Bästa torrschampot 2022 – fem bra val som håller ditt hår fräscht mellan tvättarna

1
Batiste Dry Shampoo 200ml

Batiste Dry Shampoo är ett av de mest välkända och populära torrschampon på marknaden och är ett val som fungerar bra för alla oavsett hårton. Det fräschar upp håret och ger en frisk doft, samtidigt som det ger volym utan att kännas kladdigt. Dessutom är det ett riktigt budgetval som passar de flesta plånböcker. Därför måste du välja Batiste Dry Shampoo  Detta är ett lätt torrschampo som gör att håret känns rent och ger nytt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Batiste Dry Shampoo 200ml 161,50 kr. Tigoo
Löwengrip Care & Color Good To Go Dry Shampoo 250ml##
Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml 215,20 kr. Baresso
MOROCCANOIL DRY SHAMPOO LIGHT TONES 65ML 121 kr. ComputerSalg.se
Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml 217 kr. Cocopanda SE

Torrschampo är en räddare i nöden när man inte har tid eller vill tvätta håret i duschen varje dag. Att tvätta håret dagligen sliter på håret och om du kan vänta en dag eller två ger det dig friskare, hälsosammare hår. Men det kan vara lättare sagt än gjort, och det är här torrschampo kommer in. Ett bra torrschampo fräschar upp håret genom att absorbera olja som kan göra att håret ser fettigt och smutsigt ut. Det kan även ge volym och textur som hjälper dig styla håret. Det är viktigt att hitta rätt sort, som faktiskt ger en fräsch känsla och inte tynger ner håret vilket kan få det att se ännu smutsigare ut än det var. Tänk också på vad du vill ha av ditt torrschampo – är du endast ute efter en nytvättad look, eller vill du skapa volym och textur? Det finns numerar även torrschampon som ger näring eller UV skydd, och speciella varianter till de som har mörkare hår, då en del torrschampon kan se dammiga ut på mörkt hår. Här nedan har vi listat de fem bästa torrschampon som finns ute just nu och deras specifika fördelar och användningsområden, så att du kan hitta rätt för dig!

Batiste Dry Shampoo 200ml – Det bästa torrschampot som gör allt

Batiste Dry Shampoo är ett av de mest välkända och populära torrschampon på marknaden och är ett val som fungerar bra för alla oavsett hårton. Det fräschar upp håret och ger en frisk doft, samtidigt som det ger volym utan att kännas kladdigt. Dessutom är det ett riktigt budgetval som passar de flesta plånböcker.

Därför måste du välja Batiste Dry Shampoo 

Detta är ett lätt torrschampo som gör att håret känns rent och ger nytt liv till “dagen efter” hår (eller tredje för den delen). Batistes torrschampo är gjort på risstärkelse istället för majsstärkelse vilket ger den en extra torr konsistens som effektivt suger upp olja och fett från hårbotten. Trots det känns det inte uttorkande eller pudrigt. Det är ett stort plus att det finns så många varianter, så att du enkelt kan hitta en doft du tycker om, och eventuella speciella fördelar som bra för mörkt hår eller t.om. en stärkande variant. Torrschampot kommer även i olika storlekar, så tycker du om det kan du med fördel ha en liten resestorlek i väskan för när du behöver lite uppfräschning on the go. Priset är svårslaget och gör det till en vinnare för inte bara alla hårtyper men också alla budgetar.

Det vi liker:
 • Ger nytt liv till håret
 • Bra budgetval
 • Finns i många olika varianter och dofter

Löwengrip Care & Color Good To Go Dry Shampoo 250ml – bästa torrschampot för extra volym

Är du ute efter ett torrschampo som ger en nytvättad känsla men också ger ordentligt med volym till håret? Löwengrips Good To Go schampo ger lite extra lyft och kan användas både mellan tvättar och för att ge håret volym och struktur. Det passar alla hårtyper och har en underbar doft av karamell som stannar kvar länge.

Därför måste du välja Löwengrip Care & Color Good To Go Dry Shampoo  

Detta schampo ger stadga och volym till håret som håller bra. Det tar bort överskottsfett och gör att håret känns nytvättat. Den härliga karamelldoften sitter i länge och gör också att håret känns fräschare trots att det inte är tvättat. Är du ute efter lite extra volym som kan ge den busiga bedhead looken är detta valet för dig. Det ger lagom struktur och lyft och gör det lätt att styla håret. Kan därför med fördel användas även de dagar du tvättat håret för extra volym.

