Bästa sovmasken 2022 – produkten som ger dig din viktiga skönhetssömn

1
TEMPUR Sovmask

Med Tempur Sovmask kan du minst sagt sova gott. Denna variant stänger ute allt ljus samtidigt som den formas efter ditt huvud för bästa passform. Det är väldigt enkelt att justera storleken med kardborrebanden. Redan vid första användning kan du känna hur skönt sovmasken ligger mot huden och vilken skillnad den gör för ljuset i rummet! Därför måste du välja TEMPUR sovmask År 2021 är året då du kan förbättra din sömnkvalité en gång för…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
TEMPUR Sovmask 259,29 kr. Amazon.se
Amelie Soie Secrets de beauté Premium Collection Silk Sleep Mask Deep Blue##
Daydream Basic Black Daydream Basic Black##
Palmetten Sovmask Rosa##
Isabelle Laurier Velvet Sleeping Mask Pink##

Har du någonsin funderat över hur bra du faktiskt sover? Sover du skönt, upplever du störningsmoment från ljus, känner du att du kan slappna av? Svaret på dessa frågor kan variera från person till person. Något vi däremot vet är att många lider av sömnproblem där de känner att de är svårt att uppnå bra sömnkvalité.

Ytterligare ett faktum är att en god natts sömn innebär återhämtning för kroppen, något som i sin tur kommer att ge dig energi och öka dina chanser om att må bra. Har du svårt att sova kan den bästa sovmasken gör susen!

Att stänga ute ljus och göra rummet mörkt kan, trots mörkläggningsgardiner och persienner, vara svårt. Med en sovmask kan ditt sovrum bli helt mörkt, så att du kan sova gott utan att bli störd. Idag finns det flertalet sovmasker som gör ett mycket bra jobb. Vi har testat 5 olika sovmasker för att du ska hitta den som passar dig och dina behov bäst.

TEMPUR Sovmask – Bäst i test sovmask

Med Tempur Sovmask kan du minst sagt sova gott. Denna variant stänger ute allt ljus samtidigt som den formas efter ditt huvud för bästa passform. Det är väldigt enkelt att justera storleken med kardborrebanden. Redan vid första användning kan du känna hur skönt sovmasken ligger mot huden och vilken skillnad den gör för ljuset i rummet!

Därför måste du välja TEMPUR sovmask

År 2021 är året då du kan förbättra din sömnkvalité en gång för alla! Detta genom att göra en så enkel (coh bekväm) sak som att använda en sovmask. Med den slipper du tryck mot ögonen, kliande material och en sovmask som inte sitter på plats. Istället får du en sovmask som är bekväm, mysig och som gör ett bra jobb.

Svårslagen passform för hög komfort

TEMPUR sovmask är framförallt den bästa sovmasken då dess passform är svår att slå. Samtidigt har den egenskapen om att få ditt synfält helt mörkt, där materialet trots det är väldigt skönt och flexibelt. Här är det det klassiska Tempurmaterialet som bidrar till att masken formar sig runt huvudet så att du kan sova gott och ostört på alla sätt och vis.

Oavsett om du ligger still eller rör dig kommer när du sover kommer du att vakna med sovmasken på plats där du fäste den. Det är väldigt många som är otroligt nöjda med denna sovmask, och det just för dess passform. Detta är verkligen något vi håller med om. Att den dessutom stänger ute ljus även under dagtid gör denna produkt till en självklar vinnare av bästa sovmask!

Hög sömnkvalité utan krångel

När du köper en sovmask från Tempur får du också tre års garanti som möjliggör för dig att upprätthålla bra sömnenkvalité utan krångel varje dag. Ytterligare en stor fördel är att du med denna sovmask inte behöver byta ut den. Utan till skillnad från andra masker, som du kan behöva byta ut på grund av dåligt material, kan Tempur användas år efter år.

Du kan även hur smidigt som helst ta med dig Tempur sovmask på resan. Det spelar ingen roll var du ska åka, vad du ska göra eller hur du ska bo – sovmasken kan du använda varje dag för att få det att bli mörkt när du ska sova! Vi alla är värda en god natts sömn, så testa sovmasken från Tempur och njut lite extra varje natt.

