Bästa tandkrämen 2022 – så håller du tänderna rena och fräscha

1
Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm

Oral B Pro Expert All Around Protection Tandkräm är en riktig klassiker. Använder du denna kan du känna dig säker på att tänderna får bästa möjliga förutsättningar för att hålla sig fräscha, rena och friska. Den är till och med kliniskt bevisad när det kommer till bra skydd. Bästa tandkrämen för alla munnar! Därför måste du välja Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm Frågar du oss finns det ingen tvekan om att just den här…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm 21,50 kr. DOZ Apotek
Weleda Salt Toothpaste 48,50 kr. Med24
Pepsodent Super Fluor 24 kr. Apotea
Colgate Max White Expert Tandkräm 53,57 kr. Dutch-headshop
Sensodyne Rapid Relief tandkräm 34 kr. Amazon.se
Urtekram Children Tuttifrutti Tandkräm##
Zendium Extra Fresh Tandkräm 24 kr. Apohem

Genom att investera i en bra tandkräm kan du känna dig säker på att dina tänder hålls rena, fräscha och fina varje dag. Med andra ord är en tandkräm, följt av en tandborste och möjligtvis även fluorskölj, något som alla borde ha hemma. 

Utan en tandkräm kommer dina tänder varken få det skydd eller den rengöring de är i behov av för att kunna stå emot alla yttre påfrestningar du utsätter dem för, inte minst när vi äter och dricker. Samtidigt är det inte bara viktigt att du använder tandkräm, utan du bör också välja en tandkräm som hjälper dig med dina tandproblem. 

Idag finns det tandkrämer för allt – tandkrämer mot plack och karies, tandkrämer för fräsch andedräkt, tandkrämer för vita tänder, tandkrämer som skyddar och tandkrämer mot ilningar. Ta hjälp av vår köpguide där vi listar de 7 bästa tandkrämerna för att hitta din favorit!

Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm – bäst i test tandkräm

Oral B Pro Expert All Around Protection Tandkräm är en riktig klassiker. Använder du denna kan du känna dig säker på att tänderna får bästa möjliga förutsättningar för att hålla sig fräscha, rena och friska. Den är till och med kliniskt bevisad när det kommer till bra skydd. Bästa tandkrämen för alla munnar!

Därför måste du välja Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm

Frågar du oss finns det ingen tvekan om att just den här tandkrämen från Oral B är en riktig bäst i test vinnare, och det av flera olika anledningar!

Till att börja med är Pro Expert All Around Protection Tandkräm från Oral B en tandkräm med fluor. Och inte bara flour, utan den innehåller ett patenterat Polyflourite system beståendes av tennfluorid och Active Clean-kristaller.

Hur komplext det än må låta så innebär det kort och gott att tandkrämen hjälper till att behandla och motverka tandproblem. Oavsett om du vill bekämpa plack, hål eller karies, förhindra tandsten, motverka känsliga tänder eller skydd tandköttet finns det mycket som talar för att den här tandkrämen gör jobbet.

Kliniskt bevisad för bästa möjliga skydd

Du kan också känna dig extra säker då tandkrämen har varit med i kliniska tester där det bevisats att den ger bästa möjliga skydd i upp till 24h. Utvecklad tillsammans med tandläkare ger den dig allt du behöver. 

När du sen ska gå till tandläkaren kommer dina tänder se strålande rena ut, även där man kanske inte alltid kommer åt. En annan stor fördel med tandkrämen och dess formula är att den lindrar smärta som kan uppstå på grund av diverse tandproblem. 

Den bidrar även till att du får vitare tänder då den tar bort missfärgningar och fläckar. Du kommer även lukta riktigt fräscht i munnen. Vi ger ett extra plus för att den även kan användas av barn över 12 år!

Det vi liker:
 • Innehåller ett patenterat Polyflourite system som behandlar och motverkar tandproblem
 • Tandkräm som en kliniska bevis ger bästa möjliga skydd
 • Lindrar smärta från känsliga tänder

Weleda Salt Toothpaste – bästa ekologiska tandkrämen

För dig som gillar naturliga produkter kan den här tandkrämen från Weleda bli en ny favorit. Deras Salt Toothpaste är nämligen baserat på en unik, fluorfri formula som bara innehåller naturligt utvunna ingredienser. Tack vare innehållet av bland annat havssalt, myrra och kastanj hålls munnen ren och fräsch med ett starkt tandkött.

