta och för de flesta
 • Innehåller ingredienser som rengör, lugnar och mjukgör
 • Mycket skonsam formula som inte upplevs som stram efter användning
 • Löddrar bra och känns fräsch
 • Dryg formula som ger långvariga, pigga resultat
Det vi ikke liker:
 • Mer än ansiktsrengöring än sminkborttagning
 • Inte överdrivet effektiv på svårare smink
 • Något dyr

Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin 125ml – bästa sminkborttagning för torr och känslig hy

Lider du av torr och mycket känslig hy? Då kan den här sminkborttagningen passa perfekt för dig! Denna variant från Clarins är nämligen specifikt utformad för användning av de med torr och känslig hud. Just därför är detta som en rengöringsmjölk som varsamt men effektivt tar bort smuts och rengör din hud. Den löddrar fint och är mycket trivsam att applicera. Fräscht mjukgörande.

Därför måste du välja Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin

Detta är en mycket effektiv sminkborttagning som ser till att din hud blir ordentligt rengjord, det oavsett hur mycket smink du applicerat tidigare under dagen. Tack vare att denna enkelt byggs upp till ett rikligt lödder känns den också väldigt behaglig att applicera på huden, där den verkligen går in för att ta hand om din hud.

I och med att den är utformad som en skonsam och mild rengöringsmjölk får du däremot den bästa kombinationen av vård och rengöring. Rengöringstvålen, som till mångt och mycket kan liknas vid en rengöringsmjölk, har varken några uttorkande eller irriterande ingredienser i sig.

Består av flera vårdande ingredienser som motverkar uttorkning
Utan istället är den fullproppad med ämnen som ser till att balansera, återfukta och mjukgöra din hud samtidigt som de rengör och avlägsnar smuts. Bland annat hittar du extrakt av brudslöja och polymnia, samt sheasmör och bomullsfröolja i denna. Dessa gör mycket gott för din känsliga, torra hy.

Smidig att arbeta in i huden

Det enda som krävs är att du applicerar en liten mängd av produkten i dina händer, blandar det med lite vatten och arbetar upp till ett luftigt lödder. Skölj sen av med vatten, något som är väldigt enkelt, och se hur din hy blir skinande ren.

Dess fräscha doft bidrar till en ytterligare lite friskare känsla efter användning. Kort sagt en av de bästa sminkborttagningarna för torr och känslig hy som ofta har problem med produkter som känns uttorkande, åtstramande och obehagliga. Denna är precis tvärtom!

Det vi liker:
 • Prisvärd sminkborttagning specifikt utformad för torr, känslig hud
 • Mycket mild och skonsam formula som rengör varsamt
 • Effektiv och snabb applicering för riktigt rena resultat
 • Innehåller bra ingredienser som lämnar huden ren, mjuk och frisk
Det vi ikke liker:
 • Passar inte riktigt lika bra för oljig och fet hy
 • Kan upplevas som något mesig i dess effekt för andra hudtyper

Filorga Optim Eyes Lotion 110ml – bästa sminkborttagning för vattenfast makeup

Har du varit ute en hel kväll, ätit middag, druckit drinkar och dansat på klubben? Visst kan det då kännas som något av de värsta i hela världen att behöva ta bort sminket, speciellt om du applicerat vattenfast mascara och extra hållbara produkter!? Med Filorga Optim Eyes Lotion slipper du gnuggandet, och istället går sminkborttagningen mycket smidigt.

Därför måste du välja 5 Filorga Optim Eyes Lotion

Denna sminkborttagning från Filorga kan utan tvekan vara en riktig räddare för dig som har applicerat lite extra svårrubbat smink på ditt ansikte innan kvällens festligheter. Filorga Optim Eyes Lotion är nämligen specifikt utformad för att avlägsna vattenfast ögonsmink på bara ett kick.

Kraftfull men skonsam formula

Att just den här produkten kan vara så hjälpsam för dig som är i extra behov av effektiv rengöring beror på att den är utformad för att vara mycket kraftfull – dess tvåfas-system är berikat med ett oleokomplex som genast tar bort fast smink, där den oljiga formulan ser till att jobba på djupet för att avlägsna allt från mascara till kajal och franslim.

Denna kraftfulla formula har dock kombinerats med ett skonsamt innehåll för bästa resultat. Du kan alltså rengöra även det känsliga området kring ögonen med denna eye makeup remover utan risk för varken irriterade, torra eller svidande ögon. Även om du skulle råka få in produkten i ögat kommer det inte göra ont eller skada dig.

Tvåfas-system som revitaliserar och stärker dina fransar

Den andra delen av produktens tvåfas-system är den del som vårdar dina fransar. Här är framförallt innehållet av stimulerande peptider och en proteinbooster avgörande – dessa ingredienser har en revitaliserande effekt som minskar synliga trötthetstecken samtidigt som de stärker fransarna inifrån.

