Bästa hårtoningen 2022 – naturlig hårfärgning hemma

1
Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set

Goldwell Colorance är ett mycket bra alternativ av toning för dig som vill fräscha upp håret utan att slita på det. Behandlingen känns skonsam och lämnar håret mjukt och lent med en ny, frisk nyans av den färg du önskar. Perfekt då du vill liva upp din egen färg eller då du vill testa på olika nyanser. Lättapplicerad, billig och ger jämna resultat. Därför måste du välja Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set Denna toning…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set 99 kr. Lager888
Schwarzkopf Poly Color Tonings-Shampoo 69 kr. Ellos
Wella Professionals Care Pure Naturals Color Touch 119 kr. Ginos
Goldwell Colorance Soft Color 149 kr. Bombola
L'Oreal Paris Colorista Washout##
Davroe Blonde Senses Toning Shampoo 265 kr. Lyko

Med hjälp av den bästa hårtoningen kan du känna dig trygg med att du får ett riktigt trivsamt resultat då du väljer att tona håret hemma. Oavsett om du gör det på egen hand eller om du tar hjälp av någon är en hårtoning en väldigt säker och enkel produkt att använda då den endast ger naturliga, svagt färgade resultat.

Det är med andra ord ett perfekt alternativ för dig som vill liva upp din naturliga hårfärg, få en annan ton eller testa på en viss färg innan du väljer att färga håret på riktigt. I och med att en hårtoning dämpas efter varje tvätt, för att sen försvinna efter ett par veckor, kan den användas av båda nybörjare och proffs som vill fräscha upp håret.

Många av de hårtoningar som finns på marknaden idag bidrar inte bara med lite mer färg, utan de kan även återfukta och mjukgöra håret samt bidra med mer glans. Vill du köpa en hårtoning till håret kan du ta del av vår köpguide nedan där vi tipsar om de 6 bästa toningarna!

Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set – hårtoning bäst i test

Goldwell Colorance är ett mycket bra alternativ av toning för dig som vill fräscha upp håret utan att slita på det. Behandlingen känns skonsam och lämnar håret mjukt och lent med en ny, frisk nyans av den färg du önskar. Perfekt då du vill liva upp din egen färg eller då du vill testa på olika nyanser. Lättapplicerad, billig och ger jämna resultat.

Därför måste du välja Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set

Denna toning från Goldwell är enligt många den absolut bästa på marknaden. Vid närmare anblick kan vi förstå resonemangen, och det utan särskilt mycket ansträngning. Det då detta är en riktigt bra toning som både är lätt och behaglig att använda samtidigt som den ger fina resultat.

I och med att denna toning har ett PH värde på 6.8, vilket är fördelaktigt om du har väldigt torrt, slitet och skadat hår. Har du sen tidigare färgat håret och önskar fräscha upp det kan denna produkt alltså göra ett väldigt bra jobb. Den både känns behaglig och är behaglig att applicera. Trots att färgen är något rinnig är det väldigt enkelt och smidigt.

PH värde som balanserar

Tack vare produktens sura PH-värde kommer ditt hår också bli starkare och friskare, vilket gör att det samtidigt som det får en fin färg även blir mjukare och glansigare. Resultaten blir också jämna och så är det skönt i och med att det är skonsamt för håret. Vid köp får du med allt du behöver för att applicera toningen på bästa sätt.

Det enda negativa vi har att klaga på är att somliga upplever att denna produkt inte täcker sådär överdrivet bra, samt att den luktar lite illa. Andra är dock väldigt nöjda. De flesta säger också att resultaten håller länge trots att färgen är väldigt lätt att få bort från huden. Vi är mycket nöjda – en självklar bäst i test vinnare av bästa hårtoningen om du frågar oss!

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd toning i ett komplett set
 • Jobbar effektivt men skonsamt
 • Surt PH värde bra för slitet, torrt hår
 • Resultat som håller länge
 • Enkel att tvätta bort från huden
Det vi ikke liker:
 • Somliga upplever att färgen inte täcker så bra
 • Rätt dålig doft
 • Något rinnig färg

Schwarzkopf Poly Color Tonings-Shampoo – bästa toningen med schampo- effekt

Vill du köpa en toning som är väldigt lätt att applicera och som ger väldigt naturliga resultat kan vi tipsa om denna variant från Schwarzkopf. Deras Poly Color Tonings- schampo är, som namnet utlovar, en hårtoning i form av ett schampo. Här kan du alltså rengöra och tona håret på samma gång. Resultaten blir mjuka och jämna. Billig men bra produkt.

Därför måste du välja Schwarzkopf Poly Color Tonings-Shampoo

När det kommer till toningar som även ger dig effekterna från ett schampo skulle vi säga att denna variant utan tvekan är bäst i test på marknaden. Poly Color Tonings-schampo är nämligen specifikt utformad för att både rengöra och tona ditt hår på ett så effektivt men skonsamt sätt som möjligt.

Det resulterar i att du med denna produkt får ett väldigt naturligt, mjukt och jämnt resultat som bara får ditt eget hår att vakna till liv. Har du tidigare färgat håret eller inte vill få en så markant ton kommer denna passa perfekt för dig – toningen låter ditt eget hår synas igenom väldigt bra.

