Bästa torrschampo 2023 – Skippa hårtvätten med ett bäst i test torrschampo + guide

1
Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml

Varför du ska välja Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml: Testets bästa torrshampo Redken Deep Clean Dry Shampoo gör sitt jobb bra, grundligt och med många fördelar. Först och främst ser håret rent och nytvättat ut efter användning. Detta är ett torrschampo som ger ditt hår massor av extra volym, en fräsch känsla och gör det enkelt att styla efteråt. Dessutom är det helt fritt från sulfater och silikon, så du kan använda det med…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml 218 kr. Fyndiq
Batiste Hydrate Dry Shampoo 200ml 63 kr. Deloox
Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198 ml 219 kr. Bombola
Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205ml 203,49 kr. Mankind
Batiste Dry Shampoo & De-Frizz 200m##
Maria Nila Invisidry Shampoo 209,82 kr. By Jacobs
Amika Perk Up Dry Shampoo 232 ml 139 kr. Salon Classique
Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo 300 ml 161 kr. Grand Parfymeri

Om du letar efter det bästa torrschampo på marknaden för ditt hår, kommer den här artikeln att berätta om 8 av de bästa torrschampon på marknaden just nu. Vi har testat och utvärderat samt gjort en detaljerad köpguide av åtta bäst i test -schampon, så att du kan känna dig extra väl rustad för att välja nästa bästa torrschampo för ditt hår.

Torrschampo är en liten mirakelprodukt som kan fräscha upp din frisyr på mindre än en minut. Det är inte konstigt att det har blivit en populär produkt på många badrumshyllor.
Precis som med många andra skönhetsprodukter varierar dock kvaliteten på torrschampo mycket mellan olika typer av torrschampo – både när det gäller kortsiktiga och långsiktiga effekter på håret.

Läs därför vår köpguide nedan om du vill veta mer om vilken schampo som är marknadens bästa torrschampo just nu och vilka egenskaper det bästa torrschampo ska ha. Vi har även gjort en jämförelsetabell så att du enkelt kan få en överblick när du vill välja rätt för att fräscha upp håret.

Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml – Bäst i test torrschampo

Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml

Varför du ska välja Redken Deep Clean Dry Shampoo 150ml:

Testets bästa torrshampo Redken Deep Clean Dry Shampoo gör sitt jobb bra, grundligt och med många fördelar. Först och främst ser håret rent och nytvättat ut efter användning.

Detta är ett torrschampo som ger ditt hår massor av extra volym, en fräsch känsla och gör det enkelt att styla efteråt. Dessutom är det helt fritt från sulfater och silikon, så du kan använda det med gott samvete om du försöker undvika dessa ingredienser.

Redken Deep Clean Dry Shampoo fungerar för alla hårtyper och har så mycket kraft att det är extra givande för dig med tjockt hår. Om du har fett hår som snabbt blir flottigt kommer det också att vara extra fördelaktigt då det verkligen lyckas avfetta håret på djupet.

Den har även en härlig doft som är behaglig och inte alls skarp på samma sätt som många andra torrschampon tenderar att vara.

Det vi liker:
 • Ger ett riktigt nytvättat utseende
 • Fri från sulfat och silikon
 • För alla hårtyper
 • Trevlig doft
Det vi ikke liker:
 • Lämnar till en början en dammig beläggning på håret, som måste borstas eller gnidas bort med fingrarna.

Batiste Hydrate Dry Shampoo 200ml – Bästa billiga torrshampo

Batiste Hydrate Dry Shampoo 200ml

Varför du ska välja Batiste Hydrate Dry Shampoo 200ml:

Batiste är en riktig klassiker när det gäller torrschampo. Varumärket har funnits sedan 1970-talet och produkterna känns igen på sina färgglada förpackningar. Batiste Hydrate Dry Shampoo har en transparent formula, så du kan få en fräsch känsla och helt undvika den dammiga looken som ofta kommer med torrschampo, även om du har mörkare hår.

Torrschampot innehåller fuktgivande avokado-extrakt och är därför lämpligt även för dig som har torrt hår. Ditt hår känns som nytvättat hår och känns mjukare efter användning och det ger ditt hår mycket volym. Håret ser renare ut och det är även lätt att styla håret efteråt. Batiste Dry Shampoo Original är en annan variant från samma märke –  ett torrschampo som passar de flesta hårtyperna.