Det vi liker:
 • Ger extra volym
 • Ger struktur till håret och hjälper till att styla det
 • Doftar gott

Maria Nila Invisidry Shampoo 250ml – bästa torrschampot utan parabener

Maria Nilas torrschampo sprej är det bästa alternativet för dig som vill ha ett mer naturligt torrschampo utan parabener. Det är veganskt och miljövänligt och fräschar upp alla hårfärger. Det skyddar dessutom mot UV strålningar som kan skada och bleka håret.

Därför måste du välja Maria Nila Invisidry Shampoo  

Maria Nilas torrschampo är ett utmärkt val för dig som är miljömedveten och vill undvika produkter som är testade på djur. Det är veganskt och innehåller inga parabener och sulfater. Förpackningen är 100% klimatkompenserad. Maria Nila är ett svenskt hårvårdsmärke som tillverkar bra produkter med fokus på att ta vara på vår natur. Detta torrshampo tar bort överskottslager av fett och ger ett nytvättat intryck. Produkten skyddar samtidigt mot UV strålar och fria radikaler vilket kan förlänga livet på färgat hår. Den finns att köpa i både 100 och 250ml förpackningar. Ett lite dyrare alternativ men det är effektivt och samtidigt naturligt och miljövänligt. Ett bra val för både hår och naturen!

Det vi liker:
 • Tar bort överskottslager av fett
 • Veganvänlig, testas ej på djur, och innehåller inga parabener eller sulfater
 • Miljövänligt – flaskan är klimatkompenserad

MOROCCANOIL DRY SHAMPOO LIGHT TONES 65ML – bästa torrschampot för ljust hår

Moroccanoil har tagit fram ett torrschampo specifikt för blont hår. Risstärkelse tar bort överflödigt fett och lämnar håret fräscht och rent, och schampot innehåller diskreta violetta toner som tar fram lyster i ljust hår och tar bort gulaktiga toner.

Därför måste du välja Moroccan Oil Dry Schampoo Light Tones

Risstärkelse är effektivt på att suga upp överflödigt fett i hårbotten och gör håret lätt och rent men lämnar inga spår. Morrocan Oil ger fräscht hår som är väldigt bra då det också har UV skydd som skyddar håret mot solens strålar. Ljust hår, speciellt om det är blonderat eller slingat, blir lätt gulaktigt efter ett tag. De ultravioletta tonerna i detta torrschampo motverkar det och tar fram det bästa av blont hår. UV skydded förhindrar att håret blir torrt och solblekt. Det innehåller även näringsrik arganolja.

Det vi liker:
 • Ger glans åt ljusa hårtoner
 • Innehåller UV skydd
 • Ger håret uppfräschning utan att tynga ner

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 198ml – bästa lyxvarianten som gör rent ordentligt

Här har vi ett torrschampo som verkligen agerar som ett schampo och tar bort fett, smuts och lukt upp till 5ggr sin egen vikt. Resultatet är hår som känns rent och fräscht hela dagen och enkelt att få till en bra hårdag varje dag som namnet antyder. Klumpar inte och torkar inte ut trots att det är så effektivt.

Därför måste du välja Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Om du är ute efter ett torrschampo som verkligen gör ditt hår rent är detta produkten för dig. Det sprejas i, låt det sitta i 30 sekunder innan du borstar eller fönar det. Produkten försvinner in i håret utan att lämna spår, men med det följer fett, smuts och lukt. Det är starkt nog att vara ett bra val för dig som vill fräscha upp håret även efter träning utan att behöva tvätta det direkt. Schampot har en svag, god doft som sugs upp av håret och gör att det luktar gott hela dagen. Eftersom det försvinner in i håret fungerar det bra för alla hårfärger. Det är lite dyrare än några av de andra alternativen men kommer i en 200ml förpackning som håller länge då torrschampo är ganska drygt.

