Bästa Svinborsten 2022 – red ut håret på ett skonsamt och miljövänligt sätt!

1
Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair

En riktigt bra hårborste med en blandning av svinhår och nylon. Den är otroligt mjuk och skonsam mot håret men reder lätt ut trassligt hår och lämnar dig med mjukt, glansigt hår. Därför måste du välja Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair Denna hårborste från Björn Axen är av hög kvalitet som märks. Den är skön att hålla i, med oval form, och ger en bekväm hårborstning med de mjuka stråna. En blandning…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair 275 kr. Magasin
EVO Bradford Pin Bristle Brush 396 kr. Feelunique
Kent Brushes Extra Stor Rundborste Svinborste##
ORIBE Medium Round Brush 1.865 kr. NK
Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst 149 kr. Lyko
Acca Kappa Mini Oval Brush Kotibe´Wood 100% Boar Bristles##

Låt inte det kanske inte så lyxiga namnet skrämma dig – en svinborste är ett fantastiskt redskap för ditt hår, som ger en skonsammare och bättre borstning. En svinborste stimulerar hårbotten och fördelar dess naturliga oljor i ditt hår, vilket gör håret återfuktat, glansigt och mindre frissigt. Inte illa för en hårborste!

Svinborstar består av antingen 100% svinborst eller en blandning av svinborst och nylon av olika längd, och ger en skön och skonsamt borstning av håret. Du reder lätt ut trassel utan att slita på håret, och det blir härligt att borsta håret varje dag då den är otroligt skön för hårbotten, som får en härlig massage. Detta kan även främja din hårväxt, då hårbotten stimuleras.

En svinborste är också ett miljövänligt val då det är gjort av naturmaterial, även ofta skaftet. De kan också göra att du kan gå längre mellan hårtvättar eftersom de minskar uppbyggnaden av olja i hårbotten som kan göra att håret ser fett ut.

Svinborstar är helt enkelt fantastiska för håret, och vi har samlat några av de bästa som kommer ge dig både ökad glans och mindre slitet hår!

Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair – Bästa Svinborsten

En riktigt bra hårborste med en blandning av svinhår och nylon. Den är otroligt mjuk och skonsam mot håret men reder lätt ut trassligt hår och lämnar dig med mjukt, glansigt hår.

Därför måste du välja Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair

Denna hårborste från Björn Axen är av hög kvalitet som märks. Den är skön att hålla i, med oval form, och ger en bekväm hårborstning med de mjuka stråna. En blandning av svinhår och nylon har satts på en flexibel kudde för att ge den mjukaste borstningen som är skonsam även mot typiskt tunt, skandinaviskt hår. Den reden enkelt och mjukt ut alla knutar och lämnar dig med glansigt hår med mindre friss. Själva borsthandtaget är också gjort av naturmaterial, certifierat europeiskt bokträ, och är väldigt bekväm att hålla i. Borsten är gjord för fintrådigt hår som blir glänsande vackert. Använd i torrt eller handdukstorkat hår. Det blir härligt och skönt att borsta håret med denna mjuka borste! Finns även i andra storlekar för andra hårtyper – den här borsten är den bästa för dig med tunt, fint hår.

Det vi liker:
 • Gjord speciellt för fint hår
 • Reder ut och ger glansigt, vackert hår
 • Gjord av certifierat europeiskt bokträ

EVO Bradford Pin Bristle Brush – Lätt borste gjord på återvunna material

En lätt, bra svinborste som är gjord med äkta svinborst och ett skaft helt gjort av återvunna material med stort fokus på miljön. Fungerar bra för att göra uppsättningar!

Därför måste du välja EVO Bradford Pin Bristle Brush

Borsten har äkta naturlig svinborst som hjälper till att fördela naturliga oljor i håret vid borstning. Den stimulerar hårbotten för hälsosammare hår som blir synligt välmående. Detta minskar frissighet och risken för skador, och ger glansigt hår som resultat. Borsten är värmeresistent och har en mjuk gummikudde för skonsam styling. Handtaget är gjort på trä av kontrollerade skogar och allt plastmaterial kommer från återvunnet plast.

En bra hårborste som är lättviktig och stark och gör att du enkelt kan reda ut håret eller få till snygga uppsättningar. En av de bästa borstarna för dig med långt, vågigt eller lockigt hår då den reder ut utan problem!

Det vi liker:
 • Extra bra för långt hår men fungerar på alla längder
 • Underlättar uppsättningar
 • Fördelar oljor i håret för extra glans och mindre friss

Kent Brushes Extra Stor Rundborste Svinborste – Bästa rundade svinborsten för enkel styling

En rundad borste med svinhår som enkelt får grepp om håret vid styling utan att skada det. Du får till fin volym utan att dra och slita i håret, som blir glansigt och mindre flygigt med hjälp av den här borsten!