Det vi liker:
 • Ger fukt och volym
 • Innehåller avokadoextrakt
 • Har en transparent formula, lämnar inga rester – bra för alla hårtyper inklusive mörkt och brunt hår
Det vi ikke liker:
 • Om du har mycket hår kan du behöva använda en stor mängd produkt för att komma hela vägen runt.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198 ml – Bästa premium torrschampo

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Därför behöver du Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198 ml:

Detta bästa torrschampo från Living Proof kommer först och främst i en grå sprayflaska med en snygg design som gör att detta är ett torrschampo som kommer att vara med dig i väskan. Det är en extra bonus att den är vegansk och fri från parabener och silikon. Den är även lämplig att fräscha upp håret för dig som har färgat eller kemiskt behandlat hår.

Produkten gör att håret känns rent, fräschare och mer voluminöst ut hela dagen efter användning. Torrschampot är lätt att applicera och tar bort oönskade lukter med en frisk doft och ger ditt hår en fräsch och vacker doft som håller hela dagen. Du kommer att ha en nytvättad känsla med fräscht hår och att glömma att du faktiskt har hoppat över en hårtvätt.

Det vi liker:
 • Ger mycket volym och nytvättad känsla
 • Fri från parabener och silikon
 • Veganskt torrschampo
Det vi ikke liker:
 • Har en stark doft som inte nödvändigtvis är för alla

Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205ml – Bäst för fint hår

MOROCCANOIL Dry Shampoo Light

Varför du ska välja Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205ml:

Som namnet antyder är varumärket Moroccanoil känt för att utveckla läckra produkter med vårdande och återfuktande marockansk olja. Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones innehåller macadamia- och arganolja som tillför mycket fukt och hjälper till att fräscha upp ditt hår utan att tynga ner håret. Detta gör Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones till det bästa torrschampot för fint och tunt hår.

Schampot är formulerat med solskydd för att skydda håret från skadliga UV-strålar. Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones torrschampot är perfekt för att göra håret fräscht, den ger volym och struktur, så att du kan vitalisera trött och oljigt hår på nolltid.

Det vi liker:
 • Ger mjukhet och glans
 • Innehåller solskydd
 • Innehåller vårdande macadamia- och arganolja.
Det vi ikke liker:
 • Designad för att fungera på ljust hår, så om du har mörkt hår kommer du inte att ha lika stor nytta av produkten.

Batiste Dry Shampoo & De-Frizz 200m – Bästa torrschampo för styling

Batiste Dry Shampoo & De-Frizz 200m

Varför du ska välja Batiste Dry Shampoo & De-Frizz 200ml:

Det går inte att förneka att Batiste har den långa änden av pinnen när det gäller torrschampo med två produkter på denna topp 5. Batiste Dry Shampoo & De-Frizz hjälper inte bara till att avlägsna överflödig olja, smuts och fett från hårbotten. Det lämnar håret mjukare, med mindre frissighet och mindre flygande hårstrån.

Du får enkel styling och ett uppfriskande torrschampo i en och samma produkt. Detta torrshampo är lätt att applicera, ger en fräsch känsla åt smutsigt hår och passar alla hårtyper, som dessutom har utvecklats med en ganska fantastisk doft av grönt äpple, grapefrukt och melon. Kolla in även Batiste Dry Shampoo Original från samma märke.

Det vi liker:
 • Läcker doft
 • Ger volym och glans åt smutsigt hår
 • Innehåller fuktgivande kokosnötsextrakt
Det vi ikke liker:
 • Lämnar ett vitt och dammigt pulver som måste fördelas och gnuggas in innan det försvinner.

Maria Nila Invisidry Shampoo – Bästa veganska och djurvänliga torrschampo

Maria Nila Invisidry Shampoo

Varför du ska välja Maria Nila Invisidry Shampoo:

Maria Nila Invisidry Shampoo fräschar upp håret och hårbotten mellan tvättarna. Lämnar inga spår eller vita fläckar i håret, vilket gör den perfekt att använda på både blont och brunt hår. Maria Nila Invisidry Shampoo är en fantastisk produkt som ger håret volym, gör håret mjukare med en fräsch känsla.  Alla hårtyper kan använda detta Maria Nila Invisispay torrschampo, som dessutom har en fantastisk doft.

Det vi liker:
 • Fräsch doft av passionsfrukt och äpple
 • Passar alla hårfärger och -typer
 • Osynlig och lätt volymeffekt
 • 100 % vegansk och djurvänlig
Det vi ikke liker:
 • Lämnar ett vitt och dammigt pulver som måste fördelas i håret innan det försvinner

Amika Perk Up Dry Shampoo 232 ml

Varför du ska välja Amika Perk Up Dry Shampoo

Amika Perk Up Dry Shampoo fräschar upp håret och hårbotten mellan tvättarna. Den lämnar inga spår i varken ljust eller mörkt hår. Om du har fettigt och livlöst hår mellan tvättarna kan risstärkelsen i produkten hjälpa till med att absorbera oljor i ditt hår. Torrschampot ger också volym utan strävhet, men fokus ligger på en rejäl uppfräschning av håret.

