Bästa steamer 2022 – stryk dina kläder på nolltid

1
Philips Steam&Go GC363

Det är många som håller med om att Philips Steam&Go GC363 är en självklar vinnare av steamer bäst i test. Utöver snabb uppvärmning och kraftig effekt är detta en väldigt smidig, lätthanterlig och mångsidig steamer som kan användas även på de mest känsliga plagg. För den kvalité du får är detta en väldigt prisvärd steamer. Därför måste du välja Philips Steam go plus GC363 Philips Steam&Go GC363 är helt klart en handhållen steamer som är…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips Steam&Go GC363##
Tefal Access Steam Care Plus DT9100 931 kr. Compumail
Philips ComfortTouch GC 557##
The Steamery Cirrus No.2 909,05 kr. Coltorti
Tefal Pro Style Care IT8460##
Tefal Tweeny Nano DV9001##

Är du på jakt efter att hitta bästa steamer? Då är denna text tillägnad dig specifikt! I denna köpguide har vi nämligen samlat de 6 steamers som anses vara bäst på marknaden, samt listat våra absolut bästa tips och råd gällande steamers överlag.  

En steamer är den bästa investeringen för dig som vill ha möjligheten att stryka dina kläder och textilier på ett snabbt, enkelt och smidigt sätt. Utöver att det är väldigt mycket enklare att använda en steamer än ett strykjärn så är det också väldigt mycket mer skonsamt för alla olika textilier.  

I och med att en steamer endast ångar plaggen slipper du också oroa dig för att de blir fläckiga eller brända. Har du plagg eller textilier i siden eller kashmir är detta nästan ett måste för att resultatet ska bli bra. Vill du släta till och fräscha upp dina kläder, utan att de tar skada, är det alltså en steamer du bör ha!

Philips Steam&Go GC363 – bäst i test steamer

Det är många som håller med om att Philips Steam&Go GC363 är en självklar vinnare av steamer bäst i test. Utöver snabb uppvärmning och kraftig effekt är detta en väldigt smidig, lätthanterlig och mångsidig steamer som kan användas även på de mest känsliga plagg. För den kvalité du får är detta en väldigt prisvärd steamer.

Därför måste du välja Philips Steam go plus GC363

Philips Steam&Go GC363 är helt klart en handhållen steamer som är värd att investera i. Att vi valde just denna modell som vår bäst i test vinnare beror inte bara på att den fått riktigt bra betyg av många användare världen över. Utan vår placering i toppen beror också på att den faktiskt presterar över förväntningarna, och det på flera sätt. 

Till att börja med är detta en steamer som erbjuder säker steaming på alla typer av klädesplagg och textilier, det även de mest känsliga sådana. Att steama siden- och ullplagg, kashmirtröjor, gardiner eller andra liknande textilier är alltså inte ett problem.

Kan användas på alla material

Med Philips Steam Go plus kan du släta ut och fräscha upp allt som du önskar i såväl hemmet som i garderoben! Vi kan garantera dig att du får bra resultat på ett kick. Det tack vare steamerns snabba uppvärmning, samt dess uppvärmda platta som erbjuder dig att pressa den direkt mot tyget utan att du riskerar att skapa brännmärken eller fläckar.

På så sätt är det både väldigt enkelt, smidigt och säkert att få bort alla skrynklor och veck även på de mest svårarbetade tygen. Med den tillhörande borsten funkar det även riktigt bra på tjockare tyger som ull.

I och med att denna steamer också erbjuder dig att steama både horisontellt och vertikalt finns det inget som hindrar dig från att fräscha upp kläderna på det som sätt behövs, oavsett läge och situation. Resultaten blir med andra ord riktigt fina. Tänk dock på att vattentanken på 70ml endast räcker till att steama ungefär en outfit. Påfyllning är dock enkel.

Kompakt design

Dess kompakta design och 3m långa sladd gör också att den är lite extra lätthanterlig, samtidigt som den är praktisk att ta med på resan samt förvara. Du behöver inte heller oroa dig för att du ska bränna dig själv vid användning av steamern.

Säker hantering

Trots att den jobbar snabbt och effektivt kan du med den tillhörande värmepåsen, som också fungerar som en handske, skydda dig själv och dina händer från den varma ångan. Kort sagt är detta en steamer som funkar väldigt bra då du är i behov av att snabbt släta till och fräscha upp din favoritblus inför jobbdagen. Så bra och så prisvärd.