Därför ska du välja Kent Brushes Extra Stor Rundborste Svinborste

Rundade hårborstar är det perfekta valet när du ska föna håret och styla det och få till härlig volym. Problemet kan vara att de lätt fastnar och sliter i håret, därför är denna svinborste från engelska Kent Brushes ett utmärkt alternativ. Den får bra tag om håret utan att fastna och slita även i vått hår, och ger dig stora möjligheter för styling och för att borsta ut håret. Den här svinborsten fungerar bäst för dig med medellång till långt hår då den har en extra stor borste, som snabbt kommer igenom håret som blir glansigt och vackert. Borsten minskar statiskt elektricitet, vilket gör att håret blir mindre flygigt och statiskt efter användning, och din frisyr håller bättre. Äkta svinborst minskar även risken för kluvna toppar, så detta är ett bra val för dig med långt hår som vill ta väl hand om det. Handtaget till borsten är bekvämt och ergonomiskt och gjort av trä. Håret blir lent och mjukt efter föning med denna prisvärda borste.

Det vi liker:
 • Underlättar värmestyling
 • Minskar statiskt och flygigt hår
 • Bäst för medellångt till långt hår

ORIBE Medium Round Brush – Bästa lyxborsten

Oribes svinborste är definitivt en premiumprodukt, men om du kan svälja priset får du en fantastisk hårborste av väldigt hög kvalite, som slätar ut håret och ger glans och vackert hår.

Därför ska du välja ORIBE Medium Round Brush

Oribe har något av en kultstatus inom hårvård ändå sen de kom ut med sitt exklusiva texturizing spray som blivit oerhört populärt. Deras Medium Round Brush är gjord av de bästa materialen, från det europeiska bokträ skaftet är gjort av till de speciellt designade borsthåren. Hårborsten består, till skillnad från de flesta svinborstar som har en kombination av svinhår och nylon, till 100% av äkta svinhår av hög kvalite. Stråna är av olika storlekar vilket ger ett bra grepp om håret, men mjukt rundade så att de aldrig irriterar eller är obekväma på hårbotten. Istället stimulerar de hårbotten och ger också slätt och blankt hår.

Oribes borstar tillverkas inte i stora fabriker, utan lokalt i Italien av ett familjeägt företag, och varje borste behandlas för hand för att försäkra bästa kvalite. En av de bästa svinborstar som finns att hitta och även om denna rundborste är dyrare än de flesta kommer den att hålla för livet!

Det vi liker:
 • 100% äkta svinborst
 • Ger fantastisk styling
 • Borsthåren är av olika längd för att ge ultimat grepp

Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst – Svinborste för kort hår och skägg

Skonsam både som borste på väldigt kort hår och skägg. Kan också användas ihop med oljor för att mjukgöra skägget.

Därför ska du välja Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst

Om du har väldigt kort hår och/eller vill ha ett bra redskap till att sköta om ditt skägg, är detta den bäst borsten för dig. Hårborsten håller samma höga kvalitet till ett lågt pris som Kents rundade svinborste, men är liten och nätt med korta strån som kommer perfekt åt att skonsamt och mjukt dra igenom kort hår eller skägg. Du slipper bli irriterad eller att det gör ont på ansikte och hårbotten och håret blir slätt och mjukt. Det är en hållbar borste som är lätt att rengöra, och för lite extra vård till ditt skägg kan den användas ihop med oljor som ger fukt och näring.

Det vi liker:
 • Liten och lätt att använda på kort hår
 • Ger mjukt skägg
 • Hållbar och skonsam

Acca Kappa Mini Oval Brush Kotibe´Wood 100% Boar Bristles – Bästa borsten i ministorlek

En snygg, mjukgörande borste som är lätt att använda på alla hårtyper och får plats i väskan utan problem. Den mjuka dynan ger extra skonsam och mjuk hårborstning.

Därför ska du välja Acca Kappa Mini Oval Kotibe Wood Brush

En hårborste i bra storlek som är enkelt att förvara hemma eller ha med i väskan eller på resan. Perfekt om du vill komplettera din hårvård med en svinborste. Den består av mjuka nylonpiggar blandat med 100% piggsvinshår som stimulerar och masserar hårbotten. Borsten gör att håret blir mjukt och glansigt och välmående och är både skonsam mot håret och hårbotten. Den mjuk dynan är utformad för att fördela trycket jämnt så att du får en så mjuk och bra hårborstning som möjligt, och borsten kommer ner på djupet. Hårborsten har ett handtag gjort av mahogn kotibe trä och är ergonomiskt för bästa grepp.

Det vi liker:
 • Resevänlig storlek
 • Bäst på medium-långt hår
 • Speciellt utformad dyna ger lagom tryck för skonsam borstning

Välj den bästa svinborsten för dig

En borste med piggsvinshår – är det något man vill ha? Ja faktiskt, dessa borstar har många fördelar för både ditt hår, hårbotten och miljön. Vem vill inte ha lite extra glans i håret och samtidigt värna om naturen? De är dessutom väldigt sköna att använda, och kan ge dig mer volym och mindre trassel i håret. En svinborste är ett perfekt val för att reda ut håret med hjälp av naturligt material. Handtaget är ofta gjort av trä vilket också är både skönt och miljövänligt. Så hur vet du vilken du ska välja för just ditt hår? Här är några saker att tänka på:

Tjocklek

Det finns svinborstar speciellt framtagna för tunt hår, och andra för tjockt hår. De som är gjorda för tunt hår reder skonsamt och mjukt ut håret utan att slita på det, men kanske har svårt att komma igenom en tjockare hårman som kan behöva en lite grövre borste. Så välj en som passar din hårtyp!