Därför måste du välja Weleda Salt Toothpaste

Här har vi en riktigt bra, naturlig, fluorfri tandkräm från Weleda. Tandkrämen innehåller, precis som namnet ”Salt Toothpaste” utlovar, en rätt stor mängd havssalt, det bland ett antal andra ingredienser. Och vad är då så bra med det? Jo, havssalt har nämligen en fuktande effekt som i sin tur stimulerar munnens salivering.

Saliveringen är otroligt viktig för att munnen på egen hand ska kunna hålla sig ren och fräsch. Genom att få fart på saliveringen främjar man rengöringskraften samtidigt som det bidrar till en större effekt av de andra ingredienserna. I och med att havssaltet har en milt slipande effekt motverkas också tandsten, plack och andra orenheter.

Stärker tandköttet och håller munnen fräsch

Utöver havssalt innehåller denna fluorfria tandkräm myrra, kastanj och ratanhia. Dessa är en perfekt kombination för att stärka tandköttet så att det håller sig rent och friskt. Sist men inte minst hittar du pepparmyntsolja. 

Detta är den ingrediens som bidrar till att tandkrämen känns fräsch och uppfriskande, samtidigt som det skyddar mot karies för en ren mun. Du får med andra ord en riktigt bra tandkräm gjort på naturliga ingredienser som tillsammans främjar god munhälsa. 

Du slipper allt som heter flour, sötningsmedel, konserveringsmedel, smakämnen, färgämnen och tensider. Det enda negativa är att tandkrämen är rätt dyr. Dock får du hög kvalité för pengarna!

Det vi liker:
 • Tandkräm utan fluor med 100% naturliga ingredienser
 • Baserat på ingredienser som havssalt, myrra, ratanhia och kastanj
 • Håller munnen ren och fräsch med ett starkt tandkött

Pepsodent Super Fluor – bästa tandkräm med fluor

Om du är ett fan av just tandkräm som innehåller fluor kan vi verkligen rekommendera den här varianten från Pepsodent. Denna tandkräm är inte bara bra då den skyddar tänderna mot syraangrepp och motverkar karies. Utan den är även bra då den är billig, kan användas av hela familjen och ger en frisk känsla.

Därför måste du välja Pepsodent Super Fluor

Pepsodent Super Fluor är en billig och bra fluortandkräm som rekommenderas av Sveriges Tandläkarförbund. Det då den är specifikt utformad med den rekommenderade mängden fluor som vid användning bidrar med flertalet fördelar för dina tänder, ditt tandkött och din munhälsa överlag.

Tack vare dess innehåll av just fluor kan du känna dig trygg mot att tandkrämen motverkar och reducerar syraangrepp mot tändernas emalj. Detta uppstår exempelvis när du äter något surt, vilket leder till att tändernas emalj löses upp. Genom att skydda tänderna och deras emalj motverkas risken för karies, plack, missfärgningar, hål och ilningar. 

Med tanke på att tandkrämen har en rätt mild men ändå effektiv effekt av fluor kan den användas av hela familjen som vill upprätthålla en god munhälsa med skyddade, friska tänder. Dessutom har en en mild men frisk smak av mint som passar alla. Kort sagt en mycket bra och billig tandkräm som alla bör, och kan, ha hemma.

Det vi liker:
 • Billig fluortandkräm
 • Minskar syraangrepp mot tänderna emalj och motverkar karies
 • Mild men frisk mintsmak som passar hela familjen

Colgate Max White Expert Tandkräm – bästa whitening toothpaste för vita tänder

Här har vi den bästa tandkrämen för vita tänder! Colgate Expert White är en whitening toothpaste som innehåller flour, avancerade slipmedel och väteperoxid som bidrar till att tänderna hålls skyddade och blir vitare tänder. Den funkar faktiskt!