Massera in denna sminkborttagning från fransarnas rot och arbeta uppåt för att få extra bra rengöring och en rejäl boost för dina ögonfransar. Det krävs inte att du gnuggar för att du ska se resultat, utan låt produkten ligga och dra lite för att sen skölja bort den.

Då lämnas din hud ren, fräsch och mjuk med en piggare känsla. Tänk dock på att alltid skaka flaskan innan användning för att få ut det mesta av den. Lite räcker också lång väg.

Det vi liker:
 • Mycket effektiv ögon makeup remover
 • Perfekt även för att ta bort vattenfast smink runt ögat
 • Kraftfull tvåfas-system med olja och fransbooster för bästa resultat
 • Irriterar inte ögonen
 • Stärker fransarna och ger en piggare look
Det vi ikke liker:
 • Krävs att du applicerar produkten på rätt sätt för att få effekt
 • Bör inte användas som sminkborttagning i hela ansiktet

Maria Åkerberg Eye Makeup Remover 100ml – bästa prisvärda sminkborttagning

För dig som vill köpa en välfungerande men samtidigt rätt billig sminkborttagning kan denna variant från Maria Åkerberg bli en hit. Deras Ögon Makeup remover är specifikt utformad för att användas för sminkborttagning på den känsliga huden runt ögonen, men den kan även användas i hela ansiktet. Den är skonsam men arbetar snabb och enkelt.

Därför måste du välja Maria Åkerberg Eye Makeup Remover

Trots att den här sminkborttagningen, utformad som en ögon makeup remover, inte tog hem en plats på vinstpallen anser vi att den är en mycket värdig deltagare i detta bäst i test. Det då den har en mild och skonsam formula som vårdar och mjukgör den känsliga huden runt ditt öga.

Mycket mild formula som jobbar lätt

Samtidigt ser den till att ta bort sminket som du applicerat på dina ögon på ett effektivt och lättsamt sätt. Vill du kan den även appliceras för att ta bort smink i hela ansiktet, även på läpparna. Det krävs inte att du gnuggar för att den ska göra sitt jobb, utan applicera den och massera på de områden du har smink och skölj sen av.

Då kommer du se att din hy är ren utan att den har irriterats och utan att den känns torr eller stramande. Tänk dock på att den inte är så bra för att ta bort just vattenfasta produkter, så där rekommenderar vi att du väljer en annan rengöring. Annars är det här en bra produkt som tar bort ditt ögonsmink i ett svep. Prisvärd!

Det vi liker:
 • Ögon makeup remover gjord på ekologiska ingredienser
 • Tar bort smink runt ögon och på läppar mycket bra
 • Kan även användas för att avlägsna smuts och orenheter i hela ansiktet
 • Mild, skonsam formula som vårdar den känsliga huden
 • Huden blir snabbt ren utan att du behöver gnugga
Det vi ikke liker:
 • Funkar inte bra på vattenfasta produkter
 • Inte överdrivet effektiv

Kanebo Sensai Silky Purifying Gentle Make-Up Remover Eye & Lip 100ml – bästa mjukgörande sminkborttagning

Upplever du att din hy ofta blir torr och stramande? Ta då en titt på detta micellar cleansing water från Sensai. Just på grund av den här varianten är väldigt mjukgörande är det många som anser att detta är en riktig vinnare. Den är parfymfria och rengör varsamt både runt ögon och på läppar. Lätt att applicera och behaglig att använda för önskvärda resultat.

Därför måste du välja Kanebo Sensai Silky Purifying Gentle Make-Up Remover Eye & Lip

För dig som har en väldigt torr hud som ofta känns stramande och fnasig kan den här sminkborttagningen vara en perfekt investering. Inte nog med att den kommer från det välkända märket Sensai, vilket i sig innebär hög kvalité och önskvärda resultat.

Utan den här produkten är även utformad för att vara så skonsam och varsam mot din känsliga hud som det bara går. Just av den anledningen består den av försiktiga ingredienser som har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Den känns lika bra att applicera som den gör efter användning.

Trivsam formula med vårdande innehåll

Detta inte minst på grund av att du här slipper det hårda och slitsamma gnuggandet för att ditt smink ska försvinna. Istället kan du med denna rengöringslotion, som liknar ett micellar cleansing water, massera din hud långsamt och mjukt för att rengöra på djupet.

Den gör sig dock bäst för att ta bort smink på området runt ögonen och läpparna. Skaka produkten och applicera den på en pad för att sen låta den sjunka in ett par sekunder. Torka sen försiktigt bort det och följ upp med din vanliga rengöring. Vips är du ren, så enkelt är det. Det går snabbt och smidigt utan friktion.