Fri från ammoniak – för torrt och slitet hår och hårbotten

I och med att produkten är fri från ammoniak kan den även användas av dig som har väldigt torrt och slitet hår, samt av dig som har en torr och känslig hårbotten. Efter applicering, som dessutom är väldigt enkel även för nybörjare, kan du förvänta dig att ditt hår ser friskare, fräschare och mer sammanhängande ut.

Dessa milda men fina resultat håller i sig länge, det även om du har grått hår som gärna täcks. Håret kommer även att stärkas för ett finare resultat även på sikt. Tack vare att detta är både ett schampo och en toning i ett kan du också slå två flugor i en smäll. Bra och billigt.

Det vi liker:
 • Toning och schampo i ett
 • Ger milda, naturliga resultat
 • Effekten varar länge
 • Kan täcka en del
 • Väldigt lätt att applicera och jobba med
Det vi ikke liker:
 • Ger inte överdrivet tydliga resultat

Wella Professionals Care Pure Naturals Color Touch – bästa vårdande toningen

Wella Color touch är ett väldigt bra alternativ för dig som vill applicera en vårdande toning på håret. Dessutom är den lätt att arbeta med, den ger bra med färg på ett naturligt sätt, och så kan den täcka en hel del. Resultaten blir riktigt fina och håller länge. Den rent ut sagt känns bra för håret!

Därför måste du välja Wella Professionals Care Touch Pure Naturals Color

Tack vare att produkten innehåller en vårdande formula med fiberprotein och naturliga vaxer kommer ditt hår inte bara att tas om hand på ett skonsamt sätt. Utan ditt hår kommer även bli mycket mjukare, glansigare och lenare.

Mycket skonsam formula då du vill ha en ny hårfärg

I och med att Wella color touch är fri från ammoniak är den också extra skonsam vilket gör att slitaget är minimalt. Detta i kombination med produktens exceptionella toningsegenskaper gör att du kan förvänta dig ett fräscht, friskt hår med en fin nyans av den färg du valt. Resultatet blir dock supernaturligt men syns ändå bra om du använt produkten rätt.

Applicera produkten från mitten av huvudet och börja sen arbeta dig bakåt. Gå sen igenom sektion för sektion på samma sätt, tills du fått den färg du önskar. Glöm inte att kamma håret för en jämnare fördelning. Låt sen verka i 5-20 minuter beroende på önskad intensitet, om du har behandlat hår samt vilken hårkvalité du har. Skölj sen ur ordentligt. 

Lätthanterlig med ett naturligt resultat

Det är med andra ord inte alls krångligt att använda Wella Color touch. Den ger en jämn, fin färg som väcker håret till liv utan att det syns allt för mycket. Perfekt för båda nybörjare och proffs som vill testa ny färg. Färgen kan även täcka rätt bra. Resultatet kommer att hålla i flera tvättar vilket vi gillar. Finns i många fina nyanser!

Goldwell Colorance Soft Color – bästa milda toningen

Precis som vår bäst i test vinnare är även denna hårtoning från Goldwell ett väldigt bra alternativ som ger fina resultat. Skillnaden är dock att denna toning är lite extra mild, vilket gör att resultaten blir väldigt mjuka och naturliga. Den är enkel och snabbt att använda utan att din hårbotten irriteras eller att ditt hår torkar ut.

Därför måste du välja Goldwell Colorance Soft Color

Det finns många fördelar med denna hårtoning från Goldwell. För dig som vill ha lite mer intensiva, färgstarka resultat kanske det inte är den bästa. Men för dig som vill ha mjuka, naturliga och försiktiga resultat som endast framhäver din naturliga hårfärg kan vi verkligen rekommendera denna produkt

Snabb, smidig och enkel applicering

Skumtoningen appliceras både snabbt och enkelt vilket gör att du på bara ett par minuter kan få ett fräschare, mer livfullt hår i en jämnare färg. Efter användning kommer ditt hår även se mer glansigt och lysterfyllt ut vilket vi verkligen uppskattar. Ett ypperligt val då du vill underhålla frisörens jobb efter att du färgat håret, utan att färga det själv.

Frågar du oss finns det ingen tvekan om att detta är en produkt som gör gott både för det yttre och det inre – det i och med att den inte sliter alls på håret. Som sagt gör den inte överdrivet stor skillnad, men fortfarande tillräckligt för att det ska ge något. Det har en god doft, lämnar håret friskt och känns tryggt att använda.

Det vi liker:
 • Väldigt lätt och snabbt att använda
 • Mycket mild, skonsam formula
 • Väldigt naturliga resultat som tvättas ur enkelt
 • Bidrar med glans och lyster
 • Lätt att få till bra resultat själv
Det vi ikke liker:
 • Håller inte så länge
 • Något kladdig konsistens
 • Ger inte överdrivet tydliga resultat

L’Oreal Paris Colorista Washout – bästa toningen i färg

Gillar du att färga håret i olika färger? Då kan denna toning vara ett väldigt bra val för dig! Denna produkt erbjuder dig nämligen att färga håret i allt från lila och rosa till blått och grönt. Du kan utan problem matcha din personlighet och din egen stil, samt vara flexibel och testa på nya saker på ett tryggt sätt. Rolig, bra och billig!