Därför måste du välja Colgate Max White Expert Tandkräm

Vill du få vitare, renare och friskare tänder? Då kan det vara dags att investera i en så kallad whitening toothpaste, som den här från Colgate. Att vi rekommenderar just Colgates Max White Expert beror helt enkelt på att den är testvinnande och bästsäljande – den ger resultat och funkar för de flesta!

Detta är då alltså en tandkräm som är specifikt utformad för att ge dig vitare tänder. Här är dess innehåll av avancerade slipmedel och väteperoxid avgörande. Dessa ingredienser bearbetar och behandlar tänderna på djupet när du borstar dem, vilket i sin tur gör att missfärgningar och fläckar som orsakats av mat och dryck reduceras och motverkas.

Samtidigt innehåller tandkrämen flour för att ge ett bra skydd när tänderna emalj slipats ner. I och med att detta gör tänderna något skörare är detta skydd otroligt viktigt för att de ska hålla sig vita, rena och starka. På så sätt motverkas också angreppen utifrån vilket även det reducerar missfärgningar.

Du kommer se resultat efter att du använt tandkrämen under en period, för den funkar faktiskt riktigt bra! Ett extra plus för att den har en uppfriskande och fräsch mintsmak. Helt klart den bästa whitening toothpaste för vitare tänder. Använd två gånger om dagen för bästa resultat.

Det vi liker:
 • Whitening toothpaste för vitare tänder
 • Motverkar och reducerar missfärgningar på tänderna
 • Innehåller fluor för en skyddande effekt

Sensodyne Rapid Relief tandkräm – bästa tandkrämen mot ilningar i tänderna

Lider du av ilningar i tänderna? Då kan denna tandkräm från Sensodyne göra susen! Denna tandkräm är nämligen specifikt utformad för att lindra just ilningar. Det finns kliniska bevis om att den motverkar problemen och dämpar obehaget efter bara 60 sekunder. Kombinationen av snabb lindring och långvarigt skydd är en vinnare!

Därför måste du välja Sensodyne Rapid Relief tandkräm

Enligt oss är detta en av de absolut bästa tandkrämerna på marknaden – den gör verkligen skillnad! Oavsett om du lider av ilningar eller obehag på grund av känsliga tänder kommer den här göra susen, och det snabbt. 

Tandkrämen är inte bara specifikt utformad för att lindra ilningar, utan det är även kliniskt bevisat att den gör det vid användning två gånger om dagen.  

Efter bara 60 sekunders användning kommer du att uppleva stor skillnad när det kommer till reducerade ilningar och minskat obehag. Det tack vare att tandkrämen innehåller en unik sammansättning som ser till att skapa en skyddande barriär över tänderna och de områden som är extra känsliga. 

Vid kontinuerlig användning hjälper tandkrämen dig att bygga upp ett långvarigt skydd så att tänderna själva kan stå emot angrepp utifrån. På så sätt dämpas såväl som motverkas ilningar ännu mer. Dessutom innehåller denna tandkräm fluor som ger ett skydd mot och förebygger karies.

Sist men inte minst känns tandkrämen fräsch och trivsam att använda då den har en frisk mintsmak. Du får en fräsch andedräkt och ett finare, mer hälsosamt leende. Vi är riktigt imponerade. Helt klart rätt tandkräm för dig som vill få bukt på ilningar.

Det vi liker:
 • Tandkräm specifikt utformad för att lindra ilningar i tänderna
 • Verkar smärtlindrande på endast 60 sekunder
 • Bygger upp en långvarigt skydd mot karies med flour

Urtekram Children Tuttifrutti Tandkräm – bästa fluorfria tandkrämen för barn

Vill du köpa en tandkräm som kan underlätta tandborstningen hos barnen? Urtekram Children Tuttifrutti tandkräm kan då vara räddaren i nöden för dig! Inte nog med att denna smakar gott, utan den hjälper också till att effektivt rengöra tänderna med naturliga ingredienser.

Därför måste du välja Urtekram Children Tuttifrutti Tandkräm

Här har vi ett riktigt bra alternativ till barntandkräm från Urtekram. Tack vare dess goda, uppfriskande och fruktiga smak av tutti frutti kan du känna dig säker på att barnens tandborstning kommer bli betydligt enklare. Oavsett om du har mindre eller större barn kan denna göra skillnad!