Det vi liker:
 • Innehåller ris och havtorn
 • Passar alla hårfärger och -typer
 • Fräschar upp håret effektivt
 • Fritt från aluminium
Det vi ikke liker:
 • Om du behöver extra volym är denna produkt inte den bästa för dig

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo 300 ml – bästa sulfat- och parabenfria torrschampo

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo 300 ml

Varför du ska välja Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo är ett veganskt torrshampo. Det är ett spray som tillför otrolig volym, textur och hållbar stadga till håret. Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo mattar ner fet hårbotten och fräschar upp håret mellan tvättarna. Produkten lämpar sig bäst för de delar av håret som behöver extra volym eller en snabb uppfräschning. Torrschampot är skonsamt, både sulfat- och parabenfritt och passar både korta och långa hår.

Det vi liker:
 • Sulfat- och parabenfritt veganskt schampo
 • Mattar ner fetare hårbotten
 • Bygger volym som håller hela dagen
 • Bra för hårtyper som behöver extra volym och support
Det vi ikke liker:
 • En lite dyrare produkt

Hur man hittar sitt bästa torrschampo

Ett bra torrschampo är värt sin vikt i guld när du har dåligt hår och när du behöver slippa tvätta håret. Torrschampo fräschar upp ditt hår och tar bort överflödig olja, vilket gör att det blir rent och välvårdat. Men som med allt annat är det första och bästa inte alltid det rätta för ditt hår. Kolla in vår köpguide för att hjälpa dig att göra rätt val och hitta ditt bästa torrschampo.

Varför ska du köpa ett torrschampo?

Med ett bra torrschampo kan du ge ditt hår en ren look på nolltid utan att använda vatten och vanligt schampo.

Ett torrschampo är användbart för alla slags tillfällen, oavsett om det är en vardag eller helg, en fest eller en semester. Olika torrschampon finns i många olika storlekar, både stora och små, så de är lätta att ha med sig i väskan och enkelt att använda  på resan.

Ska du åka på semester eller festival där du kanske inte har tillgång till regelbunden hårtvätt men gillar att ha rent hår? Då är det genialt att ha ett torrschampo i resväskan eller ryggsäcken.

Är ditt hår fett efter ett träningspass? Eller går du direkt från jobbet till en fest och har inte tid att tvätta håret? Här är torrschampo också en vän i nöd.

Torrschampo tar bort överflödig olja från hår och hårbotten. Den smarta produkten tar också bort smuts, svett och oönskade lukter, så att ditt hår ser rent och har en nytvättad känsla efter användning. Samtidigt ger torrschampo också massor av volym, så det kan få ditt hår att se livligt och fylligt ut.  Så när du väljer att investera i ett torrschampo får du en supereffektiv stylingprodukt på köpet.

De bästa torrschampoerna har också vårdande och närande ingredienser, så du kan vara snäll mot ditt hår när du använder dem. Precis som vanliga schampon finns de med olika dofter och ingredienser – vissa är bättre än andra, vilket också varierar beroende på din hårtyp.

Torrschampo är också en bra produkt för dem med fetare hår eftersom du kan förlänga tiden mellan tvättarna. Det är också en mycket effektiv lösning för dem med fint hår som vill ha en extra volymboost då och då.

Är torrschampo bra?

Allt med måtta är ett uttryck som de flesta känner till. Det gäller även torrschampo.

Torrschampo kan inte ersätta kombinationen av schampo och vatten och du bör inte använda det varje dag.

Torrschampo tar bort synlig smuts och smuts genom att absorbera överflödig olja och fett från hår och hårbotten. Torrschampo kan därför torka ut hårbotten om du börjar använda det för ofta.

Samtidigt är det en stylingprodukt som bara sköljs ur igen när du tvättar bort det.

Det kan därför bidra till att produktrester ansamlas, vilket kan tynga ner din frisyr.

Med ett lätt torrschampo kan du däremot hoppa över en hårtvätt. Ett bra torrschampo kan ge dig en nytvättad look och fräscha upp ditt hår på nolltid.

Det är numera välkänt att frisörer rekommenderar att du inte tvättar håret för ofta. Om du lider av fett hår kan det vara särskilt bra att skjuta upp tvätt då och då.

Vanliga schamponeringar kan vara hårda mot hår och hårbotten. När hårbotten berövas sina naturliga oljor kan det leda till en överproduktion av dessa oljor. Ju mer du tvättar oljigt hår, desto snabbare riskerar du att det blir oljigt igen. Därför är torrschampo bra att använda för fett hår – och generellt sett om du bara vill rengöra håret mindre ofta.

