Bästa sminksvampen – bäst i test av makeupens räddare

1
BeautyBlender Original Sponge

Ett svårslaget original som enkelt mjukar upp och suddar ut linjer i ditt smink, för ett felfritt resultat.  Därför ska du välja BeautyBlender Original Sponge Det är svårt att förbättra något på denna sminksvamp, som fortfarande leder inom sminksvampar och makeup redskap. Det som gör BeautyBlender så himla bra är just formen - den avsmalnande toppen gör att du enkelt kommer åt även på mindre områden som under ögonen, för att fixa till din concealer.…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
BeautyBlender Original Sponge 157,56 kr. Feelunique
Real Techniques Miracle Complexion Sponge 57 kr. Beauty Bam
Revolt Microfiber Velvet Sponge##
Essence Makeup and Baking Sponge 39 kr. Notino
elf Blending Sponge##
Maria Åkerberg Blender Sponge 23 kr. Harmoniq
LYKO Blending Sponge Mini##
Idun Minerals Makeup Sponge 51,75 kr. DOZ Apotek
Beautyblender masters of the beautiverse##

BeautyBlender dök upp på marknaden för ett antal år sen och förändrade sminksvampen och hur vi applicerar och fixar vår bas för alltid. En bra sminksvamp kan ge dig en perfekt, felfri bas! Numera finns det flera bra alternativ att välja på beroende på budget och användning.

Det bästa med en sminksvamp är att de är så mångsidiga – de kan användas till att applicera ditt smink, som primer, foundation eller concealer, men de är också fantastiska på att rädda en makeup som blivit för hård, har för hårda linjer, eller helt enkelt blev för mycket.
Fukta din sminksvamp och dutta den och du kan genast mjuka upp din sminkning och få ett naturligare resultat!

Läs vidare för att hitta din favorit bland sminksvampar och lite tips på hur du bäst använder och rengör dem. Glöm inte att de ska bytas ut ca var tredje månad – kanske är det dags för en ny? Här har vi listat de 9 bästa på marknaden just nu!

BeautyBlender Original Sponge – Den bästa sminksvampen

Ett svårslaget original som enkelt mjukar upp och suddar ut linjer i ditt smink, för ett felfritt resultat. 

Därför ska du välja BeautyBlender Original Sponge

Det är svårt att förbättra något på denna sminksvamp, som fortfarande leder inom sminksvampar och makeup redskap. Det som gör BeautyBlender så himla bra är just formen – den avsmalnande toppen gör att du enkelt kommer åt även på mindre områden som under ögonen, för att fixa till din concealer. Samtidigt är den större, runda basen utmärkt för att sudda ut hårda linjer i din foundation eller rouge. 

Kom ihåg att fukta svampen innan du använder den, och att rengöra den regelbundet. Om du har bråttom eller är ute och reser finns det en bra rengöring från BeautyBlender som du snabbt och enkelt doppar din sminksvamp i för att göra den ren på ett kick. 

Detta är sminksvampen som startade trenden och den är fortfarande den bästa som finns att hitta! En bonus att de kommer i olika roliga färger också! 

Det vi liker:
 • Perfekt form
 • Gör det lätt att få felfri bas
 • Kommer åt på både stora och små områden

Real Techniques Miracle Complexion Sponge – Bästa budgetalternativet

Om du gillar BeautyBlender men inte priset, är detta ett bra val. Real Techniques sminkborste är även den väldigt populär, och fungerar bra som ett budgetalternativ. 

Därför ska du välja Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Förutom priset, som gör det lite lättare att köpa ny sminksvamp regelbundet för att undvika bakteriebildning, så är det bästa med den här sminksvampen att man kan använda den både torr och fuktig. Om du vill ha en mer matt makeup med lite mer täckning, använd den torr. Om du istället är ute efter en lite mindre täckande, dewy look, kan du fukta den innan användning. 

En bra sminksvamp som är lätt att använda både för att få din bas på plats och att jämna ut den, och den har en spetsig och en avsmalnande del, för att du ska kunna komma åt även och sätta concealer under ögonen. Användare kan uppleva att den inte håller formen lika bra som BeautyBlender, men att den ändå är ett utmärkt budgetalternativ som ger en felfri bas. 

Det vi liker:
 • Prisvärd
 • Går att använda både fuktig och torr
 • Välj om du vill ha dewy eller matt smink

Revolt Microfiber Velvet Sponge – Foundationborste och sminksvamp i ett

En speciellt utformad sminksvamp som är täckt av väldigt små, mjuka borsthår på utsidan och en svamp på insidan, så att du får perfekt applikation och mjuka linjer.

Därför ska du välja Revolt Microfiber Velvet Sponge

En bra 2 i 1 produkt som har en traditionell sminksvamp som är täckt av ett otroligt mjukt och skönt mikrofibermaterial, som gör att den effektivt håller fast sminkprodukter och sprider ut ditt smink jämnt och fint. 