Det vi liker:
 • Gör att håret verkligen känns och ser rent ut
 • Lämnar inga rester och fungerar bra på alla hårfärger
 • Kraftigt nog att användas efter träning

Välj det bästa torrschampot för dig 

Ett torrschampo kommer antingen i en sprejflaska eller i puderform. Det finns numera flera olika produkter, vissa är gjorda speciellt för ljust eller mörkt hår, och kan då fräscha upp hårfärgen lite extra och täcka eventuell utväxt. Andra har fokus på att skydda och ge näring åt håret, och en del ger extra volym och gör håret lättare att styla. Vilket torrschampo du ska välja beror lite på vad du är ute efter, och det är viktigt att hitta det som passar dig. Här kommer några tips på vad du ska tänka på när du väljer torrschampo:

Skapa volym

Har du lite finare hår som kan kännas platt och livlöst? Då kan ett volymgivande torrschampo vara bra för dig. Dessa masseras in i hårbotten där det suger upp oljan som plattar till och tynger ner håret. Resultatet är mer volym och liv i håret. Torrschampo kan användas även dagar du har tvättat håret för att ge mer volym och kan hjälpa att få din utföning att hålla längre. 

Få tvätten att hålla längre

Ett torrschampo ersätter inte att tvätta håret, däremot gör det att du inte behöver tvätta håret lika ofta vilket både är bra för ditt hår och för miljön då det sparar vatten. Det sparar även mycket tid i en stressig vardag. Du kan använda ett torrschampo ett par gånger i veckan för att klara dig utan att tvätta håret dagligen, utan att för den sakens skull gå runt med smutsigt hår. Det är fett, smuts och olja i håret som gör att det ser smutsigt ut, och ett torrschampo innehåller stärkelse som suger åt sig det. 

Fräscha upp håret efter träning

För den som tränar ofta är det ofta frestande att tvätta håret varje gång, då man blir svettig och det känns smutsigt. Men ett bra torrschampo kan ge en nytvättad look även till svettigt hår. Sätt i en liten mängd torrschampo efter träningen och massera in så kan du utan problem gå tillbaka till jobbet sen. Undvik att använda för mycket även om håret känns extra svettigt – en lite mängd räcker långt och för mycket gör att du riskerar att håret ser mer fettigt ut istället. 

Skydda håret

Många torrschampon innehåller UV skydd vilket skyddar håret från att blekas och slitas av solens strålar, som kan leda till torrt, trist hår. Detta skyddar inte bara håret utan gör att färgning håller sig bättre och längre. 

Ge näring

En del torrschampon har tillsatt näring som är bra för ditt hår, t.ex. argan olja och andra naturliga extrakt och oljor som kan ge fukt och näring åt torra toppar. Resultatet är glansigt, välmående hår. 

FAQ 

Vilket torrschampo är bäst?

Vi har valt Batiste Dry Schampo som det bästa torrschampot baserat på att den alltid får bra betyg, är populär över hela världen och det just för att den gör jobbet. Det är ett torrschampo som ständigt är bäst i test just för att den effektivt tar bort överflödigt fett, försvinner in i håret och ger en nytvättad, fräsch effekt utan att vara uttorkande eller pudrig. Att den dessutom finns i så många olika dofter och varianter är ett stort plus, och resestorleken är perfekt att ha med i handväskan eller gymväskan. Men innan du springer ut och handlar läs igenom våra tips på olika torrschampon, du kanske letar efter något som ger ännu mer volym eller som framhäver din hårfärg - i vår lista hittar du det mesta!

Varför ska man använda torrschampo?

Håret mår bra av att inte tvättas allt för ofta, och dessutom sparar man på både tid och vatten genom att inte tvätta det dagligen. Ett torrschampo gör det möjligt att dra ner på hårtvättandet utan att behöva gå runt med smutsigt eller livlöst hår. Många ger dessutom fin volym och struktur vilket gör det lättare att styla. En del har extra näring och UV filter som kan hjälpa håret bibehålla sin egen fräschör. Ett torrschampo är inte till för att ersätta schampo men är ett väldigt bra alternativ mellan tvättarna. De har också doft vilket gör att håret luktar fräscht och gott. Det kan också användas för att styla håret - spreja lite på innan du flätar, sätter upp eller fönar håret så kommer frisyren hålla längre.

Hur ska jag använda ett torrschampo?

Det är viktigt att läsa på flaskan och följa instruktionerna, men de flesta fungerar ungefär likadant. Om det är en sprej, skaka först flaskan ordentligt, spreja sen ca 15 cm från hårbotten. Var sparsam, för mycket gör att det bara ser kladdigt och fettigt ut istället för att göra det rent. Massera sen in det i hårbotten och fördela ut i håret. Vänta en minut innan du sen borsta eller fönar det. Ett volymgivande torrschampo kan användas efter föning för extra volym och för att frisyren ska hålla längre. Ett torrschampo är bra att använda ca två gånger i veckan.