Utöver att tandkrämen smakar bra så är den också bra. Det då den innehåller naturliga ingredienser från naturen. Med andra ord rengör tandborsten på ett naturligt och skonsamt men samtidigt väldigt effektivt sätt så att barnets tänder blir ordentligt rena och fina.

De naturliga ingredienser som tandkrämen består av är bland annat krita från havsbottnen och aloe vera. Det är kritan som skapar tandkrämens ljusgrå färg, som då är helt naturlig. Aloe vera är fördelaktigt då det hjälper till att skydda tandköttet samt ge en något lugnande och återhämtande effekt.

Vi gillar också att den här tandkrämen är helt vegansk, samt att den är fri från fluor. Då kan du  själv välja om du vill komplettera med fluorskölj, något som rekommenderas av tandläkare.

Det vi liker:
 • Barntandkräm med god smak av tuttifrutti
 • Baserad på naturliga ingredienser som krita och aloe vera
 • Vegansk formula utan flour

Zendium Extra Fresh Tandkräm – bästa tandkrämen för fräsch andedräkt

Sist men inte minst har vi den här tandkrämen från Zendium. Detta är en vanlig tandkräm som med dess naturliga enzymer och proteiner ger en boost till de goda bakterierna som finns i munnen. På så sätt bidrar den till en naturliga fräschare och friskare andedräkt.

Därför måste du välja Zendium Extra Fresh Tandkräm

Är du på jakt efter en vanlig, bra tandkräm som rengör tänderna och bidrar till en fräschare andedräkt? Då bör du kolla in denna tandkräm från Zendium. Deras Extra Fresh Tandkräm är ett perfekt alternativ för många då den både är billig, bra och välgörande.

Tack vare dess innehåll av naturliga enzymer och proteiner bidrar den till att boosta munnens goda bakterier, det vill säga dem som tar hand om dina tänder och upprätthåller en god munhälsa. Dessa verkar tillsammans för att förbättra mikrofloran, vilket i sin tur gör att du får en naturliga fräschare andedräkt i upp till 12h. 

Om du upplever att dålig andedräkt är ett förekommande problem hos dig kan den här alltså göra susen. Hela din mun kommer både bli och kännas renare och friskare, vilket då även påverkas hur den upplevs utåt. Dess goda smak av eukalyptus piggar upp dig inför dagen. Riktigt bra och prisvärd tandkräm.

Det vi liker:
 • Innehåller naturliga enzymer och proteiner
 • Bra tandkräm som boostar munnens goda bakterier
 • Bidrar till att du får en mer fräsch andedräkt naturligt

GUIDE: så väljer du rätt tandkräm

Som vi tidigare var inne på kan det vara så att alla är i behov av olika typer av tandkräm. Det just på grund av att allas munnar och tänder ser ut på olika sätt och har olika behov baserat på våra vanor, vår hälsa och hur vi tar hand om våra tänder. Om du exempelvis vill motverka karies eller plack bör du ha en helt annat tandkräm än den som vill få fräsch andedräkt.

Med andra ord är det viktigt att du anpassar ditt köp av tandkräm baserat på vad just dina tänder behöver. Detta är dock inte alltid lätt att veta, speciellt inte om du själv inte vet hur just dina tänder mår eller vad de är i behov av.

Just av den anledningen har vi skapat som en köpguide där vi tar upp de viktigaste sakerna att tänka på inför köp av tandkräm. Genom att fundera över samtliga aspekter kan det bli lättare för dig att hitta den tandkräm som främjar din munhälsa på bästa sätt, samt som hjälper dig att uppnå de resultat du önskar!

Möjliga problem

Det första du bör utgå ifrån för att hitta rätt tandkräm är just vad dina tänder är i behov av. Om det inte är tydligt konstaterat att du lider av saker som tandsten, karies, plack, missfärgningar, känslig emalj eller ilningar så kan kanske röra sig om saker som inte är så enkla att upptäcka själv. Det vill säga dålig andedräkt eller ett slitet och skadat tandkött.