Detta system minskar produktförlust med upp till 50%, så du får inte bara en flawless makeup utan slipper även att mycket smink fastnar i din svamp och slösas bort! 

Applicering är enkel, blöta tills den har blivit 1.5x så stor och krama sen ut vattnet och använd för att applicera eller fixa till ditt smink. 

Det vi liker:
 • Dubbel funktion
 • Sparar upp till 50% av sminkprodukten
 • Härligt mjuk och skön att använda

Essence Makeup and Baking Sponge – Bästa sminksvampen för baking

Om du är ett fan av “baking”, ett sätt att sätta ens concealer ordentligt under ögonen med puder för långvarigt och ljust resultat, är detta en bra investering då den är gjort just för det!

Därför ska du välja Essence Makeup and Baking Sponge

En lite fastare sminksvamp med en bra sned sida som kommer in långt under ögonen. Det och konsistensen gör den perfekt för baking under ögonen, och sminksvampen suger inte upp sminket utan du får allt på plats. 

Du kan även fukta den och använda den till foundation och annan makeup med hjälp av den rundade delen, och du får en fin finish på din bas.

Det vi liker:
 • Har snedskuren sida som är perfekt för under ögonen
 • Kan även fuktas och användas till foundation
 • Absorberar inte produkten

elf Blending Sponge – Bra till många olika sminkprodukter

Elf har alltid en prisvärd och bra variant av det senaste inom sminkväg, och deras sminksvamp ger en jämn makeup med felfri finish, och kan även användas till rouge, puder osv!

Därför ska du välja elf Blending Sponge

Med denna bra sminksvamp från du en riktigt snygg, felfri finish på din bas, och det blir lätt att bygga upp den för mer täckning. Du kan använda den i hela ansiktet och både med krämiga, flytande och puderprodukter, så det är en väldigt mångsidig sminksvamp! Formen är en bonus då den är lätt att hålla i utan att tappa eller kladda. 

Den har även en avsmalnande ände som fungerar bra under ögonen och för att jämna ut överallt. Svampen är numera fri från latex. Håller länge och är enkel att rengöra.

Det vi liker:
 • Bra form som gör den lätt att hålla
 • Fungerar till mer än bara din bas
 • Prisvärd

Maria Åkerberg Blender Sponge – Bäst för contouring

En bra, mjuk, äggformad sminksvamp som passar utmärkt till både att blanda ut din bas och göra contouring. 

Därför ska du välja Maria Åkerberg Blender Sponge

Maria Åkerberg gör pålitliga hud och sminkprodukter av hög kvalité och du blir inte besviken på den här sminksvampen. Denna svenska makeup produkt håller måttet även med de största beautyblenders! Den är mjuk och äggformad och lätt att använda och få till en flawless bas. Om du är ett fan av contouring är denna utmärkt då du kan använda den för att sudda ut alla linjer och få ett naturligt resultat. 

Du kan även använda den spetsiga toppen för att lägga concealer under ögonen eller komma åt runt svåra platser som runt näsan. Blöta och vrid ur ordentligt för bästa resultat, den ska vara fuktig inte våt. Du kan även använda denna sminksvamp till att applicera din ansiktskräm eller serum, dock rekommenderar de att ha separata svampar till det och smink så att du inte får sminkrester på ansiktet när du ska sätta hudvårdsprodukter.

Det vi liker:
 • Mjuk och lättanvänd
 • Kan även användas till serum och ansiktskräm
 • Suddar ut linjer för en perfekt contouring

LYKO Blending Sponge Mini – Bästa mini varianten till de mindre ytorna

För att komma åt på mindre ytor i ansiktet, som under ögonen och runt näsan, har Lyko en minivariant av deras egna populära sminksvamp.

Därför ska du välja LYKO Blending Sponge Mini

Dessa minisvampar är perfekt storlek för att komma åt överallt, även runt svårare områden som runt ögonen och näsan. Dessutom är de lite fastare än en del andra, mjuka nog för att vara lätta att jobba med men fasta nog att inte suga upp produkten. 

Riktigt bra för noggrann applicering och de är utmärkta till concealer, highlighter och andra detaljer. 

De kommer i ett praktiskt 3-pack så att du har till hands och de olika färgerna gör dem lätta att skilja åt om du vill använda dem till olika saker. Ett bra, prisvärt komplement till en större sminksvamp!

Det vi liker:
 • Praktisk för de mindre ytorna
 • Kommer i bra 3-pack
 • Perfekt komplement till större svampar

Idun Minerals Makeup Sponge – Bäst för känslig hy

Denna makeupsvamp är främst till för flytande foundation, som blir lätt att applicera och får ett felfritt resultat. Bra även för känslig hy. 