Därför måste du välja L’Oreal Paris Colorista Washout

Med denna toning från L’Oreal kan du färga ditt hår i regnbågens alla olika färger! Tack vare deras roliga, lekfulla och mångsidiga utbud av olika färgglada färger kan du testa på det mesta här. Oavsett om du vill färga håret rosa, gult, grönt, lila, blått eller någon annan färg är detta produkten för dig.

I och med att toningen kan ge mer mjuka och naturliga resultat, såväl som väldigt tydliga och intensiva sådana, kan du leka med toningen och testa dig fram precis enligt dina önskemål. Viktigt är dock att ditt hår är väldigt ljust, eller att du blonderat eller blekt det för att resultatet ska ge mest effekt.

Ger en ny hårfärg som tvättas ur efter ett par gånger

Har du använt denna toning kommer färgen att tvättas ur efter ett par gånger, vilket därmed ger mer utrymme för dig att testa på och experimentera. Produkten är lätt att applicera, den ger mycket färg (om du önskar) och så är den billig. Så länge du är noggrann vid applicering är risken för ojämna, fläckiga resultat väldigt liten.

Det vi liker:
 • Väldigt många fina, roliga färger
 • Billig
 • Kan bli både naturligt och intensivt
 • Sliter inte alls på håret
Det vi ikke liker:
 • Något svårt att få jämnt resultat
 • Krävs att du har blont eller ljust hår
 • Håller inte så länge

Davroe Blonde Senses Toning Shampoo – bästa toningen mot gult hår

Detta är helt klart den bästa toningen för dig som vill ta bort gula toner i ditt hår. Med denna produkt får du inte bara till den där fräscha, friska, kalla tonen i håret, utan ditt hår kommer även att få en mjukare och mer följsam look. Trots ett något exklusivt pris är denna värd ett köp alla dagar i veckan. Framförallt för dig med blont hår som inte vill vara gul!

Därför måste du välja Davroe Blonde Senses Toning Shampoo

Så fort vi såg hur bra betyg denna toning från Davroe hade fått förstod vi att det var en självklar deltagare i detta bäst i test av bästa toningen. Efter en närmare titt förstår vi verkligen varför den är så omtalad. Inte nog med att detta är som en toning och ett schampo i ett, utan produkten gör också ett fantastiskt jobb på att ta bort gula toner i håret. 

Perfekt för att underhålla de kalla, bleka tonerna

Om du har blont, ljus eller blekt hår och önskar hålla det i en kall, frisk ton kan detta vara räddningen för dig. Tack vare produktens violetta färgpartiklar kommer det att neutralisera alla varma, guldiga och röda toner bara på ett par minuter. Du får därmed ett kallt, friskt och fräscht hår som håller sig precis så fint som det gjorde efter ditt frisörbesök.

I och med att detta också är en rätt mild produkt, som jobbar effektivt, behöver du inte oroa dig för onödigt slitage. Istället kan du både rengöra håret och tona det samtidigt. Håret får en helt ny glans och lyster samtidigt som det blir mjukt och behagligt. Det är även stärkande och vårdande, känns bra för hårbottnen och kan användas på de flesta hår.

Det vi liker:
 • Veganska formula
 • Dämpar guldiga och röda toner
 • Stärker och vårdar håret
 • Jobbar väldigt effektivt för snabba resultat
 • Lättjobbat med 2 i 1
Det vi ikke liker:
 • Något rinnig formula med väldigt stark doft
 • Kan bli lila om det används för länge
 • Något dyrt

FAQ

Vilken hårtoning är bäst i test?

Goldwell Colorance PH 6.8 Coloration Set är den hårtoning som väldigt många anser är bäst i test på marknaden, och vi kan verkligen förstå varför. Här får du inte bara med ett komplett set med allt du behöver, utan den gör även ett bra jobb på att tona effektivt men skonsamt.

Hur använder man en hårtoning, och hur ofta?

Applicering och användning kan variera mellan olika hårtoningar. Hela syftet går dock ut på att du applicerar produkten i ditt hår följt av att du låter den verka under en tid för att sen skölja ur den. Hur ofta detta bör upprepas beror på toningens intensitet och hur länge den håller.

Hur många tvättar håller en toning?

Detta kan vara väldigt varierande från en toning till en annan. Generellt brukar man dock säga att en toning håller ett par tvättar, medan vissa varianter kan hålla i upp till flera veckor - till slut tvättas dock färgen ur och ditt hår återgår till dess naturliga jag.

Vilken toning täcker grått hår bäst?

I vårt bäst i test av toning kom vi fram till att Schwarzkopf Poly Color Tonings-Shampoo förmodligen är det bästa alternativ för dig med grått hår. Trots att produkten ger ett rätt naturligt resultat lyckas den tycka oönskade nyanser bra.