Det vi liker:
 • En fena på att stänga ute ljus även under dagen
 • Erbjuder tre års garanti
 • Sovmask i otroligt mjukt material som varken skaver, kliar eller stör
 • Svårslagen passform som ser till att masken sitter på plats
 • Tillverkad med överdrag av velour för ökad komfort
Det vi ikke liker:
 • Kan inte tvättas i maskin
 • I vissa temperaturer kan den bli något varm

Amelie Soie Secrets de beauté Premium Collection Silk Sleep Mask Deep Blue – bästa sovmasken för känslig hud

Amelie Soie Secret de beauté Premium Collection Silk Sleep Mask erbjuder dig skönhetssömnen du alltid drömt om – med denna mask kommer sova som en ostörd prinsessa varje natt! Som om inte det vore nog kan denna mask minimera rynkor. I och med att den är tillverkad i en säker miljö utan farliga kemikalier är den även bra för känslig hud.

Därför måste du välja Amelie Soie Secret de beauté Premium Collection Silk Sleep Mask Deep Blue

Slå två flugor i en smäll genom att köpa denna sovmask från Amelie Soie. Med denna kan du nämligen sova gott samtidigt som du återfuktar din hud. Detta i kombination med att den varken sliter, trycker på eller drar i huden kan masken också hjälpa dig att minimera rynkor. Både hjärnan, kroppen och huden kommer tacka dig.

Återfuktande och temperaturreglerande material

Från och med nu är torrhet runt ögonen ett minne blott. Sovmasken är tillverkad av mulberrysiden som absorberar en tredjedel mer fukt än andra material. Tack vare detta hålls inte bara din hud och huden runt ögonen återfuktad. Utan denna egenskap gör också att du kan får en sval eller varm sovstund då siden anpassar sig efter temperatur.

Gör sig riktigt bra även för känslig hud

Lider du av irritationer eller eksem kan den sovmasken också göra sig lite extra bra för dig. Siden är nämligen organiskt uppbyggd av aminosyror som liknar huden. Det är med andra ord väldigt naturligt och skonsamt även för de allra mest känsliga. Masken är även allergivänlig vilket är bra om du är känslig mot pollen eller kvalster.

Trots att vi läst mycket gott om denna hade vi lite svårt att förstå hur just mörkerläggningen skulle funka. Innan vi testade masken trodde vi att ljuset skulle nå ögonen i och med att tyget är ljust. Tyget var dock tätare än vi trodde! Är du väldigt känslig för ljus bör du dock komplettera med exempelvis mörkläggningsgardiner. Annars funkar den perfekt!

Det vi liker:
 • Återfuktar huden runt ögonen
 • Temperaturreglerande för ökad komfort
 • Inte irriterande för de som lider av känslighet
 • Allergivänligt material som går att maskintvätta
 • Tillverkad under godkända former för ökad säkerhet
 • Finns i tre färger
Det vi ikke liker:
 • Ej justerbart band
 • Inte helt ljustät

Daydream Basic Black Daydream Basic Black – Bästa svalkande sovmasken

Med denna sovmask från Daydream kan du få extra lyxiga och avkopplande sovstunder. Maskens justerbara band ser till att du enkelt kan anpassa passformen efter behov, medan maskens skumgummikuddar stänger ute ljus. I och med att det vid köp medföljer en kylmask gör denna sig även väldigt bra för de som vill ha en mer kylande effekt. Riktigt behagligt!

Därför måste du välja Daydream Basic Black

Dagdrömmer du om en god natts sömn är Daydream Basic Black sovmasken för dig. Med denna kan du i princip garanterat sova en natt helt ostörd, det trots att det är ljust ute eller i rummet. Du kan till och med ha sänglampan tänd – sovmasken stänger ute det ljuset också! Perfekt för dig som vill sova under de ljusa timmarna av dygnet.

Sovmask som kan kyla

Har du tidigare inte testat en sovmaskn är år 2021 året där du bör göra det! Det är ett faktum att sovmasker kan göra gott för hälsan genom att förbättra din sömnkvalité. Något som inte riktigt lika många vet är att även kyla kan förbättra sömnkvalitén. Det passar ju då inte bättre än att denna sovmask även kommer med en kylande mask.