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd steamer av hög kvalité
 • Snabb uppvärmning och snabba, jämna resultat
 • Kan användas direkt på/ mot alla material
 • Kompakt design med lång sladd
 • Medför tillhörande värmeskyddspåse för säker användning
Det vi ikke liker:
 • Något liten
 • Vattnet tar slut snabbt, räcker bara till ett par plagg åt gången
 • Inte överdrivet kraftigt ångflöde

Tefal Access Steam Care Plus DT9100 – bästa prisvärda steamer

Här har vi en optimal handhållen steamer för dig som är på jakt efter en väldigt prisvärd modell som kommer med många praktiska funktioner och uppskattade egenskaper. Denna erbjuder exceptionell ångning på alla olika textilier, där den med en ångkraft på 30g/ min fräschar upp, tar bort lukt och rengör det du steamar. Detta får du tillgång till efter bara 40 sekunder!

Därför måste du välja Tefal Access Steam Care Plus DT9100

Det är väldigt många som kan hålla med om att Tefals Access Steam Care Plus DT9100 är en av de bästa handhållna steamers på marknaden. Framförallt har denna modell blivit extra populär då den erbjuder snabb steaming på alla olika textilier och material, där den efter bara 40 sekunder är redo att användas.

Jobbar effektivt på alla material

Med ett ångflöde på 30g/ min kan du också känna dig säker på att den jobbar effektivt på alla olika skrynklor, veck och rynkor. Trots att det inte är den mest effektiva på marknaden är vi mycket imponerade av dess kraft. I och med att du med produktens stryksula i gjuten aluminium kan dra steamern direkt mot materialet får du snabbt och enkelt jämna resultat.

Fräschar upp, rengör och motverkar lukt

Dess förbättrade design ser dock till att ångan inte bara slätar ut materialet, utan det fräschar även upp, rengör och tar bort lukt från allt i garderoben och i hemmet. Med dess keramiska beläggning behöver du inte heller oroa dig för att den skadar eller förstör det du steamar.

Fyll upp vattentanken med 200ml vatten, och ställ sen in den av de 3 ånginställningar du önskar baserat på det material du ska ånga för bästa resultat. Trots att 200ml inte är överdrivet mycket så anser vi att det räcker rätt bra för att steama några textilier.

Medföljande tillbehör

Utöver dessa praktiska och funktionella egenskaper får du också med ett antal tillbehör som kan underlätta och förbättra användningen lite extra. Du får med en vertikal stödbräda om du vill använda steamern som ett strykjärn, samt en 3 m lång sladd för flexibel hantering.

Du får även med en klädborste, ångkåpa och dörrkrok. Vi skulle sammanfatta detta som att Tefal Access Steam Care Plus DT9100 är en väldigt prisvärd, lätthanterlig och mångsidig steamer som alla kan få väldigt mycket användning av. Som en del av Tefal Access Steam+, vilken är en serie som fått otroligt bra recensioner, finns det mycket som talar för det!

Det vi liker:
 • Exceptionell ångning på alla material
 • Kraftig ångning och snabb uppvärmning på 40 sekunder
 • Slätar ut, rengör och motverkar lukt
 • Platta med keramisk beläggning för säker användning
 • 3 ånginställningar
 • Medföljer en 3m lång sladd och vertikal strykbräda
Det vi ikke liker:
 • Inte överdrivet stor vattentank
 • Något dyr
 • Måste användas med sladd

Philips ComfortTouch GC 557 – bästa steamer med stor vattentank

Är du på jakt efter en stående steamer som kan användas länge utan att du behöver fylla på vattentanken? Då kan vi verkligen rekommendera denna modell från Philips. Med denna är det inte ett problem att steama hela garderoben! Deras ComfortTouch GC 557 hjälper dig att ta hand om dina kläder på bästa möjliga sätt, utan risk för att du förstör dem.

Därför måste du välja Philips ComfortTouch GC 557

Precis som med vår steamer bäst i test vinnare från Philips är även denna stående variant av steamer från Philips ett riktigt bra alternativ för många olika användare. Det som framförallt gör denna steamer något unik från våra andra deltagare i testet är att den kommer med en otroligt generös vattentank på hela 1800 ml.