Torrschampo kan endast användas på torrt hår och hjälper till att ge volym. Håret känns fräschare och får mera volym. Därför kan det också hjälpa dig att hoppa över andra stylingprodukter samt föning och heta stylingverktyg. På så sätt kan du skydda ditt hår från slitage och skadlig styling genom att använda torrschampo.

Vad ska jag leta efter i ett torrschampo?

Det finns flera anledningar till varför du kanske letar efter ett torrschampo.

Torrschampot har som huvudfunktion att hjälpa dig att undvika att tvätta håret för ofta. Med ett torrschampo i väskan kan du slippa dåliga hårdagar och en fet look när ditt hår börjar kräva en tvätt som inte passar in i ditt schema.

Allt du behöver är förstås ett torrschampo som gör sitt jobb bra och ger ett effektivt resultat. Förmågan att ersätta ditt vanliga schampo och ge illusionen av nytvättat hår är därför det viktigaste kriteriet för ett torrschampo.

Därefter kommer de mer personliga kriterierna, som du bör bestämma själv när du tittar på både ingredienserna och de framhävda egenskaperna hos torrschampot

Hårfärg

Det finns torrschampon för nästan alla hårfärger, men alla torrschampon skiljer inte mellan olika hårfärger.

Många torrschampon har en tendens att lämna håret dammigt och grått. Om du har mörkt hår är det därför en bra idé att välja ett torrschampo som har utvecklats specifikt för mörkare hår. Det finns även torrschampon för ljust hår.

Om du har färgat hår som du vill framhäva och vårda är det också en bra idé att leta efter torrschampo med färgspecifika egenskaper.

Har du fint eller tjockt hår?

Vissa torrschampon är effektivare än andra. Om du har tjockt hår är det en bra idé att leta efter mer djuprengörande torrschampon, så att produkten är tillräckligt kraftfull för att nå runt väl och effektivt.

Om du har fint hår kanske du letar efter ett extra volymgivande torrschampo.

Torrt eller oljigt hår?

Om du tenderar att ha flottigt hår kan det vara bra att undvika torrschampon med oljebaserade och extra fuktgivande ingredienser.

Om du däremot har torr hårbotten bör du leta efter det bästa torrschampot med fuktgivande ingredienser.

Om du har en känslig hårbotten som också är benägen att bli torr eller liknande bör du vara extra uppmärksam på ingredienserna i torrschampot du väljer.

Torrschampon kan vara uttorkande för hår och hårbotten eftersom de vanligtvis har en alkohol- eller stärkelsebas som suger ut överflödigt fett och olja ur håret.

Som tur är finns det många torrschampon som innehåller vårdande och konditionerande ingredienser för håret, samt torrschampon som är fria från silikon och parabener.

Hur använder man torrschampo?

OBS: Håret ska först och främst vara torrt när du använder torrschampo.

Det är en bra idé att applicera torrschampot på en plats där det finns god ventilation och där du kan öppna ett fönster eller en dörr efteråt. Typiskt sett kommer doften och produkten att fylla luften initialt.

Skaka flaskan med torrschampo före användning.

När du använder ditt torrschampo bör du hålla det på ett avstånd av 20-30 centimeter från håret och hårbotten, även om avståndet beror på den enskilda produkten. Du hittar det optimala avståndet i bruksanvisningen som finns på förpackningen.

Spraya torrschampot på de delar av håret och hårbotten där du vill ta bort fett, olja och smuts. Detta kommer vanligtvis att vara runt hårets delning och vid rötterna.

Du behöver inte använda torrschampot i hela håret, eftersom det är tillräckligt effektivt för att lämna det på de enskilda områden som behöver en uppfräschning.

Du kanske vill lyfta upp några delar av håret med fingrarna för att komma åt torrschampot vid rötterna på olika ställen. På så sätt kan du också styla ditt hår och lägga till extra volym runt om.

Efter cirka 30 sekunder kan du kamma igenom håret med en borste och fördela produkten genom att använda fingrarna för att massera lite.

Om det behövs, vänd håret nedåt och fördela produkten med fingrarna för att ge håret volym och textur.

VANLIGA FRÅGOR

Vilket torrschampo är bäst i test?

Det bästa torrschampot i testet är Redken Deep Clean Dry Shampoo 150 ml. Här får du ett effektivt bäst i test torrschampo som låter dig hoppa över en tvätt eller två utan problem.

Vad är skillnaden mellan torrschampo och vanlig schampo?

Med ett torrschampo kan du ge ditt hår en nytvättad look utan att använda vatten. Torrschampo är inte en ersättning för vanlig hårtvätt och schampo, men kan användas som ett alternativ till att tvätta håret mellan tvättarna.