Med kylmasken blir området runt ögonen, samt ditt huvud, nerkylt på ett behagligt sätt. Det gör i sin tur att du lättare kan slappna av och njuta av din kommande sovstund, utan att det är varmt eller ljust. Om du däremot vill slippa denna kylande funktion, så som på flyget eller i bilen, är det helt möjligt. Du själv avgör vad som passar.

Anpassningsbar passform och användning

Oavsett om du vill ha kylan eller inte så blir masken ändå helt mörk. Maskens patenterade skumgummikuddar ser till att allt ljus stängs ute samtidigt som dess mjuka känsla får dig att bli ännu lite mer avslappnad. Sovmasken är alltså väldigt bra och kan anpassas efter temperatur, behov och önskemål efter olika situationer. Det är ett stort plus!

Det vi liker:
 • Utformad med skumgummikuddar som mörklägger bra
 • Medföljer en kylmask vid köp
 • Kan tvättas maskin
 • Finns i olika färger
 • Fin design som känns lyxig och pålitlig
 • Justerbar passform för bättre effekt
Det vi ikke liker:
 • Kan ge en något instängd känsla
 • Tillverkad av bland annat polyamid

Palmetten Sovmask Rosa – Bästa budgetval

Vill du drömma sött för resten av 2021, utan att behöva lägga så mycket pengar, är Palmetten Sovmask Rosa en perfekt investering för dig. Detta är billig men bra sovmask som gör att du kan drömma sött både under resan och när du är hemma. Masken sitter stadigt runt huvudet och ligger skönt mot huden.

Därför måste du välja Palmetten Sovmask Rosa

Designen på Palmetten Sovmask Rosa lockar förmodligen en lite yngre publik – vill du köpa en sovmask för barn kan denna alltså passa bra, det även då den är rätt liten i storleken till en början. Däremot vill vi förtydliga att oavsett ålder så kommer sovmasken hjälpa dig till en god natts sömn.

Trots sitt billiga pris anser vi och andra användare att masken gör ett bra jobb. Något du dock bör tänka på är att storleken inte är justerbar, och att masken kan upplevas som något liten. Rör du på dig mycket när du sover kan det alltså bli ett problem, men för gemene man fungerar masken utmärkt. Ligger du still kommer den sitta på plats.

En designmässig aspekt som dock är till mångas fördel är att det står “Sweet Dreams” på masken. Genom att läsa det innan du somnar kan du bli påmind om att koppla av och ta det lugnt, något som i kombination med maskens mörkande egenskaper kan göra att din sömn blir mer harmonisk.

Trots att det finns sovmasker som presterar bättre än just denna modell anser vi att just den här varianten har ett flertal kvalitéer som gör den till en bra vinnare i budgetklassen, inte minst dess pris tillsammans med den avslappnande effekten. Med andra ord en bra deltagare i vårt test av bästa sovmask 2021.

Det vi liker:
 • Smidig och behändig att ta med sig
 • Ser till att du kan slappna av mer
 • Billig
 • Glansigt tyg som inte fastnar på huden
 • Fin design med lugnande citat
Det vi ikke liker:
 • Inte bästa kvalitén
 • Kan upplevas som barnslig
 • Inte helt ljustät

Isabelle Laurier Velvet Sleeping Mask Pink – Bästa sovmask med fin design

När du vill investera i en skön men samtidigt väldigt fin sovmask kan vi verkligen rekommendera Isabelle Laurier Velvet Sleeping Mask Pink. Med dess mjuka material och sköna passform behöver du inte oroa dig för att din hud blir irriterad eller att den kliar. Sovmaskens rosett och fina färg gör att den är lite extra rolig att ta på sig.

Därför måste du välja Isabelle Laurier Velvet Sleeping Mask Pink

Denna sovmask är skapad och tillverkad utifrån Isabelle Lauriers lekfulla och unika tänk, vilket innebär att denna design är helt i linje med deras approach. För dig som känner att denna sovmask kan passa finns det två designs att välja mellan. Passformen och materialet är dock det samma.