Möjlighet att steama hela garderoben

Det innebär att du med Philips ComfortTouch GC 557 utan problem kan steama och stryka hela din garderob, det utan att behöva fylla på vatten. Med andra ord är det väldigt behagligt och smidigt att använda just den här produkten. Det samma gäller om du ska steama dina gardiner, jackor eller andra olika textilier runt om i hemmet.

5 ånginställningar för flexibel användning

En annan fördel är att steamern kan användas för att steama i princip alla olika material. Tack vare dess specifika utformning för mångsidig användning – med hela 5 olika inställningar – funkar den precis lika bra då du ska steama känsliga material, så som kashmir och siden, som då du ska steama bomullsplagg, ullplagg eller syntet. Det finns ingen risk för brännmärken eller fläckar.

I och med att steamern har ett rörligt huvud, en extra lång steamerboard och ett väldigt kraftigt ångutsläpp på 40g/ min kan du på bara ett par minuter släta ut materialen, ta bort skrynklor och veck även om de är riktigt djupa. Dina plagg blir fräscha och känns nästan som nya, direkt från klädbutiken.

Enkel och trygg hantering

Att kunna förlänga livstiden på sina plagg och textilier på detta sätt är något som kan gynna alla. Du kan också känna dig säker och trygg när du använder denna maskin då den är utformad för att vara smidig och enkel att hantera för alla, även vid avkalkning. Här är framförallt funktionen om automatisk avstängning och tillhörande värmeskyddande handske avgörande.

Stående steamer med snygg ställning

Sist men inte minst är detta en mycket funktionell steamer då den kommer med en tillhörande ställning och galge. Inte bara möjliggör detta för dig att steama hela plagg och textilier uppifrån och ner i ett svep. Utan ställningen, som är PVC-fri och har lås för galge, är också snygg att ha framme. Trots exklusivt pris är den så värd en investering!

Det vi liker:
 • Exklusiv stående steamer i snygg design
 • Generös vattentank på 1800ml för långvarig användning utan påfyllning
 • 5 olika inställningar för hantering av olika material
 • Rörligt steamerhuvud och lång steamboard för bra flow
 • Bearbetar djupa veck och skrynklor utan problem
Det vi ikke liker:
 • Väldigt dyr
 • Kan upplevas som något stor och svår att ställa undan

The Steamery Cirrus No.2 – bästa steamer med snygg design

För dig som gillar att investera i funktionella, användarvänliga och snygga prylar till hemmet kan vi garantera dig att denna bäst i test steamer från The Steamery är värd en investering. Inte nog med att den här handhållna steamern är väldigt snygg, utan den är även behaglig att använda och jobbar effektivt för att få bort skrynklor av olika slag.

Därför måste du välja The Steamery Cirrus No.2

Om du anser att det är viktigt att dina prylar och redskap ser lite bra ut som resten av ditt hem kan vi garantera dig att just denna steamer från The Steamery kommer att passa in som handen i handsken. The Steamery Cirrus No.2 är nämligen både otroligt snygg och stilren såväl i sin design som i sin utformning.

Mycket snabb uppvärmning

Däremot erhåller denna steamer även andra kvalitéer utöver dess fina design. En av de främsta fördelarna med denna handhållna modell är att den hjälper dig att släta ut dina plagg och textilier på ett tryggt och smidigt sätt. Det må inte vara den mest effektiva och kraftfulla modellen på marknaden, men samtidigt så är den färdiguppvärmd på bara 25 sekunder.

Gillar du när det går snabbt gör den alltså ett bra jobb. Perfekt om du är stressad till jobbet eller om du inte orkar stå och stryka dina kläder i flera timmar. Trots att det går snabbt behöver du inte oroa dig för att denna steamer ska skada vare sig dig själv eller dina kläder.

Trygg att använda för alla

Vid köp får du nämligen med en skyddande handske som skyddar dina händer och armar, samtidigt som steamern har ett munstycke i rostfritt stål som är otroligt bra för just denna typ av klädhantering. Även plagg som inte tål att strykas kan användas med denna. Ett stort plus är också att steamern i sig är mycket behaglig att hålla i.

Med andra ord kan du på bara ett par minuter få till jämna, släta och följsamma textilier utan risk för brännmärken, våta fläckar eller djupa veck som inte försvinner. Dessutom är detta en handhållen steamer som ger bra resultat när det kommer till att fräscha upp plaggen, reducera otrevliga lukter och ta bort smuts som sitter på ytan.