För att få ett grepp om vad just dina tänder behöver, det vill säga om du inte redan upptäckt eller märkt av det själv, kan du fråga din tandläkare nästa gång du gör ett besök där. De kan konstatera hur dina tänder såväl ditt tandkött och din mun överlag mår, för att sen upprätta dig om vad som behövs för att främja din munhälsa.

Önskade resultat

När det kommer till valet av tandkräm behöver det dock inte alltid bara handla om att du ska hitta den variant som hjälper dig att motverka diverse tandproblem. Utan ibland kan det även röra sig om hur du själv vill att resultatet ska bli för att du ska hitta den bästa tandkrämen.

Om du exempelvis vill få ännu lite fräschare andedräkt, motverka missfärgningar eller fläckar, eller om du kanske vill få vitare tänder bör även detta tas med i valet. Det finns som sagt tandkrämer för allt idag. Oavsett vilket problem du har eller vilket resultat du önskar finns det alternativ som kan hjälpa dig att motverka eller främja det.

Med fluor eller fluorfri tandkräm?

En annan fråga som du bör fundera över är om du ska välja en tandkräm med eller utan fluor. Viktigt att veta om är dock att alla tandläkare rekommenderar att man använder fluor då det är avgörande för att tänderna ska få det skydd de behöver.

Att använda en fluorfri tandkräm är alltså inte något du bör göra om du inte fått specifika rekommendationer om det från din tandläkare. Gäller det däremot tandkräm för barn kan det vara bra att rådfråga en tandläkare vilka tandkrämer som passar bäst, det vill säga med eller utan fluor.

Om du av någon anledning inte vill använda en tandkräm med fluor, eller om du exempelvis hittat en tandkrämsfavorit som hjälper dig med dina problem och som visar sig inte innehåller fluor, kan du komplettera med fluorskölj. I första hand är dock tandkräm med fluor det bästa valet. Hur du väljer att göra är dock alltid upp till dig!

Pris

I och med den uppsjö av varierande tandkrämer som finns på marknaden idag finns det också tandkrämer i alla olika prisklasser. Oavsett om du vill köpa en billig tandkräm, en “vanlig” tandkräm eller en lite mer exklusiv tandkräm finns det något för dig.

I regel gäller dock att de lite dyrare tandkrämerna innehåller ingredienser som kan ge snabbare resultat, exempelvis om du vill ta bort missfärgningar för vitare tänder, motverka ilningar eller skydda ditt skadade tandkött. De dyrare alternativen innehåller ofta även bättre ingredienser.

FAQ

Vilken tandkräm är bäst i test?

Det finns mycket som talar för att vår bäst i test vinnare, Oral-B Pro-Expert All Around Protection Tandkräm, är den absolut bästa tandkrämen på marknaden. Om du däremot känner att just Oral B’s tandkräm inte ger dig det dina tänder behöver finns det en uppsjö av varianter som kan vara den bästa tandkrämen för dig.

Varför ska jag använda tandkräm?

Användning av tandkräm är otroligt viktig då tandkrämen är det som till mångt och mycket ligger till grund för vår goda tandhälsa - en tandkräm kan både rengöra, polera, behandla och skydda tänderna så att de blir rena, friska och starka. Med hjälp av rätt tandkräm och en bra tandborste kommer du främja din munhälsa ordentligt!

Är tandkräm det enda viktiga för att upprätthålla god munhälsa?

Som vi varit inne på är det väldigt viktigt att du även använder en bra tandborste när du borstar tänderna. Tandkrämen gör en stor del av arbetet om att hålla dina tänder rena, friska och starka, men samtidigt är det tandborsten som ser till att tandkrämen kommer åt för att jobba så effektivt som möjligt.

Hur vet jag vilken tandkräm jag ska välja?

För att hitta den tandkrämen som är bäst för dig är det viktigt att du utgår från dina behov såväl som dina önskemål. Oavsett om du lider av karies, plack, hål i tänderna, tänder som ilar, känslig emalj, skadat tandkött, dålig andedräkt eller missfärgningar finns det en tandkräm som kan motverka dina problem!