Extra mild mot huden men med dubbel effekt

Den extra milda men dubbelverkande formulan lämnar din hud ordentligt mjuk och välmående. Den innehåller ingen parfym och kommer därmed inte heller irritera dig som är känslig. Använder du linser kommer inte heller det vara ett problem med den här sminkborttagningen. Du kan rent ut sagt känna hur försiktig och bra den är.

Det vi liker:
 • extra mild rengöring utan parfym
 • utformad för att mjukgöra och återfukta huden
 • försiktiga ingredienser som rengör utan att torka ut eller strama åt
 • lätt att applicera både runt ögon och på hud
 • irriterar inte ögonen
Det vi ikke liker:
 • inte optimal att använda i hela ansiktet
 • något dyr

Nivea Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover 125ml – bästa billiga sminkborttagning

Det finns ingen tvekan om att den här sminkborttagningen från Nivea är den absolut bästa och billigaste på marknaden. För endast en liten slant får du tillgång till en välfungerande rengöring som framförallt ser till att ta bort smink runt ögon, inte minst vattenfast mascara. Denna produkt har en två-fas formula som skyddar såväl ögonen, huden och fransarna.

Därför måste du välja Nivea Daily Essentials Double Effect Eye Make-Up Remover

Trots att den här sminkborttagningen är otroligt billig är det väldigt många som anser att den är en av de bättre på marknaden. Det vill säga både i förhållande till dess pris och i förhållande till hur den faktiskt levererar.

Att just den här borttagningen har blivit så omtalad beror alltså inte bara på att den är billig. Utan den här rengöringen gör faktiskt ett bra jobb – den har en så kallad två-fas formula som erbjuder dig bästa möjliga rengöring och borttagning även av vattenfasta sminkprodukter. Det framförallt för ögon och läppar.

Dubbelverkande formula som arbetar snabbt och behagligt

Denna dubbelverkande effekt ser också till att du går rena resultat utan att du behöver gnugga eller anstränga dig så mycket. Låt produkten ligga och dra på fransarna eller på din mun, svep sen produkten mjuk och försiktigt och se hur sminket försvinner. Med denna metod skyddar du också din känsliga ögon huden lite extra.

Kombinationen av detta försiktiga, men effektiva, innehåll, den varsamma metoden och det faktum att produkten innehåller vårdande blåklintsextrakt. Du får alltså ta del av flera fördelaktiga egenskaper. Det behövs inte mycket produkt för att se resultat.

Imponerade i förhållande till dess pris

Det enda negativa här är att rengöringen kan kännas något oljig och fet. Detta är dock en känsla som försvinner när du rengör ditt ansikte med din vanliga ansiktsrengöring. Vi är väldigt nöjda och blir mycket imponerade över hur bra produkten fungerar i förhållande till dess pris.

Det vi liker:
 • Väldigt billig sminkborttagning som effektivt tar bort sminkrester och smuts
 • Specifikt utformad för användning på ögon och läppar
 • Riktigt bra även för vattenfast smink
 • Två-fas formula som rengör och skyddar ögon, hud och fransar
 • Lätt att använda utan att gnugga
Det vi ikke liker:
 • Kan kännas något oljig efter användning
 • Bör inte användas som sminkborttagning på hela ansiktet

FAQ

Vilken sminkborttagning är bäst i test?

Vi skulle säga att den absolut bästa sminkborttagningen, det vill säga den som är bäst i test, är Lancome Bi-Facil Non Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes då den rengör ordentligt utan att varken irritera eller kännas oljig. Idag finns det dock en uppsjö av sminkborttagningar att välja bland på marknaden, och det för alla olika behov och önskemål - ta del av våra tips ovan!

Varför ska jag använda sminkborttagning?

En sminkborttagning bör du använda då det är en produkt som hjälper dig att på ett smidigt, snabbt och behagligt sätt få bort såväl smink som smuts och orenheter från din hud. Denna kan användas såväl runt känsliga ögon som på huden, något som i sin tur bidrar till en mer hälsosam och välmående hud med ett renare intryck, ökad spänst och lyster.

Hur använda sminkborttagning?

Hur du använder en sminkborttagning beror lite på vilken variant du väljer - somliga appliceras direkt på blött ansikte likt en vanlig rengöring, andra appliceras med servetter och en del med en bomullspad eller liknande. Detta brukar dock förklaras på varje enstaka produkt.

När använda sminkborttagning?

En sminkborttagning är framförallt viktig att använda innan det att du går och lägger dig, det vill säga innan du gör din vanliga kvällsrutin för att avlägsna allt smink och förbereda huden på nästkommande produkter. Samtidigt kan en sminkborttagning vara bra att använda på morgonen om du misstänker att någon produkt sitter kvar på huden.