Portabel design med praktisk utformning

När du fyllt vattentanken på 90ml inför användning räcker den för steaming i 7-9 minuter – på den tiden hinner du steama åtminstone ett par plagg eller tyger. Trots att den inte rymmer överdrivet mycket vatten funkar det alltså rätt bra ändå. Resultaten blir mjuka, släta och behagliga.

Dess portabla, lätthanterliga design och praktiska skyddspåse möjliggör smidig transport och förvaring. Finns det något vi skulle klaga på hos den här steamern så är det att den kan bli väldigt varm, samt att själva materialet och designen känns något plastig. Fyller du inte heller upp tanken eller använder den lite för länge kan effekten avta efter en stund. Annars är vi nöjda!

Det vi liker:
 • Mycket snygg och stilren design som passar in i alla hem
 • Kraftig effekt på 1500 W som möjliggör effektiv steaming
 • Snabb uppvärmning på 25 sekunder
 • Kan användas direkt mot textilierna för extra släta och följsamma resultat
 • Portabel design med tillhörande skyddspåse för enkel hantering
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyr, inte riktigt värd sitt pris
 • Blir väldigt varm samtidigt som effekten kan avta efter en stund
 • Känns något plastig

Tefal Pro Style Care IT8460 – bästa stående steamer

Är du på jakt efter en stående steamer som kan användas på alla olika textilier och material? Kolla då in denna steamer från Tefal. Deras Pro Style Care IT8460 är nämligen specifikt utformad för att vara så lätthanterlig och effektiv som möjligt. Den är mångsidig och ser till att du oavsett användning kan få bort även de djupaste av veck!

Därför måste du välja Tefal Pro Style Care IT8460

Det finns enligt oss, och även väldigt många andra, ett flertal anledningar till att vi valde just denna modell som steamer bäst i test av stående steamers. Framförallt blev denna variant snabbt en av våra favoriter då vi insåg att den är specifikt utformad för att vara så effektiv som möjligt.

Stående ställning

Tack vare att den är designad för att stå stadigt och tryggt på sin plats kan vi lova dig att det är otroligt enkelt att steama alla olika plagg och textilier uppifrån och ner. Du fäster det du vill steama på ställningen, och sen är det bara att steama på i full fart – på bara ett par minuter försvinner skrynklor och veck, samt otrevlig lukt och ytlig smuts.

Däremot är det inte bara denna stående egenskap som underlättar användning och gör att det går extra snabbt. Utan här är även steamerns snabba uppvärmning och kraftfulla ångflöde på 35g/ min avgörande. Du behöver inte vänta alls länge för att kunna starta igång din maskin och förvandla dina plagg från skrynkliga vrak till plagg som känns som nya.

Dubbelverkande metod för ökad effektivitet och precision

Maskinens Steam & Press- teknik, som innebär dubbelverkande effekt, gör att även de mest tuffa och ingrodda vecken försvinner. Kombinationen av detta och steamerns extra stora huvud medför också att du kan komma åt även på de mest precisa områdena, så som i veck och hörn, utan att behöva kompensera med kraften. 

Tack vare steamerns generösa vattentank på 1300ml är det möjligt att ånga och steama i hela 40 minuter i sträck. Vill du fixa till hela garderoben, stryka alla gardiner eller släta till dukarna runt om i huset är det alltså inga problem – du kanske till och med hinner steama allt på en omgång! Det är enkelt, bekvämt och tryggt. 

5 inställningar

I och med att detta också är en steamer som kommer med 5 olika inställningar kan den utan problem användas på alla olika typer av material, även de mest känsliga. Dessa justerar du smidigt och enkelt direkt på handtaget.

Ångan arbetar sig effektivt men mjukt och skonsamt in i tygets fiber för långvariga resultat utan fläckar. Dessutom får du med 5 tillbehör som erbjuder än mer flexibel hantering oavsett behov, det även om du bara har möjlighet att jobba med en hand åt gången. Så snart du lär dig att hantera din steamer kan vi garantera dig att du kommer bli väldigt nöjd!