Därför ska du välja Idun Minerals Makeup Sponge

Få enkel och felfri applicering av din flytande foundation och concealer med denna svarta sminksvamp från Idun Minerals. Den är helt fri från latex, som i vissa fall kan skapa en allergisk reaktion, och kan användas även av känsliga hudtyper. Den har genomgått Apotekets kvalitetskontroll och är pålitligt och hållbar. 

Det vi liker:
 • Fri från latex som kan ge besvär
 • Ger dig flawless foundation
 • Har genomgått Apotekets kvalitetskontroll

Beautyblender masters of the beautiverse – Bästa setet

Här får du inte en men två BeautyBlenders, ett veganskt rengöringsmedel, och en praktisk burk att förvara din BeautyBlender i.

Därför ska du välja Beautyblender masters of the beautiverse

Ett perfekt kit att ha med på resan eller hemma i skåpet. Du får två stycken av favoriten Beauty Blender, en bra rengöring som är mild och vegansk, och en liten förvaringsburk för din makeup svamp. Att hålla din svamp ren är extremt viktigt för att undvika bakteriebildning och här får du allt du behöver. 

Beauty Blender är lätt att använda och ger dig en naturlig, felfri bas. Eftersom du får två har du en extra när det är dags att byta. Sminksvamparna och förvaringsboxen är en härlig rosa färg som piggar upp badrummet. Det har aldrig varit lättare eller finare att använda och rengöra en sminksvamp!

Det vi liker:
 • Innehåller två BeautyBlenders
 • Allt du behöver för att hålla din BeautyBlender fräsch
 • Perfekt för resan

Välj den bästa sminksvampen för dig

Är alla sminksvampar lika bra? Svaret är nej, och de kan vara bra för olika saker. För att du kan kunna välja den bästa för dig har vi samlat lite information om sminksvampar och hur du använder och tar hand om dem!

Varför finns en sminksvamp i flera olika storlekar?

Sminksvampar kommer i olika storlekar för att fylla olika funktioner. En del är spetsiga, avsmalnande, kantiga osv. för att du ska kunna komma åt även under ögonen och runt näsan, och kunna sudda ut även de minsta linjer och detaljer. Andra svampar eller andra delar av sminksvampen är större och rundare för enkel applicering och uppmjukning av foundation.

Varför ska man använda en sminksvamp?

Det finns många sätt att applicera din makeup bas, från fingrar till foundationborstar, men få är så mångsidiga som en sminksvamp! Här är några användningar av en sminksvamp:

 • Applicera foundation
 • Applicera concealer
 • Mjuka upp och sudda hårda sminklinjer
 • Ge din bas ett naturligt, felfritt resultat
 • Mjuka upp smink som blivit för mycket
 • Mjuka upp contouring
 • Passar även till att applicera primer, bb kräm, rouge

Hur använder jag en sminksvamp?

Det finns lite olika sätt att använda din sminksvamp, så läs vidare för lite tips om hur du får till bästa resultat!

 1. Blöta svampen ordentligt så att den växer i storlek från 1.5x till 2x och krama sen ur den tills den är lätt fuktad

Tips – En del sminksvampar kan användas torra, för ett mer täckande, matt resultat.

 1. Sätt din foundation, concealer, bb kräm eller annan produkt på baksidan av handen och doppa din sminksvamp
 2. Dutta ut din bas över ansiktet tills du får en jämn, fin finish
 3. Använd den mindre sidan för att komma åt under ögonen
 4. Rengör alltid din sminksvamp efter varje användning – läs mer om hur nedan

Hur rengör jag min sminksvamp?

Det är viktigt att hålla din sminksvamp ren, för att undvika bakteriebildning och att skapa problem på huden. De håller dessutom sig fräscha längre om du rengör dem efter varje användning! Det finns speciella rengöringsmedel att köpa men det går bra att använda vanlig tvål och vatten.

 1. Blöta din sminksvamp rejält igen
 2. Sätt lite tvål eller rengöringsmedel på svampen
 3. Gnugga försiktigt tills du ser sminkrester runt hela svampen
 4. Skölj svampen ordentligt och krama ur
 5. Låt torka på en handduk eller annan ren yta

FAQ

Vilken sminksvamp är bäst i test?

Vår bäst i test är BeautyBlender - originalet som håller måttet och fortfarande är bäst på marknaden. Den är perfekt utformad, lagom mjuk, studsar direkt tillbaka till sin form och ger felfritt resultat.

Måste en bra sminksvamp vara dyr?

Det finns bra budgetalternativ på marknaden så du kan absolut hitta en favorit som inte kostar så mycket!

Hur ofta ska jag byta ut min sminksvamp?

Det är rekommenderat att byta din svamp var 3-6e månad. Då den används direkt på huden är det viktigt att den är fräsch!

Hur ofta ska jag tvätta min svamp?

Helst efter varje användning, men försök i alla fall att tvätta den en gång i veckan