En av designerna av Velvet Sleeping Mask Pink är en sovmask i rosa med en söt liten blå rosett. Om du vill ha en sovmask med en mer manlig design finns det även en variant i en blå färg som istället för en rosett har en svart mustasch. Båda maskerna har svart resår och erbjuder bra kvalité för sitt pris.

Svomask av lite tjockare, mer lurvigt material

Detta är nämligen en lite tjockare sovmask som känns mer gedigen och skyddande. Det tjockare materialet gör att det blir lite extra mörkt, så att du även kan sova under dagens ljusa timmar. Materialet är också lurvigt – har du inte tidigare känt på en sådan mask kan det kännas något ovant, men efter ett tag vänjer du dig och det blir istället skönt mot huden.

Vi trodde faktiskt inte att masken skulle vara så pass bra i och med dess låga pris. Men, efter att ha testat den tycker vi att den kvalar in i vårt test för den bästa sovmasken 2021. Den har en unik design, behaglig passform, ett mysigt material och fina detaljer som kan göra både dig och de i din närhet lite gladare.

Det vi liker:
 • Mjukt, lurvigt material i lite tjockare utformning
 • Sitter behaglig runt huvud och över ögon
 • Enkel att ta med sig under resan
 • Fin design med fina detaljer
Det vi ikke liker:
 • Aningen varm
 • Kan upplevas som lite trång

GUIDE: hitta den bästa sovmasken

För att hitta den sovmask som är bäst för dig finns det ett par saker att tänka på. Framförallt är frågan om material, passform, behov av mörkläggning samt önskade resultat avgörande. År 2021 finns det många sovmasker på marknaden, så förhoppningsvis kan vår sammanfattade köpguide underlätta då du ska hitta din favorit!

Passform

Det första du behöver se över på är passformen på sovmasken. De flesta sovmaskerna som du kan hitta på marknaden idag är one-size, det vill säga att de har en och samma storlek. Det finns dock även de med justerbara band. Vet du med dig att du har ett lite mindre eller större huvud kan det alltså vara bra att välja ett med just det.

Material

Nästa aspekt är att fundera över vilket material du vill ha på masken. Är din hud känslig, brukar den klia eller bli irriterad? Då behöver du en mask som är extra skonsam, kanske även en som är återfuktande. Vill du ha kylande eller värmande effekt? Då kan ett värmereglerande material vara bra, osv.

Kvalité och mörkerläggning

Sist men inte minst bör du fundera över sovmaskens kvalité, det vill säga hur bra den ska fungera när det kommer till mörkerläggning. Generellt gäller att ju dyrare masken är desto mer ljus skyddar den för. Detta är i sin tur ofta avgörande av maskens pris, där högre pris ofta innebär högre kvalité och längre hållbarhet, samt bättre mörkerläggning.

FAQ

Vilken sovmask är bäst i test?

TEMPUR Sovmask är utan tvekan den absolut bästa sovmasken på marknaden, och det på så många olika sätt! Däremot finns det ett flertal andra sovmasker som även de presterar riktigt bra, några du kan ta del av i vårt test ovan.

Kan mitt barn använda en sovmask?

Absolut, behöver ditt barn en sovmask för att sova mer ostört finns det storlekar och material som är anpassade för barn. Viktigt att tänka på är att barn ofta rör sig väldigt mycket mer under nattetid, och därmed är passformen extra avgörande för dess effekt.

Hur vet jag om jag behöver en sovmask?

Om du upplever problem med att sova, framförallt när det är ljust i rummet, skulle vi säga att det är dags att testa en sovmask. Det är betydligt enklare att köpa en sovmask än att köpa mörkläggningsgardiner eller persienner, så det kan åtminstone vara en bra början på att få en mer ostörd sömn oavsett årstid och tid på dygnet.

Vilket material är bäst för en sovmask?

Vi skulle säga att en sovmask i siden är det bästa alternativet då det är mjukt och skonsamt mot både ditt hår och din hud. Vill du inte köpa en mask äkta siden så funkar “låtsassiden” lika bra och ger ungefär samma effekt.