Det vi liker:
 • Mycket effektiv och lättanvänd steamer för alla olika material
 • Kan släta ut och jämna till även de djupaste av veck
 • Mycket generös vattentank som är enkel att fylla på
 • 5 olika tillbehör ingår vid köpet
 • Känns robust, stabil och proffsig oavsett användning
 • Ger mycket för pengarna
Det vi ikke liker:
 • Kan krävas lite övning innan du kommer igång på riktigt
 • Något stor och svår att förvara

Tefal Tweeny Nano DV9001 – bästa billiga steamer för resan

Som en hybrid av en steamer och strykjärn är Tefal Tweeny Nano DV9001 en 2-i-1 produkt som erbjuder dig att steama såväl som stryka dina kläder enligt behov och önskemål. Oavsett vilken funktion och temperatur du använder arbetar den hyfsat snabbt med att släta ut och fräscha upp textilierna. Den är dessutom mycket kompakt och smidig att ta med på resan.

Därför måste du välja Tefal Tweeny Nano DV9001

Det finns ingen tvekan om att detta är en av de billigaste steamers som finns på marknaden. För endast ett par hundralappar kan du få tillgång till en steamer som fungerar relativt bra, och som framförallt är otroligt smidig att förvara såväl som ta med sig på resan.

2-i-1 produkt med strykjärn och steamer

Trots ett billigt pris, och trots att just denna modell absolut inte är en av de mest effektiva när det kommer till att få bort skrynklor och veck, har den många fördelar att erbjuda. I och med att den är utformad som en 2-i-1 produkt med både steaming och strykning får du flera funktioner i samma maskin.

Inte nog med att detta innebär att du kan ta del av egenskaperna hos ett strykjärn men i formen av en handhållen, lätthanterlig och bekväm steamer. Utan detta innebär också att det är en maskin som kan användas oavsett om du är hemma, på jobbet eller ute och reser – du behöver bara packa upp den och kan sen använda den direkt på plats.

Justerbar design för flexibel användning

På 45 sekunder är den varm och redo att användas. Med en effekt på 26g/ min går det inte överdrivet snabbt, men du får ändå till ett fräscht och utslätat resultat på alla plagg. Med de 3 inställningarna kan du justera effekt efter material för minskad risk för brännmärken och fläckar.

Placera den på ditt strykjärn eller använd den som en vanlig steamer – du avgör själv vad som passar bäst för ditt önskade resultat och för den textil du ska fixa till. En stor fördel är att produktens design möjliggör för dig att komma åt i alla svåra veck och hörn utan problem, för fina och släta resultat. Den är liten och smidig men jobbar samtidigt mycket bra.

Det du dock bör tänka på är att det kan ta lite längre tid då du ska släta till och fräscha upp större ytor eller riktigt djupa veck. I och med att maskinen endast har en vattenbehållare på 50ml kan den inte heller användas så länge innan du måste fylla på igen. Å andra sidan görs påfyllningen snabbt och smidigt.

Ger rätt mycket för dess billiga pris

Överlag skulle vi säga att detta är en smidig och praktisk steamer som kan komma till nytta främst då du är på resa eller vill ha en nätt steamer som inte tar plats. Den funkar bra, men 2-i-1 funktionen gör att den jobbar något långsammare. Det krävs med andra ord lite mer jobb än vanligt. För dess pris är vi dock mycket nöjda. Du får även med olika tillbehör vid köp.  

Det vi liker:
 • Smidig och lätthanterlig 2-i-1 produkt i snygg design
 • Mycket billig
 • Passar perfekt för dig som ofta reser eller som inte har så mycket plats
 • Snabb uppvärmning och justerbar effekt i 3 lägen
 • Jobbar snabbt på mindre skrynklor
Det vi ikke liker:
 • 2-i-1 funktionen gör att maskinen jobbar lite långsammare
 • Krävs en del jobb och tid för tydliga resultat
 • Väldigt liten vattentank och inte överdrivet mycket kraft

Sammanfattning av steamer bäst i test

GUIDE: hitta den bästa ångaren för dig

Med tanke på att steamers är något som växer sig allt större på marknaden, även i Sverige, finns det idag rätt många olika modeller att tillgå för den som är intresserad. Just av den anledningen kan det vara svårt att hitta bästa steamer utan att veta vad man ska leta efter.

För att underlätta för dig har vi satt ihop en köpguide om vad du bör tänka på inför ditt köp av handhållen steamer!

Prestanda

Vilken prestanda din steamer bör ha beror lite på vad du vill ha möjligheten att använda din maskin till, hur ofta du vill använda den och till hur många olika textilier den ska funka med. Med prestanda menar vi då hur kraftig själva ångfunktionen är, något som i sin tur är avgörande för hur effektivt steamern jobbar.