Hårlängd

På samma sätt som det finns svinborstar för olika hårtyper finns det olika borstar som passar för olika längder. En del passar bäst för dig med mellanlångt till långt hår, sen finns det även svinborstar gjorda för väldigt kort hår som även kan fungerar som skäggborste.

Lockigt eller rakt hår

En rundborste, alltså en rundad hårborste med svinborst, är ett bra val för dig med lockigt hår, som enkelt kan föna eller styla dina lockar på ett mjukt sätt. De kommer ofta i olika storlekar. Här kan du bara välja den bästa borsten för din hårtyp – ju tjockare och längre hår desto större storlek hårborste ska du välja för att lättast kunna reda ut håret på bästa sätt.

Rakt hår kan ha mer fördel av en platt borste, en så kallad paddle brush eller paddelborste som kan reda ut och gör håret slätt och glansigt. En paddelborste har ofta en ganska stor, platt yta så att den lätt kan reda och släta ut håret som får fin glans.

Vad är en svinborste?

En svinborste är en hårborste, som precis som andra hårborstar kan användas dagligen. Skillnaden är att stråna helt eller delvis består av naturlig svinborst, som har många fördelar som vi listat ovan. Dagens svinborstar har ofta en blandning av svinborst och nylonstrån, vilket gör dem extra bra för att reda ut trassligt hår samtidigt som de ändå är väldigt skonsamma och mjuka. För dig med tjockt, naturligt eller lockigt hår är de fantastiska då de framhäver hårets naturliga textur. Även de med tunt, flygigt hår kan ha nytta av en svinborste då de både vårdar och skonsamt reder ut håret och motverkar statisk elektricitet.

Handtag

Handtaget på en svinborste är oftast gjort av trä, många handtag är dessutom gjorda av trä utvunnet på ett miljövänligt sätt, vilket gör dem till ett perfekt val för den miljömedvetne. Andra alternativ är återvunnen plast handtag på hårborsten, även det ett naturvänligt val.

Vad är fördelarna med en svinborste?

 • Glansigt hår – en svinborste masserar mjukt hårbotten och fördelar de naturliga oljor som finns där över hela håret, vilket gynnar håret som blir glansigt och välmående
 • Mindre slit – de mjuka stråna på svinborstar får bra grepp om ditt hår, utan att dra och slita i det
 • Reder ut trassel – en svinborste reder lätt ut trassligt hår på ett väldigt skonsamt sätt
 • Lättare styling – det bra grepp stråna får underlättar även när du ska styla håret. Oavsett om du väljer en rundad borste som ger fantastisk volym när du fönar, eller en vanlig platt eller oval, får du enkelt till snygga frisyrer med hjälp av din svinborste
 • Motverkar frissigt hår – genom att sprida ut hårets naturliga oljor över hela håret, återfuktas det naturligt vilket minskar risken för frissigt, torrt hår
 • Mer volym – du får ett bra lyft i rötterna med en svinborste
 • Tar fram det bästa ur alla hårtyper – oavsett om du har rakt, lockigt eller vågigt hår tar svinborsten fram det bästa ur ditt hårs textur, samtidigt som den återfuktar och gör håret glansigare
 • Mindre statiskt hår – av samma anledning blir håret även mindre statiskt och flygigt
 • Motverkar fet hårbotten – genom att fördela oljorna från hårbotten minskar risken att oljan byggs upp i hårbotten och gör den fet och smutsig, så du kan gå längre mellan hårtvättar
 • Miljövänligt – att använda naturmaterial är alltid en fördel för miljön, och på svinborstar är det inte bara själva stråna som är naturmaterial utan skaftet är oftast gjort på trä, vilket är att föredra över plast
 • Skönt i hårbotten – en svinborste masserar och stimulerar hårbotten, vilket inte bara är bra för ditt hår men också otroligt skönt!

FAQ

Vilken svinborste är bäst i test?

Vår favorit är Björn Axén Gentle Detangling Brush For Fine Hair - den reder fantastiskt lätt ut trassligt hår, är skön att använda, och lämnar dig med mjukt, glansigt och vackert hår. Läs dock igenom vår lista för att hitta rätt köp för dig - det finns hårborste för tjockt hår, kort hår, paddelborste, borste i resestorlek etc.

Kan man använda en svinborste i vått hår?

Undvik att använda din svinborste i väldigt vått hår då det kan vara slitsamt för håret. Om du vill använda din svinborste till att föna håret, se till att det är ordentligt handdukstorkat först.

Är svinborstar bra för lockigt hår?

En svinborste är fantastiskt för lockigt och vågigt hår, då de framhäver hårets naturliga struktur och motverkar frissighet.

Är svinborstar dyra?

På grund av att de använder enbart eller till stor del naturmaterial av hög kvalite, kan svinborstar kosta lite mer än vanliga hårborstar. Med tanke på alla fördelar för ditt hår och miljön kan det dock vara värt några kronor extra!