I prestandan ingår dock ett par aspekter som även de är avgörande för maskinens effektivitet och användning:

Vattentanken

Hur stor maskinens vattentank är kommer att vara avgörande för hur länge du kan använda din steamer, samt hur länge den orkar arbeta effektivt. Ju mindre vattentank desto kortare tid kan du använda den innan du behöver fylla på. Samtidigt innebär mindre vattentankar att maskinen också är mindre.

Temperatur

Steamerns temperatur är avgörande för vilken effekt den kan ge på dina plagg och textilier. Ju högre effekt desto varmare blir temperaturen på ångan, och desto längre tid kan det ta att värma upp maskinen. Detta kan med andra ord vara bra att se över. Tänk dock på att detta inte alltid mäts i den watt-effekt som maskinen har.

Ångflöde

En annan aspekt som är avgörande för prestandan är maskinens ångflöde. Ju högre ångflöde din steamer har desto mer effektivt jobbar den. Här är det dock viktigt att du ser över hur länge din steamer kan hålla ett konstant ångflöde, samt hur länge den kan användas utan att behöva fyllas på med vatten.

Användarvänlighet

Utöver prestandan på din maskin är det även viktigt att ta en titt på dess användarvänlighet. Detta framförallt om du ska använda din steamer mycket – då ska det kännas bekvämt och smidigt att använda den.

Det som är mest avgörande här är vilken typ av steamer du investerar i, det vill säga stående eller handhållen. Stående steamers är ofta större och kraftigare, erbjuder längre användning och så kan dess effekt vara bättre.

Samtidigt tar stående steamers mer plats, väger mer, är inte möjligt att använda utan sin ställning (som de sitter fast i) och så är de inte lika flexibla. Vill du ha möjligheten att snabbt och smidigt sätta igång din steamer kan en handhållen variant alltså passa bättre. Det också om du inte behöver steama så många plagg.

Ånginställningar

Något som kan vara bra att se över är om du bör köpa en steamer med flera olika ånginställningar eller om du bara är i behov av en och samma läge. Vill du ha möjligheten att steama eller stryka flera olika textilier och material, framförallt känsliga sådana, bör du välja en variant där du kan justera ångan.

Tillbehör

Sist men inte minst kan det vara bra att ha lite koll på vilka olika tillbehör som just din steamer bör ha. Somliga modeller kommer exempelvis bara med en tillhörande skyddspåse/ handske, medan andra kommer med olika munstycken, ställningar osv.

Fundera över vad just du vill kunna använda din steamer till, samt hur du vill att användningen ska se ut, för att få en bild av vad din steamer bör ha för att ge resultatet du önskar.

FAQ

Vilken steamer är bäst i test?

Idag finns det mängder av kvalitativa, prisvärda och multifunktionella steamers som låter dig steama och stryka plagg och textilier på ett skonsamt sätt. Frågar du oss om vilken som är steamer bäst i test skulle vi dock utan tvekan säga att Philips Steam&Go GC363 tar hem prispallen.

Varför ska jag investera i en steamer?

Med en steamer kan du snabbt, smidigt och enkelt steama dina plagg och textilier utan risk för att de bränns, blir fläckiga eller skrynklar sig på de ställen du precis slätat ut - till skillnad från vanliga strykjärn är en steamer väldigt mycket mer skonsam mot alla material. Samtidigt är det en maskin som kan användas för att fräscha upp plaggen och textilierna genom att rengöra det och ta bort dålig lukt.

Handhållen steamer eller stående steamer?

En handhållen steamer kan passa bättre för dig som vill ha en lite mer lätthanterlig, smidig och flexibel variant, som då även kan tas med på resor eller förvaras smidigt. Stående steamers är istället fördelaktiga för dig som vill stryka många plagg eller textilier, där du vill att det ska gå snabbt att få till skrynkelfria resultat utan att behöva fylla på vattentanken hela tiden.

Kan en steamer rengöra mina kläder?

Som vi nämnt i texten kan en steamer inte bara användas för att släta ut och jämna till kläder och textilier, utan den kan även användas för att fräscha upp de olika tygerna så att du kan minska ditt tvättande. Detta i och med att ångan är så pass varm så att den även dödar bakterier och tar bort smuts - trots att du inte tvättar dina kläder kan de alltså både kännas och se renare ut med hjälp av en steamer.